זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 8-10 דקות
מס’ מנות: 9 סלסלות
סוג: פרווה
6 דפי פילו
מלית טונה: קופסת טונה מסוננת משמן, מלפפון חמוץ קטן קצוץ, רבע גמבה קצוצה, כף מיונז.
מלית אבוקדו: אבוקדו בשל מעוך עם מזלג, רבע גמבה קצוצה, ביצה קשה קצוצה (לא חובה), כפית מיץ לימון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
*ראו בהערות רעיונות למילויים נוספים.
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס.
-מניחים דף פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בשמן. שמים מעל דף פילו נוסף וגם אותו מברישים בשמן. שמים מעל דף שלישי וגם אותו מברישים בשמן.
-חותכים ל-9 ריבועים שווים וכל ריבוע מניחים בשקע ומהדקים לתחתית ולדפנות (נוצרת צורה של סלסלה).
-מכניסים לתנור ואופים במשך 8-10 דקות עד להזהבה יפה.
-מוציאים מהתנור, מחלצים את הסלסלות מהתבנית ומניחים לקירור על רשת התנור.
לפני ההגשה- ממלאים בטונה /או אבוקדו.
רעיונות למילויים נוספים:
מלית חזה עוף כמו במתכון הזה- בורקס חזה עוף
מלית בשר טחון כמו במתכון הזה- מאפה בשר טחון
מלית ירקות כמו במתכון הזה – אגרול טורטיה
מלית פטריות כמו במתכון הזה – בצק פילו ממולא בפטריות
- בורקס פיצה |
- בורקס יווני |
- פיצה מבצק פילו |
- פילו במילוי גבינה מתוקה |
- משולשי פילו מתוקים |
- פילו במילוי טחינה וקוקוס
שלום
אפשר להכין אולי עם דפי אורז?
לא ניסיתי. יכול להיות שכן אבל קחי בחשבון שהמרקם ייצא רך יותר
שלום אפרת,
קודם כל תודה על האתר המדהים הזה!!
רציתי לשאול האם אפשר להקפיא אחרי האפיה?
אם אני מכינה מילוי פטריות או ירקות, למלא אחרי האפיה או לפני?
דבר נוסף, יש לך עוד רעיונות שיוכלו להתאים לפינגר פוד?
תודה רבה!
היי רבקי,
לא ניסיתי להקפיא אבל אני חושבת שההקפאה קצת פוגעת במרקם של הבצק.
את המילוי כדאי לשים אחרי האפיה כדי שלא ירטיב את הבצק בזמן האפיה.
יש גם את המתכון הזה- ברוסקטהחטיפי בצק עלים וגבינות.
אפרת יקרה כמה זמן אפשר לשמור את הסלסלאות ללא מילוי ואיך? רוב תודות ושנה טובה ומתוקה וכל טוב
היי
מומלץ לשמור עד יומיים.
שנה טובה🩷