זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

כוס (200 ג’) קינואה שטופה היטב ומסוננת

כפית מלח

6 כוסות מים

2 בצלים גדולים קצוצים

6 שיני שום קצוצות

2 סלסלות פטריות שמפיניון קצוצות (סה”כ 500 גרם. ניתן לשלב עם פטריות פורטבלו)

חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

3 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה

אופן הכנה:

הכנת הקינואה:

-מחממים בסיר 6 כוסות מים וכפית מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מוסיפים את הקינואה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשל 15-20 דקות (ללא מכסה). בעזרת כף מוציאים כמות קטנה וטועמים. אם מוכן- מעבירים את הקינואה למסננת (אין לשטוף).

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

תערובת פטריות

בינתיים, מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים שום קצוץ ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות, מוסיפים חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור ומטגנים תוך ערבוב במשך כ-10 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות (אש בינונית-גבוהה).

מוסיפים את הקינואה למחבת ומערבבים עם תערובת הפטריות. מתבלים ב-3 כפות רוטב סויה ומערבבים. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת בננה נוטלהעוגת בננה נוטלה
ברוקולי אפוי ברוקולי אפוי
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
ניר (16:23 24.11.2021)

הכנתי ויצא ממש טעים !
אחלה מתכון , תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:33 24.11.2021)

שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊

avatar
דינה (21:21 20.11.2021)

הכנתי את זה לצד המתכון לתפוחי האדמה בסגנון איטלקי שלך ויצא פשוט מושלם! אין על המתכונים שלך! שני מתכונים של אפרת ביחד זה אוכל שירד מגן עדן ממש גן עדן בפה!
מצליצה בחום על המתכון לכולם!
לא תתאכזבו😉❤

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:07 20.11.2021)

שמחה שאהבת, תודה על הפרגון(:

avatar
עודד (19:54 17.11.2021)

האם אפשר להחליף את הפטריות הטריות בפטריות מקופסת שימורים? אם כן אז כמה שמים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:02 17.11.2021)

היי עודד,
אמנם פטריות טריות טעימות יותר, אבל אפשר להשתמש באותה כמות (500 גרם) פטריות שימורים(:

avatar
נחמי (19:10 15.11.2021)

פשוט טעים
בעלי התמוגג וגם אני
כל הכבוד!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:21 15.11.2021)

שמחה מאד לשמוע!
תודה על השיתוף❤

avatar
שני (00:40 14.11.2021)

מה הכוונה לשטוף היטב את הקינואה?

ומה הכמות לסועד אחד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:40 14.11.2021)

היי שני,
הכוונה לשטוף תחת מי ברז היטב את הקינואה ולאחר מכן לייבש אותה במסננת.
לסועד אחד יש להכין רבע מהכמות (אם כי זה לפעמים יוצא פחות מוצלח. עדיף להכין את הכמות המקורית).

avatar
יבגניה (08:11 10.11.2021)

שלום אפרת!
במה אפשר להחליף את הרוטב סויה?
תודה רבה והמשך יום טוב. 🌷

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:26 10.11.2021)

היי יבגניה,
אפשר לוותר על הסויה או להוסיף כף סילאן.
בהצלחה(:

avatar
מוטק'ה (10:51 12.11.2021)

היי אפרת. אני מאוד אוהב ונהנה מהמתכונים שלך אבל לאחרונה אסור לי סויה בשום צורה.
הסילאן, אומנם טעים אך לא מחליף את הטעם העמוק של רוטב הסויה. יש לך תחליף מוצלח לטעם האוממי הזה של הסויה? תודה רבה על כל המתכונים הקלים והטעימים במיוחד.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:18 12.11.2021)

היי,
אפשר להשתמש ברוטב תמרי, ואפשר להשרות פטריות שיטאקי ולהשתמש במי ההשרייה שלהן כתחליף.
אומנם הטעם שונה מעט מהמקור אך אלו תחליפים די מספקים.
בנוסף, לרוב יש צורך להוסיף מעט מלח אם משמיטים את הסויה.
שמחה שאתם נהנים מהמתכונים🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות