שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 27 דקות

מס’ מנות: 2 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בצל בינוני חתוך לחצאי עיגולים

סלסלת פטריות שמפיניון או פורטבלו טריות פרוסות

טחינה: 3 כפות טחינה גולמית (יש לערבב לפני שימוש), שן שום כתושה, כף מיץ לימון, 5 כפות מים קרים, רבע כפית מלח

לקישוט מעל: כפית פטרוזיליה קצוצה, כף עגבניות מרוסקות




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוספים את הפטריות, ממליחים מעט ומטגנים במשך 6-7 דקות על אש בינונית (יש לערבב מידי פעם).

-בינתיים, מערבבים את חומרי הטחינה בקערית (הטחינה אמורה לצאת במרקם לא סמיך מידי ולא דליל מידי).

-מעבירים את תערובת הפטריות והבצל לתבנית או כלי חסין חום (לפני זה- יש לסנן את התערובת מנוזלים במידה ויש). יוצקים מעל 3-4 כפות מהטחינה.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך כ-15 דקות עד שהטחינה מזהיבה.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-לפני ההגשה מומלץ לפזר מעל כפית פטרוזיליה קצוצה ו/או כף עגבניות מרוסקות.

פטריות מוקרמות בטחינה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
קציצות קוסקוסקציצות קוסקוס
מאפינס פרג ולימון מאפינס פרג ולימון
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
דסי (13:48 30.08.2024)

אין לי עגבניות מרוסקות, במה ניתן להמיר?
וכמובן – אין אין אין על המתכונים שלך!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:07 30.08.2024)

אפשר לגרד עגבניה ואפשר גם לאכול בלי זה:)

avatar
מלי (20:25 28.12.2023)

אפשר להגיש את הפטריות בטחינה -קר ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:48 29.12.2023)

עדיף בטמפ’ החדר.

avatar
נויה (13:50 2.02.2023)

יש לי סלסלה גדולה של פטריות פורטובלו ענקיות
כמה פטריות לשים? נראה לי שכל הסלסלה זה הרבה מידי
ומה מגישים ליד?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:05 2.02.2023)

כמה גרם יש בסלסילה?
שימי כ-8-6 פטריות.
ניתן להגיש עם מנה בשרית כמו עוף/פרגיות/שניצל וכו’, מנת דג, וכן תוספת כמו אורז או קוסקוס/פתיתים ועוד.

avatar
יעל (20:15 28.12.2022)

אפשר טחינה מלאה?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:50 28.12.2022)

היי,
אפשר(:

avatar
ציפי (11:00 10.11.2022)

אפרת תודה על מתכונים מושלמים וקלים להכנה!
לגבי הסלט אם אני רוצה להגיש אותו בשבת אפשרי במקום בתנור לשים עם הפלטה? או שזה לא יילך?
מה האופציה המיטבית שאפשרי בכדי להגיש את זה חם וטוב בליל שבת.
תודה רבה!
ושאלה נוספת האם יהיה מוצלח גם עם פיטריות בשימורים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:07 10.11.2022)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים❤️
כדי להגיש בשבת יש להכין את המנה בשישי, לשמור במקרר ולפני ההגשה לחמם על הפלטה בכלי סגור.
אפשר להשתמש בפטריות שימורים, אבל הכי טעים עם פטריות טריות.

avatar
ציפי (17:09 10.11.2022)

תודה רבה על ההתייחסות המפורטת!

avatar
ליבנה (16:05 28.03.2022)

אפרת הכנתי היום, יצא מושלם!!!
תודה על המתכונים שמפתיעים כל פעם מחדש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:52 28.03.2022)

שמחה שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤

avatar
יעל (13:20 25.02.2022)

האם אפשר לשים בהקפאה לפני פיזו הירק והרסק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:55 25.02.2022)

היי,
הפטריות לא נשמרות טוב בהקפאה ולכן לא מומלץ.
אם אין ברירה- אפשר לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה, למרות שהכי טעים לאכול באותו יום.

avatar
merav (11:34 11.11.2021)

שלום אפרת אין אין כמו האתר שלך אני מוצאת אצלך הכל ! מגוון וטעים!! אני רוצה להכין את הסלט לשבת האם הקרמול של הטחינה יהרס עד ההגשה בסעודה ומתי הכי מוקדם אפשר להכין אותו לפני שבת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:38 11.11.2021)

היי,
מומלץ להכין את הסלט כמה שיותר סמוך לשבת על מנת שהטחינה תישמר באופן מיטבי.
מומלץ להכין הכי מוקדם בבוקר שישי על מנת להגיש בערב.
בהצלחה🙂

avatar
מיכל (21:48 4.10.2021)

הי אפרת, אפשר להכין בתבנית אלומיניום חד”פ רגילה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:18 4.10.2021)

היי מיכל,
כן, אפשר(:

avatar
שרית (22:37 2.09.2021)

הי אפרת,
תודה על אתר מושלםםם הכלל יוצא מעולה ובזכותך קיבלתי ביטחון במטבח
שאלה: כתבת באחת התגובות שה3 כפות טחינה מדבר על טחינה לפני ההכנה
הכנתי כבר טחינה ממתכון של טחינה באתר
כמה כפות לשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:07 2.09.2021)

היי,
לדעתי 5-6 כפות אמורות להספיק(:

avatar
קריסטינה (16:33 15.08.2021)

היי אפרת,
ואם הטחינה היא לא גולמית? עדיין צריל להוסיף לה מים ולימון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:48 15.08.2021)

היי קריסטינה,
אם מדובר בטחינה מוכנה אין צורך להוסיף מים.😊

avatar
יעל (08:53 4.08.2021)

שלום אפרת
האם יש דרך להימנע מהטיגון בהתחלה, ובכלל להימנע מהשמן במתכון?

avatar
יעל (09:04 4.08.2021)

בנוסף אשמח לדעת – אם מחליפים את הטחינה הביתית בטחינה קנויה, האם ייצא באפייה המרקם המוקרם? וכמה טחינה להוסיף אם משתמשים בטחינה קנויה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:06 4.08.2021)

במתכון יש להשתמש בטחינה קנויה שמוסיפים לה מים, לימון ותבלינים. האם התכוונת לטחינה אחרת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:03 4.08.2021)

היי יעל,
בטיגון בצל השמן די הכרחי כך שאני לא רואה אפשרות לוותר עליו …
את יכולה להפחית את כמות השמן ע”י כך שתרססי מעט עם ספריי שמן במקום לשים 2 כפות.
בהצלחה!

avatar
יעל (10:18 4.08.2021)

הכוונה לטחינה קנויה שאינה גולמית (אחלה, צבר וכדומה)
האם תעבוד באפייה ואם כן כמה כדאי לשים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:31 4.08.2021)

כן אפשר גם טחינה לא גולמית. במקרה כזה אין צורך להוסיף מים אלא רק כפית מיץ לימון, ולפזר 4 כפות על הפטריות.

avatar
יעל (10:19 4.08.2021)

כך או כך חובה לטגן את הפטריות והבצל לפני האפייה?
האם ניתן לאפות אותם במקום ולאחר מכן להוסיף את הטחינה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:33 4.08.2021)

באפייה הבצל לא מתרכך, והפטריות נעשות יבשות יחסית. אם זה בסדר מבחינתך- את יכולה לאפות כ-15-20 דקות על 180 מעלות, להוסיף את הטחינה ולאפות עוד רבע שעה.

avatar
יעל (01:43 6.08.2021)

טיגנתי את הבצל והפטריות במים בלבד, סיננתי את הנוזלים ואפיתי עם סלט חציל בטחינה שקניתי בסופר. יצא אחלה 🙂

פטריות מוקרמות בטחינה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:45 6.08.2021)

רעיון מעולה! איזה כיף שיצא מוצלח🌺

avatar
כלנית (15:07 23.09.2021)

טחינה קנויה יכולה להיות גולמית או מוכנה, תטעמי מה שיש לך ותחליטי האם להוסיף תיבול.

avatar
אניטה (11:25 25.07.2021)

יצא מדהים! הכנתי מנה כפולה וטרפו במהירות. תודה על מתכון מצוין ♥

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:38 25.07.2021)

איזה כיף שאהבתם את המתכון🌺 תודה אניטה!

avatar
אסתר (13:26 12.03.2021)

אם אני משתמשת בפטריות משימורים כמה פטריות אני צריכה להשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:53 12.03.2021)

היי אסתר,
שימי 500 גרם.

avatar
לאה (13:37 26.01.2021)

את כותבת לשים 3-4 כפות מהטחינה
לא משתמשים עם כל הטחינה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:20 26.01.2021)

היי, הכוונה לקחת מהקופסא של הטחינה 3-4 כפות ואיתם להכין את הטחינה עצמה.

avatar
שף מסעדה בבית שמש (11:25 4.07.2021)

להגשה באירוע שיהיה יפה שמים 3-4 כפות , אבל אפשר להוסיף כמה שתרצו !!

avatar
מיכל (20:43 15.10.2020)

אפשר להשתמש בפטריות משימורים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:09 15.10.2020)

אפשר למרות שיותר טעים פטריות טריות.

avatar
דינה (00:23 6.10.2020)

מתכון מעולה! תודה אפרת.
מאז שאני באתר שלך, כיף להכנס למטבח. הילדים נהנים גם הם לבשל.
אלופת העולם. כל מתכון תמיד עובד ותמיד, אבל תמיד טעים.
אלפי בתים חייבים לך את האוכל הטעים שיש להם בבית.

פטריות מוקרמות בטחינה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:56 6.10.2020)

תודה דינה יקרה ❤️

avatar
ענאל (17:34 25.09.2020)

חבר שלי היה סקפטי לגבי זה, אמר שכל מה שהוא ניסה עם טחינה אף פעם לא יוצא מוקרם כמו שאומרים, אמרתי לו באתר הזה העל יוצא כמו שאומרים..
בקיצור, מעדן!!!😋

פטריות מוקרמות בטחינה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:42 25.09.2020)

מהמם 🙂
תודה ענאל

avatar
ליטל (20:57 27.08.2020)

יצא מדהים! הוספתי גם צנוברים..
אני ובעלי טרפנו! תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:43 27.08.2020)

שמחה שאהבתם 🙂
תודה ליטל

avatar
מיכל (23:23 16.06.2020)

היי,האם אפשר להכין את המנה יום לפני ההגשה?רוצה להגיש בשבת ולכן צריכנ להכין ביום שישי..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:47 17.06.2020)

זה יותר טעים באותו יום אבל אפשר גם להכין יום לפני ולחמם.

avatar
מיכלי (20:50 11.06.2020)

למה הטחינה לאחר האפיה יצאה כמו חלבה.. כאילו ממרח דחוס…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:01 11.06.2020)

מבחינת מרקם את מתכוונת? לא מבחינת טעם.
הטחינה אמורה מעט להתייצב אבל לא להתקשות יותר מידי.
ערבבת 3 כפות טחינה עם כף מיץ לימון ו5 כפות מים קרים? המרקם יצא נוזלי לפני האפיה?

avatar
מיכלי (20:54 14.06.2020)

כן, מבחינת מרקם..
לפני האפיה היה נוזלי.. אחרי אפיה הנוזלים של הפטריות יצאו ועלו מעל הטחינה והטחינה הייתה כמין גוש כזה של חלבה… משו מוזר.. הכנתי גם את הפטריות האפויות וגם להם הנוזלים עלו מעל הכל..
משו מוזר מעט…🙃🙃🙃 ואגב, תודה על התשובה והמענה..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:18 15.06.2020)

את הפטריות טיגנת לפני במחבת וסיננת מנוזלים?
אולי זה קשור לסוג הטחינה. באיזו טחינה השתמשת?
חיממת תנור 8-10 דקות מראש? חשוב שהתנור יהיה ממש חם אחרת הפטריות מפרישות נוזלים.

avatar
מיכלי (13:56 15.06.2020)

א. התנור היה חם
ב. טחינה אחווה
ג.לא בטוח שסיננתי… חח אויש.. אולי אנסה שוב…
אם אני רוצה כמות קטנה ממש.. סוג של 3 פטריות.. אפשרי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:07 15.06.2020)

אפשר אבל שימי פחות טחינה. מספיק כף טחינה אחת ולערבב אותה עם כף וחצי מים, שליש כף מיץ לימון, קמצוץ מלח ושליש שן שום כתושה.

avatar
מיכלי (11:52 16.06.2020)

תודההה אנסה…😉

avatar
מיקי (21:39 20.05.2020)

מנה פצצה, בעלי אמר שזו אחת המנות הטובות שהוא אכל אי פעם בחיים!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:43 20.05.2020)

שמחה לשמוע ❤️
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
אלי (17:38 14.05.2020)

יכול לעבוד עם ירק אחר גם ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:45 14.05.2020)

לא ניסיתי.
אולי אפשר לנסות עם כרובית, תפו”א, בטטה, חצילים קלויים (יש לבשל אותם לפני).

avatar
רחל (13:20 14.05.2020)

תודה רבה, האם ניתן לעשות זאת עם פיטריות משומרות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:01 14.05.2020)

יותר טעים עם פטריות טריות אבל אם אין לך תשתמשי במשומרות.

avatar
דוד (13:20 29.04.2020)

תודה רבה , הכנו לארוחת בוקר בסיר קרמי במקום בתנור יצא נפלא ממש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:27 29.04.2020)

שמחה שנהניתם 🙂

avatar
שמחה שלומית כץ (22:33 30.10.2019)

ממש טעים. אפשר להוסיף גם צנוברים או גרעיני חמניה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 31.10.2019)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
רבקה (19:00 6.08.2019)

סוף הדרך, מוווווושלם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:41 7.08.2019)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
Zipi (14:43 28.07.2019)

ארחתי עם מתכון זה מספר פעמים רב. פשוט קל טעים ונפלא.אלפי תודות על העשייה הברוכה שלך לנו.🥂🌻

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:01 28.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ציפי 🌺

avatar
רויטל (19:46 17.06.2019)

האם אפשר להשתמש בטחינה רגילה? שקונים מהסופר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:53 17.06.2019)

כן.

avatar
דודו (19:22 11.06.2019)

היי אפשר להכין יום לפני ולחמם למחרת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:30 11.06.2019)

כן (למרות שזה יותר טעים באותו יום).

avatar
תמר (14:28 4.05.2019)

מעולה. בעיקר עם רסק העגבניות.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:58 4.05.2019)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
חני (10:39 22.03.2019)

יצאה אששש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:11 22.03.2019)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
סיגל (23:02 17.03.2019)

אפשר פטריות שימורים?
את מעולה 🤩

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:38 18.03.2019)

אפשר למרות שיותר טעים פטריות טריות.
יום נפלא 🌷

avatar
מאיה (11:20 16.03.2019)

אתר מ ה מ מ ם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:14 16.03.2019)

תודה מאיה ❤️

avatar
רותי (15:24 15.03.2019)

באת לי בדיוק בזמן עם המתכון הזה!
יצא מצויין!!!!
תודה ושבת שלום.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:13 15.03.2019)

שמחה לשמוע!
תודה רותי ושבת שלום ❤️

avatar
רחל (09:15 15.03.2019)

נראה מגניב, ננסה לשהת.
אין על האתר שלך,
אני כל היום עליו.
תודה רבה רבה
ופורים שמח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:11 15.03.2019)

תודה רחל ❤️
פורים שמח!

avatar
מיכל (15:03 14.03.2019)

שלום ותודה על המתכונים המעולים,
האם אפשר לשמור במקרר ואז לחמם?
(לדוג’ לשבת, לשים על הפלטה?)
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:16 14.03.2019)

כן.

לקריאת כל התגובות