זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 18-20 יחידות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק חד פעמית או תבנית מלבנית קטנה בגודל 16X16
מצרכים:
200 גרם שוקולד לבן (חלבי)
150 גרם חלב מרוכז ממותק (חצי כוס- 120 מ”ל) (אפשר גם להכין לבד – חלב מרוכז ממותק)
קמצוץ מלח
10 עוגיות אוראו כפולות שבורות לחתיכות קטנות (110 גרם)
אופן הכנה:
-מניחים בקערת זכוכית את קוביות השוקולד והחלב הממותק. מחממים במיקרוגל בפולסים של 15 שניות ומערבבים, עד לקבלת תערובת חלקה (ניתן גם להמיס על הגז באש הכי נמוכה).
-מוסיפים קמצוץ מלח ועוגיות אוראו שבורות ומערבבים.
-מרפדים תבנית בנייר אפיה ויוצקים לתוכה את התערובת. משטחים לגובה אחיד ומכניסים למקפיא למשך 4 שעות לפחות, עד להתייצבות מוחלטת.
-מוצאים וחותכים לריבועים בגודל 3X3 ס”מ.
*שומרים בקופסה סגורה במקפיא.
הערות:
חלב ממותק מרוכז הוא חלב סמיך ומשומר שנארז בקופסת שימורים וניתן להשיגו בכל סופר. ניתן להכין חלב מרוכז ביתי.
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת השחר |
- עוגה ללא אפייה
לחמם בתנור זה אפשרי כי המיקרוגל בשרי
כן
זה יעבוד טוב עם התחליף בשמנת מתוקה במקום חלב?
יש מצב שזה ייצא נוזלי ולא יציב עם שמנת מתוקה.
אם אני רוצה לעשות את זה כמו ממרח
להשים במקרר?
מה הכוונה ממרח?
הכוונה שזה יישאר נוזלי? אם כן יש לשים כמות קטנה של עוגיות אוראו מפוררות דק-דק כי זה מה שמסמיך את התערובת.
מתכון ממש חבל על הזמן
מתאים לכול דבר
תודה על המתכון ממש יצאה טעים אין מילים
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אי אפשר לא לשתף על מתכון כזה!!!!!!!!!
הי, האם ניתן להכין ללא חלב מרוכז? (תחליף)
היי,
לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר להמיר את החלב המרוכז ב-4 כפות שמנת מתוקה.
הי, זה די דחוף- כמה עוגיות אוראו בדיוק לשים? ביחידות? ממש, כמה עוגיות ספיציפית, לא חפיסות (דרך אגב, יש לי חפיסות של 6 עוגיות)
היי,
כמו שכתוב במתכון- 10 עוגיות.
הי אפרת!
יש לך רעיון לעוגיות ללא גלוטן שיכולות להחליף את האוראו?
ממש ממש תודה!!!!!!!!!!
עדי
היי עדי,
אני חושבת שאפשר להכין את המתכון הזה לעוגיות שוקולד ללא גלוטן.
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה😊
תודה!
אעדכן בעז”ה!
וואי אין עליך אפרת!
יצא מדהים! טעים מאוד! הילדים חיסלו הכל תוך שניות!
רק רציתי לשאול- עשיתי את המתכון פעם שלישית, ובטעות כשיצקתי לתוך תבנית שכחתי לשים נייר אפייה… מה לעשות? זה ממש קריטי? זה לא יצא לי מהתבנית?
אבל באמת יצא מושלם!
היי יהודית,
שמחה שאהבתם את המתכון(:
יכול להיות שהפאדג’ יצא טוב מהתבנית, אבל גם אם הוא קצת יישבר ולא ייחתך לריבועים סימטריים- זה לא ממש משנה😉
היי אפרת, תודה על המתכונים המעולים!!
האם אפשר להחליף את עוגיות האוראו בפתי בר?
תודה
כן אפשר.
יש לי 2 שאלות לא קשורות למתכון זה:
1. האם אפשר להקפיא לזניה ואם כן, איך מפשירים?
2. אני רוצה לעשות כפיות שוקולד איך אני עושה? פשוט ממיסה שוקולד? או מוסיפה משהו?
והספרים שלך מעוליםם!!!! כל מתכון אליפות!!! רק חבל שאין שם אפשרות לשאול 😉
היי ספיר,
1. לא ניסיתי להקפיא ולא בטוחה אם כדאי.
2. כן, את ממיסה שוקולד בלי כלום. רק שוקולד. אחרת זה לא יתקשה.
בוקר טוב
אפשר כמויות לפחית אחת של חלב מרוכז
תודה
כמה גרם יש בפחית? 397 גרם?
אם כן אלה הכמויות:
525 גרם שוקולד לבן (חלבי)
פחית חלב מרוכז ממותק
קמצוץ מלח
26 עוגיות אוראו כפולות שבורות לחתיכות קטנות (286 גרם)
ערב טוב
כן הכוונה רך ולא נוח לחיתוך
אז הטיפ של הגדלת כמות השוקולד רלוונטי לכל פאדג’.
במקרה הזה אפשר להוסיף יותר עוגיות שמייצבות את התערובת.
היי
בפאדג שוקולד המלצת להגדיל את כמות השוקולד שזה לא יצא עיסתי
גם כאן?
תודה
כשאתה אומר עיסתי אתה מתכוון למרקם רך מידי ולא נוח לחיתוך?
הפאדג’ הזה אמור לצאת יותר יציב בגלל עוגיות האוראו.
היי אפרת,רציתי לשאול איזה תחליף יכול להיות לחלב,משהו שניסית,תודה ראש,
היי ריקה,
אין לי משהו שניסיתי אבל יכול להיות ש-4 כפות שמנת מתוקה.
היי אפרת,
אם אני רוצה להחליף את החלב המרוכז בשמנת מתוקה,
4 כפות זה במקום 150 גר’ חלב מרוכז?
כן. חייבת לציין שלא ניסיתי.
הכנתי את הפאדג’ כבר פעמיים והוא נורא דביק ולא קופא בכלל
הוא לא אמור לקפוא, אלא רק להתייצב. זה בסדר שהוא קצת דביק אבל אם הוא יותר מידי דביק אז פעם הבאה כדאי לשים פחות חלב מרוכז.
שגעתם את כותב המתכון,
שאלה: האם משהו הכין? אם כן איך יצא?
הכנתי ויצא מעולה טעים מאוד
תוכלי להגיד באיזה סופר ספיציפי מצאת את החלב המרוכז ניסיתי בכמה סופרים ולא מצאתי
תודה
שופרסל דיל. ממליצה לך לשאול במקום.
גם ברמי לוי ניתן למצוא את החלב המרכז, בשימורים, עדיף לשאול את העובדים.
היכן ניתן לקנות חלב מרוכז?
תודה על כל המתכונים טעימים אני משתמשת ונעזרת בהם רבות ותמיד הם יוצאים לי טעימים להפליא!!
היי ריקי,
ניתן לקנות חלב מרוכז בכל סופר. זה נמצא במדפי האפיה או במדפי קופסאות השימורים.
זה מגיע בדר”כ בקופסת שימורים (לפעמים גם בצנצנת זכוכית).
היי בוקר
לשים עוגיות דקות או עבות?
תודה
עוגיות כפולת עם הקרם בפנים.
לשחם ת העוגיות עם הקרם?
כן, לשבור עם הקרם.
היי אפשר עם שוקולד מריר?
היי ספיר,
יש את המתכון הזה – פאדג’ שוקולד.
אפשר חלב קוקוס? החלב המרוכז נשמע ממש לא בריא🙄
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להמיר את החלב המרוכז ב 4 כפות שמנת מתוקה או קרם קוקוס (המרקם יהיה מעט שונה וזה ייצא קצת יותר נמוך).
היוש, אני לא רוצה עוגיות אוריאו, על מה את ממליצה?
היי שרית,
במקום עוגיות אוראו אפשר לשים פתי בר בטעם שוקולד, פיסטוקים או אגוזי פקאן או לוז קלויים.
אפרת יקרה,
אני מכירה לך תודה ענקית,
מתכונים טעימים להפליא, נראים טוב,
מנוסחים באופן בהיר ושווה לכל נפש.
לנשים עסוקות, כמוני, זו ממש הצלה.
תודה גדולה.
שתוכלי להמשיך עם כוחות סיפוק ,והרבה שמחה.
תודה רבה צביה ❤️
יום טוב תודה למתכון קל ומהיר. האם אפשר להכין פרווה? במה לחליף את החלבי
היי אהובה,
במקרה הזה אני לא חושבת. החלב הממותק הוא זה שמעניק את המרקם והוא חלבי. בנוסף, שוקולד לבן פרווה הרבה פחות טעים.
שאלה: עם כל השוקולד, חלב ממותק והעוגיות, לא מדובר על קינוח מתוק מדי?
כן, זה יוצא מתוק לכן כדאי לחתוך לריבועים קטנים.
אם רוצים להפחית קצת את המתיקות אפשר להמיר את עוגיות האוראו בפיסטוקים קלויים או אגוזי פקאן או לוז קלויים.
איך נראה החלב מרוכז
יש כל מיני סוגים. מצרפת תמונה של כמה סוגים שלקחתי מגוגל.
אפשר בחלב רגיל????????
חלב רגיל לא מתאים כאן. החלב המרוכז הוא שעושה את המרקם.