שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 2-3 מנות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

2 תפוחי אדמה גדולים עם קליפה (שטופים ומיובשים היטב) חתוכים לפלחים.

לערבב היטב בקערה: 4 כפות שמן זית, 1 כף קורנפלור, 1 כף מיונז, כפית פפריקה מתוקה, כפית קטשופ (לא חובה), מלח ולפלפל.

אופן הכנה:

-לקיצור זמן האפייה: מכניסים למיקרוגל את פלחי תפו"א ל-5 דקות עד שמעט מתרככים.

-מושחים כל פלח תפו"א בתערובת ומסדרים בתבנית.

-אופים בתנור בחום גבוה (200 מעלות) כ- 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מקלוני טוסט מלחם מלא
כדורי עוף אפויים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
ליליה (21:54 8.05.2020)

היי, ניתן להכין גם עם בטטה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:51 9.05.2020)

אני חושבת שכן.

Avatar
נעמה (22:25 12.04.2020)

האם אפשר לשים קמח תפו\"א במקום קורנפלור?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:53 13.04.2020)

אני חושבת שכן.

Avatar
נעמה (21:57 12.04.2020)

חג שמח
האם ניתן להכין במחבת פסים?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:52 13.04.2020)

אני חושבת שכן אבל חשוב לרכך אותם לפני.

Avatar
ליאור (13:32 6.02.2020)

משאירים את הקליפה על התפוחי אדמה?
צריך לקלף אותם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:52 6.02.2020)

אפשר להכין עם קליפה או בלי קליפה, איך שאוהבים.

Avatar
צ ש (20:50 14.01.2020)

שמתי צ\'ילי מתוק במקום קטשופ, יצא מעדן!!!!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:31 15.01.2020)

מעולה 🙂
תודה על השיתוף!

Avatar
ענבל (20:03 6.11.2019)

היי!
אם אני רוצה לוותר על שלב המיקרו, כמה זמן אני צריכה לאפות את התפוחי אדמה?

תודה רבה על אתר מדהים עם מתכונים מעולים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 7.11.2019)

היי ענבל,
זה יוצא יותר מוצלח אם מרככים את תפוחי האדמה לפני (זה יוצא רך מבפנים וקריספי מבחוץ). אפשר לרכך גם ע"י בישול במים רותחים על הגז.
אם לא מבשלים לפני, כדאי לחתוך לפלחים לא עבים במיוחד ולאפות ב-190 מעלות במשך כשעה, עד לריכוך.

Avatar
רחלי (23:33 5.10.2019)

הייי אני יכולה לטגן במקום אפיה ?אם כן איך מטבלים אשמח לדעת..רוצה להכין עכשיווו

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:00 6.10.2019)

אפשר לתבל באותו אופן ולטגן בשמן עמוק.

Avatar
יאנה (20:49 29.06.2019)

היי אפרת אין לי לא קורנפלור ולא קמח זה יצא גם טוב בלי זה?
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:07 30.06.2019)

הקורנפלור או הקמח יוצרים מין ציפוי לתפוחי האדמה. בלי קמח זה יהיה כמו תפוח אדמה מתובל אבל עדיין טעים.

Avatar
נגה (11:12 15.02.2019)

אם אנחנו אלרגים לגלוטן יש ואין קונפלור במה אפשר להשתמש ? ( לא קמח לבן )

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:31 15.02.2019)

אם יש לך קמח ללא גלוטן כמו כרגיל או תמי אני מניחה שאפשר לשים.

Avatar
לילך (12:11 7.02.2019)

כדאי להוריד בכפות שמן בתערובת, כך שהמתבל לא יוצא נוזלי וספוג בשמן וגם לא נספג בפלחי תפו"א. במקום 4 כפות, לשים 2-3 כפות ויוצא סמיך יותר.

Avatar
רות נדיב (11:40 31.12.2018)

אפשר להוסיף פירורי לחם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:36 31.12.2018)

כן.

Avatar
דניאלה (13:27 7.12.2018)

היי אפרת
אם אין לי קורנפלור מה אפשר לשים במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:45 7.12.2018)

אפשר לשים כף שטוחה קמח לבן.

Avatar
יסכה חי (22:30 8.09.2018)

מתכונים טובים אבל לא בעשר דקות!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:09 8.09.2018)

זה אמור להיות 10 דקות עבודה, לא כולל זמן אפיה ובישול 🙂
שנה טובה ומתוקה 🌺

Avatar
ליאת (17:26 15.08.2018)

יצא מושלםםםםםםם הכנתי הרגעעעע

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:35 15.08.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
ש (22:09 19.06.2018)

שלום אפרת
אני רוצה להכין אבל בתנור ראיתי שרשמת לשים על טורבו , סליחה על הבורות איך הסימן של טורבו נראה? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:39 19.06.2018)

סימן של מאוורר עם עיגול מסביבו.

Avatar
ניקו (13:06 30.01.2018)

היי תגידי אם יש לי כבר תפוחי אדמה בתחילת הבישול שלהם בסיר מים רותחים כמה זמן לבשל לפני שאני מוציא מתבל ולתנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:25 30.01.2018)

היי ניקו,
תלוי אם הם שלמים או חתוכים. תבשל עד שאפשר לנעוץ בהם מזלג בקלות. שים לב שלא יתבשלו יותר מידי אחרת הם עלולים להתפרק.

Avatar
נועה (20:23 26.11.2017)

היי, אנחנו לא אוהבים מיונ זוקטשופ (לא אוהבים ולא אוכוכלים רטבים מוכנים), אפשר לוותר על שניהם? עדיין ייצא טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:13 26.11.2017)

היי נועה,
אפשר לתבל רק ב 4-5 כפות שמן, כפית פפריקה, מלח ופלפל שחור.

Avatar
אנה (12:59 1.08.2017)

האם אפשר לשים משהו אחר במקום קורנפלור ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:19 1.08.2017)

אפשר לשים כף שטוחה קמח לבן.

Avatar
מיכל (14:27 21.07.2017)

תוכנית טורבו (!), כדי שחהיה פריך…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:10 21.07.2017)

כן אפשר בהחלט לאפות בטורבו כדי שזה ייצא פריך יותר.
שבת שלום 🙂

Avatar
מירי אוויה (11:27 20.07.2017)

אתר נפלא , למדתי הרבה דרך השאלות ותשובות שלך שהן כל כך ברורות גם לאחת כמוני שאין לה מושג בבישול ואפיה..
את פשוט נהדרת .. כל הכבוד שירבו כמוך…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:00 20.07.2017)

תודה רבה מירי 🙂

Avatar
מיטל (09:10 18.05.2017)

היי אפרת,
האם ניתן להכין מראש (נגיד, בחמישי, בשביל לאכול בשישי שבת) או שבמקרה הזה זה יהיה פחות מוצלח?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:52 18.05.2017)

היי מיטל,
לדעתי פחות מומלץ במקרה הזה.
יום מקסים 🙂

Avatar
שרה (11:57 27.01.2017)

היי רציתי לדעת בבקשה אפשר גם לשים קצת מרק עוף נכון? תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:15 27.01.2017)

כן שרה, אפשר להוסיף בסביבות כפית אבקת מרק.
שבת שלום 🙂

Avatar
אביגיל (19:18 20.12.2016)

יצא אחד הדברים הטעימים!!!!!!!!
אתר כל כך מוצלח!! מתכונים ממש פשוטים להכנה, וטעימיםםםםםם!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:52 20.12.2016)

תודה אביגיל, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
דני (09:42 20.12.2016)

בוקר טוב
יצא מאוד טעים תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:55 20.12.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה דני

Avatar
דביר (14:29 11.12.2016)

ואוווווו…….
יצא מאוד טעים!
כל המשפחה אמרה שזה ממש נדיר!!!
תודה רבה !

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:40 11.12.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה דביר ושבוע נפלא 🙂

Avatar
צופיה (10:08 23.10.2016)

חשוב לעסות עם מיונז?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:28 23.10.2016)

היי צופיה,
המיונז מוסיף טעם אבל אם אין לך אפשר לוותר.
חג שמח 🙂

Avatar
לירז כהן (21:24 12.10.2016)

מתכון מעולה , התפוחי אדמה יצאו מאוד טעימים !

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:07 12.10.2016)

תודה לירז, שמחה שיצא טעים 🙂

Avatar
אליס (15:58 28.08.2016)

יצא ממש טעים! לא כמו של מקדולנס אבל נורא טעים.
הכנתי לאחי הקטן, הוא לא אוהב תפוחי אדמה ואת זה הוא ממש אהב. תודה רבה, מתכון מוצלח ביותר!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:17 28.08.2016)

תודה אליס, שמחה שיצא טעים 🙂

Avatar
גלית (17:34 31.07.2016)

לכמה מנות זה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:47 31.07.2016)

היי גלית,
2-3 מנות.

Avatar
jsns (10:45 30.06.2016)

אפשר להשתמש התפוח אדמה לבן? זה יצא אותו דבר?

Avatar
jsns (10:47 30.06.2016)

סה האימיל

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:54 30.06.2016)

היי,
מומלץ יותר להשתמש באדום אבל אם אין לך אפשר גם להכין מלבן. זה עדיין ייצא טעים.
יום נפלא 🙂

Avatar
אור (14:42 20.06.2016)

משתמשים בתפו'א אדום או לבן?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:31 20.06.2016)

היי אור,
עדיף תפו"א אדום.

Avatar
מורן (09:27 18.06.2016)

הי
אם אין קמח וקורנפלור, עדיין יכול לעבוד?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:51 18.06.2016)

היי מורן,
הקורנפלור או הקמח יוצרים מין ציפוי לתפוחי האדמה (בלי קמח זה יהיה כמו תפוח אדמה מתובל). את יכולה לנסות עם פירורי לחם אם יש לך.

Avatar
מיכל שיחל (18:00 12.06.2016)

אין לי קורנפלור האם הוא הכרחי הוא שאפשר למצוא תחליף?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:46 12.06.2016)

היי מיכל,
אפשר לשים כף קמח לבן במקום.

Avatar
לאה (20:58 8.04.2016)

פשוט מעולה!!! תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:10 9.04.2016)

תודה לאה, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
מיכל (17:48 20.03.2016)

לא צריך בכלל לכסות עם נייר כסף בתנור?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:26 20.03.2016)

לא מיכל, אין צורך.

Avatar
רוני ב. (14:44 9.03.2016)

וואו ….ועוד וואו …
הכנתי כמות לגדוד …יצא מעולה …בסוף הארוחה לא נשאר פירור . תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:15 9.03.2016)

שמחה לשמוע רוני!
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
עופרה (09:52 5.02.2016)

וואי זה טעיםםםםםםם ,,,,אין דברים כאלה.!!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:09 5.02.2016)

שמחה לשמוע!
תודה עופרה ושבת שלום 🙂

Avatar
אנונימית (13:24 26.01.2016)

זה יוצא קריספי?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:29 26.01.2016)

כן, זה יוצא מעט קריספי בציפוי (מבפנים רך כמובן).

Avatar
שירה (10:48 1.01.2016)

בס"ד
שלום
הכנתי ללא בישול מוקדם.
ממש טעים!
לא כדאי לוותר על הקטשופ.
שבת שלום!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:01 1.01.2016)

תודה שירה, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!

Avatar
אירנה (07:27 31.12.2015)

היי, רציתי לברר על עניין המיקרו האם להכניס בקערה עם קצת מים? סגורה או פתוחה? איזו עוצמה? ואם אני מכפילה את הכמות האם להכפיל את הזמן במיקרו או להשאיר כפי שכתבת.
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:27 31.12.2015)

היי אירנה,
אין צורך להוסיף מים. יש להניח את פלחי תפוחי האדמה בצלחת, לכסות במכסה שמיועד למיקרו ולהפעיל על העוצמה הכי חזקה במשך כ-5 דקות.
אם את מכפילה כמויות אני ממליצה לרכך במיקרוגל באותו אופן אבל בכמה פעמים כדי שלא יהיה עומס בצלחת (תפוחי האדמה לא יכולים להיות זה על זה אלא יש להניח אותם בצלחת אחד ליד השני).
בהצלחה 😉

Avatar
אירנה (19:02 4.01.2016)

הכנתי כמות גדולה (2 תבניות) כתוספת בארוחה גדולה לאורחים. תבנית אחת עשיתי בתוספת של צילי לגיוון. יצא מצויין והכל נטרף.
יופי של מתכון, פשוט וטעים, תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:04 4.01.2016)

שמחה לשמוע אירנה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
רויטל (16:26 4.11.2015)

ואוווו יצא סוף !! תודה אתר מעולה
עשיתי ממנו גם כדורי שוקולד וגם את הפוטטו ובאמת יצא לי טעים ממשששש פעם ראשונה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:31 4.11.2015)

תודה רויטל, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
רחלי דיסקינד (18:25 2.11.2015)

הי, האם אפשר לעשות את המתכון עם ציפס קפוא?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:22 2.11.2015)

היי רחלי,
אני מניחה שזה ייצא פחות טעים 🙂

Avatar
נוי (16:30 14.10.2015)

אוקי. אז הכנתי את המתכון בדיוק כמו שכתוב.
לא ממש האבתי את התוצא הסופית..
אני חושבת שחסר לזה קרנצ'יות (אולי אפשר להוסיף פרורי לחם)
בכל מיקרה פשוט הרגשתי שלקחתי תפח"א מבושל וטבלתי במיונז/קצ'טופ..

Avatar
שליו (20:51 21.10.2015)

זה פוטטו….
זה כמו להגיד על צ'יפס שהרגשת שזה תפוח אדמה מטוגן…

Avatar
אבי (21:31 3.10.2015)

ניסנו…יצא מעולה…יש לנו בעיה עם מיונז בבית..אז כעצתך הוספנו שמן…הציפוי לא בדיוק נבדק אבל יצא מעולה…אתר נהדר יש לך!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:48 3.10.2015)

תודה אבי! אני שמחה שיצא טעים 🙂

Avatar
מורן (13:04 2.09.2015)

היי, האם אפשר להכין את הכל עכשיו – ז"א לרכך במיקרו ולטבול ברוטב, לסדר בתבנית ולשים במקרר ופשוט לאפות יותר מאוחר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:13 2.09.2015)

כן מורן, לא אמורה להיות בעיה 🙂

Avatar
מורן (13:22 2.09.2015)

תודה על התגובה המהירה!!! אני אופה בתבנית חד פעמית, האם לשים נייר אפיה? או פשוט ככה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:57 2.09.2015)

לדעתי עדיף לשים על נייר אפיה.
בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂

Avatar
יעל (15:11 7.08.2015)

אפשר במקום שמן זית שמן קנולה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:13 7.08.2015)

כן יעל, אפשר 🙂

Avatar
יוסי (22:03 4.06.2015)

יצא טעים מאד, תוספת אישית שלי שום ובצל ירוק מוסיף המון! תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:29 4.06.2015)

תודה על השיתוף יוסי 🙂

Avatar
ענבל (11:56 13.11.2014)

היי האם אפשר לטגן טיגון עמוק במקום לאפות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:04 13.11.2014)

בוודאי ענבל 🙂

Avatar
אנה (14:56 8.10.2014)

אפשר להוסיף לתערובת הציפוי צ'ילי מתוק (הרוטב)? או שלא קשור? תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:32 8.10.2014)

הי אנה,
אפשר אם את אוהבת 🙂

Avatar
גיל (19:04 7.10.2014)

מה אפשר לשים בימקום המיונז
אסור לנו בייצים

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:12 7.10.2014)

הי גיל,
אז תוותרו בכלל על המיונז ותשימו עוד כף שמן ועדיף לא לוותר על הקטשופ אלא אם כן אתם לא אוהבים.

Avatar
מורן (13:27 29.05.2014)

היי, יש אפשרות לוותר על הקורנפלור או להחליף במשהו אחר?
תודה(:

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:43 29.05.2014)

הי מורן, אפשר להחליף בקמח רגיל.

Avatar
יולי (11:24 28.02.2014)

תודה על התגובה המפורטת! בסוף היה לי זמן, אז שמתי בתנור ללא הכנה מוקדמת. כבר רעבה 🙂

Avatar
יולי (08:55 28.02.2014)

במשביל לקצר את זמן האפיה אני מעדיפה לבשל במקום לשים במיקרו. עד איזה רמת רכות צריך לבשל – כמו בשביל פירה או פחות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:04 28.02.2014)

היי יולי, חצי בישול, שלא יהיה לגמרי רך כמו בישול לצורך פירה.
אפשר לוותר בכלל על הבישול לפני וישר לאפות. אני מניחה שהבישול במים ייקח לא פחות מ15 דקות, כך שהחיסכון בזמן לא יהיה משמעותי כל כך.
אם בכל זאת החלטת לבשל לפני מומלץ לייבש היטב את תפוחי האדמה לאחר הבישול ולפני שמצפים אותם בתערובת מאחר ובזמן הבישול במים תפוח האדמה סופג מים דבר שיכול לפגוע אחר כך בפריכות.
שבת שלום 🙂

Avatar
עדי (14:29 19.02.2014)

ויתרתי על הקטשופ והחימום במיקרו אז זמן האפייה קרוב ל45 דקות.. ועדיין יצא מצויין! אתר מעולה!! 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:32 19.02.2014)

תודה עדי 🙂

Avatar
riki cohen (18:53 12.11.2013)

תודה שמצאתי אתכם אשמח לעדכונים שלכם

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.