זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: חלבי
מצרכים:
1/2 חבילת פסטה מבושלת (250 גרם לפני בישול)
1 בצל קטן קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם עלי תרד
תיבול: 2 כפות שמן זית, כפית תבלין בזיליקום, מלח ופלפל
לפיזור מעל: גבינת פטה/גבינה בולגרית מעודנת מפוררת
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.
-מוסיפים את קוביות הבטטה, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה עד שהבטטות מתרככות (ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג).
-מוסיפים את עלי התרד ומערבבים כ-2 דקות עד שהעלים מצטמצמים.
-מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת, מתבלים (2 כפות שמן זית, כפית בזיליקום יבש, מלח ופלפל) ומערבבים כדקה. מסירים מהאש, מפזרים מעל גבינת פטה/בולגרית ומגישים.
פסטה עם תרד, פסטה עם בטטה
נהדר !!! קל להכנה וכל כך טעים.
בעלי אמר שזה יותר טוב מלצאת למסעדה.
שמחה שיצא טעים❤️
ממש טעים! תודה רבה! הכנתי מספר פעמים. מתאים גם עם דלעת (במקום הבטטה). 😊🙏✨😋
איזה כיף שאהבתם את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤
היי אפשר להשתמש בבייבי תרד?
היי,
אפשר(:
לא צריך לבשל לפני את הבטטה?
היי,
אין צורך לבשל לפני כן משום שבמתכון מבשלים את הבטטה.
אפשר להחליף את הבטטה באפונה ( משקית קפואה )? כמה זמן בישול צריכה האפונה?
היי,
אפשר, זמן בישול האפונה לוקח כ-10 דקות ואז אפשר להוסיף את התרד.
טעים ברמות תודה רבה!!!
איזה כיף שאהבת❤
אה ושאלה – מתאים להגיש את זה קר?
תודה😁
אפשר להגיש בטמפ’ החדר, אבל אני חושבת שיותר טעים לאכול את המנה הזו חמה(:
האם מתאים להשתמש בתרד קפוא ? אם כן, להפשיר אותו לפני?
היי נטע,
אפשר להשתמש בתרד קפוא. רצוי להפשיר מעט לפני ההכנה:)
האם ניתן להוסיף פטריות (טריות) למנה? אם כן, כמה את ממליצה להוסיף?
כן, אפשר להוסיף כחצי חבילה ולטגן יחד עם הבטטה.
תודה, יצא מעולה ממש כמו במסעדה! הוספתי פטריות ופרמז\’ן.
תודה רבה על השיתוף יקירה
נראה מעולה!!!♥
האם צריך לבשל את הבטטה עם מים? תודה
זה תלוי באיזה מחבת משתמשים. אם זו מחבת עם ציפוי שאינו נדבק אין צורך להוסיף מים. רק אם התבשיל מתייבש יש להוסיף כרבע כוס מים.
היי, כדאי מדוע להוסיף את הפסטה למחבת?
את הפסטה המבושלת מוסיפים למחבת כדי למזג אותה עם יתר החומרים והטעמים.
היי אפרת, אני רוצה בגין את הסלט יום לפני. ראיתי שרשמת מונה שאת הגבינה להוסיף לפני ההגשה. האם כדאי גם את הפסטה טרי (ומראש רק את תערובת הירקות) או שהיא תשרוד יום במקרר?
היי מיכל,
אין בעיה להכין את הפסטה יום לפני.
היי, יצא נפלא! תודה רבה
תודה מיכל 🙂
היי אפרת, היה חסר לי רוטב כלשהוא, איזה סוג של רוטב אפשר להוסיף ?
רוטב שמנת ישתלב מצוין. לאחר שהבטטות והתרד מתבשלים מוסיפים מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול, מבשלים על אש גבוהה כ-3 דקות ומתבלים.
היי אפרת אין לי בזיליקום יבש
מה אפשר במקום?
יש לי טימין יבש
זה בסדר?
היי שלומית,
ממליצה להתחיל בחצי כפית טימין יבש ולהוסיף יותר לפי הטעם.
היי
האם אפשר להגיש קר?
מה את ממליצה אם צריך להכין את הפסטה לא מיד לפני הגשה (בגלל ריבוי בישולים אחרים…?)
תודה!
היי דפנה,
אפשר להגיש בטמפ’ החדר. אם מכינים יום לפני אז אפשר להוציא מהמקרר כשעה לפחות לפני שמגישים. את הגבינה מומלץ להוסיף לפני ההגשה. ניתן גם להוסיף 1-2 כפות שמן נוספות לרענון המראה.
כמה מלח ופלפל?
מומלץ להתחיל עם רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור, לטעום ולהוסיף יותר לפי הטעם.
הי
אפשר להוסיף גזר או שלא קשור?
במקום תרד שאין לי…
תודה
היי עודד,
אפשר להכין פשוט בלי התרד.
כמה מ”ל זה 100 גרם תרד?
בסביבות כוס דחוסה בעלים (כוס של 240 מ”ל).
היי אפרת! הכנתי היום ויצא ממש ממש טעים!! לא היה לי בולגרית ואז הוספתי גבינה צהובה ועדיין היה מוצלח מאוד! תודה רבה 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אודליה
הי
אפשר לוותר על התרד? אין לי…
כן עודד, אתה יכול לוותר.
אפשר גבינה צהובה במקום הפטה/בולגרית?
כן ליהי, אפשר.
לא הבנתי מה כאן משמש כרוטב אם יש רק 2 כפות שמן זית…
היי מור,
הפסטה הזו היא ללא רוטב. היא מקבלת את הטעם מיתר החומרים ושמן הזית מעניק לה לחות.
שבת שלום 🙂
ביצעתי גרסה טבעונית, בלי שום ובזיליקום, אבל כן עם פסטו … יצא וואוו 🙂
מעולה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
מנה נפלאה שמככבת על שולחני , אינני מוסיפה לה גבינה וכך הפכתי אותה לתוספת נהדרת לכל מנה בשרית. תודה רבה אפרת על מתכונים מצויינים!!
אני מאוד שמחה לשמוע נחמה!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
יום נפלא
מעולה!!!
שמחה שאהבת חגית 🙂
יצא ממש טעים, תודה רבה!