שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

מס’ מנות: 20 קציצות

מצרכים:

400 גרם עוף טחון

בצל קטן

2 קישואים בינוניים מסוג “זוקיני” (עם הקליפה הירוקה כהה)

1 גזר בינוני (מומלץ, לא חובה)

חצי כוס דחוסה עלי פטרוזיליה

2 שיני שום

1 ביצה

כף שמן זית או קנולה

שליש כוס פירורי לחם

תיבול: כפית מלח, רבע כפית כורכום, חצי כפית כמון, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-חותכים את הירקות גס וטוחנים במעבד מזון עד לתערובת אחידה.

סוחטים היטב את התערובת מנוזלים ומעבירים לקערה. מוסיפים עוף טחון, ביצה, שמן, פירורי לחם ומתבלים במלח, כורכום, כמון ופלפל שחור.

-מחממים תנור ל-190 מעלות (בתנורים חזקים- 180 מעלות) ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה. משמנים את נייר האפיה.

-יוצרים קציצות בקוטר 5-6 ס”מ ועובי 1-1.5 ס”מ ומניחים על נייר האפיה המשומן. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים בזהירות צד ואופים 10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
גלידת יוגורטגלידת יוגורט
סלט ירקות קצוץ סלט ירקות קצוץ
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
עינת (22:22 6.11.2023)

יש אפשרות לעשות את הקציצות האלו ברוטב עגבניות? כמו כן אפשר פשוט ללא פירורי לחם(מטעמי דיאטה)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:02 7.11.2023)

היי עינת,
לגבי הרוטב- אני חושבת שאפשר.
מישהי בתגובות שיתפה שהכינה בלי פירורי לחם ויצא מוצלח.

avatar
שרה (11:40 22.07.2022)

לא הבנתי איך אפשרי לסחוט נוזלים ?
תודה רבה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:35 22.07.2022)

היי,
אפשר לסחוט עם הידיים או להעביר למסננת ולהשאיר למשך כשעה. אפשר להיעזר גם בנייר סופג.

avatar
שרה (13:53 22.07.2022)

בסוך נזכרתי שיש מסננת בעולם….יצא מעדן !!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:17 22.07.2022)

חחח מעולה! שמחה לשמוע😊

avatar
מלכה (15:00 30.11.2021)

אפשר כוסברה במקום פטרוזיליה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:51 30.11.2021)

היי,
אפשר(:

avatar
אורטל (21:56 9.10.2021)

איזה מתכון אדיר 🥳
כדי שיהיה דל פחממות עשיתי אותו עם פטריות במקום גזר, וקמח שקדים במקום פרורי לחם 🤪 יצא ממש טעים, נראה לי אכין אותו מלא.

קציצות עוף וקישואים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:22 9.10.2021)

שינויים מעולים, ונראה מעולה! שמחה מאד שאהבת את המתכון😊

avatar
דנה (18:38 4.07.2021)

שלום האם ניתן בירקות להוסיף גם פטריות? (קישוא גזר ופטריות )

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:41 4.07.2021)

כן, בטח(:

avatar
Heli (21:12 8.06.2021)

היי אפרת
האם במקום חצי כוס של עלי פטרוזיליה אפשר להשתמש בקוביות
פטרוזיליה של דורות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:29 8.06.2021)

כן, בטח😊

avatar
Heli (22:43 8.06.2021)

תודה אפרת, כמה קוביות לשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:50 8.06.2021)

תלוי כמה פטרוזיליה אוהבים במנה, אבל 2 קוביות אמורות להספיק.

avatar
מיכל (13:50 6.05.2021)

הכנתי בגרסא שתתאים לקטנטנים- בלי בצל ושום, עם תבלין פטרוזיליה במקום טרייה, שיבולת שועל במקום פירורי לחם. היה לי רק קישוא אחד אז שמתי 2 גזרים. ןגירדתי הכל בפומפיה דקה. יצא מושלם!!! תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:07 6.05.2021)

שמחה שיצא מוצלח, ואהבתי את השינויים לקטנטנים😊

avatar
שני שפר (13:54 2.02.2021)

אפרת כמה קלוריות יש בקציצה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:07 2.02.2021)

50-60 קלוריות לקציצה.

avatar
רימה (12:30 17.01.2021)

היי אפרת.
יש לי סובין שבולת שועל.
1. האם זה מה שנקרא קמח שבולת שועל?
2. אפשר לשים אותו במקום פירורי לחם?
3. כמה?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:00 17.01.2021)

היי רימה,
סובין שיבולת שועל הוא למעשה קליפת הגרעין של שיבולת השועל.
אני חושבת שאפשר לשים במקום פירורי לחם (בין רבע לשליש כוס).

avatar
רימה (14:34 21.09.2023)

היי אפרת. רציתי לשאול מה עדיף – להקפיא את הקציצות לפני האפייה או אחריה (כמובן שרצוי לאפות ולאכול, אבל…)? ועוד. כשאין זוקיני, אפשר קישואים? שנה טובה וחתימה טובה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:29 21.09.2023)

היי
אפשר לפני ואפשר אחרי, תלוי אם יהיה לך זמן להכנה לפני ההגשה או לא.
אפשר לשים קישוא.
שנה טובה(:

avatar
ענת (23:55 6.10.2020)

הי אפרת,
האם אפשר לדעתך לבשל את הקציצות אחרי שהן מוכנות ברוטב צהוב? ואם כן ויש לך מתכון לרוטב צהוב, אשמח.
משהו אולי חמצמץ עם סלרי…? נראה לך מתאים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:16 7.10.2020)

כן אפשר.
מצרפת מתכון לרוטב צהוב – קציצות הודו ברוטב צהוב.
אפשר להוסיף סלרי ומיץ לימון אם רוצים את זה חמצמץ.

avatar
אינגה (21:20 27.04.2020)

הי,
האם ניתן לשים במקום פירורי לחם רגילים פירורי לחם ללא גלוטן?
תודה על המתכונים המעולים! 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:08 27.04.2020)

כן אפשר.

avatar
נעמה (20:19 13.01.2020)

תתחדשו על האתר החדש. פונקציית ההדפסה נעלמה לי כשאני צופה במתכון בנייד… יש סיבה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:24 14.01.2020)

היי נעמה,
פונקציית ההדפסה קיימת רק בתצוגה של מחשב נייח.
את שולחת להדפסה מהנייד?

avatar
נעמה (18:45 15.01.2020)

כן ובאתר הקודם היתה לי את האופציה דרך הנייד להדפיס (ולחסוך את הפרסומות).
בלי קשר ממש תודה על האתר שלך אחלה מתכונים, משתמשת בהם הרבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:47 16.01.2020)

אוקי אני אבדוק את זה.

avatar
Me (00:51 25.12.2019)

מה אפשר לשים במקום פירורי לחם? ראיתי בחלק מהמתכונים שלך שהחלפת אותם בקוואקר דק. יכול להתאים גם כאן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:20 25.12.2019)

כן אפשר.

avatar
Me (15:28 24.12.2019)

היי, מה אפשר לשים במקום פירורי לחם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:47 24.12.2019)

אפשר לשים כ-2 כפות קמח רגיל או שליש כוס קוואקר.

avatar
חוי (19:25 2.12.2019)

נראה מצויין!
אפשר להכין עם 500 גרם בשר טחון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 2.12.2019)

כן אפשר.

avatar
אפרת ר (21:00 27.12.2018)

קל להכנה, טעים, לא יבש. תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:05 27.12.2018)

תודה אפרת, שמחה שאהבת 🙂

avatar
ענת (14:57 9.10.2018)

מתכון נהדר
חלק מהתערובת עשיתי בטיגון כדי לחסוך זמן ויצא טוב מאד
תודה אפרת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:46 9.10.2018)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
אריאלה (17:28 8.10.2018)

היי אפרת,
האם ניתן להשתמש בהודו טחון? מה לגבי זמן אפייה?
תודה רבה,
אריאלה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 8.10.2018)

כן אפשר. זמן אפיה אינו משתנה.

avatar
שרית (08:31 4.10.2018)

אפרת בוקר טוב,

תודה על המתכונים המעולים.
האם ניתן להכין את הקציצות ולהקפיא ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:42 4.10.2018)

כן אפשר.
יום מקסים 🙂

avatar
יולי (07:48 4.09.2018)

הי אפרת,
האם הקציצות רכות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:53 4.09.2018)

כן.

avatar
נועם (21:29 30.08.2018)

מתכון מעולה. קל להכנה לתוצאה מעולה.
הכנתי בלי פירורי לחם סתם כי לא היה בבית, שמתי כף טחינה גולמית במקום ויצא טוב ואחיד.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 30.08.2018)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
דורית (23:54 18.08.2018)

איזה חלק של העוף את מיתכוונת ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:36 19.08.2018)

לא משנה. חזה עוף או שוקיים.

avatar
מיכל (09:03 16.08.2018)

לכמות כפולה של עוף טחון ,להכפיל כמויות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:00 16.08.2018)

כן.

avatar
יהודית (14:58 9.08.2018)

כתבת באופן ההכנה להוסיף שמן, ובתיאור המצרכים- אין שמן, האם יש כאן טעות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:02 9.08.2018)

צודקת, התפספס לי. בתערובת עצמה הוספתי כף שמן.

avatar
מזל (11:25 9.08.2018)

היי אפרת ,
אפשר בלי ביצים או לשים משהו אחר במקום ( הילד שלי אלרגי לביצים)
יום טוב,

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:24 9.08.2018)

תכיני בלי ביצה.
יום מקסים 🙂

avatar
Shir.C (11:01 9.08.2018)

וואוו זה כל כך מגרה!!
יש אפשרות לוותר על הביצה ופירורי הלחם, או להחליף במשהו אחר? פשוט לא אוכלת עמילן עם חלבון.
תודה!
נ.ב
יש לי 2 שאלות בלי קשר למתכון…
יש לך רעיון מה אפשר לעשות עם שבבי סויה ועם “כמו טחון” מסויה-חתיכות גסות יותר?
ואשמח בבקשה שתציעי לי מתכונים לעוגיות וכד’, שאפשר לקחת לחו”ל ואיך לאחסן אותם.
תודה רבה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:22 9.08.2018)

תכיני בלי ביצה ופירורי לחם רק תסחטי היטב את הנוזלים מהקישואים.
לגבי הסויה, את חושבת שאפשר להכין המבורגר צמחוני (במקום הסייטן) או בולונז טבעוני (במקום הטופו).
לגבי העוגיות, יש המון מתכונים. אני מציעה שתרשמי לי איזה עוגיות חשבת להכין ואני ארשום לך אם הן מתאימות לקחת איתך לחו”ל.

avatar
רות (10:56 9.08.2018)

שלום ותודה רבה לך על המתכונים המצויינים
רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום פרורי לחם- אסור לי קמחים רגילים- רק שיפון וכוסמין

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:18 9.08.2018)

היי רות,
נסי להכין בלי קמח בכלל, רק חשוב לסחוט היטב את הנוזלים מהקישואים. אם במקרה התערובת רכה מידי שימי כף קמח כוסמין.

avatar
שלומית (13:25 6.08.2018)

היי אפשר להשתמש בקישוא רגיל?
תודה ויום טוב

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:23 6.08.2018)

כן אפשר אבל חשוב לסחוט מנוזלים לאחר הטחינה. הסיבה שהמלצתי על קישוא ירוק הוא שיש בו פחות נוזלים.

לקריאת כל התגובות