זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 27 דקות
מס’ מנות: 2 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל בינוני חתוך לחצאי עיגולים
סלסלת פטריות שמפיניון או פורטבלו טריות פרוסות
טחינה: 3 כפות טחינה גולמית (יש לערבב לפני שימוש), שן שום כתושה, כף מיץ לימון, 5 כפות מים קרים, רבע כפית מלח
לקישוט מעל: כפית פטרוזיליה קצוצה, כף עגבניות מרוסקות
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוספים את הפטריות, ממליחים מעט ומטגנים במשך 6-7 דקות על אש בינונית (יש לערבב מידי פעם).
-בינתיים, מערבבים את חומרי הטחינה בקערית (הטחינה אמורה לצאת במרקם לא סמיך מידי ולא דליל מידי).
-מעבירים את תערובת הפטריות והבצל לתבנית או כלי חסין חום (לפני זה- יש לסנן את התערובת מנוזלים במידה ויש). יוצקים מעל 3-4 כפות מהטחינה.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך כ-15 דקות עד שהטחינה מזהיבה.
-לפני ההגשה מומלץ לפזר מעל כפית פטרוזיליה קצוצה ו/או כף עגבניות מרוסקות.
- תבשיל כרוב בסויה |
- סלט ברוקולי וירקות אפוי |
- תבשיל כרוב עם תפוח אדמה |
- ירקות בחרדל ודבש |
- תבשיל שעועית ירוקה ואפונה |
- תבשיל כרוב וגזר
תגובות
אפשר להשתמש בפטריות משימורים?
אפשר למרות שיותר טעים פטריות טריות.
מתכון מעולה! תודה אפרת.
מאז שאני באתר שלך, כיף להכנס למטבח. הילדים נהנים גם הם לבשל.
אלופת העולם. כל מתכון תמיד עובד ותמיד, אבל תמיד טעים.
אלפי בתים חייבים לך את האוכל הטעים שיש להם בבית.
תודה דינה יקרה ❤️
חבר שלי היה סקפטי לגבי זה, אמר שכל מה שהוא ניסה עם טחינה אף פעם לא יוצא מוקרם כמו שאומרים, אמרתי לו באתר הזה העל יוצא כמו שאומרים..
בקיצור, מעדן!!!😋
מהמם 🙂
תודה ענאל
יצא מדהים! הוספתי גם צנוברים..
אני ובעלי טרפנו! תודה רבה
שמחה שאהבתם 🙂
תודה ליטל
היי,האם אפשר להכין את המנה יום לפני ההגשה?רוצה להגיש בשבת ולכן צריכנ להכין ביום שישי..
זה יותר טעים באותו יום אבל אפשר גם להכין יום לפני ולחמם.
למה הטחינה לאחר האפיה יצאה כמו חלבה.. כאילו ממרח דחוס…
מבחינת מרקם את מתכוונת? לא מבחינת טעם.
הטחינה אמורה מעט להתייצב אבל לא להתקשות יותר מידי.
ערבבת 3 כפות טחינה עם כף מיץ לימון ו5 כפות מים קרים? המרקם יצא נוזלי לפני האפיה?
כן, מבחינת מרקם..
לפני האפיה היה נוזלי.. אחרי אפיה הנוזלים של הפטריות יצאו ועלו מעל הטחינה והטחינה הייתה כמין גוש כזה של חלבה… משו מוזר.. הכנתי גם את הפטריות האפויות וגם להם הנוזלים עלו מעל הכל..
משו מוזר מעט…🙃🙃🙃 ואגב, תודה על התשובה והמענה..
את הפטריות טיגנת לפני במחבת וסיננת מנוזלים?
אולי זה קשור לסוג הטחינה. באיזו טחינה השתמשת?
חיממת תנור 8-10 דקות מראש? חשוב שהתנור יהיה ממש חם אחרת הפטריות מפרישות נוזלים.
א. התנור היה חם
ב. טחינה אחווה
ג.לא בטוח שסיננתי… חח אויש.. אולי אנסה שוב…
אם אני רוצה כמות קטנה ממש.. סוג של 3 פטריות.. אפשרי?
אפשר אבל שימי פחות טחינה. מספיק כף טחינה אחת ולערבב אותה עם כף וחצי מים, שליש כף מיץ לימון, קמצוץ מלח ושליש שן שום כתושה.
תודההה אנסה…😉
מנה פצצה, בעלי אמר שזו אחת המנות הטובות שהוא אכל אי פעם בחיים!!!
שמחה לשמוע ❤️
תודה שחזרת לעדכן.
יכול לעבוד עם ירק אחר גם ?
לא ניסיתי.
אולי אפשר לנסות עם כרובית, תפו"א, בטטה, חצילים קלויים (יש לבשל אותם לפני).
תודה רבה, האם ניתן לעשות זאת עם פיטריות משומרות?
יותר טעים עם פטריות טריות אבל אם אין לך תשתמשי במשומרות.
תודה רבה , הכנו לארוחת בוקר בסיר קרמי במקום בתנור יצא נפלא ממש
שמחה שנהניתם 🙂
ממש טעים. אפשר להוסיף גם צנוברים או גרעיני חמניה
שמחה שאהבת 🙂
סוף הדרך, מוווווושלם
שמחה שאהבת 🙂
ארחתי עם מתכון זה מספר פעמים רב. פשוט קל טעים ונפלא.אלפי תודות על העשייה הברוכה שלך לנו.🥂🌻
שמחה לשמוע 🙂
תודה ציפי 🌺
האם אפשר להשתמש בטחינה רגילה? שקונים מהסופר?
כן.
היי אפשר להכין יום לפני ולחמם למחרת
כן (למרות שזה יותר טעים באותו יום).
מעולה. בעיקר עם רסק העגבניות.
שמחה שאהבת 🙂
יצאה אששש
שמחה שאהבת 🙂
אפשר פטריות שימורים?
את מעולה 🤩
אפשר למרות שיותר טעים פטריות טריות.
יום נפלא 🌷
אתר מ ה מ מ ם
תודה מאיה ❤️
באת לי בדיוק בזמן עם המתכון הזה!
יצא מצויין!!!!
תודה ושבת שלום.
שמחה לשמוע!
תודה רותי ושבת שלום ❤️
נראה מגניב, ננסה לשהת.
אין על האתר שלך,
אני כל היום עליו.
תודה רבה רבה
ופורים שמח
תודה רחל ❤️
פורים שמח!
שלום ותודה על המתכונים המעולים,
האם אפשר לשמור במקרר ואז לחמם?
(לדוג' לשבת, לשים על הפלטה?)
תודה.
כן.