זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
תפו”א קטן (אפשר עם הקליפה)
1/2 בטטה (אפשר עם הקליפה)
1/2 סלק
1 גזר קטן
תיבול: 3-4 כפות שמן זית, מלח ופלפל
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל 180-190 מעלות.
-פורסים את הירקות לפרוסות דקות מאוד ומייבשים אותן בנייר סופג (חשוב לייבש היטב כדי שיקבלו פריכות באפייה).
-מערבבים היטב את הפרוסות עם שמן זית, מלח ופלפל ומניחים על נייר אפיה. מכניסים לתנור למשך כ-20 דקות עד להזהבה יפה (שימו לב שלא יישרף!). מוציאים ומצננים מעט.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
*הערה: ייתכן שהסלק יהיה מעט רך לאחר האפייה. לאחר צינון בחוץ הוא אמור להתקשות מעט.
ראו גם
אפיתי בחום 160 מעלות כ-35 ד’
איך הסלקים שבתמונה אצלך פרוסים? בדיסקית של מעבד מזון?
היי מירי,
במנדולינה:)
אפרת יקרה, המתכונים שלך מעולים. גם ההסבר וההכנה הקלה וגם התוצאות.. אבל הפעם ממש התאכזבתי..במיוחד ההתעסקות עם הסלק ,ויצא מאכזב. איך את מתכוונת שצריך לייבש ? ממש אחד אחד לנגב עם מגבת נייר? אני פרסתי אותם עם קולפן,אולי לכן זה נשרף ? בכל אופן, פסח כשר ושמח,ותזכי למצוות.
היי מירי,
בסלק יש הרבה נוזלים ולכן מומלץ לנגב אותו היטב.
הקולפן בדר”כ פורס מאוד דק אז יכול להיות שזאת הסיבה. באיזה טמפ’ אפית וכמה זמן?
היי, לגבי פיזור הירקות בתבנית, חשוב שלא יהיו אחד על השני או שאין משמעות? האם אפשר להכניס 2 תבניות במקביל? בנוסף, במתכונים אחרים ראיתי שממליצים לשים בתנור למשך זמן ארוך יותר ופחות מעלות. מה המלצתך אם אני לא לחוצה בזמן ומעדיפה ירקות יבשים לגמרי ממש כמו בחטיף קנוי?
כן, זה חשוב.
לא מומלץ לאפות 2 תבניות בבת אחת.
נכון, אפשר לשים בתנור בחום נמוך למשך זמן ארוך יותר. זה בעצם מייבש את הירקות. אם יש לך זמן אז אפשר בהחלט 🙂
*יכול להיות שאם את אופה בחום נמוך כן אפשר לשים 2 תבניות בבת אחת ולהחליף בניהן במהלך האפיה.
האם במנדולינה לחתוך לפרוסות הדקות ביותר . כי ניסיתי ביום שישי לעשות והרוב נשרף לי , או לא התקשה בכלל.
היי עידית,
ייבשת אותם היטב לפני האפיה? הם היו מונחים בתבנית אחד על השני? כי חשוב שלא ייגעו אחד בשני.
תודה רבה ואין עליך בעולם
תודה חנה🌸
ואהווו איזה מתכון הכל נטרף
שמחה לקרוא שאהבת חנה 🙂
היי אפרת קודם כל רציתי להודות לך על כל המתכונים הנהדרים.
אני מחפשת מתכון לצ’יפס בטטה אפוי (שיהיה מקלות ולא פרוס דק) האם תוכלי לעזור לי ?
את יכולה להכין באותו אופן, רק לחתוך את הבטטה למקלות.
האם האפיה בטורבו או רגיל?
במקרה הזה עדיף טורבו (אם הקצוות מתחילים להשרף מהר יש להנמיך את הטמפ’).
איך שומרים? וכמה זמן זה נשמר?
רצוי לאכול את זה מיד לאחר ההכנה כי אח”כ הפריכות נפגעת.
הי אפרת,
תוכלי לתת כמות מדויקת של מלח? אני רוצה להכין לילדים ולא רוצה שיצא מלוח מדי.
תודה ושבת שלום
גילת
שימי כרבע כפית (אפשר להמליח גם אחרי ההכנה לפי הטעם).
שבת שלום 🙂
יש לך רעיון למתבלים טעימים ובריאים חוץ ממרח אבוקדו אולי?
יש כאן כמה מטבלים – ממרחים ומטבלים.
סלק חי?
מה הטיפ לחיתוך דק? קולפן מיוחד אולי
כן, סלק חי.
אפשר להשתמש במכשיר חיתוך או מנדולינה ואפשר גם לחתוך דק עם סכין.