זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 28-31 דקות
מס’ מנות: 8 מנות
מצרכים:
2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות שטופות ומיובשות היטב
חצי בצל בינוני קצוץ דק
200 גרם בשר טחון
כפית מלאה רסק עגבניות
שליש כפית כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
כף פטרוזיליה טריה קצוצה
2-3 כפות שמן לשימון הפטריות
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-190 מעלות.
-מסירים בזהירות את רגלי הפטרייה מהפטריות וקוצצים עם סכין.
-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את רגלי הפטריות ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-3 דקות עד שהוא מתבשל. מתבלים ברסק, פפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים כדקה. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
-מניחים את הפטריות בתבנית על נייר אפיה ומשמנים אותן.
-ממלאים בעזרת כפית את הפטריות בתערובת הבשר.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 17-20 דקות.
מומלץ להגיש עם טחינה.
פטריות במילוי בשר טחון
האם אפשר להכין יום לפני ולחמם על הפלטה?
כן אפשר.
היי אפרת
ניסיתי בעבר את המתכון הזה עם הודו טחון והיה מושלם!
רציתי לשאול אם יש אפשרות לשים את המילוי ישר בפטריות בלי לטגן או שזה לא ילך?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
חייבים לטגן את הבשר לפני המילוי כדי שיתבשל כמו שצריך.
למה לא כתוב לשים את הפטרוזיליה? באיזה שלב מוסיפים אותה?
את הפטרוזיליה מוסיפים לאחר הוספת הבשר.
היי
שוב תודה על האתר המדהים.
מאד אוהבים את המתכונים, זה מתכון שאנחנו מכינים כדי לעשות רושם😉
אני רוצה למלא עם הבשר הזה תחתיות של ארטישוק?
את יכולה בבקשה לעזור לי להתאים את המתכון?🙏
היי שלמה,
את תערובת הבשר יש להכין ללא שינוי ולמלא כל תחתית ארטישוק במילוי הבשר. הכמות מתאימה לחצי חבילת תחתיות ארטישוק קפואות.
אופן ההכנה הוא בסיר: יש לטגן בצל בכף שמן, להוסיף כפית מיץ לימון ואז לסדר את תחתיות הארטישוק בסיר, להוסיף רבע כוס מים ולבשל עם מכסה כחצי שעה.
שלום אפרת
נשארה לי הרבה מהתערובת בשר, רעיון מה לעשות איתה בבקשה?
היי נוי,
אפשר להכין עם התערובת את האמפנדס במילוי בשר, או ספגטי בולונז.
שבת שלום😊
האם אפשר להקפיא?
עדיף להמנע אם אפשר כי גם הפטריות וגם הבשר מפרישים נוזלים לאחר הפשרה.
אפשר להכין ולשים במקרר לא אפויות ליומיים או עדיף כבר לאפות ואחרי זה לאחסן במקרר רגיל ובשבת רק לחמם. פשוט הכנתי והארוחה בסוף רק בשבת . או לשים במקרר ולאפות בבוקר בשבת?
עדיף לאפות, לשמור במקרר, ולפני ההגשה בשבת לחמם😊
ניתן להשתמש בפטריות מקופסת שימורים ?
לא חושבת. הן קטנות מידי.
היי אפרת. אני רוצה להכין את המתכון עם פטריות מאד גדולות, לא יודעת את שמם. כאלה שקונים במשקל לא בסלסלה. יש לך מושג כמה פטריות יצאו לי מהכמויות במתכון הזה?
יש לך במקרה את המשקל של הפטריות?
משקל של סלסלת פטריות הוא בערך 230 גרם. הכמות במתכון מתאימה ל2 סלסלות = 460 גרם.
הכנתי עם הודו טחון
(הוספתי תבלין גריל לתערובת)
יצא מושלם!!!
תודה רבה!!!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך
הי אפרת
דבר ראשון אין על המתכונים שלך
הם קלים להכנה, ברורים ועם חומרים נגישים שיש בכל בית ויוצאים טעימים כמו במסעדות יקרתיות…
רציתי לשאול אם אפשר במקום בשר טחון לשים חזה עוף או הודו טחון
תודה רבה!!!
קודם כל תודה ❤️
וכן, אפשר לשים חזה עוף או הודו טחון.
יום מקסים:)
תודה על מתכונים מצוינים האם לקלף את הפטריות והאם אפשר להגיש הפוך שיהיה מפתיע תודה ושבת שלום
אין צורך לקלף.
אפשר להגיש הפוך בתנאי ששיש לך שיטה שהמילוי לא ישפך החוצה 🙂
שבת שלום 🌷
אני חושבת שיש לי דרך שהמילוי לא ישפך, אפשר לטבול את הפתח של הפטריה בקמח וביצה ולטגן מעט רק שיתפס
ערב טוב אפרת, עד עכשיו הכנתי רק את העוגות שלך ועכשיו החלטתי לנסות את המתכון הזה.
במתכונים לעוגות את תמיד מציינת באיזה גודל של תבנית להשתמש ואשמח אם תוכלי להגיד איזה גודל תבנית להשתמש פה.
כמו כן מעולם לא טיגנתי שום דבר אז אשמח אם תוכלי להסביר לי כמה זמן בערך צריך לטגן את הבצל.
ושאלה אחרונה איך יודעים אם הבשר מוכן או לא
היי הילה,
מומלץ להשתמש בתבנית מלבנית גדולה או ענקית של התנור (תבנית כזו שכל הפטריות ייכנסו בה).
את הבצל יש לטגן על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב. חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק.
הבשר מוכן ברגע שהוא משנה את הצבע שלו לחום-אפור.
בהצלחה 🙂
היי אפרת, תודה על עוד מתכון מיוחד
כמה שאלות:
1. באיזה שמן להשתמש?
2. האם אפשר להשתמש בפטרוזילה קפואה או מיובשת ואם כן באיזו עדי וכמה לשים?
3. רוצה להכין גם גרסה בשרית אבל גם צמחונית. יש לך רעיון איך? אם אשתמש בטחון מן הצומח של טבעול נראה לך זה יעבוד?
המון המון תודה
1. שמן זית או קנולה.
2. אפשר לשים קוביית פטרוזיליה קפואה.
3.לא ניסיתי אבל אמור לעבוד.
יום נפלא