זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
סוג: פרווה
תבנית מלבנית בגודל 22X31 או 2 תבניות אינגליש קייק
מצרכים:
3 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות מאוד או מגורדים גס.
2/3 כוס מיץ תפוחים טבעי או משקה דיאט כלשהו (לא מוגז וללא סוכר)
2 כוסות קמח כוסמין
2 כפיות אבקת אפיה
1 כף גדושה אבקת קינמון
4 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס “כמו סוכר” או כל ממתיק אחר במתיקות של כוס סוכר
1/2 כוס אגוזים קצוצים
אופן הכנה:
-מערבבים במיקסר את הביצים עם השמן וה”כמו סוכר”.
-מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה והקינמון. מוסיפים לתערובת ומערבבים.
-מוסיפים את התפוחים והמיץ ומערבבים היטב. מוסיפים אגוזים קצוצים ומערבבים עם כף.
-יוצקים את התערובת לתבנית.
-מערבבים כף “כמו סוכר” וכף אבקת קינמון ומפזרים מעל העוגה (לא חובה).
-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ-40 דקות.
הי אפרת,
קודם כל תודה על המתכונים המוצלחים תמיד האתר שלך הוא הראשון שאני מחפשת בו מתכון ובדרך כלל האחרון….:)
הבת שלי בלי סוכר כרגע בגלל אלרגיות אין לי בעיה עם דבש, סילאן, מיץ תפוחים אך מעדיפה להמנע מכמו סוכר בגלל המעובד של הענין (כמו הסוכר)… מחפשת עוגת טורט מוצלחת או כל עוגה אחרת שתצא אורירית. או אולי תוכלי לתת לי כללים איך להמיר כל מתכון עם הנתונים האלו?
תודה מראש
היי מרים,
את יכולה להמיר את הסוכר בדבש או מייפל טבעי (הכי מומלץ) באותה כמות (אם רשום חצי כוס סוכר אז שימי חצי כוס מייפל/דבש).
את הנוזלים שבמתכון תפחיתי ב-3 כפות ממה שרשום.
אפרת יקרה, יצא לך להכין את העוגה הזאת עם סוויטאנגו? חשבתי להשתמש עם הלבן בתוך העוגה ועם החום מעל, את חושבת שייצא מספיק מתוק גם למי שאוכל סוכר רגיל? ירגישו את ההבדל את חושבת? והאם הגרסה ללא סוכר רכה אוורירית כמו הרגיל עם סוכר? מתלבטת אם להכין את הגרסה הרגילה או את הללא סוכר חחח. אשמח לחוות דעת 😏 תודה רבה!
אפשר. לא מרגישים כל כך הבדל.
את יכולה לשים כף אחת סוכר (זה תורם ללחות) והיתר סוויטאנגו כמו שחשבת.
כך אעשה בע’ה ובלי נדר, תודה רבה יקירה 💗 חג שמח ושקט בע’ה!
היי, האם אני יכולה לשים במקום מיץ תפוחים רסק תפוחים?
פחות מתאים. עדיף לשים מים.
פשוט יש לי רסק תפוחים, ורציתי להכין מהם משהו ללא סוכר, יש לך הצעה?
סורי אין לי מתכון כזה🤷
תודה 🙏
שלום,
יש לך אולי מתכון לעוגת תפוח עץ ללא סוכר וללא תחליף סוכר, רק עם מייפל ? המון תודה והמתכונים שלך נפלאים, משתמש לא מעט.
היי
ניתן לשים בעוגה זו כחצי עד 3/4 כוס מייפל, הטעם והמרקם ישתנו מעט.
המון תודה, מעריך את זה מאוד.
הי! האם העוגה מתאימה לסוכרתיים?
היי,
כמו שאר המתכונים ללא סוכר- המתכון ללא סוכר ועשוי להתאים לסוכרתיים, אך לא בהכרח.
לא הבנתי מה הכוונה “כמו סוכר”
תודה
היי,
כמו סוכר הוא תחליף סוכר שאפשר להשתמש בו להמתקת משקאות, מאפים וכו’.
ניתן להשיג אותו או תחליפי סוכר אחרים ברוב רשתות השיווק.
האם אפשר להשתמש עם קמח תפו”א בלי אבקת אפיה?
האם אפשר להקפיא?
אודה למענה, תודה
היי,
עם קמח תפו”א העוגה לא תצא מוצלח, כנ”ל לגבי השמטת אבקת אפייה.
אפשר להקפיא את העוגה.
במקום קמח ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן כשר לפסח כמו תמי או כרגיל וכדומה.
היי אפרת,תודה על המתכון הנפלא.
רציתי להבהיר כי חולי -סוכרת מנועים מרוב סוגי הקמח,פחמימה שמקפיצה להם את הסוכר מאוד.
(פרט לקמח שקדים.)
מאותה סיבה חולי-הסוכרת גם מנועים מאכילת פירות ,ובוודאי רסק -פירות.
אימי שהייתה חולת סוכרת אושפזה בבי”ח, לא ידעתי אז שאסור לה מיץ פירות ללא תוספת סוכר,
הרופא שראה שהנחתי על השידה בקבוקי -מיצים ללא סוכר שהבאתי לה ,
אמר לי שזה יקפיץ את הסוכר מאוד, והסביר שכול הפירות וגם התפוח זה פרי שבאופן טבעי עשיר בסוכרים ועל חולי -סוכרת להימנע מהם,גם אם רשום מיץ ללא תוספת סוכר,עדיין עשיר בסוכר טבעי.
בכול מקרה היה חשוב לי להבהיר זאת.
אבל, למי שאינו חולה סוכרת יכין בכיף את ויהנה ,
זו עוגה נהדרת !!
היי,
אכן הבהרה חשובה, תודה!
בנוסף להערה שכתובה בתחתית המתכון- “לא כל מתכון ללא סוכר מתאים בהכרח לכל סוכרתי”.
רק בריאות😊
האם את יכולה להגיד מה המשקל (בערך ) של התפוחים?
האם הכוונה במתכון לקמח כוסמין לבן או מלא?
האם כוס “כמו סוכר” בנפח או במשקל בהתאמה לסוכר רגיל?
תודה על מתכונים מצויינים!
3 תפוחים בינוניים= כ-540 גרם.
מומלץ מאד להשתמש בקמח כוסמין לבן ולא מלא.
כוס “כמו סוכר” שווה במתיקות לכוס סוכר רגיל. לגבי ממתיקים אחרים יש לשים מהם בכמות השווה למתיקות כוס סוכר (יחס ההמרה מופיע לרוב על גבי האריזה).
אם אין לי מיקסר? אפשר לערבב ידנית?
היי,
אפשר גם ידנית(:
הכנתי עם מים, שמן זרעי ענבים, וסוכר רגיל ( 3/4 כוס) ויצא מדהים!!! תודה רבה!
שמחה לשמוע! תודה על השיתוף🌺
עשיתי עם סירופ מייפל, יצא מעולה!
תודה נטע:)
אם אני רוצה להכין עם קמח לבן רגיל, ומים במקום מיץ, האם עליי לשנות מינונים או להוסיף מרכיב כלשהו?
אין בעיה (אין שינוי).
אפשר עוד מתכונים כאלה של עוגות דיאטטיות? אני בדיאטה והחולשה שלי זה עוגות… תודה על המתכון המעולה!
היי רחל 🙂
יש באתר קטגוריה שלמה של קינוחים ללא סוכר, מצרפת לך קישור
מתכונים ללא סוכר
האם ניתן להשתמש בקמח שקדים? כדי שהסוכרתיים בנינו יוכלו לאכול.
עדיף להשתמש בקמח כוסמין מלא.
קמח שקדים פחות מתאים בעוגה הזאת.
הכנתי עם 3/4 כוס סילאן וחצי כוס מים במקום מיץ – יצא מעולה !
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפשר לשים דבש במקום “כמו סוכר”? אם כן אז כמה?
אני חושבת שאפשר לשים 3/4 כוס דבש ולהפחית את כמות המיץ לחצי כוס.
היי אפרת,
אפשר להמיר את מיץ התפוחים בתרכיז תפוחים?
תודה!
כן אפשר.
היי
האם ניתן להחליף את \”הכמו סוכר\” פשוט בסילאן?
היי לירן,
מהתגובות נראה שאפשר.
שבוע נפלא 🙂
מתכון מעולה!
החלפתי בסילאן.
פעם ראשונה, שאני מצליחה להכין עוגה ללא סוכר- ויוצאת טעימה! תודה לך
שמחה לשמוע 🙂
תודה טליה
אשמח לדעת בכמה סילאן השתמשת במקום הסוכר
הי אפרת,
כיף גדול להשתמש כל פעם במתכונים שלך!
כולם בלי פספוסים, הכל מעולה!
רציתי לשאול אם צריך לשנות את כמות הקמח אם אני מורידה לגמרי את האגוזים.
שמחה לשמוע 🙂
אין צורך לשנות את כמות הקמח רק חשוב להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).
חנוכה שמח!
עשיתי חצי כמות ועשיתי אינגלישקייק אחד..
יצא מושלם!!!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
וואו זה כבר כמעט 40 דק בתנור ועדיין לא מוכן מבפנים!!
באיזה תבנית השתמשת?
אפשר להכין היום לשבת ולהקפיא??
כן אפשר.
שלום רציתי לדעת אם אפשר להשתמש הקמח כוסמין מלא במקום קמח כוסמין רגיל
תודה רבה😀
כן אפשר.
תודה רבה
נהדרת
הוספתי סירופ אגבה..במקום כמו סוכר ודומיהם
שבת של שלום ונחת😄⚘😍
מעולה 🙂
תודה אמיר ושבת שלום!
יצא מושלם.
שמחה לשמוע 🙂
תודה יפה
האם אפשר מיץ תפוזים במקום ? והאם אפשר להשמש באגבה במקום ממתיק וכמה לשים ?
אפשר מיץ תפוזים.
אפשר לשים 3/4 כוס סירופ אגבה ולהפחית את כמות המיץ לחצי כוס.
הי אפרת,
לפני שיצאתי מאכילת סוכר, תמיד הוספתי לעוגות התפוחים שהייתי מכינה, ערבוביה של סוכר חום וקינמון.
לא ידעתי מה לעשות כאן. המצחיק (סילאן) הוא נוזלי. . .
אז ערבבתי שקדים טחונים וקינמון ופזרתי על העוגה.
יצא פצצה!
תודה על המתכון!
ג’ודי
רעיון מעולה 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!
היי אפרת. הכנתי את העוגה מספר פעמים אך לפי זכרוני המתכון היה עם קמח לבן רגיל ועתה הוא עם קמח כוסמין.אני מעוניינת להכין עם קמח לבן. האם יש שינוי בשאר החומרים לעוגה?
תודה ושבת שלום
כן, אפשר להכין עם קמח רגיל. אין שינוי בשאר החומרים.
שבת שלום 🙂
יצא פשוט וואוו… מתכון מוצלח מאוד!
החלפתי 2 ביצים ברסק תפוחים כמו שרשום בתגובות (כי לא היו לי 4)
סילאן טבעי במקום ממתיק
שמן קוקוס במקום שמן רגיל
וכוס מים במקום מיץ
הוספתי למעלה גם חצאי שקדים קלופים וגוג’י ברי. יצא מושלם.
נשמע מעולה!
תודה ליטל ושבוע נפלא 🌷
היי ליטל, אשמח לדעת איזו כמות סילאן שמת במקום הממתיק?
האם יש העדפה לסוג תפוח?
לא.
היי
העוגת תפוחים ללא סוכר…
אמורה לצאת רטובה בפנים?
או להמשיך אפייה?
להמשיך לאפות עד שקיסם יוצא יבש.
הי האם אפשר להכין ללא מיקסר ופשוט לבחוש כמו עוגה בחושה?
כן אפשר.
יש לי רסק תפוחי עץ 560 גרם,אפשר לשים במקום התפוחי עץ?
למרות שמדובר בתפוחים, בגלל שזה רסק זה עלול לשנות את המרקם של העוגה. עדיף להשתמש בתפוחים רגילים.
היי אפשר לשים סילן במקום” כמו סוכר”?
נראה לי שכן אבל בגלל שהסילאן נוזלי ועלול לשנות את מרקם העוגה שימי כשני שליש כוס סילאן. זה ייצא במתיקות מעודנת.
כבר הכנתי את העוגה לפני התגובה! יצא מושלם!!!
שמתי סילאן במקום כמו סוכר , ומים במקום מים.ושמן קוקוס …יצא מוש,…
מעולה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי
הכל פה מעולה באתר את אלופה
כמה סוכרזית טבליות אני צריכה לשים פה?
תודה
היי חנה,
מה רשום על הטבליה לגבי המתיקות? בגדול צריך לשים כמות במתיקות של כוס סוכר אבל אם אלה טבליות אז אולי כדאי לשים קצת פחות כדי שלא יהיה טעם לוואי חזק.
טבליה אחת זה כמו כפית סוכר
אני לא חושבת שכדאי לשים יותר מ-7 טבליות אחרת זה הופך למר. הכי מומלץ זה להשתמש באבקת “כמו סוכר” של סוכרזית.
היי! תודה רבה על המתכונים המעולים! העוגה מתאימה לתבנית גוגלהוף?
היי עדי,
אני לא יודעת מה גודל התבנית שיש לך אבל לתבנית קוגלהוף סטנדרטית הכמות אמורה להתאים.
חשוב רק לשמן את התבנית היטב בדפנות.
תודה רבה!
משקאות דיאט בחלקם אסורים לשימוש בחום!!
אפשר במקום תפוחים להשתמש באפרשזיף?
אני חושבת שכן.
שלום אפרת,
האם ניתן להשתמש בסוכרזית נוזלית?
האם יהיה לה טעם לואי?
יש לך מתכונים ללא סוכר בכלל או אולי עם מעט דבש?
היי דינה,
יש קטגוריה למתכונים ללא סוכר. אני ממליצה להשתמש באבקת “כמו סוכר” של סוכרזית. התוצאה יוצאת הכי מוצלחת והכי פחות טעם לוואי בהשוואה לממתיקים האחרים.
שלום,
אני מאוד מעוניינת להכין את העוגה, האם אפשר להוסיף פחות שמן, כוס שמן נראה לי המון.
תודה
כן, אפשר להפחית ל3/4 כוס, אפילו 2/3 כוס.
שבת שלום 🙂
שלום אני מכינה את העוגות שלכם במיוחד תפוחים ללא סוכר
שאלה אני רוצה לעשות עם קמח שיפון וללא סוכר.
מבקשת מתכון דחוף להכין היום לשבת. תודה מראש מחכה
היי,
זה לא כל כך מומלץ להכין עוגה מקמח שיפון מאחר וזה קמח כבד וקצת חמצמץ.
אני ממליצה על קמח כוסמין מלא או לפחות קמח מלא רגיל בשילוב עם קמח לבן.
זאת אומרת שהמתכון נשאר אותו דבר רק שבמקום 2 כוסות קמח תופח יש לשים 2 כוסות קמח כוסמין מלא + שקית אבקת אפיה או כוס ושליש קמח מלא + שני שליש קמח לבן + שקית אבקת אפיה.
טבלת המרות
סוכר לבן סיטביה נוזלית אבקת סיטביה
1 כוס 1 כפית 1 כפית מחוקה
1 כף 9-6 טיפות 1/4 כפית מחוקה
1 כפית 4-2טיפות קורט
תודה הילה 🙂
היי אפרת. כמו כל המתכונים באתר גם זו עוגה נהדרת . מעולה ללא כל שינוי במתכון. קיבלתי אותה כעוגת יומולדת שהכינה לי בתי לאחר שאובחנתי לאחרונה כסוכרתית. פינוק אמיתי. תודה לך וכמובן לבתי.
תודה סימה היקרה 🙂
שבוע טוב
שלום צריך לקלוף את התפוחים??
כן זהבה.
שבת שלום 🙂
אפיתי את העוגה, ממש טעימה.
תודה רבה ❤
שמחה לשמוע נחמה 🙂
תודה על העדכון.
איזה גודל תבנית זה מתאים חוץ מאיגליש קייק?
היי חגית,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית מלבנית קטנה בגודל 22X31 או תבנית עגולה בקוטר 24.
שלום
האם אפשר להחליף את המיץ בחלב ?
תודה
כן, את יכולה.
שלום רב,
אשמח לדעת האם אפשר להפוך את העוגה לכשרה
לפסח באיזה קמחים להשתמש.
תודה רבה
היי ורד,
יש באתר מתכון לעוגת תפוחים כשרה לפסח. אפשר להשתמש בתחליף סוכר במתיקות של כחצי כוס סוכר.
חג שמח 🙂
איפה מומלץ לשמור את העוגה?
היי חגית,
יש לעטוף את העוגה בניילון נצמד ולשמור בחוץ במקום מוצל וקריר.
עוגת התפוחים יצאה ממש טעימה עם הממתיק סטיוויה ,עוגה קלילה ,לא מכבידה,הוספתי לו טיפה של ציפורן בנוסף לקנמון .
ממש טעימה .תודה
תודה אלישבע, שמחה לשמוע 🙂
עוגת התפוחים מעולה רכה וטעימה מומלצת בחום
תודה לאה, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום
באיזה ממתיק אחר במתיקות של כוס סוכר אני יכול להשתמש במתכון זה ובכל מתכון אחר שמופיע כאן תחת הכותרת של ללא סוכר איני יכול לאכול תחליפי סוכר כימיים
היי גיל,
במקום הסוכר אפשר להשתמש בסילאן או סירופ מייפל טבעי.
כמה סילאן ?
היי קרן,
כעקרון שמים באותה כמות של הסוכר אבל קחי בחשבון שהטעם של הסילאן חזק ודומיננטי ובגלל המרקם של הסילאן העוגה עלולה לצאת פחות אוורירית. לכן יותר מומלץ לשלב גם סוכר במתכון (לפחות שליש כמות סוכר).
בהצלחה 🙂
עוגה מופלאה, כבר עשיתי אותה מספר פעמים עם המון שינויים – כוסמין במקום קמח רגיל, מעט סטיוויה, סילאן, מחליפה חצי כוס שמן וביצה אחת ברסק תפוחים. את התפוחים אני פשוט מניחה בתחתית התבנית ושופכת על זה את הבלילה. בסוף אם בא לי מוסיפה לזה מייפל אמיתי וזאת עוגה מופלאה ועסיסית.
מעולה 🙂
תודה ריקי שחזרת לעדכן ושבוע טוב!
באיזו תבנית לאפות ? רוצה כמות גדולה יותר
היי דבורה,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית מלבנית חד פעמית בגודל 22X31 או תבנית עגולה 24.
את יכולה להכפיל את כל הכמויות ב1.5 ולהכין בתבנית מלבנית גדולה יותר בגודל 32X25
כמה רסק תפוחים?
במקום ביצה אחת אפשר לשים רבע כוס רסק תפוחים.
נראה טוב…. אבל אין לי תחליפי סוכר ומיץ בבית.
אפשר לדעתך להחליף את שנהים ב 2/3 כוס סילאן?
תודה וחג שמח
דודי
היי דודי,
במקום מיץ, אפשר לשים מים.
לגבי תחליף סוכר, אני מניחה שאפשר לשים סילאן למרות שאני מוכרחה לציין שלא ניסיתי.
בהצלחה וחג שמח 🙂
שמתי כוס קמח רגיל + כוס קמח שבולת שועל וכמובן שתי כפיות אבקת אפיה
חצי מהשמן קנולה השאר זית
סילאן במקום תחליף סוכר
חצי כוס מים במקום מיץ (חששתי שיוצא נוזלי מידי )
ולמרות שלא היה לי מספיק קינמון – יצא מעולה 🙂
תודה!!!
חג שמח
דודי
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה דודי וחג שמח 🙂
הי במקום קמח תופח אני רוצה קמח מלא/כוסמין. אז כמה אבקת אפיה צריך להוסיף? תודה
היי ענהאל,
עדיף קמח כוסמין. שימי 2 כוסות קמח + 2 כפיות אבקת אפיה.
שנה טובה 🙂
תודה רבה על התשובה המהירה
שלום
האם ניתן לשים מים במקום מיץ תפוחים או משקה דיאט?
תודה
כן צילה, אפשר.
שלום
האם אפשר לשים קמח מלא במקום קמח תופח?
תודה
היי צילה,
ממליצה לשלב קמח לבן עם קמח מלא אחרת העוגה תצא דחוסה מידי. במקום שתי כוסות קמח תופח לשים כוס קמח מלא+ כוס קמח לבן+ 2 כפיות מלאות אבקת אפיה. בנוסף, מומלץ לנפות את הקמחים לפני השימוש, במיוחד את הקמח המלא.
יום נעים 🙂
רוב תודות
אני לא אוכלת גלוטן. האם אפשר להכין את העוגה עם קמח ללא גלוטן ושעדיין תצא טעימה?
היי עדן,
מצרפת לך מתכון קל וטעים לעוגת תפוחים ללא גלוטן (אפשר להשתמש בתחליף סוכר גם במתכון הזה)
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%98%D7%9F/
שבת שלום 🙂
אנסה מחר. מקווה שיצליח לי
בהצלחה 😉
היי, האם אפשר להכין עם סטיביה?
לא ניסיתי אבל בדר”כ אפשר להשתמש בסטיביה להמתקת עוגות אך יש לקחת בחשבון שהממתיק מתוק מאוד ולכן מספיקה ממנו כמות מאוד קטנה (בין כפית לכף, ממליצה לטעום את התערובת ולהוסיף לפי הצורך).
מתכון מדהים אהבתי ואני מכינה כל שבוע!
תודה שקד, אני שמחה לשמוע 🙂
היי, מה הגודל (מ”ל) של כוס במתכון? תודה!
הי מיטל,
240 מ”ל לנוזלים. 140 גרם לקמחים. ניתן להשתמש גם בכוס קטנה יותר בתנאי שמשתמשים באותה כוס למדידת כל החומרים במתכון.
חג שמח 🙂
יש לי שאלה: אם אני רוצה להכניס למתכון סוכר במקום “כמו סוכר” – מהי כמות הסוכר?
תודה מרווה
היי מרווה, אותה כמות.
הכנתי ויצא נפלא. לא מרגישים בכלל שאין סוכר. אני מאמצת בזאת את המתכון