זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 20 קציצות
מצרכים:
400 גרם עוף טחון
בצל קטן
2 קישואים בינוניים מסוג “זוקיני” (עם הקליפה הירוקה כהה)
1 גזר בינוני (מומלץ, לא חובה)
חצי כוס דחוסה עלי פטרוזיליה
2 שיני שום
1 ביצה
כף שמן זית או קנולה
שליש כוס פירורי לחם
תיבול: כפית מלח, רבע כפית כורכום, חצי כפית כמון, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-חותכים את הירקות גס וטוחנים במעבד מזון עד לתערובת אחידה.
–סוחטים היטב את התערובת מנוזלים ומעבירים לקערה. מוסיפים עוף טחון, ביצה, שמן, פירורי לחם ומתבלים במלח, כורכום, כמון ופלפל שחור.
-מחממים תנור ל-190 מעלות (בתנורים חזקים- 180 מעלות) ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה. משמנים את נייר האפיה.
-יוצרים קציצות בקוטר 5-6 ס”מ ועובי 1-1.5 ס”מ ומניחים על נייר האפיה המשומן. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 20 דקות.
-הופכים בזהירות צד ואופים 10 דקות נוספות.
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- עוף שלם בנינג’ה |
- סלמון במרינדה
יש אפשרות לעשות את הקציצות האלו ברוטב עגבניות? כמו כן אפשר פשוט ללא פירורי לחם(מטעמי דיאטה)
היי עינת,
לגבי הרוטב- אני חושבת שאפשר.
מישהי בתגובות שיתפה שהכינה בלי פירורי לחם ויצא מוצלח.
לא הבנתי איך אפשרי לסחוט נוזלים ?
תודה רבה 🙂
היי,
אפשר לסחוט עם הידיים או להעביר למסננת ולהשאיר למשך כשעה. אפשר להיעזר גם בנייר סופג.
בסוך נזכרתי שיש מסננת בעולם….יצא מעדן !!!!
חחח מעולה! שמחה לשמוע😊
אפשר כוסברה במקום פטרוזיליה?
היי,
אפשר(:
איזה מתכון אדיר 🥳
כדי שיהיה דל פחממות עשיתי אותו עם פטריות במקום גזר, וקמח שקדים במקום פרורי לחם 🤪 יצא ממש טעים, נראה לי אכין אותו מלא.
שינויים מעולים, ונראה מעולה! שמחה מאד שאהבת את המתכון😊
שלום האם ניתן בירקות להוסיף גם פטריות? (קישוא גזר ופטריות )
כן, בטח(:
היי אפרת
האם במקום חצי כוס של עלי פטרוזיליה אפשר להשתמש בקוביות
פטרוזיליה של דורות?
כן, בטח😊
תודה אפרת, כמה קוביות לשים?
תלוי כמה פטרוזיליה אוהבים במנה, אבל 2 קוביות אמורות להספיק.
הכנתי בגרסא שתתאים לקטנטנים- בלי בצל ושום, עם תבלין פטרוזיליה במקום טרייה, שיבולת שועל במקום פירורי לחם. היה לי רק קישוא אחד אז שמתי 2 גזרים. ןגירדתי הכל בפומפיה דקה. יצא מושלם!!! תודה!
שמחה שיצא מוצלח, ואהבתי את השינויים לקטנטנים😊
אפרת כמה קלוריות יש בקציצה
50-60 קלוריות לקציצה.
היי אפרת.
יש לי סובין שבולת שועל.
1. האם זה מה שנקרא קמח שבולת שועל?
2. אפשר לשים אותו במקום פירורי לחם?
3. כמה?
תודה
היי רימה,
סובין שיבולת שועל הוא למעשה קליפת הגרעין של שיבולת השועל.
אני חושבת שאפשר לשים במקום פירורי לחם (בין רבע לשליש כוס).
היי אפרת. רציתי לשאול מה עדיף – להקפיא את הקציצות לפני האפייה או אחריה (כמובן שרצוי לאפות ולאכול, אבל…)? ועוד. כשאין זוקיני, אפשר קישואים? שנה טובה וחתימה טובה.
היי
אפשר לפני ואפשר אחרי, תלוי אם יהיה לך זמן להכנה לפני ההגשה או לא.
אפשר לשים קישוא.
שנה טובה(:
הי אפרת,
האם אפשר לדעתך לבשל את הקציצות אחרי שהן מוכנות ברוטב צהוב? ואם כן ויש לך מתכון לרוטב צהוב, אשמח.
משהו אולי חמצמץ עם סלרי…? נראה לך מתאים?
כן אפשר.
מצרפת מתכון לרוטב צהוב – קציצות הודו ברוטב צהוב.
אפשר להוסיף סלרי ומיץ לימון אם רוצים את זה חמצמץ.
הי,
האם ניתן לשים במקום פירורי לחם רגילים פירורי לחם ללא גלוטן?
תודה על המתכונים המעולים! 🙂
כן אפשר.
תתחדשו על האתר החדש. פונקציית ההדפסה נעלמה לי כשאני צופה במתכון בנייד… יש סיבה?
היי נעמה,
פונקציית ההדפסה קיימת רק בתצוגה של מחשב נייח.
את שולחת להדפסה מהנייד?
כן ובאתר הקודם היתה לי את האופציה דרך הנייד להדפיס (ולחסוך את הפרסומות).
בלי קשר ממש תודה על האתר שלך אחלה מתכונים, משתמשת בהם הרבה.
אוקי אני אבדוק את זה.
מה אפשר לשים במקום פירורי לחם? ראיתי בחלק מהמתכונים שלך שהחלפת אותם בקוואקר דק. יכול להתאים גם כאן?
כן אפשר.
היי, מה אפשר לשים במקום פירורי לחם?
אפשר לשים כ-2 כפות קמח רגיל או שליש כוס קוואקר.
נראה מצויין!
אפשר להכין עם 500 גרם בשר טחון?
כן אפשר.
קל להכנה, טעים, לא יבש. תודה!
תודה אפרת, שמחה שאהבת 🙂
מתכון נהדר
חלק מהתערובת עשיתי בטיגון כדי לחסוך זמן ויצא טוב מאד
תודה אפרת
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת,
האם ניתן להשתמש בהודו טחון? מה לגבי זמן אפייה?
תודה רבה,
אריאלה
כן אפשר. זמן אפיה אינו משתנה.
אפרת בוקר טוב,
תודה על המתכונים המעולים.
האם ניתן להכין את הקציצות ולהקפיא ?
כן אפשר.
יום מקסים 🙂
הי אפרת,
האם הקציצות רכות?
כן.
מתכון מעולה. קל להכנה לתוצאה מעולה.
הכנתי בלי פירורי לחם סתם כי לא היה בבית, שמתי כף טחינה גולמית במקום ויצא טוב ואחיד.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
איזה חלק של העוף את מיתכוונת ?
לא משנה. חזה עוף או שוקיים.
לכמות כפולה של עוף טחון ,להכפיל כמויות?
כן.
כתבת באופן ההכנה להוסיף שמן, ובתיאור המצרכים- אין שמן, האם יש כאן טעות?
צודקת, התפספס לי. בתערובת עצמה הוספתי כף שמן.
היי אפרת ,
אפשר בלי ביצים או לשים משהו אחר במקום ( הילד שלי אלרגי לביצים)
יום טוב,
תכיני בלי ביצה.
יום מקסים 🙂
וואוו זה כל כך מגרה!!
יש אפשרות לוותר על הביצה ופירורי הלחם, או להחליף במשהו אחר? פשוט לא אוכלת עמילן עם חלבון.
תודה!
נ.ב
יש לי 2 שאלות בלי קשר למתכון…
יש לך רעיון מה אפשר לעשות עם שבבי סויה ועם “כמו טחון” מסויה-חתיכות גסות יותר?
ואשמח בבקשה שתציעי לי מתכונים לעוגיות וכד’, שאפשר לקחת לחו”ל ואיך לאחסן אותם.
תודה רבה רבה!
תכיני בלי ביצה ופירורי לחם רק תסחטי היטב את הנוזלים מהקישואים.
לגבי הסויה, את חושבת שאפשר להכין המבורגר צמחוני (במקום הסייטן) או בולונז טבעוני (במקום הטופו).
לגבי העוגיות, יש המון מתכונים. אני מציעה שתרשמי לי איזה עוגיות חשבת להכין ואני ארשום לך אם הן מתאימות לקחת איתך לחו”ל.
שלום ותודה רבה לך על המתכונים המצויינים
רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום פרורי לחם- אסור לי קמחים רגילים- רק שיפון וכוסמין
היי רות,
נסי להכין בלי קמח בכלל, רק חשוב לסחוט היטב את הנוזלים מהקישואים. אם במקרה התערובת רכה מידי שימי כף קמח כוסמין.
היי אפשר להשתמש בקישוא רגיל?
תודה ויום טוב
כן אפשר אבל חשוב לסחוט מנוזלים לאחר הטחינה. הסיבה שהמלצתי על קישוא ירוק הוא שיש בו פחות נוזלים.