זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-45 דקות
סוג: חלבי
2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית בגודל 20X30
100 גרם שוקולד לבן (חלבי)
¾ כוס (180 מ”ל) שמן
4 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
2 שקיות (20 ג’) סוכר וניל
כוס ושליש (320 מ”ל) חלב
כוס וחצי (210 ג’) קמח תופח
כוס (90 ג’) קוקוס
סירופ מעל העוגה:
75 גרם שוקולד לבן (חלבי) + רבע כוס מים או חלב
*קוקוס לפיזור מעל
-מחממים תנור ל175 מעלות ומשמנים תבנית.
-מניחים בקערית 100 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות ו¾ כוס שמן. ממיסים כ-20 שניות במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה.
-מערבבים בקערה (עם מטרפה או כף) את הביצים עם הסוכר הלבן וסוכר הוניל. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן ומערבבים. מוסיפים חלב ומערבבים. מוסיפים את הקמח התופח והקוקוס ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.
-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך 30-35 דקות (תבנית אינגליש קייק) או 40-45 דקות (תבנית מלבנית), עד שקיסם יוצא יבש.
-בזמן שהעוגה בתנור מכינים את סירופ השוקולד הלבן: מניחים בקערה 75 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות ורבע כוס חלב או מים. ממיסים כ-20 שניות במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה. לאחר שהעוגה מוכנה ובעודה חמה, יוצקים את הסירופ על העוגה (הסירופ אמור להספג בעוגה). מפזרים מעל קצת קוקוס.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית |
- עוגה ללא אפייה
10 דקות עבודה ויש לכם עוגה מעולה!!! טעים טעים
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺
היי אפרת, חובה להשתמש בקמח תופח או שאפשר לשים קמח רגיל עם אבקת אפיה? אם כן מה הכמויות?
היי ענבר,
את יכולה להוסיף לקמח שקית אבקת אפייה.
שבת שלום:)
היי אפרת רציתי לדעת אני יכולה לשים במקום שוקולד לבן שוקולד צי’פס לבן (פרווה) ועוד שאלה קטנה חייב לשים כוס קוקוס אפשר חצי
אני פשוט לא רוצה שממממש! ירגישו את הקוקוס כאילו שירגישו בקטנה
תודה ענקיתתתתתתת
אפשר בשני המקרים רחל 🙂
בהצלחה😍🙏
היי ותודה על כל המתכונים הנפלאי
אני רוצה להכין את העוגה בגרסה פרווה במה אפשר להחליף את החלב? ובאיזה כמות? ועוד שאלה קטנה אפשר ערבב במיקסר? או חייבת בכף
תודה רבה😍
היי רחלי 🙂
מניסיון של אחת המגיבות- במקום השוקולד החלבי תוכלי להשתמש במטבעות שוקולד לבן פרווה
ובמקום חלב להשתמש ב 160 מ”ל מיץ תפוזים ו-160 מ”ל מים
אין את פשוט מדהימה עונה לנו מהר על התשובות מסבירה בטוב טען ובצורה ברורה אני חייבת להחמיא לך שהיום גם הכנתי את העוף בדבש וצילי מתוק שלך ובעלי אמר שזה בדיוק הטעם שהוא אכל פעם במסעדה אז ממש תודה על הסברים הטובים והברורים ועל מתכונים מושלמים😍😍
❤️
טעים מאוד, תודה!
נראה מעולההה נופר 🙂
שבוע נפלא❤️
אחת העוגות הבחושות הטעימות שהכנתי לאחרונה. הכנתי ללא הציפוי כי לקחתי אותה לחוף הים, והיא נותרה עסיסית ונטרפה כולה תוך יומיים.
שמחה שאהבת 🙂
תודה אורית
היי 🙂
יש לי ביצים XL- האם עדיין להשתמש ב4 או פחות?
המון תודה ויום נעים 🙂
כן, עדיין כדאי להשתמש ב-4 ביצים.
יום נפלא 🙂
היי שוב אני- העוגה בתנווור (שיואו איזה ריח מושלם!!) ורציתי לשאול איך מכינים גנאש לבן? ממש כמו גנאש לעוגת יומולדת חומה-רק בלבן. ניסיתי פעם אבל זה היה משהו חסר צבע ולא חגיגי
שוב, תודה 🙂
יש להמיס 100 גרם שוקולד לבן + 3 כפות שמנת מתוקה.
אם הגנאש נוזלי מידי אפשר להניח אותו בצד כמה דקות לקירור כדי שיסמיך קצת.
מתכון פשוט והעוגה מדהימה! יצא לי בול!! אחרי ארבעה ימים עדיין הייתה טרייה כאילו יצאה מהתנור!
מהמם ❣️
תודה נוי
היי, אפשר כמויות לאינגליש קייק אחת?
כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
50 גרם שוקולד לבן (חלבי)
שליש כוס שמן
2 ביצים
רבע כוס סוכר
שקית סוכר וניל
שני שליש כוס חלב
3/4 כוס קמח תופח
חצי כוס קוקוס
סירופ מעל העוגה:
40 גרם שוקולד לבן (חלבי) + 3 כפות מים או חלב
*קוקוס לפיזור מעל
תודה על תשובה סופר מהירה, תבורכי!!!
היי.
עוגות מעולותתת.איך מאחסנים לאחר האפייה?
אפשר לשמור על השיש במקום מוצל וקריר ולעטוף היטב.
היי, על איזה שמן מדובר במתכון?
שמן קנולה.
מתכון נראה ממש טעים. האם שימוש בשמן חמניות גורע את הטעם?
אין בעיה להשתמש בשמן חמניות.
העוגה יצאה פשוט מושלם!!!
מכייון שרצינו אותה לשבת עשיתי אותה בפרווה:
במקום השוקולד החלבי שמתי מטבעות שוקולד לבן פרווה
ובמקום חלב שמתי 160 מ\”ל מיץ תפוזים ו-160 מ\”ל מים
יצא טעיםםםם לא נשאר פרור מהעוגה למוצ\”ש… 🙂
שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.