זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
בצל גדול חתוך לרצועות דקות
2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות חתוכות גס (סה”כ 500 ג’)
2 קולורבי בינוניים קלופים חתוכים לקוביות בגודל 1.5 ס”מ
חצי כוס מים
חצי כפית מלח, כפית אבקת מרק, קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (יש להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק).
-מוסיפים פטריות ומטגנים (ללא מכסה) במשך כ-5 דקות (אש בינונית, יש לערבב מידי פעם).
הפעל טיימר (5 דק’)
+
טיימר פועל
-מוסיפים קולורבי, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 10 דקות (אש בינונית, יש לערבב מידי פעם).
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
-מוסיפים חצי כוס מים, מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות, עד שהקולורבי מתרכך.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
-מתבלים במלח, אבקת מרק ופלפל שחור. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
ראו גם
- פסטה עם פטריות |
- תבשיל בטטה ופירות יבשים |
- תבשיל תפוחי אדמה וערמונים |
- ברוקולי אפוי |
- תפוחי אדמה בזעתר |
- בורקס פטריות
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
וואי הוספתי גם שורש פטרוזליה (נאה כמו גזר לבן) עם הקולורבי.. הגשתי חם והתענגנו על זה.
תודה על המתכון הטעים והמהיר
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף ושבת שלום🌺
איפה המתכון? מופיעים רק הרכיבים…
היי,
המתכון מופיע… מצרפת לך אותו:
אופן ההכנה
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (יש להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק).
-מוסיפים פטריות ומטגנים (ללא מכסה) במשך כ-5 דקות (אש בינונית, יש לערבב מידי פעם).
-מוסיפים קולורבי, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 10 דקות (אש בינונית, יש לערבב מידי פעם).
-מוסיפים חצי כוס מים, מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות, עד שהקולורבי מתרכך.
-מתבלים במלח, אבקת מרק ופלפל שחור. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
היי
אפשר להשמיט את הקולורבי ולעשות כמות יותר גדולה של בצלים?
ואם כן, כמה בצלים?
היי,
כן, אפשר לשים 2 בצלים גדולים(:
הי אפרת,
מגישים חם או קר?
אם אוהבים אפשר להגיש בטמפ’ החדר, אבל יותר טעים לאכול את התבשיל חם😊
ניתן להשתמש הפטריות מקופסאת שימורים?
היי נועה,
אפשר😊
האם אפשר להקפיא? האם הטעם נפגם בהקפאה?
היי חני,
אפשר להקפיא, אין בעיה😊
היי אפרת
למנה אחת או שתיים להשתמש הכל בחצי כמה פטריות רצוי וקולורבי?
בתודה ויום נעים.
היי עינת,
כן, חצי-תשימי חצי סלסלת פטריות וקולורבי אחד:)
אודה לתחליף לקולורבי…תפו”א?
כן.
תודה