שום דבר לא נמצא

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

סוג: פרווה

רכיבים

3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)

כף גדושה שמרים יבשים (12 גרם) או חצי שקית שמרים טריים בגרגירים (25 גרם)

רבע כוס (50 ג’) סוכר לבן

2 ביצים

כפית תמצית וניל

¾ כוס (180 מ”ל) מים פושרים-חמימים

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

קמצוץ מלח

לציפוי: ביצה טרופה

למילוי: ממרח אגוזי לוז עם קקאו של השחר העולה (פרווה)

סירופ: שליש כוס מים + 3 כפות סוכר

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מניחים בקערת המיקסר (וו לישה): קמח, שמרים, סוכר ומערבבים.

-מוסיפים ביצים, תמצית וניל, מים, שמן ומערבים כדקה. מוסיפים קמצוץ מלח ולשים את התערובת במשך כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.

-יוצרים מהבצק כדור ומכסים את הקערה במגבת. מתפיחים בטמפ’ החדר (עדיף במקום חמים בבית) במשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של כחצי ס”מ.

-על כל בצק מורחים 4 כפות גדושות ממרח ומשטחים באופן אחיד.

-מגלגלים את הבצק לרולדה ובעזרת סכין ארוכה חוצים את הרולדה לאורכה לקבלת שתי רצועות שוות וארוכות (המילוי נחשף). מפתלים את שתי הרצועות יחד לצורה של צמה ומהדקים בקצוות. חוזרים על אותה פעולה עם מחצית הבצק שנותר ומניחים כל רולדה בתבנית אינגליש קייק משומנת.

-מחממים תנור ל-175 מעלות (בינתיים אין בעיה שהרולדות ימתינו בחוץ).

-מברישים את הרולדות בביצה טרופה ואופים בתנור במשך 30-35 דקות, עד שהעוגות משחימות.

-מחממים בסיר קטן חצי כוס מים + רבע כוס סוכר. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ומבשלים במשך 2 דקות עד שכל הסוכר נמס. מסירים מהאש ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.

-כשהעוגות מוכנות מברישים אותן בנדיבות בסירופ, מצננים מעט ומגישים.

 

ראו גם
כדורי פיסטוקכדורי פיסטוק
חמין בנינג’ה חמין בנינג’ה
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
רחל (12:36 21.02.2024)

אפרת המדהימה! אני מכינה המון מתכונים מהאתר ותמיד מרוצה מאוד, רציתי רק לשאול מתי בדיוק משתמשים בטורבו בתנור ומתי לא? אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתך בעניין,
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:12 21.02.2024)

היי רחל🙂
בטורבו משתמשים כשאופים כמה תבניות בו זמנית או כשרוצים לתת בוסט מסוים של חום או כדי לייבש מזון.
לרוב משתמשים בחום עליון ותחתון.

avatar
שרה (10:44 20.02.2024)

אליפות! כל כך פשוט, טעים ומוצלחת. תודה רבה!

עוגת שמרים פרווה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:01 20.02.2024)

מהמם❤️
תודה לך על השיתוף!

avatar
רון (22:32 15.02.2024)

הי
אפשרי להכין את הבצק בלילה, להשאיר במקרר להתפחה ולאפות בבוקר??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:11 16.02.2024)

בטח.

avatar
רחל (12:58 13.02.2024)

הי אפרת
קודם כל תודה על האתר המושלם שלך
המתכון מעולה, אני לא טובה כ”כ באפיה אבל יצא מושלם
יצא לי 2 עוגות וחיסלנו אותן ביומיים
פעם הבאה אני אכין כמות כפולה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:59 13.02.2024)

שמחה שיצא מוצלח❤️
תודה שחזרת לשתף

avatar
אור (17:57 6.02.2024)

שלום אפרת,קודם כל תודה רבה על המתכונים אני משתמשת באתר של המון
אני צריכה את עזרתך בבקשה:
קניתי השחר אגוזים טעמתי וקצת מתוק לנו מדי, חבל לי על הממרח אם אערבב אותו עם שוקולד מריר זה יכול לאזן את המתיקות? אולי להוסיף קקאו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:37 6.02.2024)

היי אור,
העוגה עצמה מתוקה בצורה מעודנת אז זה מתאזן.
אם בכל זאת את רוצה להוריד במתיקות אז אולי באמת אפשר לפזר מעל קקאו (אבל לא יותר מידי).

avatar
אור (23:13 6.02.2024)

תודה על המענה המהיר (:

avatar
אור (18:12 14.02.2024)

שלום, חזרתי לעדכן לטובת אלו שגם מתוק להן, הוספתי כף גדושה קקאו(כף עם בטן) ל100 גרם ממרח יצא מושלם! לא יבש המילוי נשאר שוקולדי וטעים.
תודה רבה אפרת

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:19 14.02.2024)

תודה לך שחזרת לעדכן🙂

avatar
נסי (23:31 3.02.2024)

איזה עוגה מוצלחת וטעימה ממש נהננו
היה לנו עונג שבת אמיתי !
שבוע טוב חודש טוב!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:52 4.02.2024)

שמחה שנהניתם❤️
שבוע טוב ומבורך

avatar
צליל (11:18 3.02.2024)

הכנתי אתמול, חילקתי את המתכון לחצי והכנתי חצי מהכמות כדי שתצא לי רק תבנית אחת למקרה ולא ייצא לי טוב, אבל יצא ממש ממש טעים!! שמתי שוקולד השחר הרגיל שזה השוקולד האהוב עלי (ובלי קשר אני אלרגית לאגוזים) יצא ממש טעים!
בכל אופן פעם הבאה אכין את הכמות הרגילה ייצאו לי 2 עוגות!
אגב במידה ויש לי 2 עוגות איפה אני מאחסנת את השניה עד שמגיעים אליה? והאם את הראשונה שאוכלים זה בסדר לשים על השיש או צריך מקרר?
תודה על מתכון פצצה!

עוגת שמרים פרווה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:39 3.02.2024)

היי צליל,
קודם כל נראה מעולה!!
אפשר לשמור על השיש (עטוף היטב בניילון נצמד).
אם יאכלו את השנייה תוך יום-יומיים, אפשר לשמור על השיש. אם יותר, אפשר להקפיא.

avatar
צליל (19:48 3.02.2024)

תודה רבה!

avatar
שרה (22:49 2.02.2024)

היי אפרת,
ראשית תודה על כל המתכונים הנפלאים באתר שלך. אני משתמשת בהם המון.
היום עשיתי את עוגת השמרים, בדיוק לפי ההוראות במתכון, במקום מילוי שוקולד, עשיתי מילוי קינמון (חמאה מומסת, קינמון וסוכר).
לצערי זה מה שיצא 😞 (ראי תמונה מצורפת). אין לי מושג למה…. אולי את תוכלי להאיר את עיניי 🙏? תודה מראש.

עוגת שמרים פרווה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:48 3.02.2024)

היי שרה,
בטוח שזו עוגת שמרים? העוגה נראית כמו עוגה בחושה.
הכנת בצק שמרים וגלגלת 2 רצועות לצמה?

avatar
שרה (20:34 3.02.2024)

כן. עשיתי הכל לפי המתכון. הדבר היחיד ששיניתי- המילוי. גם אני הייתי בשוק… כאילו כל הבצק נמס לתוך עצמו וכל הצמות נעלמו והותכו זו לזו. אין לי מושג למה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:17 4.02.2024)

פעם ראשונה שאני נתקלת בתופעה כזאת.
הבצק היה יציב או רך מידי?
אפית בחום עליון ותחתון ב 175 מעלות?
הנחת על רשת התנור המונחת בשלב השני מלמטה?
חיממת את התנור מספיק זמן מראש?

avatar
שרה (13:54 4.02.2024)

הבצק היה רך מאד מאד
אפילו בחום תחתון עליון ואח”כ הפעלתי טורבו לחמש דקות האחרונות
הנחתי על הרשת המונחת שלב שני מלמטה – אני תמיד אופה עליה כי זה נראה לי הכי באמצע
וחיממתי את התנור מספיק זמן מראש – לפני זה אפיתי משהו אחר.
זו ממש תעלומה.
עכשיו, כשאני חושבת על זה, אז כשהצמות הלא אפויות חיכו לתורן להיכנס לתנור, הבצק המשיך לתפוח וכבר אז הן נראו כאילו כאילו הבצק “נמס” והתאחד לכדי גוש אחד…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:18 4.02.2024)

אני חושבת שזה שילוב של בצק מאוד מאוד רך עם זה שהוא המשיך לתפוח.
להבא תוסיפי את המים בהדרגה ולפי הצורך כדי שהבצק ייצא יציב.

avatar
שרה (18:03 4.02.2024)

מעולה. תודה אפרת על כל התמיכה ועל מי שאת. בפעם הבאה שאעשה את העוגה , אשמח לעדכן . המשך שבוע נפלא 🌺

avatar
שרה (16:28 11.02.2024)

חוזרת לעדכן בשמחה. עשיתי אותה שוב. יצאה מושלמת !!!! תודה עם הכל😍

עוגת שמרים פרווה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:00 11.02.2024)

מהמם❤️❤️

avatar
אלעד (11:50 1.02.2024)

האם אפשרי לקנות בצק עלים מוכן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:15 1.02.2024)

תקנה בצק שנקרא “בצק שמרים עלים”.

avatar
אילת (10:22 1.02.2024)

אפשר להשתמש בקמח כוסמין או מלא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:46 1.02.2024)

עדיף קמח כוסמין לבן.
רק קחי בחשבון שקמח כוסמין תופח פחות טוב מקמח חיטה לבן.

avatar
גולי (09:47 1.02.2024)

תודה על המתכונים מאד נהנית מהם
על איזה עוצמה לכוון את המיקסר?
אין לי ממרח שוקולד, יכולה אבקת שוקולית במקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:20 1.02.2024)

עוצמה בינונית.
אפשר להכין את אחד מאלה:
1. מלית מקקאו: לכל עוגה (250 גרם בצק) יש להשתמש בכף קקאו + רבע כוס סוכר + 50 גרם חמאה או מרגרינה מומסת. מערבבים הכל ומורחים על הבצק.
2. מלית משוקולד מריר: להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם 25 גרם חמאה + 2 כפות מים.

avatar
ענת (10:02 31.01.2024)

היי אפרת -יצא מעולה. ורק שאלה -למה יום אחרי -העוגת שמרים הרגישה יבשה?תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:52 31.01.2024)

היי ענת,
לפעמים העוגה מתייבשת מעט אבל היא לא אמורה להיות ממש יבשה.
כיסית אותה היטב?
את יכולה לחמם אותה במיקרוגל כמה שניות, זה מוסיף לה רכות.

avatar
אריאל (09:55 31.01.2024)

האם אפשר להשתמש בשוקולד השחר רגיל? ומה אפשר להוסיף כשי לשדרג את הטעם שלו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:40 31.01.2024)

בטח.
אפשר לפזר פירורי חלבה או אגוזים קצוצים מעל הממרח.

avatar
תהילה (15:13 28.01.2024)

הי אפרת,מה ההבדל בין המתכון הזה לקראנץ שמרים ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:40 28.01.2024)

האמת ששתי העוגות ממש טעימות🙂
הקראנץ במרקם יותר קראנצ’י ופריך.
העוגה הזאת במרקם יותר רך ועסיסי מבפנים (בגלל הסירופ)

avatar
רחל (22:19 25.01.2024)

הי ,אוהבת מאוד את המתכונים שלך.
כמה זמן התפחה שנייה לפני שנכנס לאפייה? תודה וחג שמח

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:10 26.01.2024)

התפחה שניה- 10 דקות (בזמן הזה מחממים את התנור🙂)

avatar
אביגיל (11:36 25.01.2024)

היי תודה רבה על המתכון, האם יש אפשרות להחליף את הביצים בבצק ברסק תפוחים? ואם כן צריך לשנות משהו עקב כך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:05 25.01.2024)

היי אביגיל,
פשוט תוותרי על הביצים ותשימי יותר מים במקום (תוסיפי בהדרגה ולפי הצורך).
אם יש לך חלב סויה אז עדיף.

לקריאת כל התגובות