שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

מס’ מנות: 10 קציצות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

חצי בצל בינוני

1 קישוא בינוני קלוף

1 גזר בינוני קלוף

חצי כוס גרגירי חומוס מבושלים (ניתן להשתמש בחומוס משקית קפואה או מקופסת שימורים)

חצי כוס (70 ג') קמח חומוס

1 כף טחינה גולמית

תיבול: חצי כפית כמון, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון וחום תחתון), מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים בנדיבות את הנייר.

-חותכים גס את הבצל, הקישוא והגזר ומניחים במעבד מזון. מוסיפים גרגירי חומוס, טוחנים לתערובת אחידה ומעבירים לקערה.

-מוסיפים קמח חומוס, טחינה גולמית ומתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב.

-בעזרת הידיים יוצרים קציצות בקוטר של כ-5 ס"מ ועובי 1 ס"מ לפחות. מניחים על נייר האפייה המשומן. מברישים את הקציצות בשמן.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 25 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים צד ואופים 10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

הערה: חשוב להקפיד לא לייבש את הקציצות באפייה.

*המתכון שודרג.

קציצות חומוס, קציצות צמחוניות, קציצות טבעוניות, לביבות ללא גלוטן

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת שוקולד ללא גלוטן
עוגיות שקדים טחונים ללא גלוטן

תגובות

לפני שאתם שואלים מומלץ לחפש בתגובות תשובות לשאלותיכם ☝️

הוספת תגובה
Avatar
נועם (12:37 1.05.2020)

במתכון רשום חצי כוס קמח חומוס,
בתגובות למי שיצא עיסה קצת מימית את שואלת אם בטוח שמו כוס.. התבלבלתי.. הקציצות בתנור, מקווה שיצא טוב 😉

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:51 1.05.2020)

המתכון שונה ממה שהיה בעבר.
המתכון המקורי היה עם כוס קמח חומוס. כרגע זה המתכון המשופר 🙂

Avatar
מירב (18:21 6.04.2020)

במה אפשר להחלייף את קמח החומוס?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:19 7.04.2020)

אני חושבת שאפשר להמיר בכף גדושה קמח מצה וכף קמח תפו"א (אם יש בעיה של גלוטן אפשר לשים כ-2 כפות קמח תפו"א).

Avatar
יסכה (18:36 22.04.2019)

הי במה אפשר להחליף קמח חומוס יש לי קורנפלור/קמח תפו"א / וקמח מצה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:34 22.04.2019)

היי יסכה,
הייתי מנסה לשים כף גדושה קמח מצה וכף קמח תפו"א.

Avatar
מיכל (12:12 19.12.2018)

שלום,
כהרגלי נכנסת לאתר לחפש מתכונים מעולים לשבת😘
אפשרי להשתמש בחומוס שהושרה ללא בישול ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:04 19.12.2018)

היי מיכל,
האמת שאני ממש מתלבטת. מצד אחד אפשר לטחון אותם (כך גם מכינים פלאפל) אבל מצד שני אין לי מושג איך המרקם ייצא בשילוב עם יתר החומרים. זה משהו שצריך לנסות 🙂

Avatar
פנינה (00:34 19.08.2018)

הי
מה בדיוק צריך לעשות עם גרגירי החומוס? להכניס שלמים?
אפשרי להחליף במקום הגרגירים בעוד בקמח חומוס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:35 19.08.2018)

את גרגירי החומוס יש לשים במעבד מזון יחד עם הבצל, הגזר והקישוא ולטחון.
אפשר להמיר את גרגירי החומוס בכשליש כוס קמח חומוס אבל צריך לקחת בחשבון שהקציצות ייצאו קצת יותר יבשות.

Avatar
תמר (19:29 10.08.2018)

תודה, מתכון מעולה! התמכרתי לגמרי ומכינה אותן על בסיס קבוע. החלפתי את קמח החומוס בקמח עדשים כתומות (יותר טעים בעיניי) וכדי שיהיו ראויות להיקרא קציצות חומוס, הסתכנתי והוספתי עוד כף גרגרי חומוס למתכון. יוצא מרקם מושלם.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:58 11.08.2018)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

Avatar
דנה (19:24 8.08.2018)

הי אפרת, ראשית יצא ממש טעים אבל קצת יבש ונראה לי שהילדים יסרבו בגלל זה.
לא היה לי מעבד מזון אז גירדתי את הירקות ואז סחטתי מנוזלים (כי היה ממש הרבה) ובסוף ריסקתי עם בלנדר מוט. הבלילה היתה עיסתית ודביקה ועדיין בסוף יצא לי קצת יבש. אפייה לא ארוכה.
השאלה איך מוסיפים לחות ואוויריות? להשאיר את הנוזלים של הירקות, להוסיף ביצה, עוד ירקות?
תודה, אנחנו עוברים לתזונה ללא גלוטן והמתכונים שלך ממש עוזרים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:11 8.08.2018)

היי דנה,
אני אנסה להכין את המתכון שוב ולשפר אותו. אשלח לך למייל תשובה לאחר שאנסה.

Avatar
דנה (00:02 9.08.2018)

תודה רבה!! ראיתי באחת התגובות שרשמת שיש חשיבות לנוזלים של הירקות, אולי סחטתי יותר מידי..

Avatar
ענתי (14:33 12.07.2018)

היי אפרת -העיסה יצאה קצת מימית.היה לי קשה לעצב כ קציצה. יש לציין שמדדתי את כמות הקמח בכוס מדידה כפי שרשמת.
מה יכולה להיות הסיבה? והמלח היה קצת חסר לי.אשמח לנסות שוב.תודה

דרך אגב-רשמתי תגובה כזאת לפני שבועיים לערך שהכנתי ומשום מה לא ראיתי אותה.תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:17 12.07.2018)

היי ענתי,
את בטוחה ששמת כוס קמח חומוס? אם כן אני לא מבינה איך יכול להיות שהתערובת יצאה מימית.
דווקא קיבלתי תגובות שהיו כאלה שהוסיפו מים כי יצא להם סמיך מידי.
אם אכן שמת כוס קמח, יכול להיות שהירקות הגירו כל כך הרבה נוזלים עד כדי כך שממש הרטיבו את התערובת?

Avatar
ענתי (08:57 21.06.2018)

רוצה להכין היום.נראה מעולה.
כוס קמח חומוס-לפי כוס של 240 מל נכון?יום מקסים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:27 21.06.2018)

נכון.
יום נפלא 🙂

Avatar
שרה (15:50 14.04.2018)

הכנתי ללא גרגרי חומוס והוספתי כוסברה קצוצה, הוספתי גם חצי כוס מים וטיגנתי , יצא טעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:37 14.04.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
חוסה (10:17 15.01.2018)

שלום רב!
כמה זמן לבשל את הגרגרי חומוס ואם אין לי כיסוא, אפשר להחליף עם ירק אחר? תודה, חוסה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:46 15.01.2018)

היי,
יש להשתמש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים או משקית קפואה ואז אין צורך לבשל אותם (הם כבר מבושלים).
אפשר לשים במקום הקישוא גזר נוסף או תפו"א קטן.

Avatar
אביגיל (17:56 26.09.2017)

היי הכנתי עכשיו ויצא מעולה, ממליצה ממש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:27 26.09.2017)

תודה אביגיל 🙂

Avatar
דורית (18:09 2.07.2017)

והאם יפגע הטעם ולא רק המרקם?

Avatar
דורית (18:00 2.07.2017)

היי
עד כמה זה גרוע אם לא הוספתי קמח / פירורי לחם אלא רק כוס גרגרי חומוס? האם הקציצות יתפרקו וההתחכמות שלי היתה מיותרת?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:15 2.07.2017)

היי דורית,
לדעתי זה אמור להחזיק (בהנחה ואלה גרגירים מבושלים).

Avatar
דורית (21:46 2.07.2017)

תודה על תשובתך המהירה.
המתכונים שלך תמיד משובחים וגם זה יצא מאוד טעים, אם כי מעט רכות מדי ולא מגובשות מספיק.פעם הבאה אוסיף מעט קמח..אפשר להכניס למקרר את מה שנשאר ולחמם מעט במיקרו למחרת?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:08 2.07.2017)

לדעתי כן.

Avatar
חיה (21:06 8.06.2017)

טיגנתי את הבצל והגזר לפני שערבבתי אותם עם שאר המרכיבים.
יצא מצויין.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:49 8.06.2017)

מעולה 🙂
שמחה שיצא טעים, תודה חיה.

Avatar
אירנה (11:20 27.05.2017)

היי אפרת, האם יש אפשרות להשתמש בקמח כוסמת במתכון זה, או שזה לא מתאים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:32 27.05.2017)

אין לי מושג 😐

Avatar
אתי (12:27 13.05.2017)

הכנתי כמעט לפי המתכון
ליתר ביטחון בישלתי בישול מקדים קצר 2 וחצי דקות את הקישוא והגזר הוספתי עוד כף וחצי טחינה גולמית (שלי הייתה קצת נוזלית) בנוסף הוספתי 1 כף שמן לתערובת.קצצתי במעבד מזון קיצוץ קל
הוספתי 1 כף נוספת של גרגירי חומוס מקופסה.
ניפיתי את קמח החומוס כדי ליצור אבריריות.
הכנסתי לתנור ל-10 דקות לכל צד ויצא טעים טעים טעים.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:12 13.05.2017)

נשמע מצוין! תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
יעל (18:17 16.04.2017)

הי, ראישת אני רוצה לומר תודה אני נעזרת המון במתכונים שלך הם טעימים ופשוטים להכנה.ניסיתי להכין את הקציצות חומוס ומאחר ולא היה לנו מעבד מזון טחנו את הקציצות בנייסר סלייסר ואת החומוס לקחנו מקופסת שימורים וישר שמו אותו בנייסר סלייסר יחד עם שאר החומרים.ייתכן שאפינו מעט יותר מידי יצא לי סביר לא במרקם רך. אשמח אם תכווני אותי מה עשינו לא נכון שאדע להבא….

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:31 17.04.2017)

היי יעל,
אם הקציצות יצאו קשות או יבשות זה אומר שהקציצות היו דקות מידי או נאפו בטמפ' גבוהה מידי או יותר מידי זמן.

Avatar
שולמית (14:59 22.11.2016)

יש אפשרות להוסיף ביצה ולטגן את הקציצות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:52 22.11.2016)

היי שולמית,
האמת שלא ניסיתי לטגן אבל אני מניחה שאפשר.

Avatar
אריאל (17:52 16.07.2016)

שלום,
במה ניתן להחליף את הטחינה (יש לנו אלרגיה לשומשום)? תודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:07 16.07.2016)

היי אריאל,
אני מניחה שאפשר לשים כף שמן זית במקום.

Avatar
גלית (10:19 18.06.2016)

הי אפרת, תודה על המתכון. הקציצות יצאו לי רכות, עם טעם מודגש של הקמח, כמו משהו לא מספיק אפוי. אמנם הכנתי שמנמנות, כיוון שראיתי אזהרה מפני התייבשות. לא כ"כ יצא טעים. שאלתי: כאשר עיבדתי המוצרים בצעבד מזון, זו עובד ממש לכלל בלילה (בלי חתיכות ירקות קטנות) – זה אמור להיות כך? או שזה עבר עיבור יתר, ומכאן העיסתיות של הקציצה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:12 18.06.2016)

היי גלית,
לפי מה שאת מתארת (קציצות רכות מידי והרגשה כאילו הקציצות אינן אפויות מספיק), אני מניחה שהסיבה יכולה להיות טחינת יתר של המרכיבים. גם זה שהכנת אותן עבות יחסית מעצים את הטעם של הקמח והמרקם הרך והכאילו לא אפוי.
פעם הבאה כדאי לטחון פחות או אפילו לגרד בפומפיה את הירקות.

Avatar
גלית (11:16 19.06.2016)

תודה רבה אפרת.

Avatar
לורה (13:34 27.04.2016)

היי אפרת,
בכמה קציצות מדובר בערך?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:51 27.04.2016)

היי לורה,
בסביבות 8-10 קציצות
חג שמח 🙂

Avatar
לורה (16:08 26.04.2016)

היי אפרת,
אשמח לעזרתך – איזו תוספת תלך טוב עם קציצות החומוס?
תודה וחג שמח

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:32 26.04.2016)

היי לורה,
אני חושבת שזה יכול ללכת עם פירה וסלט ירקות קצוץ דק.
חג שמח 🙂

Avatar
רויטל (16:17 11.04.2016)

יצא טעים מאד ותודה רבה כי זה מה שהילד הטבעוני שלי אוכל וזה בריא

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:20 11.04.2016)

שמחה לשמוע רויטל 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
מוניקה (08:56 26.03.2016)

הי אפרת,
יש אפשרות להחליף את קמח החומוס בקמח מלא/רגיל?
ואם כן מה צריך להשתנות בהתאם?

תודה מראש,
מוניקה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:33 26.03.2016)

היי מוניקה,
לדעתי נסי לשים כוס גרגירי חומוס מבושלים טחונים/מעוכים + כרבע כוס קמח רגיל או מלא.
בהצלחה 🙂

Avatar
tally (06:01 16.03.2016)

שלום וברכה
רציתי. לדעת מה ניתן לשים במקום הקישוא כי אני אלרגית לקישואים וחצילים.
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:04 16.03.2016)

היי,
את יכולה לשים במקום גזר נוסף או תפו"א קטן.
יום נפלא 🙂

Avatar
שני (18:19 17.01.2016)

היי, לגבי חומוס משקית קפואה- האם הוא כבר מבושל?
להכניס אותו קפוא למעבד המזון?…
תודה, שני

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:26 17.01.2016)

היי שני,
הגרגירים שבשקית הקפואה הם כבר מבושלים ואפשר לטחון אותם כשהם עדיין קפואים.
בהצלחה 😉

Avatar
מיה (12:44 6.12.2015)

יצא לי טיפה נוזלי אז הוספתי טיפה קמח רגיל..
יצא מעולה! תודה רבה על המתכון

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:56 6.12.2015)

תודה מיה, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
שרית (14:49 18.08.2015)

היי,
אשמח לדעת מהי הכמות הרצויה של החומוס במידה ואננ מכינה עם קמח חומוס. והאם אפשר להכין את הקציצות ברוטב במקום באפיה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:57 18.08.2015)

היי שרית,
תשימי בערך כוס גרגירי חומוס מבושלים.
לגבי בישול הקציצות ברוטב- אני לא יודעת כמה זה מתאים (לא ניסיתי).

Avatar
אביב (20:34 7.02.2015)

שבוע טוב
מספר שאלות
1. האם ניתן להכין את הבלילה ולהקפיא?
2. איך יוצאות הקציצות המוכנות לאחר הקפאה
3. האם ניתן להכין את הבלילה יום לפני האפיה/טיגון?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:18 7.02.2015)

הי אביב,
לא ניסיתי להקפיא את הבלילה או את הקציצות אבל אם אפשר עדיף לא להקפיא כי לאור המרכיבים שיש במתכון אני משערת שלאחר ההקפאה הקציצות יקבלו מעט טעם לוואי.
אין בעיה להכין את הבלילה יום קודם, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר.
שבוע טוב 🙂

Avatar
מורן (20:44 13.10.2014)

הפעם כל צד אפיתי 10 דקות ועשיתי את הקציצות יותר עבות. יצא כמו שצריך!! תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:31 13.10.2014)

איזה כיף לשמוע!
תודה על העדכון מורן 🙂

Avatar
מורן (10:16 13.10.2014)

הי 🙂 האם צריך לבשל את הקישוא והגזר לפני? יצא לי מאוד יבש וקשה… תודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:26 13.10.2014)

היי מורן,
אין צורך לבשל את הירקות לפני אלא רק לטחון אותם כשהם טריים. הקציצות לא אמורות להיות יבשות כי הן מקבלות את הנוזלים של הירקות שטחנו וגם גרגרי החומוס המבושלים אמורים לרכך אותן.
הקציצות יצאו לך קשות אחרי אפיה? אם העיסה יצאה יבשה וקשה אז מומלץ להוסיף עוד טחינה. אם הן יצאו ככה אחרי אפיה אז כנראה שהן התייבשו והתקשו בתנור במהלך האפיה. יכול להיות שחום התנור היה גבוה מידי (קורה בתנורים חזקים) או שהן היו יותר מידי זמן בתנור.
אלה קציצות שנוטות להתייבש מהר בתנור אם אופים אותן קצת יותר מידי זמן מעבר למה שצריך (ובמיוחד אם עושים אותן דקות) לכן הוספתי את ההערה בסוף המתכון.

Avatar
מורן (11:34 13.10.2014)

אנסה שוב והפעם אעשה אותן קצת יותר שמנמנות. כן התנור שלי די חזק של AEG.

Avatar
77 (02:13 8.08.2014)

בס"ד
האם ניתן לטגן את הקציצות?
אני לא ממש אוהבת באפייה.
תודה (:

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:57 8.08.2014)

הי,
לא אמורה להיות בעיה לטגן את הקציצות.

Avatar
שרונה (12:17 28.01.2014)

כף גרגרי חומוס? נראה לי שזו טעות. כוס?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:27 28.01.2014)

היי שרונה, אם את מכינה את הקציצות מקמח חומוס אין צורך ביותר מ 1-3 כפות גרגירי חומוס. גרגירי החומוס במקרה הזה נועדו כדי לחבר את התערובת ולשפר את המרקם של הקציצות כדי שהן לא תצאנה דחוסות ויבשות (לעומת הקמח שהוא מאוד דחוס ויבש).

Avatar
רחל (19:23 24.10.2013)

אפשר קמח רגיל או מלא במקום קמח חומוס, לא מכירה קמח חומוס.
תודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:52 24.10.2013)

היי רחל, את יכולה לנסות לשים במקום זה כוס גרגירי חומוס מבושלים(במקום כף) ואם אין לך רגישות לגלוטן את יכולה להוסיף רבע עד חצי כוס פירורי לחם כדי שהקציצות לא תתפרקנה

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.