שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 18 דקות

מס’ מנות: 2-3 מנות

סוג: חלבי

מצרכים:

1/2 חבילת פסטה מבושלת (250 גרם לפני בישול)

1 בצל קטן קצוץ

2 שיני שום קצוצות

1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות

100 גרם עלי תרד

תיבול: 2 כפות שמן זית, כפית תבלין בזיליקום, מלח ופלפל

לפיזור מעל: גבינת פטה/גבינה בולגרית מעודנת מפוררת

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.

-מוסיפים את קוביות הבטטה, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה עד שהבטטות מתרככות (ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים את עלי התרד ומערבבים כ-2 דקות עד שהעלים מצטמצמים.

-מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת, מתבלים (2 כפות שמן זית, כפית בזיליקום יבש, מלח ופלפל) ומערבבים כדקה. מסירים מהאש, מפזרים מעל גבינת פטה/בולגרית ומגישים.

פסטה עם תרד, פסטה עם בטטה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוף עם זיתים בתנור
לביבות סלק ותפוח אדמה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מוריה (12:32 15.07.2021)

טעים ברמות תודה רבה!!!

מתכונים ב-10 דקות (14:49 15.07.2021)

איזה כיף שאהבת❤

מוריה (21:42 15.07.2021)

אה ושאלה – מתאים להגיש את זה קר?
תודה😁

מתכונים ב-10 דקות (23:10 15.07.2021)

אפשר להגיש בטמפ’ החדר, אבל אני חושבת שיותר טעים לאכול את המנה הזו חמה(:

Neta (10:09 5.04.2021)

האם מתאים להשתמש בתרד קפוא ? אם כן, להפשיר אותו לפני?

מתכונים ב-10 דקות (10:21 5.04.2021)

היי נטע,
אפשר להשתמש בתרד קפוא. רצוי להפשיר מעט לפני ההכנה:)

נופר (09:26 9.11.2020)

האם ניתן להוסיף פטריות (טריות) למנה? אם כן, כמה את ממליצה להוסיף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:45 9.11.2020)

כן, אפשר להוסיף כחצי חבילה ולטגן יחד עם הבטטה.

נופר (14:12 12.11.2020)

תודה, יצא מעולה ממש כמו במסעדה! הוספתי פטריות ופרמז\’ן.

מתכונים ב-10 דקות (14:49 12.11.2020)

תודה רבה על השיתוף יקירה
נראה מעולה!!!♥

הדר (20:50 13.04.2020)

האם צריך לבשל את הבטטה עם מים? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:58 13.04.2020)

זה תלוי באיזה מחבת משתמשים. אם זו מחבת עם ציפוי שאינו נדבק אין צורך להוסיף מים. רק אם התבשיל מתייבש יש להוסיף כרבע כוס מים.

דאשה (17:04 25.12.2018)

היי, כדאי מדוע להוסיף את הפסטה למחבת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:33 25.12.2018)

את הפסטה המבושלת מוסיפים למחבת כדי למזג אותה עם יתר החומרים והטעמים.

מיכל (00:54 22.06.2018)

היי אפרת, אני רוצה בגין את הסלט יום לפני. ראיתי שרשמת מונה שאת הגבינה להוסיף לפני ההגשה. האם כדאי גם את הפסטה טרי (ומראש רק את תערובת הירקות) או שהיא תשרוד יום במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:06 22.06.2018)

היי מיכל,
אין בעיה להכין את הפסטה יום לפני.

מיכל (18:50 23.06.2018)

היי, יצא נפלא! תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:21 23.06.2018)

תודה מיכל 🙂

orri (19:43 30.01.2018)

היי אפרת, היה חסר לי רוטב כלשהוא, איזה סוג של רוטב אפשר להוסיף ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:32 30.01.2018)

רוטב שמנת ישתלב מצוין. לאחר שהבטטות והתרד מתבשלים מוסיפים מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול, מבשלים על אש גבוהה כ-3 דקות ומתבלים.

שלומית (19:42 14.10.2017)

היי אפרת אין לי בזיליקום יבש
מה אפשר במקום?
יש לי טימין יבש
זה בסדר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:49 14.10.2017)

היי שלומית,
ממליצה להתחיל בחצי כפית טימין יבש ולהוסיף יותר לפי הטעם.

דפנה (07:48 13.10.2017)

היי
האם אפשר להגיש קר?
מה את ממליצה אם צריך להכין את הפסטה לא מיד לפני הגשה (בגלל ריבוי בישולים אחרים…?)
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 13.10.2017)

היי דפנה,
אפשר להגיש בטמפ’ החדר. אם מכינים יום לפני אז אפשר להוציא מהמקרר כשעה לפחות לפני שמגישים. את הגבינה מומלץ להוסיף לפני ההגשה. ניתן גם להוסיף 1-2 כפות שמן נוספות לרענון המראה.

מיקי (19:10 21.06.2017)

כמה מלח ופלפל?

מתכונים ב-10 דקות (19:44 21.06.2017)

מומלץ להתחיל עם רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור, לטעום ולהוסיף יותר לפי הטעם.

עודד (13:04 17.01.2017)

הי
אפשר להוסיף גזר או שלא קשור?
במקום תרד שאין לי…
תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:41 17.01.2017)

היי עודד,
אפשר להכין פשוט בלי התרד.

גילי (16:59 30.12.2016)

כמה מ”ל זה 100 גרם תרד?

מתכונים ב-10 דקות (01:01 31.12.2016)

בסביבות כוס דחוסה בעלים (כוס של 240 מ”ל).

אודליה (20:45 21.11.2016)

היי אפרת! הכנתי היום ויצא ממש ממש טעים!! לא היה לי בולגרית ואז הוספתי גבינה צהובה ועדיין היה מוצלח מאוד! תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (08:39 22.11.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אודליה

עודד (14:33 30.06.2016)

הי
אפשר לוותר על התרד? אין לי…

מתכונים ב-10 דקות (14:35 30.06.2016)

כן עודד, אתה יכול לוותר.

ליהי (02:37 26.05.2016)

אפשר גבינה צהובה במקום הפטה/בולגרית?

מתכונים ב-10 דקות (08:22 26.05.2016)

כן ליהי, אפשר.

מור (18:22 4.03.2016)

לא הבנתי מה כאן משמש כרוטב אם יש רק 2 כפות שמן זית…

מתכונים ב-10 דקות (19:04 4.03.2016)

היי מור,
הפסטה הזו היא ללא רוטב. היא מקבלת את הטעם מיתר החומרים ושמן הזית מעניק לה לחות.
שבת שלום 🙂

יפית (18:59 24.11.2015)

ביצעתי גרסה טבעונית, בלי שום ובזיליקום, אבל כן עם פסטו … יצא וואוו 🙂

מתכונים ב-10 דקות (19:08 24.11.2015)

מעולה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

נחמה רמתי (11:35 22.10.2015)

מנה נפלאה שמככבת על שולחני , אינני מוסיפה לה גבינה וכך הפכתי אותה לתוספת נהדרת לכל מנה בשרית. תודה רבה אפרת על מתכונים מצויינים!!

מתכונים ב-10 דקות (11:39 22.10.2015)

אני מאוד שמחה לשמוע נחמה!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
יום נפלא

חגית (13:57 11.10.2014)

מעולה!!!

מתכונים ב-10 דקות (15:02 11.10.2014)

שמחה שאהבת חגית 🙂

שירי (00:36 10.08.2014)

יצא ממש טעים, תודה רבה!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.