זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים M
שליש (66 ג’) כוס סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
רבע כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים
רבע כוס (60 מ”ל) מים
כוס (140 ג’) קמח לבן
כף מלאה קורנפלור (או קמח לבן)
כפית מלאה אבקת אפיה
2 כפות ריבת חלב
-משמנים תבנית אינגליש קייק ומחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים בקערה (בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית): ביצים, סוכר וסוכר וניל. מוסיפים שמן, מיץ, מים ומערבבים.
-בקערית נפרדת מערבבים קמח, קורנפלור ואבקת אפיה. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת הרטובים ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.
-מעבירים מחצית מהבלילה לקערה אחרת, מוסיפים 2 כפות ריבת חלב ומערבבים עד לאיחוד חומרים (שימו לב לא לערבב יותר מידי).
-יוצקים את הבלילה הכהה לתבנית ומעליה את הבלילה הבהירה. בעזרת סכין או קיסם מערבבים בעדינות את שתי הבלילות לדוגמה של שיש.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
- עוגת תפוזים עם אינסטנט פודינג |
- עוגת פרג ויוגורט |
- עוגת בננה וחמאת בוטנים |
- עוגת שמנת ושוקולד צ’יפס |
- עוגת בננה נוטלה |
- עוגת קפה ומייפל
יצא *מעולה*
תודה רבה🙏
איזה כיף שיצא מוצלח(: תודה גל🌺
היי אפרת,
האם מתאים לשים במקום ריבת חלב קקאו כמו במתכון של עוגת שיש דבש וקקאו? אם כן מה הכמות?
תודה רבה 🙂
היי,
במתכון הנוכחי יש צורך במילוי שהוא ממרח או מלית ולכן קקאו לא מתאים.
היי אפרת! אם אני רוצה לעשות שתי תבניות אינגליש קייק, מה המתכון להכפלת הכמות?
היי רותם,
לשתי תבניות אינגליש קייק יש להכפיל את כל הכמויות פי 2.
בהצלחה!
תודה רבה רבה:)
היי, אפשר לעשות את העוגה גם מקמח כוסמין?
היי,
המרקם עשוי להיות כבד יותר, אבל אפשר. רצוי שיהיה קמח עד 80%.
בסדר גמור, תודה!
היי 🙂
בד”כ כשאני מכין עוגות בחושות, הן יוצאות די דחוסות ולא אווריריות, איך אפשר לדאוג שהעוגה תצא כמו שצריך?
ובנוסף, באיזה תכנית אפייה עדיף להשתמש?
היי,
הנה הסיבות השכיחות לעוגה דחוסה:
– חוסר דיוק בכמויות: שימוש בכוס לא נכונה ולא בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)
– חוסר הקפדה על סדר הכנסת המרכיבים לקערה
– ערבוב לא מספיק של המרכיבים לפני הוספת הקמח
-ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
-בעיה בקמח התופח או אבקת האפייה (יכול להיות ישן או מקולקל ולא שמים לב)
-שימוש בתבנית בגודל לא מתאים
-השהיית העוגה לפני הכנסתה לתנור
-אפייה בתוכנית שונה מהתוכנית המתאימה (קו עליון ותחתון)
-הכנסת העוגה לתנור שלא חומם מראש לפחות 10 דקות לפני כן
– אפייה בחום שונה מהדרוש במתכון
– אפייה זמן ארוך מהדרוש לעוגה
מקווה שעזרתי😊
וואו, תודה רבה!
אפרת, בוקר טוב. בהכירי את המתכונים שלך, אני מראש עושה כמות כפולה. יש לי תבנית ח”פ עגולה בקוטר 25 ס”מ וגובה 8 ס”מ. היא מתאימה למתכון זה או עדיף ח”פ 22X31?
3 ביצים L וכוס חלב במקום מיץ תפוזים ומים. מהו משך האפייה? המון תודות.
היי,
בתבנית בקוטר 25 העוגה (בכמות הכפולה) תצא די נמוכה. עדיף להכין בתבנית בקוטר 24 או בתבנית 22*31.
לכמות הכפולה אפשר להשתמש בכוס חלב במקום מים ומיץ, וגם 3 ביצים L זה בסדר.
משך האפייה עשוי להתארך בכ-5 דקות נוספות- אך תמיד כדאי לוודא עם שיפוד שהעוגה אפויה.
בהצלחה!
היי אפרת
אפשר בטוסטר אובן ואם כן מה החום והזמן, תודה רבה שבוע טוב
היי עדן,
לא תמיד עוגות מצליחות בטוסטר אובן, אבל אפשר לנסות(:
אני חושבת שעדיף לאפות בחום של 170 מעלות, וזמן האפייה עשוי להתארך ל-35 דקות.
בהצלחה!
תודה❤
היי אפרת!
במה אפשר להחליף את המיץ תפוזים? מים גם יהיה טוב?
היי מיכל,
עדיף לשים חלב, אבל אפשר מים.
תודה רבה. נראה ממש טעים. יש אצלנו ילד שלא אוהב ריבת חלב. האם אפשר לשים מילוי אחר במקום? ממרח שוקולד ?תודה
היי ברכה,
אפשר להשתמש בכל ממרח שאוהבים- שוקולד, לוטוס וכו’🙂