זמן בישול/אפייה: 40 דקות
סוג: פרווה/חלבי
3 תבניות עגולות: קוטר 24, קוטר 22 וקוטר 14-15
4 ביצים גדולות
כוס וחצי (300 ג’) סוכר
2 שקיות (20 ג’) סוכר וניל
כוס ורבע (300 מ”ל) שמן
2 כוסות (480 מ”ל) מים חמימים (לא רותחים!)
3 כוסות (420 ג’) קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 3 כפיות אבקת אפיה)
1 כפית (3 ג’) שטוחה אבקת סודה לשתייה
3 כפות (30 ג’) קקאו
3 כפות גדושות (40 ג’) אבקת שוקולית
לציפוי השוקולד: 150 גרם שוקולד מריר + ¾ כוס קצפת צמחית/שמנת מתוקה
לקישוט: סוכריות עדשים, עיגולי “קליק”, סוכריות צבעוניות וכדו’
*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית (240 מ”ל)
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים (במטרפה ידנית או במיקסר) את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל. מוסיפים שמן ומים ומערבבים.
-מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם הסודה לשתיה, הקקאו והשוקולית ומוסיפים לקערת הרטובים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-משמנים היטב את התבניות ויוצקים את הבלילה לשלושת התבניות בגובה אחיד (זה לא צריך לצאת כל כך גבוה). מכניסים לתנור החם ואופים במשך 30-40 דקות (חום עליון ותחתון).
חשוב! יש להניח את התבניות על אותה רשת תנור המונחת בשלב השני מלמטה, כאשר התבנית הקטנה ביותר קרובה יותר לדלת התנור כי קרוב לוודאי שהעוגה הקטנה תהיה מוכנה קודם (יש לנעוץ קיסם במרכז העוגה. אם יוצא נקי, העוגה מוכנה ויש להוציא אותה. עוגה שלא מוכנה – יש להשאיר להמשך אפיה). אם אין לכם מקום בתנור לשלושת התבניות, יש לאפות קודם את שתי העוגות הגדולות יותר ואח”כ את העוגה הקטנה.
-לאחר שהעוגות מוכנות, חשוב להניח להן להתקרר לגמרי. לאחר שהתקררו, מחלצים אותן בזהירות מהתבנית ומניחים אחת מעל השניה.
-מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים את קוביות השוקולד עם השמנת (במיקרוגל או במחבת קטנה על אש נמוכה) ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים במשך 2-3 דקות ויוצקים מעל העוגה.
-ממתינים לפחות כשעה שהציפוי יתייצב ומקשטים את העוגה.
*למרקם עסיסי יותר מומלץ להחליף חצי כוס קמח עם חצי כוס קמח שקדים (כלומר לשים 2.5 כוסות קמח תופח + חצי כוס קמח שקדים).
עוגת יום הולדת, עוגת שוקולד ליום הולדת, עוגת קומות
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת שושנים |
- מאפינס טחינה ושוקולד |
- עוגת שיבולת שועל ושוקולד |
- עוגה בכוס |
- עוגת שוקולית עם שמנת חמוצה
קיבלתי משימת אתגר מבת ה5 שלי- עוגת קומות ליומולדת..
אף פעם לא הכנתי, וגם אנחנו משתדלים לאכול בריא, אז זו בהחלט היתה משימה.
הלכתי לפי המתכון וההסברים המצויינים וקראתי טוב את המענה על התגובות כאן וב”ה יצא מעולה ממש!!!
תודה רבה לך!!
השתמשתי בקמח כוסמין בהיר וסוכר חום.
במקום שוקולית שמתי קקאו וסוכר כמו שכתבת בתגובות, והקרם של העוגה זה שוקולד מריר עם קרם קוקוס.
מעל- קוקוס ופטל טרי
נראה מהמם!❤️
המון מזל טוב:)
שלום אפרת
אשמח לדעת אם אני רוצ להכין עוגה בתבנית אחת או שתיים ואז לחתוך אותם וליצור קומות כלומר לשים אחד על השני וכמובן שיידבק וכו אפשרי?
מתכון זה יתאים?
נראה לי שכן.
תחתכי רק אחרי שהעוגה מתקררת לגמרי.
אפשר לערבב בבלנדר? (במקום במטרפה ידנית או במיקסר)
תודה על הכל!!!
פחות מומלץ. לפעמים זה פוגע באווריריות העוגה.
היי
אם אני צריכה עוגה ללא גלוטן.. נמה עכול להחליף את הקמח הרגיל?
קמח ללא גלוטן כמו קמח תמי או קמח כרגיל.
ולהוסיף לקמח ללא גלוטן אבקת אפיה? זה לא קמח תופח נכון?
כן, לערבב עם הקמח 3 כפיות אבקת אפיה.
בטעות שמתי 3 כוסות מים חמימים.. מה אפשר לעשות כדי להציל את העוגה??
(את המים ערבבתי עם השמן, הביצים והסוכר, עוד לא איחדתי עם היבשים)
או שאכין בלילה חדשה ומהבלילה הזו אפשר להכין משהו אחר?..
מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.
עדיף שתכיני בלילה חדשה (של הרטובים).
לבלילה עם 3 כוסות המים את יכולה להוסיף 4-3.5 כוסות קמח תופח ולהכין פנקייקים.
חזרתי לומר תודה רבה!
יצאה עוגה יפה וטעימה והבת שלי מאוד שמחה!:)
ואוו איזו עוגה מהממתת❤️
שלום, יש לי בעיה עם החום של התנור התחתון. האם ניתן לאפות בטורבו וכמה זמן? תודה
לא יודעת כי טורבו עלול לייבש את העוגה.
צריך לנסות ולראות.
בכל אופן תאפי על 170 מעלות אם זה טורבו
הי אפרת!
האם הבלילה תספיק לי ל2 תבניות עגולות בקוטר 29?
התבניות גבוהות? אם כן לא חושבת שיספיק
היי אפרת! רציתי לשאול חייבים עם קצפת? יש לאמא שלי היום יום הולדת ואני מחפשת מתכון לעוגה שווה בלי קצפת או המון שוקולד כי אין לי כרגע אפשרות לקנות…
ממש תודה רבה מראש!!
הערה* זה מספר טלפון מה שמתי לא מייל תודה!!
היי🙂
במקום הקצפת אפשר להמיס את השוקולד עם 2 כפות שמן ו-3 כפות מים.
אבל לא כדאי לוותר לגבי על ציפוי השוקולד. תכיני לפחות 100 גרם.
עומדת להכין את העוגה רציתי לשאול: יש לי תבנית בגודל 24,22 ואין לי נוספת קטנה האם אני יכולה לאפות שוב פעם בתבנית של ה 22 ולחתוך עם סכין את הקוטר הרצוי? וכן האם הכמות שבמתכון תספיק? כמו”כ לציפוי האם אפשר פשוט סירופ שוקולד קנוי? זה מה שיש לי כרגע…:(
מאד אוהבת את האתר שלך מכינה ממנו המון!
נ.ב. לפעמים הפירסומות ממש מציקות כי אפילו אי אפשר להוריד אותן… אולי אפשר לעשות “איקס” שנוכל לצאת מהם בשלום זה מה זה מבלבל… רק משתפת…:)
היי בת שבע🙂
את יכולה להשתמש בתבנית 22 נוספת פשוט השכבות ייצאו קצת יותר נמוכות (כי הבלילה צריכה להספיק לכל התבניות).
לגבי הציפוי- אפשר אבל זה פחות טעים.
לגבי הפרסומות, אמור להיות תמיד איקס סגירה. אבדוק את זה.
סליחה על השאלה נראה לי פשוט תמוה מס’ הביצים ביחס לכמויות הקמח והסוכר. האם לא נפלה פה טעות סליחה!
ושאלה נוספת באיזה גובה אמורות העוגות לצאת (אחר אפיה כמובן)
זו לא טעות:) יש לשים 4 ביצים גדולות או 5 מדיום.
בערך בגובה 4 ס”מ
הכנתי ליומולדת של הבת שלי שחלמה על עוגת קומות. הכפלתי ב1.5 (התבניות שהיו לי הן יותר גדולות ממה שרשום)
עוגה מעולה, רכה וטעימה!
תודה!
שמחה שיצא מוצלח❤️
תודה ענבר
היי, הבן המפונק שלי נהיה בן 6 והוא רוצה עוגת 6 קומות חחח
איך את מציעה להכין כזה דבר? ואם זה בכלל אפשרי?
אני מדברת איתך על עוגה לא מאוד גבוהה, כמובן. כל קומה תהיה אולי 3 ס״מ
היי,
אם הוא מבקש..🙂
קודם כל צריך למצוא 6 תבניות בגדלים שונים ולמלא את הבלילה עד רבע-שליש מגובה התבנית.
תודה מהממת
אעדכן בהתפתחויות 🙂
יצא מעולה
מהמם❤️
המון מזל טוב:)
שאלה דחופה. יש לי רק רינגים וחייבת להכין את העוגה היום. מה אפשר לשים בתחתית?
לא חושבת שזה מתאים לרינגים. הבלילה תישפך במהלך האפיה.
העוגה יצאה קצת נמוכה כי הכנתי ברינגים אבל סופר טעימה!
בסוף הצלחת להכין ברינגים? איזו אלופה!!
נראה מהמם❤️
היי אפרת, תודה לך על הכל!! יש לי תבנית 24 ו26 , מה לגבי הכמויות?
מישהי בתגובות שיתפה שהכמות במתכון התאימה לה לתבנית 24 ו-26.
תחלקי את הבלילה באופן שווה בין התבניות. העוגות לא אמורות להיות גבוהות.
מתכון מוצלח ומוסבר היטב שאין סיבה שלא יצליח. העוגה יצאה טעימה ויפה. תודה רבה 🙏
ואווו מהמםםם😍
אלופה!
היי, נראית עוגה מהממת. אני רוצה להכין יום קודם ולשמור במקרר. איך אני מכסה עוגה כזו גבוהה במקרר?
אפשר לקנות בחנות חד פעמי כיסוי לעוגה (תרשמי בגוגל “כיסוי לעוגה” ותראי איך זה נראה).
או שאפשר לשים בכלי גבוה או בסיר גבוה ולכסות.
היי, אני רוצה להכין את העוגה בתבנית מלבנית גדולה ל30 ילדים. האם הכמות מספיקה? או שיש עוגה אחרת שתתאים? או כמויות אחרות? תודה❤️
כן הכמות מספיקה:)
הילדה בעננים!!!
תודה רבה אפרת!
ואוו מושלם!!!
אלופה❤️
תודה לך על השיתוף:)
אפרת יקרה
אני רוצה להכין את העוגה הטעימה הזו לשבת אבל רק 2 תבניות אינגליש קייק (מכינה אחת לי ואחת לאחותי). תוכלי לומר לי כמויות עבור 2 תבניות אינגליש?
רוצה ספציפית את העוגה הזו כי ממש אהבו אותה
3 ביצים
כוס סוכר
שקית וחצי סוכר וניל
כוס שמן
כוס ושליש מים חמימים (לא רותחים!)
2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם שקית אבקת אפיה)
חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
2 כפות קקאו
2 כפות גדושות אבקת שוקולית
לציפוי השוקולד: 100 גרם שוקולד מריר + חצי כוס קצפת צמחית/שמנת מתוקה
היי אפרת! איזה תבניות את ממליצה כדי שהעוגה תישלף בקלות ולא תידבק? אין לי ניסיון עם זה בכלל אז לא יודעת אילו לקנות.
מומלץ לקנות תבניות חד פעמיות מקרטון.
הי אפרת יקרה!
סליחה שאני מטריחה אותך אבל ממש אשמח לעזרתך…לאחר חיפושים בכמה חנויות הגודל של התבניות שמצאתי הוא:
22
18
12
בבקשה האם תוכלי לרשום לי את הכמויות של המצרכים עבור תבניות בגדלים האלו? הבת שלי ממש התלהבה מהעוגה ורוצה רק אותה ליום ההולדת ואני לא רוצה לאכזב אותה…
שאלה נוספת- התבניות העגולות עמוקות. עד איזה גובה צריך למלא כל תבנית בכדי שהבלילה תספיק לכל 3 התבניות?
אלפי תודות מראש!!!
היי ימית,
בגלל שהתבניות עמוקות אני ממליצה לך להכין את הכמות במתכון (עדיף שיהיה יותר מאשר שיהיה חסר ותצטרכי להכין שוב).
אם נשארה בלילה תמלאי כמה תבניות מאפינס.
לגבי הגובה – תמלאי בהתחלה עד חצי גובה ואז תחלקי את הבלילה שנותרה בין התבניות באופן/בגובה שווה.
כעקרון אם התבניות היו נמוכות כמות של 2 כוסות קמח תופח היתה מספיקה (הכמות רשומה בתגובות).
תודה רבה!
אשוב לעדכן לאחר ההכנה (יש עוד זמן עד יום ההולדת).
הי אפרת מקסימה!
האם ניתן להכין את 3 העוגות יום לפני ולשמור במקרר? ואת הציפוי והקישוט לעשות רק יום למחרת?
כן בטח:)
עוד שאלה אפרת…פעם אמרת לי שעדיף לשים את ציפוי השוקולד על העוגה כשהיא חמה על מנת שיחלחל פנימה והיא תהיה עסיסית יותר. לכן תוהה מה עדיף??
להכין את העוגה כולל ציפוי ורישום ולשמור במקרר (מכינה בשישי וחוגגים בשבת) או להכין רק את העוגה בשישי ואת הציפוי והקישוט לעשות בשבת בבוקר כשהעוגה קרה? ממש אודה להמלצתך!
זה נכון אבל בכל מקרה העוגה יוצאת טעימה (יצא לי לנסות גם ככה וגם ככה), אז מה שנוח לך:)
תודה רבה!!!
אם אשים את הסוכריות והקישוטים יום לפני ואשמור את העוגה במקרר- הסוכריות לא ייהרסו או ידהו?
סליחה שמשגעת אותך רוצה שייצא הכי מושלם לבת שלי…נוח לי יותר לקשט יום לפני אך אם תאמרי שזה יפגום במראה אקשט בשבת בבוקר. תודה!
לפעמים הסוכריות נמסות אם מקשטים יום לפני. חושבת שעדיף באותו יום:)
תודה!!
מתכון מושלם
אימצתי לכל יום הולדת 🎉
ואו יצא מהמם!!❤️
מתכון פשוט וברור (וכמובן טעים!). אפיתי בתבניות בקוטר 25 (10 אינטש), 20 ו-14 ס”מ, כדי לקבל דירוג אחיד יותר של הקומות.
לגנאש השוקולד הלבן נעזרתי בתשובה שלך לאחת השאלות: 3/4 כוס שמנת + 300 גר’ שוקולד לבן. קיררתי את הגנאש לחצי שעה שיתמצק קצת לפני הציפוי, כדי שהציפוי לא יהיה נוזלי / דק מדי. בדיעבד, הייתי מצפה גם בין השכבות – נשאר מספיק גנאש, וכשפורסים את העוגה זה קצת חסר ויזואלית (כנראה היה פחות בולט אם הייתי מכינה גנאש שוקולד מריר).
תודה רבה על האתר וכל המתכונים המעולים! ❤️
נראה מהמם!!
תודה על השיתוף❤️
היי. מתכונים מדהימים 😋 לכמה תבניות אינגליש קייק מספיקה הבלילה?
3 תבניות אינגליש קייק🙂
מתכון פשוט להכנה וטעים טעים!
הכנתי עוגה אחת בגרסה פרווה בתבנית 26, חציתי את הכמויות ולציפוי לקחתי 2/3 מהכמות, ככה יצא שכבה עבה יחסית שנתנה מתיקות מושלמת. תודה!
נראה מעולה!💜
תודה שחזרת לשתף:)
האם אפשר להכין את 3 העוגות יום לפני ואז מחר לקשט אוצה?
כן אפשר:)
אפיתי את העוגה ממש לפי ההוראות והיא יצאה פגז!!!!! הילדים נהנו לקשט. טעימה מאוד! תודה רבה על הפישוט במתכון, על ההסברים.
ואוו מהמם!!
תודה לך על השיתוף💜
אפרת בוקר טוב!
האתר שלך מהמם ואני אופה איתו המון.
את תמיד עוזרת ומדייקת.
אני יכולה להכין את העוגה הזו עם הציפוי שוקולד ומעל אחרי שיצתנן לחלוטין למרוח קצפת ואז לשים כל עוגה אחת על השניה?
כן בטח🙂
תודה ענקית,
יצא מושלם וטעים מאד,
אין מילים מאד נהנת מהאתר שלך
שמחה שיצא טעים❤️
תודה שני
תודה על כל המתכנים האלופים!
הכנתי את המתכון ממש בקלות ויצאו שלושה עוגות מאד מסותתות ומאד מתאימות לקומות. רציתי לשאול לגבי הגנאש מה היחס הנכון בין השוקולד לשמנת כי אני שמתי 180 מ”ל שמנת (שזה שלושת ריבעי כוס של 240 מ”ל ) על 150 גר’ שוקולד (-חלב) ויצא נוזלי. (ראיתי בתגובות למישהו שרצא לעשות עם ש’ לבן והשבת לו 100 מ”ל על 200 ג’ שוקולד- שזה הרבה פחות נוזלי.
אשמח שתעדכני מה היחס המתאים?
היי נחמי,
אלה היחסים הנכונים:
גנאש שוקולד לבן: 2 חפיסות של שוקולד לבן (200 גרם) וחצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל).
גנאש שוקולד חלב: 1.5 חפיסות שוקולד חלב (150 גרם) וחצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל).
גנאש שוקולד מריר: 1 חבילת שוקולד מריר (100 גרם) וחצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל).
תודה ענקית על המתכון, האתר ועל המשוב.
יצא מושלם!
ואו נראה מהמם!
המון מזל טוב❤️
היי אפרת קודם כל אין על המתכונים שלך ! ודבר שני חשבתי לעשות את העוגה ליום הולדת של מבוגר לעשות אותה 2 קומות באותו גודל ולהוסיף באמצע שכבה של קרם כל שהוא אשמח לדעת אם יש לך מתכון או רעיון לקרם שיכול להתאים תודה
היי
את יכולה להכין את המתכון הזה ולהכפיל כמויות פי 2 כדי לקבל עוגת 2 קומות בקוטר 24.
במתכון כתוב גם אופן הכנת הקצפת.
היי תודה על המתכון הקליל עדיין לא יודעת איך יצא… אבל רציתי לשאול, אפשר להקפיא את העוגה? ואם כן לכמה זמן?
תודה רבה!
היי
אפשר להקפיא למשך כשבועיים(:
היי, רוצה להכין את העוגה ויש לי תבניות בגדלים 26, 22, 17
יש לך אפשרות לכתוב לי כמויות?
היי
בגלל שמדובר בשינוי מזערי בכמויות יהיה קשה להתאים את המתכון.
ממליצה לך לקנות תבניות בגודל הדרוש(:
יש לי רק 2 תבניות, בקוטר של 22 ו16. איך לשנות כמויות?
ותןדה על האתר המושלם💗
היי
כמויות מומלצות:
3 ביצים M
כוס סוכר
שקית סוכר וניל
3/4 כוס+ כפית שמן
כוס ושליש מים חמימים (לא רותחים!)
2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 2 כפיות אבקת אפיה)
2/3 כפית אבקת סודה לשתייה
2 כפות קקאו
2 כפות גדושות אבקת שוקולית
לציפוי השוקולד: 100 גרם שוקולד מריר +חצי כוס קצפת צמחית/שמנת מתוקה
לקישוט: סוכריות עדשים, עיגולי “קליק”, סוכריות צבעוניות וכדו’
חג שמח!
איך אתה יכולה לעשות את זה
שלום אפרת,
אני רוצה להתחיל בזה שהעוגה הזאת נהדרת!!
אני מעוניינת הפעם להכין אותה עם ציפוי של שוקולד לבן, איך אני יכולה לעשות את זה?
תודה רבה! 😍
היי
תכיני גנאש שוקולד לבן- על כל 200 גרם שוקולד יש לשים 100 מל שמנת מתוקה.
היי אפרת
האם עם גנאש שוקולד לבן העוגה תצא ממש לבנה ? או שייראה מלמטה שהעוגה שחורה תודה
עם גנאש לבן יראו את הצבע הכהה של העוגה(:
שלום אפרת, תודה על המתכונים!
אם אני רוצה לעשות כיומיים לפני ההגשה:
1. איזה קישוטים לדעתך יהיו מתאימים לשים כך שידבקו ולא יהרסו/ימרחו
(כי גם ניקח אותה בנסיעה כחצי שעה)
2. באיזה שלב לשים אותם (לפני הנסיעה/לפני ההגשה/ זמן אחר)?..
היי
1. עדשים ועיטורי שוקולד קנויים.
2. מומלץ לשים סמוך להגשה.
תודה רבה על התשובות! ולאחר ההוצאה מהתנור אפשר לשים אותם במקרר שיתקררו מהר יותר?..
כן(:
אפרת, העוגה הפכה להיות פייבוריט.
היא טעימה, פשוטה וקלה להכנה.
אני מכינה אותה גם בלי קומות, לחברה שצריכה עזרה, לסיום של הילד על חומש שמות, לשבת, ולמה לא.
כולם מהללים אותה, ואני מתענגת להכין עוגה כזו קלה וטעימה (אני עצמי לא אוכלת עוגות. אני על דל”פ, אבל האחרים לא צריכים לסבול :))
איזה כיף שאתם נהנים מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
למי שמגיע מגיע 🙂
היי,
אני רוצה להכין את העוגה למישהו מבוגר, והייתי רוצה להשקיע עוד יותר.
יש לך הצעה לשדרג יותר את העוגה?
היי
אפשר לשדרג עם קצפת וקישוטים שונים שניתן לקנות בחנויות למוצרי אפייה.
הי אפרת
אתר מהממם הרים לי את מטבח לליגה אחרת
רציתי המלצה לעוגת טורט שלא מתנפח באמצע בשביל עוגת מספרים
ניסתי את העוגה הזאת אך גם התנפח וישרתי(יצא טעם מושלם)
אודה להמלצתך
תודה רבההה
היי
תודה על המילים הטובות!
אפשר להכין את המתכון לעוגת טורט.
וואו! פעם ראשונה שאני מרוצה ממה שיצא…
לא צנח , טעים ויפה!
תודה רבה
איזה כיף שאהבת את המתכון, העוגה נראית מדהימה!
תודה שחזרת לשתף❤️
עוגה מושלמת!! אישה כיף שלא התנפח לי באמצע.. לצערי זה קורה לי עם לא מעט עוגות יומולדת- ואז אני צריכה ליישר.
תודה רבה !!!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
עוגות מדהימות תודה
יצא מושלם! תודה רבה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הבלילה לא מספיקה ל 3 השכבות
יכול להיות?
אם את משתמשת בתבניות בגודל הדרוש, השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל ודייקת בכמויות- הבלילה אמורה להספיק.
אין לי אבקת שוקולית
יש אפשרות לשים משו אחר?
אפשר לשים סה”כ 4 כפות גדושות קקאו ולהוסיף עוד שליש כוס סוכר.
תודה על המתכון, יש אולי מתכון לציפוי העוגה בוניל שעושים עם אבקת סוכר?
סורי אין לי מתכון לזיגוג כזה(:
תודה, מצאתי מתכון לציפוי וניל, אני רוצה לכתוב עליו עם זילוף ברכה בציפוי שוקולד, תוכלי לתת הדרכה בנושא?
הכי טוב למלא תבנית אותיות בשוקולד מומס. אם אין לך- אפשר לעשות חור קטנטן בשקית זילוף ולזלף שוקולד מומס על נייר אפייה. להכניס להקפאה לשעה- שעתיים.
היי אני רוצה לעשות רק תבנית אחת איזה כמויות לעשות?
היי,
אם זו תבנית בקוטר 20 יש להכין כמות קטנה פי 3.
אני ממליצה לך פשוט להכין מתכון לעוגת שוקולד שהיא בתבנית אחת.
הי עשיתי בסגנון קצת שונה,
יצא מעולה ומרשים תודה על המתכון המושלם.
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה(:
תודה שחזרת לשתף❤
היי אפרת, נראה שמצאתי את עוגת יום ההולדת האולטימטיבית. מאמצת ואכין אותה ליום ההולדת המשותף של ילדיי הקרב ובא. המון תודה על מתכון אליפות!🙏🏻💖
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ויום הולדת שמח❤
האם אפשר לוותר על הסודה לשתיה ולהסתפק רק באבקת אפיה ואם כן אז כמה אבקת אפיה ללא הסודה לשתיה
אם אין אפשרות להשתמש בסודה לשתייה ניתן להסתפק באבקת אפייה ולשים את אותה כמות- 3 כפיות.
בוקר אור ותודה על התשובה. סליחה מראש על החפירה אבל מה תורמת הסודה לשתיה בעוגה?
הסודה לשתייה תורמת למרקם רך ועוגתי יותר(:
היי אפרת!! חייבת תשובה דחוף!!
לא מצאתי תבניות בקוטר שרשמת אז קניתי תבניות בקטרים הבאים: 29, 25.5 ו 22( מדדתי עם סרגל- צריך למדוד מקדימה או מאחורה של התבנית? אני מדדתי מקדימה. אם צריך מאחורה אז הקטרים הם:18,21,24.5).
אשמח לכמויות לפי הקטרים הנ”ל( אם צריך למדוד קוטר באחורה של התבנית אז אשמח לכמויות לפי הקטרים שבסוגריים)
תודה רבה
היי,
מודדים בחלק הצר יותר (מניחה שלזה התכוונת כשכתבת מאחורה).
הכמות הנדרשת כמעט זהה לכמות המקורית במתכון. לכן לא אפשרי לעשות בה שינויים ועדיף להכין את הכמות במתכון.
בהצלחה!
היי ותודה על המענה המהיר!!
הכוונה שלי הייתה אם מודדים את התבנית כשהיא כלפי מעלה או הפוכה
הכוונה אם מודדים ככה כשהתבנית הפוכה? או כמו בתמונה השנייה?
מודדים מהחלק שבתמונה הזו, החלק העליון.
לא הבנתי לאיזו תמונה התכוונת לראשונה או לשניה?( אשמח למענה)
בכל אופן תודה על התשובות!!
בסוף עשיתי לפי המתכון הרגיל ויצא מדהים!!
התכוונתי לתמונה בתגובה שהשבתי עליה- עם התבנית בצורה רגילה (לא הפוכה).
שמחה מאד שיצא מוצלח😊 העוגה נראית מדהים!
האתר הזה נפלא ומבורך ואני נעזרת בו המון.
חייבת להגיד שכל הפרסומות עושות לי אישית בלגן בעיניים ברמה שאני לא מצליחה להבין איפה אני ומה צריכה עד שיוצאת מרוב בלבול ותסכול.
רק משתפת. תודה
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
הפרסומות מפריעות מאד גם לי, אך הן נחוצות להמשך קיום האתר באופן חינמי לגולשים.
אני משתדלת להפחית בפרסומות ככל הניתן, לא תמיד זה תלוי בי.
שבוע טוב😊
היי,
אפשר להכין את כל הקומות של העוגה באותו גודל?
תודה.
היי,
כן, אפשר(:
היי,
אני יכולה להכין את העוגה שתהיה ללא גלוטן מקמח תמי תופח/קונדיטור?
והאם אפשר להכין קצפת ולצפות איתה את העוגה ואז לשים את השוקולד?
תודה רבה:) ❤️
היי,
יש באתר מתכון לעוגת שוקולד מקמח תמי(:
אפשר לצפות את העוגה בקצפת. אפשר מעל הקצפת לצפות את הקומה העליונה, ולתת לשוקולד ליצור טפטופים על הדפנות.
היי אפרת,
שמנת מתוקה הכוונה לשמנת מתוקה לאפייה או בישול?
מצפים בגנאש רק את החלק העליון של העוגות או גם בצדדים? אם גם בצדדים אז איך?
לא שמים משהו ש”ידביק” את העוגות זו לזו בין השכבות?
האם העוגה תחזיק מעמד בנסיעה של חצי שעה באוטובוס?איך ממליצה להתנייד עם העוגה?
אני מכינה בטוסטר אובן כך שיש לי מקום כל פעם רק לעוגה אחת – כמה זמן לאפות כל קומה?
איזה גודל של תבניות ח”פ ניתן להשתמש?
תודה רבה:)
היי,
מה זה שמנת מתוקה לאפייה? לא נתקלתי במוצר כזה…
אפשר להשתמש בכל שמנת מתוקה שהיא 32% ומעלה, אבל לא שמנת לבישול.
מצפים בגנאש מלמעלה, אפשר להיעזר בכף כדי לשפוך גנאש על כל קומה (הגנאש נוטף ומצפה מעצמו את הדפנות).
אין צורך לשים משהו שידביק את השכבות.
אפשר להניח את העוגה על מגש קשיח לעוגות ולאחסן בקרטון גדול.
אני מניחה שהעוגה תשרוד נסיעה קצרה אם יחזיקו אותה במשך הנסיעה, אבל כמובן שזה לא אידיאלי(:
קוטר 15: 25-35 דקות
קוטר 22 ו-24: 30-40 דקות
גודל התבניות החד”פ כפי שכתוב במתכון- 15, 22, 24.
בהצלחה!
תודה רבה על המענה!!
המצאתי מוצר חחח…
השמנת שצריכים נקראת שמנת להקצפה?
אפשר להשתמש בשמנת מתוקה או שמנת להקצפה, זה מוצר זהה🌺
סליחה על החפירה פשוט חשוב לי שייצא טוב.
עדיף שמנת מתוקה להקצפה 32% או שמנת להקצפה 38%?
זה בסדר גמור(:
אם יש לך את שתיהן תשתמשי ב38%, היא יוצאת טיפה יותר יציבה.
וואו מושלם עשיתי ליומולדת של בעלי
יצא מרשים וטעים ברמות!!!!!
שמחה שאהבת את המתכון, נראה מדהים!
תודה שחזרת לשתף❤
יצא מושלם !
טעימה ורכה
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה פשוט מושלם!
תודה שחזרת לשתף❤
שלום
את הציפוי שמים רק מלמעלה שהעוגה כבר מורכבת בצורת קומות ?
או שצריך לצפות כל עוגה בנפרד ?
והאם זה לא יוצא יבש שזה רק מלמעלה?
היי,
את הציפוי שופכים מעל העוגה העליונה ושאר הקומות כשהעוגה כבר מורכבת.
העוגה לא יוצאת יבשה, אבל קחי בחשבון שהסגנון שלה הוא יותר יבש (פחות כמו עוגות יום הולדת עם קרם למשל).
לא שמתי לב שצריך לחכות שעה עד לקישוט ואין ליזמן…
יש דרך לקצר?
חשוב שהעוגות יתקררו לגמרי כדי שלא יתפרקו במהלך ההוצאה מהתבנית. הכנסת העוגה למקרר תקצר את משך הזמן עד לקירור מוחלט.
האם אפשרי להכין בתבניות חד”פ?
היי,
כן.
היי,
אם אני רוצה לעשות ציפוי קרם מפודניג שוקולד ושמנת מתוקה, עדיין לשים על כל העוגה את הקרם שוקולד שבמתכון וואז את הקרם שמנת?
או את הקרם שוקולד רק בשכבה שבין 2 העוגות? ( אני מכינה את הגרסה של התבנית 20+24)
תודה וחג שמח
היי,
במתכון אין קרם שוקולד אלא ציפוי גנאש. אם את מצפה בקרם את יכולה לוותר על הגנאש, או להוסיף אותו מעל השכבה העליונה לאחר הציפוי בקרם וקירור קצר.
איזה כיף, תודה על התגובה המהירה.
כן ,התכוונתי לגנאש.
אז לא לשים בין 2 השכבות של העוגה גם גנאש או קרם?
בין השכבות כדאי לשים קרם, והגנאש אופציונלי מעל הקרם בשכבה העליונה.
בהצלחה🌻
עוגה טעימה ברמות, עשיתי עוגה בצורת הספרה 8 מהמתכון הזה, התאים לתבנית 24 ותבנית 26
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח(:
תודה על השיתוף❤
היי אפרת,
אני רוצה להכין את העוגה בשתי קומות- תבנית 26 ותבנית 16, אשמח לכמויות מדויקות. אני רוצה שהעוגות ייצאו גבוהות יחסית. יש לי כמה שאלות ( מתנצלת מראש על האורך): לגבי תבנית 16 זה למעשה סיר כי לא מצאתי תבנית בגדול הזה, האם לרפד אותה בנייר אפייה?
יש לי ביצים בגול M- אז אם תוכלי לכתוב את הכמויות בהתאם לגודל זה.
לגבי הציפוי השוקולד- אני מתכוונת לצפות את העוגה בקצפת ורודה ולקשט, האם בכל זאת לשים את ציפוי השוקולד?
אין לי סוכר וניל, האם יש לזה תחליף או פשוט לוותר עליו?
מה ההבדל בין העוגה הזו לבין עוגת השוקולית שהכי אהודה אצלנו ? אני מתלבטת האם להכין את המתכון הזה או של עוגת השוקולית בשתי קומות.
תודה מראש, מאוהבת באתר שלך!
היי,
כמויות לתבניות הנ”ל:
3 ביצים M
כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס פחות כף שמן
1.5 כוסות מים חמימים
1/4 2 כוסות קמח תופח
3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 2 כפות קקאו
2 כפות גדושות שוקולית
לציפוי: 112 גרם שוקולד מריר+ חצי כוס שמנת מתוקה
אם את משתמשת בסיר יש לרפד בנייר אפייה.
אפשר לוותר על הציפוי אם את מצפה בקצפת.
אפשר להוסיף עוד כף גדושה סוכר רגיל+ כפית תמצית וניל (לא חובה) במקום סוכר וניל.
עוגת השוקולית שונה מעט בטעם ובמרקם מהעוגה הנוכחית, שמחה ממש שאהבתם את המתכון שלה!
בהצלחה😊
היי אפרת, תודה . רק להיות בטוחה, הכמויות שכתבת זה לשתי התבניות יחד, נכון?
נכון. בשמחה(:
יצא מושלם! תודה אפרת.
שנה טובה ומוצלחת.
וואו נראה מושקע ומרשים!
תודה שחזרת לשתף ושנה טובה🌺
היי, אני רוצה להכין את העוגה ב 2 קומות. איך לשחק עם הכמויות ועם הגדלים של התבניות?
היי,
את מעוניינת בעוגה גדולה או קטנה?
את יכולה להכין את הכמות הבאה בתבנית בקוטר 24+ תבנית בקוטר 20:
3 ביצים
כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס פחות כף שמן
1.5 כוסות מים חמימים
1/4 2 כוסות קמח תופח
3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 2 כפות קקאו
2 כפות גדושות שוקולית
לציפוי: 112 גרם שוקולד מריר+ חצי כוס שמנת מתוקה
תודה רבה על המענה המהיר!! אני ממש נהנית מהמתכונים שלך, תמיד מחפשת בגוגל ולבסוף בוחרת באתר שלך 🙂 התחלתי גם לעקוב באינסטגרם
איזה כיף לשמוע❤️
כמה זה שלושת רבע כוס שמנת מתוקה בקרטון שקונים?
היי,
זה יוצא טיפה יותר מ-3/4 קרטון של 250 גרם.
נראה מעולה. האם יש דרך להתנייד עם עוגה כזו? אם כן, מה ממליצה?
היי,
היות וזו עוגת קומות עם שוקולד וקישוטים יש להתייחס אליה בזהירות(:
אפשר להכניס לקופסת קרטון ייעודית לעוגות גבוהות (נמכר בחנויות המתמחות במוצרי אפייה) ולהניח למשך האפייה על מקום יציב.
הנסיעה צריכה להיות קצרה יחסית כדי שהעוגה תישאר בטמפ’ תקינה.
היי, אני רוצה להכין עוגה של 4 שכבות אך מניסיון קודם שלי העוגות התחתונות נמעכות ויוצאות ממש דחוסות ולא טעימות, מה אפשר לעשות בעניין?
זה דחוף ליומיים הקרובים
תודה מראש רוני
היי,
יכול להיות שאת מכינה מתכון לעוגת שוקולד כבדה ודחוסה יחסית, ולכן השכבות התחתונות יוצאות כך.
המתכון הזה מתאים מאד לעוגת קומות, אשמח לשמוע איך יצא לך(:
תודה רבה על המתכון! האם יש צורך להפוך את העוגות כאשר מניחים אחת על השנייה שיהיו יותר ישרות או שזה יהיה בסדר גם ככה?
היי,
אין צורך להפוך את העוגות(:
הנכד שלי רוצה לשלב גם עוגת שוקלוד, גם קצפת וגם סוכריות. איפה משלבים את הקצפת?
קצפת מתאימה בעוגות שמורכבות משכבות זהות ולא מכמה קומות שונות.
אפשר להכין את הקומות באותו גודל- אותה תבנית, ולמלא קצפת בין הקומות.
נראה שוס
שמחה שאהבת(:
היי אפרת
אין על המתכונים שלך! כל מאכל שאני מכינה יוצא פצצה וכל מי שטועם מבקש עוד…
רציתי לשאול אם אני מכינה את העוגה כמה ימים לפני המסיבה איפה כדאי שאשמור אותה במקרר או במקפיא?והאם עדיף שרק ממש יום לפני אני ירכיב אותה וישים קרם וקישוטים? תודהעל ה כל!
היי,
ממש שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
מומלץ להכין את העוגה עד 3 ימים לפני ההגשה ולשמור במקרר ללא קצפת וקישוטים.
לאחר יומיים העוגה מתחילה לקבל רטיבות במקרר ולכן יש להרכיב אותה עם הקרם והקישוטים, ולהחזיר למקרר עד למחרת- יום המסיבה.
היי אפרת
אם שומרים את העוגות בנפרד לילה במקרר ואז יום אחר כך שמים אותם ביחד, העוגה נשארת טרייה?
תודה רבה
היי,
אין בעיה לשמור את העוגות בנפרד במקרר למשך לילה.
בהצלחה!
הי אפרת, תודה על המתכונים הנהדרים, תמיד אני משוטטת באתרים אחרים, נהנית לקרוא, להסתכל בתמונות, ובסוף חוזרת לקחת מתכון ממך.. פשטות ההכנה, זמינות החומרים, הטיפים וההסברים המפורטים הופכים כל עוגה לכיף גדול!
הכנתי עכשיו את העוגה בתבנית אחת ענקית, העינין הוא שיצאה לי בלילה נוזלית למדי, אז הוספתי חצי כוס קמח שקדים, מה את חושבת על זה? יהרוס? מקווה שלא..
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר! תודה על המילים החמות(:
הוספת קמח שקדים תשנה מעט את המרקם ועשויה להפוך את העוגה למתפוררת יותר.
וואו העוגה יצאה מדהימה!! הכנתי אותה לגן של הילד,והגננות התעלפו… אנסה להעלות תמונה במשך היום, תודה על עוד מתכון מנצח!
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאהבו את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊
היי, אני רוצה להכין עוגה אחת בתבנית קוטר 28, מה הכמויות שאני צריכה להשתמש?
היי,
את יכולה להכין חצי מהכמויות של כל המרכיבים במתכון, יצא מעט יותר גבוה.
היי אפרת, אני רוצה להכין עוגת וניל 2 קומות, יש לך מתכון?
היי,
אפשר להכין את המתכון הזה לעוגת וניל בכמות כפולה פי 2 ובשתי תבניות עגולות בקוטר 20 על מנת לקבל שתי שכבות עוגת וניל.
אני רוצה קוצה אחת קוטר 25 ואחת 20..
אם כך תכיני כמות כפולה פי 3, ושימי 2/3 מהבלילה בתבנית בקוטר 25, ו-1/3 בתבנית בקוטר 20.
הכוונה 6 ביצים? היא תצא אוורירית או שכדאי להפריד את הביצים?
תודה רבה!
כן, לכמות כפולה פי 3 יש לשים 6 ביצים. אין צורך להפריד חלבונים.
בהצלחה!
תודה רבה!
חזרתי (:
לא עדיף לדעתך את זו?:
כי אני רוצה שהיא תהייה גבוהה ואוורירית.. מה דעתך?
המתכונים יחסית דומים.
במתכון הנוכחי יש מיץ תפוזים והטעם פחות “ונילי”, וכן המרקם קצת יותר פירורי מאשר המתכון השני- לבחירתך(:
ממש תודה על העזרה!
בוקר טוב. ילדת היומולדת ביקשה עוגת שוקולד של 6 קומות, ורציתי לדעת האם המתכון הזה יתאים גם לעוגה כזו?
יש לי תבניות עגולות בכל הגדלים אז חשבתי לעשות בגדלי 8, 12, 14, 18, 20 ו-22, ואשמח לדעת מה הכמויות שנדרשות למתכון כזה (מתכוונת לעשות שכבות יחסית נמוכות כי זו תצא הרבההה עוגה).
כמו כן, אשמח לדעת האם היית ממליצה להדביק את השכבות אחת לשנייה איכשהו (חשבתי עם ריבת תות כדי לשבור קצת את השוקולד), והאם את ממליצה להרכיב יום לפני ולהשאיר במקרר, או להרכיב באותו היום?
היי,
לכמות המתאימה לתבניות הנ”ל אפשר להכפיל את הכמויות במתכון פי 1.5 כך שיתקבלו שכבות דקות.
היות ומדובר בהרבה שכבות אפשר למלא ביניהן קצפת או גנאש שוקולד. גם ריבה עשויה להתאים אך לא כולם אוהבים את השילוב הזה (בייחוד ילדים).
אפשר להרכיב יום לפני, בייחוד אם את משתמשת בגנאש שצריך להתקשות ולהתייצב.
בהצלחה ויום הולדת שמח!
היי שאלה..במה אפשר להחליף את השוקולית?נגמר לי ורק שבאתי להכין ראיתי
תודה רבה
היי,
אפשר לשים סה”כ 4 כפות קקאו ולהוסיף עוד כף סוכר לכמות.
בהצלחה!
הי,
שאלה לגבי כמות הקמח
כתבת 250 ג’ שהם 3 כוסות. 3 כוסות קמח זה 420 לא? בכוס נפח 240 מל יש 140 ג’ קמח 420=3*140.
אז לשים 3 כוסות או 350 גרם?
היי,
צודקת, כוס קמח=140 גרם, לכן 3 כוסות=420 גרם.
תוקן(:
מה הכמויות הנדרשות עבור תבניות בגודל 29 20 ו18.5?
היי אלירן,
הכמויות:
4 ביצים L+ ביצה S
כוס ו3/4 סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס וחצי שמן
2 כוסות ורבע מים חמימים (לא רותחים!)
3 כוסות ושליש קמח תופח (או 3 ושליש כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 3 ושליש כפיות אבקת אפיה)
1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
3 כפות וחצי קקאו
3 כפות וחצי אבקת שוקולית
לציפוי השוקולד: 170 גרם שוקולד מריר + ¾ כוס+ כף קצפת צמחית/שמנת מתוקה
אני רואה שיש לי תבניות בגדלים הבאים
29
25
20
19
איזה 3 הכי מומלץ לקחת ומה הכמויות של החומרים. מצטער שאני שואל פעמיים.
אפשר להשתמש בתבניות בגדלים 25, 20 ו-19 ולהכין את הכמות המקורית שבמתכון (יצא מעט גבוה יותר).
הייתי ממליצה לך לחפש תבנית אחת שהיא קטנה יותר- למשל בקוטר 18 או 15 כי אין הבדל כמעט בין התבנית של השכבה האמצעית בקוטר 20 ובין התבנית של השכבה העליונה שהיא בקוטר 19 ומבחינה אסתטית זה יהיה מעט פחות יפה.
אני חושב שאעשה בגדלים של 29 25 ו19.
תוכלי לכתוב לי את הכמויות?
שאלה נוספת לגבי האבקת שוקולית- מדובר בשוקולית הרגילה? (ראיתי בסופר שיש גם שוקולית לאפייה אבל קניתי את הרגילה)
אין עלייך ועל האתר הזה
הכמויות:
5 ביצים M
3/4 1 כוסות סוכר
2.5 שקיות סוכר וניל
כוס וחצי שמן
1/3 2 כוסות מים חמימים
3.5 כוסות+ כף קמח
כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
3.5 כפות קקאו
3.5 כפות גדושות שוקולית (אפשר רגילה ואפשר במיוחד לאפייה)
לציפוי: 180 גרם שוקולד מריר + כוס פחות 2 כפות שמנת מתוקה
בהצלחה!
היי, רוצה להכין את העוגה לגן עם דף סוכר, בתבנית 30/40 האם מתאים מבחינת הכמויות? חום וזמן בתנור ?
בנוסף האם רק ערבוב הביצים עם מיקסר ידני ? שאר המתכון זה בערבוב בלבד ללא מיקסר ? תודה רבה!
**אין על המתכונים שלך **
היי,
הכמות במתכון גדולה פי 2 מהדרוש לתבנית שלך. תכיני חצי מהכמות. זמן האפייה עשוי להתארך בדקות בודדות, יש לבדוק עם קיסם.
ערבוב הביצים יכול להיות ידני, במיקסר חשמלי או מיקסר ידני, את שאר הערבוב אפשר לעשות עם כף.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים ובהצלחה!
עוגה מרשימה, קלה להכנה והכי חשוב- מאוד טעימה!
תודה על המתכון
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤
היי
מעוניינת בכמות לתבנית 24
והאם ניתן לחצות למלא בקרם?
רציתי לעשות גבוהה כזאת אבל זה כמות גדולה אין מי שיאכל הכל…
היי,
לתבנית 24 תכיני מחצית מהכמויות במתכון (על מנת שתצא גבוהה).
אפשר לחצות את העוגה ולמלא בקרם, אבל אם את מכינה חצי מהכמות במתכון- שתי השכבות לאחר שתחצי את העוגה יהיו מאד גבוהות ותוספת הקרם ביניהן תיתן עוד יותר גובה.
לכן, כדאי להפחית מהבלילה ולהעביר קצת ממנה ל-2 תבניות מאפינס. כך העוגה תצא פחות גבוהה ויהיה ניתן למלא אותה בקרם.
ואם לא אחצה לשתיים אז לא צריך חצי כמות לתבנית 24?
לא נורא עשיתי ונשאר עוד קצת לתבנית אינגליש קייק
מצוין, מקווה שיצא מוצלח❤
תמיד העוגות יוצאות לי מרוכזות מדי, תופחות בקושי למרות שאני עושה בדיוק לפי המתכון.
אשמח לדעת מה צריך לעשות
היי עטרת,
לא בטוחה שהבנתי למה התכוונת ב”מרוכזות”, אבל אם הן לא תופחות זה עשוי לקרות בגלל כמה סיבות:
– חוסר דיוק בכמויות ו/או שימוש בכוס לא נכונה (במקום בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל)
– בעיה בקמח התופח/באבקת האפייה
-ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
-אי חימום התנור לפחות 10 דקות לפני הכנסת העוגה לתנור
-אפייה בחום לא נכון או בתכנית שונה מתכנית קו עליון ותחתון.
מקווה שעזרתי(:
היי, האם העוגה מתאימה לעיטוף בקרם גלידן?
היי,
אפשר לצפות בקצפת צמחית (גלידן או כל קצפת אחרת).
היי..אשמח לדעת מהם הכמויות להכנת העוגה בתבנית מלבנית בגודל 40/31 ..תודה רבה!
היי,
לתבנית כזו עדיף להכין את הכמות במתכון, יתכן ותישאר מעט בלילה בשביל 2 תבניות מאפינס(:
עשיתי בתבנית קוטר 29 24 ו-18 עם 7 ביצים ושאר החומרים בהתאמה ויצא מדהים, תודה על מתכונים מושלמים
נראה מהמם וטעים! איזה כיף שחזרת לשתף(:
שלושת העוגות יצאו לי עם “בקע” באמצע, מה יכולה להיות הסיבה? והאם י לך עצה מה לעשות איתן?
היי מור,
השקע נוצר המון פעמים בעוגות בחושות לאו דווקא בגלל שהייתה בעיה בהכנה.
ערבוב מינימלי אחרי הוספת הקמח, אפייה בחום הנכון ובתכנית קו עליון ותחתון, והקפדה שלא לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה (או להזיז את התבניות כשהן בתנור) עשויים להפחית את התופעה הזו(:
האם השקע משמעותי עד כדי כך שלא ניתן להכין מהעוגות עוגת יום הולדת?
האם הסירופ שוקולד מספיק לכל העוגות?
היי מוריה,
כן, זה אמור להספיק 🙂
ריחמתי על האוכלים (שלא יצטרכו למתוח ת’פה לגודל של חתיכה…)
אז הכנתי חצי מתכון בתבנית עגולה קוטר 22
יצא מדהים וטעים
מתכון מושלם!!!
תודה על כל המתכונים המאלפים
(כל יום שישי אני על האתר שלך)
וואו יצא לך מהמם!
תודה שחזרת לשתף😊
האם צריך ‘להדביק’ את שכבות העוגה זו לזו
היי,
יש לצפות את השכבה הגדולה ביותר, להניח עליה את האמצעית, לצפות אותה, ומעל להניח את השכבה הקטנה ביותר ולצפות.
שלום אפרת,
אשמח לקבל כמויות לעוגה בת 3 קומות, תבניות – 30,23,15
תודה רבה
היי לילך,
כמויות:
4 ביצים L+ ביצה S
כוס ו3/4 סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס וחצי שמן
2 כוסות ורבע מים חמימים (לא רותחים!)
3 כוסות ושליש קמח תופח (או 3 ושליש כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 3 ושליש כפיות אבקת אפיה)
1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
3 כפות וחצי קקאו
3 כפות וחצי אבקת שוקולית
לציפוי השוקולד: 170 גרם שוקולד מריר + ¾ כוס+ כף קצפת צמחית/שמנת מתוקה
היי רציתי להכין עם תבניות 28 ו 24 האם צריך לשנות כמויות?
היי אורנה,
אם את מכינה בשתי התבניות הללו בלבד- עדיף להכין את הכמות המקורית, וככל הנראה יישאר לך עוד קצת בלילה שתספיק ל-2-3 תבניות מאפינס(:
בהצלחה!
היי האם יש איזשהו תחליף לסוכר שאפשר להשתמש בו במקום??
היי נטלי,
אפשר להשתמש בתחליף סוכר באותה כמות. אישית אני אוהבת להשתמש ב”טרוביה” או “כמו סוכר”.
הי אפרת .
הכנתי את העוגה כבר כמה פעמים וכל פעם יוצא לי ממש טעים , תודה רבה רבה על הכל 🙂
שבת שלום ומבורך !
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
שבת שלום❤
היי אפרת בוקר טוב שאלה מצחיקה איך חותכים את העוגה?
היי רחל,
אפשר לחתוך פרוסות קטנות יחסית- מכל קומה בנפרד (להתחיל עם העליונה), ואפשר לחתוך פרוסות יותר דקות וגבוהות שכוללות את 3 הקומות.
הי אפרת
מכיוון שאין לי תבניות בקטרים הללו, אני מתכוונת להכין בתבניות אלומיניום ח”פ גדולות יותר ולחתוך בקוטר שבמתכון (עם רינגים וסכין). אשמח שתתאימי לי כמויות לקטרים הבאים:
תבנית אחת בקוטר 27
2 תבניות בקוטר 24
שאלה נוספת: חוששת שקומות 2+3 יקרסו/יחליקו. האם כדאי לשים משהו לתמיכה? אולי תחתיות אלומיניום בין קומה לקומה?
תודה רבה
היי ימית,
תכיני את הכמות הבאה:
5 ביצים גדולות
2 כוסות (400 ג’) סוכר
2 שקיות (20 ג’) סוכר וניל
כוס וחצי שמן
2 וחצי כוסות מים חמימים (לא רותחים!)
3/4 3 כוסות קמח תופח (או 3/4 3 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 4 כפיות אבקת אפיה)
1/4 1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
4 כפות מחוקות קקאו
4 כפות מחוקות אבקת שוקולית
לציפוי השוקולד: 190 גרם שוקולד מריר + כוס קצפת צמחית/שמנת מתוקה.
אין צורך לשים תמיכה בין קומות העוגה, הן יציבות אחת על השניה.
בהצלחה!
תודה על המענה המהיר!!
wish my luck
הבנים שלי אתגרו אותי השנה בבקשה לעוגת יומולדת בת 3 קומות (:
היי אפרת האם אני יכולה לאפות כל תבנית בניפרד? ואם כן אז כמה זמן כל תבנית?פשוט לא ניראה לי שבתנור שלי 2 תבניות יהיו אפויות באופן שווה ככה זכור לי שבעבר שהייתי מכניסה 2 תבניות אחת היתה נאפת והשניה לא.
היי רחל,
בעיקרון הכי טוב לאפות כל תבנית בנפרד😊
זמן האפייה לא משתנה, כ-30-40 דקות עבור כל תבנית.
*אם את אופה בתבניות בגדלים שונים שימי לב שזמן האפייה עשוי להיות מעט קצר יותר ככל שהתבנית קטנה יותר, ולהיפך.
אם אופים כל תבנית בנפרד – האם עדיין להכין את כל העיסה ביחד? היא לא תיפגע מההמתנה לתורה לאפייה?
היי,
כן, תכיני את הכמות המלאה, זה עדיף מאשר להכין כמות קטנטנה כפול 3.
האם אפשר להכין את העוגה כעוגת שוקולד ולא שכבות ? ..
* את מושלמת את האתר הזה*
כן, בטח😊
את הביצים צריך להקציף?
לא חייב, אפשרי😊
הי אפרת. המתכונים כולם אליפות!!
רעיון איך לעשות עוגה כזאת בלי גלוטן?
היי שחר,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה, אבל אפשר להשתמש בקמח תמי רב תכליתי או קמח כרגיל באותה כמות.
אם את מנסה אשמח שתעדכני איך יוצא.
בנוסף, מצרפת לך מתכון לעוגת שוקולד ללא גלוטן.🙂
הכנתי אתמול בלילה, יצא מעולה!
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף😊
היי אפרת,
הכנתי את הבלילה ויצאה לי מאד סמיכה, (שמתי 2 כוסות חלב חמים והשתמשתי בקמח תמי ללא גלוטן ואבקת אפייה), אז הוספתי רבע כוס מים חמימים , מקווה שעשיתי נכון?. כדי להצליח לפחות לסדר את הבלילה בתבניות. תבנית 26 בתנור עכשיו ואחכ אכניס את השתיים הקטנות יותר. אני ממש מקווה שיצליח לי. מחר יומולדת
היי אילנה,
זה קרה כנראה בגלל השימוש בקמח תמי…
רבע כוס מים לא אמורה להרוס את העוגה, כך שאני מניחה שיצא לך מצוין.
מחכה לעדכון איך יוצא😊
אפרת ערב טוב,
ראשית מתנצלת על כמות השאלות שלי:-) אבל חל שינוי קל בתבניות שאשתמש ולכן אשמח לעזרתך לקבלת כמויות לעוגה בשלושת התבניות :26, 21, 10 (הגדולה היא קפיצית שיש לי והשאר מצאתי תבניות נייר)תוכלי בבקשה לרשום לי?
היי אילנה,
התבניות שתשתמשי בהן מתאימות גם כן לכמות שבמתכון, והיתרון הוא שיצא קצת יותר גבוה מהמתכון המקורי.
בהצלחה, שמחה לענות על כל שאלה❤
את פשוט נהדרת! תודה רבה
הי מתכון מדהים רציתי לשאול, איך שמים את הציפוי ?
תודה מראש ( :
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
להכנת הציפוי יש להמיס את השוקולד והשמנת במיקרו או על הגז ולערבב עד להמסה, להמתין כמה דקות לצינון ואז לשפוך על העוגה.
אם הכנת 3 קומות כמו במתכון -קל יותר לשפוך שליש מכמות הציפוי על מרכז הקומה העליונה, ואת שאר הציפוי לשפוך בזהירות על הקומות הנוספות. אפשר להיעזר מעט בסכין למריחה אחידה.
היי אפרת עוגה מהמממת! אני רוצה להכין עכשיו למחר. איפה לאחסן את זה וזה ישאר טרי? את הציפוי עם הסוכריות מתי לשים לפני המקרר או אחרי?
היי חני,
יש לאחסן במקרר. לפני ההכנסה למקרר מצפים את העוגה בציפוי השוקולד ולאחר לפחות שעה מקשטים בסוכריות.
בהצלחה😊
תודה רבהה!
היי אפרת,
אני רוצה להכין את העוגה ליומולדת של הבת שלי, שתהייה מורכבת מ- 3 תבניות: מס’ 26, 22 ו-15 . תוכלי בבקשה לעזור לי ולרשום את הכמויות המדוייקות סה”כ.? תודה מראש!
היי,
הנה הכמויות המתאימות:
-6 ביצים גדולות
-2 כוסות ורבע (450 ג’) סוכר
-3 שקיות (30 ג’) סוכר וניל
-כוס ו4/5 (450 מ”ל) שמן
-3 כוסות (720 מ”ל) מים חמימים (לא רותחים)
-4 וחצי כוסות (525 ג’) קמח תופח (או 4 וחצי כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 4 וחצי כפיות אבקת אפיה)
-כפית וחצי (4.5 ג’) שטוחה אבקת סודה לשתייה
-4 וחצי כפות (45 ג’) קקאו
-4 וחצי כפות גדושות (60 ג’) אבקת שוקולית
-לציפוי השוקולד: 225 גרם שוקולד מריר + כוס ו2 כפות (270 מ”ל) קצפת צמחית/שמנת מתוקה
-לקישוט: סוכריות עדשים, עיגולי “קליק”, סוכריות צבעוניות…
בהצלחה ויום הולדת שמח😊
תודה רבה אפרת. והאם אפשר במקום מים חמימים – חלב?
כן, אפשר. (יש לחמם מעט את החלב ולא להוסיף אותו כשהוא קר)
תודה על התשובה המהירה! שאלה אחרונה: האם אפשרי להשתמש בקמח ללא גלוטן ( קמח תמי למשל לעוגות) פלוס 3 כפיות אבקת אפייה?
לא ניסיתי כך שאני לא יכולה לומר בוודאות, אבל מניחה שאפשר עם קמח תמי.
אם את מנסה אשמח שתעדכני איך יוצא😊
אפרת בסוף בתבניות שאת הכנת 24,22,14 . אשתמש בתבניות ח”פ. מאילו תבניות נוח יותר לחלץ את העוגה אלומיניום או נייר?
והאם אפשרי לשלב כאן גביע שמנת חמוצה עם כוס חלב במקום 2 כוסות המים?
אין כ”כ הבדל בין התבניות, מה שכן את תבנית הנייר קל לקרוע ולכן זה מקל לפעמים על החילוץ מהתבנית.
אני לא בטוחה שכדאי לשלב שמנת כי היא עלולה לתת מרקם רך יותר, כך שיש סיכוי שהעוגה תתפרק בהוצאה מהתבנית.
תודה רבה!!
אני נהנית מהמתכונים שלך מאד ואעדכן על העוגה 🤩.
יצא מעולה!!
איזה כיף לשמוע😊
היי אפרת
רציתי לשאול- יש לי רק ביצים בגודל M, בכמה להשתמש?
תודה
המתכונים שלך מהממים אחד אחד!!!!!!!!!!
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
שימי 5-6 ביצים M.😊
האם אפשר להוריד את האבקת שוקולית?
היי רוית,
פחות כדאי, אבל אפשר. במקרה כזה עדיף גם שתוסיפי עוד כף קקאו וכף סוכר.😊
תודה אפרת יקרה עוגה ממש מרשימה!!!
איך ניתן לעשות את העוגה הזו לבנה לא עוגת שוקולד אלא דומה יותר לעוגת טורט ? יום נפלא💗
היי דבורה,
מניחה שאפשר לוותר על הקקאו והשוקולית, ולהגדיל את כמות הקמח ב-3 כפות נוספות.
עדיף אבל להכין את המתכון לעוגת טורט…
האם תוכלי לעזור לי עם הכמויות של עוגת טורט אם אני אופה אותה בשתי תבניות מלבניות אחת גדולה לפי השוליים העליונים 38×28 ואחת קטנה 21*17
אם את מכינה את המתכון לעוגת טורט שצירפתי לך- אני חושבת שמספיק להכפיל כמויות פי 2.
בהצלחה😊
אפרת היקרה,
אני מאוד אוהבת ונהנית להשתמש באתר שלך.
תתחדשי על העיצוב החדש!
האם ניתן להכנס לאתר מבלי לראות את כל התמונות הקופצות?
אם כן אשמח לקבל הדרכה..
היי אלישבע,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
הפרסומות נחוצות לצורך המשך קיום של האתר. לצערי אי אפשר להסיר אותן.
אם יש בעיה ספציפית לגבי מודעה, או מודעה שמסתירה תוכן- אשמח לשמוע על כך ולטפל בעניין❤
הי אפרת, העוגה נראית משהו משהו!! את אלופה.
אני מאוד רוצה להכין אבל אני מעדיפה להכין רק 2 שכבות ולא 3 כמו בתמונה. אז השאלה שלי אם הכמויות במתכון משתנות או שפשוט אני אעשה את העוגה יותר רחבה?
תודה.
היי עדן,
את יכולה להכין ב-2 תבניות בקוטר קצת יותר גדול (למשל בקוטר 26 ו-24)
צהריים טובים אפרת
בני הקטן מאוד רוצה עוגה כזאת .
העיניין הוא שמאוד חשו ב לי להכין רק בתבניות זכוכית פיירקס .
קוטר 26 כבר מצאתי
יש קוטר 24 אבל קוטר 22 לא מצאתי
וגם לא קוטר 14-15
האם במקום הקוטר 14 אפשר כתבנית להשתמש במכסה של קערת פיירקס (קוטר 6 למשל)
גם יצא משהו יפה?
בתודה מראש
והמשך יום נפלא.
היי עינת,
את יכולה להשתמש בכל כלי בקוטר וגובה מתאים, העניין הוא שלא תמיד יהיה קל לחלץ את העוגה מהכלי, ולכן כדאי להשתמש בנייר אפייה.
בהצלחה😊
תודה על המתכון, לגבי קמח שקדים האם שקדים טחונים זה בסדר?
היי,
קמח שקדים=שקדים טחונים לאבקה.🙂
היי אני רוצה להכין את העוגה רק בתבנית אחת,בכמה צריך להקטין את הכמות של המצרכים ?
היי,
לא ציינת באיזו תבנית את רוצה להכין…
הכמויות כאן מתאימות לתבנית אחת מלבנית בינונית- גדולה (25*32).
לתבנית אינגליש קייק אחת- יש להקטין כמויות פי 3.
בהצלחה😊
אפרת שלום
העוגה נראית מהממת!!
האם ניתן לקשט את העוגה עם הסוכריות רק לאחר שהעוגה שהתה עם הציפוי במקרר יום שלם?
תודה מראש.
היי מיכל,
את הסוכריות כדאי לשים לאחר שהציפוי התקרר מעט, מומלץ עד חצי שעה אחרי ששמים את הציפוי.
אם מחכים יותר- הסוכריות לא יידבקו לציפוי, ולכן גם לא ניתן לקשט לאחר שהעוגה במקרר😊
היי אני יודעת שזה שאלה לא כל כך קשורה אבל קודם כל את מטורפת וגם העוגה שלך אבל רציתי לשאול את מצלמת את המתכונים שלך בטלפון או מצלמה?
היי רחלי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊 אני מצלמת לרוב בפלאפון.
אפרת,
שלחת מתכון זה בדיוק בזמן.
אנו חוגגים השבוע 3 ימי הולדת לילדים ותכננתי להכין לשבת עוגת יום הולדת.
אם אין לי תבניות עגולות בגדלים שונים
לאיזה גודל תבנית זה מתאים-סטנדרט או ענק
והאם כמות הציפוי תתאים לתבנית אחת או שצריך להוריד כמויות
היי נחמה,
אם את רוצה להכין בתבנית אחת תשתמשי בתבנית מרובעת בינונית גדולה (32*25) כך שתצא לך עוגה גבוהה. הציפוי מתאים לתבנית האחת😊
בהצלחה!
באיזה תבניות עגולות השתמשת? אלומיניום חד פעמי?
היי,
השתמשתי ב-3 תבניות עגולות: קוטר 24, קוטר 22 וקוטר 14-15, כדאי להשתמש בתבניות עם ציפוי נון-סטיק (רב פעמיות), אבל אפשר בהחלט גם בתבניות חד פעמי.
היי מהמם תקשיבי את פשוט מטורפת
תודה😍
מהמם
שמחה שאהבת❤
וואו. מתכונים מטורפים! באמת! את אישה מיוחדת!(= פשוט תודה..
שמחה שאהבת, תודה לילי🙂
וואו!
נראה מהמם.
אני מחכה להזדמנות להכין.
כל הכבוד לך שאת מנגישה לכולם עוגת קומות מרשימה כזו- גם למי שלא היה מאמין שיכין כזו עוגה מפוארת בצורה כ”כ פשוטה!
זו בדיוק המטרה! תודה לך יעל יקרה😊
היי אלופה,
אם אכין את העוגה היום כדי שתהיה מוכנה לסעודת שבת מחר בערב,
זה יפגע בטעם?
יהיה פחות טרי?
היי יעל,
אפשר לאחסן במקרר עד מחר, זה גם בסדר:)