שום דבר לא נמצא

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

סוג: פרווה/חלבי

רכיבים

3.5 כוסות (500 ג’) קמח לבן

כף גדושה (12 ג’) שמרים יבשים

שליש כוס (66 ג’) סוכר לבן

2 ביצים

3/4 כוס (180 מ”ל) מים פושרים-חמימים

כפית תמצית וניל

שליש כוס (66 ג’) שמן

קמצוץ מלח

למילוי: ממרח שוקולד שאוהבים, אגוזים קצוצים דק (לא חובה)

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מערבבים בקערת מיקסר בוש Mum5 את הקמח, השמרים והסוכר. שימו לב – ניתן לשקול את המרכיבים ישירות בקערה. 

-מוסיפים ביצים, מים ותמצית וניל ומערבבים על מהירות בינונית במשך כדקה.

-מוסיפים שמן וקמצוץ מלח ולשים במשך כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.

-יוצרים מהבצק כדור ומכסים את הקערה במגבת. מתפיחים בטמפ’ החדר (עדיף במקום חמים בבית) במשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

-מרדדים את הבצק למלבן בעובי כחצי ס”מ, מורחים מעל ממרח שוקולד באופן אחיד ומפזרים אגוזים קצוצים.

חותכים את הבצק לרצועות ברוחב כ-4 ס”מ ומגלגלים לצורה של שושנה (ראו סרטון הכנה).

-משמנים תבנית רינג עגולה בקוטר 26 ס”מ (ניתן גם לרפד אותה בנייר אפיה) ומניחים את השושנים מניחים בתוך התבנית. מכסים במגבת להתפחה של 15 דקות.

-מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש (חשוב שהתנור יהיה חם) ל175 מעלות במשך כ-35 דקות, עד להשחמה יפה.

עוגת שושנים פרווה, עוגת שושנים שוקולד

 

ראו גם
פסטה ברוטב לימוןפסטה ברוטב לימון
מאפה גבינת עיזים מאפה גבינת עיזים
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
תהילה (17:35 3.01.2024)

אפרת יקרה! פליזז תעלי מתכון לעוגיות שושנים….

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:09 3.01.2024)

אשתדל להכין ולעלות💜

avatar
מירב (17:36 10.10.2023)

היכן שומרים בתקופה זו ? במקרר או בחוץ ? תודה !!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:18 10.10.2023)

היי
ניתן לשמור בחוץ כיומיים שלושה או במקרר כ-5 ימים.

avatar
מירב (17:34 10.10.2023)

היי יצא טעים ומהמם .. אך הייתה חסרה לי מתיקות בבצק. אולי בגלל שהשתמשתי בקמח כוסמין 80% ?
דבר נוסף, הוספתי את השמן לאחר ערבוב של דקה של שאר המוצרים אבל הבצק כבר התגבש והשמן פשוט ניתז בקערה ולא נספג בבצק. ואז הוספתי עוד קמח. זה קרה אולי בגלל שערבבתי ולשתי יותר מדי זמן במיקסר לפני השמן ? השתמשתי בכוס בינלאומית של 236 מ”ל.

עוגת שושנים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:37 10.10.2023)

היי
נראה מעולה!
יכול להיות שאת אוהבת בצק יחסית מתוק, תוכלי להוסיף יותר סוכר בפעם הבאה (זה גם קורה בגלל השימוש בקמח כוסמין 80%). לגבי השמן אפשר להוסיף אותו לאחר ערבוב קצר.

avatar
שושנה (15:06 27.09.2023)

יש מתכונים דומים של שושני וניל האם אפשר לעשות עם מילוי וניל ושוקולד צ’יפס?
יילך טוב לדעתך?
ואם כן איך היית ממליצה לעשות את המילוי, בא לי גיוון מהשוקולד

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:02 28.09.2023)

כן אפשר.
ממליצה להכין את קרם הוניל כמו במתכון הזה- מאפה וניל.

avatar
אביגיל (12:35 22.09.2023)

שלום אפרת,
אני ממש אוהבת את המתכונים שלך. מאז שגיליתי את האתר אני יותר במטבח:)
את יכולה לכתוב לי מילוי של פרג פרווה לעוגה הזו? אמא שלי ממש אוהבת ואני לא מוצאת מתכון נורמלי בלי הרבה סיבוכים ופעולות.
תודה רבה מאד
גמר חתימה טובה
שבת שלום ומבורך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:41 23.09.2023)

היי
שמחה שאת נהנית מהאתר!
מילוי פרג:
200 גרם פרג טחון טרי (חשוב שהפרג יהיה טרי ולא ארוז בשקית)
2/3 כוס סוכר
כוס חלב (אפשר להמיר בחצי כוס מיץ תפוזים וחצי כוס מים)
כף מיץ לימון
40 גרם מחמאה/ מרגרינה
50 גרם אגוזי מלך טחונים או כחצי כוס פירורי ביסקוויטים

avatar
אביגיל (10:41 24.09.2023)

צריך לערבב הכל/ לבשל?
כמה זמן? או שמפזרים כמו קקאו וסוכר?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:02 24.09.2023)

לבשל כ10 דקות על אש בינונית נמוכה.

avatar
הילה (13:10 21.09.2023)

היי אפרת,
ראיתי באחת התגובות שרשמת להשתמש בכוס מדידה 240 מל. יעבוד גם עם כוס של 250 מל?

עוגת שושנים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:43 21.09.2023)

היי
לא מומלץ בכלל(:

avatar
רות (21:42 4.09.2023)

הי אפרת,
ניתן להכין בתבנית 24 סמ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:55 5.09.2023)

היי
בתבנית 24 ככל הנראה ישאר מעט בצק.

avatar
רות (00:10 25.08.2023)

במילה אחת:
מ-ו-ש-ל-ם!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:47 25.08.2023)

כיף לשמוע😊

avatar
אוריה רז (08:31 3.08.2023)

היי אפשר להכין בכמה תבניות אינגליש קייק במקום עגולה? אפ כן כמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:54 3.08.2023)

היי
אפשר, ב-2 תבניות אינגליש קייק.

avatar
אן (19:12 3.07.2023)

שלום אפרת. תודה על עוד מתכון מצויין. אשמח לייעוץ-אם אכין ערב לפני ההגשה (עם מילוי קינמון), כדאי לשמור במקרר? ובכלל כמה זמן מומלץ לשמור והיכן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:02 3.07.2023)

היי
הכי מומלץ להקפיא ולחמם לפני ההגשה בתנור.

avatar
אסתר (08:21 10.05.2023)

היי אפרת!
קודם כל, תודה על המתכונים היפים והקלים שלך, בזכותך אני מבשלת.
דבר שני, יש לי רק שמרים טריים, האם זה בסדר? ואם כן מה הכמויות.
ולגבי התמצית וניל, ניתן יהיה להחליף לסוכר וניל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:39 10.05.2023)

היי
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים🩷
אפשר להשתמש ב33 גרם שמרים טריים.
אפשר להוסיף שקית סוכר וניל.

avatar
אסתר (13:43 10.05.2023)

כמה זה 33 גרם בהמרה לכפיות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:14 10.05.2023)

קשה לדייק בכפיות. אם אין לך משקל תשתמשי ב3/4 קוביית שמרים טריים.

avatar
אסתר (15:15 10.05.2023)

תודה!

avatar
אורית (12:44 5.05.2023)

היי אפרת. למדתי לבשל בזכותך. אוהבת מאוד את המתכונים שלך. אשמח מאוד, אם בעתיד יהיו פחות מתכונים הדורשים שימוש במיקסר או בנינג’ה, כי לא לכולם יש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:36 5.05.2023)

היי
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
יש המון מתכונים באתר שלא דורשים מיקסר או נינג’ה, ויהיו עוד בהמשך🙂

avatar
רבקה (19:32 30.04.2023)

הכנתי ויצא מושלללםםםםםם!!!!!!!
טעים בטירוף!!!!!!
תודה רבה מאד!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:58 30.04.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
שמואל שטרן (18:52 30.04.2023)

האם אפשר לוותר על קערת מיקסר בוש Mum5 את הקמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:58 30.04.2023)

אפשר להכין בכל מיקסר אחר.

avatar
אורן (20:07 29.04.2023)

היי, פעם ראשונה שלי עם עוגות שמרים, הבצק יצא לי דביק בטירוף, מה לא הסתדר לי כאן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:21 29.04.2023)

היי,
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל ודייקת בכמויות?
הקפדת על לישה מספיק ארוכה ויסודית?

avatar
דניאל (10:12 28.04.2023)

ניתן להחליף את הסוכר בתחליפי סוכר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:00 28.04.2023)

כן(:

avatar
דניאל (11:16 28.04.2023)

תודה רבה! אם מדובר בשקיות סוכרה דיאט, כמה שקיות את ממליצה לשים/ כמה גרם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:52 28.04.2023)

היי,
יש לשים כ-10 שקיות.
אישית אני פחות אוהבת להשתמש בו לאפייה ומעדיפה את סוויטאנגו שהוא כמעט ללא טעם לוואי.

avatar
טובי (15:46 27.04.2023)

איך עושים מילוי שוקלד לא ממרח אבל טעים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:01 27.04.2023)

מלית שוקולד מריר/לבן- ממיסים 100 גרם שוקולד מריר או שוקולד לבן עם כפית שמן או 10 גרם חמאה. מערבבים לתערובת אחידה ומכניסים את התערובת למקרר להתייצבות למשך 10-15 דקות.

avatar
מיטל (06:45 28.04.2023)

אני שמה קקאו שמן ומעט מים ומערבבת. מדי פעם מוסיפה גם שוקולית וקצת נס קפה להעשרת הטעם. ומעלה אני מפזרת פצפוצי שוקולד צ’יפס

avatar
רבקה (13:01 28.04.2023)

מה הכמויות?

avatar
מיכל (13:03 27.04.2023)

שלום לאפרת המקסימה, אם רוצים להחליף שמן בחמאה, מה כמות החמאה בג”ר? וסוכר וקינמון במקום השוקולד, מה הכמויות? תודה, מיכל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:22 27.04.2023)

היי,
שימי 60 גרם חמאה מומסת.
למילוי קינמון: 100 גרם חמאה/מרגרינה מומסת- למרוח על הבצק, חצי כוס סוכר (עדיף חום) מעורבב עם כף גדושה אבקת קינמון.

avatar
מיכל (19:24 27.04.2023)

תודה רבה ❤️

avatar
רונה (12:05 27.04.2023)

איפה יש סרטון הכנה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:11 27.04.2023)

באינסטגרם שלנו(:

avatar
ברקת (11:43 27.04.2023)

היי האם אפשר להחליף את הקמח רגיל בקמח כוסמין 80% או שזה לא יצא טוב אשמח לעצתך..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:06 27.04.2023)

היי,
אפשר אבל המרקם יהיה דחוס וכבד קצת יותר.

avatar
דבורה (09:30 27.04.2023)

אני רוצה להכין את העוגת הזאת במילוי קינמון.
מה את מציעה לעשות?
תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:17 27.04.2023)

למילוי קינמון: 100 גרם חמאה/מרגרינה מומסת, חצי כוס סוכר (עדיף חום) וכף גדושה אבקת קינמון.

avatar
דבורה (13:27 27.04.2023)

תודה!!!

avatar
ליאת (09:17 27.04.2023)

וואו נראה מגרה ממש. ניתן להכין איזהשהוא מילוי, ולא ממרח?
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:15 27.04.2023)

שמחה שאהבת!
מלית שוקולד מריר/לבן- ממיסים 100 גרם שוקולד מריר או שוקולד לבן עם כפית שמן או 10 גרם חמאה. מערבבים לתערובת אחידה ומכניסים את התערובת למקרר להתייצבות למשך 10-15 דקות.

avatar
ליאת (15:55 27.04.2023)

נשמע מעולה,
תודה!

לקריאת כל התגובות