שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-45 דקות

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית בגודל 20X30

100 גרם שוקולד לבן (חלבי)

¾ כוס (180 מ"ל) שמן

4 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

2 שקיות (20 ג') סוכר וניל

כוס ושליש (320 מ"ל) חלב

כוס וחצי (210 ג') קמח תופח 

כוס (90 ג') קוקוס

סירופ מעל העוגה:

75 גרם שוקולד לבן (חלבי) + רבע כוס מים או חלב

*קוקוס לפיזור מעל

אופן ההכנה

-מחממים תנור ל175 מעלות ומשמנים תבנית.

-מניחים בקערית 100 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות ו¾ כוס שמן. ממיסים כ-20 שניות במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה.

-מערבבים בקערה (עם מטרפה או כף) את הביצים עם הסוכר הלבן וסוכר הוניל. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן ומערבבים. מוסיפים חלב ומערבבים. מוסיפים את הקמח התופח והקוקוס ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך 30-35 דקות (תבנית אינגליש קייק) או 40-45 דקות (תבנית מלבנית), עד שקיסם יוצא יבש.

-בזמן שהעוגה בתנור מכינים את סירופ השוקולד הלבן: מניחים בקערה 75 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות ורבע כוס חלב או מים. ממיסים כ-20 שניות במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה. לאחר שהעוגה מוכנה ובעודה חמה, יוצקים את הסירופ על העוגה (הסירופ אמור להספג בעוגה). מפזרים מעל קצת קוקוס.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פסטה ברוטב גבינות
מאפה במילוי פטריות וגזר

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
מיטל (15:53 12.05.2020)

היי, על איזה שמן מדובר במתכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:03 12.05.2020)

שמן קנולה.

Avatar
רחל (15:54 10.05.2020)

העוגה יצאה פשוט מושלם!!!
מכייון שרצינו אותה לשבת עשיתי אותה בפרווה:
במקום השוקולד החלבי שמתי מטבעות שוקולד לבן פרווה
ובמקום חלב שמתי 160 מ\"ל מיץ תפוזים ו-160 מ\"ל מים
יצא טעיםםםם לא נשאר פרור מהעוגה למוצ\"ש… 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:43 10.05.2020)

שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.