זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
2 תבניות אינגליש קייק
*לפני האפייה הבלילה מגיעה למחצית מגובה התבנית אך במהלך האפייה העוגה תופחת ומגיעה עד לגובה מלא של התבנית.
חומרי העוגה:
2 ביצים
3/4 כוס (150 ג’) סוכר
2/3 כוס (133 ג’) שמן
3/4 כוס (180 מ”ל) מיץ תפוזים
2 כוסות (280 ג’) קמח
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1 כפית (5 מ”ל) תמצית וניל
חומרי המלית:
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות או 1/2 כוס שוקולד צ’יפס
3 יח’ ביסקוויטים מתוקים (לדוג’ “פתי בר”)
2/3 כוס (66 ג’) אגוזי מלך
חומרים לקישוט (לא חובה):
8 קוביות (40 ג’) שוקולד מריר
1 כף (15 מ”ל) מים חמים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל 180 מעלות.
-מניחים במעבד מזון את השוקולד, האגוזים והביסקוויטים וטוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורים.
-מערבבים את כל חומרי העוגה יחד בקערה לפי הסדר שבו רשומים עד לקבלת בלילה אחידה (*את הקמח יש לערבב בנפרד עם אבקת האפיה ורק אז להוסיף לבלילה).
-יוצקים לתבנית מחצית מהבלילה ומניחים בעזרת כף את תערובת הפירורים מעל הבלילה (שומרים מעט מתערובת הפירורים לקישוט).
-יוצקים את המחצית השנייה של הבלילה מעל הפירורים בעזרת כף. לקישוט- מפזרים מעל מתערובת הפירורים שנותרה.
-אופים בתנור במשך 30-35 דקות (בודקים עם קיסם).
–לקישוט (לא חובה): מחממים במיקרוגל 8 קוביות שוקולד + 1 כף מים, מערבבים היטב ומזלפים על העוגה בעודה חמה.
תגובות שקיבלנו בפייסבוק:
“אפיתי,יצא מעולה!! מתכון מדויק אבל מתאימה רק לאינגליש קייק 1 היא טובה גם בלי ציפוי שוקולד,מעולה!!” (אתי)
“טעים” (יפה)
“יצאה טוב אבל רק תבנית אינגליש קייק אחת ולא שתיים. תודה ושבת שלום” (ענת)
עוגה בחושה פרווה, עוגה בחושה קלה, מתכון לעוגה בחושה
הבלילה מתאימה לאינגליש אחת..באסה שהבנתי רק אחרי
כן אנגלית קייק אחד. טיפ שלי. לקרוא את התגובות . רק עכשיו הבנתי
עוגה מאלפת!!! תודה רבה לך על כל המתכונים המוצלחים!!!
תודה לך🙂
עוגה נהדרת!!! תודה רבה (:
מהמם💜
תודה לך על השיתוף
היי אפרת, העוגה נשמעת ממש טובה ואני מחכה להכין אותה. שתי שאלות – אני תמיד קוראת את ההערות לפני שאני מכינה וראיתי שמישהי הזכירה קוקוס אבל לא ראיתי קוקוס במתכון. האם פספסתי משהו? ושאלה שניה – אני רוצה להכין בלי שוקולד – אני בטוחה שאפשר פשוט להחסיר אותה ולערבב רק ביסקויטים ואגוזים אבל אני מעדיפה לשים משהו במקום השוקולד. יש לך רעיונות ומה יהיו הכמויות?
נכון אין קוקוס במתכון:)
אפשר לשים במקום 2 כפות קוקוס או כל ממרח מתוק (לדוג’ ריבת חלב, לוטוס, אגוזים וכו’).
מדובר על במקום ה 1/2 כוס שוקולד צ’יפס, נכון?
חמאת בוטנים גם יעבוד אולי בתוספת סוכר שיהיה מתוק?
אז להשתמש בשתי כפות של זה ולערבב עם האגוזים קצוצים ופירורי 3 פתי בר?
נכון:)
חמאת בוטנים מצוין. אפשר לערבב אותה לפני עם קצת דבש או מייפל.
פחות כדאי לערבב הכל יחד. עדיף לזלף כמות של כ-2 כפות מלאות מעל כל עוגה (אם את מכינה ב-2 אינגליש קייק) ותפזרי מעל את האגוזים הקצוצים ופירורי הביסקוויטים ואז תכסי ביתרת הבלילה.
היי אפרת היקרה!
הכנתי ויצא מאוד טעים!
יש לי שאלה, ראיתי בתגובות ששיתפת שעל מנת שלא ייצא עוגה דחוס צריך למעט בערבוב לאחר הוספת הקמח.
שאלתי היא באיזה אופן ניתן לעשו זאת וגם להימנע מגושי הקמח?
אני לא צולחת את פתיחת הגושים הללו ובטח לא במעט ערבוב.
אודה לך מאוד להסבר על צורת הטמעת הקמח בבלילה.
תודה גדולה מראש!
היי רעות,
קודם כל שמחה שיצא טעים:)
כדי שהערבוב יהיה קצר מומלץ להשתמש במטרפה ידנית או מיקסר ידני.
תודה רבה! יש לך סרטון לתהליך הזה?
אין לי סרטון אבל זה די פשוט:)
מרגע שאת מוסיפה את הקמח פשוט תערבבי עם מטרפה או מיקסר עד שהקמח נטמע בתערובת. זה לא צריך להיות יותר מ-20 שניות ערבוב.
תודה לך אפרת!
היי אפרת,
האם אפשר במקום הביסקוויטים לטחון פצפוצי אורז או קורנפלקס? או רעיון אחר?
היי דורית,
לא בטוחה שזה ישתלב כאן… את יכולה לשים במקום ביסקויטים אגוזים קצוצים או כל עוגיה אחרת:)
היי אפרת -אפשרי קמח תופח? וכמןבן שלא אשים אבקת אפיה.תודה
היי ענת,
את יכולה לשים קמח תופח באותה כמות (ולהשמיט אבקת אפיה🙂)
בהצלחה!
הי אפרת, בוקר טוב.
האם אפשר להמיר את הקמח בקמח כוסמין לבן ולהפחית מהסוכר? (אני אשתמש בחלב במקום במיץ תפוזים)
אפשר.
לגבי הסוכר שימי לפחות חצי כוס.
תודה רבה אפרת.
יש אפשרות להכין את העוגה עם משהו אחר במקום השוקולד?, הכוונה שצריך 3 יחידות של בסקווטים שונים למשל אחד קרמל אחד וניל ואחד שוקולד?
היי טל,
הביסקוויטים יכולים להיות מאותו סוג.
מה חשבת לשים במקום השוקולד? ממרח שוקולד בא בחשבון?
לוטוס, ממרח נוגט אגוזים, חמאת בוטנים, ריבת חלב, ממרח חלב ( יש של השחר העולה) או אפשרות אחרת מתאימה?
אפשר לשים כל אחת מהאופציות שרשמת.
תודה, יש עדין צורך במעבד מזון?
לא, אפשר לוותר על זה.
האם העוגה טובה בהקפאה?
תודה
כן.
גם בעוגה הזו את ממליצה לעטוף מהר בניילון נצמד?
כן.
תודה
אחד עטפתי ואחד לא נראה יפה. בשבת נטעם(:
היי אפרת,
בגדול, רוב העוגות הבחושות שאני מכינה תמיד דחוסות ולא רכות, למרות שאחרות הכינו אותו המתכון ויצא רך ואורירי!!
מה יכולות להיות הסיבות? יכול להיות שהתנור קשור לעניין?
היי אושרית,
סיבה עיקרית לעוגה דחוסה היא ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח. לאחר שמוסיפים את הקמח לבלילה יש לערבב ערבוב קצר וקליל כמה שאפשר. ערבוב ממושך פוגע באווריריות העוגה.
חשוב גם לחמם את התנור לפחות 7 דקות לפני שמכניסים את העוגה ולאפות בתוכנית רגילה של קו עליון וקו תחתון.
היי אפרת היקרה
אפיתי את העוגה אתמול שמתי קיסם ויצא חלק
ועכשיו שהגעתי לאמצע העוגה אני רואה שבפנים לא ממש אפוי מה לעשות?
היי רונה,
לצערי עכשיו כבר אין כל כך מה לעשות אבל להבא כדאי לבדוק את עוגה עם קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה כדי לוודא שהיא אפויה לגמרי.
את החלק האמצעי הפחות אפוי פשוט תחתכי.
שבת שלום 🙂
וואו תודה על התגובה המהירה
אם אכניס אותה לתנור מכוסה לכמה דקות לא יעזור?
אפשר לנסות.
הכנתי ויצא מעולה. השתמשתי בכוס חד פעמית ויצא לי תבנית אינגליש קייק אחת. איך אני מכינה שיצאו שתי תבניות.
היי שירן,
הכוס שהשתמשת בה קטנה. כדאי להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו הכוס שבתמונה.
הכנתי העוגה לשבת. החלפתי ביסקיוויט אחד בשתי עוגיות לוטס וזה יצא פשוט משגע!!!!
תודה רבה על המתכונים הנפלאים!בזכותך הפסקתי לעשות עוגות שבהן צריך להקציף את הביצים….
תודה שימרית, כיף לשמוע 🙂
שבת שלום
שלום,
חייבת לדעת אחת ולתמיד 🙂 כשאת כותבת “מערבבים את כל חומרי העוגה יחד בקערה לפי הסדר שבו רשומים עד לקבלת בלילה אחידה.
הכוונה לערבב בכל פעם שמכניסים חומר אחר לבלילה או לערבב את הכל ביחד?
תודה 🙂
היי,
הכוונה לערבב בין כל מרכיב לדוג’: להוסיף ביצים ולערבב. להוסיף סוכר ולערבב, להוסיף שמן ולערבב וכך הלאה 🙂
עוגה מעולהה רכה ועסיסית. רק “הסתבכתי” קצת עם 8 קוביות שוקולד +כף מים. חיממתי במיקרו 30 שניות.הוצאתי עירבבתי ושוב הכנסתי 30 שניות השוקולד יצא יבש.
היי ענתי,
לכמות כזו קטנה של שוקולד זה יותר מידי זמן חימום ולכן השוקולד התייבש. מומלץ לחמם כ-20 שניות, להוציא ולערבב מעט ואם זה עדיין קשה להכניס ל 10-20 שניות נוספות.
תודה רבה . האם הייתי אמורה לאחסן אותה במקרר? אפיתי יום שישי וכבר ביום ראשון טעמה היה לא משהו,כאילו העוגה התקלקלה ונאלצנו לזרוק וחבל העוגה היתה מעולה ורכה. אשמח לדעת
היי ענתי,
בקיץ בימים חמים במיוחד מומלץ להעביר את העוגה למקרר לאחר כ-24 שעות בחוץ.
אפרת היי, תודה על מענה מהיר. בהחלט פיזרתי באופן אחיד. בפעם הבאה אעשה שוב את העוגה בתבנית טיפה
יותר גדולה מאשר עשיתי הפעם. אולי אם היא תהייה מעט יותר נמוכה מקודמתה זה לא יקרה (למרות שבגלל שעשיתי
פעם וחצי בכמויות וכמובן התאמתי גם את גודל התבנית ) והפעם בכל זאת אעשה בטיפה עוד יותר גדולה, נקווה שזה יצליח
יותר טוב, אדווח בהמשך. תודההה !
אולי באמת זו הסיבה. נדע כשתכיני בתבנית גדולה יותר 🙂
תודה ושבוע מקסים
שבת שלום לך אפרת ! עוגה מצויינת כלבבי ! עשיתי כמות וחצי בתבנית מתאימה, קיבלה גובה יפה. הכל טוב ויפה
אבל למה היא מתחלקת לחצי במקום האמצע בחיבור המלית ??
ושאלה שנייה איך את מזגגת את השוקולד ליצירת פסים יפים, דיללתי את השוקולד כפי שכתבת, אבל הוא סמיך מאוד
הוספתי עוד קצת מים כדי לדלל יותר ועדיין סמיך. האם את מכניסה את השוקולד לשקית זילוף ? בתודה על תשובתך,
אעשה אותה שוב לשבת הבאה עלינו לטובה.
היי מרים,
מוזר כי העוגה לא אמורה להתחלק לחצי. היא אמורה להיות אחידה רק עם דוגמה. פיזרת את התערובת באמצע באופן שווה נכון?
לגבי השוקולד, כדאי להכניס אותו לשקית זילוף או אפילו לשקית אוכל ולגזור את הפינה ממש קטן ואז קל יותר לזלף.
שבוע טוב 🙂
העוגה ניראת מעולההה. כוונתך לתבנית אינגלייש קייק לא החד פעמי? כי נראה לי שהיא קטנה יותר מתבנית אינגלייש קייק הרגילה?תודה
היי ענתי,
הכמות במתכון מתאימה ל-2 תבניות אינליש קייק חד פעמיות.
תבנית אינגליש קייק שהיא לא חד פעמית בדר”כ יותר גדולה בנפח מתבנית חד פעמית.
תודה .לזה התכוונתי.
האם ניתן לעשות את המלית ללא בסקוויטים?
כן.
האם אפשר לשלב קמח מלא חצי חצי
אני חושבת שכן.
היי אפרת, אני מצטטת את בעלי- “אחת העוגות הטעימות שאכלתי…” אז תודה רבה לך על מתכון נפלא.
איזה כיף לשמוע!
תודה ענת ויום מקסים 🙂
עוגה טעימה מאוד. פשוטה להכנה ומתאימה מאוד עם קפה לצידה. (קינוח אחרי כדורי הברוקולי האפויים המצויינים שלך)
תודה סימה, שמחה שיצא טעים 🙂
שבת שלום
שבת שלום, האם בפסח, אפשר להמיר בכמות שווה של קמח תופח כשל”פ? והאם זה נכון לכל מתכון?
כמו כן, במשך שאר ימות השנה, האם ניתן להמיר בכמות שווה של קמח כוסמין מלא?
תודה
היי דברת,
לא כל מתכון אפשר להמיר בקמח תופח לפסח, לא תמיד התוצאה מוצלחת.
קמח כוסמין מלא בדר”כ אפשר להמיר בכמות שווה לקמח.
היי, הכנתי בעבר ויצאה מעולה, הכנתי שוב אתמול אך הבלילה לא הספיקה ל 2תבניות ויצא נמוך מאוד, השתמשתי בכוס גדולה (כוס של שתיה חמה עם ידית), מעניין למה?
היי רחלי,
השתמשת ב-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות? אם כן, יכול להיות שהיתה בעיה עם תפיחת העוגה. אולי אבקת האפיה לא הייתה טובה או שלא עורבבה כמו שצריך עם הקמח.
כן שתי תבניות, השתמשתי בקמח תופח
היי רחלי,
פעם הבאה נסי להקציף את הביצים עם הסוכר בעזרת מיקסר כדקה לפחות ואז להוסיף את שאר החומרים והמשיך לערבב. זה ייתן נפח יותר לתערובת ואני מניחה שהיא תספיק לשתי התבניות.
שבת שלום 🙂
הוספתי עוד ביצה, זה עזר (:
מעולה 🙂
שבוע נפלא
כמה פשוטה- ככה טעימה
תודה רינה 🙂
היי, לא צריך להקציף ביצים וסוכר? רק לערבב הכל יחד? העוגה לא תצא דחוסה?
היי כרמית,
את יכולה להקציף את הביצים עם הסוכר אבל לא חובה.
שבת שלום 🙂
שבוע טוב! אולי תוכלי לייעץ לי איך להכין שוקלד מגורר בקלות. (לא קשור לעוגה הזו9.
תודה רבה!
היי דבי,
אני לא מכירה שיטה אחרת חוץ משימוש בפומפיה או קילוף בקולפן אם רוצים מין תלתלי שוקולד. בכל מקרה מומלץ להכניס את השוקולד למקפיא לשעה לפחות לפני שמגרדים או קולפים.
שבוע טוב ומבורך 🙂
הנה כבר עזרת לי, עם המקפיא. תודה רבה!
הי! האם לדעתך אפשר לפזר את תערובת הפירורים בכל העוגה (להכפיל כמות)? תודה רבה!!!
כן דבי, למה לא 🙂
עשיתי את העוגה ויצאה נהדר. עשיתי כמות כפולה ב4 אינגליש קיק. האם זה שהורדתי את הקוקוס מוריד מהחיות של העוגה? עשיתי גם בלי אגוזי מלך מה כדאי לשים בפעם הבאה במקום? אלפי תודות לך ושבת שלום!
היי דבי,
הקוקוס מעשיר מעט את העוגה אבל גם ללא קוקוס העוגה צריכה לצאת רכה ועסיסית.
במקום אגוזי מלך אפשר לשים שקדים או פקאן.
שבת שלום 🙂
היי! אפשר בלי אגוזי מלך? יש תחליף לזה? תודה תודה!
כן דבי, את יכולה לוותר על אגוזי המלך.
היי
האם אפשר להמיר את הקמח הרגיל בקמח תופח ולאיזו כמות?
היי דקלה,
שימי 2 כוסות קמח תופח ותוותרי על אבקת האפיה.
חג שמח 🙂
שלום
אם אני מכינה את העוגה בתבנית 20X20 , האם יש לשנות כמויות?
תודה
היי נדין,
לדעתי הכמויות צריכות להספיק.
הי, אני רוצה להכין את העוגה הזאת בתבנית בינונית חד פעמית,מה הכמויות?
היי כרמית,
אלה הכמויות:
3 ביצים
כוס שמן
כוס + 2 כפות סוכר
כוס ורבע מיץ
3 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפיה
כפית וחצי תמצית וניל
חומרי המלית:
150 גרם שוקולד מריר קצוץ או 3/4 כוס שוקולד ציפס
5 ביסקוויטים
כוס אגוזים קצוצים
לקישוט:
12 קוביות שוקולד
2 כפות מים
חג שמח ושנה טובה 🙂
תודה רבה רבה 🙂
כבר רצה להכין…
חג שמח ושנה טובה..
הי 🙂
מתלבטת בין העוגה הזאת לעוגת שיש,קוקוס ושוקולד.
לפני שתגידי ששתיהן טובות, אולי בכל זאת ?
סיבכת אותי 😉
תכיני את השיש קוקוס ושוקולד. למרות שבאמת באמת שתיהן טעימות!
הכנתי את העוגה בכמויות כפולות באלומיניום בינוני. העוגה התנפחה לגובה שאי אפשר להאמין ונראית סוףףףף.. אני בטוחה שגם טעימה כמו כל המתכונים פה. כל מתכון מפתיע יותר מהשני!
תודה אופירה! כיף לשמוע 🙂
חג שמח!
היי,
בשקית אבקת אפיה (10 גרם) יש 2 כפיות אבקת אפיה.
אבל כתבתם בטיפים שכפית אפיה זה 3 ג’ אם כן 3 כפיות זה 9 ג’. שקית שבה 2 כפיות היא 10 ג’????????????
היי,
אם רוצים לדייק אז שקית אבקת אפיה מכילה כף אבקת אפיה ששווה ל2 כפיות מלאות אבקת אפיה. כל כפית מלאה של אבקת אפיה שוקלת בסביבות 4.5-5 גרם.
זה לא חייב להיות מדויק. אפשר להשתמש בשקית אבקת אפיה שלמה במתכונים של 2 כוסות קמח עד 2.5 כוסות קמח. אין הרבה הבדל בתוצאה הסופית 🙂
משהו לא ברור לי… שקית א. אפיה היא 10 ג’. לכל כוס קמח צריך כפית א. אפיה. לתבנית עגולה 26 צריך 3 כוסות קמח ו3 כפיות אפיה. ואילו לאינגליש צריך 2 כוסות קמח ובמקום 2 כפיות אפיה, רשום: שקית א. אפיה. זה לא הרבה מידי? תודה!
היי 🙂 אני רוצה להכין את העוגה אבל לשלב קופסת שמנת כי שמתי לב שזה ממש משדרג את המרקם . האם מתאים כאן ? כתחליף או כתוסף ? אם כן במקום מה ? תודה מראש !!
היי לימור,
את יכולה להשתמש בשמנת במקום מיץ התפוזים (3/4 כוס שמנת) למרות שגם עם מיץ תפוזים יוצא טעים 😉
שבוע טוב:)
האתר מלא בעוגות מצויינות! ממליצה=]!
הכנתי כמה מהן..
תודה על ההמלצה איילת 🙂
עוגה מדהימה כמו כל העוגות שלך (שאני ניסיתי). תודה
תודה גליה 🙂
העוגה מצוינת!!! אהבתי את המלית!
תודה 🙂
תודה אלומה!
תודה רבה ! בתור אחת שעד עכשיו לא יצאה לה עוגה אחת נורמלית , מזל שלא וויתרתי 🙂
רציתי לשאול איך לשמור את העוגה ? בחוץ או במקרר ? האם עם נייר אלומיניום מעל ?ניילון נצמד ? אני לא יודעת אם זה משנה אבל החלפתי את המיץ תפוזים בחלב …
בשמחה רבה לימור!
העוגה נשמרת בחוץ (עדיף כמובן במקום מוצל וקריר) כשהיא עטופה בניילון נצמד וזה בסדר גמור שהחלפת את המיץ בחלב 😉
שבוע מצוין ושתהיה שנה טובה ומתוקה 🙂
תודה רבה על התגובה המהירה ! שבוע מבורך ושנה מתוקה 🙂
תודה רבה על מתכון מושלם !
אפיתי אותה כבר שלוש פעמים לאנשים שונים וכולם השתגעו ממנה !
הבן זוג שלי לא מפסיק לבקש הדרן !
תודה רבה ושנה טובה !
בשמחה רבה אלינה! איזה כיף לשמוע 😉
שנה טובה ומתוקה!
הי
אני רוצה להכין אותה בתבנית עגולה 26
לפי כוס מידה 240-250 מ״ל.
להכפיל כמויות?
תודה!
הי איתי,
אם יש לך תבנית עגולה 24 זה יהיה מצוין, בתבנית 26 העוגה תצא מעט נמוכה.
אם אתה רוצה להכין בתבנית 26 יהיה צורך להכפיל כמויות ב1.5, זאת אומרת 3 ביצים, 1 כוס שמן, כוס ורבע סוכר, כוס ורבע מיץ, 3 כוסות קמח תופח או 3 כוסות קמח רגיל + 3 כפיות אבקת אפיה, כפית וחצי תמצית וניל.
במקום 180 מעלות תשים 170 מעלות ואני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 45-50 דקות, אולי אפילו יותר, אבל מומלץ לבדוק כבר אחרי 40 דקות בעזרת קיסם.
ערב נעים 🙂
תודה רבה על התשובה!!!
היי, אפשר לערבב את החומרים עם כף ללא מיקסר? ואים אני מוסיפה שוקולד ציפס, אני לא צריכה לטחון אותם?
הי מזל,
כן אפשר לערבב ידנית עם כף ואין צורך לטחון את שוקולד צ’יפס כי הוא בכל מקרה נמס באפיה.
היי ליפז, אפשר. תשימי שקית סוכר וניל (10 גרם). את יכולה לקזז את זה מה3/4 כוס הסוכר לבן.
אלוף!איך דברים כאלה!!!!
תודה נעמי 🙂
האם אפשר להשתמש בסוכר וניל במקום בתמצית וניל ואם כן, בכמה?
האם אפשר להכין ללא ביסקוויטים? אולי להכפיל את כמות האגוזים?
ועוד שאלה: איך ממירים את כמות הקמח לקמח מלא?
היי מגי, אפשר להכין בלי ביסקוויטים ולשים במקום אגוזים.
לגבי ההמרה לקמח מלא – הכמויות הן אותן כמויות אך אני ממליצה לשלב עם קמח רגיל כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי, זאת אומרת כוס קמח רגיל+ כוס קמח מלא.
העוגה מזה טעימה !!! תודה
אני בדרך כלל לא מצליחה להכין עוגות … והעוגה הזו יצאה אליפות!! כמה מחמאות קיבלתי עליה!
איזה כיף לשמוע:)
אין לי מעבד מזון איך אני ארסק אז את השוקולד ואת האגוזים?
היי ליז, את הביסקוויטים והאגוזים ניתן להכניס לתוך שקית אוכל ולרסק בזהירות בעזרת פטיש או כל אמצעי כבד אחר. לגבי השוקולד- ניתן לקצוץ אותו בעזרת סכין או להשתמש במגרדת ולגרד גס.
העוגה נשמעת ממש מעולה!!!
צריך להקציף את הביצים?
היי הודיה, מספיק להקציף דקה אחת. שבת שלום:)
תודה!! שבת שלום 🙂
האם אפשר להכין את העוגה ללא אגוזים?
היי מיכל, אפשר. את יכולה להשתמש במקום זה ביותר ביסקוויטים (6 יח’).
היי העוגה יצאה טעימה מאודדד, גבוהה רכה נימוחה,מה שכן נזל לי העיסה מהתבנית, שאילץ אותי להכניס תבנית עם מים מתחת לתבנית אינגלישקייק .(למה נזל אולי בגלל שהשכבה המלית הייתה רבה יותר ).
בפעם הבאה שאכין אותה אכין כמות כפולה ל2 תבניות(ורק אפיה אחת השאר כפול ב-2 )אני צודקת??
, וכן המלית צריכה להיות ברובה בשכבה השניה, ולמעלה שכבה דקיקה למדי,
זהו עכשיו מצאתי את העוגה הבחושה המספר 1
תודה רבה לך .(:-)
היי מיכל, ראשית שמחתי לשמוע שהעוגה יצאה טעימה (זה הכי חשוב). המתכון המקורי היה לפי 2 תבניות אינגליש קייק אך בעקבות פניות גולשים זה שונה לתבנית אחת. לאחר ניסיון נוסף שעשיתי עכשיו אני יכולה לומר שהכמות בהחלט מספיקה לשתי תבניות אינגליש קייק כאשר משתמשים בכוס מדידה של 240 מ”ל. אמנם לפני האפייה הבלילה מגיעה רק לחצי גובה התבנית אך באפיה היא תופחת לגובה יפה. שבת שלום:)
היי הכנתי עכשיו את העוגה,היא בתנור
אני מקווה שהתכונת לתבנית חד פעמי רגיל,
הכמות הייתה עד סוף התבנית,
המילוי התגבש בזמן טחינה במגימיקס,
מחכה בהתרגשות שתהיה אפויה ,
היי מיכל, כן הכוונה הייתה לתבנית חד פעמית מאלומיניום. אשמח לשמוע איך יצא:)
האם אפשר לקצוץ את השוקולד האגוזים והביסקוויטים בסכין?
אין לי מעבד מזון אלא בלנדר ו/או בלנדר מוט
אפשר בהחלט. נסי לקצוץ כמה שיותר דק.
היי
הכנתי לכבוד יום שבת עם 3/4 כוס חלב
יצא מדהים !! ככ פשוט להכנה וככ טעים!
ממליצה בחום
תודה רבה 🙂
עוגה מושלמת!!!
ב 3 ביסקוויטים הכוונה לבודדים או חבילות??
בודדים. אתקן במתכון כדי שיהיה ברור יותר
היי, לאיזו כמות ביסקוויטים אתם מתכוונים במתכון? מה הכוונה 3 מכל סוג?
תודה
שלושה ביסקוויטים, לא משנה מה סוג הביסקוויטים העיקר שיהיו מתוקים. אנחנו השתמשנו במתכון ב-3 ביסקוויטים של “פתי בר”
היי. רציתי להגיד תודה רבה!! עוגה טעימה. ובאתר מעולה.
מה אפשר במקום מיץ תפוזים ?
היי, 3/4 כוס חלב ובמידה ואת רוצה עוגה פרווה- 3/4 כוס מים מעורבבים עם כפית סוכר.
מה אני יכולה להכניס כתחליף למיץ תפוזים במידה ואין ברשותי?.
היי, את יכולה לשים 3/4 כוס חלב ובמידה ואת רוצה עוגה פרווה- 3/4 כוס מים מעורבבים עם כפית סוכר.
עוגה מעולה!!! תודה
הספקתי כבר להכין אותה. עוגה מצוינת ומיוחדת, נראת טוב, קלה להכנה וטעימה
עכשיו יצאה מהתנור…. עוגה מעולה, נימוחה בפה וטעימה