זמן בישול/אפייה: 35 דקות
סוג: פרווה/חלבי
3.5 כוסות (500 ג’) קמח לבן
כף גדושה (12 ג’) שמרים יבשים
שליש כוס (66 ג’) סוכר לבן
2 ביצים
3/4 כוס (180 מ”ל) מים פושרים-חמימים
כפית תמצית וניל
שליש כוס (66 ג’) שמן
קמצוץ מלח
למילוי: ממרח שוקולד שאוהבים, אגוזים קצוצים דק (לא חובה)
-מערבבים בקערת מיקסר את הקמח, השמרים והסוכר. .
-מוסיפים ביצים, מים ותמצית וניל ומערבבים על מהירות בינונית במשך כדקה.
-מוסיפים שמן וקמצוץ מלח ולשים במשך כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
-יוצרים מהבצק כדור ומכסים את הקערה במגבת. מתפיחים בטמפ’ החדר (עדיף במקום חמים בבית) במשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-מרדדים את הבצק למלבן בעובי כחצי ס”מ, מורחים מעל ממרח שוקולד באופן אחיד ומפזרים אגוזים קצוצים.
–חותכים את הבצק לרצועות ברוחב כ-4 ס”מ ומגלגלים לצורה של שושנה (ראו סרטון הכנה).
-משמנים תבנית רינג עגולה בקוטר 26 ס”מ (ניתן גם לרפד אותה בנייר אפיה) ומניחים את השושנים מניחים בתוך התבנית. מכסים במגבת להתפחה של 15 דקות.
-מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש (חשוב שהתנור יהיה חם) ל175 מעלות במשך כ-35 דקות, עד להשחמה יפה.
עוגת שושנים פרווה, עוגת שושנים שוקולד
View this post on Instagram
יצא נדיר ! שמתי 40 דק׳ ולאחר מכן הברשתי במי סוכר . טעים וקל .
ואו נראה מהמם❤️
תודה על השיתוף
יש לי ביצים M
זה יעבוד פה?
כן
הי,
אני משתמשת המון באתר שלך!!
כל מתכון יוצא יותר טעים מהשני😋
הייתי רוצה לעשות את המתכון הזה אבל בשושנים קטנים (משהו כזה שאפשר לשלוף מהפריזר), האם זה מתאים?
ואם כן, איך לעשות?
תודה רבה:)
אני מניחה שאת יכולה לחלק את הבצק ל2 חלקים וכל חלק לרדד למלבן וככה ליצור כמות יותר גדולה של שושנים קטנים.
לפעמים בין השושנים הבצק לא נאפה טוב, מה עושים?
את שמה חום עליון ותחתון?
התבנית מונחת על רשת התנור במדף השני מלמטה?
אפרת יקרה! פליזז תעלי מתכון לעוגיות שושנים….
אשתדל להכין ולעלות💜
היכן שומרים בתקופה זו ? במקרר או בחוץ ? תודה !!
היי
ניתן לשמור בחוץ כיומיים שלושה או במקרר כ-5 ימים.
היי יצא טעים ומהמם .. אך הייתה חסרה לי מתיקות בבצק. אולי בגלל שהשתמשתי בקמח כוסמין 80% ?
דבר נוסף, הוספתי את השמן לאחר ערבוב של דקה של שאר המוצרים אבל הבצק כבר התגבש והשמן פשוט ניתז בקערה ולא נספג בבצק. ואז הוספתי עוד קמח. זה קרה אולי בגלל שערבבתי ולשתי יותר מדי זמן במיקסר לפני השמן ? השתמשתי בכוס בינלאומית של 236 מ”ל.
היי
נראה מעולה!
יכול להיות שאת אוהבת בצק יחסית מתוק, תוכלי להוסיף יותר סוכר בפעם הבאה (זה גם קורה בגלל השימוש בקמח כוסמין 80%). לגבי השמן אפשר להוסיף אותו לאחר ערבוב קצר.
יש מתכונים דומים של שושני וניל האם אפשר לעשות עם מילוי וניל ושוקולד צ’יפס?
יילך טוב לדעתך?
ואם כן איך היית ממליצה לעשות את המילוי, בא לי גיוון מהשוקולד
כן אפשר.
ממליצה להכין את קרם הוניל כמו במתכון הזה- מאפה וניל.
שלום אפרת,
אני ממש אוהבת את המתכונים שלך. מאז שגיליתי את האתר אני יותר במטבח:)
את יכולה לכתוב לי מילוי של פרג פרווה לעוגה הזו? אמא שלי ממש אוהבת ואני לא מוצאת מתכון נורמלי בלי הרבה סיבוכים ופעולות.
תודה רבה מאד
גמר חתימה טובה
שבת שלום ומבורך
היי
שמחה שאת נהנית מהאתר!
מילוי פרג:
200 גרם פרג טחון טרי (חשוב שהפרג יהיה טרי ולא ארוז בשקית)
2/3 כוס סוכר
כוס חלב (אפשר להמיר בחצי כוס מיץ תפוזים וחצי כוס מים)
כף מיץ לימון
40 גרם מחמאה/ מרגרינה
50 גרם אגוזי מלך טחונים או כחצי כוס פירורי ביסקוויטים
צריך לערבב הכל/ לבשל?
כמה זמן? או שמפזרים כמו קקאו וסוכר?
תודה רבה
לבשל כ10 דקות על אש בינונית נמוכה.
היי אפרת,
ראיתי באחת התגובות שרשמת להשתמש בכוס מדידה 240 מל. יעבוד גם עם כוס של 250 מל?
היי
לא מומלץ בכלל(:
הי אפרת,
ניתן להכין בתבנית 24 סמ?
היי
בתבנית 24 ככל הנראה ישאר מעט בצק.
במילה אחת:
מ-ו-ש-ל-ם!!!
כיף לשמוע😊
היי אפשר להכין בכמה תבניות אינגליש קייק במקום עגולה? אפ כן כמה?
היי
אפשר, ב-2 תבניות אינגליש קייק.
אפרת שלום .
למה את מתכוונת ?
שתי תבניות חד פעמי אינגליש קייק?
ועוד שאלה .
אם אני רוצה לאפות בתבנית חד פעמי עגולה מה הקוטר ?
אשמח לעזרה תודה.
הכוונה לשתי תבנית פס.
אפשר לאפות בתבנית חד פעמית רגילה בקוטר 26.
לא הבנתי .
האינגליש קייק היתכוונת לחג פעמי ?
כן.
היתכוונתי לחד פעמי .
היתה לי שגיאת כתיב .
שלום אפרת. תודה על עוד מתכון מצויין. אשמח לייעוץ-אם אכין ערב לפני ההגשה (עם מילוי קינמון), כדאי לשמור במקרר? ובכלל כמה זמן מומלץ לשמור והיכן?
היי
הכי מומלץ להקפיא ולחמם לפני ההגשה בתנור.
היי אפרת!
קודם כל, תודה על המתכונים היפים והקלים שלך, בזכותך אני מבשלת.
דבר שני, יש לי רק שמרים טריים, האם זה בסדר? ואם כן מה הכמויות.
ולגבי התמצית וניל, ניתן יהיה להחליף לסוכר וניל?
היי
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים🩷
אפשר להשתמש ב33 גרם שמרים טריים.
אפשר להוסיף שקית סוכר וניל.
כמה זה 33 גרם בהמרה לכפיות?
קשה לדייק בכפיות. אם אין לך משקל תשתמשי ב3/4 קוביית שמרים טריים.
תודה!
היי אפרת. למדתי לבשל בזכותך. אוהבת מאוד את המתכונים שלך. אשמח מאוד, אם בעתיד יהיו פחות מתכונים הדורשים שימוש במיקסר או בנינג’ה, כי לא לכולם יש.
היי
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
יש המון מתכונים באתר שלא דורשים מיקסר או נינג’ה, ויהיו עוד בהמשך🙂
הכנתי ויצא מושלללםםםםםם!!!!!!!
טעים בטירוף!!!!!!
תודה רבה מאד!!!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
האם אפשר לוותר על קערת מיקסר בוש Mum5 את הקמח
אפשר להכין בכל מיקסר אחר.
היי, פעם ראשונה שלי עם עוגות שמרים, הבצק יצא לי דביק בטירוף, מה לא הסתדר לי כאן?
היי,
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל ודייקת בכמויות?
הקפדת על לישה מספיק ארוכה ויסודית?
ניתן להחליף את הסוכר בתחליפי סוכר?
כן(:
תודה רבה! אם מדובר בשקיות סוכרה דיאט, כמה שקיות את ממליצה לשים/ כמה גרם?
היי,
יש לשים כ-10 שקיות.
אישית אני פחות אוהבת להשתמש בו לאפייה ומעדיפה את סוויטאנגו שהוא כמעט ללא טעם לוואי.
איך עושים מילוי שוקלד לא ממרח אבל טעים?
מלית שוקולד מריר/לבן- ממיסים 100 גרם שוקולד מריר או שוקולד לבן עם כפית שמן או 10 גרם חמאה. מערבבים לתערובת אחידה ומכניסים את התערובת למקרר להתייצבות למשך 10-15 דקות.
אני שמה קקאו שמן ומעט מים ומערבבת. מדי פעם מוסיפה גם שוקולית וקצת נס קפה להעשרת הטעם. ומעלה אני מפזרת פצפוצי שוקולד צ’יפס
מה הכמויות?
שלום לאפרת המקסימה, אם רוצים להחליף שמן בחמאה, מה כמות החמאה בג”ר? וסוכר וקינמון במקום השוקולד, מה הכמויות? תודה, מיכל
היי,
שימי 60 גרם חמאה מומסת.
למילוי קינמון: 100 גרם חמאה/מרגרינה מומסת- למרוח על הבצק, חצי כוס סוכר (עדיף חום) מעורבב עם כף גדושה אבקת קינמון.
תודה רבה ❤️
איפה יש סרטון הכנה?
באינסטגרם שלנו(:
היי האם אפשר להחליף את הקמח רגיל בקמח כוסמין 80% או שזה לא יצא טוב אשמח לעצתך..
היי,
אפשר אבל המרקם יהיה דחוס וכבד קצת יותר.
אני רוצה להכין את העוגת הזאת במילוי קינמון.
מה את מציעה לעשות?
תודה!!
למילוי קינמון: 100 גרם חמאה/מרגרינה מומסת, חצי כוס סוכר (עדיף חום) וכף גדושה אבקת קינמון.
תודה!!!
וואו נראה מגרה ממש. ניתן להכין איזהשהוא מילוי, ולא ממרח?
תודה.
שמחה שאהבת!
מלית שוקולד מריר/לבן- ממיסים 100 גרם שוקולד מריר או שוקולד לבן עם כפית שמן או 10 גרם חמאה. מערבבים לתערובת אחידה ומכניסים את התערובת למקרר להתייצבות למשך 10-15 דקות.
נשמע מעולה,
תודה!