שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-30 דקות

מס’ מנות: 5-6 מנות

סוג: חלבי

מצרכים:

500 גרם פסטה מכל סוג שאוהבים

800 גרם פרחי ברוקולי טריים או משקית קפואה

2 מיכלי שמנת לבישול 15% (סה”כ 500 מ”ל)

בצל בינוני קצוץ דק

4 שיני שום כתושות

4 כפות גבינת פרמז’ן

שני שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור

*גבינת פרמז’ן לפיזור מעל

אופן הכנה:

הכנת הפסטה:

מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מעבירים למסננת, מזליפים מעט שמן זית ומערבבים.

הכנת רוטב ברוקולי ושמנת:

מחממים מחבת גדולה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

אם משתמשים בברוקולי טרי – קוצצים את הברוקולי לחתיכות קטנות ומוסיפים למחבת. מוזגים כחצי כוס מים, מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך כ-20 דקות עד לריכוך (יש לערבב מידי פעם).

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

אם משתמשים בברוקולי משקית קפואה – מפשירים את הברוקולי (ניתן לזרז את ההפשרה על ידי חליטה במים רותחים וסינון). קוצצים לחתיכות קטנות ומוסיפים למחבת. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר שהברוקולי התבשל, מוסיפים למחבת שום כתוש, שמנת לבישול ו4 כפות גבינת פרמזן. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים 4-5 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.

-מניחים פסטה בצלחת הגשה ושופכים מעל את רוטב הברוקולי. מפזרים גבינת פרמז’ן ומגישים.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
סלט קפרזהסלט קפרזה
עוגת גבינה וביסקוויטים עוגת גבינה וביסקוויטים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
לילך (12:16 31.01.2024)

היי אפרת, אם יש לי רק שמנת אחת, מה לשים במקום השנייה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:25 31.01.2024)

אולי חלב אבל חלב לבד ידלל את הרוטב.
אולי אפשר לערבב כוס חלב עם כף קורנפלור (קודם לערבב בכוס ואז להוסיף למחבת).

avatar
ברכי (08:04 20.12.2023)

יש אפשרות להקפיא את הרוטב?(ללא פסטה כמובן)
הכנתי אתמול והיה טעים מאד. רק נשאר הרבה רוטב.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:41 20.12.2023)

לא ניסיתי להקפיא אבל לפי מה ששמעתי רטבים על בסיס שמנת מתפרקים בהפשרה.
מצד שני יש כאלה שאומרים שאם מחממים אותם שוב זה נהיה בסדר.

avatar
שלמה (11:56 19.10.2023)

שלום אפרת היקרה,
יש איזה גרסה פרווה לפסטה ברוטב ברוקולי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:16 19.10.2023)

היי
אפשר לשים קרם קוקוס במקום שמנת(:

avatar
טל (20:28 19.07.2023)

האתר הזה פשוט וואו ! הכל יוצא מושלם. טעים בריא וקל להכנה. תודה הרוטב יצא מעולה !

פסטה ברוטב ברוקולי ושמנת
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:44 19.07.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף😊

avatar
יעל (12:34 8.02.2023)

הי, איזה מתכון הכי כדאי להמיר לפסטה עם שמנת וסלמון? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:12 8.02.2023)

היי,
לכל מתכון לפסטה עם שמנת אפשר להוסיף סלמון(:

avatar
שירן (11:49 12.12.2022)

הי, במקום 2 שמנת לבישול, אפשר 1 שמנת לבישול ו1 שמנת מתוקה?
תודה (:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:38 12.12.2022)

היי,
כן, אפשר(:

avatar
ליאור (17:40 31.07.2022)

האם אפשר להחליף בכרובית טרייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:15 31.07.2022)

היי,
אפשר, יש להשתמש בה באותו אופן כמו הברוקולי הטרי.

avatar
Nitzonet Nitzonet (17:52 21.07.2021)

הי אפרת, קודם כל תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים.
את חושבת שיהיה טעים עם רוטב אדום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:10 21.07.2021)

כן, בטח!

avatar
הדר אסתר פרנקל (16:21 9.05.2021)

חייב לשים את הפרמז’ן?
תודה 💝🧡

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:55 9.05.2021)

היי,
לא חייב אבל מאד מוסיף😊

avatar
הדר אסתר פרנקל (07:23 10.05.2021)

ואפשר גבינה אחרת? לדוגמא גבינה בולגרית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:22 10.05.2021)

אני חושבת שגבינה צהובה מגורדת תתאים יותר😊

avatar
שרית (22:47 5.03.2021)

יצא מעולה. כל כך טעים. הכי מיוחד.
הכנתי עם גבינת פטה טיבעונית איכותית.
לרוטב השמשתי בחצי רוטב בשמל טבעוני של ויויילף וחצי רוטב סויה לבישול.
יצא מעולה המון תודה.

פסטה ברוטב ברוקולי ושמנת
avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:04 6.03.2021)

נראה טעים:) שמחה שאהבתם😊

avatar
טניה (13:46 29.01.2021)

יצא מעולה!!! תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים! סוף סוף אני יודעת לבשל 😁

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:59 29.01.2021)

שמחה לשמוע ❤️

avatar
מוריה (14:12 4.11.2020)

אפשר להכין מראש ובשבת לחממם על פלטה? יצא טוב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:23 4.11.2020)

אפשר אבל כדאי לשמור בנפרד את הרוטב והפסטה ולחבר בניהם רק לאחר החימום.

avatar
עדי (00:43 3.11.2020)

כמה זמן אחרי נשמר במקרר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:02 3.11.2020)

היי עדי,
מומלץ עד 3 ימים בגלל השמנת.

——
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/

avatar
יעקב (00:39 13.10.2020)

ואוו ואווו ואווו
קורונה…המסעדות סגורות….
אבל הסטייל והטעם המשובח הגיע עד הבית….
מנה גורמה !! משובח מאד
תודה רבה על הכל

avatar
יעקב (00:43 13.10.2020)

עם בולגרית מעודנת 5% במקום פרמזן- מעולה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:05 13.10.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יעקב

avatar
ליזה (18:11 26.09.2020)

היי אפרת,
מה אפשר לשים במקום שמנת? בלי קשר לחלבית או צמחית. במה אפשר להחליף את השמנת לחלוטין?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:05 26.09.2020)

אם את לא רוצה להכין בכלל עם שמנת אז אפשר לשים כרבע כוס שמן זית.

avatar
ליאור (17:30 18.07.2020)

שידרגתי עם קישואים, שעועית ירוקה ואפונה. יצא מושלם!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:51 18.07.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ליאור

avatar
דיאנה (18:18 2.06.2020)

האם המים שמוסיפים צריכים להיות רותחים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:47 2.06.2020)

רצוי כי זה מזרז את משך הבישול.

avatar
מיכל (09:18 25.05.2020)

הי, מה יותר מומלץ- ברוקולי משקית או ברוקולי טרי? הכוונה הן מבחינת הטעם והן מבחינת קלות ההכנה. תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:43 25.05.2020)

היי מיכל,
מבחינת טעם אני ממליצה על ברוקולי טרי. ההבדל הוא 10 דקות בישול.

avatar
מיכל (09:57 25.05.2020)

תודה רבה אפרת.

avatar
שרה (16:00 8.05.2020)

עשיתי עם גבינה צהובה מגורדת ויצא מושלםםם😋
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:24 8.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שרה

avatar
שרה אנגל (08:50 6.03.2020)

סתם להגיד תודה על המתכון. חיפשתי מתכון לפסטה עם ברוקולי. כבר היסתובב לי משהו בראש שרציתי להכין ולשם חיזטק לרעיון שלי חיפש
תי מתכום
דומה ומצאתי. אז רק תודה שיש עוד מישהו שלושב כמוני.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:21 6.03.2020)

תודה לך שחזרת לשתף 🙂

avatar
תילי (00:22 7.08.2019)

מה זה גבינת פרמזן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:47 7.08.2019)

גבינת פרמזן היא פרמזן גבינה קשה וגרגירית.

avatar
אמונה (12:21 1.08.2019)

היי,
1.ספגטי הולך עם הרוטב?
2.שמנת של 38%/9%?
3.אפשר להוסיף גם כרובית לרוטב?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:42 1.08.2019)

1. כן
2. אפשר לערבב את שני סוגי השמנות
3. כן

avatar
עינת (14:54 31.03.2019)

איפה הבצל? הוא חסר בהוראות ההכנה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:56 31.03.2019)

“הכנת רוטב ברוקולי ושמנת:
מחממים מחבת גדולה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה”

avatar
דנה (21:29 4.02.2019)

אני רוצה להוסיף גם פטריות. באיזה שלב אני מוסיפה?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:09 4.02.2019)

את הפטריות יש לטגן אחרי הבצל.

avatar
אוריה (20:41 15.01.2020)

איזה בצק? לא אוריה

avatar
דוריקה (07:24 11.01.2019)

הי אפרת
מאוד נהנת מהמתכונים שלך וגם מכינה .
האם אפשר להשתמש בפסטה לעשויה מאורז ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:38 11.01.2019)

אני חושבת שכן.

avatar
הדר (19:08 6.10.2018)

היי אפרת,
אין לי פרמזן. רק מוצרלה או קשקוואל.
גם הולך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:59 6.10.2018)

כן אפשר לשים מוצרלה.

avatar
נופר (11:40 4.09.2018)

היי,
האם אפשר להכין ולאכול יום אחרי? יישאר טעים וטרי? בגלל הברוקולי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:12 4.09.2018)

אפשר. יותר טעים כשזה טרי.

avatar
בר (17:35 31.07.2018)

הי איך אפשר להפוך את המתכון לטבעוני?
האם אפשר להשתמש בשמנת סויה צמחית אלפרו?
ולגבי הפרמזן איזה תחליף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:36 31.07.2018)

אפשר להכין עם שמנת צמחית ולוותר על הפרמזן.

avatar
שרון (11:08 26.06.2018)

היוש. רוצה לנסות בלי נדר היום. אחרי שהברוקולי מסיים להתבשל, צריך לנקז המים שלו, או פשוט להוסיף לתוכם יתר המצרכים? תודה על מתכון מדהים ועל מענה! 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:55 26.06.2018)

היי שרון,
הנוזלים בדר”כ מתאדים במהלך הבישול. אם נשארים נוזלים כדאי לשפוך אותם ורק אז להוסיף את יתר המצרכים.
יום מקסים 🙂

avatar
בטי (14:40 24.06.2018)

היי אפרת,

יש לך מושג למה אי אפשר להדפיס מתכון כשמתרגמים לשפה זרה?
פעם כן הייתי מצליחה
תודה על התשובה ותודה על מתכונים קלים וטעימיםםם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:47 24.06.2018)

היי בטי,
אני באמת רואה שלא ניתן להדפיס טקסט מתורגם.
אבדוק את זה..
שבוע נפלא 🙂

avatar
אלי (16:50 14.06.2018)

אם אני מכינה עם ברוקולי קפוא משקית- להוסיף מים למחבת ? תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 14.06.2018)

לא, אין צורך.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:24 31.05.2018)

היי נעמה,
יש להכפיל כמויות ב-2, כולל של התיבול.

avatar
שרה (15:42 23.05.2018)

הי,
במצרכים למתכון מצוין 4 כפות פרמזן, ועוד פרמזן לפיזור מעל.
במתכון עצמו מוזכר רק לפזר מעל בהגשה.
האם את 4 הכפות יש לשלב בשלב אחר במתכון?

תודה רבה על המתכונים הנפלאים ועל כל התשובות!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:30 23.05.2018)

4 כפות הפרמזן יש להוסיף לשמנת וחוץ מזה יש את הפרמזן לפיזור מעל.
תיקנתי במתכון 🙂

avatar
איתי (19:29 16.05.2018)

מה אשר במקום פרמזן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 16.05.2018)

אפשר לשים גבינה צהובה מגורדת או לוותר.

avatar
אקרמן רעיה (16:05 16.05.2018)

שלום אפרת אפשר במקום ברוקולי פיטריות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:23 16.05.2018)

היי רעיה,
יש מתכון לפסטה ברוטב שמנת ופטריות.

לקריאת כל התגובות