זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 60 דקות
מס’ מנות: כ-3 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
3 קולורבי בגודל בינוני-גדול
5 כפות שמן
שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, רבע כפית כורכום, רבע כפית אבקת שום, תבלין פטרוזיליה מיובשת (לא חובה)
אופן ההכנה
-מקלפים את הקולורבי וחותכים את הקולורבי למקלות בעובי כס”מ וחצי.
-מניחים בתבנית ענקית על נייר אפיה ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור, כורכום, אבקת שום ופטרוזיליה מיובשת.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים במשך כשעה.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
אני רוצה להכין מקולורבי אחד, איך אני אמורה לתבל?
שימי כף וחצי שמן וקמצוץ מכל תבלין.
תודה רבה!
האם בגלל שהכמות קטנה יותר גם זמן האפייה משתנה?
לא אמור להיות שינוי משמעותי בזמן האפיה.
הי אפרת, מקווה שזה המקום המתאים לשאול- תוכלי להסביר מה זה בדיוק מכשיר air fry ומה מתאים לאפות בו? תודה!
היי מיכל,
air fry זה בעצם טיגון ללא שמן (למעשה שמים רק כמות קטנה מאוד של שמן במקום לטגן בשמן עמוק).
ניתן להכין בו מתכונים הדורשים צלייה וטיגון (זה לא מתאים לתבשילים למשל).
לדוג’ צ’יפס, שניצלים, כנפיים, כרובית וירקות צלויים.
תודה רבה! ואפשר להשתמש בו גם בצור תנור קטן, למשל לאפיית מאפינס או עוגה?
יש כאלה שגם אופים בו אבל לא הייתי אומרת שזה המכשיר הכי מומלץ לאפיה כי הוא גם יכול לייבש את העוגה.
הי אפרת. את חושבת שאפשר לקלף ולחתוך את הקולורבי בערב ולהכין בצהריים או שלא רצוי?
תודה מראש וסופ”ש נעים
היי
אפשר, הקולרבי עלול מעט להשחיר.
ניסיתי פעמיים, התיבול מעולה אבל בפעמיים האלה הייתי צריכה להוציא אותו מהתנור כבר אחרי 40 דק כי הוא כבר התחיל להיחרך (למרות שבפעם השניה ירדתי ל180) וזה יצא קשה וגם עם מרקם ‘מחוספס’ ו’מקומט’ מבחוץ, איך אפשר לשפר את התוצאה?
בתודה על לא מעט מתכונים אחרים שעשיתי ויצאו מושלמים!!!
היי
חשוב לבחור קולרבי צעיר וטרי וכן לחתוך לחתיכות בגודל לא קטן מדי(:
האם אפשר לעשות בנינג’ה, ואם כן כמה זמן?
אפשר בתכנית AIR FRY למשך כ-10 דקות או יותר- לפי הצורך.
שלום אפרת,
האם לדעתך אפשר להכין מלפת?
היי,
אפשר אבל יצא שונה(:
הכנתי ויצא טעים ממש!!
תודה רבה על מתכון נפלא!
שמחה שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊
היי אפרת,
בדיוק עכשיו יצא מהתנור..
ממש טעים!
שמחה מאד שאהבת את המתכון(:
תודה על השיתוף❤
האם אפיית הכלרבי נעשית בטורבובתודה יעקב
אפשר בטורבו ואפשר בתכנית קו עליון ותחתון.
תודה על התשובה הזריזה סוף שבוע ניפלא
וואו זה נראה כל כך מגרה! מעולם לא טעמתי קולורבי מבושל, רק “חי” בסלטים או כנשנוש 🙂 איך הטעם שלו אחרי בישול? לאיזה ירק דומה? חייבת לנסות את המתכון הזה! אם אין לי אבקת שום, אפשר לוותר, או לשים אולי תבלין אחר? תודה 🙂
היי,
קולורבי בתנור נעשה פריך ומעט מזכיר תפוח אדמה. אפשר לוותר על אבקת שום או להוסיף תבלין אחר שאוהבים🙂
אצלנו קבוע קולרבי במרק עוף בשבת.
יש לזה טעם של כרובית.
ממש משובח שווה לנסות
אפרת, כבר כמה ימים שאני מנסה להעלות תמונה של הצ’יפס שהכנתי אבל לא מצליחה, יש לי בעיה בטלפון 🙁 אבל הייתי חייבת לחזור ולעדכן שכבר הספקתי להכין פעמיים ושזה כל כך טעים!! לא חלמתי שקולרבי מבושל יכול להיות כזה מוצלח! ואסתי צדקה, באמת קצת מזכיר כרובית 🙂 אז תודה רבה אפרת ואין לי ספק שזה הולך להיות אחד המתכונים הקבועים אצלי בבית. לילה טוב יקירה 🙂
שמחה כל כך לשמוע שיצא מוצלח ושנהנית מהמתכון!
תודה על השיתוף יקרה❤
היי
אפשר לוותר על הפטרוזיליה?
היי,
כן.
וואלה יצא ממש טעים
שמחה לשמוע(: