שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: חלבי

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

2 ביצים M

שליש (66 ג’) כוס סוכר

שקית (10 ג’) סוכר וניל

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

רבע כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים

רבע כוס (60 מ”ל) מים

כוס (140 ג’) קמח לבן

כף מלאה קורנפלור (או קמח לבן)

כפית מלאה אבקת אפיה

2 כפות ריבת חלב

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-משמנים תבנית אינגליש קייק ומחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

-מערבבים בקערה (בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית): ביצים, סוכר וסוכר וניל. מוסיפים שמן, מיץ, מים ומערבבים.

-בקערית נפרדת מערבבים קמח, קורנפלור ואבקת אפיה. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת הרטובים ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.

-מעבירים מחצית מהבלילה לקערה אחרת, מוסיפים 2 כפות ריבת חלב ומערבבים עד לאיחוד חומרים (שימו לב לא לערבב יותר מידי).

-יוצקים את הבלילה הכהה לתבנית ומעליה את הבלילה הבהירה. בעזרת סכין או קיסם מערבבים בעדינות את שתי הבלילות לדוגמה של שיש.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

ראו גם
לביבות קוטג’לביבות קוטג’
פסטה בעגבניות ושום פסטה בעגבניות ושום
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
אושרת (13:35 6.10.2023)

היי אפרת
רציתי לדעת אם אני רוצה להשתמש בלוטוס במקום ריבת חלב האם אני צריכה להמיס אותה שתהיה נוזלית כמו ריבת חלב / שאפשר להשאיר כך? זה מגיע קצת נוקשה לעומת ריבת חלב…
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:24 6.10.2023)

היי אושרת,
רק אם זה ממש קשה. אם לא, אין צורך להמיס.

avatar
ברכ (23:22 29.08.2023)

אשמח לדעת במה ניתן להחליף את מיץ התפוזים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:47 30.08.2023)

היי
ניתן לשים חלב/חלב סויה/יוגורט.

avatar
נעמי (13:41 30.06.2023)

יצא ממש אורירי וטעים בזכותך אני והמשפחה שלי נהנים ממתכונים טובים ומשובחים!
אני מכינה רק מהאתר שלך אתר מספר 1 שבת שלוםםם!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:45 30.06.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️

avatar
מיכל (15:44 24.05.2023)

לאיזה קמח יהיה הכי טוב להמיר כדי לאפות בלי גלוטן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:40 24.05.2023)

אני אוהבת את קמח תמי או מולינו.

avatar
מיכל (18:19 24.05.2023)

תודה רבה!
ננסה.

avatar
שירן (20:51 21.01.2023)

שבוע טוב אפרת.
אשמח לקבל כמויות ל3/4 אינגלישקייק בבקשה🙏♥️

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:10 22.01.2023)

היי שירן,
כמויות:
2 ביצים S
רבע כוס סוכר
3/4 שקית עד שקית סוכר וניל
רבע כוס שמן
חמישית כוס מיץ תפוזים
חמישית כוס מים
3/4 כוס קמח
3/4 כף קורנפלור
3/4 כפית אבקת אפייה
כף וחצי ריבת חלב
בהצלחה(:

avatar
רות (01:03 4.01.2023)

יצא מוצלח מאוד!!! תודה רבה!!

עוגת שיש וריבת חלב
avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:47 4.01.2023)

נראה מוצלח במיוחד(:
תודה על השיתוף❤

avatar
שירה (22:04 3.01.2023)

היי
אהבתי את הקלילות של המתכון וכמובן גם הטעם
רק שעשיתי אותה כבר 3 פעמים ואפילו מסרתי לחברה אבל תמיד יצא עוגה דחוסה ממש ונמוכה
מה הסיבה?

עוגת שיש וריבת חלב
avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:13 3.01.2023)

היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
יש המון סיבות שיכולות לגרום למרקם דחוס. אני כותבת לך אותן, ומקווה שיעזור לפעם הבאה😊:
– חוסר דיוק בכמויות: שימוש בכוס לא נכונה ולא בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)
– חוסר הקפדה על סדר הכנסת המרכיבים לקערה
– ערבוב לא מספיק של המרכיבים לפני הוספת הקמח
-ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
-בעיה באבקת האפייה (יכולה להיות ישנה או מקולקלת ולא שמים לב)
-שימוש בתבנית בגודל לא מתאים
-השהיית העוגה לפני הכנסתה לתנור
-אפייה בתוכנית שונה מהתוכנית המתאימה (קו עליון ותחתון)
-הכנסת העוגה לתנור שלא חומם מראש לפחות 10 דקות לפני כן
– אפייה בחום שונה מהדרוש במתכון
– אפייה זמן קצר מהדרוש לעוגה.

avatar
חני (21:20 17.11.2022)

למה העוגה יצא לי מאוד נמוכה? התחילה ראיית שהבלילה קטנה ולא מספיקה
מה יכול להיות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:42 17.11.2022)

היי,
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
התבנית שהשתמשת בה היא אינגליש קייק סטנדרטית?
האם הבלילה מההתחלה לא הגיעה לחצי מגובה התבנית או שלאחר האפייה שמת לב שהעוגה נמוכה?

avatar
אודל (15:25 6.10.2022)

כמה תבניות אינגליש קייק יוצא מהכמות הזו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:26 6.10.2022)

יוצאת תבנית אינגליש קייק אחת.

avatar
אור (21:57 4.08.2022)

לא יודעת למה יצא לי הרבה גושים של קמח בבלילה
ופחדתי לערבב יותר מידי
נראה לך שיצא טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:00 4.08.2022)

היי,
זה בסדר שיוצאים גושים בבלילה. צריך לערבב רק עד שנשארים מעט גושים קטנים(:

avatar
חיה (12:21 2.06.2022)

שלום אפרת,

נראה מקסים!

יש לי כמה שאילות.

א־אין לי כרגע מיץ תפוזים. האם ניתן להמיר למים?
ב־זה קריטי ביצים M? זה אפשרי L?
ג־זה מתאים לשים ציפוי או יצא יותר מדי מתוק?

תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:39 2.06.2022)

היי,
1. עדיף לשים חלב אבל אפשר גם מים.
2. אפשר גם ביצים L
3. אפשר לצפות בריבת חלב או ציפוי אחר, כמובן שאז העוגה תהיה קצת יותר מתוקה.

avatar
גל (08:28 21.05.2022)

יצא *מעולה*
תודה רבה🙏

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:27 21.05.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח(: תודה גל🌺

avatar
חגית (17:07 22.02.2022)

היי אפרת,
האם מתאים לשים במקום ריבת חלב קקאו כמו במתכון של עוגת שיש דבש וקקאו? אם כן מה הכמות?
תודה רבה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:19 22.02.2022)

היי,
במתכון הנוכחי יש צורך במילוי שהוא ממרח או מלית ולכן קקאו לא מתאים.

avatar
רותם שחר (10:45 21.02.2022)

היי אפרת! אם אני רוצה לעשות שתי תבניות אינגליש קייק, מה המתכון להכפלת הכמות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:11 21.02.2022)

היי רותם,
לשתי תבניות אינגליש קייק יש להכפיל את כל הכמויות פי 2.
בהצלחה!

avatar
רותם שחר (16:54 21.02.2022)

תודה רבה רבה:)

avatar
סינדרלה (13:17 4.02.2022)

היי, אפשר לעשות את העוגה גם מקמח כוסמין?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:49 4.02.2022)

היי,
המרקם עשוי להיות כבד יותר, אבל אפשר. רצוי שיהיה קמח עד 80%.

avatar
סינדרלה (14:06 4.02.2022)

בסדר גמור, תודה!

avatar
דניאל (14:40 16.12.2021)

היי 🙂
בד”כ כשאני מכין עוגות בחושות, הן יוצאות די דחוסות ולא אווריריות, איך אפשר לדאוג שהעוגה תצא כמו שצריך?
ובנוסף, באיזה תכנית אפייה עדיף להשתמש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:19 16.12.2021)

היי,
הנה הסיבות השכיחות לעוגה דחוסה:
– חוסר דיוק בכמויות: שימוש בכוס לא נכונה ולא בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)
– חוסר הקפדה על סדר הכנסת המרכיבים לקערה
– ערבוב לא מספיק של המרכיבים לפני הוספת הקמח
-ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
-בעיה בקמח התופח או אבקת האפייה (יכול להיות ישן או מקולקל ולא שמים לב)
-שימוש בתבנית בגודל לא מתאים
-השהיית העוגה לפני הכנסתה לתנור
-אפייה בתוכנית שונה מהתוכנית המתאימה (קו עליון ותחתון)
-הכנסת העוגה לתנור שלא חומם מראש לפחות 10 דקות לפני כן
– אפייה בחום שונה מהדרוש במתכון
– אפייה זמן ארוך מהדרוש לעוגה
מקווה שעזרתי😊

avatar
דניאל (17:30 16.12.2021)

וואו, תודה רבה!

avatar
רימה (11:24 25.10.2021)

אפרת, בוקר טוב. בהכירי את המתכונים שלך, אני מראש עושה כמות כפולה. יש לי תבנית ח”פ עגולה בקוטר 25 ס”מ וגובה 8 ס”מ. היא מתאימה למתכון זה או עדיף ח”פ 22X31?
3 ביצים L וכוס חלב במקום מיץ תפוזים ומים. מהו משך האפייה? המון תודות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:59 25.10.2021)

היי,
בתבנית בקוטר 25 העוגה (בכמות הכפולה) תצא די נמוכה. עדיף להכין בתבנית בקוטר 24 או בתבנית 22*31.
לכמות הכפולה אפשר להשתמש בכוס חלב במקום מים ומיץ, וגם 3 ביצים L זה בסדר.
משך האפייה עשוי להתארך בכ-5 דקות נוספות- אך תמיד כדאי לוודא עם שיפוד שהעוגה אפויה.
בהצלחה!

avatar
עדן (00:31 24.10.2021)

היי אפרת
אפשר בטוסטר אובן ואם כן מה החום והזמן, תודה רבה שבוע טוב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:23 24.10.2021)

היי עדן,
לא תמיד עוגות מצליחות בטוסטר אובן, אבל אפשר לנסות(:
אני חושבת שעדיף לאפות בחום של 170 מעלות, וזמן האפייה עשוי להתארך ל-35 דקות.
בהצלחה!

avatar
עדן (00:57 25.10.2021)

תודה❤

avatar
מיכל (10:10 21.10.2021)

היי אפרת!
במה אפשר להחליף את המיץ תפוזים? מים גם יהיה טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:43 21.10.2021)

היי מיכל,
עדיף לשים חלב, אבל אפשר מים.

avatar
ברכה (09:30 21.10.2021)

תודה רבה. נראה ממש טעים. יש אצלנו ילד שלא אוהב ריבת חלב. האם אפשר לשים מילוי אחר במקום? ממרח שוקולד ?תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:00 21.10.2021)

היי ברכה,
אפשר להשתמש בכל ממרח שאוהבים- שוקולד, לוטוס וכו’🙂

לקריאת כל התגובות