שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 90 דקות

מצרכים:

8-10 חתיכות עוף (לדוג’ שוקיים, ירכיים)

6-8 בצלי שאלוט

1 בטטה גדולה חתוכה

10 שזיפים מיובשים מגולענים

חומרים למשרה: 2 כפות שמן זית, 5 כפות סילאן, שן שום כתושה, קורט אבקת קינמון, כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

-מערבבים הקערית את כל חומרי המשרה.

-מניחים בקערה את חלקי העוף, בצלי השאלוט, השזיפים והבטטות ומתבלים היטב בחומרי המשרה.

-מניחים על תבנית התנור וצולים במשך שעה וחצי ב180 מעלות.

הפעל טיימר (01:30:00)
+
טיימר פועל

עוף בסילאן בתנור

עוף בסילאן בתנור, עוף מתוק בתנור, עוף בשזיפים

מתכונים לראש השנה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
סלט חסה עם תפוחים ואגוזיםסלט חסה עם תפוחים ואגוזים
מוס דבש מוס דבש
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
לבונה (21:32 7.11.2024)

האם אפשר להכין את זה בסיר?
אם כן איך?
ותודה רבה על על המתכונים המעולים שלך!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:18 8.11.2024)

כן. אפשר לטגן את הבצל ואח”כ את העוף כדקה מכל צד ואז להוסיף את יתר החומרים והתיבול. כדאי להוסיף רבע כוס מים ולבשל מכוסה על אש בינונית-נמוכה כשעה וחצי.

avatar
לילך (17:02 26.01.2024)

היי אפרת,
האם לדעתך אפשר להשתמש ברוטב הזה (או כל רוטב אחר לעוף) ולהשרות טופו במקום עוף, ויצא טעים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:47 27.01.2024)

כן אפשר.
אני ממליצה להוסיף גם 1-2 כפות רוטב סויה.

avatar
נעמה (12:46 22.10.2021)

היי אפרת, אפשר להוסיף תפו״א ובטטה? אם כן איך הכי נכון יהיה להוסיף? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:21 22.10.2021)

היי נעמה,
אם יש אפשרות- כדאי לבשל את תפוחי האדמה והבטטה עד לריכוך חלקי (כרבע שעה) לפני האפייה.
אם אין זמן- אפשר לחתוך לפרוסות דקות או לקוביות קטנות ולאפות עם העוף ללא שינוי במתכון. כמובן שיש להוסיף מלח ופלפל בהתאם לכמות שאת מוסיפה😊

avatar
ליטל (09:44 17.08.2021)

היי אפרת בוקר טוב
אני רוצה להכין את העוף עם תפוחי אדמה גזר ובצל. את תפוחי האדמה אני נוהגת לחלוט מעט לפני הכנסה לתנור . האם גם את הגזר יש צורך לחלוט ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:26 17.08.2021)

היי ליטל,
אם את כבר מבשלת את תפוחי האדמה כדאי לבשל גם את הגזר כדי שיתרכך מעט.

avatar
רותם (17:19 24.06.2020)

אפשר להוסיף תפוח אדמה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:02 24.06.2020)

כן אפשר. כדאי לחתוך לקוביות.

avatar
אלה (16:25 6.04.2020)

שלום אפרת,
ראשית תודה רבה על האתר המועיל, שאלתי האם ניתן להשתמש בשוקיים הודו לצורך הכנת מתכון זה?
תודה רבה
חג פסח שמח ,בריאות איתנה וכל טוב

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:46 6.04.2020)

כן אפשר.
חג שמח ורק בשורות טובות ❤️

avatar
ברכי (14:47 7.02.2020)

וויי ניראה מעולה הכנתי לשבת נראה שיצא טוב עדיין לא טעמנו!
תודה ענקית על האתר המושלם שלך
שבת שלום ומבורכת!!!!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:53 7.02.2020)

מעולה 🙂
שבת שלום ❤️

avatar
חן (10:53 28.09.2019)

היי אם אני מכינה את המרינדה מהיום. לשים כבר את הבצלים, הבטטה והשיזפים? או עדיף לחכות למחר.
והכנתי את זה שנה שעברה והיה מושלם

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:22 28.09.2019)

עדי להוסיף את הבצלים, הבטטות והשזיפים מחר.
שנה טובה 🙂

avatar
שני (12:54 12.07.2019)

היי, אין לי אבקת קינמון.
יש לי אגוז מוסקט/ראס אל חנות/גריל עוף…מה יכול להחליף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:03 12.07.2019)

אפשר לוותר על הקינמון ולשים קמצוץ אגוז מוסקט.

avatar
רונה (22:33 25.12.2018)

הכנתי ויצא יבש ושרוף בגלל הסילאן מבאס מאד ):

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:04 26.12.2018)

היי רונה,
אם זה יצא שרוף זה לא בגלל הסילאן. הסילאן אמור לתת לעוף צבע יפה אבל לא שרוף. אם זה נשרף זה בגלל אפיה בטמפ’ גבוהה או אפיה ממושכת.

avatar
דבי (11:21 9.11.2018)

הי,
מתאים להוסיף פה יין אדום יבש או חצי יבש ובלי פירות יבשים?

תודה לך ושבת שלום!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:19 9.11.2018)

לדעתי פחות כדאי.
אין בעיה לוותר על הפירות היבשים.
שבת שלום 🌺

avatar
גל (00:26 19.10.2018)

היי! אפשר להשתמש גם בסניפים טריים לא מיובשים? אם כן איך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:32 19.10.2018)

שזיפים טריים פחות מתאימים. אם אין, אפשר להכין בלי.

avatar
חיה (11:31 21.09.2018)

היי אפרת
כשאת כותבת לצלות, לאיזו תוכנית בתנור הכוונה? קו עליון ותחתון או גריל?
המון תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:41 21.09.2018)

הכוונה לקו עליון וקו תחתון, מבלי לכסות את התבנית.

avatar
כריסטינה (14:55 4.06.2018)

היי האם השזיפים חובה? או שיש אפשרות להחליף/לא לשים אותם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:39 4.06.2018)

פשר לוותר על השזיפים.

avatar
ליבנת (08:28 10.03.2018)

בסוף הכנתי עם העור ויצא מושלם!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:39 10.03.2018)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
ליבנת (20:31 8.03.2018)

היי אפרת,
האם העוף צריך להיות עם העור או בלי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:34 8.03.2018)

עם העור.

avatar
דבורה (15:17 8.03.2018)

אפרת שלום! נהנית מהאתר מאוד ונעזרת בו בכל הבישולים אלופה🏆!!! רציתי לשאול לגבי עוף בתנור אני מכינה מתכון אחר בדר”כ בתבנית עם מכסה זכוכית העוף מתייבש ולא נשאר רוטב. איך עושים שהעוף יהיה עסיסי ולא יתייבש? אני מעוניינת גם לחמם על פלטה לשבת. אשמח למתכון לעוף עסיסי תודה מקרב לב!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:12 8.03.2018)

היי דבורה,
קודם כל תודה 🙂 אני שמחה שאת נהנית מהאתר.
אני ממליצה להוסיף לפחות חצי כוס מים בתחילת האפיה ולוודא שכל הזמן יש נוזלים. אם התחתית יבשה יש להוסיף מים גם באמצע האפיה.

avatar
ויקטור (16:43 9.02.2018)

תודה רבה
יצאה wow

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:51 9.02.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
יפעת (12:44 28.01.2018)

היי האם לצלות ללא כיסוי נייר כסף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:54 28.01.2018)

אין צורך לכסות רק שימי לב לעוף אחרי כשעה. אם הוא שחום מידי אז תכסי ותמשיכי לאפות.

avatar
חנה (14:15 19.01.2018)

שלום, אני משתמשת במתכונים שלך ומאוד נהנת! תודה! רציתי לשאול מה זה הבצליםהאלו? בצל סגול?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:35 19.01.2018)

אלה בצלי שאלוט. יש להם גוון סגלגל.
שבת שלום 🙂

avatar
הודיה (20:32 11.12.2017)

אפשר להוסיף מיץ לימון מחצי לימון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:25 11.12.2017)

אפשר אבל זה יהיה חמוץ-מתוק.

avatar
דנה (11:03 29.09.2017)

יצא פשוט מעולה! הכנתי לראש השנה וחיסלו הכל! עם מחמאות רבות 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:34 29.09.2017)

תודה דנה, שמחה לשמוע 🙂

avatar
אודליה (22:07 15.04.2017)

שבוע טוב אפרת! אוספת מתכונים למחר והמתכון הזה מוצאת חן בעיניי 🙂 אפשר לוותר על השזיפים? אין לי, וגם לא כל כך אוהבת פירות באוכל, רק המתיקות של הסילאן. חושבת שיחסר קצת טעם? לשים משהו אחר במקום? גם בצלי שאלוט אין לי אבל אני מבינה שאפשר להסתדר עם בצל רגיל. תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:04 15.04.2017)

שבוע טוב 🙂
אין בעיה לוותר על השזיפים ולשים בצלים רגילים.
אפשר להוסיף גם תפו”א וגזר אם את אוהבת.

avatar
אודליה (23:16 15.04.2017)

כן! מאוד אוהבת גזר ותפו”א 🙂 אני רואה שנשאר לי רק 6 מנות עוף (3 ירכיים ו3 שוקיים). אם לא קשה לך, תוכלי בבקשה לרשום לי כמויות של תיבול (כשלוקחים בחשבון שאוסיף בטטה, גזר ותפו”א)? תודה רבה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:26 15.04.2017)

בגלל שאת מוסיפה גם תפו”א וגזר אני ממליצה להכין את כמויות התיבול כפי שהן רשומות.

avatar
אודליה (23:43 15.04.2017)

תודה רבה, לילה טוב וחג שמח 🙂

avatar
הדר (14:48 31.10.2016)

היי 🙂 אשמח לדעת אם אפשר להקפיא את העוף אחרי האפיה (אעשה רק עוף עם חומרי המשרה, בלי הירקות מסביב).
ותודה על האתר המדהים!! משמש אותנו רבות.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:01 31.10.2016)

כן הדר, אין בעיה להקפיא לאחר שהעוף התקרר לטמפ’ החדר. חשוב רק לאחסן בתוך קופסה אטומה.

avatar
צילה (21:17 29.09.2016)

הי יפעת,
המתכון הזה הפך להיות המתכון המועדף על בני משפחתי בשבתות ובחגים!!
ממש מושלם!!
תודה
ושנה טובה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:12 29.09.2016)

תודה צילה ושנה טובה! 🙂

avatar
יפעת (09:10 21.09.2016)

היי אפרת
הייתי בטוחה שראיתי פה מתכון לעוף עם בטטות וסילאן אבל בסיר ולא בתנור, אבל אני לא מצליחה למצוא.
תוכלי אולי לעזור לי?
האם להתחיל בבישול פרוסות של בטטות ותפוחי אדמה, ואז להוסיף חלקי עוף, לתבל בסילאן ולבשל כשעה יכול לעבוד?
אני יודעת בוודאות שבשלתי משהו בסגנון לפני כמה חודשים ויצא טוב, אבל אני לא מצליחה למצוא מתכון בכל האינטרנט 🙁

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:50 21.09.2016)

היי יפעת,
יש מתכון לפרגיות בסילאן ובטטות בסיר. יכול להיות שהתכוונת אליו?
בכל אופן אם את רוצה להכין את המתכון הזה בסיר את מכינה כך:
את מחממת סיר עם 2 כפות שמן ומטגנת בצל גדול חתוך גס עד להזהבה קלה. מוסיפה את חלקי העוף ומטגנת כדקה מכל צד. מוסיפה בטטה ותפוחי אדמה. מתבלת ב-5 כפות סילאן, קמצוץ אבקת קינמון, כפית שטוחה מלח ומעט פלפל שחור ומוסיפה מעט מים (בסביבות חצי כוס מים). מערבבת הכל, מכסה את הסיר ומבשלת על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה-שעה וחצי. מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב ובעיקר לוודא שלא חסרים נוזלים. במידה וכן יש להוסיף מים.
בהצלחה 🙂

avatar
יפעת (09:18 13.10.2016)

אפרת תודה רבה!
הכנתי כמו שכתבת בתגובה
כנראה חתכתי את הבטטות קטן מידי כי הן התרככו מאוד וקצת התפוררו בתוך התבשיל.. אבל בכל מקרה יצא טעים מאוד!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:38 13.10.2016)

היי יפעת,
נכון, שכחתי לציין שאם מכינים בסיר מומלץ לחתוך את הבטטה לחתיכות גדולות (בטטה גדולה אני חותכת ל-3).
שמחה שבכל זאת יצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא!

avatar
נעמה (13:15 31.08.2016)

היי אפרת,
קודם כל רציתי להגיד לך שהאתר שלך מצויין!
לגביי האפיה, צריך לעטוף את התבנית עם נייר כסף 45 דק’ ולהוציא, או שאין צורך ?

יום נפלא 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:53 31.08.2016)

תודה נעמה 🙂
אין צורך לכסות בנייר כסף.
המשך יום מעולה!

avatar
טירונית במטבח (10:29 2.06.2016)

ראשית, אני מעריצה גדולה של האתר שלך ומייחצנת אותו לכל הסביבה שלי. כל הכבוד!
שנית, אם אני מכינה מתכון זה בסיר על כיריים חשמליים (כדי שהעוף לא יתייבש ויהיה אפשר לאכול אותו גם למחרת) שהרי אין מספיק נוזלים כדי שהעוף יתכסה ויתבשל בהם, לא? תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:18 2.06.2016)

תודה! כיף לשמוע 🙂
גם במהלך האפיה העוף מפריש נוזלים ולכן העוף לא מתייבש לגמרי אבל אם את רוצה שהעוף יהיה עסיסי יותר אז את יכולה להכין בסיר ואז את מטגנת עם 2 כפות שמן בצל קצוץ או בצלי שאלוט שלמים. את מוסיפה את העוף ומטגנת 1-2 דקות מכל צד. מוסיפה בטטה ושזיפים ומתבלת. מערבבת עם חומרי התיבול (אין צורך בשמן), מוסיפה חצי כוס מים ומבשלת על עוצמה בינונית-נמוכה עם מכסה. מידי פעם יש לערבב ולבדוק שהתבשיל לא מתייבש. אם כן, יש להנמיך לעוצמה נמוכה יותר ולהוסיף מים.
בהצלחה ויום נפלא 😉

avatar
אפרת (21:39 17.05.2016)

היי
אין לי סילאן,האם אפשר לשים דבש במקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:41 17.05.2016)

כן אפרת, את יכולה לשים דבש במקום. אני חושבת ש-4 כפות יספיקו מאחר והדבש מתוק יותר מהסילאן.

avatar
נגה (12:03 21.04.2016)

אני מתכוונת להכין המרשם מחר לליל הסדר, ומתכננת להוסיף שלב: אחרי שחלקי העוף היו במשרה (אשרה אותם במקרר מהיום בערב), אוציא אותם ואטגן אותם במחבת חמה(עם מעט מאוד שמן זית). השלב הזה “סוגר” את העוף שיצא יותר טעים. משם אמשיך כרגיל, אעביר את חלקי העוף והמשרה לתנור. אכסה את התבנית בניר כסף ולקראת סיום האפייה, אסיר את הכיסוי, להשחמה. בתיאבון, חג שמח.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:45 21.04.2016)

היי נגה,
תודה ששיתפת 🙂
חג שמח!

avatar
חלי (16:30 21.01.2016)

אפשר להכין על כיריים? לדעתי זה פחות יתייבש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:05 21.01.2016)

כן, אפשר גם לבשל בסיר על הכיריים.

avatar
דבי (18:30 16.01.2016)

אגב, עשיתי עם בצל רגיל והיה חסר לי קצת סילאן אז החלפתי בקצת דבש. רציתי לשאול אם אפשר להוריד קצת מהמתיקות ואיך? תודה!

avatar
דבי (18:26 16.01.2016)

וואו, אפרת! יצא פשוט פגז. הכל. מלא טעם, מראה מושלם, אין מילים. תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:05 16.01.2016)

היי דבי,
שמחה שיצא טעים 🙂
המנה אמורה להיות מתקתקה כי הרוטב מבוסס על סילאן, אבל לא מאוד מתוקה. יכול להיות שזה יצא יותר מתוק בגלל הדבש כי הוא יותר מתוק מהסילאן.
בכל מקרה, אם רוצים להפחית את המתיקות אפשר להפחית את כמות הסילאן ב1-2 כפות.
שבוע טוב ומבורך!

avatar
דבי (11:50 15.01.2016)

הי!
אני מכינה את המתכון לשבת ורציתי לדעת אם אפשר לכסות ורק מעט בסוף להסיר כיסוי.
כי זה לא כ”כ מתבשל אצלי כשלא מכוסה.

האם העוף אמור לצאת יבש? נשאר רוטב בתבנית?
הרבה תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:05 15.01.2016)

בטח. את יכולה לכסות ולהסיר את הכיסוי לקראת הסוף כדי לתת לעוף קצת צבע.
העוף אמור להיות עסיסי עם רוטב בתבנית.
שבת שלום 🙂

avatar
ספיר (09:49 19.11.2015)

היי במה אפשר להחליף את הבצלי שאלוט?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:20 19.11.2015)

היי ספיר,
את יכולה לשים בצלים רגילים. אם הם קטנים, שימי 3-4 ותחתכי אותם לחצי ואם גדולים- שימי 2-3 ותחתכי לרבעים.
יום נפלא 🙂

avatar
לבנת (20:49 16.10.2015)

פשוט מתכון מצוין! הכנתי בלי שזיפים והוספתי בטטה, טעים מאוד. אתר מעולה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:20 17.10.2015)

תודה לבנת, שמחה שאהבת 🙂

avatar
מורן (15:10 28.06.2015)

יצא לי מעולה!
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:16 28.06.2015)

שמחה לשמוע מורן! 🙂

לקריאת כל התגובות