זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים M
שליש (66 ג’) כוס סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
רבע כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים
רבע כוס (60 מ”ל) מים
כוס (140 ג’) קמח לבן
כף מלאה קורנפלור (או קמח לבן)
כפית מלאה אבקת אפיה
2 כפות ריבת חלב
-משמנים תבנית אינגליש קייק ומחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים בקערה (בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית): ביצים, סוכר וסוכר וניל. מוסיפים שמן, מיץ, מים ומערבבים.
-בקערית נפרדת מערבבים קמח, קורנפלור ואבקת אפיה. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת הרטובים ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.
-מעבירים מחצית מהבלילה לקערה אחרת, מוסיפים 2 כפות ריבת חלב ומערבבים עד לאיחוד חומרים (שימו לב לא לערבב יותר מידי).
-יוצקים את הבלילה הכהה לתבנית ומעליה את הבלילה הבהירה. בעזרת סכין או קיסם מערבבים בעדינות את שתי הבלילות לדוגמה של שיש.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית |
- עוגה ללא אפייה
היי אפרת יש דרך להפוך את העוגה לפרווה (עם הטעם של ריבת חלב )?
יש ריבת חלב פרווה.
לאחסן במקרר או אפשר בחוץ?
עדיף בחוץ
תודה רבה על המענה המהיר!
יצאה עוגה מדהימה ופריכה!
שבת שלום!
❤️❤️
היי אפרת
רציתי לדעת אם אני רוצה להשתמש בלוטוס במקום ריבת חלב האם אני צריכה להמיס אותה שתהיה נוזלית כמו ריבת חלב / שאפשר להשאיר כך? זה מגיע קצת נוקשה לעומת ריבת חלב…
תודה רבה!
היי אושרת,
רק אם זה ממש קשה. אם לא, אין צורך להמיס.
אשמח לדעת במה ניתן להחליף את מיץ התפוזים
היי
ניתן לשים חלב/חלב סויה/יוגורט.
יצא ממש אורירי וטעים בזכותך אני והמשפחה שלי נהנים ממתכונים טובים ומשובחים!
אני מכינה רק מהאתר שלך אתר מספר 1 שבת שלוםםם!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
לאיזה קמח יהיה הכי טוב להמיר כדי לאפות בלי גלוטן?
אני אוהבת את קמח תמי או מולינו.
תודה רבה!
ננסה.
שבוע טוב אפרת.
אשמח לקבל כמויות ל3/4 אינגלישקייק בבקשה🙏♥️
היי שירן,
כמויות:
2 ביצים S
רבע כוס סוכר
3/4 שקית עד שקית סוכר וניל
רבע כוס שמן
חמישית כוס מיץ תפוזים
חמישית כוס מים
3/4 כוס קמח
3/4 כף קורנפלור
3/4 כפית אבקת אפייה
כף וחצי ריבת חלב
בהצלחה(:
יצא מוצלח מאוד!!! תודה רבה!!
נראה מוצלח במיוחד(:
תודה על השיתוף❤
היי
אהבתי את הקלילות של המתכון וכמובן גם הטעם
רק שעשיתי אותה כבר 3 פעמים ואפילו מסרתי לחברה אבל תמיד יצא עוגה דחוסה ממש ונמוכה
מה הסיבה?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
יש המון סיבות שיכולות לגרום למרקם דחוס. אני כותבת לך אותן, ומקווה שיעזור לפעם הבאה😊:
– חוסר דיוק בכמויות: שימוש בכוס לא נכונה ולא בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)
– חוסר הקפדה על סדר הכנסת המרכיבים לקערה
– ערבוב לא מספיק של המרכיבים לפני הוספת הקמח
-ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
-בעיה באבקת האפייה (יכולה להיות ישנה או מקולקלת ולא שמים לב)
-שימוש בתבנית בגודל לא מתאים
-השהיית העוגה לפני הכנסתה לתנור
-אפייה בתוכנית שונה מהתוכנית המתאימה (קו עליון ותחתון)
-הכנסת העוגה לתנור שלא חומם מראש לפחות 10 דקות לפני כן
– אפייה בחום שונה מהדרוש במתכון
– אפייה זמן קצר מהדרוש לעוגה.
למה העוגה יצא לי מאוד נמוכה? התחילה ראיית שהבלילה קטנה ולא מספיקה
מה יכול להיות?
היי,
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
התבנית שהשתמשת בה היא אינגליש קייק סטנדרטית?
האם הבלילה מההתחלה לא הגיעה לחצי מגובה התבנית או שלאחר האפייה שמת לב שהעוגה נמוכה?
כמה תבניות אינגליש קייק יוצא מהכמות הזו?
יוצאת תבנית אינגליש קייק אחת.
לא יודעת למה יצא לי הרבה גושים של קמח בבלילה
ופחדתי לערבב יותר מידי
נראה לך שיצא טוב?
היי,
זה בסדר שיוצאים גושים בבלילה. צריך לערבב רק עד שנשארים מעט גושים קטנים(:
שלום אפרת,
נראה מקסים!
יש לי כמה שאילות.
א־אין לי כרגע מיץ תפוזים. האם ניתן להמיר למים?
ב־זה קריטי ביצים M? זה אפשרי L?
ג־זה מתאים לשים ציפוי או יצא יותר מדי מתוק?
תודה רבה!
היי,
1. עדיף לשים חלב אבל אפשר גם מים.
2. אפשר גם ביצים L
3. אפשר לצפות בריבת חלב או ציפוי אחר, כמובן שאז העוגה תהיה קצת יותר מתוקה.
יצא *מעולה*
תודה רבה🙏
איזה כיף שיצא מוצלח(: תודה גל🌺
היי אפרת,
האם מתאים לשים במקום ריבת חלב קקאו כמו במתכון של עוגת שיש דבש וקקאו? אם כן מה הכמות?
תודה רבה 🙂
היי,
במתכון הנוכחי יש צורך במילוי שהוא ממרח או מלית ולכן קקאו לא מתאים.
היי אפרת! אם אני רוצה לעשות שתי תבניות אינגליש קייק, מה המתכון להכפלת הכמות?
היי רותם,
לשתי תבניות אינגליש קייק יש להכפיל את כל הכמויות פי 2.
בהצלחה!
תודה רבה רבה:)
היי, אפשר לעשות את העוגה גם מקמח כוסמין?
היי,
המרקם עשוי להיות כבד יותר, אבל אפשר. רצוי שיהיה קמח עד 80%.
בסדר גמור, תודה!
היי 🙂
בד”כ כשאני מכין עוגות בחושות, הן יוצאות די דחוסות ולא אווריריות, איך אפשר לדאוג שהעוגה תצא כמו שצריך?
ובנוסף, באיזה תכנית אפייה עדיף להשתמש?
היי,
הנה הסיבות השכיחות לעוגה דחוסה:
– חוסר דיוק בכמויות: שימוש בכוס לא נכונה ולא בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)
– חוסר הקפדה על סדר הכנסת המרכיבים לקערה
– ערבוב לא מספיק של המרכיבים לפני הוספת הקמח
-ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
-בעיה בקמח התופח או אבקת האפייה (יכול להיות ישן או מקולקל ולא שמים לב)
-שימוש בתבנית בגודל לא מתאים
-השהיית העוגה לפני הכנסתה לתנור
-אפייה בתוכנית שונה מהתוכנית המתאימה (קו עליון ותחתון)
-הכנסת העוגה לתנור שלא חומם מראש לפחות 10 דקות לפני כן
– אפייה בחום שונה מהדרוש במתכון
– אפייה זמן ארוך מהדרוש לעוגה
מקווה שעזרתי😊
וואו, תודה רבה!
אפרת, בוקר טוב. בהכירי את המתכונים שלך, אני מראש עושה כמות כפולה. יש לי תבנית ח”פ עגולה בקוטר 25 ס”מ וגובה 8 ס”מ. היא מתאימה למתכון זה או עדיף ח”פ 22X31?
3 ביצים L וכוס חלב במקום מיץ תפוזים ומים. מהו משך האפייה? המון תודות.
היי,
בתבנית בקוטר 25 העוגה (בכמות הכפולה) תצא די נמוכה. עדיף להכין בתבנית בקוטר 24 או בתבנית 22*31.
לכמות הכפולה אפשר להשתמש בכוס חלב במקום מים ומיץ, וגם 3 ביצים L זה בסדר.
משך האפייה עשוי להתארך בכ-5 דקות נוספות- אך תמיד כדאי לוודא עם שיפוד שהעוגה אפויה.
בהצלחה!
היי אפרת
אפשר בטוסטר אובן ואם כן מה החום והזמן, תודה רבה שבוע טוב
היי עדן,
לא תמיד עוגות מצליחות בטוסטר אובן, אבל אפשר לנסות(:
אני חושבת שעדיף לאפות בחום של 170 מעלות, וזמן האפייה עשוי להתארך ל-35 דקות.
בהצלחה!
תודה❤
היי אפרת!
במה אפשר להחליף את המיץ תפוזים? מים גם יהיה טוב?
היי מיכל,
עדיף לשים חלב, אבל אפשר מים.
תודה רבה. נראה ממש טעים. יש אצלנו ילד שלא אוהב ריבת חלב. האם אפשר לשים מילוי אחר במקום? ממרח שוקולד ?תודה
היי ברכה,
אפשר להשתמש בכל ממרח שאוהבים- שוקולד, לוטוס וכו’🙂