שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 38-43 דקות

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

3 כפות שמן

1 בצל גדול קצוץ

200 גרם עלי תרד קצוצים גס (כ-4 כוסות דחוסות)

200 גרם פרחי ברוקולי קצוצים משקית קפואה (כ-2 כוסות)

2 ביצים

3 כפות שמנת חמוצה/ גבינה לבנה/ קוטג’

חצי כוס קמח תופח

רבע כוס גבינה צהובה מגורדת

כפית מלח, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מחממים מחבת עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את עלי התרד ומערבבים במשך 2-3 דקות, עד שהם מצטמצמים ומאבדים מנפחם. מסירים מהאש, סוחטים מעט את התערובת ומעבירים לקערה.

-מוסיפים לקערה את הברוקולי, הביצים, שמנת חמוצה, קמח תופח, גבנ”צ, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

-יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים בתנור במשך 30-35 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

*יש להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני חיתוך.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת מילקי
קציצות דגים בתנור

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יאנה (20:15 24.05.2021)

היי אפרת,
האם אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח כוסמין ואבקת אפייה?

מתכונים ב-10 דקות (21:41 24.05.2021)

היי יאנה,
אפשר אבל פחות רצוי כי המרקם יצא כבד ודחוס יותר…

יאנה (09:41 25.05.2021)

אוקיי, תודה! ואם מחליפים אז הכמות היא אותו דבר? חצי כוס?

מתכונים ב-10 דקות (09:48 25.05.2021)

כן😊

Ortal Davidov (12:12 15.05.2021)

היי אפרת
הכנתי אתמול את הפשטידה,אבל לא יצאה לי גבוהה אלא,קטנה ונמוכה.
בדרך כלל תמיד כשמכינה פשטידות,זה יוצא לי ככה.
חייבת להבין מה הבעיה,אולי שלא חיממתי את התנור לפני?
חייבת לציין שאת הכל עושה לפי המתכון,אחד אחד
תודה

מתכונים ב-10 דקות (20:20 15.05.2021)

היי,
אם את מדייקת בכמויות ועושה הכל לפי המתכון- הבעיה היחידה היא באמת שאת לא מחממת את התנור לפני.
חשוב מאד מאד שהתנור יהיה חם (להפעיל לפחות 10 דקות לפני הכנה לתנור).
בטוחה שפעם הבאה יצא מעולה😊

שרית (15:33 10.04.2021)

מתכון מדהים כמו תמיד, שהצלחתי לטבען.

במקום 2 הביצים הוספתי 4 כפות קמח עדשים, מייצב את המתכון ללא ביצה ולא משאיר טעם לוואי, כרוב הקמחים האחרים בסגנון.

הוספתי כף שמרי בירה, נותן יותר יציבות לפשטידות ללא ביצים. תפיחה.
אם יש לכם אבקת שמרי בירה, אז חצי כפית.

חצי כפית מלח הודי שחור של חברת “וגה”, נותן את הטעם הגופריתי והניחוח של הביצה.
כמובן, מלבד המלח הרגיל.

לגבינה הלבנה השתמשתי בגבינה טיבעונית לבנה איכותית במירקם קוטג’ ולגבינה הקשה, גבינת אגוזי קשיו המעולה והאיכותית של חברת “פלנטי”.

הפשטידה יצאה פשוט מעולה.
מ א ד טעימה.
גבוהה, יציבה.
לא מאמינים שאין ביצים והגבינות לא עשויות מחלב.

אחרי האפייה, כדי שלא תתפרק ללא הביצים, צריך לתת לפשטידה להתקרר ואז להכניס למקרר למינימום שעתיים כדי שתתייצב, אחרת היא תתפרק בחיתוך מידי לאחר הוצאתה מהתנור, ללא הביצים.

ועיצה אחרונה, כדי שיצא מוצלח,
אל תשמשו בגבינות הטבעוניות הזולות, רוב הפעמים זה יצא דליל, לא יציב לחיתוך ולא מוצלח לאפייה ובישול.

המון תודה ומקווה שהצלחתי לעזור לאחרים.

מתכונים ב-10 דקות (20:23 10.04.2021)

תודה רבה שרית על השיתוף! נראה מעולה! עזרת לכל הטבעונים שכאן:)

Tsippi Jelingold (23:09 16.01.2021)

פשטידה מעולה. נוספתי חופן גדול של שמיר, מוסיף מאוד.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:55 17.01.2021)

נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂

יהודית (08:56 13.07.2020)

האם ניתן להכין מהתערובת קציצות אפויות (או מטוגנות) במקום פשטידה? ואם כן, כמה זמן אפיה מומלץ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:40 13.07.2020)

כן אפשר. יש לשמן נייר אפיה ולהניח את הקציצות. לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 20-25 דקות. אח”כ להפוך צד ולאפות 10 דקות נוספות.

יהודית (08:14 14.07.2020)

מצויין!
תודה רבה!

אדוה (11:18 10.06.2020)

איך אפשר להתאים את המתכון לפליאו? מה אפשר במקום קמח וגבנ”צ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:00 10.06.2020)

אפשר לוותר על הגבנ”צ.
הקמח למעשה סופח את הנוזלים ומייצב את הפשטידה. אין לי כ”כ רעיון לתחליף. אולי 2-3 כפות קמח תפו”א אם את משתמשת בו (אני יודעת שהוא שנוי במחלוקת בדיאטה הזאת).

נירית (19:01 22.03.2020)

פשטידה מהממת אני שיניתי מעט ורסיה והוספתי פטריות ללא גבינ\”צ, יצא אש
בנוסף על סמך זו הכנתי פשטידה פרווה עם שמיר רוקט ברוקולי פטריות וטחינה במקום גבינה,יצא אש!! (בתמונה הגרסה הפרווה)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:04 22.03.2020)

מעולה 🙂
תודה על השיתוף!

מירי (09:40 7.02.2020)

וגם – האם האם הוספת פטריות תתאים כאן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:33 7.02.2020)

הפשטידה טעימה כמו שהיא אבל אם בא לך להוסיף פטריות אז אפשר להוסיף כחצי סלסלת פטריות חתוכות.
אם את מוסיפה פטריות כדאי לטגן אותן קודם.

מירי (08:22 7.02.2020)

שלום,
האם אפשר להוסיף שיבולת שועל ולהוריד בכמות של הקמח?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:32 7.02.2020)

היי מירי,
אפשר לשלב רבע כוס שיבולת שועל דקה עם רבע כוס קמח.

רגינה (19:32 22.11.2019)

לא ביטלתי את בברוקלין הטרי. פשטידה כבר בתנור. האם לאפות אותה כמה דקות יותר שהברוקלי יתרכז?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:50 23.11.2019)

ראיתי רק עכשיו. איך יצא?

מעיין (21:15 16.11.2019)

היי אפרת..
תודה על האתר המדהים!
אם אני אני רוצה פשטידה ללא גלוטן, איזה קמח אחר אפשר?
והאם אפשר גבינת סויה?
ואם כן מותר להקפיא גבינה כזו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:17 16.11.2019)

היי מעיין,
לדעתי אפשר לשים 3 כפות קמח תפו”א + שליש כפית אבקת אפיה.
לא ניסיתי עם גבינת סויה כך שאני לא יודעת. גם לא לגבי ההקפאה.

יערית (20:26 28.01.2021)

כשאני משתמשת בקמח תפוחי אדמה לפשטידות יוצא לא טוב. מה שאני משתמשת זה או קמח חומוס או קמח אורז מלא ותמיד יוצא טוב

נטלי (18:22 30.07.2019)

האם ניתן להשתמש בברוקולי קפוא ולקצוץ אותו? אין צורך לשטוף אותו במים לפניי?
תודה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:54 30.07.2019)

כן אפשר. כדאי לשים אותו במים רותחים כדקה ואז לקצוץ.

נעמי גולדברג (18:43 20.07.2019)

הי אפרת,
תודה רבה על המתכון! קל להכנה, מזין וטעים בטירוף.
אני הוספתי 2 כפות של שקדים מולבנים פרוסים לתערובת – מוסיף “ביס”.
אמשיך בכיף לעקוב אחרייך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:57 20.07.2019)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

נילי (22:29 3.06.2019)

אפרת, צריך לשים 3 כפות מכל סוג של גבינה או מסוג אחד בלבד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:50 4.06.2019)

מסוג אחד (שמנת חמוצה או גבינה לבנה או קוטג’)

ליאל (19:36 19.02.2019)

זה קריטי לא לשים ביצים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 19.02.2019)

חשוב לשים ביצים אחרת הפשטידה תתפרק וגם תצא דחוסה.

ענת (11:51 24.12.2018)

הי אפרת,

האם אפשר לדעתך להחליף את הברוקולי בכרובית? זה ילך טוב עם התרד והגבינות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:18 24.12.2018)

לדעתי כן.

כרמית (20:47 14.12.2018)

אין לי קמח תופח.. רק רגיל.
כמה אבקת אפיה להוסיף?
שבת שלום
כרמית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:18 15.12.2018)

היי כרמית,
אפשר לשים חצי כוס קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה.

יוריק (09:42 6.09.2018)

הי,
אין לי מושג למה מדברים על 10 דקות הכנה.
רק שלב קיצוץ הבצל וטיגונו לוקח יותר.

שירלי (02:45 2.08.2018)

נ.ב גם אני הכנתי אותה עם מוצרלה וקוטלג׳ ויצא מושלם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:40 2.08.2018)

היי שירלי,
קודם כל הפשטידה נראית טוב 🙂
סחטת את התערובת של התרד והבצל מנוזלים? הפשטידה מתייצבת רק לאחר קירור מוחלט. יכול להיות שהיא היתה קצת חמה כשחתכת אותה?

שירלי (02:42 2.08.2018)

יצא ממש טעים 😋
הפשטידה אמורה להיות קצת נוזלית ? או שחסרה לה אפייה ?

אלה (07:31 26.06.2020)

אפרת, את מדהימה.
אני רוצה להגיד לך תודה – את ממש שינית את אורח החיים שלי. עכשיו בזכותך אני מבשלת ואוכלת בריא וטעים.
את נפלאה!
תודה רבה ❤️

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:15 26.06.2020)

איזה כיף לשמוע!
תודה אלה 💖

frymor (21:15 14.06.2018)

נשמע מעולה, מאוד רוצים לנסות את הפשטידה הזאת.
יש אפשרות להכין אותה בלי גלוטן?
תודה אסא

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:48 14.06.2018)

אני חושבת שאפשר לשים 3 כפות קמח תפו”א + שליש כפית אבקת אפיה.

מרינה (11:16 17.05.2018)

שלום,
ברוקלי טרי. צריך לבשל לפני/ לחלוט?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:54 17.05.2018)

כן, יש לבשל 5-7 דקות עד לריכוך חלקי.

שרית (15:02 14.05.2018)

אפשר להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:24 14.05.2018)

כן אפשר.

דיאנה (18:27 13.05.2018)

הכנתי את המתכון עם גבינת מוצרלה ויצא לי משגע,תודה רבה אפרת☺

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:40 13.05.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה דיאנה.

רחל מן (10:41 11.04.2018)

הי אפרת,
האם אפשר במקום גבינה צהובה לשים גבינה מלוחה מגורדת ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:51 11.04.2018)

כן, אפשר.

עינת (20:44 12.03.2018)

היי אפרת

אני מאוד רוצה להכין פשטידה זו אבל יש בה קמח תופח

ומאוד מחפשת תחליף לאבקת אפייה (בקמח תופח יש אבקת אפייה )

האם יש לך מוג מה אפשרי?

ואם אשתמש בתחליף לקמח או קמח רגיל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 12.03.2018)

את יכולה להשתמש בקמח רגיל.

דבורה (11:10 22.05.2018)

אפשר במקום אבקת אפיה סוגה לשתייה.היא גם מתפיחה את המאפים.אפשר להקיף את החלבונים זה ייתן אווריריות למאפה

Atzmona (12:20 9.03.2018)

כיצד אפשר לשנות את הפשטידה שתתאים לפסח? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:59 9.03.2018)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שבמקום קמח תופח אפשר לשים כ-3 כפות קמח מצות.

Atzmona (14:53 9.03.2018)

תודה

מארי כהן (22:47 8.03.2018)

האם אפשר לקבל תחליפים לגבינה הלבנה, אצלי בבית לא נוגעים בגבינות 😣

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:53 9.03.2018)

היי מארי,
זה מה שנותן נפח לפשטידה ותורם למרקם שלה. אם אתם אוהבים יוגורט אני מניחה שאפשר לשים במקום.

לימור (09:34 3.06.2018)

היי אפרת,
מה כמות היוגורט שאפשר לשים במקום סה”כ כל הגבינות.
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:46 3.06.2018)

היי לימור,
כ-4 כפות.

לימור (00:01 4.06.2018)

תודה רבה

נינה (14:42 24.01.2018)

אני לא אחת שיודעת לבשל ואתמול לראשונה בחיי הכנתי את הפשטידה הזאת.. יצא לי מושלם!!! (במקום גבנ״צ שמתי גבינת מוצרלה)
טעים מאוד ובול במרקם הנכון…
האתר שלך הציל אותי!! תודה רבה לך!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:35 24.01.2018)

איזה כיף לשמוע!
נראה מעולה 🙂
תודה נינה.

עדי (16:07 3.12.2017)

היי אפרת רציתי להכין אותה לתבנית קצת יותר גדולה מלבנית
מה הכמויות??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:00 3.12.2017)

היי עדי,
אם הכוונה לתבנית מלבנית בגודל 30X22 אז יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
זמן האפיה עשוי להתארך ל45-50 דקות.

אלה טור (16:02 26.11.2017)

אם משתמשים בברוקולי טרי, מה הכמות הנדרשת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:40 26.11.2017)

היי אלה,
הכמות אינה משתנה.

ענבר (20:02 22.11.2017)

אפשר להשתמש בברוקולי קפוא?

ענבר (20:03 22.11.2017)

סליחה התכוונתי לתרד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:19 22.11.2017)

נראה לי שכן.

איילת (22:47 21.11.2017)

הכנתי הערב,פשטידה מושלמת!!!! קלילה וטעימה. חוסלה מיד. ממליצה בחום. את אלופה! נהנית מאוד מהמתכונים המוצלחים באתר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:23 22.11.2017)

תודה איילת, שמחה לשמוע!
יום מקסים 🙂

סנדרה (22:36 19.11.2017)

היה לי 300 גרם תרד טרי אז הכפלתי את כל המרכיבים בהתאם, יצא בדיוק עבור תבנית אינגליש חד פעמית.
טעים מאוד מאוד, פשטידה קלילה ומעולה לארוחת ערב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:46 20.11.2017)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה ויום מקסים

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.