שום דבר לא נמצא

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

סוג: פרווה/חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

3 תבניות עגולות: קוטר 24, קוטר 22 וקוטר 14-15

4 ביצים גדולות

כוס וחצי (300 ג’) סוכר

2 שקיות (20 ג’) סוכר וניל

כוס ורבע (300 מ”ל) שמן

2 כוסות (480 מ”ל) מים חמימים (לא רותחים!)

3 כוסות (350 ג’) קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 3 כפיות אבקת אפיה)

1 כפית (3 ג’) שטוחה אבקת סודה לשתייה

3 כפות (30 ג’) קקאו

3 כפות גדושות (40 ג’) אבקת שוקולית

לציפוי השוקולד: 150 גרם שוקולד מריר + ¾ כוס קצפת צמחית/שמנת מתוקה

לקישוט: סוכריות עדשים, עיגולי “קליק”, סוכריות צבעוניות וכדו’

*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית (240 מ”ל)

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

-מערבבים (במטרפה ידנית או במיקסר) את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל. מוסיפים שמן ומים ומערבבים.

-מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם הסודה לשתיה, הקקאו והשוקולית ומוסיפים לקערת הרטובים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

-משמנים היטב את התבניות ויוצקים את הבלילה לשלושת התבניות בגובה אחיד (זה לא צריך לצאת כל כך גבוה). מכניסים לתנור החם ואופים במשך 30-40 דקות (חום עליון ותחתון).

חשוב! יש להניח את התבניות על אותה רשת תנור המונחת בשלב השני מלמטה, כאשר התבנית הקטנה ביותר קרובה יותר לדלת התנור כי קרוב לוודאי שהעוגה הקטנה תהיה מוכנה קודם (יש לנעוץ קיסם במרכז העוגה. אם יוצא נקי, העוגה מוכנה ויש להוציא אותה. עוגה שלא מוכנה – יש להשאיר להמשך אפיה). אם אין לכם מקום בתנור לשלושת התבניות, יש לאפות קודם את שתי העוגות הגדולות יותר ואח”כ את העוגה הקטנה.

-לאחר שהעוגות מוכנות, חשוב להניח להן להתקרר לגמרי. לאחר שהתקררו, מחלצים אותן בזהירות מהתבנית ומניחים אחת מעל השניה.

-מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים את קוביות השוקולד עם השמנת (במיקרוגל או במחבת קטנה על אש נמוכה) ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים במשך 2-3 דקות ויוצקים מעל העוגה.

-ממתינים לפחות כשעה שהציפוי יתייצב ומקשטים את העוגה.

טיפים והערות

*למרקם עסיסי יותר מומלץ להחליף חצי כוס קמח עם חצי כוס קמח שקדים (כלומר לשים 2.5 כוסות קמח תופח + חצי כוס קמח שקדים).

 

עוגת יום הולדת, עוגת שוקולד ליום הולדת, עוגת קומות

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מאפינס קוטג’
בשר הודו על פיתה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ימית (12:15 31.07.2021)

הי אפרת
מכיוון שאין לי תבניות בקטרים הללו, אני מתכוונת להכין בתבניות אלומיניום ח”פ גדולות יותר ולחתוך בקוטר שבמתכון (עם רינגים וסכין). אשמח שתתאימי לי כמויות לקטרים הבאים:
תבנית אחת בקוטר 27
2 תבניות בקוטר 24
שאלה נוספת: חוששת שקומות 2+3 יקרסו/יחליקו. האם כדאי לשים משהו לתמיכה? אולי תחתיות אלומיניום בין קומה לקומה?

תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (20:25 31.07.2021)

היי ימית,
תכיני את הכמות הבאה:
5 ביצים גדולות
2 כוסות (400 ג’) סוכר
2 שקיות (20 ג’) סוכר וניל
כוס וחצי שמן
2 וחצי כוסות מים חמימים (לא רותחים!)
3/4 3 כוסות קמח תופח (או 3/4 3 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 4 כפיות אבקת אפיה)
1/4 1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
4 כפות מחוקות קקאו
4 כפות מחוקות אבקת שוקולית
לציפוי השוקולד: 190 גרם שוקולד מריר + כוס קצפת צמחית/שמנת מתוקה.
אין צורך לשים תמיכה בין קומות העוגה, הן יציבות אחת על השניה.
בהצלחה!

ימית (13:24 1.08.2021)

תודה על המענה המהיר!!
wish my luck
הבנים שלי אתגרו אותי השנה בבקשה לעוגת יומולדת בת 3 קומות (:

רחל (10:13 30.07.2021)

היי אפרת האם אני יכולה לאפות כל תבנית בניפרד? ואם כן אז כמה זמן כל תבנית?פשוט לא ניראה לי שבתנור שלי 2 תבניות יהיו אפויות באופן שווה ככה זכור לי שבעבר שהייתי מכניסה 2 תבניות אחת היתה נאפת והשניה לא.

מתכונים ב-10 דקות (10:40 30.07.2021)

היי רחל,
בעיקרון הכי טוב לאפות כל תבנית בנפרד😊
זמן האפייה לא משתנה, כ-30-40 דקות עבור כל תבנית.
*אם את אופה בתבניות בגדלים שונים שימי לב שזמן האפייה עשוי להיות מעט קצר יותר ככל שהתבנית קטנה יותר, ולהיפך.

אורטל (18:34 22.07.2021)

האם אפשר להכין את העוגה כעוגת שוקולד ולא שכבות ? ..

* את מושלמת את האתר הזה*

מתכונים ב-10 דקות (21:33 22.07.2021)

כן, בטח😊

מירי (15:39 25.06.2021)

את הביצים צריך להקציף?

מתכונים ב-10 דקות (18:21 25.06.2021)

לא חייב, אפשרי😊

שחר (09:59 24.06.2021)

הי אפרת. המתכונים כולם אליפות!!
רעיון איך לעשות עוגה כזאת בלי גלוטן?

מתכונים ב-10 דקות (10:25 24.06.2021)

היי שחר,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה, אבל אפשר להשתמש בקמח תמי רב תכליתי או קמח כרגיל באותה כמות.
אם את מנסה אשמח שתעדכני איך יוצא.
בנוסף, מצרפת לך מתכון לעוגת שוקולד ללא גלוטן.🙂

בת אל (09:25 22.06.2021)

הכנתי אתמול בלילה, יצא מעולה!

מתכונים ב-10 דקות (12:29 22.06.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף😊

אילנה (18:58 17.06.2021)

היי אפרת,
הכנתי את הבלילה ויצאה לי מאד סמיכה, (שמתי 2 כוסות חלב חמים והשתמשתי בקמח תמי ללא גלוטן ואבקת אפייה), אז הוספתי רבע כוס מים חמימים , מקווה שעשיתי נכון?. כדי להצליח לפחות לסדר את הבלילה בתבניות. תבנית 26 בתנור עכשיו ואחכ אכניס את השתיים הקטנות יותר. אני ממש מקווה שיצליח לי. מחר יומולדת

מתכונים ב-10 דקות (19:29 17.06.2021)

היי אילנה,
זה קרה כנראה בגלל השימוש בקמח תמי…
רבע כוס מים לא אמורה להרוס את העוגה, כך שאני מניחה שיצא לך מצוין.
מחכה לעדכון איך יוצא😊

אילנה (22:22 15.06.2021)

אפרת ערב טוב,
ראשית מתנצלת על כמות השאלות שלי:-) אבל חל שינוי קל בתבניות שאשתמש ולכן אשמח לעזרתך לקבלת כמויות לעוגה בשלושת התבניות :26, 21, 10 (הגדולה היא קפיצית שיש לי והשאר מצאתי תבניות נייר)תוכלי בבקשה לרשום לי?

מתכונים ב-10 דקות (23:11 15.06.2021)

היי אילנה,
התבניות שתשתמשי בהן מתאימות גם כן לכמות שבמתכון, והיתרון הוא שיצא קצת יותר גבוה מהמתכון המקורי.
בהצלחה, שמחה לענות על כל שאלה❤

אילנה (08:41 16.06.2021)

את פשוט נהדרת! תודה רבה

אנונימי (19:04 13.06.2021)

הי מתכון מדהים רציתי לשאול, איך שמים את הציפוי ?

תודה מראש ( :

מתכונים ב-10 דקות (20:22 13.06.2021)

היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
להכנת הציפוי יש להמיס את השוקולד והשמנת במיקרו או על הגז ולערבב עד להמסה, להמתין כמה דקות לצינון ואז לשפוך על העוגה.
אם הכנת 3 קומות כמו במתכון -קל יותר לשפוך שליש מכמות הציפוי על מרכז הקומה העליונה, ואת שאר הציפוי לשפוך בזהירות על הקומות הנוספות. אפשר להיעזר מעט בסכין למריחה אחידה.

חני (20:52 8.06.2021)

היי אפרת עוגה מהמממת! אני רוצה להכין עכשיו למחר. איפה לאחסן את זה וזה ישאר טרי? את הציפוי עם הסוכריות מתי לשים לפני המקרר או אחרי?

מתכונים ב-10 דקות (22:27 8.06.2021)

היי חני,
יש לאחסן במקרר. לפני ההכנסה למקרר מצפים את העוגה בציפוי השוקולד ולאחר לפחות שעה מקשטים בסוכריות.
בהצלחה😊

חני (23:26 8.06.2021)

תודה רבהה!

אילנה (23:05 7.06.2021)

היי אפרת,
אני רוצה להכין את העוגה ליומולדת של הבת שלי, שתהייה מורכבת מ- 3 תבניות: מס’ 26, 22 ו-15 . תוכלי בבקשה לעזור לי ולרשום את הכמויות המדוייקות סה”כ.? תודה מראש!

מתכונים ב-10 דקות (00:25 8.06.2021)

היי,
הנה הכמויות המתאימות:
-6 ביצים גדולות
-2 כוסות ורבע (450 ג’) סוכר
-3 שקיות (30 ג’) סוכר וניל
-כוס ו4/5 (450 מ”ל) שמן
-3 כוסות (720 מ”ל) מים חמימים (לא רותחים)
-4 וחצי כוסות (525 ג’) קמח תופח (או 4 וחצי כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 4 וחצי כפיות אבקת אפיה)
-כפית וחצי (4.5 ג’) שטוחה אבקת סודה לשתייה
-4 וחצי כפות (45 ג’) קקאו
-4 וחצי כפות גדושות (60 ג’) אבקת שוקולית
-לציפוי השוקולד: 225 גרם שוקולד מריר + כוס ו2 כפות  (270 מ”ל) קצפת צמחית/שמנת מתוקה
-לקישוט: סוכריות עדשים, עיגולי “קליק”, סוכריות צבעוניות…
בהצלחה ויום הולדת שמח😊

אילנה (00:39 10.06.2021)

תודה רבה אפרת. והאם אפשר במקום מים חמימים – חלב?

מתכונים ב-10 דקות (01:05 10.06.2021)

כן, אפשר. (יש לחמם מעט את החלב ולא להוסיף אותו כשהוא קר)

אילנה (07:07 10.06.2021)

תודה על התשובה המהירה! שאלה אחרונה: האם אפשרי להשתמש בקמח ללא גלוטן ( קמח תמי למשל לעוגות) פלוס 3 כפיות אבקת אפייה?

מתכונים ב-10 דקות (08:24 10.06.2021)

לא ניסיתי כך שאני לא יכולה לומר בוודאות, אבל מניחה שאפשר עם קמח תמי.
אם את מנסה אשמח שתעדכני איך יוצא😊

אילנה (22:39 11.06.2021)

אפרת בסוף בתבניות שאת הכנת 24,22,14 . אשתמש בתבניות ח”פ. מאילו תבניות נוח יותר לחלץ את העוגה אלומיניום או נייר?
והאם אפשרי לשלב כאן גביע שמנת חמוצה עם כוס חלב במקום 2 כוסות המים?

מתכונים ב-10 דקות (20:30 12.06.2021)

אין כ”כ הבדל בין התבניות, מה שכן את תבנית הנייר קל לקרוע ולכן זה מקל לפעמים על החילוץ מהתבנית.
אני לא בטוחה שכדאי לשלב שמנת כי היא עלולה לתת מרקם רך יותר, כך שיש סיכוי שהעוגה תתפרק בהוצאה מהתבנית.

אילנה (22:06 12.06.2021)

תודה רבה!!
אני נהנית מהמתכונים שלך מאד ואעדכן על העוגה 🤩.

ליטל (21:58 4.06.2021)

יצא מעולה!!

מתכונים ב-10 דקות (20:27 5.06.2021)

איזה כיף לשמוע😊

מיכל (13:20 23.05.2021)

היי אפרת
רציתי לשאול- יש לי רק ביצים בגודל M, בכמה להשתמש?
תודה
המתכונים שלך מהממים אחד אחד!!!!!!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (14:26 23.05.2021)

היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
שימי 5-6 ביצים M.😊

רוית (13:34 10.05.2021)

האם אפשר להוריד את האבקת שוקולית?

מתכונים ב-10 דקות (14:15 10.05.2021)

היי רוית,
פחות כדאי, אבל אפשר. במקרה כזה עדיף גם שתוסיפי עוד כף קקאו וכף סוכר.😊

דבורה (11:15 10.05.2021)

תודה אפרת יקרה עוגה ממש מרשימה!!!
איך ניתן לעשות את העוגה הזו לבנה לא עוגת שוקולד אלא דומה יותר לעוגת טורט ? יום נפלא💗

מתכונים ב-10 דקות (11:38 10.05.2021)

היי דבורה,
מניחה שאפשר לוותר על הקקאו והשוקולית, ולהגדיל את כמות הקמח ב-3 כפות נוספות.
עדיף אבל להכין את המתכון לעוגת טורט

דבורה (15:22 10.05.2021)

האם תוכלי לעזור לי עם הכמויות של עוגת טורט אם אני אופה אותה בשתי תבניות מלבניות אחת גדולה לפי השוליים העליונים 38×28 ואחת קטנה 21*17

מתכונים ב-10 דקות (16:30 10.05.2021)

אם את מכינה את המתכון לעוגת טורט שצירפתי לך- אני חושבת שמספיק להכפיל כמויות פי 2.
בהצלחה😊

אלישבע (08:11 9.05.2021)

אפרת היקרה,
אני מאוד אוהבת ונהנית להשתמש באתר שלך.
תתחדשי על העיצוב החדש!
האם ניתן להכנס לאתר מבלי לראות את כל התמונות הקופצות?
אם כן אשמח לקבל הדרכה..

מתכונים ב-10 דקות (08:56 9.05.2021)

היי אלישבע,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
הפרסומות נחוצות לצורך המשך קיום של האתר. לצערי אי אפשר להסיר אותן.
אם יש בעיה ספציפית לגבי מודעה, או מודעה שמסתירה תוכן- אשמח לשמוע על כך ולטפל בעניין❤

עדן (15:44 6.05.2021)

הי אפרת, העוגה נראית משהו משהו!! את אלופה.
אני מאוד רוצה להכין אבל אני מעדיפה להכין רק 2 שכבות ולא 3 כמו בתמונה. אז השאלה שלי אם הכמויות במתכון משתנות או שפשוט אני אעשה את העוגה יותר רחבה?
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (16:20 6.05.2021)

היי עדן,
את יכולה להכין ב-2 תבניות בקוטר קצת יותר גדול (למשל בקוטר 26 ו-24)

עינת (13:59 6.05.2021)

צהריים טובים אפרת
בני הקטן מאוד רוצה עוגה כזאת .
העיניין הוא שמאוד חשו ב לי להכין רק בתבניות זכוכית פיירקס .
קוטר 26 כבר מצאתי
יש קוטר 24 אבל קוטר 22 לא מצאתי
וגם לא קוטר 14-15
האם במקום הקוטר 14 אפשר כתבנית להשתמש במכסה של קערת פיירקס (קוטר 6 למשל)
גם יצא משהו יפה?

בתודה מראש
והמשך יום נפלא.

מתכונים ב-10 דקות (14:11 6.05.2021)

היי עינת,
את יכולה להשתמש בכל כלי בקוטר וגובה מתאים, העניין הוא שלא תמיד יהיה קל לחלץ את העוגה מהכלי, ולכן כדאי להשתמש בנייר אפייה.
בהצלחה😊

itzik30 (09:23 25.04.2021)

תודה על המתכון, לגבי קמח שקדים האם שקדים טחונים זה בסדר?

מתכונים ב-10 דקות (09:54 25.04.2021)

היי,
קמח שקדים=שקדים טחונים לאבקה.🙂

*** (15:25 23.04.2021)

היי אני רוצה להכין את העוגה רק בתבנית אחת,בכמה צריך להקטין את הכמות של המצרכים ?

מתכונים ב-10 דקות (16:27 23.04.2021)

היי,
לא ציינת באיזו תבנית את רוצה להכין…
הכמויות כאן מתאימות לתבנית אחת מלבנית בינונית- גדולה (25*32).
לתבנית אינגליש קייק אחת- יש להקטין כמויות פי 3.
בהצלחה😊

מיכל (14:22 23.04.2021)

אפרת שלום
העוגה נראית מהממת!!
האם ניתן לקשט את העוגה עם הסוכריות רק לאחר שהעוגה שהתה עם הציפוי במקרר יום שלם?
תודה מראש.

מתכונים ב-10 דקות (14:55 23.04.2021)

היי מיכל,
את הסוכריות כדאי לשים לאחר שהציפוי התקרר מעט, מומלץ עד חצי שעה אחרי ששמים את הציפוי.
אם מחכים יותר- הסוכריות לא יידבקו לציפוי, ולכן גם לא ניתן לקשט לאחר שהעוגה במקרר😊

רחלי (22:13 22.04.2021)

היי אני יודעת שזה שאלה לא כל כך קשורה אבל קודם כל את מטורפת וגם העוגה שלך אבל רציתי לשאול את מצלמת את המתכונים שלך בטלפון או מצלמה?

מתכונים ב-10 דקות (22:43 22.04.2021)

היי רחלי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊 אני מצלמת לרוב בפלאפון.

נחמה (16:15 22.04.2021)

אפרת,
שלחת מתכון זה בדיוק בזמן.
אנו חוגגים השבוע 3 ימי הולדת לילדים ותכננתי להכין לשבת עוגת יום הולדת.
אם אין לי תבניות עגולות בגדלים שונים
לאיזה גודל תבנית זה מתאים-סטנדרט או ענק
והאם כמות הציפוי תתאים לתבנית אחת או שצריך להוריד כמויות

מתכונים ב-10 דקות (16:58 22.04.2021)

היי נחמה,
אם את רוצה להכין בתבנית אחת תשתמשי בתבנית מרובעת בינונית גדולה (32*25) כך שתצא לך עוגה גבוהה. הציפוי מתאים לתבנית האחת😊
בהצלחה!

Ira Skorohodov (16:02 22.04.2021)

באיזה תבניות עגולות השתמשת? אלומיניום חד פעמי?

מתכונים ב-10 דקות (16:40 22.04.2021)

היי,
השתמשתי ב-3 תבניות עגולות: קוטר 24, קוטר 22 וקוטר 14-15, כדאי להשתמש בתבניות עם ציפוי נון-סטיק (רב פעמיות), אבל אפשר בהחלט גם בתבניות חד פעמי.

יעלי (14:31 22.04.2021)

היי מהמם תקשיבי את פשוט מטורפת

מתכונים ב-10 דקות (14:35 22.04.2021)

תודה😍

תמר (14:25 22.04.2021)

מהמם

מתכונים ב-10 דקות (14:28 22.04.2021)

שמחה שאהבת❤

לילי (12:24 22.04.2021)

וואו. מתכונים מטורפים! באמת! את אישה מיוחדת!(= פשוט תודה..

מתכונים ב-10 דקות (12:46 22.04.2021)

שמחה שאהבת, תודה לילי🙂

יעל (11:18 22.04.2021)

וואו!
נראה מהמם.
אני מחכה להזדמנות להכין.
כל הכבוד לך שאת מנגישה לכולם עוגת קומות מרשימה כזו- גם למי שלא היה מאמין שיכין כזו עוגה מפוארת בצורה כ”כ פשוטה!

מתכונים ב-10 דקות (11:33 22.04.2021)

זו בדיוק המטרה! תודה לך יעל יקרה😊

יעל (10:48 22.04.2021)

היי אלופה,
אם אכין את העוגה היום כדי שתהיה מוכנה לסעודת שבת מחר בערב,
זה יפגע בטעם?
יהיה פחות טרי?

מתכונים ב-10 דקות (11:30 22.04.2021)

היי יעל,
אפשר לאחסן במקרר עד מחר, זה גם בסדר:)

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.