זמן בישול/אפייה: 35 דקות
מס’ מנות: 2 עוגות
סוג: פרווה
3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)
כף גדושה שמרים יבשים (12 גרם) או חצי שקית שמרים טריים בגרגירים (25 גרם)
רבע כוס (50 ג’) סוכר לבן
2 ביצים
כפית תמצית וניל
¾ כוס (180 מ”ל) מים פושרים-חמימים
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
קמצוץ מלח
לציפוי: ביצה טרופה
למילוי: ממרח אגוזי לוז עם קקאו של השחר העולה (פרווה)
סירופ: שליש כוס מים + 3 כפות סוכר
-מניחים בקערת המיקסר (וו לישה): קמח, שמרים, סוכר ומערבבים.
-מוסיפים ביצים, תמצית וניל, מים, שמן ומערבים כדקה. מוסיפים קמצוץ מלח ולשים את התערובת במשך כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
-יוצרים מהבצק כדור ומכסים את הקערה במגבת. מתפיחים בטמפ’ החדר (עדיף במקום חמים בבית) במשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של כחצי ס”מ.
-על כל בצק מורחים 4 כפות גדושות ממרח ומשטחים באופן אחיד.
-מגלגלים את הבצק לרולדה ובעזרת סכין ארוכה חוצים את הרולדה לאורכה לקבלת שתי רצועות שוות וארוכות (המילוי נחשף). מפתלים את שתי הרצועות יחד לצורה של צמה ומהדקים בקצוות. חוזרים על אותה פעולה עם מחצית הבצק שנותר ומניחים כל רולדה בתבנית אינגליש קייק משומנת.
-מחממים תנור ל-175 מעלות (בינתיים אין בעיה שהרולדות ימתינו בחוץ).
-מברישים את הרולדות בביצה טרופה ואופים בתנור במשך 30-35 דקות, עד שהעוגות משחימות.
-מחממים בסיר קטן חצי כוס מים + רבע כוס סוכר. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ומבשלים במשך 2 דקות עד שכל הסוכר נמס. מסירים מהאש ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.
-כשהעוגות מוכנות מברישים אותן בנדיבות בסירופ, מצננים מעט ומגישים.
View this post on Instagram
- עוגיות אמסטרדם השחר |
- עוגת שוקולד עסיסית ואוורירית |
- שניצל השחר |
- לבבות במילוי השחר |
- עוגת מייפל |
- עוגית ענק
הי אפרת אפשר מתכון של קלו קמח?
קילו קמח לבן
2 כפות גדושות שמרים יבשים (24 גרם) או שקית שמרים טריים בגרגירים (50 גרם)
חצי כוס (100 ג’) סוכר לבן
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
כוס וחצי (360 מ”ל) מים פושרים-חמימים
2/3 כוס (160 מ”ל) שמן
קמצוץ מלח
תודה רבה על התשובה המהירה
האם אפשר לאפות את העוגה בטוסטר אובן ואם כם על כמה מעלות?
כן אפשר. תקראי את זה – אפיה בטוסטר אובן
היי אפרת העוגה יצא מושלמת רכה בטירוף(אני אישית הכנתי את הבצק ביום רביעי ואפיתי ביום שישי יצא מעולה)
שמחה שיצא טעים♥️
למרוח ריבה ואז לפזר אגוזים טחונים?
נכון:)
אפרת המקסימה!חשבתי להכין מילוי עם ריבה ואגוזים טחונים. זה מתאים?
כן. שימי ריבה בנדיבות כדי שירגישו אותה🙂
אפרת המקסימה!יצא טעים בטירוף, טוב יותר מכל קונדיטוריה נחשבת. הקטנים טרפו בבוקר עם חלב חם. תודה רבה ושבוע טוב!
איזה כיף לשמוע❤️
תודה יקרה
אפרת המקסימה! מתי מקפיאים עוגה אחת – כשהיא חמה או לחכות שתצטנן לחלוטין? לעטוף אותה בנייר אלומיניום ולשים במקפיא? תודה ושבת שלום!
רק אחרי שהיא הצטננה לטמפ’ החדר.
עדיף לעטוף בניילון נצמד פעמיים.
אפרת המהממת
הכנתי כמות של 2 קילו והכנתי 5 רולדות ונשאר לי מלא בצק ובלי כוח להמשיך להכין עוד זהו נגמרתי;-) מה אפשר לעשות עם הבצק קל ופשוט בלי הרבה מאמץ?
את לא חייבת להמשיך להכין, את יכולה להקפיא אותו לפעם אחרת או לשמור במקרר מכוסה עד למחר.
היי אפרת
תודה רבה על המתכונים המושלמים!!!
רציתי לשאול כמה פסים העוגה יוצאת?
תודה רבה
2 פסים🙂
הי, נתקעתי רק עם קמח תופח או קמח עוגיות. ילך עם אחד מעם?
מתקנת-יש לי 3 כוסות קמח רגיל והקמחים הנ”ל. אפשר להשלים את החצי כוס החסרה בקמח אחר? תודה רבה!
כן תשלימי בקמח תופח, אין בעיה
אני חושבת שעדיף קמח תופח. שמרים יש להוסיף בכל מקרה.
אפשר לוותר על תמצית וניל?
סתם בכללי פשוט אין לי את המוצר הזה, תמיד שכתוב תמצית וניל האם אפשר לוותר או משהו אחר במקום?
כן אפשר
מה אפשר לשים במקום
אפרת היי עכשיו יושבת ומדפיסה מתכונים לחג… האם את עוגת השמרים הנ”ל אפשר לחתוך לעיגולים ואז לאפות?
הכוונה לגלגל לרולדה, לחתוך לשבלולים, לשים בתבנית ולאפות? אם כן אז אפשר.
תודה רבה! שנה טובה
אפרת!
המתכונים שלך פשוט מושלמים ,
יצא טעים בטרוף עשיתי את הבצק שרשמת ,
ומילוי אחר ,
תכננתי להקפיא אך נגמר לפני שהספקתי להקפיא,
תודה רבה רבה
תודה שרית, שמחה שיצא טעים❤️
אפרת, אין על המתכונים שלך…
מאז שהכנתי פעם אחת את המתכון של העוגת שמרים לא מפסיקה להכין…
ואווו של מתכון מככב פה בבית
איזה כיף לשמוע❤️
היי אפרת,
הכנתי עכשיו את הבצק ואני רוצה לאפות רק אחר הצהריים. האם להתפיח במקרר ? אם כן , לכמה זמן במקרר ?
תודה רבה!
כן אפשר להתפיח במקרר אפילו 10 שעות.
תודה. וכמה זמן לוקח במקרר לבצק להכפיל את גודלו ?
בנוסף, האם הביצים שבתוך הבצק עלולות להתקלקל עד שהבצק תופח במקום חמים ? המון תודה על ההסברים.
יכול לקחת 8-12 שעות.
הביצים לא יתקלקלו אבל יכול להיות שהבצק יחמיץ מהתפחת יתר.
היי אפרת,
בימים חמים אלו, היכן כדאי לשמור עוגת שמרים חלבית עד למחרת ?
על השיש, במקום מוצל.
הי תודה רבה על כך המתכונים.
אני מכינה מכל מיני אתרים ותמיד חוזרת אלייך בסוף. טעים,זמין,פשוט ומוצלח.
האם אני יכולה להכין מהמתכון רוגלאך?
ואם כן מה צריך לשנות וכמה זמן צריך בתנור.
תןדה רבה!
כן בטח.
180 מעלות במשך 15-20 דקות.
יש לך כאן מתכון אם את רוצה לראות את אופן ההכנה – רוגעלך שוקולד
אפרת יקרה
קראתי בתגובות לגבי שימוש בקקאו שצריך לשלב חמאה/חמאה פרווה וכדו..
אשמח לדעת האם אפשר להשתמש בשמן במקום?
אם כן מה הכמות
תודה רבה
לכל עוגה (250 גרם קמח) אפשר להשתמש בכף קקאו + רבע כוס סוכר + רבע כוס שמן (לערבב הכל ולמרוח)
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך ושמחתי לראות שיש פה עוגת שמרים פרווה שתהיה מצויינת לשבת 🤭
יש אפשרות לוותר על הביצה שמברישים על העוגות? אולי למרוח משהו אחר במקום?
אפשר לרסס שמן מעל🙂
תודה!
יש אפשרות להבריש מים?
אני עושה כך עם חלות והן יוצאות מעולה
אם זה יוצא לך טוב עם החלות אז אפשר.
הכנתי את המתכון כבר מלא פעמיים ויצא לי פצצה מקמח לבן
אני רוצה להכין עכשיו מקמח מאה אחוז מלא. אפשרי?
אולי צריך לשנות משהו מהמתכון?
תודה
פחות מומלץ להכין מקמח מלא בלבד כי זה יכול לצאת במרקם קצת “כבד” ופחות מוצלח. רצוי לשלב לפחות שליש כמות קמח לבן.
יכול להיות שיהיה צורך להוסיף קצת יותר מים.
הי אפרת, האם אפשר להכין את הבצק עכשיו ולהקפיא עד הערב? אין לי מספיק ממרח שוקולד… לתת לו קודם לתפוח ואז להקפיא? או במקרר? תודה!
אפשר להכין את הבצק ולשמור במקרר.
תשימי בקערה גדולה ותכסי את הקערה בניילון נצמד. זה כבר יתפח במקרר.
יצא מעולה תודה רבה! יש לך אולי מתכון לסירופ שמברישים מעל? רציתי שזה יצא יותר רטוב כזה
סירופ מעל: שליש כוס מים + 3 כפות סוכר
על 2 אינגליש? לשים מיד אחרי שזה יוצר מהתנור?
כן.
מחממים בסיר קטן חצי כוס מים + רבע כוס סוכר. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ומבשלים במשך 2 דקות עד שכל הסוכר נמס. מסירים מהאש ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.
כשהעוגות מוכנות מברישים אותן בנדיבות בסירופ, מצננים מעט ומגישים.
תודה אפרת! מעריכה את המקצועיות והנעימות שלך, ובמיוחד את המענה המהיר!
האם ניתן לשים את העוגות בתבנית רגילה של התנור? ושאלה נוספת יש הצעה למילוי לעוגה עם ריבה וקקאו? או רק ריבה? תודה מראש.
היי ציפי,
עדיף באינגליש קייק כדי שזה לא יתפח לצדדים ויאבד את הצורה.
אם יש לך רק תבנית מלבנית אז אפשר לצופף 2 עוגות בתבנית אחת.
מילוי ריבה- אפשר פשוט למרוח ריבה ולפזר קוקוס אם אוהבים.
היי אפרת,
הבצק יוצא לי מאוד דביק למרות שאני ממש מדייקת בכמויות
מה ניתן לעשות?
היי פנינה,
תוסיפי עוד קמח.
ופעם הבאה תוסיפי את המים בהדרגה ולפי הצורך.
ואאוווו פגזי אין עליך אפרתתת כל מה שאני מכינה זה מהמתכונים האלה אני כל פעם שאני רוצה להכין עוגת שמרים אני על זה פשוט ואואואואואווווו
איזה כיף לשמוע🙂
הי אפרת
יצא טוב עם ביצים XL? זה מה שיש לי כרגע..
כן:)
הי אפרת
יצא טוב עם ביצים XL? זה מה שיש לי כרגע..
כן:)
היי,
אם אין לי מיקסר אפשר לערבב עם כף?
תודה
אפשר לערבב עם כף ואז ללוש עם הידיים 10 דקות לפחות.
היי אפרת,
העוגה יצאה מעולה. מאוד קלה להכנה.
אשמח לדעת מה הדרך הכי טובה לשמור אותן והאם ניתן להקפיא.
תודה!
שמחה שהעוגה יצאה טעימה:)
אפשר לעטוף היטב בניילון נצמד ולשמור על השיש.
אפשר גם להקפיא.
יצא טעים נגמר מהר
שמתי ממרח שוקולד עלית ממש טוב
ואו נראה מעולה!!
תודה:)
ווואוווו נראה מעולה ממש כמו שלי !!!!
אפרת האלופה
בטוחה שצריך 30 דקות אפייה? ייצא לי ממש קשה . אולי עדיף 20 דקות?
אפית בחום עליון ותחתון? או בתוכנית אחרת?
העוגה היתה מונחת על רשת התנור מלמטה?
כן , חום טורבו עליון תחתון ומונחת על הרשת למטה
טורבו זה לא טוב.
צריך קו עליון וקו תחתון בלי הסמל של המאוורר באמצע.
יצא מעוללללהה, בשביל קילו צריך להכפיל את הכמות??
תודה רבה
כן🙂
היי אפרת עוד שאלה
אם אני מכינה 2 קילו הואם להכפיל את כל המצרכים בארבע?
תודה
כן🙂
שלום אפרת
יש לך אולי מתכון למילוי קקאו לעוגה?
תודה
היי יערית,
לכל עוגה (250 גרם קמח) מומלץ להשתמש בכף קקאו + רבע כוס סוכר + 50 גרם חמאה/מרגרינה מומסת.
ל500 גרם קמח יש להכפיל כמויות.
אפרת המדהימה! אני מכינה המון מתכונים מהאתר ותמיד מרוצה מאוד, רציתי רק לשאול מתי בדיוק משתמשים בטורבו בתנור ומתי לא? אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתך בעניין,
תודה רבה!
היי רחל🙂
בטורבו משתמשים כשאופים כמה תבניות בו זמנית או כשרוצים לתת בוסט מסוים של חום או כדי לייבש מזון.
לרוב משתמשים בחום עליון ותחתון.
אליפות! כל כך פשוט, טעים ומוצלחת. תודה רבה!
מהמם❤️
תודה לך על השיתוף!
הי
אפשרי להכין את הבצק בלילה, להשאיר במקרר להתפחה ולאפות בבוקר??
בטח.
הי אפרת
קודם כל תודה על האתר המושלם שלך
המתכון מעולה, אני לא טובה כ”כ באפיה אבל יצא מושלם
יצא לי 2 עוגות וחיסלנו אותן ביומיים
פעם הבאה אני אכין כמות כפולה
שמחה שיצא מוצלח❤️
תודה שחזרת לשתף
שלום אפרת,קודם כל תודה רבה על המתכונים אני משתמשת באתר של המון
אני צריכה את עזרתך בבקשה:
קניתי השחר אגוזים טעמתי וקצת מתוק לנו מדי, חבל לי על הממרח אם אערבב אותו עם שוקולד מריר זה יכול לאזן את המתיקות? אולי להוסיף קקאו?
היי אור,
העוגה עצמה מתוקה בצורה מעודנת אז זה מתאזן.
אם בכל זאת את רוצה להוריד במתיקות אז אולי באמת אפשר לפזר מעל קקאו (אבל לא יותר מידי).
תודה על המענה המהיר (:
שלום, חזרתי לעדכן לטובת אלו שגם מתוק להן, הוספתי כף גדושה קקאו(כף עם בטן) ל100 גרם ממרח יצא מושלם! לא יבש המילוי נשאר שוקולדי וטעים.
תודה רבה אפרת
תודה לך שחזרת לעדכן🙂
איזה עוגה מוצלחת וטעימה ממש נהננו
היה לנו עונג שבת אמיתי !
שבוע טוב חודש טוב!
שמחה שנהניתם❤️
שבוע טוב ומבורך
הכנתי אתמול, חילקתי את המתכון לחצי והכנתי חצי מהכמות כדי שתצא לי רק תבנית אחת למקרה ולא ייצא לי טוב, אבל יצא ממש ממש טעים!! שמתי שוקולד השחר הרגיל שזה השוקולד האהוב עלי (ובלי קשר אני אלרגית לאגוזים) יצא ממש טעים!
בכל אופן פעם הבאה אכין את הכמות הרגילה ייצאו לי 2 עוגות!
אגב במידה ויש לי 2 עוגות איפה אני מאחסנת את השניה עד שמגיעים אליה? והאם את הראשונה שאוכלים זה בסדר לשים על השיש או צריך מקרר?
תודה על מתכון פצצה!
היי צליל,
קודם כל נראה מעולה!!
אפשר לשמור על השיש (עטוף היטב בניילון נצמד).
אם יאכלו את השנייה תוך יום-יומיים, אפשר לשמור על השיש. אם יותר, אפשר להקפיא.
תודה רבה!
היי אפרת,
ראשית תודה על כל המתכונים הנפלאים באתר שלך. אני משתמשת בהם המון.
היום עשיתי את עוגת השמרים, בדיוק לפי ההוראות במתכון, במקום מילוי שוקולד, עשיתי מילוי קינמון (חמאה מומסת, קינמון וסוכר).
לצערי זה מה שיצא 😞 (ראי תמונה מצורפת). אין לי מושג למה…. אולי את תוכלי להאיר את עיניי 🙏? תודה מראש.
היי שרה,
בטוח שזו עוגת שמרים? העוגה נראית כמו עוגה בחושה.
הכנת בצק שמרים וגלגלת 2 רצועות לצמה?
כן. עשיתי הכל לפי המתכון. הדבר היחיד ששיניתי- המילוי. גם אני הייתי בשוק… כאילו כל הבצק נמס לתוך עצמו וכל הצמות נעלמו והותכו זו לזו. אין לי מושג למה.
פעם ראשונה שאני נתקלת בתופעה כזאת.
הבצק היה יציב או רך מידי?
אפית בחום עליון ותחתון ב 175 מעלות?
הנחת על רשת התנור המונחת בשלב השני מלמטה?
חיממת את התנור מספיק זמן מראש?
הבצק היה רך מאד מאד
אפילו בחום תחתון עליון ואח”כ הפעלתי טורבו לחמש דקות האחרונות
הנחתי על הרשת המונחת שלב שני מלמטה – אני תמיד אופה עליה כי זה נראה לי הכי באמצע
וחיממתי את התנור מספיק זמן מראש – לפני זה אפיתי משהו אחר.
זו ממש תעלומה.
עכשיו, כשאני חושבת על זה, אז כשהצמות הלא אפויות חיכו לתורן להיכנס לתנור, הבצק המשיך לתפוח וכבר אז הן נראו כאילו כאילו הבצק “נמס” והתאחד לכדי גוש אחד…
אני חושבת שזה שילוב של בצק מאוד מאוד רך עם זה שהוא המשיך לתפוח.
להבא תוסיפי את המים בהדרגה ולפי הצורך כדי שהבצק ייצא יציב.
מעולה. תודה אפרת על כל התמיכה ועל מי שאת. בפעם הבאה שאעשה את העוגה , אשמח לעדכן . המשך שבוע נפלא 🌺
חוזרת לעדכן בשמחה. עשיתי אותה שוב. יצאה מושלמת !!!! תודה עם הכל😍
מהמם❤️❤️
האם אפשרי לקנות בצק עלים מוכן?
תקנה בצק שנקרא “בצק שמרים עלים”.
אפשרי גם . אם אתה רוצה לקצר תהליכים כמובן.
אפשר להשתמש בקמח כוסמין או מלא?
עדיף קמח כוסמין לבן.
רק קחי בחשבון שקמח כוסמין תופח פחות טוב מקמח חיטה לבן.
תודה על המתכונים מאד נהנית מהם
על איזה עוצמה לכוון את המיקסר?
אין לי ממרח שוקולד, יכולה אבקת שוקולית במקום?
עוצמה בינונית.
אפשר להכין את אחד מאלה:
1. מלית מקקאו: לכל עוגה (250 גרם בצק) יש להשתמש בכף קקאו + רבע כוס סוכר + 50 גרם חמאה או מרגרינה מומסת. מערבבים הכל ומורחים על הבצק.
2. מלית משוקולד מריר: להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם 25 גרם חמאה + 2 כפות מים.
היי אפרת -יצא מעולה. ורק שאלה -למה יום אחרי -העוגת שמרים הרגישה יבשה?תודה
היי ענת,
לפעמים העוגה מתייבשת מעט אבל היא לא אמורה להיות ממש יבשה.
כיסית אותה היטב?
את יכולה לחמם אותה במיקרוגל כמה שניות, זה מוסיף לה רכות.
האם אפשר להשתמש בשוקולד השחר רגיל? ומה אפשר להוסיף כשי לשדרג את הטעם שלו?
בטח.
אפשר לפזר פירורי חלבה או אגוזים קצוצים מעל הממרח.
הי אפרת,מה ההבדל בין המתכון הזה לקראנץ שמרים ?
האמת ששתי העוגות ממש טעימות🙂
הקראנץ במרקם יותר קראנצ’י ופריך.
העוגה הזאת במרקם יותר רך ועסיסי מבפנים (בגלל הסירופ)
הי ,אוהבת מאוד את המתכונים שלך.
כמה זמן התפחה שנייה לפני שנכנס לאפייה? תודה וחג שמח
התפחה שניה- 10 דקות (בזמן הזה מחממים את התנור🙂)
היי תודה רבה על המתכון, האם יש אפשרות להחליף את הביצים בבצק ברסק תפוחים? ואם כן צריך לשנות משהו עקב כך?
היי אביגיל,
פשוט תוותרי על הביצים ותשימי יותר מים במקום (תוסיפי בהדרגה ולפי הצורך).
אם יש לך חלב סויה אז עדיף.