זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
רכיבים
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים
שליש כוס (66 ג) סוכר
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
כפית (5 מ”ל) תמצית וניל
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים
כוס (140 ג’) קמח לבן
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
40 גרם שוקולד מריר מגורד
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מגרדים או טוחנים את השוקולד לפצפוצים קטנים.
-מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות. מוסיפים שמן, תמצית וניל ומיץ תפוזים ומערבבים.
-מערבבים בנפרד את הקמח עם אבקת האפיה, מוסיפים לתערובת ומערבבים קלות. מוסיפים שוקולד מגורד ומערבבים עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מידי על מנת שלא לפגוע באווריריות העוגה).
-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
View this post on Instagram
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
הי אפרת, הכנתי את העוגה, יצאה טובה ולא דחוסה, אבל כל הפצפוצים ירדו למטה ונוצרה תחתית שוקולדית כזאת… יש לך מושג למה? תודה על הכל!
היי דינה,
שמת שוקולד צ’יפס במקום שוקולד מגורד?
אם כן אז הנטייה של שוקולד צ’יפס הוא לשקוע במהלך האפיה.
להבא אפשר לקמח את נטיפי השוקולד לפני שמוסיפים לבלילה. זה לא מונע מהם לגמרי לשקוע אבל הם שוקעים פחות.
חתכתי בסכין לגודל די קטן אבל לא כמו מגורד… תודה!
לילה טוב!
לאיזה גודל לחתוך את השוקולד, כמו פצפוצי שוקולד?
איך חותכים|?
כדאי לקרר גם אחרי שחותכים את השוקולד?
לא מתאים בקמח כוסמין שמונים אחוז?
במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים כדי שלא יחייב מקרר?
תודה רבה!
היי דבי,
את השוקולד אפשר לגרד בפומפיה או לקצוץ עם סכין לחתיכות ממש קטנות.
אין צורך לקרר לאחר חיתוך.
לגבי קמח כוסמין 80% אני חושבת שאפשר .
אני שומרת עוגות עם מיץ תפוזים מחוץ למקרר. אין עם זה שום בעיה.
הכנתי מכוסמין 80% יצא מושלם!
תודה רבה
שמחה שיצא טעים🙂
תודה שחזרת לשתף!
אפרת יקרה, אני נהנית מהאתר שלך מאוד מאוד. תודה על מתכונים מצוינים! חיפשתי מתכונים בנינג’ה כדי לשלוח לאמא שלי, ואז ראיתי את הקטגוריה “ערוצים”. את יכולה להסביר לי מהי הקטגוריה הזאת? יש בה שני דברים: מתכוני נינג’ה ו”בוש”. תחת “בוש” כתוב “מתכונים לאירוח קליל ומושלם”. למה בעצם הקטגוריה הזאת נמצאת שם ואיך היא קשורה למיקסר של בוש שרואים בתמונה? ומה משותף לכל המתכונים בקטגוריה הזאת? למה דווקא העוגה הזאת משתייכת לקטגוריה “אירוח קליל ומושלם” ולא עוגות אחרות שיש באתר, פשוטות ומעולות אף הן? נכון שבמתכון הזה יש שימוש במיקסר, אבל בשושני תפוחים לא (אני מנסה להבין את החלוקה). חוץ מזה השיוך של המתכוניםו בקטגוריה דווקא לבוש עלול להטעות את הקורא, שכן הוא יכול לחשוב שמכשיר של בוש הוא הכרחי להכנת המתכון (בדומה לנינג’ה, שהוא באמת הכרחי). בנוסף, בכך ששתי הקטגוריות נמצאות תחת “ערוצים” הן פחות נגישות לקוראים. לקח לי זמן למצוא את המתכונים לנינג’ה…
אשמח להבין כדי לנצל את השפע שיש באתר המקסים הזה בצורה הטובה ביותר.
היי גליתה🙂
תחת “ערוצים” יש מתכונים שאני עושה בשיתוף פעולה עם בוש ונינג’ה (ביחד מחליטים על מתכונים) כך שמי שמחפש מתכונים בנינג’ה או במיקסר יכול למצוא רעיונות שם.
כל המתכונים שם נמצאים גם בקטגוריות אחרות (כמו עוגיות, עוגיות וכו’) ואפשר למצוא אותם בקלות. הכוונה שלא חייב להכנס דרך “ערוצים” כדי לראות את המתכונים האלה.
הבנתי. תודה!
וסליחה שקדחתי.
הצעה: נוסף על “בוש” ו”נינג’ה” את יכולה לפתוח קטגוריה “קונגו” ולהכניס לשם את התגובה שלי 😅
🙂🙂
תרגישי חופשי לשאול מה שאת רוצה!
בסוף עשיתי תבנית ברובעת (הייתי צריכה עוגה גדולה) העוגה יצא טעימה מאי פעם אין על האתר שלךך
שבת שלום ומבורךךך
שמחה שיצא מוצלח❤️
הכנתי אחלה עוגה ! באמת ממש קלה להכנה .
כמובן הכפלתי כמויות
בכמות השניה הוספתי שערות חלווה יצא טעם של במבה נוגט 😉
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
האם חייבים להקציף את הביצים עם הסוכר או שאפשר לערבב ידנית?
ממש יפה האתר איזה יופי של שינוי!!
אפשר לטרוף היטב ידנית.
תודה על הפרגון😊
אפשר לעשות עם תבנית מלבנית? אשמח לתשובה מהירהה
אפשר להכפיל כמויות פי 2 ולהכין בתבנית 22*31.
מושלם!!! טעים טעים וקל להכנה!!
עשיתי עם חלבה וקוקוס במקום שוקולד.
השינוי טעים במיוחד!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת היקרה,
האם ניתן להשתמש במיץ תפוזים פריגת (אדלל אותו במעט מים כיוון שיחסית מתוק).
תודה.
היי
אפשר(:
תודה רבה על המתכונים המעולים.
מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים?
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לשים חלב/חלב סויה/יוגורט.
אפשר קמח שקדים במקום קמח רגיל?
מומלץ להמיר עד חצי מכמות הקמח בקמח שקדים.
מתעניינת; למה לא שוקולד צ’יפס קטן? יש היום מיני שוקולד צ’יפס…
תודה רבה על מתכונים מושלמים.
אפשר להשתמש בשוקולד ציפס אם את אוהבת שהשוקולד קטן.
עוגה מעולה.טעימה.. נהדרת קלה..שילשתי הכמויות ל 3 יחידות ולהקפאה..
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
חוסל תוך יום (: תודה על המתכון!
איזה כיף לשמוע🩷
היוש. מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים?
חלב, שמנת מתוקה, חלב סויה או אם אין ברירה- מים.
מים במקום מיץ תפוזים- למה רק אם אין ברירה?
פחות טעים? לא טוב לעוגה?
תווודה על כל המתכונים הטעימים והקלים!!
זה האתר שלי🤍 בה”א הידיעה
ממליצה על האתר לחברות ומשפחה….
כי המיץ מוסיף טעם לעוגה.
❤️