זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 38-43 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
3 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
200 גרם עלי תרד קצוצים גס (כ-4 כוסות דחוסות)
200 גרם פרחי ברוקולי קצוצים משקית קפואה (כ-2 כוסות)
2 ביצים
3 כפות שמנת חמוצה/ גבינה לבנה/ קוטג'
חצי כוס קמח תופח
רבע כוס גבינה צהובה מגורדת
כפית מלח, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מחממים מחבת עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את עלי התרד ומערבבים במשך 2-3 דקות, עד שהם מצטמצמים ומאבדים מנפחם. מסירים מהאש, סוחטים מעט את התערובת ומעבירים לקערה.
-מוסיפים לקערה את הברוקולי, הביצים, שמנת חמוצה, קמח תופח, גבנ"צ, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
-יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים בתנור במשך 30-35 דקות.
*יש להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני חיתוך.
- פשטידת קישואים וברוקולי |
- פשטידת פצפוצי אורז |
- קוגל ירושלמי |
- פשטידת קישואים וקולורבי |
- אורז עם תרד וחומוס |
- פשטידת ירקות במחבת
תגובות
פשטידה מעולה. נוספתי חופן גדול של שמיר, מוסיף מאוד.
נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
האם ניתן להכין מהתערובת קציצות אפויות (או מטוגנות) במקום פשטידה? ואם כן, כמה זמן אפיה מומלץ?
כן אפשר. יש לשמן נייר אפיה ולהניח את הקציצות. לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 20-25 דקות. אח"כ להפוך צד ולאפות 10 דקות נוספות.
מצויין!
תודה רבה!
איך אפשר להתאים את המתכון לפליאו? מה אפשר במקום קמח וגבנ"צ?
אפשר לוותר על הגבנ"צ.
הקמח למעשה סופח את הנוזלים ומייצב את הפשטידה. אין לי כ"כ רעיון לתחליף. אולי 2-3 כפות קמח תפו"א אם את משתמשת בו (אני יודעת שהוא שנוי במחלוקת בדיאטה הזאת).
פשטידה מהממת אני שיניתי מעט ורסיה והוספתי פטריות ללא גבינ\"צ, יצא אש
בנוסף על סמך זו הכנתי פשטידה פרווה עם שמיר רוקט ברוקולי פטריות וטחינה במקום גבינה,יצא אש!! (בתמונה הגרסה הפרווה)
מעולה 🙂
תודה על השיתוף!
וגם – האם האם הוספת פטריות תתאים כאן?
הפשטידה טעימה כמו שהיא אבל אם בא לך להוסיף פטריות אז אפשר להוסיף כחצי סלסלת פטריות חתוכות.
אם את מוסיפה פטריות כדאי לטגן אותן קודם.
שלום,
האם אפשר להוסיף שיבולת שועל ולהוריד בכמות של הקמח?
תודה
היי מירי,
אפשר לשלב רבע כוס שיבולת שועל דקה עם רבע כוס קמח.
לא ביטלתי את בברוקלין הטרי. פשטידה כבר בתנור. האם לאפות אותה כמה דקות יותר שהברוקלי יתרכז?
ראיתי רק עכשיו. איך יצא?
היי אפרת..
תודה על האתר המדהים!
אם אני אני רוצה פשטידה ללא גלוטן, איזה קמח אחר אפשר?
והאם אפשר גבינת סויה?
ואם כן מותר להקפיא גבינה כזו?
היי מעיין,
לדעתי אפשר לשים 3 כפות קמח תפו"א + שליש כפית אבקת אפיה.
לא ניסיתי עם גבינת סויה כך שאני לא יודעת. גם לא לגבי ההקפאה.
האם ניתן להשתמש בברוקולי קפוא ולקצוץ אותו? אין צורך לשטוף אותו במים לפניי?
תודה מראש!
כן אפשר. כדאי לשים אותו במים רותחים כדקה ואז לקצוץ.
הי אפרת,
תודה רבה על המתכון! קל להכנה, מזין וטעים בטירוף.
אני הוספתי 2 כפות של שקדים מולבנים פרוסים לתערובת – מוסיף "ביס".
אמשיך בכיף לעקוב אחרייך.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אפרת, צריך לשים 3 כפות מכל סוג של גבינה או מסוג אחד בלבד?
מסוג אחד (שמנת חמוצה או גבינה לבנה או קוטג')
זה קריטי לא לשים ביצים?
חשוב לשים ביצים אחרת הפשטידה תתפרק וגם תצא דחוסה.
הי אפרת,
האם אפשר לדעתך להחליף את הברוקולי בכרובית? זה ילך טוב עם התרד והגבינות?
לדעתי כן.
אין לי קמח תופח.. רק רגיל.
כמה אבקת אפיה להוסיף?
שבת שלום
כרמית
היי כרמית,
אפשר לשים חצי כוס קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה.
הי,
אין לי מושג למה מדברים על 10 דקות הכנה.
רק שלב קיצוץ הבצל וטיגונו לוקח יותר.
נ.ב גם אני הכנתי אותה עם מוצרלה וקוטלג׳ ויצא מושלם
היי שירלי,
קודם כל הפשטידה נראית טוב 🙂
סחטת את התערובת של התרד והבצל מנוזלים? הפשטידה מתייצבת רק לאחר קירור מוחלט. יכול להיות שהיא היתה קצת חמה כשחתכת אותה?
יצא ממש טעים 😋
הפשטידה אמורה להיות קצת נוזלית ? או שחסרה לה אפייה ?
אפרת, את מדהימה.
אני רוצה להגיד לך תודה – את ממש שינית את אורח החיים שלי. עכשיו בזכותך אני מבשלת ואוכלת בריא וטעים.
את נפלאה!
תודה רבה ❤️
איזה כיף לשמוע!
תודה אלה 💖
נשמע מעולה, מאוד רוצים לנסות את הפשטידה הזאת.
יש אפשרות להכין אותה בלי גלוטן?
תודה אסא
אני חושבת שאפשר לשים 3 כפות קמח תפו"א + שליש כפית אבקת אפיה.
שלום,
ברוקלי טרי. צריך לבשל לפני/ לחלוט?
כן, יש לבשל 5-7 דקות עד לריכוך חלקי.
אפשר להקפיא?
כן אפשר.
הכנתי את המתכון עם גבינת מוצרלה ויצא לי משגע,תודה רבה אפרת☺
שמחה לשמוע 🙂
תודה דיאנה.
הי אפרת,
האם אפשר במקום גבינה צהובה לשים גבינה מלוחה מגורדת ?
כן, אפשר.
היי אפרת
אני מאוד רוצה להכין פשטידה זו אבל יש בה קמח תופח
ומאוד מחפשת תחליף לאבקת אפייה (בקמח תופח יש אבקת אפייה )
האם יש לך מוג מה אפשרי?
ואם אשתמש בתחליף לקמח או קמח רגיל
את יכולה להשתמש בקמח רגיל.
אפשר במקום אבקת אפיה סוגה לשתייה.היא גם מתפיחה את המאפים.אפשר להקיף את החלבונים זה ייתן אווריריות למאפה
כיצד אפשר לשנות את הפשטידה שתתאים לפסח? תודה
לא ניסיתי אבל אני מניחה שבמקום קמח תופח אפשר לשים כ-3 כפות קמח מצות.
תודה
האם אפשר לקבל תחליפים לגבינה הלבנה, אצלי בבית לא נוגעים בגבינות 😣
היי מארי,
זה מה שנותן נפח לפשטידה ותורם למרקם שלה. אם אתם אוהבים יוגורט אני מניחה שאפשר לשים במקום.
היי אפרת,
מה כמות היוגורט שאפשר לשים במקום סה"כ כל הגבינות.
תודה
היי לימור,
כ-4 כפות.
תודה רבה
אני לא אחת שיודעת לבשל ואתמול לראשונה בחיי הכנתי את הפשטידה הזאת.. יצא לי מושלם!!! (במקום גבנ״צ שמתי גבינת מוצרלה)
טעים מאוד ובול במרקם הנכון…
האתר שלך הציל אותי!! תודה רבה לך!!
איזה כיף לשמוע!
נראה מעולה 🙂
תודה נינה.
היי אפרת רציתי להכין אותה לתבנית קצת יותר גדולה מלבנית
מה הכמויות??
היי עדי,
אם הכוונה לתבנית מלבנית בגודל 30X22 אז יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
זמן האפיה עשוי להתארך ל45-50 דקות.
אם משתמשים בברוקולי טרי, מה הכמות הנדרשת?
היי אלה,
הכמות אינה משתנה.
אפשר להשתמש בברוקולי קפוא?
סליחה התכוונתי לתרד
נראה לי שכן.
הכנתי הערב,פשטידה מושלמת!!!! קלילה וטעימה. חוסלה מיד. ממליצה בחום. את אלופה! נהנית מאוד מהמתכונים המוצלחים באתר.
תודה איילת, שמחה לשמוע!
יום מקסים 🙂
היה לי 300 גרם תרד טרי אז הכפלתי את כל המרכיבים בהתאם, יצא בדיוק עבור תבנית אינגליש חד פעמית.
טעים מאוד מאוד, פשטידה קלילה ומעולה לארוחת ערב
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה ויום מקסים