זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 95 דקות
מצרכים:
חלקי עוף לפי הטעם: שוקיים, ירכיים, כנפיים וחזה.
בצל גדול חתוך גס.
3 תפוחי אדמה חתוכים לחצאים.
3 גזרים חתוכים לחצאים.
כוס וחצי מים רותחים.
תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, כף פפריקה מתוקה, כשליש כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
-מטגנים בסיר את הבצל במעט שמן עד להזהבה.
-מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים מעט משני הצדדים.
-מוסיפים את תפו”א והגזר, מתבלים ומוסיפים את המים הרותחים.
-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה וחצי.
הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- עוף שלם בנינג’ה |
- סלמון במרינדה
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
לכרעיים 1- ז”א פולקע ומשולש ותפו”א וגזר בכמויות שציינת
לתבל בכמויות שציינת?
וכמה מים?
תודה רבה!
אפשר לשים חצי כוס מים, כפית אבקת מרק, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, כשליש כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם
תודה רבה!
היי אפרת,
איזה אתר מוש 3>
רציתי לשאול-
אפשר לבשל את העוף בלי מים בכלל? (אני מכינה אותו בלי ירקות).
ש’יתבשל במיץ של עצמו’ ויצא בסגנון צלוי יותר?
אם כן, כמה זמן לבשל אותו?
היי יונית
אפשר בתנאי שאת משתמשת בסיר עם ציפוי נון סטיק (שאינו נדבק) אחרת העוף ישרף.
זמן בישול כשעה וחצי.
שבת שלום💜
האמת היא שהכנתי את המתכון הזה די בחשש.
מה כבר יכול לצאת מתיבול כל כך פשוט?
לא היתה לי סבלנות להתקשקש עם משהו יותר שווה, אז זרמתי.
יצא יאמייייי….
ללקק ת’אצבעות!
איזה כיף לשמוע:)
תודה שחזרת לעדכן!
שלום!
אפשר להוסיף כרובית?
באיזה שלב?
היי,
אפשר להוסיף כרובית קפואה לאחר כשעה של בישול.
אם זו כרובית טרייה יש לבשל אותה לפני כן: להרתיח מים ואז להוסיף את הכרובית ולבשל כ-7 דקות.
היי אפרת
אני מחפשת דרך לבשל שוק וחזה עוף יחד (אני יודעת שצריך לבשל את החזה בשלב מתקדם של בישול השוק כדי שלא יתייבש) אבל אני רוצה שהשוק יתבשל ממש טוב ולא יהיו בו חלקים לא מבושלים.
פעם ניסיתי להשרות אותו במשרה ולטגן במחבת אבל לא יצא מוצלח.
לצד זה להגיש פתיתים עם ירקות -מתכון שלך שראיתי.
אציין שאין לי תנור בשרי כך שאני חייבת בסיר/מחבת. יש לך מתכון מתאים לשוק והחזה?
ממש תודה לך❤️
היי,
אין לי מתכון ספציפי לשוקיים וחזה יחד.
אבל באופן כללי- אפשר לבשל אותם בנפרד על מנת שיתבשלו בצורה הטובה ביותר, לאחר מכן אם תרצי תוכלי לאחד אותם.
היי אפרת, אני צריכה כמויות ל-4 סועדים. יש לי 4 חלקי עוף
היי דפנה,
תכיני מחצית מהכמויות במתכון.
גמר חתימה טובה🌺
האם המים צריכים לכסות לגמרי את חלקי העוף?
לא לגמרי, אבל את רובם(:
הי אפרת,
נשארים לי המון מים בסיום הבישול האם כך זה צריך להיות ? אני מעדיפה שיהיו פחות מים
היי,
את יכולה להוריד חלק מהמים שנשארו ולהמשיך לבשל עוד קצת.
מה יכולה לשים במקום אבקת מרק עוף?
היי מיכל,
אפשר לשים קצת יותר מלח. תתחילי מכפית שטוחה ותוסיפי יותר בסוף לפי הטעם.😊
מתכון מושלם
מתכונים מושלים
חולה על האתר הזה
שמחה מאוד לשמוע:) תודה יעלה🌺
לכמה כרעיים מדובר?
היי לאה,
כ8-10 כרעיים.
שלום.האם אפשר לוותר על הירקות?
כן אין בעיה לוותר על הירקות 🙂
יצא מאודדדד טעים!!!!
אין על האתר הזה רק ממנו אני מבשלת!!!
🙂
שמחה לשמוע ❤️
היי אפרת,
שמתי במקום תפו”א אפונה וגזר משקית קפואה, אומנם יצא טעים אך שרוף לגמרי..
שמתי את הסיר לשעה וחצי והעוף יצא מצוין.
מה כדאי לעשות כדי שהאפונה והגזר לא ייצאו שרופים?
השתמשת בסיר מנירוסטה במקרה?
על איזה אש בישלת?
אני מניחה שהנוזלים התאדו במהלך הבישול?
כן סיר מנירוסטה רחב.
על אש בינונית, וכן הם באמת התאדו..
אז להבא עדיף להכין בסיר עם ציפוי שאינו נדבק ולאפות באש בינונית נמוכה (הכוונה – עיגול בינוני על אש הכי נמוכה).
אם בכל זאת מכינים בסיר מנירוסטה כדאי לבדוק כל הזמן שהנוזלים לא מתאדים ואם כן, להוסיף מים במהלך הבישול.
מעדכנת שהכנתי בסיר לא מנירוסטה ויצא מעולה – ולא שרוף 🙂
תודה רבה אפרת על היחס ועל המתכונים !
מעולה 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!
היי אפרת,
אני רוצה להכין סיקר קטנטן עם 3 שוקי עוף.
יכולה בבקשה לכתוב לי את הכמויות של יתר המרכיבים?
תודה רבה לך 🙂
.3 שוקיים
בצל קטן חתוך גס.
תפוח אדמה גדול חתוך ל-3
גזר חתוך לחצי
כוס מים רותחים.
תיבול: כפית אבקת מרק, כפית פפריקה מתוקה, כרבע כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
תודה יקירה,
בסוף עשיתי לפי מה שהיה נראה לי,
שמתי 4 תפוחי אדמה קטנים רבעים כזה, בצל אחד גדול. מבחינת תבלינים שמתי אבקת מרק עוף, טיפה כורכום, מלח ופלפל. יצא מעדן….תודה רבה 🙂
נראה מעולה! 🙂
הי אפרת, האם יהיה מץאים להוסיף קצת יין אדום?
נראה לי מיותר. זה טעים כמו שזה.
חג שמח 🌺
יוצא נהדר גם בסיר לחץ
תודה איתי 🙂
חג שמח
האם צריך לערבב מידי פעם? ואם יש לי סיר עמוק עד איפה המים צרכים להגיע?
אפשר לערבב כל 20-30 דקות.
שימי כוס וחצי מים.
לכמה פוחקע מיועדות הכמויות במתכון?
8-10.
אם אני רוצה להוסיף עדשים כלשהם מתי רצוי ואיזה לדעתך ?
אפשר להוסיף כשני שליש כוס עדשים ירוקות לאחר שמוסיפים את המים.
מומלץ להשרות אותן כשעה לפני במים.
האם אפשר להכין בלי תפוחי אדמה
כן.
אחלה מתכון, ניתן להכין יום מראש?
כן.
יצא טעים מאד!!!
כמות התיבול מדוייקת כ”כ. פשוט טעים!!
תודה רבה!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מוריה וחג שמח!
הי,הכנתי את העוף והוספתי יותר מים עכשיו העוף חיוור, איך אפשר להןסיף לו קצת צבע?
תוסיפי פפריקה מתוקה.
אפשר קישואים במקום תפו”א? ואם כן- באיזה שלב להכניס?
אפשר להכניס אותם בשלב ששמים את תפוחי האדמה אבל מומלץ לחתוך אותם לעיגולים עבים.
תודה רבה על המתכון הנהדר והפשוט.
חשוב לחתוך את תפוחי האדמה לחתיכות מאוד גדולות (ממש לפרוס תפוח אדמה בינוני ל-2) מאחר ובישול של כשעה מרכך אותם היטב, כי אחרת הם ייצאו רכים מדי.
הייתי ממליץ למי שמעוניין להוסיף מעט שום גרוס/אבקת שום/שיני שום לתבשיל כדי להעשיר את הטעם.
ניתן גם להוסיף גרגירי חומוס מקופסת שימורים, מאחר והם מעט קשים בדרך כלל ובישול של כשעה ירכך אותם ויישתלב היטב עם התבשיל.
הערה קטנה : כדאי להוסיף לרשימת רכיבי המתכון את השמן (שבו מטגנים את הבצל).
תודה על השיתוף 🙂
אפשר לוותר על פפריקה, ? יש מצב לשים משהו במקום או פשוט ללא?
הפפריקה מוסיפה גם טעם וגם צבע לתבשיל אבל אפשר להכין גם בלי.
אפרת מועדים לשמחה,
רק לעדכן ולאמר תודה על מתכון פנטסטי שאיחד את כל בני המשפחה, כך שבעת שאני מכינה אותו, אין צורך להכין מהעיקרית ‘למבוגרים’ ומנה אחרת לילדים (-:. המתכון מוכן שוב ושוב והידים לא חדלים לבקש אותו.
לטובת עושי הניסויים (-: –
הכנתי את המתכון ללא הגזר (לטובת חלק מהילדים…) עם ארבעה כרעיים מחולקים (ירך ופולקע) ו – 8 תפוחי אדמה (עם הכמויות של הבשר ותפוחי האדמה ‘אני משחקת’ בהתאם למה שאני מצליחה לופף ולהכניס לסיר ואחר כך ‘משחקת’ בהתאמה עם כמויות התיבול). הגדלתי בהתאם את כמות אבקת המרק לכף גדושה ואת כמות המים לשתי כוסות. כל זה בסיר רחב (32′). ערבבתי כמה פעמים תוך כדי בישול כדי לוודא שתפוחי האדמה ‘לא נתפסים’ בתחתית הסיר וכן כדי לבדוק את מצב הנוזלים ורכות תפוחי האדמה ומוכנות הבשר. אצלי בד”כ (להבה בינונית), מספיקה גם פחות משעה על האש.
…והכי הכי נהנים כולנו – לנגב את הרוטב עם חלה מתוקה (-:
שוב תודה רבה על עוד מתכון מעולה ומועדים לשמחה
מיכל
שמחה שכולם אהבו 🙂
תודה מיכל ❤️
תודה מיכל זה מה שאעשה…
אפרת יקרה, עברה יותר משנה מאז גיליתי את האתר שלך ואני נהנית למצוא בו מתכונים שאפשר להכין בלי להשתגע, תודה!
היום לא הייתי בבית בשעות הבוקר, והבנות הגדולות שלי הכינו את ארוחת הצהרים עם המתכון הזה. היה מוצלח וטעים מאד (למרות שזה לא היה כמו שאני מכינה בדרך כלל, וקצת מלוח לטעמי).
איזה כיף שיכולתי להיות רגועה כשהן מכינות את האוכל בלעדי – יש להן מתכון ברור כל כך ופשוט… ממש תודה!
כיף גדול לשמוע!
תודה ברכה ❤️
נעלם לי העוץ
לא הבנתי
היי,
אם אני רוצה לחמם על פלטת שבת יש צורך להגדיל את כמות המים? אם כן בכמה?
תודה רבה
כמות המים אמורה להספיק לחימום על הפלטה. כמובן שאם במקרה הנוזלים מתאדים יש להוסיף מים.
היי,
אם אני רוצה להכין את המתכון ל18 סועדים באילו כמויות להשתמש? [בתיבול, כמות המים, כמות תפוחי אדמה…]
תודה רבה
זה תלוי איזה מנה בשרית נוספת מוגשת ליד זה.
אפשר להכין בסיר גדול כ-20 חתיכות עוף, 2 בצלים גדולים, 6-8 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים, 6 גזרים חתוכים, 3.5 כוסות מים, כף גדושה אבקת מרק, 2כפות פפריקה מתוקה, כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
התחלתי עכשיו לבשל מתכון שלך
כמה סמן לטגן את העוף? עשיתי כבר שני צדדים
מספיק לטגן 2 דקות מכל צד.
מה ניתן לשים במקום אבקת מרק?
שימי פשוט קצת יותר מלח. תתחילי מכפית שטוחה ותוסיפי יותר בסוף לפי הטעם.
היי! ראשית רוצה לציין שהמתכון מעולה.
שנית, האם אפשר להוסיף אפונה? ואם כן באיזה צורה ובאיזה שלב מוסיפים לסיר? אפונה קפואה או בשימורים? האם היא צריכה להיות אותו זמן כמו הגזר והתפוחי אדמה?
תודה!!
היי רוני,
אפשר להוסיף אפונה משקית קפואה כבר בתחילת הבישול, זאת אומרת לאחר הוספת המים.
יום מקסים 🌺
היי עשיתי בעבר שוקיים עוף ברוטב עם תפוחי אדמה שמתגנים בצל ואז את העוף ואז מוסיפים גמבה עגבניות תפוחי אדמה וכו ובסוף שמים גם את המים ואני לא מוצאת כעת את המתכון תוכלי לשלוח לי קישיר אליו או את המתכון עצמו זה יצא ממש מעולה ורוצה להכין שוב
היי זיוה,
מצרפת לינק למתכון – עוף ברוטב עגבניות.
שנה טובה 🙂
אפרת עשיתי שבוע שעבר ויצא לי גרוע:(
עשיתי בסיר גדול כי אין לי יותר קטן ושמתי 2 כוסות מים ובסוף הבישול לא נשאר רוטב והבטטה ששמתי נהייתה כמו דייסה , מה אפשר לעשות ? כי אני רוצה להכין שוב ואין לי סיר יותר קטן
ואם עושים שוקיים צריך להוציא להם את העור ?
אשמח שתעני לפני הערב , תודה
והפעם אני רוצה לשים גזר ותפוח אדמה
היי רחל,
אם השתמשת בסיר גדול אז 2 כוסות מים אינם מספיקים ויש להוסיף אפילו כ-4 כוסות, תלוי בגודל הסיר. אם מגדילים את כמות המים יש להגדיל גם את התיבול בהתאם ולשים כף אבקת מרק, כף וחצי פפריקה מתוקה, שני שליש כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
לגבי הבטטה, זה יכול להיות כתוצאה מערבוב יתר (יש לערבב מעט ובעדינות) או חיתוך הבטטה קטן מידי או כתוצאה מסוג הסיר. באיזה סוג סיר השתמשת? טפלון, נירוסטה או משהו אחר?
אין צורך להסיר את העור מהשוקיים.
היי, אפרת.
כמה חלקי עוף אפשר לקחת?
8-10 יחידות.
אם אני מחליפה את הגזר בבטה אז מתי לשים אותו ? ואיך יודעים שהעוף התבשל ? כי כתבת שענ עד שעה וחצי ואני לא יודעת כמה זמן לחכות
היי רחל,
העוף אמור להיות מבושל כמו שצריך לאחר שעה וחצי לכן זה הזמן שאני ממליצה לבשל.
את יכולה לחתוך בטטה לחתיכות גדולות (ל2-3 חלקים, תלוי בגודל הבטטה) ולשים מהתחלה, עם תפוחי האדמה.
בהצלחה 🙂
הי אפרת
המתכון ממש קל פשוט וטעים
הכנתי אותו לשבת וממש אהבנו
רק מה לפי דעתי צריך לבשל קודם את העוף והגזרים ואח”כ
לקראת הסוף להוסיף את התפ”א כי הם נעשו לי רכים מדי
אבל חוץ מזה טעים מאד בחום הזה אני מחפשת מתכונים קלים וטעימים להכנה
תודה ושבת שלום
היי פיעה,
זה תלוי בגודל שאת חותכת את תפוחי האדמה.
בכל מקרה תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבת שלום!
היי אפרת
במקום 3 גזרים אני רוצה לשים עוד 3 תפוחי אדמה או אפילו יותר. איך היחס מבחינת התיבול? הכמויות משתנות?
תודה ושבת שלום
היי ליטל,
אין צורך לשנות את התיבול. כמובן שמומלץ לטעום לקראת סוף הבישול ואם חסר מלח אז להוסיף לפי הטעם.
שלום ממש תודה על כל מתכונים!רציתי לשאול אפשר להוסיף דבש? או שלא קשור למתכון?
אפשר להוסיף כף דבש.
שבת שלום 🙂
הכנתי
מעולהה
תודה.
תודה גל, שמחה לשמוע 🙂
אפשר להחליף את הפפריקה בכורכום?
היי רון,
אפשר, העוף פשוט ייצא צהוב ולא אדום.
יש לך אתר מצוין!
המים צריכים לכסות את העוף והתפו”א?
יש חלקים שנמצאים מעל המים
היי לידור,
המים לא צריכים לכסות את העוף ותפו”א. הם רק בשביל שהתחתית לא תהיה יבשה ושיהיה רוטב.
חג שמח 🙂
שלום!
אם אני עושה שני כרעיים מה התיבול שאני צריך?
תודה רבה מראש!
וגם הכמויות באופן כללי- מים, ירקות וכו..
היי יצחק,
הכמויות לשני כרעיים נשארות אותן כמויות. תפו”א וגזר אפשר לשים כמה שרוצים והמים והתיבול נשארים אותו דבר (כי זה רוטב שבתוכו מתבשל העוף).
יום נפלא 🙂
הי, אני הוספתי קצת רסק ויצא טעים, תנסו
היי המתכון הוא ללא רסק עגבניות?
נכון, ללא רסק.
שבוע נפלא 🙂
מתכון טעים ומעולה , תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ריקי והמשך יום נפלא
אפשר להקפיא?
אפשר, חוץ מאת תפוח האדמה אחרת הוא משנה את מרקמו לאחר ההפשרה ועלול לפגוע בכל התבשיל.
היי
לא מומלץ מדי פעם לבדוק שלא חסר נוזלים?
כן דני, מומלץ.
ואם חסר מה לעשות ?
להוסיף מים, בין חצי לכוס מים.
היי אני רוצה לנסות את המתכון איך אפשר לעשות אותו חריף?
היי טובה,
אפשר להוסיף פפריקה חריפה. ממליצה להתחיל בכפית שטוחה ולהוסיף יותר לפי הטעם.
בהצלחה 😉
שלום, רציתי בבקשה לשאול: את התפוחי אדמה צריך לקלף ואז לחתוך לחצי? או שלא צריך לקלף?
היי מיכל,
צריך לקלף ואז לחתוך לחצי.
בהצלחה 😉
אפשר להוסיף פטריות ????
כן אפשר 🙂
כמו תמיד מתכון מצוין וקל!! הכנתי ללא העור(כשאני מכינה עוף בסיר אני מסירה את העור). הוספתי בטטה. אפשר לבשל אפילו יותר משעה וחצי. הכנתי בסיר רחב של ממולאים.
יצא רך וטעים מאוד!
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
תודה לבנת ושבת שלום!
האם יש משהו שאפשר לשים במקום אבקת מרק עוף?
אנחנו פחות מתחברים לטעם הזה..
תודה מראש וחג שמח!
היי מורן,
מספיק כפית מלח, כף גדושה פפריקה מתוקה ופלפל שחור לפי הטעם.
חג שמח 🙂
אפשר להוסיף אפונה?
כן עדי, למה לא 🙂
עדיף שזו תהיה אפונה שכבר מבושלת או משקית קפואה.
תודה רבה, כל המתכונים שלכם שניסיתי יצאו נהדר!
תודה שרה, איזה כיף לשמוע!
שבת שלום 🙂
כל מתכון שלכם – בול, מה שאני צריכה אני מחפשת קודם כל במתכונים בעשר דקות
תודה שרה! 🙂
חג שמח,כמה חלקי עוף צריך לשים (שוקיים וירכיים), מלח ופלפל?לכמה מנות זה מספיק?
היי שרון,
בסביבות 8-10 חלקים של שוקיים וירכיים.
כפית שטוחה מלח ושליש כפית פלפל שחור.
לגבי כמות המנות זה תלוי כמה חלקי עוף תשימי.
חג שמח 🙂
היי,
מה עם רסק עגבניות? לא צריך?
היי דליה,
אין צורך לשים רסק עגבניות.
יום נעים 🙂
הוספתי בטטה וכרפס עלים והשורש. יצא מעולה
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי
לבשל כשעה על להבה נמוכה?
כן, כשעה עד שעה וחצי על אש נמוכה.
גרגירי חומוס מקופסת שימורים?
היי לימור, אפשר להוסיף גרגירי חומוס מקופסת שימורים או משקית קפואה. יום נפלא!
תודה רבה על התגובה המהירה! להוסיף את גרגירי החומוס בסוף או על ההתחלה ולבשל אותם?
את יכולה להוסיף גם בהתחלה כדי שיספגו בטעמים.
הככנתי אתמול יצא מעולה!!! מתכון קל ופשוט להכנה מומלץ מאוד טעים ופשוט מה שאני הוספתי זה גרגירי חומוס מאוד טעים ביחד מומלץ!!!
היי ליטל, רעיון מעולה לשים גרגירי חומוס! תודה על העדכון ושבת שלום 🙂