זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 90-120 דקות
מצרכים:
כ-10 חתיכות עוף לפי הטעם: כרעיים, שוקיים, ירכיים, כנפיים וחזה.
5-6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים.
3-4 כפות שמן זית או קנולה
כף אבקת מרק, כף גדושה פפריקה אדומה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
-מתבלים את חלקי העוף ואת תפוחי האדמה בשמן ובתבלינים ומסדרים בתבנית.
-מכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות למשך כשעה וחצי- שעתיים.
הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- עוף שלם בנינג’ה |
- סלמון במרינדה
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
שאלה של צמחונית שצריכה להכין עוף:) צריך להוריד את העור לפני? צריך לעשות משהו לפני שמטבלים ושמים בתנור?
אוהבת כל כך את המתכונים שלך!
אין צורך להסיר את העור או לעשות משהו:)
אפשר ישר לתבל.
היי,
האם לא צריך לבשל קצת את העוף קודם, והאם צריך לעטוף בנייר כסף בהתחלה?
אין צורך לבשל לפני ולא לכסות
שלום אפרת.
אני רוצה להכין את העוף בתנור הערב ולחמם ולהגיש אותו מחר. האם זה אפשרי או שלא יהיה טעים?
במידה ואת לא ממליצה על חימום עוף בתנור יום אחד, האם את ממליץ להכין עוף על הכיריים ולחמם יום לאחר מכן?
תודה מראש.
כן אפשר.
תודה אפרת! הכנתי לשבת, והאורח שהודיע שהוא אף פעם לא נוגע בעוף, לא גמר לקחת עוד! וכמובן בעלי והילדים אהבו 🙂
איזה כיף לשמוע!
תודה אסתר🙂
היי,
נניח שהתבשיל מוכן בשעה 11:45 ואני רוצה להגיש לארוחת צהריים בשעה 12:30. אז השאלה האם להשאיר סגור בתנור וכך יישאר חם או שאני צריכה לפתוח את התנור ולתת לכל האדים לצאת ואם לא אעשה את זה אז האדים יעשו את זה יותר מדי מיימי? תודה רבה
תנמיכי את התנור ל140 מעלות ותשאירי בפנים.
היי,
הכנתי את זה פעמיים וכל פעם היה מוכן כבר אחרי שעה, איך זה יכול להיות? זה תנור רגיל, לא חזק או משהו, שמתי על 180 חום עליון ותחתון והכל רגיל. אני לא מבינה כי במתכון כתוב שעה וחצי – שעתיים.
יכול להיות שזה נראה מוכן כבר אחרי שעה.
אני אוהבת להשאיר את זה שעה וחצי-שעתיים כי אז זה יותר רך.
למה כאן זה נעשה יותר רך אבל בחזה עוף אם שמים יותר מדי זמן זה הופך להיות יבש ומתקשה? סליחה על השאלות אני מתחילה לחלוטין בבישולים.
כי חזה עוף הוא חלק שאין בו כמעט שומן ולכן מתייבש מהר. אין לו גם עור שמגן עליו.
אם את רואה שהעוף קיבל צבע יפה אחרי שעה, תכסי אותו בנייר כסף ותמשיכי לאפות עוד חצי שעה-שעה.
היי,
לאיזה גודל לחתוך את התפוחי אדמה?
תודה
היי
לפרוסות או קוביות או סירות בגודל בינוני(:
לא משנה
אפרת המקסימה, האם המתכון הזה יתאים לפרגית עם עצם? (בלי עור, שלא תתייבש לי בתנור…)
והשאלה היא כללית – האם דרך ההכנה של כרעיים בתנור מתאימה לפרגית עם עצם?
היי
אפשר להכין פרגיות בתנור, כמו במתכון הזה(:
אפרת, אחרי שנים שאני משתמשת רק במתכון הפשוט והנהדר הזה לעוף בתנור, החלטתי לנסות להתחכם. השתמשתי במתכון ארוך, מסובך, שלקח לי מלא זמן והשקעה. ומה אני אגיד לך? יצא גועל נפש 😂 המסקנה- אין על המתכונים הפשוטים והמנצחים שלך!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת. האם אפשר להכין עם שקית קוקי בתנור? ואם כן האם יש שינוי בזמן האפייה ?
היי
אפשר ללא שינוי.
שלום אפרת
שאלה נוספת:
הבשר ללא העור. וגם לא משתמשת בנייר כסף לאפייה. (מסרטן)
לכן אני חוששת שהתיבול, עדין לא מספיק לרטיבות הבשר.
מה את מציעה כדי שיהיו יותר נוזלים?
אולי לכסות בנייר אפייה? (=נייר פרגמנט)
אשמח לתשובותייך.
היי
אפשר להוסיף מעט מים ואפשר לכסות במכסה של כלי מתאים לאפייה או שקית קוקי אם אפשרי לך.
אני לא שמתי נייר כסף ולא הוספתי מים והשארתי עוד חצי שעה בתנור רק בגלל כל הנוזלים שיצאו מהעוף.
אפרת תודהה מאמצת את המתכון
היי.
שאלה: לכמות כזו, ללא אבקת מרק כמה מלח וכמה פלפל שחור / גרגרי?
לפי הטעם- תתחילי מכף מחוקה מלח ורבע-שליש כפית פלפל ותוסיפי לפי הצורך.
היי,
הכנתי פעם אחת לפי המתכון (כף אבקת מרק, כף גדושה פפריקה אדומה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם),
ופעם אחת כמויות כפולות בתיבול (2 כפות אבקת מרק, 2 כפות גדושות פפריקה אדומה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם),
ולפי דעתי לפחות, יצא הרבה יותר טוב באפשרות השניה. מה זה אומר? אני לא מנוסה בבישולים ולא ממש מבינה בזה. תודה
זה אומר שחיזקת את התיבול וזה בסדר גמור🙂
היי,
האם יש הבדל בין לשים שמן זית על הדברים ואת התבלינים ואז לערבב הכל עם הידיים לבין לשים הכל בקערית ולערבב בקערית ומשם לשפוך על הכל? תודה
היי
אפשר לערבב הכל ולשפוך, אבל בכל מקרה כדאי לעסות את העוף עם הידיים לפיזור אחיד של התבלינים.
האם אפשר להוסיף בטטה / גזר / קישואים?
תודה
כן, בטח(:
יצא פגז!
נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף🙂
קודם כל תודה רבה על מתכונים קלים וטעים
אני מאוד אוהבת לבשל את המתכונים שלך
שאלה
האם חזה עוף לא מתייבש באפייה בתנור?
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
חזה עוף בתנור יוצר טיפה יותר יבש מאשר בטיגון/בישול, אך אם מקפידים לשים איתו מספיק תיבול ומעט נוזלים הוא נשמר רך.
מעוניינת להכין חצי מהכמות יש לי 4 חתיכות עוף. בנוסף אין לי אבקת מרק, יש לי גריל עוף
אשמח לכמויות
תודה רבה!!!
מתה על האתר שלך
היי הדר,
כמויות:
4 חתיכות עוף
3 תפו”א
2 כפות שמן לא גדושות
כחצי כפית גריל עוף, כפית גדושה פפריקה, מלח ופלפל לפי הטעם.
היי אפשר עם אבקת מרק פטריות?
אשמח לתשובה…
היי,
אפשר.
היי, יש אפשרות לקצר תהליכים (כשמדובר בחזה עוף)?
היי,
חזה עוף באופן כללי מומלץ לטגן או לבשל מאשר לאפות, אבל אפשר לאפות כ-45-60 דקות.
היי, עשיתי עכשיו את המתכון הזה ותיבלתי בהמון תבלינים מזרחיים ויצא מהמם.
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌷
היי אפרת – האם כמות התבלינים לא קטנה ביחס לכמות של העוף? אוהבת שאני מערבבת את התיבול עם העוף וכולו מתובל כמו שצריך. תודה
היי
כמות התבלינים מתאימה למתכון(:
אם את אוהבת את המנה מתובלת את יכולה להוסיף עוד תבלינים לפי הטעם.
אפרת היקרה,
אני רוצה להכין עוף בסיר, זה אפשרי עם המתכון הזה?
היי מלי,
אפשר להכין בבישול בסיר, ויש מתכונים לעוף בסיר שאפשר להכין לפיהם(:
שלום!
קודם כל, כבר כתבתי בעבר במקום אחר האתר שלך נהדר!
תודה!
האם המתכון זורם עם פפריקה מרוקאית במקום מתוקה, או שפחות טעים?
היי שולמית,
תודה לך על הפרגון😊
גם פפריקה מרוקאית מתאימה מאד במתכון הזה…
תודה רבה על המתכון. בדרך כלל לתפוחי אדמה לוקח יותר זמן להתבשל מהעוף. אז איך כאן זה נאפה ביחד? והאם צריך לכסות את התבנית? תודה רבה.
היי דנה,
זמן האפייה כאן מספיק לבישול גם של העוף וגם של תפוחי האדמה.
אין צורך לכסות, אבל אם התנור שלך חזק כדאי לכסות את התבנית בנייר כסף לשעה ורבע ואז להסיר את הנייר ולהמשיך לאפות כ-30 דקות נוספות ללא כיסוי.
היי אפשר עם תפוחי אדמה קטנים ולא קלופים?
כן.
האם התכנית אפיה טורבו ?
אין צורך בטורבו.
ערב טוב
יש לי פילה עוף. האם אותם זמני אפיה? נדמה לי שהפיחה יתייבש אחרי שעה. מה דעתך?
ממליצה להכין לפי המתכון הזה- חזה עוף בתנור.
שלום אפרת,
תודה על מתכונים מפורטים ונהדרים.
אם אני רוצה להכין את המתכון רק עם 5 חלקי עוף,מהן הכמויות?
והאם אני יכולה לשלב בטטה עם תפוחי האדמה?
תודה.
היי נטע,
תוכלי לחתוך בחצי את הכמויות במתכון במידה ותרצי להכין רק עם 5 חלקי עוף.
אין בעיה לשלב בטטה עם תפוח האדמה 🙂
הכנתי היום לילדים ויצא ממש טעים
פעם ראשונה שהצליח לי עוף ותפוחי אדמה שהילדים אמרו לי , ״תודה היה ממש טעים״.
איזה כיף לשמוע ❤️
הכנתי היום בכמות כפולה בתבנית חד”פ ענקית.. בישלתי בסיר את התפו”א כדי לקצר זמן אפיה בתנור .. יצא מושלם!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי,
למה לא רואים את התשובות שלך?
למה לא רואים?
לחצת על החץ מצד שמאל למטה?
יצא פצצה 🤤
נראה מעולה 🙂
תודה סיון
היי, אפשר לעשות בשקית אפייה?
כן.
אפשר להוסיף בצל לשדרג את המנה?
כן אפשר.
למה שאני מכירה את העוף והתפוח אדמה העוף יוצא מעדן והתפוח אדמה לא יוצא טעים?
לא טעים או לא רך מספיק?
היי מה אפשר להוסיף כדי לשדרג קצת
בעלי אוהב כמו ילדים אבל זורם על שינוי בקטנה חח(אולי דבש)??
כן, אפשר לשים 1-2 כפות דבש או סילאן.
אפשר להכין בתבנית אלומיניום חד פעמית?העוף והרוטב לא יידבקו?
אפשר לשים בתחתית נייר אפיה ובכל מקרה מומלץ להוסיף לתבנית כחצי כוס מים.
אפרת המקסימה!אם שמה רק 1/4 כפית א. מרק כמה מלח לשים (בעלי ממש נמנע מא. מרק)?תודה רבה!
חצי כפית מלח.
שבוע טוב אפרת
יישר כוח על האתר
האם לא צריך לכסות התבנית בנייר אלומיניום?
שבוע טוב 🙂
לא, אין צורך.
הכנתי את העוף בלי ת”א ובלי אבקת מרק ויצא טעים ורך וממש מושלם. לדעתי הסיבה היא שכיסיתי בנייר כסף והשארתי מכוסה בתנור כמעט שעתיים…. מדי פעם הוצאתי והרטבתי את העוף עם הרוטב שיצא. בסוף 15 דקות בלי נייר הכסף, כדי שיקבל את הגוון היפה ויצא רק מאוד. תודה על המתכון הכל כך פשוט וקל להכנה הזה. שבת שלום לכולם!!!!
מעולה 🙂
תודה דינה ושבת שלום
שלום אפרת,
אני הכנתי רק יריכיים(4) וללא אבקת מרק ויצא ממש טעים אבל יצא דיי יבש…
מה אפשר לעשות?
היי,
אפית בתוכנית רגילה של קו עליון וקו תחתון?
אם כן, כנראה שהתנור שלך חזק יחסית וכדאי להבא לכסות את התבנית בנייר כסף לשעה ורבע ואז להסיר את הנייר ולהמשיך לאפות כ-30 דקות נוספות ללא כיסוי.
האם תפריט הזה גם טוב לפילה סלמון?
פילה סלמון מכינים בדרך אחרת.
מצרפת מתכוני פילה סלמון.
זה מתאים לשבת
אם זה שאלה אז כן 🙂
הכנתי רק ירכיים (4)בלי תפוחי כדמה,לא שמתי מרק עוף ויצא טעים מאוד.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה חן
היי,
משום מה התפוח אדמה לא מתבשלים לי,שעתיים כבר בתנור.(שעה וחצי זה היה מכוסה).
כנראה שזה סוג כזה של תפו”א.
אפשר להוציא אותם ולשים אותם במיקרוגל למשך 5 דקות (מומלץ לכסות אותם), ואם לא התרככו מספיק להחזיר ל-5 דקות נוספות.
הי אפרת, האם העוף נשמר טוב בהקפאה? יתחמם טוב במיקרו? תודה
העוף כן אבל לא מומלץ להקפיא תפוחי אדמה.
הי יקירה
מאוהבת באתר הזה!!
אני רוצה להכין משהו בסגנון הזה אך עם כוסמת (הכל יחד)
היי שרית,
אני ממליצה להכין את המתכון הזה – עוף ואורז בתנור ובמקום אורז לשים כוסמת באותה כמות. אפשר לשלב גם קוביות קטנות של תפוחי אדמה. מומלץ לבשל אותם קודם עד לריכוך חלקי (אפשר גם לשים במיקרוגל).
כמה מלח ופילפל?
שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
אם אני מכינה עם טוסטר אובן… הזמן אותו הדבר?
בגדול כן אבל זה משתנה בין סוגי הטוסטרים לכן רצוי לעקוב אחרי האפיה. אם העוף משחים מהר כדאי לכסות בנייר כסף.
היי אפרת האם אני יכולה להכין את המתכון עם התפוחי אדמה הקטנים כמו שהם עם הקליפה ?
כן.
העוף פצצה ואת התפו”א והבטטה גם…תודה רבה אלופה שבת שלום❤❤
נראה מעולה!! 😍
תודה ושבת שלום
אין צורך לעטוף בנייר כסף? זה לא ישחים מדי או ישרף?
רק אם התנור שלך חזק כדאי לכסות את התבנית בנייר כסף לשעה ורבע ואז להסיר את הנייר ולהמשיך לאפות כ-30 דקות נוספות ללא כיסוי.
תודה רבה על המתכון המדהים(: הכנתי בשתי תבניות נפרדות בגלל הגודל..ויצא מעולה!
נראה מעולה 🙂
תודה🌷
אין לי אבקת מרק
מה אפשר לשים במקום?
יש לי חוויג’, גריל עוף וגריל בשר
שימי כף גריל עוף וכחצי כפית מלח.
היי אפרת,
תודה רבה על המתכון, 10 דקות עבודה והילדים מתו על זה. הוספתי גם אנטיפסטי מהמתכון שלך ובכלל הייתה ארוחת צהריים לכמה ימים.מתאים לאמא עסוקה…
שמחה לשמוע!
תודה יעל ושנה טובה 🌷
רוצה להכין את המתכון עם 10 שוקיים. השוקיים קפואים בפריזר. איך ומתי להפשיר אותם וכמה זמן ההפשרה לוקחת? האם זה בסדר להכין מעוף קפוא?
יש צורך להפשיר לפני. תפרידי אותם ושימי במים עד שהם יפשירו לגמרי. זה עשוי לקחת כשעה לפחות.
הכנתי בצהריים את תפוחי האדמה בלי העוף והיה מדהים! הם היו בתנור בערך שעה ורבע ואז נאכלו ומה שנשאר נשאר על השיש. השאלה שלי היא איך לחמם אותם עכשיו לארוחת הערב? הם לא במקרר ויהיו על השיש עד לארוחת הערב? האם אפשר חימום גיל במיקרו או שזה ירוס את הטעם? האם רצוי בתנור ואם כן באיזה חום וכמה זמן? אני מעדיפה מיקרו אבל לא רוצה להרוס את הטעם.
תודה על מתכון משגע!!!
אם תפוחי האדמה היו עד עכשיו על השיש ולא במקרר אפשר לחמם כמה שניות במיקרו.
מכינה רק את העוף (בלי תפוחי אדמה)
האם זמן האפייה משתמה או נשאר אותו דבר?
התנור שלי נוטה לשרוף דברים ורוצה להשתמש בנייר כסף
כמה זמן לאפות עם הנייר וכמה בלי?
תודה!
זמן האפיה נשאר אותו דבר. לגבי נייר כסף עניתי על זה בתגובה הקודמת.
אז הכנתי את המתכון והוא נטרף!!! תפוחי האדמה יצאו משגעים! העף יצא טיפונת יבש. עדיין טעים אבל אוהבת אותו יותר עסיסי. רוצה להכין את המתכון שוב.מה אפשר לעשות כד שהעף יהיה פחות יבד ויותר עסיסי
תודה על המתכון הנפלא הזה.
היי,
שמחה שיצא טעים 🙂
כדי שהעוף ייצא עסיסי יותר כדאי בפעם הבאה לכסות את התבנית בנייר כסף לשעה ורבע ואז להסיר את הנייר ולהמשיך לאפות כ-30 דקות נוספות ללא כיסוי.
לילה טוב
יש לי שתי שאלות
רוצה להכין את העוף בנפרד ואת תפוחי האדמה בנפרד שתי תבניות נפרדות הכוונה
עדיף להשתמש בנייר אפייה או לא? בתפוחי אדמה עדיף עם או בלי? ומה לגבי העוף?
כמו כן איך אני מחלקת את התיבול? לגבי התפוחי אדמה כבר ראיתי מתגובות קודמות אבל איך מתבלת את העוף? כמה לשים שמן זית
כמה אבקת מרק כמה פפריקה מתוקה וכמה מלח ופלפל?
שה יהיה רק 8 או 10 שוקיים בלי תפוחי אדמה
תודה
אפשר להשתמש בנייר אפיה גם לעוף וגם לתפו”א.
לגבי העוף אלה כמויות התיבול המומלצות: 2 כפות שמן, כפית גדושה אבקת מרק, כפית גדושה פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
הכנתי את המתכון שלך והוא יצא מדהים!!!! בחיים לא יצא לי משהו כל כך טעים.
היום מגיעים אנשים צמחונים לארוחה ואני רוצה להכין רק את התפוחי אדמה (בלי העוף).
רוצה להכן 8 – 9 תפוחי אדמה.
ההשאלות שלי הן:
כמה שמן זין לשים? כמה אבקת מרק? כמה פפריקה מתוקה? וכמה מח ופלפל?
כמו כן על כמה מעלות לשים את התנור וכמה זמן לאפות את התפוחי אדמה?
מה עדיף עם נייר אפיה או בלי?
תודה לך על מתכון מנצח
היי,
שמחה שיצא טעים:)
אפש להכין רק עם תפוחי אדמה. אם את מכינה כמות של 8-9 תפו”א בינוניים-גדולים אז כדאי להשאיר את כמויות התיבול שבמתכון. מלח שימי בסביבות כפית שטוחה.
180 מעלות למשך כשעה -שעה וחצי, עד שתפוחי האדמה מתרככים. עם נייר אפיה.
רוצה להכין את המתכון הזה ויש לי שתי שאלות:
1. כמה מנות יוצאות מהתכון הזה?
2. רוצה להשתמש בשוקיים ולשים 12 ולא עשר. האם צריך לשנות משהו מבחינת זמן האפייה או מבחינת התבלינים וכו?
תודה לך על על המתכונים המקסימים
היי,
תלוי כמה חתיכות עוף את שמה. אם את שמה 12 אז זה מספיק ל 5-6 אנשים, בהנחה וכל אחד אוכל 2 שוקיים.
זמן האפיה והתיבול אינו משתנה.
האם צריך לרפד את התבנית בנייר אפייה?
לא חובה.
מדהים
תודה נעמה 🙂
שאלה קצת מוזרה:
אם הכנתי את המתכון והתפוחי אדמה חוסלו אבל נשאר עוף ואני רוצה להכין מחר רק עוד מהתפוחי אדמה – איך אני עושה את זה?
כמה שמן זית, כמה אבקת מרק, וכמה פפריקה מתוקה לשים?
על איזה חום צריך להיות התנור ולכמה זמן להכניס את תפוחי האדמה לתנור?
תודה רבה רבה
היי אלה,
אפשר להכין רק תפוחי אדמה ולתבל ב3 כפות שמן, כפית מלאה אבקת מרק, כפית גדושה פפריקה אדומה מתוקה, כרבע כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
180 מעלות למשך כשעה -שעה וחצי, עד שתפוחי האדמה מתרככים.
רוצה מאוד להכין את המתכון ויש לי כמה שאלות של מתחיליה:
1. שעה וחצי -שעתיים זה לא המון זמן? הכנתי זמנו עוף (בלי תפוחי אדמה) בשעה בערך.. מפחדת שישרף..
2. ציך לכסות את התבנית בנייר כסף? עדיף לכסות או לא לכסות?
3. בסופר איזו תבנית לקנות כדי שתכיל הכל? את ההכי גדולה או שזה מוגזם? סליחה על השאלה פשוט באמת רק עכשיו מתחילה ללמוד לבשל בזכותך
תודה על האתר המדהים
היי אלה,
1. זה תלוי בתנור וברמת הרכות שאוהבים את העוף. אם שעה מספיקה אז אין בעיה. אני רק ממליצה את תפוחי האדמה לחתוך לקוביות קטנות כדי שיספיקו להתרכך בשעה. אגב, יכול להיות ששמת פעם שעברה על טורבו? כי יש לשים על תוכנית רגילה של קו עליון וקו תחתון.
2. כעקרון אין צורך לכסות אבל אם התנור שלך חזק את יכולה לכסות בנייר כסף בשעה הראשונה ולאחר מכן להסיר את הנייר ולאפות כחצי שעה נוספת. הכיסוי דווקא מעניק עסיסיות לעוף.
3. תבנית אלומיניום ענקית, בגודל של התנור.
בהצלחה 🙂
יצא מעולה!!
תודה
תודה תמר 🙂
שלום אפרת, תודה רבה על האתר הנהדר!
שאלה שרלוונטית בכלל למתכוני עוף- זמן הבישול/תנור משתנה במידה ומעדיפים להשתמש בחלקים ללא העור?
תודה רבה 🙂
היי עומר,
לא שינוי משמעותי. כ-10 דקות פחות מהזמן המצוין במתכון. חשוב רק שתחתית התבנית (או הסיר) תהיה עם נוזלים כדי שהעוף לא יתייבש.
שלום וברכה. תודה רבה רבה על האתר. אם אני אכין את העוף היום,יום שישי, למחר על מנת לשים על הפלטה, זה יצא טוב או יבש?
היי רחל,
אני ממליצה להוסיף חצי כוס מים בתחילת האפיה ולוודא במהלך האפיה שנשארים נוזלים. אם לא, יש להוסיף.
שבת שלום 🙂
היי אפרתי יש לי שלוש כרעיים מופרדות האם משהו מבחינת כמויות אשמח לתשובה בהקדם בדיוק בדרכי להכין?
תכיני כרגיל 🙂
נראה נהדר.
טעים מאוד!! המנה הזו הפכה להיות מנת העוף הקבועה שלי ,תודה
כיף לשמוע 🙂
תודה חן ושבת שלום
שלום אפרת ותודה רבה על האתר הנהדר!! יש לי בעיה שהעוף יוצא לי יבש ולא מוכן טוב. יש לך רעיון מה יכולה להיות סיבה?
היי חני,
יכול להיות שהתנור שלך חזק יחסית. את אופה בחום עליון וחום תחתון? ניסית לכסות אותו בנייר כסף? אם לא, אני ממליצה לכסות את התבנית, כך הוא נשמר עסיסי.חשוב גם שהתחתית תהיה רטובה. תוסיפי לתבנית כחצי כוס מים לפני האפיה.
תקשיבי! אין דברים כמוך!!!! מתכון מוצלח בטירוף! כמה פשוט ככה הילדים והחצי השני אהבו!!!(לא מובן מאליו בכלל!) הכנתי גם לחברה שילדה וגם חנו ולא נשאר ירור…. זה היה בתנור שעה וחצי ועוד רבע שעה על גריל לתוספת קריספיות לעוף…
תודה ענקית! נכנס ישירות למתכונים המועדפים עליי!
איזה כיף לשמוע!
תודה פרחית ושבוע נפלא 🙂
היי
חזרתי לעדכן יצא מעולה
וגם הגלילית יצא פצצה
תודה
תודה דני, שמחה לשמוע 🙂
אם אני משתמשת בתערובת תבלינים מוכנה אגל א בטוחה כמה כפות ממנה לשים בשמן. האם עדיף שזו תהיה תערובת יחסית דלילה (כלומר יותר שמן, באופן יחסי, מתבלינים) או סמיכה?
לכמות שבמתכון מומלץ לשים כף וחצי מהתערובת.
תודה רבה על המענה המהיר. כמו תמיד, אין לי ספק שגם הפעם ינקו את התבנית לפני שאספיק לומר בתיאבון. שתהיה שבת מקסימה
חייב לכסות את התבנית עם נייר כסף ?
לא חייבים.
הי אפרת לחתוך תפו”א לרבעים?כדאי סוג מסוים של תפו”א לאפייה בתנור?שמה חצי כפית א. מרק כמה מלח ופלפל לשים?
תפוחי אדמה אדומים הכי מומלצים. חתכי אותם ל-4. שימי בסביבות כפית מלח (בין כפית שטוחה לרגילה) וקמצוץ פלפל שחור.
היי, איך אדע שהעוף מוכן משני צדדיו?
היי ספיר,
אחרי שעה וחצי- שעתיים ב180 מעלות, העוף אמור להיות מוכן.
היי , שאלה למתחילה…
אני שמה חצי מהכמות, עדיין על 180מעלות?
ואם יש סיכוי שזה יהיה מוכן תוך פחות משעה וחצי?
היי אורטל,
כן, גם אם זה חצי כמות יש לאפות על 180 מעלות.
עדיף לתת לעוף לפחות שעה וחצי כדי שיהיה רך אבל את יכולה לבדוק אותו כבר אחרי שעה ורבע.
אין צורך לכסות את התבנית.
בהצלחה 😉
תודה
היי
רק כדי לוודא לערבב את התבלינים עם השמן ולמרוח על עוף ותפוח אדמה?
תודה
נכון אורי 🙂
שבת שלום
בס”ד
נראה טעים תנסו להוסיף גם גריל עוף ושום כתוש זה מוסיף המון
תודה על הטיפ 🙂
זה בדיוק איך שאני מכינה תמיד וזה ממש טעים
אהלן-נראה טעים.אין צורך בשמן? כוונתי-לערבב תיבול עם השמן לולערבב עם הכרעיים?תודה
היי ענתי,
את צודקת. הוספתי כמות במתכון 🙂
יום נפלא!
יצא פצצה! הבן שלי התחיל להתפעל ממני (:
היום אכין מתכון נוסף מפה – עוף מוקפץ בירקות.
תודה רבה!
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
תודה דנה ושבוע נפלא