זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 27 דקות
מס’ מנות: 2 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל בינוני חתוך לחצאי עיגולים
סלסלת פטריות שמפיניון או פורטבלו טריות פרוסות
טחינה: 3 כפות טחינה גולמית (יש לערבב לפני שימוש), שן שום כתושה, כף מיץ לימון, 5 כפות מים קרים, רבע כפית מלח
לקישוט מעל: כפית פטרוזיליה קצוצה, כף עגבניות מרוסקות
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוספים את הפטריות, ממליחים מעט ומטגנים במשך 6-7 דקות על אש בינונית (יש לערבב מידי פעם).
-בינתיים, מערבבים את חומרי הטחינה בקערית (הטחינה אמורה לצאת במרקם לא סמיך מידי ולא דליל מידי).
-מעבירים את תערובת הפטריות והבצל לתבנית או כלי חסין חום (לפני זה- יש לסנן את התערובת מנוזלים במידה ויש). יוצקים מעל 3-4 כפות מהטחינה.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך כ-15 דקות עד שהטחינה מזהיבה.
-לפני ההגשה מומלץ לפזר מעל כפית פטרוזיליה קצוצה ו/או כף עגבניות מרוסקות.
- אורז עם אטריות |
- פוטטוס בתנור |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- סטייק כרובית |
- אורז כרובית |
- שעועית ירוקה בפסטו
אין לי עגבניות מרוסקות, במה ניתן להמיר?
וכמובן – אין אין אין על המתכונים שלך!!!!
אפשר לגרד עגבניה ואפשר גם לאכול בלי זה:)
אפשר להגיש את הפטריות בטחינה -קר ?
עדיף בטמפ’ החדר.
יש לי סלסלה גדולה של פטריות פורטובלו ענקיות
כמה פטריות לשים? נראה לי שכל הסלסלה זה הרבה מידי
ומה מגישים ליד?
תודה
כמה גרם יש בסלסילה?
שימי כ-8-6 פטריות.
ניתן להגיש עם מנה בשרית כמו עוף/פרגיות/שניצל וכו’, מנת דג, וכן תוספת כמו אורז או קוסקוס/פתיתים ועוד.
אפשר טחינה מלאה?
תודה!
היי,
אפשר(:
אפרת תודה על מתכונים מושלמים וקלים להכנה!
לגבי הסלט אם אני רוצה להגיש אותו בשבת אפשרי במקום בתנור לשים עם הפלטה? או שזה לא יילך?
מה האופציה המיטבית שאפשרי בכדי להגיש את זה חם וטוב בליל שבת.
תודה רבה!
ושאלה נוספת האם יהיה מוצלח גם עם פיטריות בשימורים?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים❤️
כדי להגיש בשבת יש להכין את המנה בשישי, לשמור במקרר ולפני ההגשה לחמם על הפלטה בכלי סגור.
אפשר להשתמש בפטריות שימורים, אבל הכי טעים עם פטריות טריות.
תודה רבה על ההתייחסות המפורטת!
אפרת הכנתי היום, יצא מושלם!!!
תודה על המתכונים שמפתיעים כל פעם מחדש.
שמחה שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤
האם אפשר לשים בהקפאה לפני פיזו הירק והרסק?
היי,
הפטריות לא נשמרות טוב בהקפאה ולכן לא מומלץ.
אם אין ברירה- אפשר לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה, למרות שהכי טעים לאכול באותו יום.
שלום אפרת אין אין כמו האתר שלך אני מוצאת אצלך הכל ! מגוון וטעים!! אני רוצה להכין את הסלט לשבת האם הקרמול של הטחינה יהרס עד ההגשה בסעודה ומתי הכי מוקדם אפשר להכין אותו לפני שבת?
היי,
מומלץ להכין את הסלט כמה שיותר סמוך לשבת על מנת שהטחינה תישמר באופן מיטבי.
מומלץ להכין הכי מוקדם בבוקר שישי על מנת להגיש בערב.
בהצלחה🙂
הי אפרת, אפשר להכין בתבנית אלומיניום חד”פ רגילה?
היי מיכל,
כן, אפשר(:
הי אפרת,
תודה על אתר מושלםםם הכלל יוצא מעולה ובזכותך קיבלתי ביטחון במטבח
שאלה: כתבת באחת התגובות שה3 כפות טחינה מדבר על טחינה לפני ההכנה
הכנתי כבר טחינה ממתכון של טחינה באתר
כמה כפות לשים?
היי,
לדעתי 5-6 כפות אמורות להספיק(:
היי אפרת,
ואם הטחינה היא לא גולמית? עדיין צריל להוסיף לה מים ולימון?
היי קריסטינה,
אם מדובר בטחינה מוכנה אין צורך להוסיף מים.😊
שלום אפרת
האם יש דרך להימנע מהטיגון בהתחלה, ובכלל להימנע מהשמן במתכון?
בנוסף אשמח לדעת – אם מחליפים את הטחינה הביתית בטחינה קנויה, האם ייצא באפייה המרקם המוקרם? וכמה טחינה להוסיף אם משתמשים בטחינה קנויה?
במתכון יש להשתמש בטחינה קנויה שמוסיפים לה מים, לימון ותבלינים. האם התכוונת לטחינה אחרת?
היי יעל,
בטיגון בצל השמן די הכרחי כך שאני לא רואה אפשרות לוותר עליו …
את יכולה להפחית את כמות השמן ע”י כך שתרססי מעט עם ספריי שמן במקום לשים 2 כפות.
בהצלחה!
הכוונה לטחינה קנויה שאינה גולמית (אחלה, צבר וכדומה)
האם תעבוד באפייה ואם כן כמה כדאי לשים
כן אפשר גם טחינה לא גולמית. במקרה כזה אין צורך להוסיף מים אלא רק כפית מיץ לימון, ולפזר 4 כפות על הפטריות.
כך או כך חובה לטגן את הפטריות והבצל לפני האפייה?
האם ניתן לאפות אותם במקום ולאחר מכן להוסיף את הטחינה?
באפייה הבצל לא מתרכך, והפטריות נעשות יבשות יחסית. אם זה בסדר מבחינתך- את יכולה לאפות כ-15-20 דקות על 180 מעלות, להוסיף את הטחינה ולאפות עוד רבע שעה.
טיגנתי את הבצל והפטריות במים בלבד, סיננתי את הנוזלים ואפיתי עם סלט חציל בטחינה שקניתי בסופר. יצא אחלה 🙂
רעיון מעולה! איזה כיף שיצא מוצלח🌺
טחינה קנויה יכולה להיות גולמית או מוכנה, תטעמי מה שיש לך ותחליטי האם להוסיף תיבול.
יצא מדהים! הכנתי מנה כפולה וטרפו במהירות. תודה על מתכון מצוין ♥
איזה כיף שאהבתם את המתכון🌺 תודה אניטה!
אם אני משתמשת בפטריות משימורים כמה פטריות אני צריכה להשים?
היי אסתר,
שימי 500 גרם.
את כותבת לשים 3-4 כפות מהטחינה
לא משתמשים עם כל הטחינה?
היי, הכוונה לקחת מהקופסא של הטחינה 3-4 כפות ואיתם להכין את הטחינה עצמה.
להגשה באירוע שיהיה יפה שמים 3-4 כפות , אבל אפשר להוסיף כמה שתרצו !!
אפשר להשתמש בפטריות משימורים?
אפשר למרות שיותר טעים פטריות טריות.
מתכון מעולה! תודה אפרת.
מאז שאני באתר שלך, כיף להכנס למטבח. הילדים נהנים גם הם לבשל.
אלופת העולם. כל מתכון תמיד עובד ותמיד, אבל תמיד טעים.
אלפי בתים חייבים לך את האוכל הטעים שיש להם בבית.
תודה דינה יקרה ❤️
חבר שלי היה סקפטי לגבי זה, אמר שכל מה שהוא ניסה עם טחינה אף פעם לא יוצא מוקרם כמו שאומרים, אמרתי לו באתר הזה העל יוצא כמו שאומרים..
בקיצור, מעדן!!!😋
מהמם 🙂
תודה ענאל
יצא מדהים! הוספתי גם צנוברים..
אני ובעלי טרפנו! תודה רבה
שמחה שאהבתם 🙂
תודה ליטל
היי,האם אפשר להכין את המנה יום לפני ההגשה?רוצה להגיש בשבת ולכן צריכנ להכין ביום שישי..
זה יותר טעים באותו יום אבל אפשר גם להכין יום לפני ולחמם.
למה הטחינה לאחר האפיה יצאה כמו חלבה.. כאילו ממרח דחוס…
מבחינת מרקם את מתכוונת? לא מבחינת טעם.
הטחינה אמורה מעט להתייצב אבל לא להתקשות יותר מידי.
ערבבת 3 כפות טחינה עם כף מיץ לימון ו5 כפות מים קרים? המרקם יצא נוזלי לפני האפיה?
כן, מבחינת מרקם..
לפני האפיה היה נוזלי.. אחרי אפיה הנוזלים של הפטריות יצאו ועלו מעל הטחינה והטחינה הייתה כמין גוש כזה של חלבה… משו מוזר.. הכנתי גם את הפטריות האפויות וגם להם הנוזלים עלו מעל הכל..
משו מוזר מעט…🙃🙃🙃 ואגב, תודה על התשובה והמענה..
את הפטריות טיגנת לפני במחבת וסיננת מנוזלים?
אולי זה קשור לסוג הטחינה. באיזו טחינה השתמשת?
חיממת תנור 8-10 דקות מראש? חשוב שהתנור יהיה ממש חם אחרת הפטריות מפרישות נוזלים.
א. התנור היה חם
ב. טחינה אחווה
ג.לא בטוח שסיננתי… חח אויש.. אולי אנסה שוב…
אם אני רוצה כמות קטנה ממש.. סוג של 3 פטריות.. אפשרי?
אפשר אבל שימי פחות טחינה. מספיק כף טחינה אחת ולערבב אותה עם כף וחצי מים, שליש כף מיץ לימון, קמצוץ מלח ושליש שן שום כתושה.
תודההה אנסה…😉
מנה פצצה, בעלי אמר שזו אחת המנות הטובות שהוא אכל אי פעם בחיים!!!
שמחה לשמוע ❤️
תודה שחזרת לעדכן.
יכול לעבוד עם ירק אחר גם ?
לא ניסיתי.
אולי אפשר לנסות עם כרובית, תפו”א, בטטה, חצילים קלויים (יש לבשל אותם לפני).
תודה רבה, האם ניתן לעשות זאת עם פיטריות משומרות?
יותר טעים עם פטריות טריות אבל אם אין לך תשתמשי במשומרות.
תודה רבה , הכנו לארוחת בוקר בסיר קרמי במקום בתנור יצא נפלא ממש
שמחה שנהניתם 🙂
ממש טעים. אפשר להוסיף גם צנוברים או גרעיני חמניה
שמחה שאהבת 🙂
סוף הדרך, מוווווושלם
שמחה שאהבת 🙂
ארחתי עם מתכון זה מספר פעמים רב. פשוט קל טעים ונפלא.אלפי תודות על העשייה הברוכה שלך לנו.🥂🌻
שמחה לשמוע 🙂
תודה ציפי 🌺
האם אפשר להשתמש בטחינה רגילה? שקונים מהסופר?
כן.
היי אפשר להכין יום לפני ולחמם למחרת
כן (למרות שזה יותר טעים באותו יום).
מעולה. בעיקר עם רסק העגבניות.
שמחה שאהבת 🙂
יצאה אששש
שמחה שאהבת 🙂
אפשר פטריות שימורים?
את מעולה 🤩
אפשר למרות שיותר טעים פטריות טריות.
יום נפלא 🌷
אתר מ ה מ מ ם
תודה מאיה ❤️
באת לי בדיוק בזמן עם המתכון הזה!
יצא מצויין!!!!
תודה ושבת שלום.
שמחה לשמוע!
תודה רותי ושבת שלום ❤️
נראה מגניב, ננסה לשהת.
אין על האתר שלך,
אני כל היום עליו.
תודה רבה רבה
ופורים שמח
תודה רחל ❤️
פורים שמח!
שלום ותודה על המתכונים המעולים,
האם אפשר לשמור במקרר ואז לחמם?
(לדוג’ לשבת, לשים על הפלטה?)
תודה.
כן.