זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 90 דקות
מצרכים:
8-10 חתיכות עוף (לדוג’ שוקיים, ירכיים)
6-8 בצלי שאלוט
1 בטטה גדולה חתוכה
10 שזיפים מיובשים מגולענים
חומרים למשרה: 2 כפות שמן זית, 5 כפות סילאן, שן שום כתושה, קורט אבקת קינמון, כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
-מערבבים הקערית את כל חומרי המשרה.
-מניחים בקערה את חלקי העוף, בצלי השאלוט, השזיפים והבטטות ומתבלים היטב בחומרי המשרה.
-מניחים על תבנית התנור וצולים במשך שעה וחצי ב180 מעלות.
הפעל טיימר (01:30:00)
+
טיימר פועל
עוף בסילאן בתנור, עוף מתוק בתנור, עוף בשזיפים
ראו גם
- פסטה ברוטב בטטה |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- קינואה עם בטטה |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
האם אפשר להכין את זה בסיר?
אם כן איך?
ותודה רבה על על המתכונים המעולים שלך!!
כן. אפשר לטגן את הבצל ואח”כ את העוף כדקה מכל צד ואז להוסיף את יתר החומרים והתיבול. כדאי להוסיף רבע כוס מים ולבשל מכוסה על אש בינונית-נמוכה כשעה וחצי.
היי אפרת,
האם לדעתך אפשר להשתמש ברוטב הזה (או כל רוטב אחר לעוף) ולהשרות טופו במקום עוף, ויצא טעים?
כן אפשר.
אני ממליצה להוסיף גם 1-2 כפות רוטב סויה.
היי אפרת, אפשר להוסיף תפו״א ובטטה? אם כן איך הכי נכון יהיה להוסיף? תודה
היי נעמה,
אם יש אפשרות- כדאי לבשל את תפוחי האדמה והבטטה עד לריכוך חלקי (כרבע שעה) לפני האפייה.
אם אין זמן- אפשר לחתוך לפרוסות דקות או לקוביות קטנות ולאפות עם העוף ללא שינוי במתכון. כמובן שיש להוסיף מלח ופלפל בהתאם לכמות שאת מוסיפה😊
היי אפרת בוקר טוב
אני רוצה להכין את העוף עם תפוחי אדמה גזר ובצל. את תפוחי האדמה אני נוהגת לחלוט מעט לפני הכנסה לתנור . האם גם את הגזר יש צורך לחלוט ?
היי ליטל,
אם את כבר מבשלת את תפוחי האדמה כדאי לבשל גם את הגזר כדי שיתרכך מעט.
אפשר להוסיף תפוח אדמה?
כן אפשר. כדאי לחתוך לקוביות.
שלום אפרת,
ראשית תודה רבה על האתר המועיל, שאלתי האם ניתן להשתמש בשוקיים הודו לצורך הכנת מתכון זה?
תודה רבה
חג פסח שמח ,בריאות איתנה וכל טוב
כן אפשר.
חג שמח ורק בשורות טובות ❤️
וויי ניראה מעולה הכנתי לשבת נראה שיצא טוב עדיין לא טעמנו!
תודה ענקית על האתר המושלם שלך
שבת שלום ומבורכת!!!!!!!
מעולה 🙂
שבת שלום ❤️
היי אם אני מכינה את המרינדה מהיום. לשים כבר את הבצלים, הבטטה והשיזפים? או עדיף לחכות למחר.
והכנתי את זה שנה שעברה והיה מושלם
עדי להוסיף את הבצלים, הבטטות והשזיפים מחר.
שנה טובה 🙂
היי, אין לי אבקת קינמון.
יש לי אגוז מוסקט/ראס אל חנות/גריל עוף…מה יכול להחליף?
אפשר לוותר על הקינמון ולשים קמצוץ אגוז מוסקט.
הכנתי ויצא יבש ושרוף בגלל הסילאן מבאס מאד ):
היי רונה,
אם זה יצא שרוף זה לא בגלל הסילאן. הסילאן אמור לתת לעוף צבע יפה אבל לא שרוף. אם זה נשרף זה בגלל אפיה בטמפ’ גבוהה או אפיה ממושכת.
הי,
מתאים להוסיף פה יין אדום יבש או חצי יבש ובלי פירות יבשים?
תודה לך ושבת שלום!
לדעתי פחות כדאי.
אין בעיה לוותר על הפירות היבשים.
שבת שלום 🌺
היי! אפשר להשתמש גם בסניפים טריים לא מיובשים? אם כן איך?
שזיפים טריים פחות מתאימים. אם אין, אפשר להכין בלי.
היי אפרת
כשאת כותבת לצלות, לאיזו תוכנית בתנור הכוונה? קו עליון ותחתון או גריל?
המון תודה!
הכוונה לקו עליון וקו תחתון, מבלי לכסות את התבנית.
היי האם השזיפים חובה? או שיש אפשרות להחליף/לא לשים אותם?
פשר לוותר על השזיפים.
בסוף הכנתי עם העור ויצא מושלם!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת,
האם העוף צריך להיות עם העור או בלי?
עם העור.
אפרת שלום! נהנית מהאתר מאוד ונעזרת בו בכל הבישולים אלופה🏆!!! רציתי לשאול לגבי עוף בתנור אני מכינה מתכון אחר בדר”כ בתבנית עם מכסה זכוכית העוף מתייבש ולא נשאר רוטב. איך עושים שהעוף יהיה עסיסי ולא יתייבש? אני מעוניינת גם לחמם על פלטה לשבת. אשמח למתכון לעוף עסיסי תודה מקרב לב!
היי דבורה,
קודם כל תודה 🙂 אני שמחה שאת נהנית מהאתר.
אני ממליצה להוסיף לפחות חצי כוס מים בתחילת האפיה ולוודא שכל הזמן יש נוזלים. אם התחתית יבשה יש להוסיף מים גם באמצע האפיה.
תודה רבה
יצאה wow
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי האם לצלות ללא כיסוי נייר כסף?
אין צורך לכסות רק שימי לב לעוף אחרי כשעה. אם הוא שחום מידי אז תכסי ותמשיכי לאפות.
שלום, אני משתמשת במתכונים שלך ומאוד נהנת! תודה! רציתי לשאול מה זה הבצליםהאלו? בצל סגול?
אלה בצלי שאלוט. יש להם גוון סגלגל.
שבת שלום 🙂
אפשר להוסיף מיץ לימון מחצי לימון?
אפשר אבל זה יהיה חמוץ-מתוק.
יצא פשוט מעולה! הכנתי לראש השנה וחיסלו הכל! עם מחמאות רבות 🙂
תודה דנה, שמחה לשמוע 🙂
שבוע טוב אפרת! אוספת מתכונים למחר והמתכון הזה מוצאת חן בעיניי 🙂 אפשר לוותר על השזיפים? אין לי, וגם לא כל כך אוהבת פירות באוכל, רק המתיקות של הסילאן. חושבת שיחסר קצת טעם? לשים משהו אחר במקום? גם בצלי שאלוט אין לי אבל אני מבינה שאפשר להסתדר עם בצל רגיל. תודה רבה!
שבוע טוב 🙂
אין בעיה לוותר על השזיפים ולשים בצלים רגילים.
אפשר להוסיף גם תפו”א וגזר אם את אוהבת.
כן! מאוד אוהבת גזר ותפו”א 🙂 אני רואה שנשאר לי רק 6 מנות עוף (3 ירכיים ו3 שוקיים). אם לא קשה לך, תוכלי בבקשה לרשום לי כמויות של תיבול (כשלוקחים בחשבון שאוסיף בטטה, גזר ותפו”א)? תודה רבה!!
בגלל שאת מוסיפה גם תפו”א וגזר אני ממליצה להכין את כמויות התיבול כפי שהן רשומות.
תודה רבה, לילה טוב וחג שמח 🙂
היי 🙂 אשמח לדעת אם אפשר להקפיא את העוף אחרי האפיה (אעשה רק עוף עם חומרי המשרה, בלי הירקות מסביב).
ותודה על האתר המדהים!! משמש אותנו רבות.
כן הדר, אין בעיה להקפיא לאחר שהעוף התקרר לטמפ’ החדר. חשוב רק לאחסן בתוך קופסה אטומה.
הי יפעת,
המתכון הזה הפך להיות המתכון המועדף על בני משפחתי בשבתות ובחגים!!
ממש מושלם!!
תודה
ושנה טובה!!
תודה צילה ושנה טובה! 🙂
היי אפרת
הייתי בטוחה שראיתי פה מתכון לעוף עם בטטות וסילאן אבל בסיר ולא בתנור, אבל אני לא מצליחה למצוא.
תוכלי אולי לעזור לי?
האם להתחיל בבישול פרוסות של בטטות ותפוחי אדמה, ואז להוסיף חלקי עוף, לתבל בסילאן ולבשל כשעה יכול לעבוד?
אני יודעת בוודאות שבשלתי משהו בסגנון לפני כמה חודשים ויצא טוב, אבל אני לא מצליחה למצוא מתכון בכל האינטרנט 🙁
היי יפעת,
יש מתכון לפרגיות בסילאן ובטטות בסיר. יכול להיות שהתכוונת אליו?
בכל אופן אם את רוצה להכין את המתכון הזה בסיר את מכינה כך:
את מחממת סיר עם 2 כפות שמן ומטגנת בצל גדול חתוך גס עד להזהבה קלה. מוסיפה את חלקי העוף ומטגנת כדקה מכל צד. מוסיפה בטטה ותפוחי אדמה. מתבלת ב-5 כפות סילאן, קמצוץ אבקת קינמון, כפית שטוחה מלח ומעט פלפל שחור ומוסיפה מעט מים (בסביבות חצי כוס מים). מערבבת הכל, מכסה את הסיר ומבשלת על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה-שעה וחצי. מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב ובעיקר לוודא שלא חסרים נוזלים. במידה וכן יש להוסיף מים.
בהצלחה 🙂
אפרת תודה רבה!
הכנתי כמו שכתבת בתגובה
כנראה חתכתי את הבטטות קטן מידי כי הן התרככו מאוד וקצת התפוררו בתוך התבשיל.. אבל בכל מקרה יצא טעים מאוד!
היי יפעת,
נכון, שכחתי לציין שאם מכינים בסיר מומלץ לחתוך את הבטטה לחתיכות גדולות (בטטה גדולה אני חותכת ל-3).
שמחה שבכל זאת יצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא!
היי אפרת,
קודם כל רציתי להגיד לך שהאתר שלך מצויין!
לגביי האפיה, צריך לעטוף את התבנית עם נייר כסף 45 דק’ ולהוציא, או שאין צורך ?
יום נפלא 🙂
תודה נעמה 🙂
אין צורך לכסות בנייר כסף.
המשך יום מעולה!
ראשית, אני מעריצה גדולה של האתר שלך ומייחצנת אותו לכל הסביבה שלי. כל הכבוד!
שנית, אם אני מכינה מתכון זה בסיר על כיריים חשמליים (כדי שהעוף לא יתייבש ויהיה אפשר לאכול אותו גם למחרת) שהרי אין מספיק נוזלים כדי שהעוף יתכסה ויתבשל בהם, לא? תודה!
תודה! כיף לשמוע 🙂
גם במהלך האפיה העוף מפריש נוזלים ולכן העוף לא מתייבש לגמרי אבל אם את רוצה שהעוף יהיה עסיסי יותר אז את יכולה להכין בסיר ואז את מטגנת עם 2 כפות שמן בצל קצוץ או בצלי שאלוט שלמים. את מוסיפה את העוף ומטגנת 1-2 דקות מכל צד. מוסיפה בטטה ושזיפים ומתבלת. מערבבת עם חומרי התיבול (אין צורך בשמן), מוסיפה חצי כוס מים ומבשלת על עוצמה בינונית-נמוכה עם מכסה. מידי פעם יש לערבב ולבדוק שהתבשיל לא מתייבש. אם כן, יש להנמיך לעוצמה נמוכה יותר ולהוסיף מים.
בהצלחה ויום נפלא 😉
היי
אין לי סילאן,האם אפשר לשים דבש במקום?
כן אפרת, את יכולה לשים דבש במקום. אני חושבת ש-4 כפות יספיקו מאחר והדבש מתוק יותר מהסילאן.
אני מתכוונת להכין המרשם מחר לליל הסדר, ומתכננת להוסיף שלב: אחרי שחלקי העוף היו במשרה (אשרה אותם במקרר מהיום בערב), אוציא אותם ואטגן אותם במחבת חמה(עם מעט מאוד שמן זית). השלב הזה “סוגר” את העוף שיצא יותר טעים. משם אמשיך כרגיל, אעביר את חלקי העוף והמשרה לתנור. אכסה את התבנית בניר כסף ולקראת סיום האפייה, אסיר את הכיסוי, להשחמה. בתיאבון, חג שמח.
היי נגה,
תודה ששיתפת 🙂
חג שמח!
אפשר להכין על כיריים? לדעתי זה פחות יתייבש
כן, אפשר גם לבשל בסיר על הכיריים.
אגב, עשיתי עם בצל רגיל והיה חסר לי קצת סילאן אז החלפתי בקצת דבש. רציתי לשאול אם אפשר להוריד קצת מהמתיקות ואיך? תודה!
וואו, אפרת! יצא פשוט פגז. הכל. מלא טעם, מראה מושלם, אין מילים. תודה רבה!
היי דבי,
שמחה שיצא טעים 🙂
המנה אמורה להיות מתקתקה כי הרוטב מבוסס על סילאן, אבל לא מאוד מתוקה. יכול להיות שזה יצא יותר מתוק בגלל הדבש כי הוא יותר מתוק מהסילאן.
בכל מקרה, אם רוצים להפחית את המתיקות אפשר להפחית את כמות הסילאן ב1-2 כפות.
שבוע טוב ומבורך!
הי!
אני מכינה את המתכון לשבת ורציתי לדעת אם אפשר לכסות ורק מעט בסוף להסיר כיסוי.
כי זה לא כ”כ מתבשל אצלי כשלא מכוסה.
האם העוף אמור לצאת יבש? נשאר רוטב בתבנית?
הרבה תודה!
בטח. את יכולה לכסות ולהסיר את הכיסוי לקראת הסוף כדי לתת לעוף קצת צבע.
העוף אמור להיות עסיסי עם רוטב בתבנית.
שבת שלום 🙂
היי במה אפשר להחליף את הבצלי שאלוט?
היי ספיר,
את יכולה לשים בצלים רגילים. אם הם קטנים, שימי 3-4 ותחתכי אותם לחצי ואם גדולים- שימי 2-3 ותחתכי לרבעים.
יום נפלא 🙂
פשוט מתכון מצוין! הכנתי בלי שזיפים והוספתי בטטה, טעים מאוד. אתר מעולה!
תודה לבנת, שמחה שאהבת 🙂
יצא לי מעולה!
תודה רבה!
שמחה לשמוע מורן! 🙂