שום דבר לא נמצא

פשטידת תרד וברוקולי קלה להכנה וטעימה (חלבית)

פשטידת תרד וברוקולי

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

3 כפות שמן

1 בצל גדול קצוץ

200 גרם עלי תרד קצוצים גס (כ-4 כוסות דחוסות)

200 גרם פרחי ברוקולי קצוצים משקית קפואה (כ-2 כוסות)

2 ביצים

3 כפות שמנת חמוצה/ גבינה לבנה/ קוטג'

חצי כוס קמח תופח

רבע כוס גבינה צהובה מגורדת

כפית מלח, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מחממים מחבת עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את עלי התרד ומערבבים במשך 2-3 דקות, עד שהם מצטמצמים ומאבדים מנפחם. מסירים מהאש, סוחטים מעט את התערובת ומעבירים לקערה.

-מוסיפים לקערה את הברוקולי, הביצים, שמנת חמוצה, קמח תופח, גבנ"צ, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

-יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים בתנור במשך 30-35 דקות.

*יש להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני חיתוך.

ראו גם
עוגת מילקי
קציצות דגים בתנור

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
מירי (09:40 7.02.2020)

וגם – האם האם הוספת פטריות תתאים כאן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:33 7.02.2020)

הפשטידה טעימה כמו שהיא אבל אם בא לך להוסיף פטריות אז אפשר להוסיף כחצי סלסלת פטריות חתוכות.
אם את מוסיפה פטריות כדאי לטגן אותן קודם.

Avatar
מירי (08:22 7.02.2020)

שלום,
האם אפשר להוסיף שיבולת שועל ולהוריד בכמות של הקמח?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:32 7.02.2020)

היי מירי,
אפשר לשלב רבע כוס שיבולת שועל דקה עם רבע כוס קמח.

Avatar
רגינה (19:32 22.11.2019)

לא ביטלתי את בברוקלין הטרי. פשטידה כבר בתנור. האם לאפות אותה כמה דקות יותר שהברוקלי יתרכז?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:50 23.11.2019)

ראיתי רק עכשיו. איך יצא?

Avatar
מעיין (21:15 16.11.2019)

היי אפרת..
תודה על האתר המדהים!
אם אני אני רוצה פשטידה ללא גלוטן, איזה קמח אחר אפשר?
והאם אפשר גבינת סויה?
ואם כן מותר להקפיא גבינה כזו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:17 16.11.2019)

היי מעיין,
לדעתי אפשר לשים 3 כפות קמח תפו"א + שליש כפית אבקת אפיה.
לא ניסיתי עם גבינת סויה כך שאני לא יודעת. גם לא לגבי ההקפאה.

Avatar
נטלי (18:22 30.07.2019)

האם ניתן להשתמש בברוקולי קפוא ולקצוץ אותו? אין צורך לשטוף אותו במים לפניי?
תודה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:54 30.07.2019)

כן אפשר. כדאי לשים אותו במים רותחים כדקה ואז לקצוץ.

Avatar
נעמי גולדברג (18:43 20.07.2019)

הי אפרת,
תודה רבה על המתכון! קל להכנה, מזין וטעים בטירוף.
אני הוספתי 2 כפות של שקדים מולבנים פרוסים לתערובת – מוסיף "ביס".
אמשיך בכיף לעקוב אחרייך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:57 20.07.2019)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
נילי (22:29 3.06.2019)

אפרת, צריך לשים 3 כפות מכל סוג של גבינה או מסוג אחד בלבד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:50 4.06.2019)

מסוג אחד (שמנת חמוצה או גבינה לבנה או קוטג')

Avatar
ליאל (19:36 19.02.2019)

זה קריטי לא לשים ביצים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 19.02.2019)

חשוב לשים ביצים אחרת הפשטידה תתפרק וגם תצא דחוסה.

Avatar
ענת (11:51 24.12.2018)

הי אפרת,

האם אפשר לדעתך להחליף את הברוקולי בכרובית? זה ילך טוב עם התרד והגבינות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:18 24.12.2018)

לדעתי כן.

Avatar
כרמית (20:47 14.12.2018)

אין לי קמח תופח.. רק רגיל.
כמה אבקת אפיה להוסיף?
שבת שלום
כרמית

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:18 15.12.2018)

היי כרמית,
אפשר לשים חצי כוס קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה.

Avatar
יוריק (09:42 6.09.2018)

הי,
אין לי מושג למה מדברים על 10 דקות הכנה.
רק שלב קיצוץ הבצל וטיגונו לוקח יותר.

Avatar
שירלי (02:45 2.08.2018)

נ.ב גם אני הכנתי אותה עם מוצרלה וקוטלג׳ ויצא מושלם

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:40 2.08.2018)

היי שירלי,
קודם כל הפשטידה נראית טוב 🙂
סחטת את התערובת של התרד והבצל מנוזלים? הפשטידה מתייצבת רק לאחר קירור מוחלט. יכול להיות שהיא היתה קצת חמה כשחתכת אותה?

Avatar
שירלי (02:42 2.08.2018)

יצא ממש טעים 😋
הפשטידה אמורה להיות קצת נוזלית ? או שחסרה לה אפייה ?

Avatar
frymor (21:15 14.06.2018)

נשמע מעולה, מאוד רוצים לנסות את הפשטידה הזאת.
יש אפשרות להכין אותה בלי גלוטן?
תודה אסא

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:48 14.06.2018)

אני חושבת שאפשר לשים 3 כפות קמח תפו"א + שליש כפית אבקת אפיה.

Avatar
מרינה (11:16 17.05.2018)

שלום,
ברוקלי טרי. צריך לבשל לפני/ לחלוט?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:54 17.05.2018)

כן, יש לבשל 5-7 דקות עד לריכוך חלקי.

Avatar
שרית (15:02 14.05.2018)

אפשר להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:24 14.05.2018)

כן אפשר.

Avatar
דיאנה (18:27 13.05.2018)

הכנתי את המתכון עם גבינת מוצרלה ויצא לי משגע,תודה רבה אפרת☺

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:40 13.05.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה דיאנה.

Avatar
רחל מן (10:41 11.04.2018)

הי אפרת,
האם אפשר במקום גבינה צהובה לשים גבינה מלוחה מגורדת ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:51 11.04.2018)

כן, אפשר.

Avatar
עינת (20:44 12.03.2018)

היי אפרת

אני מאוד רוצה להכין פשטידה זו אבל יש בה קמח תופח

ומאוד מחפשת תחליף לאבקת אפייה (בקמח תופח יש אבקת אפייה )

האם יש לך מוג מה אפשרי?

ואם אשתמש בתחליף לקמח או קמח רגיל

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 12.03.2018)

את יכולה להשתמש בקמח רגיל.

Avatar
דבורה (11:10 22.05.2018)

אפשר במקום אבקת אפיה סוגה לשתייה.היא גם מתפיחה את המאפים.אפשר להקיף את החלבונים זה ייתן אווריריות למאפה

Avatar
Atzmona (12:20 9.03.2018)

כיצד אפשר לשנות את הפשטידה שתתאים לפסח? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:59 9.03.2018)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שבמקום קמח תופח אפשר לשים כ-3 כפות קמח מצות.

Avatar
Atzmona (14:53 9.03.2018)

תודה

Avatar
מארי כהן (22:47 8.03.2018)

האם אפשר לקבל תחליפים לגבינה הלבנה, אצלי בבית לא נוגעים בגבינות 😣

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:53 9.03.2018)

היי מארי,
זה מה שנותן נפח לפשטידה ותורם למרקם שלה. אם אתם אוהבים יוגורט אני מניחה שאפשר לשים במקום.

Avatar
לימור (09:34 3.06.2018)

היי אפרת,
מה כמות היוגורט שאפשר לשים במקום סה"כ כל הגבינות.
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:46 3.06.2018)

היי לימור,
כ-4 כפות.

Avatar
לימור (00:01 4.06.2018)

תודה רבה

Avatar
נינה (14:42 24.01.2018)

אני לא אחת שיודעת לבשל ואתמול לראשונה בחיי הכנתי את הפשטידה הזאת.. יצא לי מושלם!!! (במקום גבנ״צ שמתי גבינת מוצרלה)
טעים מאוד ובול במרקם הנכון…
האתר שלך הציל אותי!! תודה רבה לך!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:35 24.01.2018)

איזה כיף לשמוע!
נראה מעולה 🙂
תודה נינה.

Avatar
עדי (16:07 3.12.2017)

היי אפרת רציתי להכין אותה לתבנית קצת יותר גדולה מלבנית
מה הכמויות??

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:00 3.12.2017)

היי עדי,
אם הכוונה לתבנית מלבנית בגודל 30X22 אז יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
זמן האפיה עשוי להתארך ל45-50 דקות.

Avatar
אלה טור (16:02 26.11.2017)

אם משתמשים בברוקולי טרי, מה הכמות הנדרשת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:40 26.11.2017)

היי אלה,
הכמות אינה משתנה.

Avatar
ענבר (20:02 22.11.2017)

אפשר להשתמש בברוקולי קפוא?

Avatar
ענבר (20:03 22.11.2017)

סליחה התכוונתי לתרד

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:19 22.11.2017)

נראה לי שכן.

Avatar
איילת (22:47 21.11.2017)

הכנתי הערב,פשטידה מושלמת!!!! קלילה וטעימה. חוסלה מיד. ממליצה בחום. את אלופה! נהנית מאוד מהמתכונים המוצלחים באתר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:23 22.11.2017)

תודה איילת, שמחה לשמוע!
יום מקסים 🙂

Avatar
סנדרה (22:36 19.11.2017)

היה לי 300 גרם תרד טרי אז הכפלתי את כל המרכיבים בהתאם, יצא בדיוק עבור תבנית אינגליש חד פעמית.
טעים מאוד מאוד, פשטידה קלילה ומעולה לארוחת ערב

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:46 20.11.2017)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה ויום מקסים

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.