זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
מס’ מנות: 10 קציצות
סוג: פרווה
מצרכים:
חצי בצל בינוני
1 קישוא בינוני קלוף
1 גזר בינוני קלוף
חצי כוס גרגירי חומוס מבושלים (ניתן להשתמש בחומוס משקית קפואה או מקופסת שימורים)
חצי כוס (70 ג’) קמח חומוס
1 כף טחינה גולמית
תיבול: חצי כפית כמון, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון וחום תחתון), מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים בנדיבות את הנייר.
-חותכים גס את הבצל, הקישוא והגזר ומניחים במעבד מזון. מוסיפים גרגירי חומוס, טוחנים לתערובת אחידה ומעבירים לקערה.
-מוסיפים קמח חומוס, טחינה גולמית ומתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב.
-בעזרת הידיים יוצרים קציצות בקוטר של כ-5 ס”מ ועובי 1 ס”מ לפחות. מניחים על נייר האפייה המשומן. מברישים את הקציצות בשמן.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 25 דקות.
-הופכים צד ואופים 10 דקות נוספות.
הערה: חשוב להקפיד לא לייבש את הקציצות באפייה.
*המתכון שודרג.
קציצות חומוס, קציצות צמחוניות, קציצות טבעוניות, לביבות ללא גלוטן
בוקר טוב.
יש לי כמה שאלות:
1. בלי ביצים?
2. אפשר שני קישואים במקום גזר?
3. חומוס קפוא להפשיר או לטחון קפוא?
ראיתי בתגובות שהצעת במקום קמח חומוס – להגדיל את החומוס המבושל לכוס + רבע כוס קמח רגיל או מלא. אפשר פירורי לחם או קמח מצה? תודה מראש וחג שבועות שמח.
התכוונתי לקישוא נוסף במקום גזר. סליחה.
היי.
1. נכון(:
2. מניחה שאפשר רק תסחטי מנוזלים
3. כדאי להפשיר כ15-20 דקות
אפשר לשים פירורי לחם.
חג שמח🙂
עוד שאלה ברשותך. אפשר להכין את התערובת היום בערב ולאפות מחר בצהריים? ושוב סליחה על מבול השאלות
כן אפשר:)
במה אפשר להחליף טחינה?
אפשר להוסיף במקום כף שמן זית.
תודה
אפשר להכין בלי מעבד מזון?
היי,
המעבד נחוץ כדי לטחון את הירקות. אם יש לך מכשיר אחר שיכול לבצע את הפעולה הזו (כמו בלנדר מוט) אפשר להשתמש בו.
לחלופין אפשר לגרד את הירקות דק, לסחוט מנוזלים ולוותר על הטחינה במעבד, אבל לא בטוחה עד כמה זה יצא מוצלח.
אפשר תחליף לקמח חומוס?
היי,
לא ניסיתי בעצמי, אבל הנה כמה תחליפים שעשויים להתאים:
קמח עדשים,
קמח שיבולת שועל,
קמח תפו”א.
אפשרות נוספת שאפשר לנסות- להגדיל את כמות החומוס לכוס ולהוסיף כשליש כוס פירורי לחם במקום קמח חומוס.
מושלם!!
כל כך טעים
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה! תודה על השיתוף וחג שמח🌺
מתכון קל להכנה וטעים מאוד. תודה אפרת 🥰
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה! תודה ששיתפת❤
עקב אי הלימה במשאבים, במקום הירקות שמתי סלק, החומוס מפחית שימורים, ויתרתי על טחינה ובמקום קמח חומוס שמתי פשוט שיבולת שועל 🤭
בכל מקרה יצא טעים וקריספי!!!
תודה על המתכון 🥰
היי אורטל,
שמחה לשמוע, נשמע מצויין! תודה רבה על העידכון😃
שבוע טוב❤️
במתכון רשום חצי כוס קמח חומוס,
בתגובות למי שיצא עיסה קצת מימית את שואלת אם בטוח שמו כוס.. התבלבלתי.. הקציצות בתנור, מקווה שיצא טוב 😉
המתכון שונה ממה שהיה בעבר.
המתכון המקורי היה עם כוס קמח חומוס. כרגע זה המתכון המשופר 🙂
במה אפשר להחלייף את קמח החומוס?
אני חושבת שאפשר להמיר בכף גדושה קמח מצה וכף קמח תפו”א (אם יש בעיה של גלוטן אפשר לשים כ-2 כפות קמח תפו”א).
הי במה אפשר להחליף קמח חומוס יש לי קורנפלור/קמח תפו”א / וקמח מצה
היי יסכה,
הייתי מנסה לשים כף גדושה קמח מצה וכף קמח תפו”א.
שלום,
כהרגלי נכנסת לאתר לחפש מתכונים מעולים לשבת😘
אפשרי להשתמש בחומוס שהושרה ללא בישול ?
היי מיכל,
האמת שאני ממש מתלבטת. מצד אחד אפשר לטחון אותם (כך גם מכינים פלאפל) אבל מצד שני אין לי מושג איך המרקם ייצא בשילוב עם יתר החומרים. זה משהו שצריך לנסות 🙂
הי
מה בדיוק צריך לעשות עם גרגירי החומוס? להכניס שלמים?
אפשרי להחליף במקום הגרגירים בעוד בקמח חומוס?
את גרגירי החומוס יש לשים במעבד מזון יחד עם הבצל, הגזר והקישוא ולטחון.
אפשר להמיר את גרגירי החומוס בכשליש כוס קמח חומוס אבל צריך לקחת בחשבון שהקציצות ייצאו קצת יותר יבשות.
תודה, מתכון מעולה! התמכרתי לגמרי ומכינה אותן על בסיס קבוע. החלפתי את קמח החומוס בקמח עדשים כתומות (יותר טעים בעיניי) וכדי שיהיו ראויות להיקרא קציצות חומוס, הסתכנתי והוספתי עוד כף גרגרי חומוס למתכון. יוצא מרקם מושלם.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
הי אפרת, ראשית יצא ממש טעים אבל קצת יבש ונראה לי שהילדים יסרבו בגלל זה.
לא היה לי מעבד מזון אז גירדתי את הירקות ואז סחטתי מנוזלים (כי היה ממש הרבה) ובסוף ריסקתי עם בלנדר מוט. הבלילה היתה עיסתית ודביקה ועדיין בסוף יצא לי קצת יבש. אפייה לא ארוכה.
השאלה איך מוסיפים לחות ואוויריות? להשאיר את הנוזלים של הירקות, להוסיף ביצה, עוד ירקות?
תודה, אנחנו עוברים לתזונה ללא גלוטן והמתכונים שלך ממש עוזרים!
היי דנה,
אני אנסה להכין את המתכון שוב ולשפר אותו. אשלח לך למייל תשובה לאחר שאנסה.
תודה רבה!! ראיתי באחת התגובות שרשמת שיש חשיבות לנוזלים של הירקות, אולי סחטתי יותר מידי..
היי אפרת -העיסה יצאה קצת מימית.היה לי קשה לעצב כ קציצה. יש לציין שמדדתי את כמות הקמח בכוס מדידה כפי שרשמת.
מה יכולה להיות הסיבה? והמלח היה קצת חסר לי.אשמח לנסות שוב.תודה
דרך אגב-רשמתי תגובה כזאת לפני שבועיים לערך שהכנתי ומשום מה לא ראיתי אותה.תודה
היי ענתי,
את בטוחה ששמת כוס קמח חומוס? אם כן אני לא מבינה איך יכול להיות שהתערובת יצאה מימית.
דווקא קיבלתי תגובות שהיו כאלה שהוסיפו מים כי יצא להם סמיך מידי.
אם אכן שמת כוס קמח, יכול להיות שהירקות הגירו כל כך הרבה נוזלים עד כדי כך שממש הרטיבו את התערובת?
רוצה להכין היום.נראה מעולה.
כוס קמח חומוס-לפי כוס של 240 מל נכון?יום מקסים
נכון.
יום נפלא 🙂
הכנתי ללא גרגרי חומוס והוספתי כוסברה קצוצה, הוספתי גם חצי כוס מים וטיגנתי , יצא טעים
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שלום רב!
כמה זמן לבשל את הגרגרי חומוס ואם אין לי כיסוא, אפשר להחליף עם ירק אחר? תודה, חוסה.
היי,
יש להשתמש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים או משקית קפואה ואז אין צורך לבשל אותם (הם כבר מבושלים).
אפשר לשים במקום הקישוא גזר נוסף או תפו”א קטן.
היי הכנתי עכשיו ויצא מעולה, ממליצה ממש!
תודה אביגיל 🙂
והאם יפגע הטעם ולא רק המרקם?
היי
עד כמה זה גרוע אם לא הוספתי קמח / פירורי לחם אלא רק כוס גרגרי חומוס? האם הקציצות יתפרקו וההתחכמות שלי היתה מיותרת?
היי דורית,
לדעתי זה אמור להחזיק (בהנחה ואלה גרגירים מבושלים).
תודה על תשובתך המהירה.
המתכונים שלך תמיד משובחים וגם זה יצא מאוד טעים, אם כי מעט רכות מדי ולא מגובשות מספיק.פעם הבאה אוסיף מעט קמח..אפשר להכניס למקרר את מה שנשאר ולחמם מעט במיקרו למחרת?
לדעתי כן.
טיגנתי את הבצל והגזר לפני שערבבתי אותם עם שאר המרכיבים.
יצא מצויין.
מעולה 🙂
שמחה שיצא טעים, תודה חיה.
היי אפרת, האם יש אפשרות להשתמש בקמח כוסמת במתכון זה, או שזה לא מתאים?
אין לי מושג 😐
הכנתי כמעט לפי המתכון
ליתר ביטחון בישלתי בישול מקדים קצר 2 וחצי דקות את הקישוא והגזר הוספתי עוד כף וחצי טחינה גולמית (שלי הייתה קצת נוזלית) בנוסף הוספתי 1 כף שמן לתערובת.קצצתי במעבד מזון קיצוץ קל
הוספתי 1 כף נוספת של גרגירי חומוס מקופסה.
ניפיתי את קמח החומוס כדי ליצור אבריריות.
הכנסתי לתנור ל-10 דקות לכל צד ויצא טעים טעים טעים.
נשמע מצוין! תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי, ראישת אני רוצה לומר תודה אני נעזרת המון במתכונים שלך הם טעימים ופשוטים להכנה.ניסיתי להכין את הקציצות חומוס ומאחר ולא היה לנו מעבד מזון טחנו את הקציצות בנייסר סלייסר ואת החומוס לקחנו מקופסת שימורים וישר שמו אותו בנייסר סלייסר יחד עם שאר החומרים.ייתכן שאפינו מעט יותר מידי יצא לי סביר לא במרקם רך. אשמח אם תכווני אותי מה עשינו לא נכון שאדע להבא….
היי יעל,
אם הקציצות יצאו קשות או יבשות זה אומר שהקציצות היו דקות מידי או נאפו בטמפ’ גבוהה מידי או יותר מידי זמן.
יש אפשרות להוסיף ביצה ולטגן את הקציצות?
היי שולמית,
האמת שלא ניסיתי לטגן אבל אני מניחה שאפשר.
שלום,
במה ניתן להחליף את הטחינה (יש לנו אלרגיה לשומשום)? תודה.
היי אריאל,
אני מניחה שאפשר לשים כף שמן זית במקום.
הי אפרת, תודה על המתכון. הקציצות יצאו לי רכות, עם טעם מודגש של הקמח, כמו משהו לא מספיק אפוי. אמנם הכנתי שמנמנות, כיוון שראיתי אזהרה מפני התייבשות. לא כ”כ יצא טעים. שאלתי: כאשר עיבדתי המוצרים בצעבד מזון, זו עובד ממש לכלל בלילה (בלי חתיכות ירקות קטנות) – זה אמור להיות כך? או שזה עבר עיבור יתר, ומכאן העיסתיות של הקציצה?
היי גלית,
לפי מה שאת מתארת (קציצות רכות מידי והרגשה כאילו הקציצות אינן אפויות מספיק), אני מניחה שהסיבה יכולה להיות טחינת יתר של המרכיבים. גם זה שהכנת אותן עבות יחסית מעצים את הטעם של הקמח והמרקם הרך והכאילו לא אפוי.
פעם הבאה כדאי לטחון פחות או אפילו לגרד בפומפיה את הירקות.
תודה רבה אפרת.
היי אפרת,
בכמה קציצות מדובר בערך?
היי לורה,
בסביבות 8-10 קציצות
חג שמח 🙂
היי אפרת,
אשמח לעזרתך – איזו תוספת תלך טוב עם קציצות החומוס?
תודה וחג שמח
היי לורה,
אני חושבת שזה יכול ללכת עם פירה וסלט ירקות קצוץ דק.
חג שמח 🙂
יצא טעים מאד ותודה רבה כי זה מה שהילד הטבעוני שלי אוכל וזה בריא
שמחה לשמוע רויטל 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הי אפרת,
יש אפשרות להחליף את קמח החומוס בקמח מלא/רגיל?
ואם כן מה צריך להשתנות בהתאם?
תודה מראש,
מוניקה
היי מוניקה,
לדעתי נסי לשים כוס גרגירי חומוס מבושלים טחונים/מעוכים + כרבע כוס קמח רגיל או מלא.
בהצלחה 🙂
שלום וברכה
רציתי. לדעת מה ניתן לשים במקום הקישוא כי אני אלרגית לקישואים וחצילים.
תודה
היי,
את יכולה לשים במקום גזר נוסף או תפו”א קטן.
יום נפלא 🙂
היי, לגבי חומוס משקית קפואה- האם הוא כבר מבושל?
להכניס אותו קפוא למעבד המזון?…
תודה, שני
היי שני,
הגרגירים שבשקית הקפואה הם כבר מבושלים ואפשר לטחון אותם כשהם עדיין קפואים.
בהצלחה 😉
יצא לי טיפה נוזלי אז הוספתי טיפה קמח רגיל..
יצא מעולה! תודה רבה על המתכון
תודה מיה, שמחה לשמוע 🙂
היי,
אשמח לדעת מהי הכמות הרצויה של החומוס במידה ואננ מכינה עם קמח חומוס. והאם אפשר להכין את הקציצות ברוטב במקום באפיה?
היי שרית,
תשימי בערך כוס גרגירי חומוס מבושלים.
לגבי בישול הקציצות ברוטב- אני לא יודעת כמה זה מתאים (לא ניסיתי).
שבוע טוב
מספר שאלות
1. האם ניתן להכין את הבלילה ולהקפיא?
2. איך יוצאות הקציצות המוכנות לאחר הקפאה
3. האם ניתן להכין את הבלילה יום לפני האפיה/טיגון?
תודה
הי אביב,
לא ניסיתי להקפיא את הבלילה או את הקציצות אבל אם אפשר עדיף לא להקפיא כי לאור המרכיבים שיש במתכון אני משערת שלאחר ההקפאה הקציצות יקבלו מעט טעם לוואי.
אין בעיה להכין את הבלילה יום קודם, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר.
שבוע טוב 🙂
הפעם כל צד אפיתי 10 דקות ועשיתי את הקציצות יותר עבות. יצא כמו שצריך!! תודה רבה 🙂
איזה כיף לשמוע!
תודה על העדכון מורן 🙂
הי 🙂 האם צריך לבשל את הקישוא והגזר לפני? יצא לי מאוד יבש וקשה… תודה.
היי מורן,
אין צורך לבשל את הירקות לפני אלא רק לטחון אותם כשהם טריים. הקציצות לא אמורות להיות יבשות כי הן מקבלות את הנוזלים של הירקות שטחנו וגם גרגרי החומוס המבושלים אמורים לרכך אותן.
הקציצות יצאו לך קשות אחרי אפיה? אם העיסה יצאה יבשה וקשה אז מומלץ להוסיף עוד טחינה. אם הן יצאו ככה אחרי אפיה אז כנראה שהן התייבשו והתקשו בתנור במהלך האפיה. יכול להיות שחום התנור היה גבוה מידי (קורה בתנורים חזקים) או שהן היו יותר מידי זמן בתנור.
אלה קציצות שנוטות להתייבש מהר בתנור אם אופים אותן קצת יותר מידי זמן מעבר למה שצריך (ובמיוחד אם עושים אותן דקות) לכן הוספתי את ההערה בסוף המתכון.
אנסה שוב והפעם אעשה אותן קצת יותר שמנמנות. כן התנור שלי די חזק של AEG.
בס”ד
האם ניתן לטגן את הקציצות?
אני לא ממש אוהבת באפייה.
תודה (:
הי,
לא אמורה להיות בעיה לטגן את הקציצות.
כף גרגרי חומוס? נראה לי שזו טעות. כוס?
היי שרונה, אם את מכינה את הקציצות מקמח חומוס אין צורך ביותר מ 1-3 כפות גרגירי חומוס. גרגירי החומוס במקרה הזה נועדו כדי לחבר את התערובת ולשפר את המרקם של הקציצות כדי שהן לא תצאנה דחוסות ויבשות (לעומת הקמח שהוא מאוד דחוס ויבש).
אפשר קמח רגיל או מלא במקום קמח חומוס, לא מכירה קמח חומוס.
תודה.
היי רחל, את יכולה לנסות לשים במקום זה כוס גרגירי חומוס מבושלים(במקום כף) ואם אין לך רגישות לגלוטן את יכולה להוסיף רבע עד חצי כוס פירורי לחם כדי שהקציצות לא תתפרקנה