זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-32 דקות
מס’ מנות: 14 קציצות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות דחוסות קוסקוס מבושל
2 גזרים בינוניים מגורדים (או גזר + קישוא בינוני)
שן שום כתושה
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
2 ביצים גדולות
תיבול: חצי כפית מלח, חצי כפית כמון, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים נייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לתערובת אחידה.
-בעזרת הידיים יוצרים קציצות בקוטר של 6 ס”מ ועובי 1 ס”מ, ומניחים על נייר האפיה המשומן.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 20-25 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-הופכים בזהירות צד ואופים 5-7 דקות נוספות.
ראו גם
- קציצות פרסה צמחוניות |
- לביבות כרישה |
- לביבות ברוקולי וחומוס |
- לביבות כרובית ותירס |
- לביבות בטטה וקולורבי |
- קציצות ברוקולי ושיבולת שועל
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים משאריות אוכל
אפשר בלי פטרוזיליה?
כן אפשר
הכנתי עכשיו, אבל היה מאוד קשה לעשות מזה קציצות, הכל התפורר – הכנסתי לתנור מקווה שיצא טוב
יצא מהתנור, נראה מצוין
מחכה לטעום…
תודה על האתר המדהים!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי
חשוהץב להדק היטב ובחוזקה את הקציצות כי הן אכן מתפרקות מאד(:
היי אפרת
נראה לך שאפשר להמיר את הגזר בעדשים כתומות? או בבטטה?
היי,
מניחה שאפשר להמיר את הגזר בבטטה גדולה (יכול להיות שעם עדשים הקציצות יצאו מתפוררות ויבשות יותר).
הקציצות טובות בהקפאה?
היי,
אפשר להקפיא, אך הקציצות יותר מוצלחות כשהן טריות.
האם אפשר להכין עם בורגול?
היי,
אני מניחה שאפשר, אבל עדיף להכין את המתכון הזה לקציצות בורגול.
נראה מושלם
תודה רבה!!!
צהריים טובים, מה ניתן להכין ליד קציצות הקוסקוס?
היי מורן,
אפשר להגיש עם כל מנה בשרית ליד (פרגיות, בשר או עוף), או עם דג, וכדאי להוסיף גם סלט ירקות.
בהצלחה😊
נראה לך שילדים יאהבו את זה??
בטח אין סיבה שלא 🙂
תודה!!!!!!! נראה מקסים!! בהשך אני יצרף תמונה!!!
אגב אאין אליךךךך בקטע של המהירותתתתת
את מגיבה מהר!! 💋😘
תודה רבה לך אורית! 🙂
מחכה לתמונה 😍
בוקר טוב אפרת
האם קוסקוס להכנה מהירה ללא בישול יתאים? ואיךלבשל קוסקוס ללא הסיר המיוחד ?
ולגבי קוסקוס מסולתחיטה מלאה וחצי שני מסולת חיטה לבנהעשוי להתאים?
ולגבי קוסקוס רק מסולת חיטה מלאה ?
תודה ושבת שלום
אפשר להכין עם קוסקוס להכנה מהירה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
אני חושבת שאפשר גם לשלב חצי קוסקוס חיטה מלאה וחצי לבנה.
לגבי קוסקוס רק מסולת מלאה, זה עניין של טעם. יש כאלה שלא אוהבים.
שבת שלום 🙂
כמה קריטי הכמון? אם אני לא אוהבת…
אפשר לוותר.
שלום אפרת. במצרכים רשמת \”חצי עלי פטרוזיליה קצוצים\”. אבל חצי של מה?
חצי כוס, חצי צרור עלי פטרוזיליה, חצי כף?
היי ארז,
הכוונה לחצי כוס עלים קצוצים. יש לקצוץ עלי פטרוזליה ולמלא עד חצי כוס.
*תיקנתי במתכון.
האם אפשר להגיש את הקוסקוס כמנת צד ללא הביצים כמובן?
לא בטוחה שהבנתי. את מתכוונת לא להכין כקציצות?
מדור טעים נוזל הרוק
האם ניתן לאפות את זה בתבניות קאפקייקס כפשטידות קטנות? )במילים אחרות- להפוך את זה מקציצה לפשטידה 😉
לדעתי כן. יש לשמן את השקעים לפני.
המתכון אומר שלוש רבעים של כוס לכחצי קילו אבל אני תמיד מורידה. כמה מינימום אפשר לדעתך לשים
תודה לך אפרת!
זה הרבה. לחצי קילו הייתי שמה רבע כוס קמח מצה דק.
אני מתכוונת לקציצות בשר.
מרגישים קצת את ההבדל אבל זה יוצא טעים גם עם קמח מצה.
כמה פירורי לחם יש במתכון? כי אם את שמה קמח מצה את צריכה לשים קצת פחות.
הי,
כמה משמעותי זה להחליף פירורי לחם לקמח מצה דק?
בקציצות מטוגנות או אפויות שמגישים אותם עם רוטב ((לא מבשלים אותם ברוטב. קציצות שוודיות, אם את מכירה).
תודה לך!
האם ניתן לטגן את הקציצות?
לדעתי פחות מומלץ כי התערובת לא מספיק יציבה ועלולה להתפרק בטיגון.
יש דרך “לטבען” את זה ולעשות קציצות ללא ביצים?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לבשל תפוח אדמה גדול ולגרד אותו בפומפיה גסה. זה אמור להדביק את התערובת.
אפשר עם קינואה?
היי אוריה,
מצרפת מתכון לקציצות קינואה.
תודה חמה🍛רעיון מעולה ינוסה המיידית.לאו כלי צמחונות..האם ניתן להכין עם קוסקוס מלא באותם כמויות
לדעתי כן.
יום מקסים 🌷
את מגניבה! 🙂
תודה 🙂