זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-30 דקות
מס’ מנות: 5-6 מנות
סוג: חלבי
מצרכים:
500 גרם פסטה מכל סוג שאוהבים
800 גרם פרחי ברוקולי טריים או משקית קפואה
2 מיכלי שמנת לבישול 15% (סה”כ 500 מ”ל)
בצל בינוני קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
4 כפות גבינת פרמז’ן
שני שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור
*גבינת פרמז’ן לפיזור מעל
אופן הכנה:
הכנת הפסטה:
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מעבירים למסננת, מזליפים מעט שמן זית ומערבבים.
הכנת רוטב ברוקולי ושמנת:
מחממים מחבת גדולה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
אם משתמשים בברוקולי טרי – קוצצים את הברוקולי לחתיכות קטנות ומוסיפים למחבת. מוזגים כחצי כוס מים, מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך כ-20 דקות עד לריכוך (יש לערבב מידי פעם).
אם משתמשים בברוקולי משקית קפואה – מפשירים את הברוקולי (ניתן לזרז את ההפשרה על ידי חליטה במים רותחים וסינון). קוצצים לחתיכות קטנות ומוסיפים למחבת. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות.
-לאחר שהברוקולי התבשל, מוסיפים למחבת שום כתוש, שמנת לבישול ו4 כפות גבינת פרמזן. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים 4-5 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.
-מניחים פסטה בצלחת הגשה ושופכים מעל את רוטב הברוקולי. מפזרים גבינת פרמז’ן ומגישים.
- פסטה ברוטב בטטה |
- פסטה במיקרוגל |
- ניוקי עננים צבעוני |
- רביולי ברוטב בשמל |
- כרובית בצ’דר |
- ניוקי גבינות ובטטה
היי אפרת, אם יש לי רק שמנת אחת, מה לשים במקום השנייה?
אולי חלב אבל חלב לבד ידלל את הרוטב.
אולי אפשר לערבב כוס חלב עם כף קורנפלור (קודם לערבב בכוס ואז להוסיף למחבת).
יש אפשרות להקפיא את הרוטב?(ללא פסטה כמובן)
הכנתי אתמול והיה טעים מאד. רק נשאר הרבה רוטב.
לא ניסיתי להקפיא אבל לפי מה ששמעתי רטבים על בסיס שמנת מתפרקים בהפשרה.
מצד שני יש כאלה שאומרים שאם מחממים אותם שוב זה נהיה בסדר.
שלום אפרת היקרה,
יש איזה גרסה פרווה לפסטה ברוטב ברוקולי?
היי
אפשר לשים קרם קוקוס במקום שמנת(:
האתר הזה פשוט וואו ! הכל יוצא מושלם. טעים בריא וקל להכנה. תודה הרוטב יצא מעולה !
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
הי, איזה מתכון הכי כדאי להמיר לפסטה עם שמנת וסלמון? תודה
היי,
לכל מתכון לפסטה עם שמנת אפשר להוסיף סלמון(:
הי, במקום 2 שמנת לבישול, אפשר 1 שמנת לבישול ו1 שמנת מתוקה?
תודה (:
היי,
כן, אפשר(:
האם אפשר להחליף בכרובית טרייה?
היי,
אפשר, יש להשתמש בה באותו אופן כמו הברוקולי הטרי.
הי אפרת, קודם כל תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים.
את חושבת שיהיה טעים עם רוטב אדום?
כן, בטח!
חייב לשים את הפרמז’ן?
תודה 💝🧡
היי,
לא חייב אבל מאד מוסיף😊
ואפשר גבינה אחרת? לדוגמא גבינה בולגרית?
אני חושבת שגבינה צהובה מגורדת תתאים יותר😊
יצא מעולה. כל כך טעים. הכי מיוחד.
הכנתי עם גבינת פטה טיבעונית איכותית.
לרוטב השמשתי בחצי רוטב בשמל טבעוני של ויויילף וחצי רוטב סויה לבישול.
יצא מעולה המון תודה.
נראה טעים:) שמחה שאהבתם😊
יצא מעולה!!! תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים! סוף סוף אני יודעת לבשל 😁
שמחה לשמוע ❤️
אפשר להכין מראש ובשבת לחממם על פלטה? יצא טוב?
אפשר אבל כדאי לשמור בנפרד את הרוטב והפסטה ולחבר בניהם רק לאחר החימום.
כמה זמן אחרי נשמר במקרר?
היי עדי,
מומלץ עד 3 ימים בגלל השמנת.
——
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
ואוו ואווו ואווו
קורונה…המסעדות סגורות….
אבל הסטייל והטעם המשובח הגיע עד הבית….
מנה גורמה !! משובח מאד
תודה רבה על הכל
עם בולגרית מעודנת 5% במקום פרמזן- מעולה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יעקב
היי אפרת,
מה אפשר לשים במקום שמנת? בלי קשר לחלבית או צמחית. במה אפשר להחליף את השמנת לחלוטין?
אם את לא רוצה להכין בכלל עם שמנת אז אפשר לשים כרבע כוס שמן זית.
שידרגתי עם קישואים, שעועית ירוקה ואפונה. יצא מושלם!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ליאור
האם המים שמוסיפים צריכים להיות רותחים?
רצוי כי זה מזרז את משך הבישול.
הי, מה יותר מומלץ- ברוקולי משקית או ברוקולי טרי? הכוונה הן מבחינת הטעם והן מבחינת קלות ההכנה. תודה
היי מיכל,
מבחינת טעם אני ממליצה על ברוקולי טרי. ההבדל הוא 10 דקות בישול.
תודה רבה אפרת.
עשיתי עם גבינה צהובה מגורדת ויצא מושלםםם😋
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שרה
סתם להגיד תודה על המתכון. חיפשתי מתכון לפסטה עם ברוקולי. כבר היסתובב לי משהו בראש שרציתי להכין ולשם חיזטק לרעיון שלי חיפש
תי מתכום
דומה ומצאתי. אז רק תודה שיש עוד מישהו שלושב כמוני.
תודה לך שחזרת לשתף 🙂
מה זה גבינת פרמזן
גבינת פרמזן היא פרמזן גבינה קשה וגרגירית.
היי,
1.ספגטי הולך עם הרוטב?
2.שמנת של 38%/9%?
3.אפשר להוסיף גם כרובית לרוטב?
תודה
1. כן
2. אפשר לערבב את שני סוגי השמנות
3. כן
איפה הבצל? הוא חסר בהוראות ההכנה.
“הכנת רוטב ברוקולי ושמנת:
מחממים מחבת גדולה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה”
אני רוצה להוסיף גם פטריות. באיזה שלב אני מוסיפה?
תודה!
את הפטריות יש לטגן אחרי הבצל.
איזה בצק? לא אוריה
הי אפרת
מאוד נהנת מהמתכונים שלך וגם מכינה .
האם אפשר להשתמש בפסטה לעשויה מאורז ?
אני חושבת שכן.
היי אפרת,
אין לי פרמזן. רק מוצרלה או קשקוואל.
גם הולך?
כן אפשר לשים מוצרלה.
היי,
האם אפשר להכין ולאכול יום אחרי? יישאר טעים וטרי? בגלל הברוקולי
אפשר. יותר טעים כשזה טרי.
הי איך אפשר להפוך את המתכון לטבעוני?
האם אפשר להשתמש בשמנת סויה צמחית אלפרו?
ולגבי הפרמזן איזה תחליף?
אפשר להכין עם שמנת צמחית ולוותר על הפרמזן.
היוש. רוצה לנסות בלי נדר היום. אחרי שהברוקולי מסיים להתבשל, צריך לנקז המים שלו, או פשוט להוסיף לתוכם יתר המצרכים? תודה על מתכון מדהים ועל מענה! 🙂
היי שרון,
הנוזלים בדר”כ מתאדים במהלך הבישול. אם נשארים נוזלים כדאי לשפוך אותם ורק אז להוסיף את יתר המצרכים.
יום מקסים 🙂
היי אפרת,
יש לך מושג למה אי אפשר להדפיס מתכון כשמתרגמים לשפה זרה?
פעם כן הייתי מצליחה
תודה על התשובה ותודה על מתכונים קלים וטעימיםםם
היי בטי,
אני באמת רואה שלא ניתן להדפיס טקסט מתורגם.
אבדוק את זה..
שבוע נפלא 🙂
אם אני מכינה עם ברוקולי קפוא משקית- להוסיף מים למחבת ? תודה!
לא, אין צורך.
היי נעמה,
יש להכפיל כמויות ב-2, כולל של התיבול.
הי,
במצרכים למתכון מצוין 4 כפות פרמזן, ועוד פרמזן לפיזור מעל.
במתכון עצמו מוזכר רק לפזר מעל בהגשה.
האם את 4 הכפות יש לשלב בשלב אחר במתכון?
תודה רבה על המתכונים הנפלאים ועל כל התשובות!
4 כפות הפרמזן יש להוסיף לשמנת וחוץ מזה יש את הפרמזן לפיזור מעל.
תיקנתי במתכון 🙂
מה אשר במקום פרמזן
אפשר לשים גבינה צהובה מגורדת או לוותר.
שלום אפרת אפשר במקום ברוקולי פיטריות
היי רעיה,
יש מתכון לפסטה ברוטב שמנת ופטריות.