זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 6 דקות
מס’ מנות: 12-14 קציצות
סוג: פרווה
מצרכים:
קולורבי בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה
גזר גדול קלוף מגורד בפומפיה גסה
חצי בצל בינוני קלוף מגורד בפומפיה
רבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
2 ביצים
3 כפות מלאות קמח מצות (*שלא בפסח אפשר להמיר בפירורי לחם)
כף שמן
כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים בקערה ויוצרים קציצות בקוטר של כ-5 ס”מ, עובי 1 ס”מ.
-אפשר לטגן או לאפות בתנור:
טיגון הקציצות: משמנים מחבת בנדיבות, מחממים על אש גבוהה. כשהשמן חם, מטגנים את הקציצות על אש בינונית-נמוכה כ-3 דקות מכל צד. מעבירים לנייר סופג.
אפיה בתנור: מחממים תנור מראש ל-190 מעלות. משמנים היטב נייר אפיה ומניחים את הקציצות. מכניסים לתנור למשך 20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
הופכים את הקציצות צד ואופים כ-10 דקות נוספות.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- קניידלך לפסח |
- קציצות פרסה צמחוניות |
- לביבות כרישה |
- קציצות פרסה בנינג’ה |
- לביבות ברוקולי וחומוס |
- לביבות כרובית ותירס
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לפסח
הכנתי שנה שעברה, ועכשיו ראיתי שוב ונזכרתי כמה הם היו מפתיעות וטעימות, אי אפשר להאמין שמשני סוגי ירקות לא קשורים יוצא משהו כל כך טעים!
תודה רבה על כל המתכונים הקלים והמדויקים!
תודה לך💜
היי אפרת
קמח כוסמין 70 אחוז במקום קמח מצה אפשרי?
תודה מראש על התשובה .
כן:)
מושלם. הכנתי כמות כפולה למזלי. חיסלו הכל. חלק עשיתי לביבות ושמתי בתנור עם קצת שמן. וכשנגמרה לי הסבלנות שמתי בתבנית כפשטידה.
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
היי,
מה אפשר לשים במקום קולרבי?
היי,
תפוח אדמה או בטטה.
היי אפרת, אנחנו לא אוכלים קמח מצה בפסח, יש אפשרות לשים במקום קמח תפו”א?
ראיתי שהרבה מתכונים עם קמח מצה. אם יש לך עוד מתכונים טובים עם קמח תפו”א אשמח.
תודה רבה!!!
היי,
אפשר לשים 3-4 כפות קמח תפו”א.
הנה כמה מתכונים לפסח:
בלינצ’ס לפסח,
מאפינס שוקולד,
עוגיות מקמח תפו”א
תודה רבה!
אני משתמשת הרבה באתר וממליצה לכל מי שרק אפשר…
שמחה לשמוע😊
שלום, יש לי שאלה, יש אפשרות לשים בקציצות קמח רגיל (לא בפסח) אם אין פוררי לחם?
ואפרת תודה רבה על כל המתכונים המדהימים אחרי בדיקה מקיפה בכל סוגי המתכונים באינטרנט גיליתי שרק על האתר שלך אפשר לסמוך וזה תמיד ויצא טעים וטוב ויש לך מלא רעיונות!! תודה רבה!!
היי,
אם אין לך פירורי לחם אפשר לשים 3-4 כפות קמח תפו”א או קמח לבן.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר❤
היי אפרת. רציתי לשאול איך התערובת צריכה לצאת? כלומר סמיכה או דלילה?תודה.
היי ארז,
התערובת צריכה לצאת מעט סמיכה- כך שניתן ליצור ממנה קציצות.
בוקר טוב אפרת
אני כבר כמה פעמים החנתי קציצות והן נהדרות
רציתי לשאול אם אפשרי להחליף קולורבי בתפוח אדמה וגם להוסיף קישור
תודה מראש נטליה
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון(:
מצרפת לך מתכון ללביבות תפו”א וקישוא.
היי אפרת.
חייב להשתמש בקמח מצות או שיש תחליף? לפסח כמובן.
תודה מראש
היי,
ניתן לשים 2 כפות מלאות קמח תפו”א(:
היי אפרת
יש לך רעיון אולי איך למדוד קוטר (חוץ מסרגל אולי)
תודה מראש ושבת שלום .
היי,
אם אין לך סרגל אפשר אולי להיעזר במשהו אחר שיודעים את אורכו (למשל מרצפת בבית שלך שאת יודעת מה אורכה בס”מ).
אפרת הי, הכנתי כמות כפולה, טיגנתי כי מתאים לחג חנוכה, יצא ממש טעים. אכלנו הכל בצי’ק !- זה לא כייף לטגן ולראות את הצלחת ריקה כל הזמן- 🙂 אבל שמחתי שאהבו. בפעם הבאה, אולי ארצה לנסות בתנור. האם ניסית והצליח ? בגלל שהמרקם כמו לביבות תפו”א, קצת דואגת שיתפרק בתנור. תודה על עוד מתכון מוצלח !
היי,
שמחה מאד שאהבתם את המתכון!
בתנור יוצא גם מצוין, אבל אין ספק שבטיגון יותר טעים(:
כדאי לאפות על 180 כדי למנוע השחמת יתר.
תודה ! אם כך, אנסה בתנור בפעם הבאה כי גם יותר קל מבחינת עבודה וגם יותר בריא. כמובן, שמידי פעם גם אטגן.
טרפו את הקציצות! מאוד טעימות. תודה.
בפעם השניה שהכנתי, נתקעתי בלי ביצים.
מצאתי בגוגל שניתן להחליף ביצה אחת בערבוב של 2 כפות קמח תפוא + 2 כפות מים (אז למתכון הזה צריך להכפיל כי זה 2 ביצים ) ויצא סבבה לגמרי !
טיפ למי שאין ביצים או טבעוני …
תודה על השיתוף רינת, נראה מעולה:)
היי אפרת
האם נחוץ להשאיר את הירקות לזמן מה ולסחוט ?
צריך לסחוט?
ואם כם האם מיד או לתת להם לנוח מספר דקות ואז לסחוט?
תודה מראש
כבר חוזרת למטבח .
היי ענת,
אם יש הרבה נוזלים כדאי לסחוט, אין צורך להשהות את הירקות לפני כן.
שוב שואלת גם במתכון הזה… האם ניתן להקפיא? כמה זמן נשמר במקרר?
תודה מראש
היי נועה,
גם כאן ניתן להקפיא. נשמר במקרר כיומיים- שלושה:)
היי אפרת
האם בלי הפטרוזיליה גם יצא טעים?
והאם לאפות על גבי הרשת(שלב שני מלמטה) או תבנית התנור?
בתודה ושבת שלום.
היי עינת,
אם אין לך פטרוזיליה תכיני בלי, ותאפי בתבנית על נייר אפייה.
שבת שלום:)
היי אשמח שתגידי לי מה יותר מוצלח תנור או טיגון אני שומרת על בריאות ועדיפות בתנור??
היי,
בטיגון יוצא יותר קריספי, אבל גם באפייה יוצא מעולה.
מ-ע-ו-ל-ה
וקל להכנה!
לא ידעתי מה להכין ונגמרו לי כמעט כל הירקות, נכנסתי לאתר והוא פשוט הציל אותי!!
שמחה לשמוע ❣️
תודה בתיה
האם אפשר להפוך את זה לפשטידה?
אני חושבת שאפשר להכין את זה בתבנית אינגליש קייק חד פעמית.
יכול להיות שהפשטידה תצא קצת נמוכה אבל זה בסדר. יכול להיות שכדאי להוסיף ביצה נוספת כדי שהפשטידה תהיה יציבה יותר.
ממליצה לאפות ב180 מעלות במשך40-45 דקות. יש לשמן את התבנית לפני.
היי אפרת
לאור ההצלחה והביקוש הכנתי פעם נוספת והפעם ערכתי ניסוי קטן שמתי ביצה אחת בלבד פלוס 2 כפות קמח חומוס וכף קמח עדשים(במקום פירורי הלחם או קמח מצה ) (כפי שרשמת באחת התגובות) ואת 2 כפות קמח החומוס ערבבתי עם כף וקצת של מים (כתחליף לביצה)
ומכיוון שהתנור חזק והקציצות נשרפות ב190 כיוונתי הפעם ל175 .
לאותו זמן אפייה שרשום , העיניין הוא שהקציצות עדיין רכות וכיוונתי שוב ל190 לכמה דקות ואז נשרפו שוב בקצוות ונשארו רכות מבפנים וכשאפיתי שוב ת10 דקות בכלל נשרפו?
איפה שגיתי ? אולי שהשתמשתי בביצה אחת (אבל אז קמח החומוס אמור להחליף) והשתמשתי בשמן בעיסה על פי ההוראות
אשמח לפתירת התעלומה במהרה , פעם קודמת יצא לי טוב אבל רוצה עם פחות ביצים .
תודה ויום טוב.
היי עינת,
המרקם יוצא הכי מוצלח כששמים 2 ביצים. ברגע שמשתמשים בתחליף לביצה תמיד יש שינוי במרקם וצריך לקחת את זה בחשבון. אני לא מכירה תחליף שנותן תוצאה זהה בדיוק (דרך אגב זה נכון בכל המתכונים).
צריך להחליט אם בכל זאת להשתמש בשתי ביצים או לוותר על ביצה אבל אז המרקם ייצא קצת פחות מוצלח 🙂
בוקר טוב אפרת
הבן שלי בררן באוכל ואהב את הקציצות האלו .
העיניין הוא איך אני מכינה כמות יותר גדולה להכין פעמיים (עם 4 ביצים)
ולאפות פעמיים או ישנה אפשרות אחרת ?
תודה ויום נפלא.
כן, את יכולה להכפיל כמויות ולאפות בפעמיים.
יום נפלא 🌺
האם אפשרי עם קמח תפוח אדמה ?איננו אוכלים קמח מצה בפסח .תודה
כן אפשר. תתחילי ב-2 כפות מלאות.
חג שמח אפרתי,
כרגיל מושלם.
הכנתי כפול הכל ובחלק מהקציצות הוספנו בולגרית והבינה צהובה.
נראה מעולה!
תודה רותם 🙂
תודה על המתכון, הכנתי והיה ממש טעים.
המרתי את הקמח בשיבול שועל עבה. שמתי ביצה אחת ופירה משני תפוחי אדמה קטנים.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יאנה
אפשר להחליף את הקולורבי בירק אחר?
אפשר להחליף בקישוא גדול-בינוני.
היי אפרת
הכנתי את המתכון ולרוב יוצאים לי מעט קציצות (5 קציצותץ )במקרה הזה השתמשתי בשיבולת שועל טחונה וביצה אחת
הסיבה זו ביצה אחת?
תודה ויום נפלא.
זה מעט. באיזה גודל הכנת אותן?
השתמשת בקולורבי בינוני, גזר גדול וחצי בצל?
היי אפרת
הכנתי עם שיבולת שועל טחונה במטחנת קפה ועם ביצה אחת
יצאו טעימות אך גם לאחר 20 דקות היה קושי להפוך זהקציצה נדבקה לנייר אפיייה וגם התפרקה מה נראית לך הסיבה לכך ?
לא שמתי שמן למען האמת
תודה
היי עינת,
הקציצות לא היו יציבות מספיק ולכן היה קושי להפוך אותן. זה בגלל שהיתה חסרה ביצה. גם שימון נייר האפיה עוזר מאחר ואז הקציצות מקבלות מעטפת חיצונית פריכה יותר וקל יותר להפוך אותן.
שלום אפרת!
חזרתי לעדכן שיצא טעים ביותר!!
החלפתי את הביצים בתפו”א-פירה כמו שכתבת
ואת פירורי הלחם בשיבולת שועל שטחנתי במטחנת קפה.
תודה רבה ושבת שלום (:
תודה לך שחזרת לעדכן!
שבת שלום 🙂
זה נורא בלי פטרוזיליה?
פשוט אין לי…
תכיני בלי.
היי אפרת
האם אפשרי כאן קמח עדשים (במקום קמח המצה?)
תודה ויום נעים .
אני חושבת שכן.
היי.
ממש ממש טעימטת, מתחסלות.
היום כבר הכפלתי כמויות.
הורדתי מלח ל 1/2 כפית.
תודה לך על המתכון הכ”כ טעים זה.
מעולה 🙂
תודה מיכל
האם אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה?
כן.
הי אפרת,
הכנתי את הקציצות ויש להן ריח קצת מוזר ולא נעים, אני לא יודעת ממה זה נובע. אני אופה הרבה בתנור הזה כך שזה לא מהתנור.
יש לך רעיון ממה זה עשוי לנבוע? אולי זה הריח של הקולורבי כשהוא נאפה?
היי מיכל,
מוזר. קולורבי לא אמור לגרום לריח כזה. יצא לך לאפות עם קולורבי לפני?
היי
הרגע סיימתי להכין את הקציצות
והן שחומות שרופות ככה זה אמור להיות?
או שייתכן שהתנור חזק מידי ואז להנמיך את הטמפרטורה ל170 בערך?
תודה .
הן צריכות להיות כמו בתמונה. נראה לי שהתנור שלך חזק מידי וכדאי לאפות בטמפ’ נמוכה יותר.
שלום. הבת שלי רגישה לביצים. האם יש לך מתכונים לקציצות ללא ביצים?
היי אושרית,
יש מתכון ללביבות תפוחי אדמה (ראי מתכון שני בעמוד).
לדעתי אפשר לנסות להמיר את הביצים במתכוני הלביבות בתפו”א בינוני מבושל מגורד בפומפיה גסה.
שלום אפרת,
האם אפשר להמיר את הקמח בקח שיפון (100%)?
נראה לי שכן.
שלום אפרת, אופים בתנור 10+10 דקות כל צד, או 20+10? תודה רבה! 🙂
היי ויקי,
צד אחד – 20 דקות.
צד שני- 10 דקות.
סה”כ 30 דקות אפיה.
שלום,
האם השמן מכנס לתוך העיסה?
תודה רבה!
כן, יש לשים כף שמן בעיסה עצמה.
שבוע נפלא 🌷
תודה על המענה במהירות הבזק, יצא טעים.
הוספנו פירורי לחם לציפוי.
בפעם הבאה אולי גם נעבה בעוד תפו”א.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת
אפשרי להשתמש בקמח טף במקום בקמח מצה?
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן.
היי אפרת
האם אפשר 3 כפות טחינה במקום הביצים?
לא בטוחה כמה זה יחזיק את התערובת.
שלום לך.
יצאו נפלאות. הוספתי גם 1 קישוא.
תודה לך
מעולה 🙂
תודה מיכל.
עשיתי אתמול בערב ויצא מהמם!
באותו טעם של לביבות תפו”א אבל הרבה יותר בריא!!
המון תודות!
שמחה שיצא טעים!
יום מקסים 🙂
אפשר להקפיא?
כן אפשר.
שלום וברכה!
קפצתי על המכון הזה כי לא ידעתי איפה לשאול.
יש לי המון גזר בבית ואני מחפשת לעשות איתו משהו לארוחת צהרים. על מה להסתכל?
שיהיה בריא ומזין, וכמובן, שיכיל המון גזר…
תודה!
תודה, לא ידעתי שיש אופציה של חיפוש לפח מרכיבים. איפה זה בדף?
אנסה אי”ה היום ומחר כמה דברים כדי לגמור את כל הכמויות ואעדכן אי”ה
תודה על הכל!
זה נמצא בעמודה שמאלית ב”מתכונים מיוחדים”. נקרא “מתכונים לפי מצרכים”.
תודה.
עשיתי בינתיים את הקישוטים מבושלים עם גזר ואת העוגות גזר ויצא מצוין
תודה ושבת שלום!
מצוין 🙂
תודה יהודית ושבת שלום!
היי יהודית,
סלט צנונית וגזר
סלט גזר חריף
קישואים מבושלים עם גזר
אורז גם גזר
את גם יכולה לחפש במתכונים לפי מצרכים – תרשמי “גזר” במילת החיפוש וזה יציג לך מתכונים עם גזר.
אפשר להכין עם שמן זית או שחייב שמן רגיל?
אפשר להכין עם שמן זית.
היום אימי הכינה והן יצאו טעימות וזהובות! מתכון מצוין! אני מאמצת:)
תודה ספיר, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים
היי אפרת, איך יוצאות לך קציצות כל כך מושלמות וסימטריות?
היי סמדר,
דווקא לא השתדלתי כל כך 🙂
הכנת אותן? איך הן יצאו לך?
היי אפרת,
האם אפשר להחליף את קמח המצות בפרורי לחם?
כן אפשר.
עשיתי לפי המתכון + קישוא אחד,
יצא טעים ממש,
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה ענת וחג שמח
היי,
האם ניתן להמיר את קמח המצה בקמחים כגון: עדשים אדומות, סויה, חומוס? מה האופציה העדיפה ובאיזה כמות?
המון תודה וחג שמח
היי אורי,
לדעתי עדיף קמח חומוס. אותה כמות – 3 כפות או שאפשר לשלב 2 כפות קמח חומוס + כף קמח עדשים אדומות.
חג שמח 🙂
יצא אליפות!!! מקווה שנתאפק ולא נטרוף הכל לפני שהאורחים יגיעו 🙂
שמחה שאהבתם!
תודה אורי וחג שמח 🙂
כמה קמח רגיל צריך לשים במקום הקמח מצה?והאם ניתן להקפיא?
היי שירי,
אפשר להמיר ב 3-4 כפות אך זה לא יהיה כשר לפסח.
לדעתי לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
תודה רבה וחג שמח🌹
היי במה אפשר להחליף את הביצים?
היי הודיה,
לא ניסיתי אבל אולי בתפו”א בינוני מבושל מעוך לפירה. רצוי להמתין שהפירה יתקרר לפני שמערבבים אותו עם יתר החומרים.
חג מועד שמח שאלה במה ניתן להחליף הקולורבי
היי ציפי,
לדעתי אפשר להחליף בקישוא גדול/בינוני.