זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 27-30 דקות
מס’ מנות: 8 מאפינס
סוג: חלבי
מצרכים:
2 ביצים
בצל בינוני קצוץ
2 כוסות אורז תפוח (פצפוצי אורז)
250 גרם גבינת קוטג'
רבע כוס גבינת פרמז'ן או בולגרית מפוררת
כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
אפשרויות גיוון: זיתים ירוקים קצוצים, גרגירי תירס, פטריות קצוצות מטוגנות (אפשר לשלב. מומלץ לשים סה"כ כמות של 3/4 כוס)
לפיזור מעל: שליש כוס גבינה צהובה מגורדת
אופן הכנה:
-מחממים מחבת קטנה עם כף שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הבצל המטוגן לקערה ומערבבים יחד עם כל החומרים עד לתערובת אחידה.
-יוצקים לתבנית מאפינס משומנת, מפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 22-25 דקות, עד להזהבה.
הפעל טיימר (22 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- מתכון לזרוע |
- פשטידת קישואים וברוקולי |
- פיצה מבצק מוצרלה |
- לחמניות טחינה ללא גלוטן |
- בואיקוס לפסח |
- קוגל ירושלמי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לפשטידות
תגובות
האם הכוונה לפצפוצי אורז הדקים או הנפוחים יותר?
זה לא משנה, לבחירתך 🙂
תודה רבה על המענה המהיר 🙂
הי..
האם זמן האפיה משתנה אם אופים בתבנית אינגליש קייק?
ושאלה נוספת..
האם ניתן להחליף את הגבינה הבולגרית בגבינה צפתית?
זמן האפיה עשוי להתארך ל 30-35 דקות.
אפשר לשים גבינה צפתית.
תודה ענקית! האתר שלך מושלםם ואת מגיבה בסבלנות לכל אחת ואחד..לא ברור מאליו בכלל..
היי … הגיוון של התירס ו/או זיתים בא על חשבון משהו מהמרכיבים או בנוסף?
בנוסף.
שלום אפרת,
ראשית תודה רבה על האתר המדהים! אני נעזרת רבות במתכונים שלך ותמיד יוצא מוצלח ב\"ה!
רציתי לשאול האם ניתן להמיר את הקוטג\' במשהו אחר? יוגורט? או גבינה לבנה?
תודה מראש!
היי מרב,
אפשר לשים גבינה לבנה באותה כמות.
יום מקסים 🙂
היי אפרת ,
קודם כל אני מאוד מעריכה אותך ואת המתכונים שלך, אני צריכה להכין תפריט חלבי לבת מצווה עוד שבוע ואני רוצה להקפיא.
איזה פשטידה ומתכונים יש לך להציע לי שלא יהיה לי לחץ באותו יום.
תודה ענקית
היי תהילה,
אני ממליצה לך להסתכל על המתכונים שיש בלינק הזה- מתכונים לשבועות.
בגדול אפשר להקפיא כמעט כל פשטידה וכל מאכל בתנאי שלא מכיל תפו"א. גם פסטה פחות מומלץ להקפיא.
תרשמי לי מה חשבת להכין ואני ארשום לך לגבי כל דבר אם זה בסדר להקפיא.
אחד האתרים שהכי בשימוש אצלי. גרמת לי לאהוב לבשל!
איזה כיף ❤️
תודה מירב!
תוכלי לרשום לי כמויות גם לתבנית גדולה יותר? 25*35
יצא טעים מאוד ואני רוצה להכין יותר בפעם הבאה.
תודה
היי מיכל,
כמויות לתבנית מלבנית בינונית:
6 ביצים
3 בצלים בינוניים קצוצים
6 כוסות אורז תפוח (פצפוצי אורז)
750 גרם גבינת קוטג'
3/4 כוס כוס גבינת פרמז'ן או בולגרית מפוררת
כפית וחצי מלח, קמצוץ פלפל שחור
אפשרויות גיוון: זיתים ירוקים קצוצים, גרגירי תירס, פטריות קצוצות מטוגנות (אפשר לשלב. מומלץ לשים סה"כ כמות של 2 כוסות)
לפיזור מעל: כוס גבינה צהובה מגורדת
היי אפרת,האם זה יצא טוב גם כפשטידה? אם כן, מהן הכמויות לתבנית 20*30?
היי מיכל,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית. לתבנית 20X30 יש להכפיל כמויות.
יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ"ל.
*צריך לקחת בחשבון שפשטידה יוצאת נמוכה.
ערב טוב!
אני ואשתי נהנים מאוד מהאתר שלך.
שאלה: אין לנו תבנית מאפינס. האם אפשר לאפות עם מנג'טים במקום זה?
תודה רבה.
היי ידידיה,
אם אלה מנג'טים מקרטון קשיח אפשר.
אם אלה מנג'טים מנייר דק אז בדר"כ שמים אותם בתוך תבנית שקעים כדי ש"יחזיקו" את התערובת.
הכנתי אתמול בערב את הפשטידה הזו עם תוספת של בצל ופטריות טריות מטוגנות,
ושמתי בולגרית מגורדת במקום הפרמז'ן ויצא מושלם! תודה רבה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה ורד
כאשר מגוונים עם תירס או זיתים, זה חייב לבוא יחד עם פצפוצי אורז? או אפשר במקום?
זה בא בנוסף לפצפוצי האורז, לא במקום.
שלום אפרת
אני בשלנית מתחילה ומאוד נהנת מהאתר שלך
כבר בכמה וכמה מתכונים אני מסתבכת עם אותם דברים קבועים ואשמח מאוד לעזרה
כשאת אומרת לחמם מחבת עם שמן הכוונה לשים שמן על מחבת קרה או קודם לחמם את המחבת בלי שמן ואז להוסיף? אשמח להבין כמה שניות/דקות מחממים מחבת לפני הוספת השמן אם בכלל וכמה שניות/דקות מחממים את השמן.
עניין נוסף שהסתבכתי איתו בכמה מתכונים זה "הזהבה קלה של הבצל". אשמח אם תוכלי לכוון אותי גם פה מבחינת הזמן (משתמשת בבצל קפוא אם זה משנה כי אם כן אשמח לזמן גם לגבל בצל טרי)
ערב נפלא
לגבי חימום המחבת זה לא משנה. אפשר לחמם את המחבת כדקה, להוסיף שמן ומיד את הבצל.
הזהבת הבצל לוקחת בסביבות 5 דקות, כולל בצל קפוא.
מתכון מדהים
תודה בתאל.
חג שמח ❤️
לידיעה בלבד,פצפוצי אורז טחינה וקטניות אינם כשרים לפסח ע"פ עדת האשכנזים.
ברור. המתכון כשר לאוכלי קטניות.
שלום אפרת.
מה את מציעה להחליף את הגבינה הבולגרית לא לגבינות אלא ירק ?
היי מיכל,
הגבינה הבולגרית מוסיפה טעם.
לא ניסיתי לשים ירק כך שאני לא יודעת איך זה ייצא. אם את מוותרת על הבולגרית כדאי לפחות להוסיף תוספות כמו זיתים ירוקים קצוצים, גרגירי תירס או פטריות קצוצות מטוגנות.
במקום בולגרית מציעה לך לשים גבינה אחרת או כוס יוגורט ו2 כפות שיבולת שועל עבה. את צריכה להחליף בחלבון/תחליף חלבון כדי "להדביק" את העיסה
סליחה על הבורות, פצפוצי אורז מוכרים בכל חנות?
זה נקרא גם "אורז תפוח". ניתן למצוא בכל סופר/רשת מזון.