שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 38-43 דקות

סוג: חלבי

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

3 כפות שמן

1 בצל גדול קצוץ

200 גרם עלי תרד קצוצים גס (כ-4 כוסות דחוסות)

200 גרם פרחי ברוקולי קצוצים משקית קפואה (כ-2 כוסות)

2 ביצים

3 כפות שמנת חמוצה/ גבינה לבנה/ קוטג’

חצי כוס קמח תופח

רבע כוס גבינה צהובה מגורדת

כפית מלח, מעט פלפל שחור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מחממים מחבת עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את עלי התרד ומערבבים במשך 2-3 דקות, עד שהם מצטמצמים ומאבדים מנפחם. מסירים מהאש, סוחטים מעט את התערובת ומעבירים לקערה.

-מוסיפים לקערה את הברוקולי, הביצים, שמנת חמוצה, קמח תופח, גבנ”צ, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

-יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים בתנור במשך 30-35 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

*יש להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני חיתוך.

טיפים והערות

אם משתמשים בברוקולי טרי- יש לחלוט את הברוקולי במים רותחים כ-8 דקות לפני ההכנה.

ראו גם
עוגת מילקיעוגת מילקי
קציצות דגים בתנור קציצות דגים בתנור
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
ענת (19:15 5.06.2024)

הינאפרת, את יודעת כמה מדליוני תרד קפוא מריך בשביל המתכון הזה כפי שהוא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:25 6.06.2024)

זה צריך להיות 200 גרם. לא יודעת להגיד כמה זה יוצא.

avatar
שרית (22:27 27.01.2024)

אפרת שלום, על פי עצתך, החלפתי קמח רגיל בקמח תפו”א.
תודה ול מתכון להכנה קלה ופשוטה.
יצא טעים.
תודה ושבוע טוב 🌟

פשטידת תרד וברוקולי
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:40 28.01.2024)

שבוע טוב, נראה מעולה🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
ים (14:52 16.01.2024)

האם יש לטרוף את הביצים לפני הוספתם לקערה עם יתר הרכיבים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:14 16.01.2024)

לא חייב, אפשר גם להוסיף אותם מבלי לטרוף לפני.

avatar
ים (09:29 17.01.2024)

יצא להיט, תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:39 17.01.2024)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן:)

avatar
מיכל (19:30 13.04.2023)

האם ניתן להחליף תרד בקייל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:48 13.04.2023)

כן, אם אוהבים(:

avatar
ציפי (19:17 4.03.2023)

אם משתמשים בברוקולי טרי , יש צורך לבשל אותו מעט לפני הכנסתו לתערובת הפשטידה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:54 4.03.2023)

כן, יש לחלוט את הברוקולי במים רותחים כ-8 דקות לפני ההכנה.

avatar
ארז (14:17 6.03.2024)

היי אפרת.
הכנתי עם ברוקולי טרי ולא ראיתי התגובה הזו, חבל.
תוכלי להוסיף את התגובה שלך למתכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:27 6.03.2024)

כן הוספתי ב”הערות” שבמתכון.

avatar
אסתר (00:52 1.12.2022)

תודה אפרת,
עשיתי שבע ברכות חלבי רוב המתכונים מהאתר שלך (מתוכם הפשטידה) והכל יצא מושקע וטעים ממש!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:39 1.12.2022)

שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊

avatar
נועה (10:15 17.11.2022)

היי אפרת, קודם כל תודה בעזרת האתר שלך התחלתי להכין דברים שהבנות שלי אוהבות ואני ממש לא אחת שיודעת לבשל.
אם אני רוצה להשתמש בתרד וברוקולי קפואים אני צריכה לעשות משהו לפני שאני קוצצת אותם ומבשלת את התרד? את הברוקולי פשוט שמים קצוץ קפוא בתערובת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:09 17.11.2022)

היי,
שמחה מאד שאתם נהנים מהמתכונים באתר(:
אין צורך בהכנה מקדימה של הירקות, רק לטגן את התרד ואת הברוקולי הקצוץ לשים בתערובת (מומלץ להפשיר מעט את הברוקולי לפני כן).

avatar
מאיה (10:08 5.06.2022)

פשטידה נהדרת!! כמו כל המתכונים שלך, קצרה מחמאות😊.

השתמשתי בקוביות בצל קפוא,עלי תרד קפואים ופתיתי ברוקולי קפואים(השרתי אותם כחמש דקות במים רותחים ואחר כך סחטתי את הנוזלים).. יצא מוש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:38 5.06.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺

avatar
לאה (07:40 13.05.2022)

הי אפרת,
עם כרובית במקום ברוקולי, רבע כוס קמח תופח עם רבע כוס שיבולת שועל דקה ותוספת מעט אבקת אפיה ועלי גזר שנוספו למחבת עם הבצל והתרד.
יצא נהדר!
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:47 13.05.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺

avatar
מרים (19:20 14.10.2021)

אפשר להשתמש בתרד קפוא במקום טרי?
אם כן, כמה לשים ומה השינויים במתכון
תודה רבה, מרים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:43 14.10.2021)

היי,
אפשר להשתמש בתרד קפוא באותה כמות ללא שינוי במתכון.
בהצלחה!

avatar
יאנה (20:15 24.05.2021)

היי אפרת,
האם אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח כוסמין ואבקת אפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:41 24.05.2021)

היי יאנה,
אפשר אבל פחות רצוי כי המרקם יצא כבד ודחוס יותר…

avatar
יאנה (09:41 25.05.2021)

אוקיי, תודה! ואם מחליפים אז הכמות היא אותו דבר? חצי כוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:48 25.05.2021)

כן😊

avatar
Ortal Davidov (12:12 15.05.2021)

היי אפרת
הכנתי אתמול את הפשטידה,אבל לא יצאה לי גבוהה אלא,קטנה ונמוכה.
בדרך כלל תמיד כשמכינה פשטידות,זה יוצא לי ככה.
חייבת להבין מה הבעיה,אולי שלא חיממתי את התנור לפני?
חייבת לציין שאת הכל עושה לפי המתכון,אחד אחד
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:20 15.05.2021)

היי,
אם את מדייקת בכמויות ועושה הכל לפי המתכון- הבעיה היחידה היא באמת שאת לא מחממת את התנור לפני.
חשוב מאד מאד שהתנור יהיה חם (להפעיל לפחות 10 דקות לפני הכנה לתנור).
בטוחה שפעם הבאה יצא מעולה😊

avatar
שרית (15:33 10.04.2021)

מתכון מדהים כמו תמיד, שהצלחתי לטבען.

במקום 2 הביצים הוספתי 4 כפות קמח עדשים, מייצב את המתכון ללא ביצה ולא משאיר טעם לוואי, כרוב הקמחים האחרים בסגנון.

הוספתי כף שמרי בירה, נותן יותר יציבות לפשטידות ללא ביצים. תפיחה.
אם יש לכם אבקת שמרי בירה, אז חצי כפית.

חצי כפית מלח הודי שחור של חברת “וגה”, נותן את הטעם הגופריתי והניחוח של הביצה.
כמובן, מלבד המלח הרגיל.

לגבינה הלבנה השתמשתי בגבינה טיבעונית לבנה איכותית במירקם קוטג’ ולגבינה הקשה, גבינת אגוזי קשיו המעולה והאיכותית של חברת “פלנטי”.

הפשטידה יצאה פשוט מעולה.
מ א ד טעימה.
גבוהה, יציבה.
לא מאמינים שאין ביצים והגבינות לא עשויות מחלב.

אחרי האפייה, כדי שלא תתפרק ללא הביצים, צריך לתת לפשטידה להתקרר ואז להכניס למקרר למינימום שעתיים כדי שתתייצב, אחרת היא תתפרק בחיתוך מידי לאחר הוצאתה מהתנור, ללא הביצים.

ועיצה אחרונה, כדי שיצא מוצלח,
אל תשמשו בגבינות הטבעוניות הזולות, רוב הפעמים זה יצא דליל, לא יציב לחיתוך ולא מוצלח לאפייה ובישול.

המון תודה ומקווה שהצלחתי לעזור לאחרים.

פשטידת תרד וברוקולי
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:23 10.04.2021)

תודה רבה שרית על השיתוף! נראה מעולה! עזרת לכל הטבעונים שכאן:)

avatar
רונית (00:41 5.10.2021)

מעולה. תודה לך על ההשקעה.

avatar
אורטל (21:02 6.08.2022)

יצא מעולה! תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:25 6.08.2022)

שמחה מאד לשמוע(:

avatar
Tsippi Jelingold (23:09 16.01.2021)

פשטידה מעולה. נוספתי חופן גדול של שמיר, מוסיף מאוד.

פשטידת תרד וברוקולי
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:55 17.01.2021)

נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂

avatar
יהודית (08:56 13.07.2020)

האם ניתן להכין מהתערובת קציצות אפויות (או מטוגנות) במקום פשטידה? ואם כן, כמה זמן אפיה מומלץ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:40 13.07.2020)

כן אפשר. יש לשמן נייר אפיה ולהניח את הקציצות. לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 20-25 דקות. אח”כ להפוך צד ולאפות 10 דקות נוספות.

avatar
יהודית (08:14 14.07.2020)

מצויין!
תודה רבה!

avatar
אדוה (11:18 10.06.2020)

איך אפשר להתאים את המתכון לפליאו? מה אפשר במקום קמח וגבנ”צ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:00 10.06.2020)

אפשר לוותר על הגבנ”צ.
הקמח למעשה סופח את הנוזלים ומייצב את הפשטידה. אין לי כ”כ רעיון לתחליף. אולי 2-3 כפות קמח תפו”א אם את משתמשת בו (אני יודעת שהוא שנוי במחלוקת בדיאטה הזאת).

avatar
נירית (19:01 22.03.2020)

פשטידה מהממת אני שיניתי מעט ורסיה והוספתי פטריות ללא גבינ\”צ, יצא אש
בנוסף על סמך זו הכנתי פשטידה פרווה עם שמיר רוקט ברוקולי פטריות וטחינה במקום גבינה,יצא אש!! (בתמונה הגרסה הפרווה)

פשטידת תרד וברוקולי
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:04 22.03.2020)

מעולה 🙂
תודה על השיתוף!

avatar
מירי (09:40 7.02.2020)

וגם – האם האם הוספת פטריות תתאים כאן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:33 7.02.2020)

הפשטידה טעימה כמו שהיא אבל אם בא לך להוסיף פטריות אז אפשר להוסיף כחצי סלסלת פטריות חתוכות.
אם את מוסיפה פטריות כדאי לטגן אותן קודם.

avatar
מירי (08:22 7.02.2020)

שלום,
האם אפשר להוסיף שיבולת שועל ולהוריד בכמות של הקמח?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:32 7.02.2020)

היי מירי,
אפשר לשלב רבע כוס שיבולת שועל דקה עם רבע כוס קמח.

avatar
רגינה (19:32 22.11.2019)

לא ביטלתי את בברוקלין הטרי. פשטידה כבר בתנור. האם לאפות אותה כמה דקות יותר שהברוקלי יתרכז?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:50 23.11.2019)

ראיתי רק עכשיו. איך יצא?

avatar
מעיין (21:15 16.11.2019)

היי אפרת..
תודה על האתר המדהים!
אם אני אני רוצה פשטידה ללא גלוטן, איזה קמח אחר אפשר?
והאם אפשר גבינת סויה?
ואם כן מותר להקפיא גבינה כזו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:17 16.11.2019)

היי מעיין,
לדעתי אפשר לשים 3 כפות קמח תפו”א + שליש כפית אבקת אפיה.
לא ניסיתי עם גבינת סויה כך שאני לא יודעת. גם לא לגבי ההקפאה.

avatar
יערית (20:26 28.01.2021)

כשאני משתמשת בקמח תפוחי אדמה לפשטידות יוצא לא טוב. מה שאני משתמשת זה או קמח חומוס או קמח אורז מלא ותמיד יוצא טוב

avatar
נטלי (18:22 30.07.2019)

האם ניתן להשתמש בברוקולי קפוא ולקצוץ אותו? אין צורך לשטוף אותו במים לפניי?
תודה מראש!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:54 30.07.2019)

כן אפשר. כדאי לשים אותו במים רותחים כדקה ואז לקצוץ.

avatar
נעמי גולדברג (18:43 20.07.2019)

הי אפרת,
תודה רבה על המתכון! קל להכנה, מזין וטעים בטירוף.
אני הוספתי 2 כפות של שקדים מולבנים פרוסים לתערובת – מוסיף “ביס”.
אמשיך בכיף לעקוב אחרייך.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:57 20.07.2019)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
נילי (22:29 3.06.2019)

אפרת, צריך לשים 3 כפות מכל סוג של גבינה או מסוג אחד בלבד?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:50 4.06.2019)

מסוג אחד (שמנת חמוצה או גבינה לבנה או קוטג’)

avatar
ליאל (19:36 19.02.2019)

זה קריטי לא לשים ביצים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 19.02.2019)

חשוב לשים ביצים אחרת הפשטידה תתפרק וגם תצא דחוסה.

avatar
ענת (11:51 24.12.2018)

הי אפרת,

האם אפשר לדעתך להחליף את הברוקולי בכרובית? זה ילך טוב עם התרד והגבינות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:18 24.12.2018)

לדעתי כן.

avatar
כרמית (20:47 14.12.2018)

אין לי קמח תופח.. רק רגיל.
כמה אבקת אפיה להוסיף?
שבת שלום
כרמית

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:18 15.12.2018)

היי כרמית,
אפשר לשים חצי כוס קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה.

avatar
יוריק (09:42 6.09.2018)

הי,
אין לי מושג למה מדברים על 10 דקות הכנה.
רק שלב קיצוץ הבצל וטיגונו לוקח יותר.

avatar
שירלי (02:45 2.08.2018)

נ.ב גם אני הכנתי אותה עם מוצרלה וקוטלג׳ ויצא מושלם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:40 2.08.2018)

היי שירלי,
קודם כל הפשטידה נראית טוב 🙂
סחטת את התערובת של התרד והבצל מנוזלים? הפשטידה מתייצבת רק לאחר קירור מוחלט. יכול להיות שהיא היתה קצת חמה כשחתכת אותה?

avatar
שירלי (02:42 2.08.2018)

יצא ממש טעים 😋
הפשטידה אמורה להיות קצת נוזלית ? או שחסרה לה אפייה ?

avatar
אלה (07:31 26.06.2020)

אפרת, את מדהימה.
אני רוצה להגיד לך תודה – את ממש שינית את אורח החיים שלי. עכשיו בזכותך אני מבשלת ואוכלת בריא וטעים.
את נפלאה!
תודה רבה ❤️

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:15 26.06.2020)

איזה כיף לשמוע!
תודה אלה 💖

avatar
frymor (21:15 14.06.2018)

נשמע מעולה, מאוד רוצים לנסות את הפשטידה הזאת.
יש אפשרות להכין אותה בלי גלוטן?
תודה אסא

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:48 14.06.2018)

אני חושבת שאפשר לשים 3 כפות קמח תפו”א + שליש כפית אבקת אפיה.

avatar
מרינה (11:16 17.05.2018)

שלום,
ברוקלי טרי. צריך לבשל לפני/ לחלוט?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:54 17.05.2018)

כן, יש לבשל 5-7 דקות עד לריכוך חלקי.

avatar
שרית (15:02 14.05.2018)

אפשר להקפיא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:24 14.05.2018)

כן אפשר.

avatar
דיאנה (18:27 13.05.2018)

הכנתי את המתכון עם גבינת מוצרלה ויצא לי משגע,תודה רבה אפרת☺

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:40 13.05.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה דיאנה.

avatar
רחל מן (10:41 11.04.2018)

הי אפרת,
האם אפשר במקום גבינה צהובה לשים גבינה מלוחה מגורדת ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:51 11.04.2018)

כן, אפשר.

avatar
עינת (20:44 12.03.2018)

היי אפרת

אני מאוד רוצה להכין פשטידה זו אבל יש בה קמח תופח

ומאוד מחפשת תחליף לאבקת אפייה (בקמח תופח יש אבקת אפייה )

האם יש לך מוג מה אפשרי?

ואם אשתמש בתחליף לקמח או קמח רגיל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 12.03.2018)

את יכולה להשתמש בקמח רגיל.

avatar
דבורה (11:10 22.05.2018)

אפשר במקום אבקת אפיה סוגה לשתייה.היא גם מתפיחה את המאפים.אפשר להקיף את החלבונים זה ייתן אווריריות למאפה

avatar
Atzmona (12:20 9.03.2018)

כיצד אפשר לשנות את הפשטידה שתתאים לפסח? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:59 9.03.2018)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שבמקום קמח תופח אפשר לשים כ-3 כפות קמח מצות.

avatar
Atzmona (14:53 9.03.2018)

תודה

avatar
מארי כהן (22:47 8.03.2018)

האם אפשר לקבל תחליפים לגבינה הלבנה, אצלי בבית לא נוגעים בגבינות 😣

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:53 9.03.2018)

היי מארי,
זה מה שנותן נפח לפשטידה ותורם למרקם שלה. אם אתם אוהבים יוגורט אני מניחה שאפשר לשים במקום.

avatar
לימור (09:34 3.06.2018)

היי אפרת,
מה כמות היוגורט שאפשר לשים במקום סה”כ כל הגבינות.
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:46 3.06.2018)

היי לימור,
כ-4 כפות.

avatar
לימור (00:01 4.06.2018)

תודה רבה

avatar
נינה (14:42 24.01.2018)

אני לא אחת שיודעת לבשל ואתמול לראשונה בחיי הכנתי את הפשטידה הזאת.. יצא לי מושלם!!! (במקום גבנ״צ שמתי גבינת מוצרלה)
טעים מאוד ובול במרקם הנכון…
האתר שלך הציל אותי!! תודה רבה לך!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:35 24.01.2018)

איזה כיף לשמוע!
נראה מעולה 🙂
תודה נינה.

avatar
עדי (16:07 3.12.2017)

היי אפרת רציתי להכין אותה לתבנית קצת יותר גדולה מלבנית
מה הכמויות??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:00 3.12.2017)

היי עדי,
אם הכוונה לתבנית מלבנית בגודל 30X22 אז יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
זמן האפיה עשוי להתארך ל45-50 דקות.

avatar
אלה טור (16:02 26.11.2017)

אם משתמשים בברוקולי טרי, מה הכמות הנדרשת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:40 26.11.2017)

היי אלה,
הכמות אינה משתנה.

avatar
ענבר (20:02 22.11.2017)

אפשר להשתמש בברוקולי קפוא?

avatar
ענבר (20:03 22.11.2017)

סליחה התכוונתי לתרד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:19 22.11.2017)

נראה לי שכן.

avatar
איילת (22:47 21.11.2017)

הכנתי הערב,פשטידה מושלמת!!!! קלילה וטעימה. חוסלה מיד. ממליצה בחום. את אלופה! נהנית מאוד מהמתכונים המוצלחים באתר.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:23 22.11.2017)

תודה איילת, שמחה לשמוע!
יום מקסים 🙂

avatar
סנדרה (22:36 19.11.2017)

היה לי 300 גרם תרד טרי אז הכפלתי את כל המרכיבים בהתאם, יצא בדיוק עבור תבנית אינגליש חד פעמית.
טעים מאוד מאוד, פשטידה קלילה ומעולה לארוחת ערב

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:46 20.11.2017)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה ויום מקסים

לקריאת כל התגובות