זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
בצל גדול חתוך לרצועות דקות
2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות חתוכות גס (סה”כ 500 ג’)
2 קולורבי בינוניים קלופים חתוכים לקוביות בגודל 1.5 ס”מ
חצי כוס מים
חצי כפית מלח, כפית אבקת מרק, קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (יש להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק).
-מוסיפים פטריות ומטגנים (ללא מכסה) במשך כ-5 דקות (אש בינונית, יש לערבב מידי פעם).
הפעל טיימר (5 דק’)
+
טיימר פועל
-מוסיפים קולורבי, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 10 דקות (אש בינונית, יש לערבב מידי פעם).
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
-מוסיפים חצי כוס מים, מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות, עד שהקולורבי מתרכך.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
-מתבלים במלח, אבקת מרק ופלפל שחור. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
ראו גם
- אורז עם אטריות |
- פוטטוס בתנור |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- סטייק כרובית |
- אורז כרובית |
- שעועית ירוקה בפסטו
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
היי
האם הבישול אמור להיות עם כיסוי מכסה?
היי,
רצוי לכסות(:
הי אפרת מתכון מעולה השתמשתי גם בשמפיניון וגם בפורטובלו במקום קולורבי שמתי תפ”א והוספתי שורש פיטרוזילה קל טעים ומזין אין מילים שנה טובה
שמחה מאד שיצא מוצלח❤ תודה שחזרת לשתף וחג שמח!
היי..
אשמח לתחליף לבצל.. גם לא שום.
תודה רבה 🙂
היי,
אפשר לוותר על הבצל(:
וואי הוספתי גם שורש פטרוזליה (נאה כמו גזר לבן) עם הקולורבי.. הגשתי חם והתענגנו על זה.
תודה על המתכון הטעים והמהיר
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף ושבת שלום🌺
איפה המתכון? מופיעים רק הרכיבים…
היי,
המתכון מופיע… מצרפת לך אותו:
אופן ההכנה
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (יש להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק).
-מוסיפים פטריות ומטגנים (ללא מכסה) במשך כ-5 דקות (אש בינונית, יש לערבב מידי פעם).
-מוסיפים קולורבי, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 10 דקות (אש בינונית, יש לערבב מידי פעם).
-מוסיפים חצי כוס מים, מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות, עד שהקולורבי מתרכך.
-מתבלים במלח, אבקת מרק ופלפל שחור. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
היי
אפשר להשמיט את הקולורבי ולעשות כמות יותר גדולה של בצלים?
ואם כן, כמה בצלים?
היי,
כן, אפשר לשים 2 בצלים גדולים(:
הי אפרת,
מגישים חם או קר?
אם אוהבים אפשר להגיש בטמפ’ החדר, אבל יותר טעים לאכול את התבשיל חם😊
ניתן להשתמש הפטריות מקופסאת שימורים?
היי נועה,
אפשר😊
האם אפשר להקפיא? האם הטעם נפגם בהקפאה?
היי חני,
אפשר להקפיא, אין בעיה😊
היי אפרת
למנה אחת או שתיים להשתמש הכל בחצי כמה פטריות רצוי וקולורבי?
בתודה ויום נעים.
היי עינת,
כן, חצי-תשימי חצי סלסלת פטריות וקולורבי אחד:)
אודה לתחליף לקולורבי…תפו”א?
כן.
תודה