זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: חלבי
חצי חבילת פסטה (250 גרם)
2 בטטות קטנות קלופות חתוכות לחצי
בצל קטן קצוץ דק
2 שיני שום
מיכל שמנת לבישול 15% (250 מ”ל)
רבע כוס גבינת פרמזן מפוררת
תיבול: שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
לפיזור מעל (לא חובה): עירית קצוצה/עלי פטרוזיליה קצוצים, גבינת פרמז’ן מפוררת/מגורדת
-מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מעבירים למסננת, מזליפים מעט שמן זית ומערבבים.
-מבשלים את הבטטות במים רותחים עד שניתן לנעוץ בהן מזלג בקלות. מסננים וטוחנים בעזרת מוט בלנדר עד למרקם חלק.
-קוצצים את הבצל ושיני השום דק (השתמשתי באביזר הקיצוץ של נינג’ה – יש ללחוץ בכמה פולסים קצרים כדי שהבצל לא יטחן למחית).
-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את מחית הבטטות ושמנת לבישול ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים גבינת פרמז’ן, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
-מערבבים את הרוטב עם הפסטה ומפזרים מעל עירית קצוצה/עלי פטרוזיליה קצוצים וגבינת פרמז’ן.
- עופות שלמים בנינג’ה |
- פרגיות ושוקיים בנינג’ה |
- המבורגר בנינג’ה |
- פוקצה בטאבון נינג’ה |
- ארוחת בשרים בנינג’ה |
- כנפיים בנינג’ה גריל
תודה רבה לך. אגב, יש הבדל בין פסטה מסולסלת לתלתלים? אצלי משום מה יוצא טעים יותר התלתלים
כל אחד אוהב פסטה בצורה אחרת:)
תודה ענקית, ללא ספק המתכון המנצח של בין הזמנים שלנו השנה!
❤️
תודה רבה, מתכון מעולה!
שמחה שיצא טעים🙂
תודה ענקית אפרת! מתכון שרץ אצלנו בכל הזדמנות
❤️
יצא ממש טעים!!!
אבל צריך להיזהר לא לחתוך את העלים גדולים כי זה מקךקל את הטעם
תודה שחזרת לעדכן🙂
אפשר לעשות בלי גבינת הפרמזן?
ואם לא, מה אפשר להשים במקום?
שורה שניה בטעות
אפשר לוותר על הפרמז’ן או לשים במקום גבנ”צ או מוצרלה מגורדת.
אפשר לעשות גם בלי שמנת?
פחות מומלץ לדעתי.
אז מה אפשר לעשות במקום?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים קרם קוקוס או חלב (אם שמים חלב יש להתחיל בחצי כוס כי הוא דליל).
יוווו איזה מתכון מהמם, פשוט ללקק אצבעות,
אפרת, כרגיל הפגזת במתכון מדהים שגומר לי את החמץ מהארון,
תודה!!! 🧡🧡
תודה לך💜
מה אפשר לשים במקום רבע כוס פרמזן?
מוצרלה או גבינה צהובה.