שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 9-11 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

מצרכים:

500 גרם פרגיות חתוכות לקוביות בינוניות

2 כפות רוטב פסטו קנוי

2 שיני שום כתושות (או 2 קוביות שום קפואות)

שליש כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מתבלים את הפרגיות בפסטו, שום כתוש, מלח ופלפל שחור.

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הפרגיות על אש בינונית במשך כ-2 דקות מכל צד (ללא מכסה).

-מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 5-7 דקות עד שהפרגיות מוכנות (יש לערבב כל דקה).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות חלבה
אורז בנוסח איטלקי

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
נטלי (02:52 5.09.2021)

היי אפרת, המתכונים שלך מדהימים!!!! אני רוצה לשדרג לכבוד ראש השנה, ראיתי שמישהו הוסיפה פטריות, מה דעתך על טיגון בצל לפני הכנסת הפטריות והפרגיות?

מתכונים ב-10 דקות (10:09 5.09.2021)

היי נטלי,
זו אפשרות שבהחלט תשדרג(:

כנרת (14:32 31.07.2021)

פשוט, קל ונפלא.

הוספתי פטריות שמפיניון פרוסות (טיגנתי לפני, הוצאתי, המשכתי לפי המתכון והוספתי הפטריות למחבת לשלב של הבישול עם מכסה).

מתכונים ב-10 דקות (20:27 31.07.2021)

תוספת מעולה! שמחה שיצא מוצלח🌺

אילה (12:08 1.07.2020)

יש לך מתכון מנצח לפסטו ביתי? אולי כדאי שתשימי באתר,
בטוחה שמלא נשים ישמחו

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:24 1.07.2020)

יש לי מתכון לרוטב פסטו בדף הזה- ממרחים ומטבלים.

רות (09:51 24.05.2020)

שלום, ותודה על שלל המתכונים המוצלחים!
לגבי רוטב פסטו- אני מכינה לבד, אפשרי להכין מעלים שהקפאתי? (בזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה) ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:42 24.05.2020)

אני חושבת שכן. יש לטחון אותם.

Yasa Yasmin (16:00 24.04.2020)

ממש טעים , תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:18 24.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

הגר (14:44 23.10.2019)

היי אפרת,
אני רוצה להכין כמות כפולה ולהקפיא חצי שיישאר לשבוע הבא. זה אפשרי או שזה יפגום בטעם הפרגיות? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:04 23.10.2019)

לא אמורה להיות בעיה להקפיא.

שריאל (01:19 17.07.2019)

היי אפרת
נשמע טעים המתכון
אפשר להכין עם חזה עוף?
ואיזה תוספות הולכות עם זה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:17 17.07.2019)

היי שריאל,
אפשר להכין עם חזה עוף. יש לטגן כדקה מכל מצד ואח”כ זמן הבישול מתקצר ל 4-5 דקות.
זה הולך עם אורז לבן, פירה תפו”א, פסטה, פתיתים.

שילה (19:41 4.07.2019)

תודה רבה על המתכון!

איך אפשר לחזק קצת יותר את הטעם שיורגש גם מבפנים? והאם אפשר להעשיר את הטעם עוד באמצעות הוספת עלי בזיליקיום ובסגנון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:39 4.07.2019)

אפשר להשרות את הפרגיות כשעה לפני עם התיבול.
אפשר להוסיף עלי בזיליקום קצוצים דק (או אפילו לטחון אותם).

קרינה (22:13 5.05.2019)

היי אפרת ,
מתכון מעניין ורוצה להכין למחר אין לי רוטב פסטו האם יש משהו שניתן לשים במקום או לוותר?
ואני רוצה להוסיף גם פסטה בצל ופטריות לתבשיל איך ניתן להוסיף כמו שרשום במתכון לטגן עד שמזהיב ולבשל ואז להוסיף בצל פיטריות ואז כשיהיה מוכן אנח רוצה להוסיף פסטה לערבב וזהו שלא יקח הרבה זמן המתכון שלך מעניין והתיבול טעים פשוט לא יהיה לי זמן ליקנות פסטו יש מלא אזעקות:(
תודה רבה לך על המתכונים והמענה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:06 6.05.2019)

היי קרינה,
את זה תכיני בהזדמנות כשיהיה לך רוטב פסטו. יש מתכוני פרגיות אחרים.
מטגנים בצל עד להזהבה ואז פטריות ובסוף מוסיפים פסטה מבושלת ואת הפרגיות.

רבקה ס. (15:40 26.11.2018)

אני בהלם! ימי חמישי מאוד קשים אצלי כי אני מחוץ לבית מהבוקר עד הערב בלימודים ועבודה. יש לי בדיוק 25 דקות לעבור בבית בין הלימודים לעבודה. חששתי שלא אספיק להכין את המתכון אבל לא רק שהספקתי להכין אפילו לא הייתי צריכה לאכול בדרך כי נשאר לי זמן לאכול בבית!! כל כך קל כל כך טעים כל כך מושלם!! הולך להיות המתכון הקבוע שלי לימי החמישי שעכשיו בזכותך קצת פחות קשים
אגב יש לך אולי רעיון לסלט שאני יכולה להכין יום לפני ושיחזיק מעמד במקרר ככה שאוכל לאכול אותו עם הפרגיות? רצוי משהו עם עגבניות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 26.11.2018)

שמחה שיצא טעים.
אפשר להכין סלט עגבניות שרי או סלט עלי בייבי.

אילנית (01:10 26.11.2018)

אני ובן זוגי בדיוק עברנו לגור ביחד לפני פחות מחודש ועדיין לא יצא לנו לקנות סירים.. קצת נמאס משניצלים במחבת או מלהזמין פיצה.. חיפשנו מתכון שלא דורש סיר ומצאנו את זה.. יצא טעים ברמות.. פשוט מעדן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 26.11.2018)

שמחה שאהבתם 🙂

רחל (15:47 20.11.2018)

היי אפרת, שתי שאלות לגבי הפרגית
1. לאיזה גודלשל קוביות לחתוך את הפרגיות?
2. איך ידעים שהפרגיות מוכנות?
תודה על מתכונים חדשניים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:28 20.11.2018)

היי רחל,
1. גודל 3-4 ס”מ.
2. אפשר לחתוך פרגית אחת באמצע. אם זה לבן – זה מוכן.

אפי (15:43 20.11.2018)

שלום אפרת
האם ניתן לקנות מה שנקרא שיפודי פרגיות (פרגיות לשיפודים) פשוט הם כבר די חתוכים ונראה לי יהיה לי יותר קל לחתוך אותם
האם ניתן להשתמש בשום כתוש שנמצא במקרר (לא טרי ולא קפוא)?
איזה פסטו רצוי לקנות כי יש מליון סוגים שונים וכל אחד בטעם שונה למשל פסטו עגבניות או כוסברה וכו ונראה לי יש גם קאסי
אם אני רוצה הכין 750 גרם פרגיות שזה פי 1.5 מהמתכון שלך אז להגדיל את כל שאר המרכיבים בפי 1.5?
מה אפשר לעשות אם אין לי מחבת רחבה עם מכסה? רק מחבת רגילה
תודה מראש
אפי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:26 20.11.2018)

היי אפי,
אפשר קנות שיפודי פרגיות מוכנים.
אפשר להשתמש בשום כתוש מהמקרר.
עדיף פסטו רגיל (קלאסי מבזיליקום).
נכון. לשים 3 שיני שום כתושות, 3 כפות רוטב פסטו, חצי כפית מלח (עדיף להוסיף בהדרגה לפי הטעם), קמצוץ פלפל לשחור.
אפשר להשתמש במחבת רגילה ולכסות אותה עם מכסה של סיר אחר (אפילו אם המכסה לא בדיוק באותו גודל).

לאה (18:59 18.11.2018)

היי אפרת!
האם יש לך מתכון להכנת פסטו? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 18.11.2018)

היי לאה,
ניתן למצוא מתכון לפסטו בלינק הזה- ממרחים ומטבלים.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.