זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 7-9 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: חלבי
מצרכים:
250 גרם פסטה מסוג פנה (או כל פסטה קצרה אחרת)
20-25 עגבניות שרי חצויות
2 שיני שום קצוצות
12 עלי בזיליקום חתוכים גס (רק העלים, ללא הגבעול)
100 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות או מפוררת גס
תיבול: 2 כפות חומץ בלסמי, כפית סילאן, כף שמן זית, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
*לפיזור מעל: כחצי כפית תבלין אורגנו מיובש (לא חובה)
אופן הכנה:
-מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מעבירים למסננת, מזליפים מעל שמן זית ומערבבים מעט עם מזלג.
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את השום כחצי דקה (יש לוודא שהשום לא יישרף). מוסיפים את עגבניות השרי החצויות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה במשך 4-5 דקות, עד שהעגבניות מתרככות אך לא מידי (יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם).
-מוסיפים את הפסטה המבושלת, עלי בזיליקום, גבינה בולגרית ומתבלים בחומץ בלסמי, סילאן, שמן זית, מלח (עם המלחייה) ופלפל שחור לפי הטעם ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 3-4 דקות נוספות. מעבירים לצלחת, מפזרים מעל אורגנו מיובש ומגישים.
*ניתן להגיש חם או בטמפ’ החדר.
טעים
נראה טעים:)
תודה אפרת
במה ניתן להחליף את הבזיליקום?
היי,
אפשר לוותר על בזיליקום או לשים מעט פטרוזיליה או כפית אורגנו.
אפשר תרד במקום בזיליקום?
היי אירה,
אפשר תרד, אבל יש להוסיף אותו למחבת לפני העגבניות בשונה מהבזיליקום.
אני ממש אוהבת פסטה וזה נשמע ונראה מגרה במיוחד וגם טעים כמובן.
אפשר להשתמש בגבינת חרמון במקום הבולגרית? ואם כן כל שאר המתכון רגיל או לשנות את התיבול? תודה ושיהיה לך אחלה יום
היי ברכה,
אפשר, אין שינוי במתכון…
המשך יום מקסים😊
יצא מעולה, הבת שלי כל הזמן מבקשת את הפסטה הזו…..תודה
כיף שאהבתם:) תודה על השיתוף🌺
היי במה אפשר להחליף את העגבניות שרי?
אפשר לשים 2 עגבניות רגילות חתוכות לקוביות.
אפשר להחליף את החומץ הבלסמי בחומץ רגיל?
ותודה על המתכונים, מצוינים כולם!
לבלסמי יש טעם מיוחד שונה מחומץ רגיל.
אם אין לך אפשר להכין רק עם שמן זית, מלח ופלפל שחור.
תודה על התשובה המהירה, חג שמח
היי אפרת, אם אין לי מכסה למחבת, מה אפשר לעשות במקום?
תכיני בלי מכסה או שתשתמשי במכסה של סיר אחר (לא חייב שיהיה בדיוק באותו הקוטר).
תודה על תשובתך 🙂
גבינה בולגרית מעודנת תתאים במקרה זה?
כן.
מה אפשר להגיש ליד?
דג מתאים?
כן.
כבר פעמיים אני עושה ערב חלבי לכמה אנשים כל פעם עם מתכונים אחרים מהאתר שלך וב”ה כבר פעמיים יצא מעולה ואכלו הכללל!! האתר שלך מדהים תודה 🙂 וזה כמובן אחד הסלטים שכיכבו
שמחה שמוע 🙂
תודה עדי ושבת שלום ❣️
אם אני מכינה 500 גרם פסטה (חבילה שלמה), אז להכפיל גם את שאר המצרכים?
כן, רצוי.
הי אפרת,
יש לך רעיון למנה עיקרית שאפשר להגיש עם הפסטה?
הכנתי אותה כבר כמה פעמים והיא יצאה נהדר.
תודה, ויום טוב 🙂
היי אלישבע,
זה בדר”כ הולך לצד פשטידה ו/או סלט עלים או סלט בולגרית ו/או מאפה כמו פוקצ’ה או באגט ממולא גבינות.
טעים בטירוף.. קיבלתי מחמאות 🙂
תודה רבה
כיף לשמוע!
תודה אירה ויום מקסים 🌷
נשמע מצוין אפשר לשלב פטריות?
כן אפשר.
טעים מאוד! תודה רבה
תודה ריטה, שמחה שאהבת 🙂
וואווו מושלם!!! יותר טעים מכל פסטה שאכלתי בבית קפה!!
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת, האם עדיין יהיה טעים אם אכין את הפסטה בערב ונאכל ממנה רק למחרת?
לדעתי כן.
שבוע מקסים 🙂
היי אפרת,
אני ממש ממש נהנית מהמתכונים כל שבוע!
אין לי בזיליקום, האם אפשר להחליף את הבזיליקום במשהו אחר?
תכיני בלי הבזיליקום.
חג שמח 🙂
אפשר בזיליקום מיובש? אולי נענע?
אפשר לשים חצי כפית בזיליקום מיובש.
תודה אפרת על המתכונים! כל יום חמישי מתחיל אצלי עם כמה מתכונים חדשים מאתר 10 דקות !!!
1. האם אפשר לוותר על החומץ?
2. האם אפשר להחליף את הבזיליקום במשהו אחר? נענע או עלי תיבול אחרים?
היי ברכה,
אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
1. לא מומלץ לוותר על החומץ הבלסמי כי נותן טעם מאוד מיוחד למנה.
2. אפשר לוותר על הבזיליקום או לשים במקום חצי כפית בזיליקום מיובש אם יש לך.
חג שמח!
אפשר לשים חומץ רגיל?
פחות מומלץ.
בס”ד
אפרת שלום!
1. לאחר שבישלתי וסיננתי את הפסטה – באיזה שלב להוסיף אותה לשאר המרכיבים?
2. האם אפשר להחליף את הסילאן במשהו אחר?
תודה רבה ושבוע טוב 🙂
היי יהודית,
את הפסטה להוסיף לאחר בישול עגבניות השרי.
במקום סילאן אפשר לשים מייפל או דבש ואם אין אז סוכר.
שבוע נפלא 🙂
יצא מעולה!! כל כך מעולה שהכנו את זה כבר שלוש פעמיים בשבוע וחצי האחרונים 🙂
שמחה לשמוע!
תודה דנה ויום מקסים 🙂
יש תחליף לחומץ הבלסמי?
היי מכלי,
החומץ מוסיף טעם אבל אפשר להכין רק עם שמן זית, מלח ופלפל שחור.
הכנתי עם פטה במקום בולגרית ויצא משגע וטעים מאוד 🙂 תודה!
שמחה לשמוע! תודה שרון 🙂