שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

סוג: פרווה

2 תבניות אינגליש קייק 

*לפני האפייה הבלילה מגיעה למחצית מגובה התבנית אך במהלך האפייה העוגה תופחת ומגיעה עד לגובה מלא של התבנית.

חומרי העוגה:

2 ביצים

3/4 כוס (150 ג’) סוכר

2/3 כוס (133 ג’) שמן

3/4 כוס (180 מ”ל) מיץ תפוזים

2 כוסות (280 ג’) קמח

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

1 כפית (5 מ”ל) תמצית וניל

חומרי המלית:

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות או 1/2 כוס שוקולד צ’יפס

3 יח’ ביסקוויטים מתוקים (לדוג’ “פתי בר”)

2/3 כוס (66 ג’) אגוזי מלך

חומרים לקישוט (לא חובה):

8 קוביות (40 ג’) שוקולד מריר

1 כף (15 מ”ל) מים חמים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל 180 מעלות.

-מניחים במעבד מזון את השוקולד, האגוזים והביסקוויטים וטוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורים.

-מערבבים את כל חומרי העוגה יחד בקערה לפי הסדר שבו רשומים עד לקבלת בלילה אחידה (*את הקמח יש לערבב בנפרד עם אבקת האפיה ורק אז להוסיף לבלילה).

-יוצקים לתבנית מחצית מהבלילה ומניחים בעזרת כף את תערובת הפירורים מעל הבלילה (שומרים מעט מתערובת הפירורים לקישוט).

-יוצקים את המחצית השנייה של הבלילה מעל הפירורים בעזרת כף. לקישוט- מפזרים מעל מתערובת הפירורים שנותרה.

-אופים בתנור במשך 30-35 דקות (בודקים עם קיסם).

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

לקישוט (לא חובה): מחממים במיקרוגל 8 קוביות שוקולד + 1 כף מים, מערבבים היטב ומזלפים על העוגה בעודה חמה.

 

 

תגובות שקיבלנו בפייסבוק:

“אפיתי,יצא מעולה!! מתכון מדויק אבל מתאימה רק לאינגליש קייק 1 היא טובה גם בלי ציפוי שוקולד,מעולה!!” (אתי)

“טעים” (יפה)

“יצאה טוב אבל רק תבנית אינגליש קייק אחת ולא שתיים. תודה ושבת שלום” (ענת)

 

עוגה בחושה פרווה, עוגה בחושה קלה, מתכון לעוגה בחושה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות שוקולד ללא גלוטן
כעכים מלוחים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
דורית (07:54 5.04.2021)

היי אפרת,
האם אפשר במקום הביסקוויטים לטחון פצפוצי אורז או קורנפלקס? או רעיון אחר?

מתכונים ב-10 דקות (09:18 5.04.2021)

היי דורית,
לא בטוחה שזה ישתלב כאן… את יכולה לשים במקום ביסקויטים אגוזים קצוצים או כל עוגיה אחרת:)

ענת (10:22 25.02.2021)

היי אפרת -אפשרי קמח תופח? וכמןבן שלא אשים אבקת אפיה.תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:24 25.02.2021)

היי ענת,
את יכולה לשים קמח תופח באותה כמות (ולהשמיט אבקת אפיה🙂)
בהצלחה!

נירה (08:45 8.11.2020)

הי אפרת, בוקר טוב.
האם אפשר להמיר את הקמח בקמח כוסמין לבן ולהפחית מהסוכר? (אני אשתמש בחלב במקום במיץ תפוזים)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:52 8.11.2020)

אפשר.
לגבי הסוכר שימי לפחות חצי כוס.

נירה (20:25 10.11.2020)

תודה רבה אפרת.

טל מועלם (07:41 25.09.2020)

יש אפשרות להכין את העוגה עם משהו אחר במקום השוקולד?, הכוונה שצריך 3 יחידות של בסקווטים שונים למשל אחד קרמל אחד וניל ואחד שוקולד?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:06 25.09.2020)

היי טל,
הביסקוויטים יכולים להיות מאותו סוג.
מה חשבת לשים במקום השוקולד? ממרח שוקולד בא בחשבון?

טל מועלם (01:45 29.09.2020)

לוטוס, ממרח נוגט אגוזים, חמאת בוטנים, ריבת חלב, ממרח חלב ( יש של השחר העולה) או אפשרות אחרת מתאימה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:09 29.09.2020)

אפשר לשים כל אחת מהאופציות שרשמת.

טל מועלם (23:55 29.09.2020)

תודה, יש עדין צורך במעבד מזון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:04 30.09.2020)

לא, אפשר לוותר על זה.

תילה (10:08 30.06.2020)

האם העוגה טובה בהקפאה?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:15 30.06.2020)

כן.

שלוה (12:01 12.10.2018)

גם בעוגה הזו את ממליצה לעטוף מהר בניילון נצמד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:06 12.10.2018)

כן.

שלוה (12:35 12.10.2018)

תודה
אחד עטפתי ואחד לא נראה יפה. בשבת נטעם(:

אושרית (02:18 27.07.2018)

היי אפרת,
בגדול, רוב העוגות הבחושות שאני מכינה תמיד דחוסות ולא רכות, למרות שאחרות הכינו אותו המתכון ויצא רך ואורירי!!
מה יכולות להיות הסיבות? יכול להיות שהתנור קשור לעניין?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:23 27.07.2018)

היי אושרית,
סיבה עיקרית לעוגה דחוסה היא ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח. לאחר שמוסיפים את הקמח לבלילה יש לערבב ערבוב קצר וקליל כמה שאפשר. ערבוב ממושך פוגע באווריריות העוגה.
חשוב גם לחמם את התנור לפחות 7 דקות לפני שמכניסים את העוגה ולאפות בתוכנית רגילה של קו עליון וקו תחתון.

רונה (12:44 5.01.2018)

היי אפרת היקרה
אפיתי את העוגה אתמול שמתי קיסם ויצא חלק
ועכשיו שהגעתי לאמצע העוגה אני רואה שבפנים לא ממש אפוי מה לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:46 5.01.2018)

היי רונה,
לצערי עכשיו כבר אין כל כך מה לעשות אבל להבא כדאי לבדוק את עוגה עם קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה כדי לוודא שהיא אפויה לגמרי.
את החלק האמצעי הפחות אפוי פשוט תחתכי.
שבת שלום 🙂

רונה (12:54 5.01.2018)

וואו תודה על התגובה המהירה
אם אכניס אותה לתנור מכוסה לכמה דקות לא יעזור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:49 5.01.2018)

אפשר לנסות.

שירן (13:33 1.01.2018)

הכנתי ויצא מעולה. השתמשתי בכוס חד פעמית ויצא לי תבנית אינגליש קייק אחת. איך אני מכינה שיצאו שתי תבניות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:49 1.01.2018)

היי שירן,
הכוס שהשתמשת בה קטנה. כדאי להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו הכוס שבתמונה.

שימרית (11:27 27.10.2017)

הכנתי העוגה לשבת. החלפתי ביסקיוויט אחד בשתי עוגיות לוטס וזה יצא פשוט משגע!!!!
תודה רבה על המתכונים הנפלאים!בזכותך הפסקתי לעשות עוגות שבהן צריך להקציף את הביצים….

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:56 27.10.2017)

תודה שימרית, כיף לשמוע 🙂
שבת שלום

טונה (21:50 17.10.2017)

שלום,

חייבת לדעת אחת ולתמיד 🙂 כשאת כותבת “מערבבים את כל חומרי העוגה יחד בקערה לפי הסדר שבו רשומים עד לקבלת בלילה אחידה.

הכוונה לערבב בכל פעם שמכניסים חומר אחר לבלילה או לערבב את הכל ביחד?

תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:57 17.10.2017)

היי,
הכוונה לערבב בין כל מרכיב לדוג’: להוסיף ביצים ולערבב. להוסיף סוכר ולערבב, להוסיף שמן ולערבב וכך הלאה 🙂

ענתי (08:55 17.08.2017)

עוגה מעולהה רכה ועסיסית. רק “הסתבכתי” קצת עם 8 קוביות שוקולד +כף מים. חיממתי במיקרו 30 שניות.הוצאתי עירבבתי ושוב הכנסתי 30 שניות השוקולד יצא יבש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:07 17.08.2017)

היי ענתי,
לכמות כזו קטנה של שוקולד זה יותר מידי זמן חימום ולכן השוקולד התייבש. מומלץ לחמם כ-20 שניות, להוציא ולערבב מעט ואם זה עדיין קשה להכניס ל 10-20 שניות נוספות.

ענתי (12:50 21.08.2017)

תודה רבה . האם הייתי אמורה לאחסן אותה במקרר? אפיתי יום שישי וכבר ביום ראשון טעמה היה לא משהו,כאילו העוגה התקלקלה ונאלצנו לזרוק וחבל העוגה היתה מעולה ורכה. אשמח לדעת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:39 21.08.2017)

היי ענתי,
בקיץ בימים חמים במיוחד מומלץ להעביר את העוגה למקרר לאחר כ-24 שעות בחוץ.

מרים (13:05 13.08.2017)

אפרת היי, תודה על מענה מהיר. בהחלט פיזרתי באופן אחיד. בפעם הבאה אעשה שוב את העוגה בתבנית טיפה
יותר גדולה מאשר עשיתי הפעם. אולי אם היא תהייה מעט יותר נמוכה מקודמתה זה לא יקרה (למרות שבגלל שעשיתי
פעם וחצי בכמויות וכמובן התאמתי גם את גודל התבנית ) והפעם בכל זאת אעשה בטיפה עוד יותר גדולה, נקווה שזה יצליח
יותר טוב, אדווח בהמשך. תודההה !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:47 13.08.2017)

אולי באמת זו הסיבה. נדע כשתכיני בתבנית גדולה יותר 🙂
תודה ושבוע מקסים

מרים (09:56 12.08.2017)

שבת שלום לך אפרת ! עוגה מצויינת כלבבי ! עשיתי כמות וחצי בתבנית מתאימה, קיבלה גובה יפה. הכל טוב ויפה
אבל למה היא מתחלקת לחצי במקום האמצע בחיבור המלית ??
ושאלה שנייה איך את מזגגת את השוקולד ליצירת פסים יפים, דיללתי את השוקולד כפי שכתבת, אבל הוא סמיך מאוד
הוספתי עוד קצת מים כדי לדלל יותר ועדיין סמיך. האם את מכניסה את השוקולד לשקית זילוף ? בתודה על תשובתך,
אעשה אותה שוב לשבת הבאה עלינו לטובה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:23 12.08.2017)

היי מרים,
מוזר כי העוגה לא אמורה להתחלק לחצי. היא אמורה להיות אחידה רק עם דוגמה. פיזרת את התערובת באמצע באופן שווה נכון?
לגבי השוקולד, כדאי להכניס אותו לשקית זילוף או אפילו לשקית אוכל ולגזור את הפינה ממש קטן ואז קל יותר לזלף.
שבוע טוב 🙂

ענתי (13:24 9.08.2017)

העוגה ניראת מעולההה. כוונתך לתבנית אינגלייש קייק לא החד פעמי? כי נראה לי שהיא קטנה יותר מתבנית אינגלייש קייק הרגילה?תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:06 9.08.2017)

היי ענתי,
הכמות במתכון מתאימה ל-2 תבניות אינליש קייק חד פעמיות.
תבנית אינגליש קייק שהיא לא חד פעמית בדר”כ יותר גדולה בנפח מתבנית חד פעמית.

ענתי (14:10 9.08.2017)

תודה .לזה התכוונתי.

שולי (13:49 19.05.2017)

האם ניתן לעשות את המלית ללא בסקוויטים?

מתכונים ב-10 דקות (13:52 19.05.2017)

כן.

אורנה (11:50 12.05.2017)

האם אפשר לשלב קמח מלא חצי חצי

מתכונים ב-10 דקות (12:18 12.05.2017)

אני חושבת שכן.

ענת (07:42 7.11.2016)

היי אפרת, אני מצטטת את בעלי- “אחת העוגות הטעימות שאכלתי…” אז תודה רבה לך על מתכון נפלא.

מתכונים ב-10 דקות (08:16 7.11.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה ענת ויום מקסים 🙂

סימה (15:09 28.10.2016)

עוגה טעימה מאוד. פשוטה להכנה ומתאימה מאוד עם קפה לצידה. (קינוח אחרי כדורי הברוקולי האפויים המצויינים שלך)

מתכונים ב-10 דקות (16:24 28.10.2016)

תודה סימה, שמחה שיצא טעים 🙂
שבת שלום

דברת (13:34 6.08.2016)

שבת שלום, האם בפסח, אפשר להמיר בכמות שווה של קמח תופח כשל”פ? והאם זה נכון לכל מתכון?
כמו כן, במשך שאר ימות השנה, האם ניתן להמיר בכמות שווה של קמח כוסמין מלא?

תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:51 6.08.2016)

היי דברת,
לא כל מתכון אפשר להמיר בקמח תופח לפסח, לא תמיד התוצאה מוצלחת.
קמח כוסמין מלא בדר”כ אפשר להמיר בכמות שווה לקמח.

רחלי (21:18 26.07.2016)

היי, הכנתי בעבר ויצאה מעולה, הכנתי שוב אתמול אך הבלילה לא הספיקה ל 2תבניות ויצא נמוך מאוד, השתמשתי בכוס גדולה (כוס של שתיה חמה עם ידית), מעניין למה?

מתכונים ב-10 דקות (22:17 26.07.2016)

היי רחלי,
השתמשת ב-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות? אם כן, יכול להיות שהיתה בעיה עם תפיחת העוגה. אולי אבקת האפיה לא הייתה טובה או שלא עורבבה כמו שצריך עם הקמח.

רחלי (13:38 29.07.2016)

כן שתי תבניות, השתמשתי בקמח תופח

מתכונים ב-10 דקות (14:06 29.07.2016)

היי רחלי,
פעם הבאה נסי להקציף את הביצים עם הסוכר בעזרת מיקסר כדקה לפחות ואז להוסיף את שאר החומרים והמשיך לערבב. זה ייתן נפח יותר לתערובת ואני מניחה שהיא תספיק לשתי התבניות.
שבת שלום 🙂

רחלי (00:23 7.08.2016)

הוספתי עוד ביצה, זה עזר (:

מתכונים ב-10 דקות (09:26 7.08.2016)

מעולה 🙂
שבוע נפלא

רינה (21:15 4.07.2016)

כמה פשוטה- ככה טעימה

מתכונים ב-10 דקות (21:33 4.07.2016)

תודה רינה 🙂

כרמית (10:45 1.07.2016)

היי, לא צריך להקציף ביצים וסוכר? רק לערבב הכל יחד? העוגה לא תצא דחוסה?

מתכונים ב-10 דקות (13:35 1.07.2016)

היי כרמית,
את יכולה להקציף את הביצים עם הסוכר אבל לא חובה.
שבת שלום 🙂

דבי (18:24 19.12.2015)

שבוע טוב! אולי תוכלי לייעץ לי איך להכין שוקלד מגורר בקלות. (לא קשור לעוגה הזו9.
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (19:02 19.12.2015)

היי דבי,
אני לא מכירה שיטה אחרת חוץ משימוש בפומפיה או קילוף בקולפן אם רוצים מין תלתלי שוקולד. בכל מקרה מומלץ להכניס את השוקולד למקפיא לשעה לפחות לפני שמגרדים או קולפים.
שבוע טוב ומבורך 🙂

דבי (07:28 20.12.2015)

הנה כבר עזרת לי, עם המקפיא. תודה רבה!

דבי (15:11 22.11.2015)

הי! האם לדעתך אפשר לפזר את תערובת הפירורים בכל העוגה (להכפיל כמות)? תודה רבה!!!

מתכונים ב-10 דקות (16:41 22.11.2015)

כן דבי, למה לא 🙂

דבי (16:13 9.10.2015)

עשיתי את העוגה ויצאה נהדר. עשיתי כמות כפולה ב4 אינגליש קיק. האם זה שהורדתי את הקוקוס מוריד מהחיות של העוגה? עשיתי גם בלי אגוזי מלך מה כדאי לשים בפעם הבאה במקום? אלפי תודות לך ושבת שלום!

מתכונים ב-10 דקות (17:21 9.10.2015)

היי דבי,
הקוקוס מעשיר מעט את העוגה אבל גם ללא קוקוס העוגה צריכה לצאת רכה ועסיסית.
במקום אגוזי מלך אפשר לשים שקדים או פקאן.
שבת שלום 🙂

דבי (19:18 8.10.2015)

היי! אפשר בלי אגוזי מלך? יש תחליף לזה? תודה תודה!

מתכונים ב-10 דקות (19:27 8.10.2015)

כן דבי, את יכולה לוותר על אגוזי המלך.

דקלה תורג'מן (15:41 4.10.2015)

היי
האם אפשר להמיר את הקמח הרגיל בקמח תופח ולאיזו כמות?

מתכונים ב-10 דקות (17:29 4.10.2015)

היי דקלה,
שימי 2 כוסות קמח תופח ותוותרי על אבקת האפיה.
חג שמח 🙂

נדין (09:55 27.09.2015)

שלום
אם אני מכינה את העוגה בתבנית 20X20 , האם יש לשנות כמויות?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:25 27.09.2015)

היי נדין,
לדעתי הכמויות צריכות להספיק.

כרמית (13:05 13.09.2015)

הי, אני רוצה להכין את העוגה הזאת בתבנית בינונית חד פעמית,מה הכמויות?

מתכונים ב-10 דקות (13:37 13.09.2015)

היי כרמית,
אלה הכמויות:
3 ביצים
כוס שמן
כוס + 2 כפות סוכר
כוס ורבע מיץ
3 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפיה
כפית וחצי תמצית וניל
חומרי המלית:
150 גרם שוקולד מריר קצוץ או 3/4 כוס שוקולד ציפס
5 ביסקוויטים
כוס אגוזים קצוצים
לקישוט:
12 קוביות שוקולד
2 כפות מים
חג שמח ושנה טובה 🙂

כרמית (14:01 13.09.2015)

תודה רבה רבה 🙂

כבר רצה להכין…

חג שמח ושנה טובה..

שני (11:30 13.09.2015)

הי 🙂
מתלבטת בין העוגה הזאת לעוגת שיש,קוקוס ושוקולד.
לפני שתגידי ששתיהן טובות, אולי בכל זאת ?

מתכונים ב-10 דקות (12:02 13.09.2015)

סיבכת אותי 😉
תכיני את השיש קוקוס ושוקולד. למרות שבאמת באמת שתיהן טעימות!

אופירה (23:49 20.05.2015)

הכנתי את העוגה בכמויות כפולות באלומיניום בינוני. העוגה התנפחה לגובה שאי אפשר להאמין ונראית סוףףףף.. אני בטוחה שגם טעימה כמו כל המתכונים פה. כל מתכון מפתיע יותר מהשני!

מתכונים ב-10 דקות (10:35 21.05.2015)

תודה אופירה! כיף לשמוע 🙂
חג שמח!

מתכונים ב-10 דקות (09:25 26.03.2015)

היי,
בשקית אבקת אפיה (10 גרם) יש 2 כפיות אבקת אפיה.

תילי (13:29 26.03.2015)

אבל כתבתם בטיפים שכפית אפיה זה 3 ג’ אם כן 3 כפיות זה 9 ג’. שקית שבה 2 כפיות היא 10 ג’????????????

מתכונים ב-10 דקות (13:56 26.03.2015)

היי,
אם רוצים לדייק אז שקית אבקת אפיה מכילה כף אבקת אפיה ששווה ל2 כפיות מלאות אבקת אפיה. כל כפית מלאה של אבקת אפיה שוקלת בסביבות 4.5-5 גרם.
זה לא חייב להיות מדויק. אפשר להשתמש בשקית אבקת אפיה שלמה במתכונים של 2 כוסות קמח עד 2.5 כוסות קמח. אין הרבה הבדל בתוצאה הסופית 🙂

תילי (21:55 25.03.2015)

משהו לא ברור לי… שקית א. אפיה היא 10 ג’. לכל כוס קמח צריך כפית א. אפיה. לתבנית עגולה 26 צריך 3 כוסות קמח ו3 כפיות אפיה. ואילו לאינגליש צריך 2 כוסות קמח ובמקום 2 כפיות אפיה, רשום: שקית א. אפיה. זה לא הרבה מידי? תודה!

לימור (15:25 21.02.2015)

היי 🙂 אני רוצה להכין את העוגה אבל לשלב קופסת שמנת כי שמתי לב שזה ממש משדרג את המרקם . האם מתאים כאן ? כתחליף או כתוסף ? אם כן במקום מה ? תודה מראש !!

מתכונים ב-10 דקות (18:16 21.02.2015)

היי לימור,
את יכולה להשתמש בשמנת במקום מיץ התפוזים (3/4 כוס שמנת) למרות שגם עם מיץ תפוזים יוצא טעים 😉
שבוע טוב:)

איילת-חן (18:22 9.12.2014)

האתר מלא בעוגות מצויינות! ממליצה=]!
הכנתי כמה מהן..

מתכונים ב-10 דקות (18:32 9.12.2014)

תודה על ההמלצה איילת 🙂

גליה (17:20 16.11.2014)

עוגה מדהימה כמו כל העוגות שלך (שאני ניסיתי). תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:22 16.11.2014)

תודה גליה 🙂

אלומה (20:56 23.10.2014)

העוגה מצוינת!!! אהבתי את המלית!
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (21:39 23.10.2014)

תודה אלומה!

לימור (23:05 20.09.2014)

תודה רבה ! בתור אחת שעד עכשיו לא יצאה לה עוגה אחת נורמלית , מזל שלא וויתרתי 🙂
רציתי לשאול איך לשמור את העוגה ? בחוץ או במקרר ? האם עם נייר אלומיניום מעל ?ניילון נצמד ? אני לא יודעת אם זה משנה אבל החלפתי את המיץ תפוזים בחלב …

מתכונים ב-10 דקות (23:32 20.09.2014)

בשמחה רבה לימור!
העוגה נשמרת בחוץ (עדיף כמובן במקום מוצל וקריר) כשהיא עטופה בניילון נצמד וזה בסדר גמור שהחלפת את המיץ בחלב 😉
שבוע מצוין ושתהיה שנה טובה ומתוקה 🙂

לימור (01:20 21.09.2014)

תודה רבה על התגובה המהירה ! שבוע מבורך ושנה מתוקה 🙂

אלינה (13:31 15.09.2014)

תודה רבה על מתכון מושלם !
אפיתי אותה כבר שלוש פעמים לאנשים שונים וכולם השתגעו ממנה !
הבן זוג שלי לא מפסיק לבקש הדרן !
תודה רבה ושנה טובה !

מתכונים ב-10 דקות (13:37 15.09.2014)

בשמחה רבה אלינה! איזה כיף לשמוע 😉
שנה טובה ומתוקה!

איתי (20:11 9.07.2014)

הי
אני רוצה להכין אותה בתבנית עגולה 26
לפי כוס מידה 240-250 מ״ל.
להכפיל כמויות?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (21:38 9.07.2014)

הי איתי,
אם יש לך תבנית עגולה 24 זה יהיה מצוין, בתבנית 26 העוגה תצא מעט נמוכה.
אם אתה רוצה להכין בתבנית 26 יהיה צורך להכפיל כמויות ב1.5, זאת אומרת 3 ביצים, 1 כוס שמן, כוס ורבע סוכר, כוס ורבע מיץ, 3 כוסות קמח תופח או 3 כוסות קמח רגיל + 3 כפיות אבקת אפיה, כפית וחצי תמצית וניל.
במקום 180 מעלות תשים 170 מעלות ואני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 45-50 דקות, אולי אפילו יותר, אבל מומלץ לבדוק כבר אחרי 40 דקות בעזרת קיסם.
ערב נעים 🙂

איתי (16:42 10.07.2014)

תודה רבה על התשובה!!!

מזל (16:34 8.07.2014)

היי, אפשר לערבב את החומרים עם כף ללא מיקסר? ואים אני מוסיפה שוקולד ציפס, אני לא צריכה לטחון אותם?

מתכונים ב-10 דקות (16:40 8.07.2014)

הי מזל,
כן אפשר לערבב ידנית עם כף ואין צורך לטחון את שוקולד צ’יפס כי הוא בכל מקרה נמס באפיה.

מתכונים ב-10 דקות (18:17 19.02.2014)

היי ליפז, אפשר. תשימי שקית סוכר וניל (10 גרם). את יכולה לקזז את זה מה3/4 כוס הסוכר לבן.

נעמי (22:48 13.02.2014)

אלוף!איך דברים כאלה!!!!

מתכונים ב-10 דקות (09:45 14.02.2014)

תודה נעמי 🙂

ליפז (18:09 19.02.2014)

האם אפשר להשתמש בסוכר וניל במקום בתמצית וניל ואם כן, בכמה?

מגי (18:56 13.02.2014)

האם אפשר להכין ללא ביסקוויטים? אולי להכפיל את כמות האגוזים?
ועוד שאלה: איך ממירים את כמות הקמח לקמח מלא?

מתכונים ב-10 דקות (19:12 13.02.2014)

היי מגי, אפשר להכין בלי ביסקוויטים ולשים במקום אגוזים.
לגבי ההמרה לקמח מלא – הכמויות הן אותן כמויות אך אני ממליצה לשלב עם קמח רגיל כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי, זאת אומרת כוס קמח רגיל+ כוס קמח מלא.

לירון משכני (18:10 20.01.2014)

העוגה מזה טעימה !!! תודה

שוקולית (14:03 26.12.2013)

אני בדרך כלל לא מצליחה להכין עוגות … והעוגה הזו יצאה אליפות!! כמה מחמאות קיבלתי עליה!

מתכונים ב-10 דקות (16:20 26.12.2013)

איזה כיף לשמוע:)

ליז (11:59 5.12.2013)

אין לי מעבד מזון איך אני ארסק אז את השוקולד ואת האגוזים?

מתכונים ב-10 דקות (12:06 5.12.2013)

היי ליז, את הביסקוויטים והאגוזים ניתן להכניס לתוך שקית אוכל ולרסק בזהירות בעזרת פטיש או כל אמצעי כבד אחר. לגבי השוקולד- ניתן לקצוץ אותו בעזרת סכין או להשתמש במגרדת ולגרד גס.

הודיה (07:44 29.11.2013)

העוגה נשמעת ממש מעולה!!!
צריך להקציף את הביצים?

מתכונים ב-10 דקות (10:10 29.11.2013)

היי הודיה, מספיק להקציף דקה אחת. שבת שלום:)

הודיה (12:49 29.11.2013)

תודה!! שבת שלום 🙂

מיכל שגב (20:11 26.11.2013)

האם אפשר להכין את העוגה ללא אגוזים?

מתכונים ב-10 דקות (20:32 26.11.2013)

היי מיכל, אפשר. את יכולה להשתמש במקום זה ביותר ביסקוויטים (6 יח’).

מיכל (11:10 22.11.2013)

היי העוגה יצאה טעימה מאודדד, גבוהה רכה נימוחה,מה שכן נזל לי העיסה מהתבנית, שאילץ אותי להכניס תבנית עם מים מתחת לתבנית אינגלישקייק .(למה נזל אולי בגלל שהשכבה המלית הייתה רבה יותר ).
בפעם הבאה שאכין אותה אכין כמות כפולה ל2 תבניות(ורק אפיה אחת השאר כפול ב-2 )אני צודקת??
, וכן המלית צריכה להיות ברובה בשכבה השניה, ולמעלה שכבה דקיקה למדי,
זהו עכשיו מצאתי את העוגה הבחושה המספר 1
תודה רבה לך .(:-)

מתכונים ב-10 דקות (12:24 22.11.2013)

היי מיכל, ראשית שמחתי לשמוע שהעוגה יצאה טעימה (זה הכי חשוב). המתכון המקורי היה לפי 2 תבניות אינגליש קייק אך בעקבות פניות גולשים זה שונה לתבנית אחת. לאחר ניסיון נוסף שעשיתי עכשיו אני יכולה לומר שהכמות בהחלט מספיקה לשתי תבניות אינגליש קייק כאשר משתמשים בכוס מדידה של 240 מ”ל. אמנם לפני האפייה הבלילה מגיעה רק לחצי גובה התבנית אך באפיה היא תופחת לגובה יפה. שבת שלום:)

מיכל (22:52 21.11.2013)

היי הכנתי עכשיו את העוגה,היא בתנור
אני מקווה שהתכונת לתבנית חד פעמי רגיל,
הכמות הייתה עד סוף התבנית,
המילוי התגבש בזמן טחינה במגימיקס,
מחכה בהתרגשות שתהיה אפויה ,

מתכונים ב-10 דקות (10:43 22.11.2013)

היי מיכל, כן הכוונה הייתה לתבנית חד פעמית מאלומיניום. אשמח לשמוע איך יצא:)

חוי (12:40 14.11.2013)

האם אפשר לקצוץ את השוקולד האגוזים והביסקוויטים בסכין?

אין לי מעבד מזון אלא בלנדר ו/או בלנדר מוט

מתכונים ב-10 דקות (12:50 14.11.2013)

אפשר בהחלט. נסי לקצוץ כמה שיותר דק.

אתי (20:03 27.10.2013)

היי
הכנתי לכבוד יום שבת עם 3/4 כוס חלב
יצא מדהים !! ככ פשוט להכנה וככ טעים!
ממליצה בחום
תודה רבה 🙂

אסיה (09:33 26.10.2013)

עוגה מושלמת!!!

מרגלית (14:36 25.10.2013)

ב 3 ביסקוויטים הכוונה לבודדים או חבילות??

מתכונים ב-10 דקות (17:02 25.10.2013)

בודדים. אתקן במתכון כדי שיהיה ברור יותר

צופנת (19:17 24.10.2013)

היי, לאיזו כמות ביסקוויטים אתם מתכוונים במתכון? מה הכוונה 3 מכל סוג?

תודה

מתכונים ב-10 דקות (20:41 24.10.2013)

שלושה ביסקוויטים, לא משנה מה סוג הביסקוויטים העיקר שיהיו מתוקים. אנחנו השתמשנו במתכון ב-3 ביסקוויטים של “פתי בר”

אתי נ (16:46 24.10.2013)

היי. רציתי להגיד תודה רבה!! עוגה טעימה. ובאתר מעולה.

גלי אלפסי (15:07 24.10.2013)

מה אפשר במקום מיץ תפוזים ?

מתכונים ב-10 דקות (15:18 24.10.2013)

היי, 3/4 כוס חלב ובמידה ואת רוצה עוגה פרווה- 3/4 כוס מים מעורבבים עם כפית סוכר.

חן (15:00 24.10.2013)

מה אני יכולה להכניס כתחליף למיץ תפוזים במידה ואין ברשותי?.

מתכונים ב-10 דקות (15:17 24.10.2013)

היי, את יכולה לשים 3/4 כוס חלב ובמידה ואת רוצה עוגה פרווה- 3/4 כוס מים מעורבבים עם כפית סוכר.

שרית (13:17 24.10.2013)

עוגה מעולה!!! תודה

רותם (12:14 24.10.2013)

הספקתי כבר להכין אותה. עוגה מצוינת ומיוחדת, נראת טוב, קלה להכנה וטעימה

מור וקסלר (12:08 24.10.2013)

עכשיו יצאה מהתנור…. עוגה מעולה, נימוחה בפה וטעימה

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.