זמן בישול/אפייה: 40 דקות

סוג: פרווה/חלבי

רכיבים

3 תבניות עגולות: קוטר 24, קוטר 22 וקוטר 14-15

4 ביצים גדולות

כוס וחצי (300 ג’) סוכר

2 שקיות (20 ג’) סוכר וניל

כוס ורבע (300 מ”ל) שמן

2 כוסות (480 מ”ל) מים חמימים (לא רותחים!)

3 כוסות (420 ג’) קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 3 כפיות אבקת אפיה)

1 כפית (3 ג’) שטוחה אבקת סודה לשתייה

3 כפות (30 ג’) קקאו

3 כפות גדושות (40 ג’) אבקת שוקולית

לציפוי השוקולד: 150 גרם שוקולד מריר + ¾ כוס קצפת צמחית/שמנת מתוקה

לקישוט: סוכריות עדשים, עיגולי “קליק”, סוכריות צבעוניות וכדו’

*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית (240 מ”ל)

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

-מערבבים (במטרפה ידנית או במיקסר) את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל. מוסיפים שמן ומים ומערבבים.

-מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם הסודה לשתיה, הקקאו והשוקולית ומוסיפים לקערת הרטובים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

-משמנים היטב את התבניות ויוצקים את הבלילה לשלושת התבניות בגובה אחיד (זה לא צריך לצאת כל כך גבוה). מכניסים לתנור החם ואופים במשך 30-40 דקות (חום עליון ותחתון).

חשוב! יש להניח את התבניות על אותה רשת תנור המונחת בשלב השני מלמטה, כאשר התבנית הקטנה ביותר קרובה יותר לדלת התנור כי קרוב לוודאי שהעוגה הקטנה תהיה מוכנה קודם (יש לנעוץ קיסם במרכז העוגה. אם יוצא נקי, העוגה מוכנה ויש להוציא אותה. עוגה שלא מוכנה – יש להשאיר להמשך אפיה). אם אין לכם מקום בתנור לשלושת התבניות, יש לאפות קודם את שתי העוגות הגדולות יותר ואח”כ את העוגה הקטנה.

-לאחר שהעוגות מוכנות, חשוב להניח להן להתקרר לגמרי. לאחר שהתקררו, מחלצים אותן בזהירות מהתבנית ומניחים אחת מעל השניה.

-מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים את קוביות השוקולד עם השמנת (במיקרוגל או במחבת קטנה על אש נמוכה) ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים במשך 2-3 דקות ויוצקים מעל העוגה.

-ממתינים לפחות כשעה שהציפוי יתייצב ומקשטים את העוגה.

טיפים והערות

*למרקם עסיסי יותר מומלץ להחליף חצי כוס קמח עם חצי כוס קמח שקדים (כלומר לשים 2.5 כוסות קמח תופח + חצי כוס קמח שקדים).

 

עוגת יום הולדת, עוגת שוקולד ליום הולדת, עוגת קומות

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מאפינס קוטג’מאפינס קוטג’
בשר הודו על פיתה בשר הודו על פיתה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
גלי (14:38 28.04.2022)

היי אפרת, אני רוצה להכין עוגת וניל 2 קומות, יש לך מתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:20 28.04.2022)

היי,
אפשר להכין את המתכון הזה לעוגת וניל בכמות כפולה פי 2 ובשתי תבניות עגולות בקוטר 20 על מנת לקבל שתי שכבות עוגת וניל.

avatar
גלי (15:25 28.04.2022)

אני רוצה קוצה אחת קוטר 25 ואחת 20..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:37 28.04.2022)

אם כך תכיני כמות כפולה פי 3, ושימי 2/3 מהבלילה בתבנית בקוטר 25, ו-1/3 בתבנית בקוטר 20.

avatar
גלי (15:40 28.04.2022)

הכוונה 6 ביצים? היא תצא אוורירית או שכדאי להפריד את הביצים?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:24 28.04.2022)

כן, לכמות כפולה פי 3 יש לשים 6 ביצים. אין צורך להפריד חלבונים.
בהצלחה!

avatar
גלי (17:30 28.04.2022)

תודה רבה!

avatar
גלי (09:02 29.04.2022)

חזרתי (:
לא עדיף לדעתך את זו?:

עוגת טורט

כי אני רוצה שהיא תהייה גבוהה ואוורירית.. מה דעתך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:24 29.04.2022)

המתכונים יחסית דומים.
במתכון הנוכחי יש מיץ תפוזים והטעם פחות “ונילי”, וכן המרקם קצת יותר פירורי מאשר המתכון השני- לבחירתך(:

avatar
גלי (11:33 29.04.2022)

ממש תודה על העזרה!

avatar
לירן (09:46 23.04.2022)

בוקר טוב. ילדת היומולדת ביקשה עוגת שוקולד של 6 קומות, ורציתי לדעת האם המתכון הזה יתאים גם לעוגה כזו?
יש לי תבניות עגולות בכל הגדלים אז חשבתי לעשות בגדלי 8, 12, 14, 18, 20 ו-22, ואשמח לדעת מה הכמויות שנדרשות למתכון כזה (מתכוונת לעשות שכבות יחסית נמוכות כי זו תצא הרבההה עוגה).
כמו כן, אשמח לדעת האם היית ממליצה להדביק את השכבות אחת לשנייה איכשהו (חשבתי עם ריבת תות כדי לשבור קצת את השוקולד), והאם את ממליצה להרכיב יום לפני ולהשאיר במקרר, או להרכיב באותו היום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:21 23.04.2022)

היי,
לכמות המתאימה לתבניות הנ”ל אפשר להכפיל את הכמויות במתכון פי 1.5 כך שיתקבלו שכבות דקות.
היות ומדובר בהרבה שכבות אפשר למלא ביניהן קצפת או גנאש שוקולד. גם ריבה עשויה להתאים אך לא כולם אוהבים את השילוב הזה (בייחוד ילדים).
אפשר להרכיב יום לפני, בייחוד אם את משתמשת בגנאש שצריך להתקשות ולהתייצב.
בהצלחה ויום הולדת שמח!

avatar
אופק (07:15 23.03.2022)

היי שאלה..במה אפשר להחליף את השוקולית?נגמר לי ורק שבאתי להכין ראיתי
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:55 23.03.2022)

היי,
אפשר לשים סה”כ 4 כפות קקאו ולהוסיף עוד כף סוכר לכמות.
בהצלחה!

avatar
אביטל (18:23 9.03.2022)

הי,
שאלה לגבי כמות הקמח
כתבת 250 ג’ שהם 3 כוסות. 3 כוסות קמח זה 420 לא? בכוס נפח 240 מל יש 140 ג’ קמח 420=3*140.
אז לשים 3 כוסות או 350 גרם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:46 9.03.2022)

היי,
צודקת, כוס קמח=140 גרם, לכן 3 כוסות=420 גרם.
תוקן(:

avatar
אלירן (20:32 1.03.2022)

מה הכמויות הנדרשות עבור תבניות בגודל 29 20 ו18.5?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:44 1.03.2022)

היי אלירן,
הכמויות:
4 ביצים L+ ביצה S
כוס ו3/4 סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס וחצי שמן
2 כוסות ורבע מים חמימים (לא רותחים!)
3 כוסות ושליש קמח תופח (או 3 ושליש כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 3 ושליש כפיות אבקת אפיה)
1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
3 כפות וחצי קקאו
3 כפות וחצי אבקת שוקולית
לציפוי השוקולד: 170 גרם שוקולד מריר + ¾ כוס+ כף קצפת צמחית/שמנת מתוקה

avatar
אלירן (23:28 1.03.2022)

אני רואה שיש לי תבניות בגדלים הבאים
29
25
20
19

איזה 3 הכי מומלץ לקחת ומה הכמויות של החומרים. מצטער שאני שואל פעמיים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:24 2.03.2022)

אפשר להשתמש בתבניות בגדלים 25, 20 ו-19 ולהכין את הכמות המקורית שבמתכון (יצא מעט גבוה יותר).
הייתי ממליצה לך לחפש תבנית אחת שהיא קטנה יותר- למשל בקוטר 18 או 15 כי אין הבדל כמעט בין התבנית של השכבה האמצעית בקוטר 20 ובין התבנית של השכבה העליונה שהיא בקוטר 19 ומבחינה אסתטית זה יהיה מעט פחות יפה.

avatar
אלירן (22:10 2.03.2022)

אני חושב שאעשה בגדלים של 29 25 ו19.
תוכלי לכתוב לי את הכמויות?
שאלה נוספת לגבי האבקת שוקולית- מדובר בשוקולית הרגילה? (ראיתי בסופר שיש גם שוקולית לאפייה אבל קניתי את הרגילה)
אין עלייך ועל האתר הזה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:57 2.03.2022)

הכמויות:
5 ביצים M
3/4 1 כוסות סוכר
2.5 שקיות סוכר וניל
כוס וחצי שמן
1/3 2 כוסות מים חמימים
3.5 כוסות+ כף קמח
כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
3.5 כפות קקאו
3.5 כפות גדושות שוקולית (אפשר רגילה ואפשר במיוחד לאפייה)
לציפוי: 180 גרם שוקולד מריר + כוס פחות 2 כפות שמנת מתוקה
בהצלחה!

avatar
אורטל (01:06 23.01.2022)

היי, רוצה להכין את העוגה לגן עם דף סוכר, בתבנית 30/40 האם מתאים מבחינת הכמויות? חום וזמן בתנור ?
בנוסף האם רק ערבוב הביצים עם מיקסר ידני ? שאר המתכון זה בערבוב בלבד ללא מיקסר ? תודה רבה!
**אין על המתכונים שלך **

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:31 23.01.2022)

היי,
הכמות במתכון גדולה פי 2 מהדרוש לתבנית שלך. תכיני חצי מהכמות. זמן האפייה עשוי להתארך בדקות בודדות, יש לבדוק עם קיסם.
ערבוב הביצים יכול להיות ידני, במיקסר חשמלי או מיקסר ידני, את שאר הערבוב אפשר לעשות עם כף.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים ובהצלחה!

avatar
מאי (20:20 12.01.2022)

עוגה מרשימה, קלה להכנה והכי חשוב- מאוד טעימה!
תודה על המתכון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:41 12.01.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤

avatar
Moran (05:35 28.12.2021)

היי
מעוניינת בכמות לתבנית 24
והאם ניתן לחצות למלא בקרם?
רציתי לעשות גבוהה כזאת אבל זה כמות גדולה אין מי שיאכל הכל…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:42 28.12.2021)

היי,
לתבנית 24 תכיני מחצית מהכמויות במתכון (על מנת שתצא גבוהה).
אפשר לחצות את העוגה ולמלא בקרם, אבל אם את מכינה חצי מהכמות במתכון- שתי השכבות לאחר שתחצי את העוגה יהיו מאד גבוהות ותוספת הקרם ביניהן תיתן עוד יותר גובה.
לכן, כדאי להפחית מהבלילה ולהעביר קצת ממנה ל-2 תבניות מאפינס. כך העוגה תצא פחות גבוהה ויהיה ניתן למלא אותה בקרם.

avatar
Moran (06:31 30.12.2021)

ואם לא אחצה לשתיים אז לא צריך חצי כמות לתבנית 24?

avatar
Moran (09:44 30.12.2021)

לא נורא עשיתי ונשאר עוד קצת לתבנית אינגליש קייק

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:31 30.12.2021)

מצוין, מקווה שיצא מוצלח❤

avatar
עטרת (20:39 27.12.2021)

תמיד העוגות יוצאות לי מרוכזות מדי, תופחות בקושי למרות שאני עושה בדיוק לפי המתכון.
אשמח לדעת מה צריך לעשות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:39 27.12.2021)

היי עטרת,
לא בטוחה שהבנתי למה התכוונת ב”מרוכזות”, אבל אם הן לא תופחות זה עשוי לקרות בגלל כמה סיבות:
– חוסר דיוק בכמויות ו/או שימוש בכוס לא נכונה (במקום בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל)
– בעיה בקמח התופח/באבקת האפייה
-ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
-אי חימום התנור לפחות 10 דקות לפני הכנסת העוגה לתנור
-אפייה בחום לא נכון או בתכנית שונה מתכנית קו עליון ותחתון.
מקווה שעזרתי(:

avatar
זוהר (17:39 21.12.2021)

היי, האם העוגה מתאימה לעיטוף בקרם גלידן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:56 21.12.2021)

היי,
אפשר לצפות בקצפת צמחית (גלידן או כל קצפת אחרת).

avatar
שרית ומתן נחמיה (18:11 16.12.2021)

היי..אשמח לדעת מהם הכמויות להכנת העוגה בתבנית מלבנית בגודל 40/31 ..תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:20 16.12.2021)

היי,
לתבנית כזו עדיף להכין את הכמות במתכון, יתכן ותישאר מעט בלילה בשביל 2 תבניות מאפינס(:

avatar
מיני (21:54 28.11.2021)

עשיתי בתבנית קוטר 29 24 ו-18 עם 7 ביצים ושאר החומרים בהתאמה ויצא מדהים, תודה על מתכונים מושלמים

עוגת יום הולדת
avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:13 28.11.2021)

נראה מהמם וטעים! איזה כיף שחזרת לשתף(:

avatar
מור (12:38 22.11.2021)

שלושת העוגות יצאו לי עם “בקע” באמצע, מה יכולה להיות הסיבה? והאם י לך עצה מה לעשות איתן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:15 22.11.2021)

היי מור,
השקע נוצר המון פעמים בעוגות בחושות לאו דווקא בגלל שהייתה בעיה בהכנה.
ערבוב מינימלי אחרי הוספת הקמח, אפייה בחום הנכון ובתכנית קו עליון ותחתון, והקפדה שלא לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה (או להזיז את התבניות כשהן בתנור) עשויים להפחית את התופעה הזו(:
האם השקע משמעותי עד כדי כך שלא ניתן להכין מהעוגות עוגת יום הולדת?

avatar
מוריה (08:21 15.11.2021)

האם הסירופ שוקולד מספיק לכל העוגות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:19 15.11.2021)

היי מוריה,
כן, זה אמור להספיק 🙂

avatar
שושי (11:28 5.11.2021)

ריחמתי על האוכלים (שלא יצטרכו למתוח ת’פה לגודל של חתיכה…)
אז הכנתי חצי מתכון בתבנית עגולה קוטר 22
יצא מדהים וטעים
מתכון מושלם!!!
תודה על כל המתכונים המאלפים
(כל יום שישי אני על האתר שלך)

עוגת יום הולדת
avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:30 5.11.2021)

וואו יצא לך מהמם!
תודה שחזרת לשתף😊

avatar
אפרת (10:57 4.11.2021)

האם צריך ‘להדביק’ את שכבות העוגה זו לזו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:01 4.11.2021)

היי,
יש לצפות את השכבה הגדולה ביותר, להניח עליה את האמצעית, לצפות אותה, ומעל להניח את השכבה הקטנה ביותר ולצפות.

avatar
לילך (11:42 13.10.2021)

שלום אפרת,
אשמח לקבל כמויות לעוגה בת 3 קומות, תבניות – 30,23,15
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:59 13.10.2021)

היי לילך,
כמויות:
4 ביצים L+ ביצה S
כוס ו3/4 סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס וחצי שמן
2 כוסות ורבע מים חמימים (לא רותחים!)
3 כוסות ושליש קמח תופח (או 3 ושליש כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 3 ושליש כפיות אבקת אפיה)
1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
3 כפות וחצי קקאו
3 כפות וחצי אבקת שוקולית
לציפוי השוקולד: 170 גרם שוקולד מריר + ¾ כוס+ כף קצפת צמחית/שמנת מתוקה

avatar
אורנה (09:11 9.10.2021)

היי רציתי להכין עם תבניות 28 ו 24 האם צריך לשנות כמויות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:08 9.10.2021)

היי אורנה,
אם את מכינה בשתי התבניות הללו בלבד- עדיף להכין את הכמות המקורית, וככל הנראה יישאר לך עוד קצת בלילה שתספיק ל-2-3 תבניות מאפינס(:
בהצלחה!

avatar
נטלי (12:54 8.10.2021)

היי האם יש איזשהו תחליף לסוכר שאפשר להשתמש בו במקום??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:44 8.10.2021)

היי נטלי,
אפשר להשתמש בתחליף סוכר באותה כמות. אישית אני אוהבת להשתמש ב”טרוביה” או “כמו סוכר”.

avatar
זהבה גולדמן (11:58 17.09.2021)

הי אפרת .
הכנתי את העוגה כבר כמה פעמים וכל פעם יוצא לי ממש טעים , תודה רבה רבה על הכל 🙂
שבת שלום ומבורך !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:12 17.09.2021)

שמחה מאד שאהבת את המתכון!
שבת שלום❤

avatar
רחל (08:21 4.08.2021)

היי אפרת בוקר טוב שאלה מצחיקה איך חותכים את העוגה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:56 4.08.2021)

היי רחל,
אפשר לחתוך פרוסות קטנות יחסית- מכל קומה בנפרד (להתחיל עם העליונה), ואפשר לחתוך פרוסות יותר דקות וגבוהות שכוללות את 3 הקומות.

avatar
ימית (12:15 31.07.2021)

הי אפרת
מכיוון שאין לי תבניות בקטרים הללו, אני מתכוונת להכין בתבניות אלומיניום ח”פ גדולות יותר ולחתוך בקוטר שבמתכון (עם רינגים וסכין). אשמח שתתאימי לי כמויות לקטרים הבאים:
תבנית אחת בקוטר 27
2 תבניות בקוטר 24
שאלה נוספת: חוששת שקומות 2+3 יקרסו/יחליקו. האם כדאי לשים משהו לתמיכה? אולי תחתיות אלומיניום בין קומה לקומה?

תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:25 31.07.2021)

היי ימית,
תכיני את הכמות הבאה:
5 ביצים גדולות
2 כוסות (400 ג’) סוכר
2 שקיות (20 ג’) סוכר וניל
כוס וחצי שמן
2 וחצי כוסות מים חמימים (לא רותחים!)
3/4 3 כוסות קמח תופח (או 3/4 3 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 4 כפיות אבקת אפיה)
1/4 1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
4 כפות מחוקות קקאו
4 כפות מחוקות אבקת שוקולית
לציפוי השוקולד: 190 גרם שוקולד מריר + כוס קצפת צמחית/שמנת מתוקה.
אין צורך לשים תמיכה בין קומות העוגה, הן יציבות אחת על השניה.
בהצלחה!

avatar
ימית (13:24 1.08.2021)

תודה על המענה המהיר!!
wish my luck
הבנים שלי אתגרו אותי השנה בבקשה לעוגת יומולדת בת 3 קומות (:

avatar
רחל (10:13 30.07.2021)

היי אפרת האם אני יכולה לאפות כל תבנית בניפרד? ואם כן אז כמה זמן כל תבנית?פשוט לא ניראה לי שבתנור שלי 2 תבניות יהיו אפויות באופן שווה ככה זכור לי שבעבר שהייתי מכניסה 2 תבניות אחת היתה נאפת והשניה לא.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:40 30.07.2021)

היי רחל,
בעיקרון הכי טוב לאפות כל תבנית בנפרד😊
זמן האפייה לא משתנה, כ-30-40 דקות עבור כל תבנית.
*אם את אופה בתבניות בגדלים שונים שימי לב שזמן האפייה עשוי להיות מעט קצר יותר ככל שהתבנית קטנה יותר, ולהיפך.

avatar
אורטל (18:34 22.07.2021)

האם אפשר להכין את העוגה כעוגת שוקולד ולא שכבות ? ..

* את מושלמת את האתר הזה*

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:33 22.07.2021)

כן, בטח😊

avatar
מירי (15:39 25.06.2021)

את הביצים צריך להקציף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:21 25.06.2021)

לא חייב, אפשרי😊

avatar
שחר (09:59 24.06.2021)

הי אפרת. המתכונים כולם אליפות!!
רעיון איך לעשות עוגה כזאת בלי גלוטן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:25 24.06.2021)

היי שחר,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה, אבל אפשר להשתמש בקמח תמי רב תכליתי או קמח כרגיל באותה כמות.
אם את מנסה אשמח שתעדכני איך יוצא.
בנוסף, מצרפת לך מתכון לעוגת שוקולד ללא גלוטן.🙂

avatar
בת אל (09:25 22.06.2021)

הכנתי אתמול בלילה, יצא מעולה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:29 22.06.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף😊

avatar
אילנה (18:58 17.06.2021)

היי אפרת,
הכנתי את הבלילה ויצאה לי מאד סמיכה, (שמתי 2 כוסות חלב חמים והשתמשתי בקמח תמי ללא גלוטן ואבקת אפייה), אז הוספתי רבע כוס מים חמימים , מקווה שעשיתי נכון?. כדי להצליח לפחות לסדר את הבלילה בתבניות. תבנית 26 בתנור עכשיו ואחכ אכניס את השתיים הקטנות יותר. אני ממש מקווה שיצליח לי. מחר יומולדת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:29 17.06.2021)

היי אילנה,
זה קרה כנראה בגלל השימוש בקמח תמי…
רבע כוס מים לא אמורה להרוס את העוגה, כך שאני מניחה שיצא לך מצוין.
מחכה לעדכון איך יוצא😊

avatar
אילנה (22:22 15.06.2021)

אפרת ערב טוב,
ראשית מתנצלת על כמות השאלות שלי:-) אבל חל שינוי קל בתבניות שאשתמש ולכן אשמח לעזרתך לקבלת כמויות לעוגה בשלושת התבניות :26, 21, 10 (הגדולה היא קפיצית שיש לי והשאר מצאתי תבניות נייר)תוכלי בבקשה לרשום לי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:11 15.06.2021)

היי אילנה,
התבניות שתשתמשי בהן מתאימות גם כן לכמות שבמתכון, והיתרון הוא שיצא קצת יותר גבוה מהמתכון המקורי.
בהצלחה, שמחה לענות על כל שאלה❤

avatar
אילנה (08:41 16.06.2021)

את פשוט נהדרת! תודה רבה

avatar
אנונימי (19:04 13.06.2021)

הי מתכון מדהים רציתי לשאול, איך שמים את הציפוי ?

תודה מראש ( :

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:22 13.06.2021)

היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
להכנת הציפוי יש להמיס את השוקולד והשמנת במיקרו או על הגז ולערבב עד להמסה, להמתין כמה דקות לצינון ואז לשפוך על העוגה.
אם הכנת 3 קומות כמו במתכון -קל יותר לשפוך שליש מכמות הציפוי על מרכז הקומה העליונה, ואת שאר הציפוי לשפוך בזהירות על הקומות הנוספות. אפשר להיעזר מעט בסכין למריחה אחידה.

avatar
חני (20:52 8.06.2021)

היי אפרת עוגה מהמממת! אני רוצה להכין עכשיו למחר. איפה לאחסן את זה וזה ישאר טרי? את הציפוי עם הסוכריות מתי לשים לפני המקרר או אחרי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:27 8.06.2021)

היי חני,
יש לאחסן במקרר. לפני ההכנסה למקרר מצפים את העוגה בציפוי השוקולד ולאחר לפחות שעה מקשטים בסוכריות.
בהצלחה😊

avatar
חני (23:26 8.06.2021)

תודה רבהה!

avatar
אילנה (23:05 7.06.2021)

היי אפרת,
אני רוצה להכין את העוגה ליומולדת של הבת שלי, שתהייה מורכבת מ- 3 תבניות: מס’ 26, 22 ו-15 . תוכלי בבקשה לעזור לי ולרשום את הכמויות המדוייקות סה”כ.? תודה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:25 8.06.2021)

היי,
הנה הכמויות המתאימות:
-6 ביצים גדולות
-2 כוסות ורבע (450 ג’) סוכר
-3 שקיות (30 ג’) סוכר וניל
-כוס ו4/5 (450 מ”ל) שמן
-3 כוסות (720 מ”ל) מים חמימים (לא רותחים)
-4 וחצי כוסות (525 ג’) קמח תופח (או 4 וחצי כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 4 וחצי כפיות אבקת אפיה)
-כפית וחצי (4.5 ג’) שטוחה אבקת סודה לשתייה
-4 וחצי כפות (45 ג’) קקאו
-4 וחצי כפות גדושות (60 ג’) אבקת שוקולית
-לציפוי השוקולד: 225 גרם שוקולד מריר + כוס ו2 כפות  (270 מ”ל) קצפת צמחית/שמנת מתוקה
-לקישוט: סוכריות עדשים, עיגולי “קליק”, סוכריות צבעוניות…
בהצלחה ויום הולדת שמח😊

avatar
אילנה (00:39 10.06.2021)

תודה רבה אפרת. והאם אפשר במקום מים חמימים – חלב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:05 10.06.2021)

כן, אפשר. (יש לחמם מעט את החלב ולא להוסיף אותו כשהוא קר)

avatar
אילנה (07:07 10.06.2021)

תודה על התשובה המהירה! שאלה אחרונה: האם אפשרי להשתמש בקמח ללא גלוטן ( קמח תמי למשל לעוגות) פלוס 3 כפיות אבקת אפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:24 10.06.2021)

לא ניסיתי כך שאני לא יכולה לומר בוודאות, אבל מניחה שאפשר עם קמח תמי.
אם את מנסה אשמח שתעדכני איך יוצא😊

avatar
אילנה (22:39 11.06.2021)

אפרת בסוף בתבניות שאת הכנת 24,22,14 . אשתמש בתבניות ח”פ. מאילו תבניות נוח יותר לחלץ את העוגה אלומיניום או נייר?
והאם אפשרי לשלב כאן גביע שמנת חמוצה עם כוס חלב במקום 2 כוסות המים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:30 12.06.2021)

אין כ”כ הבדל בין התבניות, מה שכן את תבנית הנייר קל לקרוע ולכן זה מקל לפעמים על החילוץ מהתבנית.
אני לא בטוחה שכדאי לשלב שמנת כי היא עלולה לתת מרקם רך יותר, כך שיש סיכוי שהעוגה תתפרק בהוצאה מהתבנית.

avatar
אילנה (22:06 12.06.2021)

תודה רבה!!
אני נהנית מהמתכונים שלך מאד ואעדכן על העוגה 🤩.

avatar
ליטל (21:58 4.06.2021)

יצא מעולה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:27 5.06.2021)

איזה כיף לשמוע😊

avatar
מיכל (13:20 23.05.2021)

היי אפרת
רציתי לשאול- יש לי רק ביצים בגודל M, בכמה להשתמש?
תודה
המתכונים שלך מהממים אחד אחד!!!!!!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:26 23.05.2021)

היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
שימי 5-6 ביצים M.😊

avatar
רוית (13:34 10.05.2021)

האם אפשר להוריד את האבקת שוקולית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:15 10.05.2021)

היי רוית,
פחות כדאי, אבל אפשר. במקרה כזה עדיף גם שתוסיפי עוד כף קקאו וכף סוכר.😊

avatar
דבורה (11:15 10.05.2021)

תודה אפרת יקרה עוגה ממש מרשימה!!!
איך ניתן לעשות את העוגה הזו לבנה לא עוגת שוקולד אלא דומה יותר לעוגת טורט ? יום נפלא💗

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:38 10.05.2021)

היי דבורה,
מניחה שאפשר לוותר על הקקאו והשוקולית, ולהגדיל את כמות הקמח ב-3 כפות נוספות.
עדיף אבל להכין את המתכון לעוגת טורט

avatar
דבורה (15:22 10.05.2021)

האם תוכלי לעזור לי עם הכמויות של עוגת טורט אם אני אופה אותה בשתי תבניות מלבניות אחת גדולה לפי השוליים העליונים 38×28 ואחת קטנה 21*17

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:30 10.05.2021)

אם את מכינה את המתכון לעוגת טורט שצירפתי לך- אני חושבת שמספיק להכפיל כמויות פי 2.
בהצלחה😊

avatar
אלישבע (08:11 9.05.2021)

אפרת היקרה,
אני מאוד אוהבת ונהנית להשתמש באתר שלך.
תתחדשי על העיצוב החדש!
האם ניתן להכנס לאתר מבלי לראות את כל התמונות הקופצות?
אם כן אשמח לקבל הדרכה..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:56 9.05.2021)

היי אלישבע,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
הפרסומות נחוצות לצורך המשך קיום של האתר. לצערי אי אפשר להסיר אותן.
אם יש בעיה ספציפית לגבי מודעה, או מודעה שמסתירה תוכן- אשמח לשמוע על כך ולטפל בעניין❤

avatar
עדן (15:44 6.05.2021)

הי אפרת, העוגה נראית משהו משהו!! את אלופה.
אני מאוד רוצה להכין אבל אני מעדיפה להכין רק 2 שכבות ולא 3 כמו בתמונה. אז השאלה שלי אם הכמויות במתכון משתנות או שפשוט אני אעשה את העוגה יותר רחבה?
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:20 6.05.2021)

היי עדן,
את יכולה להכין ב-2 תבניות בקוטר קצת יותר גדול (למשל בקוטר 26 ו-24)

avatar
עינת (13:59 6.05.2021)

צהריים טובים אפרת
בני הקטן מאוד רוצה עוגה כזאת .
העיניין הוא שמאוד חשו ב לי להכין רק בתבניות זכוכית פיירקס .
קוטר 26 כבר מצאתי
יש קוטר 24 אבל קוטר 22 לא מצאתי
וגם לא קוטר 14-15
האם במקום הקוטר 14 אפשר כתבנית להשתמש במכסה של קערת פיירקס (קוטר 6 למשל)
גם יצא משהו יפה?

בתודה מראש
והמשך יום נפלא.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:11 6.05.2021)

היי עינת,
את יכולה להשתמש בכל כלי בקוטר וגובה מתאים, העניין הוא שלא תמיד יהיה קל לחלץ את העוגה מהכלי, ולכן כדאי להשתמש בנייר אפייה.
בהצלחה😊

avatar
itzik30 (09:23 25.04.2021)

תודה על המתכון, לגבי קמח שקדים האם שקדים טחונים זה בסדר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:54 25.04.2021)

היי,
קמח שקדים=שקדים טחונים לאבקה.🙂

avatar
*** (15:25 23.04.2021)

היי אני רוצה להכין את העוגה רק בתבנית אחת,בכמה צריך להקטין את הכמות של המצרכים ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:27 23.04.2021)

היי,
לא ציינת באיזו תבנית את רוצה להכין…
הכמויות כאן מתאימות לתבנית אחת מלבנית בינונית- גדולה (25*32).
לתבנית אינגליש קייק אחת- יש להקטין כמויות פי 3.
בהצלחה😊

avatar
מיכל (14:22 23.04.2021)

אפרת שלום
העוגה נראית מהממת!!
האם ניתן לקשט את העוגה עם הסוכריות רק לאחר שהעוגה שהתה עם הציפוי במקרר יום שלם?
תודה מראש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:55 23.04.2021)

היי מיכל,
את הסוכריות כדאי לשים לאחר שהציפוי התקרר מעט, מומלץ עד חצי שעה אחרי ששמים את הציפוי.
אם מחכים יותר- הסוכריות לא יידבקו לציפוי, ולכן גם לא ניתן לקשט לאחר שהעוגה במקרר😊

avatar
רחלי (22:13 22.04.2021)

היי אני יודעת שזה שאלה לא כל כך קשורה אבל קודם כל את מטורפת וגם העוגה שלך אבל רציתי לשאול את מצלמת את המתכונים שלך בטלפון או מצלמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:43 22.04.2021)

היי רחלי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊 אני מצלמת לרוב בפלאפון.

avatar
נחמה (16:15 22.04.2021)

אפרת,
שלחת מתכון זה בדיוק בזמן.
אנו חוגגים השבוע 3 ימי הולדת לילדים ותכננתי להכין לשבת עוגת יום הולדת.
אם אין לי תבניות עגולות בגדלים שונים
לאיזה גודל תבנית זה מתאים-סטנדרט או ענק
והאם כמות הציפוי תתאים לתבנית אחת או שצריך להוריד כמויות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:58 22.04.2021)

היי נחמה,
אם את רוצה להכין בתבנית אחת תשתמשי בתבנית מרובעת בינונית גדולה (32*25) כך שתצא לך עוגה גבוהה. הציפוי מתאים לתבנית האחת😊
בהצלחה!

avatar
Ira Skorohodov (16:02 22.04.2021)

באיזה תבניות עגולות השתמשת? אלומיניום חד פעמי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:40 22.04.2021)

היי,
השתמשתי ב-3 תבניות עגולות: קוטר 24, קוטר 22 וקוטר 14-15, כדאי להשתמש בתבניות עם ציפוי נון-סטיק (רב פעמיות), אבל אפשר בהחלט גם בתבניות חד פעמי.

avatar
יעלי (14:31 22.04.2021)

היי מהמם תקשיבי את פשוט מטורפת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:35 22.04.2021)

תודה😍

avatar
תמר (14:25 22.04.2021)

מהמם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:28 22.04.2021)

שמחה שאהבת❤

avatar
לילי (12:24 22.04.2021)

וואו. מתכונים מטורפים! באמת! את אישה מיוחדת!(= פשוט תודה..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:46 22.04.2021)

שמחה שאהבת, תודה לילי🙂

avatar
יעל (11:18 22.04.2021)

וואו!
נראה מהמם.
אני מחכה להזדמנות להכין.
כל הכבוד לך שאת מנגישה לכולם עוגת קומות מרשימה כזו- גם למי שלא היה מאמין שיכין כזו עוגה מפוארת בצורה כ”כ פשוטה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:33 22.04.2021)

זו בדיוק המטרה! תודה לך יעל יקרה😊

avatar
יעל (10:48 22.04.2021)

היי אלופה,
אם אכין את העוגה היום כדי שתהיה מוכנה לסעודת שבת מחר בערב,
זה יפגע בטעם?
יהיה פחות טרי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:30 22.04.2021)

היי יעל,
אפשר לאחסן במקרר עד מחר, זה גם בסדר:)

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות