שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

מס’ מנות: 5 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

בצל גדול חתוך לרצועות דקות

2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות חתוכות גס (סה”כ 500 ג’)

2 קולורבי בינוניים קלופים חתוכים לקוביות בגודל 1.5 ס”מ

חצי כוס מים

חצי כפית מלח, כפית אבקת מרק, קמצוץ פלפל שחור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (יש להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק).

-מוסיפים פטריות ומטגנים (ללא מכסה) במשך כ-5 דקות (אש בינונית, יש לערבב מידי פעם).

הפעל טיימר (5 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים קולורבי, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 10 דקות (אש בינונית, יש לערבב מידי פעם).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים חצי כוס מים, מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות, עד שהקולורבי מתרכך.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מתבלים במלח, אבקת מרק ופלפל שחור. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

ראו גם
סלט כרוב ובצלסלט כרוב ובצל
אוזני המן מלוחות אוזני המן מלוחות
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
ח.ש (11:14 2.11.2022)

היי
האם הבישול אמור להיות עם כיסוי מכסה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:45 2.11.2022)

היי,
רצוי לכסות(:

avatar
אהובה (12:37 25.09.2022)

הי אפרת מתכון מעולה השתמשתי גם בשמפיניון וגם בפורטובלו במקום קולורבי שמתי תפ”א והוספתי שורש פיטרוזילה קל טעים ומזין אין מילים שנה טובה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:21 25.09.2022)

שמחה מאד שיצא מוצלח❤ תודה שחזרת לשתף וחג שמח!

avatar
חן חנה קינדיל (08:42 10.07.2022)

היי..
אשמח לתחליף לבצל.. גם לא שום.
תודה רבה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:34 10.07.2022)

היי,
אפשר לוותר על הבצל(:

avatar
ליאת (לידיציה) בכר (11:41 4.02.2022)

וואי הוספתי גם שורש פטרוזליה (נאה כמו גזר לבן) עם הקולורבי.. הגשתי חם והתענגנו על זה.
תודה על המתכון הטעים והמהיר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:39 4.02.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף ושבת שלום🌺

avatar
קטי (10:46 14.10.2021)

איפה המתכון? מופיעים רק הרכיבים…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:24 14.10.2021)

היי,
המתכון מופיע… מצרפת לך אותו:
אופן ההכנה

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (יש להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק).

-מוסיפים פטריות ומטגנים (ללא מכסה) במשך כ-5 דקות (אש בינונית, יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים קולורבי, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 10 דקות (אש בינונית, יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים חצי כוס מים, מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות, עד שהקולורבי מתרכך.

-מתבלים במלח, אבקת מרק ופלפל שחור. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

avatar
רחלי (17:50 5.09.2021)

היי
אפשר להשמיט את הקולורבי ולעשות כמות יותר גדולה של בצלים?
ואם כן, כמה בצלים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:13 5.09.2021)

היי,
כן, אפשר לשים 2 בצלים גדולים(:

avatar
נאוה (12:43 7.06.2021)

הי אפרת,
מגישים חם או קר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:55 7.06.2021)

אם אוהבים אפשר להגיש בטמפ’ החדר, אבל יותר טעים לאכול את התבשיל חם😊

avatar
נועה (14:06 26.04.2021)

ניתן להשתמש הפטריות מקופסאת שימורים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:19 26.04.2021)

היי נועה,
אפשר😊

avatar
חני (07:29 24.03.2021)

האם אפשר להקפיא? האם הטעם נפגם בהקפאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:57 24.03.2021)

היי חני,
אפשר להקפיא, אין בעיה😊

avatar
עינת (12:14 14.03.2021)

היי אפרת
למנה אחת או שתיים להשתמש הכל בחצי כמה פטריות רצוי וקולורבי?
בתודה ויום נעים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:01 14.03.2021)

היי עינת,
כן, חצי-תשימי חצי סלסלת פטריות וקולורבי אחד:)

avatar
מירי (07:07 19.02.2021)

אודה לתחליף לקולורבי…תפו”א?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:44 19.02.2021)

כן.

avatar
מירי (09:52 19.02.2021)

תודה

לקריאת כל התגובות