זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45-47 דקות
סוג: חלבי
מצרכים:
2 בצלים בינוניים קצוצים
200 גרם עלי תרד טריים קצוצים (שטופים היטב ויבשים)
1 קישוא בינוני קלוף מגורד גס
3 שיני שום כתושות
2 ביצים
200 מ”ל שמנת חמוצה/גבינה לבנה
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת
2 כפות גדושות קמח לבן או קמח תפוחי אדמה
כפית מלאה מלח, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, עלי התרד הקצוצים והקישוא המגורד ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 5-7 דקות, עד שהתרד מאבד מנפחו ומצטמצם. מסירים מהאש ומצננים.
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-סוחטים מנוזלים את תערובת התרד והקישואים ומעבירים לקערה. מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה, גבינה צהובה, קמח, מלח ופלפל שחור ומערבבים לתערובת אחידה.
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך כ-35 דקות, עד להזהבה יפה.
-מוציאים את הפשטידה מהתנור ומניחים לה להתקרר לגמרי (רק לאחר קירור מוחלט הפשטידה מתייצבת).
פשטידה ללא גלוטן, פשטידה לפסח
- קיש טורטיה |
- קוגל תפוחי אדמה |
- זוקיני בתנור |
- פשטידת מנגולד |
- פשטידת קוטג’ ובצל |
- אורז עם קישוא וגזר
מעולה!!!!
לא הצלחנו להתאפק פרקנו חצי תבנית בעודה רותחת איך שיצאה מהתנור.
שמחה שיצא טעים💜
תודה עדי
היי אפרת,
האם ניתן להשתמש בבצל סגול במקום בבצל יבש רגיל או שזה משפיע על הטעם?
היי
אפשר, הטעם ממש טיפה ישתנה.
יצא מושלם!
השתמשתי בקוטג’ ויצא בול
שמחה מאד שאהבת את המתכון, נראה מעולה(:
תודה על השיתוף❤
שלום. יש לי תרד מיובש וקצוץ כמו תבלין של פטרוזיליה מיובשת. כמה להשים מזה?
היי,
אפשר לשים 3-4 כפות מהתבלין, לפי הטעם האישי.
היי, האם אפשר לשים תרד קפוא של סנפרוסט במקום תרד טרי?
היי,
אפשר(:
הי, האם אפשר להשתמש בקמח קונדיטור או קמח כוסמת/קמח עדשים?
ועוד שאלה: האם קמח קונדיטור יכול להיות תחליף בכל מתכוני הקמח הרגילים או במתכונים עם קמח מצה?
היי,
אפשר לשים קמח קונדיטור.
ברוב המתכונים קמח קונדיטור הוא תחליף טוב לקמח לבן/מצה.
היי אפרת 🙂
אפשר לוותר לגמרי על הקמח? (בדיאטת פליאו דלת פחמימות)
היי שירז,
ללא קמח הפשטידה עלולה לצאת לא יציבה.
אפשר להשתמש בקמח שקדים באותה כמות, מה שכן צריך לקחת בחשבון שקמח שקדים פחות סופח את הנוזלים ולעיתים המרקם הגרגירי שלו מורגש.
בהצלחה!
מעולה! קניתי קמח שקדים 😉 אעדכן בהמשך איך יצא ❤️
אשמח לשמוע! בהצלחה🌺
פשטידה מושלמת ממש. קשה לעצור.
ממליצה להפחית מעט במלח, לי היה מעט מלוח.
תודה לך אפרת כרגיל 🙂
תודה על השיתוף יוליה, שמחה שאהבת את המתכון🌺
אם יש לי קצת פחות מ200 גרם עלי תרד זה בסדר או כשי לי להוסיף משהו אחר במקום?
האם אפשר קוטג במקום גבינה לבנה
תודה מראש
היי יעל,
אפשר לשים גם קצת פחות מ-200 גרם תרד. אפשר גם להמיר את הגבינה בקוטג’.
בהצלחה😊
תודה על המענה המהיר!!
הי אפרת, אני מחפשת מתכון לפשטידה או לביבות תרד פרווה. כל המתכונים שראיתי באתר חלביים…יש מתכון שאפשק לעשות אותו פרווה? תודה! מיכל
היי מיכל,
את יכולה לוותר על הגבינות במתכון לביבות תרד.
בהצלחה😊
כדאי להוריד את הטיימר שלמעלה, כנראה שהוא לא עובד. ובגלל זה כמעט נשרף לי! ):
לפי התמונה מה דעתך? (אני לא אוהבת אפוי יותר מדי)
תודה
הטיימר עובד. הוא לא צפצף לך?
זה נראה בסדר גמור.
רק לאחר קירור הפשטידה מתייצבת.
תודה על התשובה. אבדוק שוב את הטיימר. הפשטידה באמת יצאה מעולה! כמו במסעדת גורמה! :). (השתמשתי בגבינת עיזים רכה במקום השמנת)
❤️
היי. יש משהו שאפשר לשים במקום בצל? סלרי? עוד קישוא? משהו אחר? תודה!!
חבל כי הבצל ממש מוסיף טעם. אפשר לשים קישוא נוסף.
האם ניתן לטגן?
הכוונה להכין את הפשטידה במחבת?
כן
אני חושבת שכן.
במקום לצקת את התערובת לתבנית אפשר לשים אותה במחבת רחבה משומנת ב2-3 כפות שמן (רצוי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק), לכסות ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כ- 30 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת בחלקה התחתון. אח”כ להפוך צד, לכסות ולבשל כ-20 דקות נוספות.
היי אפשר להתמש בגבינת ריקוטה במקום?
כן אפשר.
היי,
אפשר להשתמש בקמח חומוס?
אם כן, להשתמש באותה הכמות?
תודה!
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. אותה כמות.
הי אפרת, מקוה שתראי את זה מהר כי נתקעתי באמצע: אחרי שחתכתי, קצצתי וגירדתי, גיליתי שאין לי אף אחת מהגבינות שבמתכון (לא שמנת לא גבנ״צ ולא גבינה לבנה). הדבר היחיד שיש לי זה 120 גרם של גבינה בולגרית בקוביות. האם עוד ניתן לעשות את המתכון? ואם לא, האם יש לך רעיון מה אני יכולה לעשות עם התרד, הבצל והקישוא הקצוצים במקום הפשטידה?
תודה מראש על העזרה!
היי מיכל,
ראיתי רק עכשיו. מה עשית בסוף?
יש לך יוגורט במקרה? או קוטג’?
בכל מקרה, אפשר לשמור את התערובת במקרר ומחר להכין את הפשטידה.
אפשר להשתמש במדליוני תרד? בעלי קנה בטעות ואין לי מושג מה לעשות עם זה – המידה ולא, האם יש רעיון אחר מתאים?
כן, אפשר להשתמש בכל מתכון שיש בו תרד אפוי או מבושל.
אני אישית מעדיפה להשתמש בעלי תרד טריים כי לפעמים לתרד הקפוא יש טעם לוואי.
היי אפרת,
אפשר להשתמש בקמח שקדים? אם כן, מה הכמות שצריך?
תודה רבה!
היי מיאל,
אפשר באותה כמות אבל צריך לקחת בחשבון שקמח שקדים פחות סופח את הנוזלים ולעיתים המרקם הגרגירי שלו מורגש.
היי, במה אפשר להחליף את השמנת החמוצה? תודה🙏🙏
גבינה לבנה או יוגורט מסונן.
שלום
האם ניתן להקפיא את הפשטידה ולחמם בערב חג?
תודה
אפשר להקפיא.
כדאי יש להעביר להפשרה במקרר כ-8 שעות לפני ואז לחמם לפני ההגשה.
לאיזה גודל תבנית מספיקה הכמות הזאת?
תבנית אינגליש קייק.
יש כל מיני גדלים של תבנית אינגליש קייק….מה הגודל (אורך, רוחב, גובה) שבה את משתמשת?
אינגליש קייק רגילה בגודל 31×10 ס”מ.
האם ניתן להחליף את התרגיל בעלי מנגולד?מ
כן אפשר.
היי, אני רוצה שהפשטידה תתאים לצליאקי ולא מוצאת קמח תפו”א. האם יש תחליף אחר?
אני מניחה שאפשר לשים גם קמח כרגיל או קמח תמי. אולי גם קמח חומוס יתאים.
אפשר לשים קורנפלור במקום קמח לצילאקים
אפשר להחליף את השמנת חמוצה ביוגורט רגיל?
כן אפשר.
הנכדה שלי היום יכולה לאכול חזה עוף. איך עושים לא מטוגן ושלא יהייה יבש מדי. כל התבלינים באים בחשבון.
יש מתכון לחזה עוף ברוטב.
מחפשת מתכון לפשטידה משביעה וטעימי [ברמת שובע של קוגל אטריות חום…]
אשמח שתפני אותי… תודה!
היי יהודית,
יש פשטידות חלביות כמו פשטידת פסטה פיצה, פשטידת אטריות וגבינה, פשטידת פסטה וגבינות.
אם את רוצה פשטידה בשרית יש פשטידת אטריות ובשר טחון.
תודה על המהירות!
יש אולי גם משהו פרווה?
משהו בסגנון עם פסטה או אטריות אין פרווה אבל יש מאפה מבצק עלים שהוא כמו פשטידה. טעים מאוד ומשביע – מאפה בצק עלים במילוי חצילים.
היי אפרת
שאלת מבשל מתחיל 🙂
אשמח להבין למה הכוונה בקישוא מגורד? האם לקלף אותו עם הקולפן?
היי יניב,
הכוונה לגרד אותו בפומפיה גסה.
אפרת המקסימה..
יש אפשרות להחליף את התרד בכוסברה או פטרוזיליה או שזה לא מתאים כ”כ?
לא זמין לי תרד באזור שאני גרה:(
היי שלי,
כמות התרד היא גדולה ויכול להיות שהטעם של הכוסברה או הפטרוזיליה יהיה דומיננטי מידי.
יש פשטידת קישוא וגזר אם את אוהבת.
אפרת המקסימה!אפשר לשים קמח מלא ולוותר על הגבינה הצהובה?
אפשר. לגבי הקמח המלא, קחי בחשבון שהוא יצבע קצת את הפשטידה והיא תהיה קצת חומה מבפנים.
רציתי לעדכן שהכנתי ויצא מעולה!
שמתי שני קישואים וקצת פחות תרד בהתאם למה שהיה בבית ויצא מאוד טעים.
בדרך כלל מכינה פשטידות לילדים ומקפיאה שיהיה זמין לשעת הצורך, הפעם לא התאפקתי ואכלתי חצי בעצמי 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הי תודה רבה על הרעיון זה נשמע מעולה להכין לילדים פשטידות קטנות ולהקפיא…תחליף בריא לכל הטבעולים… תודה, אשת חיל
כמה קלוריות יש במנה וכמה מנות יש בפשטידה?
כ1000 קלוריות לכל הפשטידה.
היי
אפשר לשים קמח קוואקר במקום?
אני חושבת שכן.
איך אפשר להפוך את הפשטידה לפרווה? תודה
היי דינה,
אני לא בטוחה אם הגרסה הפרווה תצא מצלחת מאחר והגבינות נותנות נפח לפשטידה (בעיקר השמנת החמוצה).
אם את רוצה יש באתר מתכון לפשטידת קישואים פרווה.
היי, אני רוצה להכין את הפשטידה בינונית 22*31. מה הכמויות ?
תיקון קל: הכוונה כמובן לתבנית בינונית בגודל 22*31 (-:
היי מיכל,
יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
זמן האפיה עשוי להתארך ל 45-55 דקות.
יש להמתין עד שהפשטידה תתקרר לגמרי, אפילו אפשר להכין אותה יום לפני ולשמור במקרר.
שבוע טוב 🙂
היי… אפשר להחליף את התרד במשהו אחר… ?
תודה
היי שלומית,
אני מניחה שאפשר לשים במקום עלי מנגולד או ברוקולי קפוא מופשר קצוץ דק (אם זה ברוקולי טרי יש לבשל אותו כ-5 דקות במים רותחים).
שבוע טוב 🙂
היי אפרת, לדעתך יש משהו טבעוני שאפשר להמיר בו את השמנת החמוצה/גבינה? לטובת הרגישים ללקטוז 🙂
היי לילך,
לא ניסיתי אבל אולי יוגורט על בסיס סויה.
מחכה כבר לסוף שבוע, נראה קל וטעים.
תודה (:
מעולה 🙂
יום מקסים
היי אפרת, נשמע נהדר!! אפשר להחליף את הקישואים בירק אחר? בעלי שונא קישואים וחצילים…
תודה רבה מראש
היי מיטל,
אני חושבת שאפשר לשים במקום הקישוא כוס פרחי ברוקולי קצוצים (אם זה ברוקולי טרי יש לבשל לפני את פרחי הברוקולי במים 5-7 דקות עד לריכוך). אפשרות נוספת היא לשים כחצי בטטה בינונית מגורדת.
היי אפרת,
חזרתי לעדכן שהכנתי את הפשטידה עם חצי בטטה מגורדת כמו שהצעת וזה יצא מושלם!!! פשוט טעים כל כך!! תודה רבה!
איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
תודה ושבוע נפלא!
שלום, האם ניתן להשתמש בקוביות תרד קפוא?
כן פזית, אפשר.
יום מקסים 🙂