זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 38-43 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
3 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
200 גרם עלי תרד קצוצים גס (כ-4 כוסות דחוסות)
200 גרם פרחי ברוקולי קצוצים משקית קפואה (כ-2 כוסות)
2 ביצים
3 כפות שמנת חמוצה/ גבינה לבנה/ קוטג’
חצי כוס קמח תופח
רבע כוס גבינה צהובה מגורדת
כפית מלח, מעט פלפל שחור
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מחממים מחבת עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את עלי התרד ומערבבים במשך 2-3 דקות, עד שהם מצטמצמים ומאבדים מנפחם. מסירים מהאש, סוחטים מעט את התערובת ומעבירים לקערה.
-מוסיפים לקערה את הברוקולי, הביצים, שמנת חמוצה, קמח תופח, גבנ”צ, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
-יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים בתנור במשך 30-35 דקות.
*יש להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני חיתוך.
אם משתמשים בברוקולי טרי- יש לחלוט את הברוקולי במים רותחים כ-8 דקות לפני ההכנה.
- קיש טורטיה |
- קוגל תפוחי אדמה |
- פשטידת מנגולד |
- פשטידת קוטג’ ובצל |
- פשטידת קישואים וברוקולי |
- פשטידת פצפוצי אורז
הינאפרת, את יודעת כמה מדליוני תרד קפוא מריך בשביל המתכון הזה כפי שהוא?
זה צריך להיות 200 גרם. לא יודעת להגיד כמה זה יוצא.
אפרת שלום, על פי עצתך, החלפתי קמח רגיל בקמח תפו”א.
תודה ול מתכון להכנה קלה ופשוטה.
יצא טעים.
תודה ושבוע טוב 🌟
שבוע טוב, נראה מעולה🙂
תודה שחזרת לעדכן!
האם יש לטרוף את הביצים לפני הוספתם לקערה עם יתר הרכיבים?
לא חייב, אפשר גם להוסיף אותם מבלי לטרוף לפני.
יצא להיט, תודה!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן:)
האם ניתן להחליף תרד בקייל?
כן, אם אוהבים(:
אם משתמשים בברוקולי טרי , יש צורך לבשל אותו מעט לפני הכנסתו לתערובת הפשטידה?
כן, יש לחלוט את הברוקולי במים רותחים כ-8 דקות לפני ההכנה.
היי אפרת.
הכנתי עם ברוקולי טרי ולא ראיתי התגובה הזו, חבל.
תוכלי להוסיף את התגובה שלך למתכון?
כן הוספתי ב”הערות” שבמתכון.
תודה אפרת,
עשיתי שבע ברכות חלבי רוב המתכונים מהאתר שלך (מתוכם הפשטידה) והכל יצא מושקע וטעים ממש!!!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
היי אפרת, קודם כל תודה בעזרת האתר שלך התחלתי להכין דברים שהבנות שלי אוהבות ואני ממש לא אחת שיודעת לבשל.
אם אני רוצה להשתמש בתרד וברוקולי קפואים אני צריכה לעשות משהו לפני שאני קוצצת אותם ומבשלת את התרד? את הברוקולי פשוט שמים קצוץ קפוא בתערובת?
היי,
שמחה מאד שאתם נהנים מהמתכונים באתר(:
אין צורך בהכנה מקדימה של הירקות, רק לטגן את התרד ואת הברוקולי הקצוץ לשים בתערובת (מומלץ להפשיר מעט את הברוקולי לפני כן).
פשטידה נהדרת!! כמו כל המתכונים שלך, קצרה מחמאות😊.
השתמשתי בקוביות בצל קפוא,עלי תרד קפואים ופתיתי ברוקולי קפואים(השרתי אותם כחמש דקות במים רותחים ואחר כך סחטתי את הנוזלים).. יצא מוש!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
הי אפרת,
עם כרובית במקום ברוקולי, רבע כוס קמח תופח עם רבע כוס שיבולת שועל דקה ותוספת מעט אבקת אפיה ועלי גזר שנוספו למחבת עם הבצל והתרד.
יצא נהדר!
תודה
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
אפשר להשתמש בתרד קפוא במקום טרי?
אם כן, כמה לשים ומה השינויים במתכון
תודה רבה, מרים
היי,
אפשר להשתמש בתרד קפוא באותה כמות ללא שינוי במתכון.
בהצלחה!
היי אפרת,
האם אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח כוסמין ואבקת אפייה?
היי יאנה,
אפשר אבל פחות רצוי כי המרקם יצא כבד ודחוס יותר…
אוקיי, תודה! ואם מחליפים אז הכמות היא אותו דבר? חצי כוס?
כן😊
היי אפרת
הכנתי אתמול את הפשטידה,אבל לא יצאה לי גבוהה אלא,קטנה ונמוכה.
בדרך כלל תמיד כשמכינה פשטידות,זה יוצא לי ככה.
חייבת להבין מה הבעיה,אולי שלא חיממתי את התנור לפני?
חייבת לציין שאת הכל עושה לפי המתכון,אחד אחד
תודה
היי,
אם את מדייקת בכמויות ועושה הכל לפי המתכון- הבעיה היחידה היא באמת שאת לא מחממת את התנור לפני.
חשוב מאד מאד שהתנור יהיה חם (להפעיל לפחות 10 דקות לפני הכנה לתנור).
בטוחה שפעם הבאה יצא מעולה😊
מתכון מדהים כמו תמיד, שהצלחתי לטבען.
במקום 2 הביצים הוספתי 4 כפות קמח עדשים, מייצב את המתכון ללא ביצה ולא משאיר טעם לוואי, כרוב הקמחים האחרים בסגנון.
הוספתי כף שמרי בירה, נותן יותר יציבות לפשטידות ללא ביצים. תפיחה.
אם יש לכם אבקת שמרי בירה, אז חצי כפית.
חצי כפית מלח הודי שחור של חברת “וגה”, נותן את הטעם הגופריתי והניחוח של הביצה.
כמובן, מלבד המלח הרגיל.
לגבינה הלבנה השתמשתי בגבינה טיבעונית לבנה איכותית במירקם קוטג’ ולגבינה הקשה, גבינת אגוזי קשיו המעולה והאיכותית של חברת “פלנטי”.
הפשטידה יצאה פשוט מעולה.
מ א ד טעימה.
גבוהה, יציבה.
לא מאמינים שאין ביצים והגבינות לא עשויות מחלב.
אחרי האפייה, כדי שלא תתפרק ללא הביצים, צריך לתת לפשטידה להתקרר ואז להכניס למקרר למינימום שעתיים כדי שתתייצב, אחרת היא תתפרק בחיתוך מידי לאחר הוצאתה מהתנור, ללא הביצים.
ועיצה אחרונה, כדי שיצא מוצלח,
אל תשמשו בגבינות הטבעוניות הזולות, רוב הפעמים זה יצא דליל, לא יציב לחיתוך ולא מוצלח לאפייה ובישול.
המון תודה ומקווה שהצלחתי לעזור לאחרים.
תודה רבה שרית על השיתוף! נראה מעולה! עזרת לכל הטבעונים שכאן:)
מעולה. תודה לך על ההשקעה.
יצא מעולה! תודה
שמחה מאד לשמוע(:
פשטידה מעולה. נוספתי חופן גדול של שמיר, מוסיף מאוד.
נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
האם ניתן להכין מהתערובת קציצות אפויות (או מטוגנות) במקום פשטידה? ואם כן, כמה זמן אפיה מומלץ?
כן אפשר. יש לשמן נייר אפיה ולהניח את הקציצות. לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 20-25 דקות. אח”כ להפוך צד ולאפות 10 דקות נוספות.
מצויין!
תודה רבה!
איך אפשר להתאים את המתכון לפליאו? מה אפשר במקום קמח וגבנ”צ?
אפשר לוותר על הגבנ”צ.
הקמח למעשה סופח את הנוזלים ומייצב את הפשטידה. אין לי כ”כ רעיון לתחליף. אולי 2-3 כפות קמח תפו”א אם את משתמשת בו (אני יודעת שהוא שנוי במחלוקת בדיאטה הזאת).
פשטידה מהממת אני שיניתי מעט ורסיה והוספתי פטריות ללא גבינ\”צ, יצא אש
בנוסף על סמך זו הכנתי פשטידה פרווה עם שמיר רוקט ברוקולי פטריות וטחינה במקום גבינה,יצא אש!! (בתמונה הגרסה הפרווה)
מעולה 🙂
תודה על השיתוף!
וגם – האם האם הוספת פטריות תתאים כאן?
הפשטידה טעימה כמו שהיא אבל אם בא לך להוסיף פטריות אז אפשר להוסיף כחצי סלסלת פטריות חתוכות.
אם את מוסיפה פטריות כדאי לטגן אותן קודם.
שלום,
האם אפשר להוסיף שיבולת שועל ולהוריד בכמות של הקמח?
תודה
היי מירי,
אפשר לשלב רבע כוס שיבולת שועל דקה עם רבע כוס קמח.
לא ביטלתי את בברוקלין הטרי. פשטידה כבר בתנור. האם לאפות אותה כמה דקות יותר שהברוקלי יתרכז?
ראיתי רק עכשיו. איך יצא?
היי אפרת..
תודה על האתר המדהים!
אם אני אני רוצה פשטידה ללא גלוטן, איזה קמח אחר אפשר?
והאם אפשר גבינת סויה?
ואם כן מותר להקפיא גבינה כזו?
היי מעיין,
לדעתי אפשר לשים 3 כפות קמח תפו”א + שליש כפית אבקת אפיה.
לא ניסיתי עם גבינת סויה כך שאני לא יודעת. גם לא לגבי ההקפאה.
כשאני משתמשת בקמח תפוחי אדמה לפשטידות יוצא לא טוב. מה שאני משתמשת זה או קמח חומוס או קמח אורז מלא ותמיד יוצא טוב
האם ניתן להשתמש בברוקולי קפוא ולקצוץ אותו? אין צורך לשטוף אותו במים לפניי?
תודה מראש!
כן אפשר. כדאי לשים אותו במים רותחים כדקה ואז לקצוץ.
הי אפרת,
תודה רבה על המתכון! קל להכנה, מזין וטעים בטירוף.
אני הוספתי 2 כפות של שקדים מולבנים פרוסים לתערובת – מוסיף “ביס”.
אמשיך בכיף לעקוב אחרייך.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אפרת, צריך לשים 3 כפות מכל סוג של גבינה או מסוג אחד בלבד?
מסוג אחד (שמנת חמוצה או גבינה לבנה או קוטג’)
זה קריטי לא לשים ביצים?
חשוב לשים ביצים אחרת הפשטידה תתפרק וגם תצא דחוסה.
הי אפרת,
האם אפשר לדעתך להחליף את הברוקולי בכרובית? זה ילך טוב עם התרד והגבינות?
לדעתי כן.
אין לי קמח תופח.. רק רגיל.
כמה אבקת אפיה להוסיף?
שבת שלום
כרמית
היי כרמית,
אפשר לשים חצי כוס קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה.
הי,
אין לי מושג למה מדברים על 10 דקות הכנה.
רק שלב קיצוץ הבצל וטיגונו לוקח יותר.
נ.ב גם אני הכנתי אותה עם מוצרלה וקוטלג׳ ויצא מושלם
היי שירלי,
קודם כל הפשטידה נראית טוב 🙂
סחטת את התערובת של התרד והבצל מנוזלים? הפשטידה מתייצבת רק לאחר קירור מוחלט. יכול להיות שהיא היתה קצת חמה כשחתכת אותה?
יצא ממש טעים 😋
הפשטידה אמורה להיות קצת נוזלית ? או שחסרה לה אפייה ?
אפרת, את מדהימה.
אני רוצה להגיד לך תודה – את ממש שינית את אורח החיים שלי. עכשיו בזכותך אני מבשלת ואוכלת בריא וטעים.
את נפלאה!
תודה רבה ❤️
איזה כיף לשמוע!
תודה אלה 💖
נשמע מעולה, מאוד רוצים לנסות את הפשטידה הזאת.
יש אפשרות להכין אותה בלי גלוטן?
תודה אסא
אני חושבת שאפשר לשים 3 כפות קמח תפו”א + שליש כפית אבקת אפיה.
שלום,
ברוקלי טרי. צריך לבשל לפני/ לחלוט?
כן, יש לבשל 5-7 דקות עד לריכוך חלקי.
אפשר להקפיא?
כן אפשר.
הכנתי את המתכון עם גבינת מוצרלה ויצא לי משגע,תודה רבה אפרת☺
שמחה לשמוע 🙂
תודה דיאנה.
הי אפרת,
האם אפשר במקום גבינה צהובה לשים גבינה מלוחה מגורדת ?
כן, אפשר.
היי אפרת
אני מאוד רוצה להכין פשטידה זו אבל יש בה קמח תופח
ומאוד מחפשת תחליף לאבקת אפייה (בקמח תופח יש אבקת אפייה )
האם יש לך מוג מה אפשרי?
ואם אשתמש בתחליף לקמח או קמח רגיל
את יכולה להשתמש בקמח רגיל.
אפשר במקום אבקת אפיה סוגה לשתייה.היא גם מתפיחה את המאפים.אפשר להקיף את החלבונים זה ייתן אווריריות למאפה
כיצד אפשר לשנות את הפשטידה שתתאים לפסח? תודה
לא ניסיתי אבל אני מניחה שבמקום קמח תופח אפשר לשים כ-3 כפות קמח מצות.
תודה
האם אפשר לקבל תחליפים לגבינה הלבנה, אצלי בבית לא נוגעים בגבינות 😣
היי מארי,
זה מה שנותן נפח לפשטידה ותורם למרקם שלה. אם אתם אוהבים יוגורט אני מניחה שאפשר לשים במקום.
היי אפרת,
מה כמות היוגורט שאפשר לשים במקום סה”כ כל הגבינות.
תודה
היי לימור,
כ-4 כפות.
תודה רבה
אני לא אחת שיודעת לבשל ואתמול לראשונה בחיי הכנתי את הפשטידה הזאת.. יצא לי מושלם!!! (במקום גבנ״צ שמתי גבינת מוצרלה)
טעים מאוד ובול במרקם הנכון…
האתר שלך הציל אותי!! תודה רבה לך!!
איזה כיף לשמוע!
נראה מעולה 🙂
תודה נינה.
היי אפרת רציתי להכין אותה לתבנית קצת יותר גדולה מלבנית
מה הכמויות??
היי עדי,
אם הכוונה לתבנית מלבנית בגודל 30X22 אז יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
זמן האפיה עשוי להתארך ל45-50 דקות.
אם משתמשים בברוקולי טרי, מה הכמות הנדרשת?
היי אלה,
הכמות אינה משתנה.
אפשר להשתמש בברוקולי קפוא?
סליחה התכוונתי לתרד
נראה לי שכן.
הכנתי הערב,פשטידה מושלמת!!!! קלילה וטעימה. חוסלה מיד. ממליצה בחום. את אלופה! נהנית מאוד מהמתכונים המוצלחים באתר.
תודה איילת, שמחה לשמוע!
יום מקסים 🙂
היה לי 300 גרם תרד טרי אז הכפלתי את כל המרכיבים בהתאם, יצא בדיוק עבור תבנית אינגליש חד פעמית.
טעים מאוד מאוד, פשטידה קלילה ומעולה לארוחת ערב
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה ויום מקסים