שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

מס’ מנות: 20 קציצות

מצרכים:

400 גרם עוף טחון

בצל קטן

2 קישואים בינוניים מסוג “זוקיני” (עם הקליפה הירוקה כהה)

1 גזר בינוני (מומלץ, לא חובה)

חצי כוס דחוסה עלי פטרוזיליה

2 שיני שום

1 ביצה

כף שמן זית או קנולה

שליש כוס פירורי לחם

תיבול: כפית מלח, רבע כפית כורכום, חצי כפית כמון, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-חותכים את הירקות גס וטוחנים במעבד מזון עד לתערובת אחידה.

סוחטים היטב את התערובת מנוזלים ומעבירים לקערה. מוסיפים עוף טחון, ביצה, שמן, פירורי לחם ומתבלים במלח, כורכום, כמון ופלפל שחור.

-מחממים תנור ל-190 מעלות (בתנורים חזקים- 180 מעלות) ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה. משמנים את נייר האפיה.

-יוצרים קציצות בקוטר 5-6 ס”מ ועובי 1-1.5 ס”מ ומניחים על נייר האפיה המשומן. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים בזהירות צד ואופים 10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
גלידת יוגורט
סלט ירקות קצוץ

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
דנה (18:38 4.07.2021)

שלום האם ניתן בירקות להוסיף גם פטריות? (קישוא גזר ופטריות )

מתכונים ב-10 דקות (20:41 4.07.2021)

כן, בטח(:

Heli (21:12 8.06.2021)

היי אפרת
האם במקום חצי כוס של עלי פטרוזיליה אפשר להשתמש בקוביות
פטרוזיליה של דורות?

מתכונים ב-10 דקות (22:29 8.06.2021)

כן, בטח😊

Heli (22:43 8.06.2021)

תודה אפרת, כמה קוביות לשים?

מתכונים ב-10 דקות (22:50 8.06.2021)

תלוי כמה פטרוזיליה אוהבים במנה, אבל 2 קוביות אמורות להספיק.

מיכל (13:50 6.05.2021)

הכנתי בגרסא שתתאים לקטנטנים- בלי בצל ושום, עם תבלין פטרוזיליה במקום טרייה, שיבולת שועל במקום פירורי לחם. היה לי רק קישוא אחד אז שמתי 2 גזרים. ןגירדתי הכל בפומפיה דקה. יצא מושלם!!! תודה!

מתכונים ב-10 דקות (14:07 6.05.2021)

שמחה שיצא מוצלח, ואהבתי את השינויים לקטנטנים😊

שני שפר (13:54 2.02.2021)

אפרת כמה קלוריות יש בקציצה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:07 2.02.2021)

50-60 קלוריות לקציצה.

רימה (12:30 17.01.2021)

היי אפרת.
יש לי סובין שבולת שועל.
1. האם זה מה שנקרא קמח שבולת שועל?
2. אפשר לשים אותו במקום פירורי לחם?
3. כמה?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:00 17.01.2021)

היי רימה,
סובין שיבולת שועל הוא למעשה קליפת הגרעין של שיבולת השועל.
אני חושבת שאפשר לשים במקום פירורי לחם (בין רבע לשליש כוס).

ענת (23:55 6.10.2020)

הי אפרת,
האם אפשר לדעתך לבשל את הקציצות אחרי שהן מוכנות ברוטב צהוב? ואם כן ויש לך מתכון לרוטב צהוב, אשמח.
משהו אולי חמצמץ עם סלרי…? נראה לך מתאים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:16 7.10.2020)

כן אפשר.
מצרפת מתכון לרוטב צהוב – קציצות הודו ברוטב צהוב.
אפשר להוסיף סלרי ומיץ לימון אם רוצים את זה חמצמץ.

אינגה (21:20 27.04.2020)

הי,
האם ניתן לשים במקום פירורי לחם רגילים פירורי לחם ללא גלוטן?
תודה על המתכונים המעולים! 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:08 27.04.2020)

כן אפשר.

נעמה (20:19 13.01.2020)

תתחדשו על האתר החדש. פונקציית ההדפסה נעלמה לי כשאני צופה במתכון בנייד… יש סיבה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:24 14.01.2020)

היי נעמה,
פונקציית ההדפסה קיימת רק בתצוגה של מחשב נייח.
את שולחת להדפסה מהנייד?

נעמה (18:45 15.01.2020)

כן ובאתר הקודם היתה לי את האופציה דרך הנייד להדפיס (ולחסוך את הפרסומות).
בלי קשר ממש תודה על האתר שלך אחלה מתכונים, משתמשת בהם הרבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:47 16.01.2020)

אוקי אני אבדוק את זה.

Me (00:51 25.12.2019)

מה אפשר לשים במקום פירורי לחם? ראיתי בחלק מהמתכונים שלך שהחלפת אותם בקוואקר דק. יכול להתאים גם כאן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:20 25.12.2019)

כן אפשר.

Me (15:28 24.12.2019)

היי, מה אפשר לשים במקום פירורי לחם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:47 24.12.2019)

אפשר לשים כ-2 כפות קמח רגיל או שליש כוס קוואקר.

חוי (19:25 2.12.2019)

נראה מצויין!
אפשר להכין עם 500 גרם בשר טחון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 2.12.2019)

כן אפשר.

אפרת ר (21:00 27.12.2018)

קל להכנה, טעים, לא יבש. תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:05 27.12.2018)

תודה אפרת, שמחה שאהבת 🙂

ענת (14:57 9.10.2018)

מתכון נהדר
חלק מהתערובת עשיתי בטיגון כדי לחסוך זמן ויצא טוב מאד
תודה אפרת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:46 9.10.2018)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

אריאלה (17:28 8.10.2018)

היי אפרת,
האם ניתן להשתמש בהודו טחון? מה לגבי זמן אפייה?
תודה רבה,
אריאלה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 8.10.2018)

כן אפשר. זמן אפיה אינו משתנה.

שרית (08:31 4.10.2018)

אפרת בוקר טוב,

תודה על המתכונים המעולים.
האם ניתן להכין את הקציצות ולהקפיא ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:42 4.10.2018)

כן אפשר.
יום מקסים 🙂

יולי (07:48 4.09.2018)

הי אפרת,
האם הקציצות רכות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:53 4.09.2018)

כן.

נועם (21:29 30.08.2018)

מתכון מעולה. קל להכנה לתוצאה מעולה.
הכנתי בלי פירורי לחם סתם כי לא היה בבית, שמתי כף טחינה גולמית במקום ויצא טוב ואחיד.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 30.08.2018)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

דורית (23:54 18.08.2018)

איזה חלק של העוף את מיתכוונת ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:36 19.08.2018)

לא משנה. חזה עוף או שוקיים.

מיכל (09:03 16.08.2018)

לכמות כפולה של עוף טחון ,להכפיל כמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:00 16.08.2018)

כן.

יהודית (14:58 9.08.2018)

כתבת באופן ההכנה להוסיף שמן, ובתיאור המצרכים- אין שמן, האם יש כאן טעות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:02 9.08.2018)

צודקת, התפספס לי. בתערובת עצמה הוספתי כף שמן.

מזל (11:25 9.08.2018)

היי אפרת ,
אפשר בלי ביצים או לשים משהו אחר במקום ( הילד שלי אלרגי לביצים)
יום טוב,

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:24 9.08.2018)

תכיני בלי ביצה.
יום מקסים 🙂

Shir.C (11:01 9.08.2018)

וואוו זה כל כך מגרה!!
יש אפשרות לוותר על הביצה ופירורי הלחם, או להחליף במשהו אחר? פשוט לא אוכלת עמילן עם חלבון.
תודה!
נ.ב
יש לי 2 שאלות בלי קשר למתכון…
יש לך רעיון מה אפשר לעשות עם שבבי סויה ועם “כמו טחון” מסויה-חתיכות גסות יותר?
ואשמח בבקשה שתציעי לי מתכונים לעוגיות וכד’, שאפשר לקחת לחו”ל ואיך לאחסן אותם.
תודה רבה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:22 9.08.2018)

תכיני בלי ביצה ופירורי לחם רק תסחטי היטב את הנוזלים מהקישואים.
לגבי הסויה, את חושבת שאפשר להכין המבורגר צמחוני (במקום הסייטן) או בולונז טבעוני (במקום הטופו).
לגבי העוגיות, יש המון מתכונים. אני מציעה שתרשמי לי איזה עוגיות חשבת להכין ואני ארשום לך אם הן מתאימות לקחת איתך לחו”ל.

רות (10:56 9.08.2018)

שלום ותודה רבה לך על המתכונים המצויינים
רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום פרורי לחם- אסור לי קמחים רגילים- רק שיפון וכוסמין

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:18 9.08.2018)

היי רות,
נסי להכין בלי קמח בכלל, רק חשוב לסחוט היטב את הנוזלים מהקישואים. אם במקרה התערובת רכה מידי שימי כף קמח כוסמין.

שלומית (13:25 6.08.2018)

היי אפשר להשתמש בקישוא רגיל?
תודה ויום טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:23 6.08.2018)

כן אפשר אבל חשוב לסחוט מנוזלים לאחר הטחינה. הסיבה שהמלצתי על קישוא ירוק הוא שיש בו פחות נוזלים.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.