שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: כ-3 מנות

סוג: חלבי/פרווה

רכיבים

25 גרם חמאה

2 כוסות מים

2 כוסות חלב (לפרווה/טבעוני- ראו הערה למטה)

כפית מלאה מלח

¾ כוס (100 ג’) קמח תירס טחון דק

חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת

פלפל שחור לפי הטעם

תוספת פטריות מעל (לא חובה):

4 שיני שום פרוסות

סלסלת פטריות שמפיניון

רבע כפית מלח

*בצל ירוק קצוץ לקישוט

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מתחילים בהכנת הפטריות: מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן, מוסיפים את פרוסות השום והפטריות. ממליחים מעט ומטגנים על אש בינונית-גבוהה במשך כ-5 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות ומזהיבות.

הכנת הפולנטה:

-מחממים בסיר את החמאה, החלב והמים עד שהחמאה נמסה. מוסיפים מלח ומערבבים.

-מוסיפים את קמח התירס בהדרגה ותוך כדי ערבוב במטרפה כדי להימנע מהיווצרות גושים. מבשלים על אש בינונית-נמוכה, תוך כדי ערבוב ממושך, במשך 5-7 דקות, עד שזה מסמיך (הערה: אם בכל זאת נוצרו לכם גושים, אפשר להעביר את התערובת במסננת דקה).

-מוסיפים גבינת פרמז’ן ומערבבים עד להטמעת הגבינה בתערובת. מוסיפים פלפל שחור, טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

-מוזגים לצלחת גדולה, שמים מעל את הפטריות ומגישים.

טיפים והערות

-למרקם יותר עדין ועשיר ואפשר להחליף חצי כוס חלב בחצי כוס שמנת מתוקה.

-שימו לב שמדובר בקמח תירס  ולא בקורנפלור! לא ניתן להמיר בקורנפלור. זה ישנה לגמרי את המתכון.

-חימום מחדש – הפולנטה מתמצקת ומתייצבת בקירור לכן אם אתם לא מגישים אותה מיד אלא אחרי שהיתה במקרר כדאי להוסיף לה נוזלים כשאתם מחממים אותה מחדש ולמעוך עם מועך פירה כדי להחזיר לה את המרקם.

-לגרסה טבעונית אפשר להחליף את החמאה ב-3 כפות שמן זית ואת החלב ב-2 כוסות משקה צמחי לא ממותק (חלב שקדים לא ממותק של אלפרו או חלב קוקוס).

 

ראו גם
סורבה פירות טרופייםסורבה פירות טרופיים
גלידת פיסטוק גלידת פיסטוק
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
זיוה (17:19 29.02.2024)

אפרת יקרה, אם מכינים עם קמח פולנטה שטחון גס יותר מה לשנות במתכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:03 29.02.2024)

לא חושבת שאמור להיות שינוי.

avatar
חגית (11:32 18.12.2023)

הי
אין לי קמח תירס,רק קמח רגיל,
האם אפשר להחליף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:15 18.12.2023)

פולטה מכינים רק עם קמח תירס.
תכיני בהזדמנות אחרת שיהיה לך את הקמח:)

avatar
אימרי (23:05 2.10.2023)

היי אפרת, לגרסא טבעונית מה יכול להחליף את הפרמז’ן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:55 2.10.2023)

היי
הכי מומלץ- לקנות פרמז’ן טבעוני.