שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

כוס (200 ג’) קינואה שטופה היטב ומסוננת

כפית מלח

6 כוסות מים

2 בצלים גדולים קצוצים

6 שיני שום קצוצות

2 סלסלות פטריות שמפיניון קצוצות (סה”כ 500 גרם. ניתן לשלב עם פטריות פורטבלו)

חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

3 כפות רוטב סויה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

אופן הכנה:

הכנת הקינואה:

-מחממים בסיר 6 כוסות מים וכפית מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מוסיפים את הקינואה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשל 15-20 דקות (ללא מכסה). בעזרת כף מוציאים כמות קטנה וטועמים. אם מוכן- מעבירים את הקינואה למסננת (אין לשטוף).

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

תערובת פטריות

בינתיים, מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים שום קצוץ ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות, מוסיפים חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור ומטגנים תוך ערבוב במשך כ-10 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות (אש בינונית-גבוהה).

מוסיפים את הקינואה למחבת ומערבבים עם תערובת הפטריות. מתבלים ב-3 כפות רוטב סויה ומערבבים. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

ראו גם
עוגת בננה נוטלהעוגת בננה נוטלה
ברוקולי אפוי ברוקולי אפוי
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
שירה (10:48 13.03.2024)

פשוט וטעים! תודה רבה!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:42 13.03.2024)

תודה לך שחזרת לשתף🙂

avatar
מירי (11:02 29.10.2023)

יצא מאד מאד טעים
גם הקטנים אכלו ובקשו עוד…
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:51 29.10.2023)

איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
מיכל (19:34 26.08.2023)

הכנתי בדיוק לפי ההוראות ויצא מעולה! תודה רבה אפרת על עוד מתכון מוצלח (-:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (03:02 27.08.2023)

שמחה מאד לשמוע!
תודה על השיתוף ושבוע טוב😊

avatar
חיים (18:45 9.08.2023)

שמתי 6 שיני שום כמו שכתבת וזה היה מדיי דומיננטי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:51 9.08.2023)

יכול להיות שאתם פחות אוהבים שום. ניתן להפחית לפי הטעם(:

avatar
בטי (10:23 25.06.2023)

האם אפשר לעשות בתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:23 25.06.2023)

הקינואה לא תצא מוצלח בתנור.

avatar
ליאור (09:20 11.04.2023)

הי אפרת! אשמח להעשיר את המנה בעוד ירקות. איזה עוד ירקות יתאימו למתכון בנוסף לפטריות? איך נכון להוסיף אותם לבישול? והאל צריך לשנות את התיבול? תודה וחג שמח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:07 11.04.2023)

היי,
אפשר להוסיף גזר מגורד, ירקות קפואים שונים וכדומה. מוסיפים אותם לאחר הפטריות ומבשלים יחד.
יש להוסיף מלח ומעט פלפל בהתאם לכמות הירקות ולטעם האישי(:
חג שמח!

avatar
אביגיל (16:38 29.01.2023)

שלום לך אפרת
אשמח לדעת האם יש אפשרות להחליף את הקינואה בקוסקוס?
ואם כן, האם זה אותו מתכון?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:22 29.01.2023)

היי,
אין אפשרות להכין באותו אופן הכנה עם קוסקוס, אבל אפשר להכין קוסקוס עם פטריות באופן הבא:
לטגן עם מעט שמן בצלים, שום ולבסוף להוסיף פטריות. לתבל ולטגן כ-10 דקות.
בינתיים להכין את הקוסקוס לפי ההוראות על האריזה.
לסיום להגיש בקערת הגשה את הקוסקוס ומעליו לשפוך את תבשיל הפטריות.

avatar
אביגיל (18:44 29.01.2023)

רעיון מצויין!!
תודה רבה

avatar
רחלי (20:27 25.01.2023)

היי אפרת, באמצע להכין… בינתיים נראה טוב ממש;)
אפשר להקפיא את המנה?
להקפיא בנפרד את הקינואה ואת תערובת הפטריות או ביחד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:39 25.01.2023)

היי,
אפשר להקפיא את כל המנה יחד.

avatar
נחמה (21:05 5.01.2023)

מה הערך התזונתי?
האם זה יכול להחליף את מנת החלבון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:22 5.01.2023)

היי,
מצרפת לך קישור למנתח מתכונים שבו תמצאי מידע לגבי הערך התזונתי:
https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/

avatar
הדס (15:00 16.09.2022)

היי
זה יצא לי קצת עיסתי
ככה אמור להיות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:29 16.09.2022)

היי,
הקינואה אמורה להיות רכה אבל לא עיסתית…
זה יכול לקרות אם מבשלים למשך ארוך מהדרוש או שלא מסננים היטב את הקינואה לאחר הבישול (וגם אם שוטפים אותה אחרי הבישול).

avatar
סו (11:42 11.08.2022)

אני קצת מופתעת מכמות המים אכן זה 6 כוסות מים???

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:41 11.08.2022)

היי,
כמות המים אכן נכונה(:
בגלל שמסננים את הקינואה בשיטת הבישול הזו יש הרבה מים.

avatar
תהילה אקבס (23:20 9.07.2022)

יצא טעים!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:33 9.07.2022)

שמחה לשמוע🌺

avatar
מירי (12:01 7.02.2022)

טעים!!!

וואו ממש טעם משובח!

לא שמתי סויה. אוהבת את זה בלי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:01 7.02.2022)

שמחה שיצא מוצלח גם ללא סויה ושאהבת את המתכון(:

avatar
שלמה (11:30 16.01.2022)

שלום אפרת.
אני לא יכול לא יכול בצל ו/או שום בעין.
נראה לך שעצא מוצלח גם בכתושים?
כמו”כ אפשר בפטריות משומרות? אם כן האם לשים פחות מלח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:39 16.01.2022)

היי,
אפשר להשתמש בכפית שום כתוש, ואפשר להשתמש בפטריות שימורים ללא שינוי בכמות המלח.

avatar
מיכל (16:49 4.01.2022)

האם המתכון מתאים גם לבורגול במקום הקינואה?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:16 4.01.2022)

היי מיכל,
אפשר להכין בורגול עם פטריות.
בהצלחה!

avatar
עינת (19:13 19.12.2021)

היי אפרת
אני נמנעת ממוצרי סויה
הרעיון שהצעת כתחליף לרוטב סויה
מי השרייה של פטריות שיטאקי ?
האם זה מתאים גם לכל המתכונים אצלך באתר שבהם נדרש רוטב סויה ?
האם מי השרייה של פטריות מסוג אחר עשוי גם להתאים כתחליף?
ולגבי מלח כמה רצוי להוסיף נוסף על הכמות הרשומה? למשל במתכון זה במקום 3 כפות רוטב סויה?
תודה תודה מראש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:51 19.12.2021)

היי עינת,
התחליף של מי שיטאקי עשוי להתאים בכל המתכונים, אך חשוב לזכור שזה לא מחליף אחד לאחד את הטעם של הסויה.
אני לא חושבת שפטריות מסוג אחר יתנו טעם זהה, אבל כמובן שאפשר לנסות.
כמות המלח שמוסיפים תלויה מאד בטעם האישי…
במקרה שמוותרים על 3 כפות סויה כמו במתכון הנוכחי הייתי מוסיפה עוד רבע-שליש כפית מלח. לאחר הבישול ניתן להוסיף עוד מלח אם יש צורך.
מקווה שעזרתי😊

avatar
רויטל (19:43 18.12.2021)

מ ע ו ל ה ! ! !👍
מעוניינת בעוד מתכונים עם קינואה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:38 18.12.2021)

שמחה שאהבת את המתכון!
הנה כמה מתכונים:
תבשיל קינואה
קינואה וירקות אפויים
קציצות קינואה.

avatar
ברוריה (11:00 13.12.2021)

אני רוצה להכין את זה אבל נראה שילדים יאהבו את זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:01 13.12.2021)

אם הילדים אוהבים פטריות הם עשויים לחבב את המנה. כמובן שזו מנה שרוב הילדים פחות יעדיפו מאשר פסטה למשל, אבל זה עניין של הרגל ושל טעם אישי.

avatar
ניר (16:23 24.11.2021)

הכנתי ויצא ממש טעים !
אחלה מתכון , תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:33 24.11.2021)

שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊

avatar
דינה (21:21 20.11.2021)

הכנתי את זה לצד המתכון לתפוחי האדמה בסגנון איטלקי שלך ויצא פשוט מושלם! אין על המתכונים שלך! שני מתכונים של אפרת ביחד זה אוכל שירד מגן עדן ממש גן עדן בפה!
מצליצה בחום על המתכון לכולם!
לא תתאכזבו😉❤

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:07 20.11.2021)

שמחה שאהבת, תודה על הפרגון(:

avatar
עודד (19:54 17.11.2021)

האם אפשר להחליף את הפטריות הטריות בפטריות מקופסת שימורים? אם כן אז כמה שמים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:02 17.11.2021)

היי עודד,
אמנם פטריות טריות טעימות יותר, אבל אפשר להשתמש באותה כמות (500 גרם) פטריות שימורים(:

avatar
נחמי (19:10 15.11.2021)

פשוט טעים
בעלי התמוגג וגם אני
כל הכבוד!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:21 15.11.2021)

שמחה מאד לשמוע!
תודה על השיתוף❤

avatar
שני (00:40 14.11.2021)

מה הכוונה לשטוף היטב את הקינואה?

ומה הכמות לסועד אחד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:40 14.11.2021)

היי שני,
הכוונה לשטוף תחת מי ברז היטב את הקינואה ולאחר מכן לייבש אותה במסננת.
לסועד אחד יש להכין רבע מהכמות (אם כי זה לפעמים יוצא פחות מוצלח. עדיף להכין את הכמות המקורית).

avatar
יבגניה (08:11 10.11.2021)

שלום אפרת!
במה אפשר להחליף את הרוטב סויה?
תודה רבה והמשך יום טוב. 🌷

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:26 10.11.2021)

היי יבגניה,
אפשר לוותר על הסויה או להוסיף כף סילאן.
בהצלחה(:

avatar
מוטק'ה (10:51 12.11.2021)

היי אפרת. אני מאוד אוהב ונהנה מהמתכונים שלך אבל לאחרונה אסור לי סויה בשום צורה.
הסילאן, אומנם טעים אך לא מחליף את הטעם העמוק של רוטב הסויה. יש לך תחליף מוצלח לטעם האוממי הזה של הסויה? תודה רבה על כל המתכונים הקלים והטעימים במיוחד.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:18 12.11.2021)

היי,
אפשר להשתמש ברוטב תמרי, ואפשר להשרות פטריות שיטאקי ולהשתמש במי ההשרייה שלהן כתחליף.
אומנם הטעם שונה מעט מהמקור אך אלו תחליפים די מספקים.
בנוסף, לרוב יש צורך להוסיף מעט מלח אם משמיטים את הסויה.
שמחה שאתם נהנים מהמתכונים🙂

לקריאת כל התגובות