זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
כוס (200 ג’) קינואה שטופה היטב ומסוננת
כפית מלח
6 כוסות מים
2 בצלים גדולים קצוצים
6 שיני שום קצוצות
2 סלסלות פטריות שמפיניון קצוצות (סה”כ 500 גרם. ניתן לשלב עם פטריות פורטבלו)
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
3 כפות רוטב סויה
אופן הכנה:
הכנת הקינואה:
-מחממים בסיר 6 כוסות מים וכפית מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מוסיפים את הקינואה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשל 15-20 דקות (ללא מכסה). בעזרת כף מוציאים כמות קטנה וטועמים. אם מוכן- מעבירים את הקינואה למסננת (אין לשטוף).
תערובת פטריות
בינתיים, מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים שום קצוץ ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות, מוסיפים חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור ומטגנים תוך ערבוב במשך כ-10 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות (אש בינונית-גבוהה).
מוסיפים את הקינואה למחבת ומערבבים עם תערובת הפטריות. מתבלים ב-3 כפות רוטב סויה ומערבבים. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.
היי אפרת, האם אפשר להכין את התבשיל בדרך של “ארוחה בסיר אחד”? לטגן בסיר את הבצל, שום והפטריות, ואז להוסיף את הקינואה לטיגון, לתבל, להוסיף מים (כמו בבישול אורז), להרתיח, לסגור מכסה ולבשל על אש קטנה כעשרים דקות?
אני חושבת שכן. על כוס קינואה שימי 2 כוסות מים רותחים.
תכיני כמו אופן ההכנה והזמנים במתכון הזה- קינואה עם גזר
למה צריך כל כך הרבה מים
לכוס אחת קינואה?
אח”כ מסננים את הקינואה מהמים.
פשוט וטעים! תודה רבה!!!
תודה לך שחזרת לשתף🙂
יצא מאד מאד טעים
גם הקטנים אכלו ובקשו עוד…
תודה רבה
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הכנתי בדיוק לפי ההוראות ויצא מעולה! תודה רבה אפרת על עוד מתכון מוצלח (-:
שמחה מאד לשמוע!
תודה על השיתוף ושבוע טוב😊
שמתי 6 שיני שום כמו שכתבת וזה היה מדיי דומיננטי.
יכול להיות שאתם פחות אוהבים שום. ניתן להפחית לפי הטעם(:
האם אפשר לעשות בתנור?
הקינואה לא תצא מוצלח בתנור.
הי אפרת! אשמח להעשיר את המנה בעוד ירקות. איזה עוד ירקות יתאימו למתכון בנוסף לפטריות? איך נכון להוסיף אותם לבישול? והאל צריך לשנות את התיבול? תודה וחג שמח!
היי,
אפשר להוסיף גזר מגורד, ירקות קפואים שונים וכדומה. מוסיפים אותם לאחר הפטריות ומבשלים יחד.
יש להוסיף מלח ומעט פלפל בהתאם לכמות הירקות ולטעם האישי(:
חג שמח!
שלום לך אפרת
אשמח לדעת האם יש אפשרות להחליף את הקינואה בקוסקוס?
ואם כן, האם זה אותו מתכון?
תודה רבה
היי,
אין אפשרות להכין באותו אופן הכנה עם קוסקוס, אבל אפשר להכין קוסקוס עם פטריות באופן הבא:
לטגן עם מעט שמן בצלים, שום ולבסוף להוסיף פטריות. לתבל ולטגן כ-10 דקות.
בינתיים להכין את הקוסקוס לפי ההוראות על האריזה.
לסיום להגיש בקערת הגשה את הקוסקוס ומעליו לשפוך את תבשיל הפטריות.
רעיון מצויין!!
תודה רבה
היי אפרת, באמצע להכין… בינתיים נראה טוב ממש;)
אפשר להקפיא את המנה?
להקפיא בנפרד את הקינואה ואת תערובת הפטריות או ביחד?
היי,
אפשר להקפיא את כל המנה יחד.
מה הערך התזונתי?
האם זה יכול להחליף את מנת החלבון?
היי,
מצרפת לך קישור למנתח מתכונים שבו תמצאי מידע לגבי הערך התזונתי:
https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/
היי
זה יצא לי קצת עיסתי
ככה אמור להיות?
היי,
הקינואה אמורה להיות רכה אבל לא עיסתית…
זה יכול לקרות אם מבשלים למשך ארוך מהדרוש או שלא מסננים היטב את הקינואה לאחר הבישול (וגם אם שוטפים אותה אחרי הבישול).
אני קצת מופתעת מכמות המים אכן זה 6 כוסות מים???
היי,
כמות המים אכן נכונה(:
בגלל שמסננים את הקינואה בשיטת הבישול הזו יש הרבה מים.
יצא טעים!!
שמחה לשמוע🌺
טעים!!!
וואו ממש טעם משובח!
לא שמתי סויה. אוהבת את זה בלי
שמחה שיצא מוצלח גם ללא סויה ושאהבת את המתכון(:
שלום אפרת.
אני לא יכול לא יכול בצל ו/או שום בעין.
נראה לך שעצא מוצלח גם בכתושים?
כמו”כ אפשר בפטריות משומרות? אם כן האם לשים פחות מלח?
היי,
אפשר להשתמש בכפית שום כתוש, ואפשר להשתמש בפטריות שימורים ללא שינוי בכמות המלח.
האם המתכון מתאים גם לבורגול במקום הקינואה?
תודה רבה!
היי מיכל,
אפשר להכין בורגול עם פטריות.
בהצלחה!
היי אפרת
אני נמנעת ממוצרי סויה
הרעיון שהצעת כתחליף לרוטב סויה
מי השרייה של פטריות שיטאקי ?
האם זה מתאים גם לכל המתכונים אצלך באתר שבהם נדרש רוטב סויה ?
האם מי השרייה של פטריות מסוג אחר עשוי גם להתאים כתחליף?
ולגבי מלח כמה רצוי להוסיף נוסף על הכמות הרשומה? למשל במתכון זה במקום 3 כפות רוטב סויה?
תודה תודה מראש.
היי עינת,
התחליף של מי שיטאקי עשוי להתאים בכל המתכונים, אך חשוב לזכור שזה לא מחליף אחד לאחד את הטעם של הסויה.
אני לא חושבת שפטריות מסוג אחר יתנו טעם זהה, אבל כמובן שאפשר לנסות.
כמות המלח שמוסיפים תלויה מאד בטעם האישי…
במקרה שמוותרים על 3 כפות סויה כמו במתכון הנוכחי הייתי מוסיפה עוד רבע-שליש כפית מלח. לאחר הבישול ניתן להוסיף עוד מלח אם יש צורך.
מקווה שעזרתי😊
מ ע ו ל ה ! ! !👍
מעוניינת בעוד מתכונים עם קינואה.
שמחה שאהבת את המתכון!
הנה כמה מתכונים:
–תבשיל קינואה
–קינואה וירקות אפויים
–קציצות קינואה.
אני רוצה להכין את זה אבל נראה שילדים יאהבו את זה?
אם הילדים אוהבים פטריות הם עשויים לחבב את המנה. כמובן שזו מנה שרוב הילדים פחות יעדיפו מאשר פסטה למשל, אבל זה עניין של הרגל ושל טעם אישי.
הכנתי ויצא ממש טעים !
אחלה מתכון , תודה רבה
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊
הכנתי את זה לצד המתכון לתפוחי האדמה בסגנון איטלקי שלך ויצא פשוט מושלם! אין על המתכונים שלך! שני מתכונים של אפרת ביחד זה אוכל שירד מגן עדן ממש גן עדן בפה!
מצליצה בחום על המתכון לכולם!
לא תתאכזבו😉❤
שמחה שאהבת, תודה על הפרגון(:
האם אפשר להחליף את הפטריות הטריות בפטריות מקופסת שימורים? אם כן אז כמה שמים?
היי עודד,
אמנם פטריות טריות טעימות יותר, אבל אפשר להשתמש באותה כמות (500 גרם) פטריות שימורים(:
פשוט טעים
בעלי התמוגג וגם אני
כל הכבוד!!!
שמחה מאד לשמוע!
תודה על השיתוף❤
מה הכוונה לשטוף היטב את הקינואה?
ומה הכמות לסועד אחד?
היי שני,
הכוונה לשטוף תחת מי ברז היטב את הקינואה ולאחר מכן לייבש אותה במסננת.
לסועד אחד יש להכין רבע מהכמות (אם כי זה לפעמים יוצא פחות מוצלח. עדיף להכין את הכמות המקורית).
שלום אפרת!
במה אפשר להחליף את הרוטב סויה?
תודה רבה והמשך יום טוב. 🌷
היי יבגניה,
אפשר לוותר על הסויה או להוסיף כף סילאן.
בהצלחה(:
היי אפרת. אני מאוד אוהב ונהנה מהמתכונים שלך אבל לאחרונה אסור לי סויה בשום צורה.
הסילאן, אומנם טעים אך לא מחליף את הטעם העמוק של רוטב הסויה. יש לך תחליף מוצלח לטעם האוממי הזה של הסויה? תודה רבה על כל המתכונים הקלים והטעימים במיוחד.
היי,
אפשר להשתמש ברוטב תמרי, ואפשר להשרות פטריות שיטאקי ולהשתמש במי ההשרייה שלהן כתחליף.
אומנם הטעם שונה מעט מהמקור אך אלו תחליפים די מספקים.
בנוסף, לרוב יש צורך להוסיף מעט מלח אם משמיטים את הסויה.
שמחה שאתם נהנים מהמתכונים🙂