זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 תפוחי אדמה גדולים עם קליפה (שטופים ומיובשים היטב) חתוכים לפלחים.
לערבב היטב בקערה: 4 כפות שמן זית, 1 כף קורנפלור, 1 כף מיונז, כפית פפריקה מתוקה, כפית קטשופ (לא חובה), מלח ולפלפל.
אופן הכנה:
-לקיצור זמן האפייה: מכניסים למיקרוגל את פלחי תפו”א ל-5 דקות עד שמעט מתרככים.
-מושחים כל פלח תפו”א בתערובת ומסדרים בתבנית.
-אופים בתנור בחום גבוה (200 מעלות) כ- 20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
היי אפרת, השתמשתי בתפוחי אדמה גורמה עם הקליפה לאחר חצי בישול במים מומלחים. לאחר משיחת הפלחים פיזרתי פירורי לחם לקבלת מרקם יותר קריספי. 20 דקות לא הספיקו ואפיתי 30. יצא מושלם! תודה רבה על עוד מתכון קל ומוצלח !!
נראה מעולה🙂
תודה עמוס
אם אני לא שמה במיקרוגל קודם, ואופה בטורבו – צריך לאפות מכוסה?
איזה מתכון לתפוחי אדמה בתנור יצא מוצלח יום למחרת על פלטה?
אם את לא מרככת לפני אז כדאי לאפות קודם בחום עליון ולתחתון ב180 מעלות ולאחר שזה מתרכך להעביר לטורבו להשחמה. אין צורך לכסות.
זה אמור להיות בסדר על הפלטה.
יצא מטורףףףףף יש מצב להכין היום בערב ולאכול מחר בצהרים? או שזה נהרס במקרר?
שמחה שיצא טעים🙂
זה תלוי בחימום. אם את מכניסה לתנור שחומם מראש ל190 מעלות ומחממת עד שזה נעשה קריספי זה ייצא טעים:)
האם אפשר לשים שמן קנולה במקום שמו זית?
וקמח רגיל במקום קורנפלור?
כן לשתי השאלות:)
וואו! יצא טעים משחשבתי:)
כלוםםם עבודה ויוצא טעיםם!!
תודה ענקית אפרת!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפשר גם בנינגה גריל?
כן, בטח(:
טעים ברמות!!!!!!! תודה אלופה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי אפרת
האם אפשר לחתוך, לרכך ולהשרות ב”מרינדה” את תפוחי האדמה היום בערב אך לאפות רק מחר?? האם זה יפגום במרקם או בטעם?
היי,
פחות כדאי לעשות כך אבל אפשר(:
זה יכול לשנות מעט את המרקם.
שאלה.
מה יכול להחליף מיונז?
היי,
אפשר לשים כף שמן נוספת במקום המיונז.
היי אני רוצה להכין את המתכון ועכשיו פסח, מה אני יכולה לשים במקום קורנפלור או קמח? אפשר קמח מצות?
היי,
לא בטוחה אם יצא מוצלח עם קמח מצות. עדיף להשתמש בקורנפלור או קמח תפוח אדמה שהם כשרים לפסח(:
הי אפרת
המתכונים שלך פשוט מושלמים
מחפשת מתכון לתפוא טובים בסיר
בפסח אני לא משתמשת בתנור
משהו טוב כמו הפוטטו ציפס שאני מכינה מלאאאאא
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
הנה מתכון להום פרייז שעשוי להתאים לך.
היי, כמה מלח ופלפל צריך לשים?
היי,
לפי הטעם, תתחילי בשליש- חצי כפית מלח וקורט פלפל.
הכנתי, יצא טעים.
אבל לא יצא לי קריספי ולא היה לי את הצבע השחום הזה. עשיתי הכול לפי המתכון. התפוח אדמה יצא מאוד רך.
יכולות להיות כמה סיבות:
האם שמת 4 כפות שמן ולא פחות? לא וויתרת על אחד מהמרכיבים? הקפדת לתבל היטב את תפוחי האדמה מכל הצדדים? חיממת את התנור מראש על 200 מעלות? כמה זמן אפית?
כן, שמתי 4 שמן.
שמתי את כול המרכיבים וטיבלתי כמו שצריך. חיממתי את התנור מראש ואפיתי כמו שכתוב, במשך 20 דקות.
אם כך, כנראה היה כדאי לתת קצת יותר מ-20 דקות אפייה (זמן האפייה הוא כ-20 דקות ועשוי להשתנות בין תנורים שונים).
איך לדעת מתי להוציא את התפוחי אדמה? כשהם מקבלים גוון שחום?
תודה מראש
בדיוק, כשהם שחומים ונראים פריכים מספיק לפי הטעם האישי(:
צ’יק צ’ק
וחבלזזזזזזזזז
1)חימום במקירוגל לפני התיבול, נכון?
תודה ענקית.
שאלה נוספת בדרך אגב:
2)איזו מידה לרכוש תבנית סיליקון למתכוני הלחם והעוגות בחושות?
האם זה עדיף מתבנית אינגליש אלומיניום?
פשוט בשביל המאפינס קנינו – וזה מדהים.
1. נכון(:
2. מידת התבנית תלויה בגודל התבנית שבה אתם בד”כ אופים (כלומר, תלוי בכמות שאתם מכינים). למשל: אם לרוב אתם אופים בכמות של 2 תבניות אינגליש/ תבנית עגולה קוטר 24- כדאי לקנות תבנית באותו גודל, של 22*31.
אין כל כך הבדל מבחינת התוצאה בין תבנית אלומיניום לסיליקון, מלבד שבסיליקון אין צורך לשמן את התבנית- קל להוציא ממנה את העוגה, ושזמן האפייה עשוי להתארך מעט.
מקווה שעזרתי😊
מהמממממםםם.
טרפנו וליקקנו את האצבעות. תודהההה
שמחה מאד שאהבתם!😊
טעיםםם, הילדים טרפו את זה כמו במבה
שמחה שאהבתם! שבוע טוב🌺
לערבב היטב בקערה: ……… פפריקה מתוקה, כפית קטשופ (לא חובה), מלח ולפלפל.
מה לא חובה
לא חובה לשים קטשופ
יצא פצצהההההההההההה
ימי ימי ימי ימי ימי ימי ימי
שמחה שיצא טעים 🙂
כמה זמן צריך לשים בתנור אם לא שמתי את זה להתבשל?? כאילו במיקרוגל או במים🧐
אם לא מבשלים לפני, כדאי לחתוך לפלחים לא עבים במיוחד ולאפות ב-190 מעלות במשך כשעה, עד לריכוך.
אני לא בישלתי לפני, ופשוט הוספתי עוד חמש דקות על חום 200 וזה התרכך מצוין.
היי אפרת, האם ניתן לוותר על המיונז? או מה אפשר במקום?
אפשר לשים כף שמן נוספת במקום המיונז.
הי אפרת תודה על המתכונים!
רציתי לדעת איך עושים ללא קיצור זמן אפיה כי אין לנו מיקרוגל.
תודה רבה!
היי,
תוכלי לבשל כ-5-7 דק’ במים חמים
תודה רבה לך על המתכון עשיתי את זה במים ויצא מעולה!
אבל לדעתי עם מכינים למישפחה כולה צריך להכין כפול או משהו כי רק אני ואח שלי אכלנו (זללנו) וכבר נגמר……….
תודה רבה זה מתכון אלוף👌
שמחה שאהבת יקירה❤️
היי
האם לבשל במיקרו לפניי עם מים או בלי?
בלי מים.
וואו יצא נדירררר הכנתי עכשיו וטרפנו הכללל!!! פוטטו מושלם…
תודה רבה אפרת..
תודה מעין!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
יום נפלא
היי אפרת, האתר שלך נפלא! תודה!
הכנתי את המתכון הזה, אבל הורגש הטעם של הקורנפלור. אני חושבת שערבבתי היטב. את יודעת אולי מדוע?
היי נטלי 🙂
מרגישים קצת את הקורנפלור אבל לא מאוד.
אולי שמת כף גדושה/מלאה?
פעם הבאה נסי להפחית אפילו לחצי כף.
שמתי כף מלאה. אנסה שוב ואשים פחות. תודה רבה על המענה!
יצא מושלם!!
שאלה קטנה לפעם הבאה –
ראיתי שכתבת שמקום המיונז אפשר לשים עוד כף שמן,
יוצא אותו דבר?
היי רחל,
כמובן שעם המיונז לטעמי יוצא יותר טוב
אבל תוכלי להשתמש במיונז והשינוי הוא לא קריטי
———
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
היי אפרת אני רוצה להכין את זה עכשיו רציתי לישאול אם אני רוצה לעשות יותר תפוחי אדמה זה נישאר אותו תיבול באותן כמויות????
תתחילי בכמות שמתכון. אם יהיה חסר, תמי אפשר להכין חצי כמות נוספת.
שלום. יש לי בבית רק קמח תופח. בעייתי או שזה בסדר במקום הקורנפלור?
אין בעיה.
היי! אני מתכננת עכשיו להכין את המתכון ורציתי לשאול מה ניתן לעשות במקום לשים אותם במיקורגל לריכוך. אין לי מיקרוגל מה ניתן לעשות?
היי לילך,
אפשר לבשל את פלחי תפוחי האדמה במים רותחים עד לריכוך חלקי (10-15 דקות). לאחר מכן לסנן, לייבש היטב ואז לתבל.
אפשר גם לוותר על הריכוך המקדים ולאפות יותר זמן (45-60 דקות).
היי, ניתן להכין גם עם בטטה?
אני חושבת שכן.
האם אפשר לשים קמח תפו\”א במקום קורנפלור?
תודה
אני חושבת שכן.
חג שמח
האם ניתן להכין במחבת פסים?
תודה
אני חושבת שכן אבל חשוב לרכך אותם לפני.
משאירים את הקליפה על התפוחי אדמה?
צריך לקלף אותם?
אפשר להכין עם קליפה או בלי קליפה, איך שאוהבים.
שמתי צ\’ילי מתוק במקום קטשופ, יצא מעדן!!!!!!!!!
מעולה 🙂
תודה על השיתוף!
היי!
אם אני רוצה לוותר על שלב המיקרו, כמה זמן אני צריכה לאפות את התפוחי אדמה?
תודה רבה על אתר מדהים עם מתכונים מעולים 🙂
היי ענבל,
זה יוצא יותר מוצלח אם מרככים את תפוחי האדמה לפני (זה יוצא רך מבפנים וקריספי מבחוץ). אפשר לרכך גם ע”י בישול במים רותחים על הגז.
אם לא מבשלים לפני, כדאי לחתוך לפלחים לא עבים במיוחד ולאפות ב-190 מעלות במשך כשעה, עד לריכוך.
הייי אני יכולה לטגן במקום אפיה ?אם כן איך מטבלים אשמח לדעת..רוצה להכין עכשיווו
אפשר לתבל באותו אופן ולטגן בשמן עמוק.
היי אפרת אין לי לא קורנפלור ולא קמח זה יצא גם טוב בלי זה?
תודה מראש
הקורנפלור או הקמח יוצרים מין ציפוי לתפוחי האדמה. בלי קמח זה יהיה כמו תפוח אדמה מתובל אבל עדיין טעים.
אם אנחנו אלרגים לגלוטן יש ואין קונפלור במה אפשר להשתמש ? ( לא קמח לבן )
אם יש לך קמח ללא גלוטן כמו כרגיל או תמי אני מניחה שאפשר לשים.
כדאי להוריד בכפות שמן בתערובת, כך שהמתבל לא יוצא נוזלי וספוג בשמן וגם לא נספג בפלחי תפו”א. במקום 4 כפות, לשים 2-3 כפות ויוצא סמיך יותר.
אפשר להוסיף פירורי לחם?
כן.
היי אפרת
אם אין לי קורנפלור מה אפשר לשים במקום?
אפשר לשים כף שטוחה קמח לבן.
מתכונים טובים אבל לא בעשר דקות!!!
זה אמור להיות 10 דקות עבודה, לא כולל זמן אפיה ובישול 🙂
שנה טובה ומתוקה 🌺
יצא מושלםםםםםםם הכנתי הרגעעעע
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שלום אפרת
אני רוצה להכין אבל בתנור ראיתי שרשמת לשים על טורבו , סליחה על הבורות איך הסימן של טורבו נראה? תודה
סימן של מאוורר עם עיגול מסביבו.
היי תגידי אם יש לי כבר תפוחי אדמה בתחילת הבישול שלהם בסיר מים רותחים כמה זמן לבשל לפני שאני מוציא מתבל ולתנור?
היי ניקו,
תלוי אם הם שלמים או חתוכים. תבשל עד שאפשר לנעוץ בהם מזלג בקלות. שים לב שלא יתבשלו יותר מידי אחרת הם עלולים להתפרק.
היי, אנחנו לא אוהבים מיונ זוקטשופ (לא אוהבים ולא אוכוכלים רטבים מוכנים), אפשר לוותר על שניהם? עדיין ייצא טוב?
היי נועה,
אפשר לתבל רק ב 4-5 כפות שמן, כפית פפריקה, מלח ופלפל שחור.
האם אפשר לשים משהו אחר במקום קורנפלור ?
אפשר לשים כף שטוחה קמח לבן.
תוכנית טורבו (!), כדי שחהיה פריך…
כן אפשר בהחלט לאפות בטורבו כדי שזה ייצא פריך יותר.
שבת שלום 🙂
אתר נפלא , למדתי הרבה דרך השאלות ותשובות שלך שהן כל כך ברורות גם לאחת כמוני שאין לה מושג בבישול ואפיה..
את פשוט נהדרת .. כל הכבוד שירבו כמוך…
תודה רבה מירי 🙂
היי אפרת,
האם ניתן להכין מראש (נגיד, בחמישי, בשביל לאכול בשישי שבת) או שבמקרה הזה זה יהיה פחות מוצלח?
היי מיטל,
לדעתי פחות מומלץ במקרה הזה.
יום מקסים 🙂
היי רציתי לדעת בבקשה אפשר גם לשים קצת מרק עוף נכון? תודה
כן שרה, אפשר להוסיף בסביבות כפית אבקת מרק.
שבת שלום 🙂
יצא אחד הדברים הטעימים!!!!!!!!
אתר כל כך מוצלח!! מתכונים ממש פשוטים להכנה, וטעימיםםםםםם!
תודה אביגיל, שמחה שאהבת 🙂
בוקר טוב
יצא מאוד טעים תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה דני
ואוווווו…….
יצא מאוד טעים!
כל המשפחה אמרה שזה ממש נדיר!!!
תודה רבה !
איזה כיף לשמוע!
תודה דביר ושבוע נפלא 🙂
חשוב לעסות עם מיונז?
היי צופיה,
המיונז מוסיף טעם אבל אם אין לך אפשר לוותר.
חג שמח 🙂
מתכון מעולה , התפוחי אדמה יצאו מאוד טעימים !
תודה לירז, שמחה שיצא טעים 🙂
יצא ממש טעים! לא כמו של מקדולנס אבל נורא טעים.
הכנתי לאחי הקטן, הוא לא אוהב תפוחי אדמה ואת זה הוא ממש אהב. תודה רבה, מתכון מוצלח ביותר!
תודה אליס, שמחה שיצא טעים 🙂
לכמה מנות זה?
היי גלית,
2-3 מנות.
אפשר להשתמש התפוח אדמה לבן? זה יצא אותו דבר?
סה האימיל
היי,
מומלץ יותר להשתמש באדום אבל אם אין לך אפשר גם להכין מלבן. זה עדיין ייצא טעים.
יום נפלא 🙂
משתמשים בתפו’א אדום או לבן?
היי אור,
עדיף תפו”א אדום.
הי
אם אין קמח וקורנפלור, עדיין יכול לעבוד?
היי מורן,
הקורנפלור או הקמח יוצרים מין ציפוי לתפוחי האדמה (בלי קמח זה יהיה כמו תפוח אדמה מתובל). את יכולה לנסות עם פירורי לחם אם יש לך.
אין לי קורנפלור האם הוא הכרחי הוא שאפשר למצוא תחליף?
היי מיכל,
אפשר לשים כף קמח לבן במקום.
קמח לבן עם אבקת אפיה? וכמה אם כן?
ללא אבקת אפייה(:
פשוט מעולה!!! תודה!
תודה לאה, שמחה שאהבת 🙂
לא צריך בכלל לכסות עם נייר כסף בתנור?
לא מיכל, אין צורך.
וואו ….ועוד וואו …
הכנתי כמות לגדוד …יצא מעולה …בסוף הארוחה לא נשאר פירור . תודה
שמחה לשמוע רוני!
תודה שחזרת לעדכן.
וואי זה טעיםםםםםםם ,,,,אין דברים כאלה.!!!!
שמחה לשמוע!
תודה עופרה ושבת שלום 🙂
זה יוצא קריספי?
כן, זה יוצא מעט קריספי בציפוי (מבפנים רך כמובן).
בס”ד
שלום
הכנתי ללא בישול מוקדם.
ממש טעים!
לא כדאי לוותר על הקטשופ.
שבת שלום!
תודה שירה, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!
היי, רציתי לברר על עניין המיקרו האם להכניס בקערה עם קצת מים? סגורה או פתוחה? איזו עוצמה? ואם אני מכפילה את הכמות האם להכפיל את הזמן במיקרו או להשאיר כפי שכתבת.
תודה
היי אירנה,
אין צורך להוסיף מים. יש להניח את פלחי תפוחי האדמה בצלחת, לכסות במכסה שמיועד למיקרו ולהפעיל על העוצמה הכי חזקה במשך כ-5 דקות.
אם את מכפילה כמויות אני ממליצה לרכך במיקרוגל באותו אופן אבל בכמה פעמים כדי שלא יהיה עומס בצלחת (תפוחי האדמה לא יכולים להיות זה על זה אלא יש להניח אותם בצלחת אחד ליד השני).
בהצלחה 😉
הכנתי כמות גדולה (2 תבניות) כתוספת בארוחה גדולה לאורחים. תבנית אחת עשיתי בתוספת של צילי לגיוון. יצא מצויין והכל נטרף.
יופי של מתכון, פשוט וטעים, תודה רבה
שמחה לשמוע אירנה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
ואוווו יצא סוף !! תודה אתר מעולה
עשיתי ממנו גם כדורי שוקולד וגם את הפוטטו ובאמת יצא לי טעים ממשששש פעם ראשונה
תודה רויטל, שמחה לשמוע 🙂
הי, האם אפשר לעשות את המתכון עם ציפס קפוא?
היי רחלי,
אני מניחה שזה ייצא פחות טעים 🙂
אוקי. אז הכנתי את המתכון בדיוק כמו שכתוב.
לא ממש האבתי את התוצא הסופית..
אני חושבת שחסר לזה קרנצ’יות (אולי אפשר להוסיף פרורי לחם)
בכל מיקרה פשוט הרגשתי שלקחתי תפח”א מבושל וטבלתי במיונז/קצ’טופ..
זה פוטטו….
זה כמו להגיד על צ’יפס שהרגשת שזה תפוח אדמה מטוגן…
ניסנו…יצא מעולה…יש לנו בעיה עם מיונז בבית..אז כעצתך הוספנו שמן…הציפוי לא בדיוק נבדק אבל יצא מעולה…אתר נהדר יש לך!!!
תודה אבי! אני שמחה שיצא טעים 🙂
היי, האם אפשר להכין את הכל עכשיו – ז”א לרכך במיקרו ולטבול ברוטב, לסדר בתבנית ולשים במקרר ופשוט לאפות יותר מאוחר?
כן מורן, לא אמורה להיות בעיה 🙂
תודה על התגובה המהירה!!! אני אופה בתבנית חד פעמית, האם לשים נייר אפיה? או פשוט ככה?
לדעתי עדיף לשים על נייר אפיה.
בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂
אפשר במקום שמן זית שמן קנולה?
כן יעל, אפשר 🙂
יצא טעים מאד, תוספת אישית שלי שום ובצל ירוק מוסיף המון! תודה רבה
תודה על השיתוף יוסי 🙂
היי האם אפשר לטגן טיגון עמוק במקום לאפות?
בוודאי ענבל 🙂
אפשר להוסיף לתערובת הציפוי צ’ילי מתוק (הרוטב)? או שלא קשור? תודה!
הי אנה,
אפשר אם את אוהבת 🙂
מה אפשר לשים בימקום המיונז
אסור לנו בייצים
הי גיל,
אז תוותרו בכלל על המיונז ותשימו עוד כף שמן ועדיף לא לוותר על הקטשופ אלא אם כן אתם לא אוהבים.
היי, יש אפשרות לוותר על הקורנפלור או להחליף במשהו אחר?
תודה(:
הי מורן, אפשר להחליף בקמח רגיל.
תודה על התגובה המפורטת! בסוף היה לי זמן, אז שמתי בתנור ללא הכנה מוקדמת. כבר רעבה 🙂
במשביל לקצר את זמן האפיה אני מעדיפה לבשל במקום לשים במיקרו. עד איזה רמת רכות צריך לבשל – כמו בשביל פירה או פחות?
היי יולי, חצי בישול, שלא יהיה לגמרי רך כמו בישול לצורך פירה.
אפשר לוותר בכלל על הבישול לפני וישר לאפות. אני מניחה שהבישול במים ייקח לא פחות מ15 דקות, כך שהחיסכון בזמן לא יהיה משמעותי כל כך.
אם בכל זאת החלטת לבשל לפני מומלץ לייבש היטב את תפוחי האדמה לאחר הבישול ולפני שמצפים אותם בתערובת מאחר ובזמן הבישול במים תפוח האדמה סופג מים דבר שיכול לפגוע אחר כך בפריכות.
שבת שלום 🙂
ויתרתי על הקטשופ והחימום במיקרו אז זמן האפייה קרוב ל45 דקות.. ועדיין יצא מצויין! אתר מעולה!! 🙂
תודה עדי 🙂
תודה שמצאתי אתכם אשמח לעדכונים שלכם