שום דבר לא נמצא

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

מס’ מנות: 2 עוגות

סוג: פרווה

רכיבים

3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)

כף גדושה שמרים יבשים (12 גרם) או חצי שקית שמרים טריים בגרגירים (25 גרם)

רבע כוס (50 ג’) סוכר לבן

2 ביצים

כפית תמצית וניל

¾ כוס (180 מ”ל) מים פושרים-חמימים

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

קמצוץ מלח

לציפוי: ביצה טרופה

למילוי: ממרח אגוזי לוז עם קקאו של השחר העולה (פרווה)

סירופ: שליש כוס מים + 3 כפות סוכר

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מניחים בקערת המיקסר (וו לישה): קמח, שמרים, סוכר ומערבבים.

-מוסיפים ביצים, תמצית וניל, מים, שמן ומערבים כדקה. מוסיפים קמצוץ מלח ולשים את התערובת במשך כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.

-יוצרים מהבצק כדור ומכסים את הקערה במגבת. מתפיחים בטמפ’ החדר (עדיף במקום חמים בבית) במשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של כחצי ס”מ.

-על כל בצק מורחים 4 כפות גדושות ממרח ומשטחים באופן אחיד.

-מגלגלים את הבצק לרולדה ובעזרת סכין ארוכה חוצים את הרולדה לאורכה לקבלת שתי רצועות שוות וארוכות (המילוי נחשף). מפתלים את שתי הרצועות יחד לצורה של צמה ומהדקים בקצוות. חוזרים על אותה פעולה עם מחצית הבצק שנותר ומניחים כל רולדה בתבנית אינגליש קייק משומנת.

-מחממים תנור ל-175 מעלות (בינתיים אין בעיה שהרולדות ימתינו בחוץ).

-מברישים את הרולדות בביצה טרופה ואופים בתנור במשך 30-35 דקות, עד שהעוגות משחימות.

-מחממים בסיר קטן חצי כוס מים + רבע כוס סוכר. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ומבשלים במשך 2 דקות עד שכל הסוכר נמס. מסירים מהאש ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.

-כשהעוגות מוכנות מברישים אותן בנדיבות בסירופ, מצננים מעט ומגישים.

 

ראו גם
כדורי פיסטוקכדורי פיסטוק
חמין בנינג’ה חמין בנינג’ה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שושי (11:52 13.03.2025)

הי אפרת אפשר מתכון של קלו קמח?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:44 13.03.2025)

קילו קמח לבן
2 כפות גדושות שמרים יבשים (24 גרם) או שקית שמרים טריים בגרגירים (50 גרם)
חצי כוס (100 ג’) סוכר לבן
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
כוס וחצי (360 מ”ל) מים פושרים-חמימים
2/3 כוס (160 מ”ל) שמן
קמצוץ מלח

avatar
שושי (14:35 13.03.2025)

תודה רבה על התשובה המהירה

avatar
שושנה (17:17 6.02.2025)

האם אפשר לאפות את העוגה בטוסטר אובן ואם כם על כמה מעלות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:23 6.02.2025)

כן אפשר. תקראי את זה – אפיה בטוסטר אובן

avatar
בת אל (14:00 16.12.2024)

היי אפרת העוגה יצא מושלמת רכה בטירוף(אני אישית הכנתי את הבצק ביום רביעי ואפיתי ביום שישי יצא מעולה)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:06 16.12.2024)

שמחה שיצא טעים♥️

avatar
שרון (16:16 18.11.2024)

למרוח ריבה ואז לפזר אגוזים טחונים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:06 19.11.2024)

נכון:)

avatar
שרון (17:31 17.11.2024)

אפרת המקסימה!חשבתי להכין מילוי עם ריבה ואגוזים טחונים. זה מתאים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:31 17.11.2024)

כן. שימי ריבה בנדיבות כדי שירגישו אותה🙂

avatar
שרון (16:20 10.11.2024)

אפרת המקסימה!יצא טעים בטירוף, טוב יותר מכל קונדיטוריה נחשבת. הקטנים טרפו בבוקר עם חלב חם. תודה רבה ושבוע טוב!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:56 10.11.2024)

איזה כיף לשמוע❤️
תודה יקרה

avatar
שרון (11:11 9.11.2024)

אפרת המקסימה! מתי מקפיאים עוגה אחת – כשהיא חמה או לחכות שתצטנן לחלוטין? לעטוף אותה בנייר אלומיניום ולשים במקפיא? תודה ושבת שלום!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:05 9.11.2024)

רק אחרי שהיא הצטננה לטמפ’ החדר.
עדיף לעטוף בניילון נצמד פעמיים.

avatar
תמר (19:25 15.10.2024)

אפרת המהממת
הכנתי כמות של 2 קילו והכנתי 5 רולדות ונשאר לי מלא בצק ובלי כוח להמשיך להכין עוד זהו נגמרתי;-) מה אפשר לעשות עם הבצק קל ופשוט בלי הרבה מאמץ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:14 15.10.2024)

את לא חייבת להמשיך להכין, את יכולה להקפיא אותו לפעם אחרת או לשמור במקרר מכוסה עד למחר.

avatar
יעל (18:29 15.10.2024)

היי אפרת
תודה רבה על המתכונים המושלמים!!!
רציתי לשאול כמה פסים העוגה יוצאת?
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:11 15.10.2024)

2 פסים🙂

avatar
רחל (11:48 10.10.2024)

הי, נתקעתי רק עם קמח תופח או קמח עוגיות. ילך עם אחד מעם?

avatar
רחל (12:06 10.10.2024)

מתקנת-יש לי 3 כוסות קמח רגיל והקמחים הנ”ל. אפשר להשלים את החצי כוס החסרה בקמח אחר? תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:59 10.10.2024)

כן תשלימי בקמח תופח, אין בעיה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:58 10.10.2024)

אני חושבת שעדיף קמח תופח. שמרים יש להוסיף בכל מקרה.

avatar
הודי (17:31 27.09.2024)

אפשר לוותר על תמצית וניל?
סתם בכללי פשוט אין לי את המוצר הזה, תמיד שכתוב תמצית וניל האם אפשר לוותר או משהו אחר במקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:03 29.09.2024)

כן אפשר

avatar
אביגיל (15:02 16.01.2025)

מה אפשר לשים במקום

avatar
עופרה (17:59 26.09.2024)

אפרת היי עכשיו יושבת ומדפיסה מתכונים לחג… האם את עוגת השמרים הנ”ל אפשר לחתוך לעיגולים ואז לאפות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:16 26.09.2024)

הכוונה לגלגל לרולדה, לחתוך לשבלולים, לשים בתבנית ולאפות? אם כן אז אפשר.

avatar
עופרה (09:09 27.09.2024)

תודה רבה! שנה טובה

avatar
שרית אשלג (18:08 17.09.2024)

אפרת!
המתכונים שלך פשוט מושלמים ,
יצא טעים בטרוף עשיתי את הבצק שרשמת ,
ומילוי אחר ,
תכננתי להקפיא אך נגמר לפני שהספקתי להקפיא,
תודה רבה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:14 17.09.2024)

תודה שרית, שמחה שיצא טעים❤️

avatar
אסתר (16:26 17.09.2024)

אפרת, אין על המתכונים שלך…
מאז שהכנתי פעם אחת את המתכון של העוגת שמרים לא מפסיקה להכין…
ואווו של מתכון מככב פה בבית

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:13 17.09.2024)

איזה כיף לשמוע❤️

avatar
מירב (13:01 12.09.2024)

היי אפרת,

הכנתי עכשיו את הבצק ואני רוצה לאפות רק אחר הצהריים. האם להתפיח במקרר ? אם כן , לכמה זמן במקרר ?

תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:32 12.09.2024)

כן אפשר להתפיח במקרר אפילו 10 שעות.

avatar
מירב (16:37 12.09.2024)

תודה. וכמה זמן לוקח במקרר לבצק להכפיל את גודלו ?
בנוסף, האם הביצים שבתוך הבצק עלולות להתקלקל עד שהבצק תופח במקום חמים ? המון תודה על ההסברים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:01 13.09.2024)

יכול לקחת 8-12 שעות.
הביצים לא יתקלקלו אבל יכול להיות שהבצק יחמיץ מהתפחת יתר.

avatar
מירב (21:56 11.09.2024)

היי אפרת,
בימים חמים אלו, היכן כדאי לשמור עוגת שמרים חלבית עד למחרת ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:28 12.09.2024)

על השיש, במקום מוצל.

avatar
רבקה (17:47 11.09.2024)

הי תודה רבה על כך המתכונים.
אני מכינה מכל מיני אתרים ותמיד חוזרת אלייך בסוף. טעים,זמין,פשוט ומוצלח.
האם אני יכולה להכין מהמתכון רוגלאך?
ואם כן מה צריך לשנות וכמה זמן צריך בתנור.
תןדה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:37 12.09.2024)

כן בטח.
180 מעלות במשך 15-20 דקות.
יש לך כאן מתכון אם את רוצה לראות את אופן ההכנה – רוגעלך שוקולד

avatar
שיר (14:42 13.08.2024)

אפרת יקרה
קראתי בתגובות לגבי שימוש בקקאו שצריך לשלב חמאה/חמאה פרווה וכדו..
אשמח לדעת האם אפשר להשתמש בשמן במקום?
אם כן מה הכמות
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:40 14.08.2024)

לכל עוגה (250 גרם קמח) אפשר להשתמש בכף קקאו + רבע כוס סוכר + רבע כוס שמן (לערבב הכל ולמרוח)

avatar
אלה (15:29 1.08.2024)

אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך ושמחתי לראות שיש פה עוגת שמרים פרווה שתהיה מצויינת לשבת 🤭
יש אפשרות לוותר על הביצה שמברישים על העוגות? אולי למרוח משהו אחר במקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:05 1.08.2024)

אפשר לרסס שמן מעל🙂

avatar
אלה (00:05 2.08.2024)

תודה!
יש אפשרות להבריש מים?
אני עושה כך עם חלות והן יוצאות מעולה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:19 2.08.2024)

אם זה יוצא לך טוב עם החלות אז אפשר.

avatar
אילה (17:43 22.07.2024)

הכנתי את המתכון כבר מלא פעמיים ויצא לי פצצה מקמח לבן
אני רוצה להכין עכשיו מקמח מאה אחוז מלא. אפשרי?
אולי צריך לשנות משהו מהמתכון?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:20 22.07.2024)

פחות מומלץ להכין מקמח מלא בלבד כי זה יכול לצאת במרקם קצת “כבד” ופחות מוצלח. רצוי לשלב לפחות שליש כמות קמח לבן.
יכול להיות שיהיה צורך להוסיף קצת יותר מים.

avatar
דינה (08:43 10.07.2024)

הי אפרת, האם אפשר להכין את הבצק עכשיו ולהקפיא עד הערב? אין לי מספיק ממרח שוקולד… לתת לו קודם לתפוח ואז להקפיא? או במקרר? תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:33 10.07.2024)

אפשר להכין את הבצק ולשמור במקרר.
תשימי בקערה גדולה ותכסי את הקערה בניילון נצמד. זה כבר יתפח במקרר.

avatar
דינה (15:01 12.07.2024)

יצא מעולה תודה רבה! יש לך אולי מתכון לסירופ שמברישים מעל? רציתי שזה יצא יותר רטוב כזה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:48 12.07.2024)

סירופ מעל: שליש כוס מים + 3 כפות סוכר

avatar
דינה (20:38 13.07.2024)

על 2 אינגליש? לשים מיד אחרי שזה יוצר מהתנור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:50 14.07.2024)

כן.
מחממים בסיר קטן חצי כוס מים + רבע כוס סוכר. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ומבשלים במשך 2 דקות עד שכל הסוכר נמס. מסירים מהאש ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.
כשהעוגות מוכנות מברישים אותן בנדיבות בסירופ, מצננים מעט ומגישים.

avatar
דינה (08:13 14.07.2024)

תודה אפרת! מעריכה את המקצועיות והנעימות שלך, ובמיוחד את המענה המהיר!

avatar
ציפי (21:04 29.06.2024)

האם ניתן לשים את העוגות בתבנית רגילה של התנור? ושאלה נוספת יש הצעה למילוי לעוגה עם ריבה וקקאו? או רק ריבה? תודה מראש.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:04 30.06.2024)

היי ציפי,
עדיף באינגליש קייק כדי שזה לא יתפח לצדדים ויאבד את הצורה.
אם יש לך רק תבנית מלבנית אז אפשר לצופף 2 עוגות בתבנית אחת.
מילוי ריבה- אפשר פשוט למרוח ריבה ולפזר קוקוס אם אוהבים.

avatar
פנינה (08:07 5.06.2024)

היי אפרת,
הבצק יוצא לי מאוד דביק למרות שאני ממש מדייקת בכמויות
מה ניתן לעשות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:47 5.06.2024)

היי פנינה,
תוסיפי עוד קמח.
ופעם הבאה תוסיפי את המים בהדרגה ולפי הצורך.

avatar
אחת שמבינה בעוגות שמרים !!! (19:50 26.05.2024)

ואאוווו פגזי אין עליך אפרתתת כל מה שאני מכינה זה מהמתכונים האלה אני כל פעם שאני רוצה להכין עוגת שמרים אני על זה פשוט ואואואואואווווו

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:27 27.05.2024)

איזה כיף לשמוע🙂

avatar
רחלי (09:43 8.05.2024)

הי אפרת
יצא טוב עם ביצים XL? זה מה שיש לי כרגע..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:49 8.05.2024)

כן:)

avatar
רחלי (19:53 26.05.2024)

הי אפרת
יצא טוב עם ביצים XL? זה מה שיש לי כרגע..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:28 27.05.2024)

כן:)

avatar
מורן (18:07 27.03.2024)

היי,
אם אין לי מיקסר אפשר לערבב עם כף?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:06 28.03.2024)

אפשר לערבב עם כף ואז ללוש עם הידיים 10 דקות לפחות.

avatar
הדס (20:12 14.04.2024)

היי אפרת,
העוגה יצאה מעולה. מאוד קלה להכנה.
אשמח לדעת מה הדרך הכי טובה לשמור אותן והאם ניתן להקפיא.
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:56 15.04.2024)

שמחה שהעוגה יצאה טעימה:)
אפשר לעטוף היטב בניילון נצמד ולשמור על השיש.
אפשר גם להקפיא.

avatar
MM (08:24 26.03.2024)

יצא טעים נגמר מהר
שמתי ממרח שוקולד עלית ממש טוב

עוגת שמרים פרווה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:31 26.03.2024)

ואו נראה מעולה!!
תודה:)

avatar
אפרת סיאצ'י (19:54 26.05.2024)

ווואוווו נראה מעולה ממש כמו שלי !!!!

avatar
תמר (14:32 15.03.2024)

אפרת האלופה
בטוחה שצריך 30 דקות אפייה? ייצא לי ממש קשה . אולי עדיף 20 דקות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:21 15.03.2024)

אפית בחום עליון ותחתון? או בתוכנית אחרת?
העוגה היתה מונחת על רשת התנור מלמטה?

avatar
תמר (14:25 22.03.2024)

כן , חום טורבו עליון תחתון ומונחת על הרשת למטה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:45 22.03.2024)

טורבו זה לא טוב.
צריך קו עליון וקו תחתון בלי הסמל של המאוורר באמצע.

avatar
אילה (08:44 12.03.2024)

יצא מעוללללהה, בשביל קילו צריך להכפיל את הכמות??
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:56 12.03.2024)

כן🙂

avatar
יערית (12:44 10.03.2024)

היי אפרת עוד שאלה
אם אני מכינה 2 קילו הואם להכפיל את כל המצרכים בארבע?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:03 10.03.2024)

כן🙂

avatar
יערית (10:16 10.03.2024)

שלום אפרת
יש לך אולי מתכון למילוי קקאו לעוגה?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:50 10.03.2024)

היי יערית,
לכל עוגה (250 גרם קמח) מומלץ להשתמש בכף קקאו + רבע כוס סוכר + 50 גרם חמאה/מרגרינה מומסת.
ל500 גרם קמח יש להכפיל כמויות.

avatar
רחל (12:36 21.02.2024)

אפרת המדהימה! אני מכינה המון מתכונים מהאתר ותמיד מרוצה מאוד, רציתי רק לשאול מתי בדיוק משתמשים בטורבו בתנור ומתי לא? אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתך בעניין,
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:12 21.02.2024)

היי רחל🙂
בטורבו משתמשים כשאופים כמה תבניות בו זמנית או כשרוצים לתת בוסט מסוים של חום או כדי לייבש מזון.
לרוב משתמשים בחום עליון ותחתון.

avatar
שרה (10:44 20.02.2024)

אליפות! כל כך פשוט, טעים ומוצלחת. תודה רבה!

עוגת שמרים פרווה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:01 20.02.2024)

מהמם❤️
תודה לך על השיתוף!

avatar
רון (22:32 15.02.2024)

הי
אפשרי להכין את הבצק בלילה, להשאיר במקרר להתפחה ולאפות בבוקר??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:11 16.02.2024)

בטח.

avatar
רחל (12:58 13.02.2024)

הי אפרת
קודם כל תודה על האתר המושלם שלך
המתכון מעולה, אני לא טובה כ”כ באפיה אבל יצא מושלם
יצא לי 2 עוגות וחיסלנו אותן ביומיים
פעם הבאה אני אכין כמות כפולה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:59 13.02.2024)

שמחה שיצא מוצלח❤️
תודה שחזרת לשתף

avatar
אור (17:57 6.02.2024)

שלום אפרת,קודם כל תודה רבה על המתכונים אני משתמשת באתר של המון
אני צריכה את עזרתך בבקשה:
קניתי השחר אגוזים טעמתי וקצת מתוק לנו מדי, חבל לי על הממרח אם אערבב אותו עם שוקולד מריר זה יכול לאזן את המתיקות? אולי להוסיף קקאו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:37 6.02.2024)

היי אור,
העוגה עצמה מתוקה בצורה מעודנת אז זה מתאזן.
אם בכל זאת את רוצה להוריד במתיקות אז אולי באמת אפשר לפזר מעל קקאו (אבל לא יותר מידי).

avatar
אור (23:13 6.02.2024)

תודה על המענה המהיר (:

avatar
אור (18:12 14.02.2024)

שלום, חזרתי לעדכן לטובת אלו שגם מתוק להן, הוספתי כף גדושה קקאו(כף עם בטן) ל100 גרם ממרח יצא מושלם! לא יבש המילוי נשאר שוקולדי וטעים.
תודה רבה אפרת

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:19 14.02.2024)

תודה לך שחזרת לעדכן🙂

avatar
נסי (23:31 3.02.2024)

איזה עוגה מוצלחת וטעימה ממש נהננו
היה לנו עונג שבת אמיתי !
שבוע טוב חודש טוב!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:52 4.02.2024)

שמחה שנהניתם❤️
שבוע טוב ומבורך

avatar
צליל (11:18 3.02.2024)

הכנתי אתמול, חילקתי את המתכון לחצי והכנתי חצי מהכמות כדי שתצא לי רק תבנית אחת למקרה ולא ייצא לי טוב, אבל יצא ממש ממש טעים!! שמתי שוקולד השחר הרגיל שזה השוקולד האהוב עלי (ובלי קשר אני אלרגית לאגוזים) יצא ממש טעים!
בכל אופן פעם הבאה אכין את הכמות הרגילה ייצאו לי 2 עוגות!
אגב במידה ויש לי 2 עוגות איפה אני מאחסנת את השניה עד שמגיעים אליה? והאם את הראשונה שאוכלים זה בסדר לשים על השיש או צריך מקרר?
תודה על מתכון פצצה!

עוגת שמרים פרווה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:39 3.02.2024)

היי צליל,
קודם כל נראה מעולה!!
אפשר לשמור על השיש (עטוף היטב בניילון נצמד).
אם יאכלו את השנייה תוך יום-יומיים, אפשר לשמור על השיש. אם יותר, אפשר להקפיא.

avatar
צליל (19:48 3.02.2024)

תודה רבה!

avatar
שרה (22:49 2.02.2024)

היי אפרת,
ראשית תודה על כל המתכונים הנפלאים באתר שלך. אני משתמשת בהם המון.
היום עשיתי את עוגת השמרים, בדיוק לפי ההוראות במתכון, במקום מילוי שוקולד, עשיתי מילוי קינמון (חמאה מומסת, קינמון וסוכר).
לצערי זה מה שיצא 😞 (ראי תמונה מצורפת). אין לי מושג למה…. אולי את תוכלי להאיר את עיניי 🙏? תודה מראש.

עוגת שמרים פרווה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:48 3.02.2024)

היי שרה,
בטוח שזו עוגת שמרים? העוגה נראית כמו עוגה בחושה.
הכנת בצק שמרים וגלגלת 2 רצועות לצמה?

avatar
שרה (20:34 3.02.2024)

כן. עשיתי הכל לפי המתכון. הדבר היחיד ששיניתי- המילוי. גם אני הייתי בשוק… כאילו כל הבצק נמס לתוך עצמו וכל הצמות נעלמו והותכו זו לזו. אין לי מושג למה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:17 4.02.2024)

פעם ראשונה שאני נתקלת בתופעה כזאת.
הבצק היה יציב או רך מידי?
אפית בחום עליון ותחתון ב 175 מעלות?
הנחת על רשת התנור המונחת בשלב השני מלמטה?
חיממת את התנור מספיק זמן מראש?

avatar
שרה (13:54 4.02.2024)

הבצק היה רך מאד מאד
אפילו בחום תחתון עליון ואח”כ הפעלתי טורבו לחמש דקות האחרונות
הנחתי על הרשת המונחת שלב שני מלמטה – אני תמיד אופה עליה כי זה נראה לי הכי באמצע
וחיממתי את התנור מספיק זמן מראש – לפני זה אפיתי משהו אחר.
זו ממש תעלומה.
עכשיו, כשאני חושבת על זה, אז כשהצמות הלא אפויות חיכו לתורן להיכנס לתנור, הבצק המשיך לתפוח וכבר אז הן נראו כאילו כאילו הבצק “נמס” והתאחד לכדי גוש אחד…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:18 4.02.2024)

אני חושבת שזה שילוב של בצק מאוד מאוד רך עם זה שהוא המשיך לתפוח.
להבא תוסיפי את המים בהדרגה ולפי הצורך כדי שהבצק ייצא יציב.

avatar
שרה (18:03 4.02.2024)

מעולה. תודה אפרת על כל התמיכה ועל מי שאת. בפעם הבאה שאעשה את העוגה , אשמח לעדכן . המשך שבוע נפלא 🌺

avatar
שרה (16:28 11.02.2024)

חוזרת לעדכן בשמחה. עשיתי אותה שוב. יצאה מושלמת !!!! תודה עם הכל😍

עוגת שמרים פרווה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:00 11.02.2024)

מהמם❤️❤️

avatar
אלעד (11:50 1.02.2024)

האם אפשרי לקנות בצק עלים מוכן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:15 1.02.2024)

תקנה בצק שנקרא “בצק שמרים עלים”.

avatar
עומרי כץ (17:05 27.08.2024)

אפשרי גם . אם אתה רוצה לקצר תהליכים כמובן.

avatar
אילת (10:22 1.02.2024)

אפשר להשתמש בקמח כוסמין או מלא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:46 1.02.2024)

עדיף קמח כוסמין לבן.
רק קחי בחשבון שקמח כוסמין תופח פחות טוב מקמח חיטה לבן.

avatar
גולי (09:47 1.02.2024)

תודה על המתכונים מאד נהנית מהם
על איזה עוצמה לכוון את המיקסר?
אין לי ממרח שוקולד, יכולה אבקת שוקולית במקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:20 1.02.2024)

עוצמה בינונית.
אפשר להכין את אחד מאלה:
1. מלית מקקאו: לכל עוגה (250 גרם בצק) יש להשתמש בכף קקאו + רבע כוס סוכר + 50 גרם חמאה או מרגרינה מומסת. מערבבים הכל ומורחים על הבצק.
2. מלית משוקולד מריר: להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם 25 גרם חמאה + 2 כפות מים.

avatar
ענת (10:02 31.01.2024)

היי אפרת -יצא מעולה. ורק שאלה -למה יום אחרי -העוגת שמרים הרגישה יבשה?תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:52 31.01.2024)

היי ענת,
לפעמים העוגה מתייבשת מעט אבל היא לא אמורה להיות ממש יבשה.
כיסית אותה היטב?
את יכולה לחמם אותה במיקרוגל כמה שניות, זה מוסיף לה רכות.

avatar
אריאל (09:55 31.01.2024)

האם אפשר להשתמש בשוקולד השחר רגיל? ומה אפשר להוסיף כשי לשדרג את הטעם שלו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:40 31.01.2024)

בטח.
אפשר לפזר פירורי חלבה או אגוזים קצוצים מעל הממרח.

avatar
תהילה (15:13 28.01.2024)

הי אפרת,מה ההבדל בין המתכון הזה לקראנץ שמרים ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:40 28.01.2024)

האמת ששתי העוגות ממש טעימות🙂
הקראנץ במרקם יותר קראנצ’י ופריך.
העוגה הזאת במרקם יותר רך ועסיסי מבפנים (בגלל הסירופ)

avatar
רחל (22:19 25.01.2024)

הי ,אוהבת מאוד את המתכונים שלך.
כמה זמן התפחה שנייה לפני שנכנס לאפייה? תודה וחג שמח

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:10 26.01.2024)

התפחה שניה- 10 דקות (בזמן הזה מחממים את התנור🙂)

avatar
אביגיל (11:36 25.01.2024)

היי תודה רבה על המתכון, האם יש אפשרות להחליף את הביצים בבצק ברסק תפוחים? ואם כן צריך לשנות משהו עקב כך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:05 25.01.2024)

היי אביגיל,
פשוט תוותרי על הביצים ותשימי יותר מים במקום (תוסיפי בהדרגה ולפי הצורך).
אם יש לך חלב סויה אז עדיף.

לקריאת כל התגובות