זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
תבנית מלבנית בגודל 22X31
400 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר
2 מיכלי שמנת מתוקה 32% או 38% (סה”כ 500 מ”ל)
חצי כוס (100 ג’) סוכר
חצי כוס (120 מ”ל) חלב קר
שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
250 גרם גבינת מסקרפונה
לטבילת הביסקוויטים: כוס נס קפה מוכן
לציפוי: 100 גרם שוקולד לבן + חצי כוס שמנת מתוקה + כפית אבקת נס קפה
לקישוט: אבקת קקאו
-מקציפים את השמנת המתוקה במשך כחצי דקה. מוסיפים סוכר, חלב, פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים גבינת מסקרפונה ומערבבים עד לתערובת אחידה.
-טובלים ביסקוויטים בנס קפה (טבילה קצרה) ומסדרים שכבה בתבנית (ניתן לחתוך חלק מהביסקוויטים כדי להתאימם לגודל התבנית).
-יוצקים מעל כשליש מכמות הקרם ומשטחים באופן אחיד. מסדרים מעל שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בנס קפה ומעל יוצקים כשליש מכמות הקרם. מניחים שכבה שלישית של ביסקוויטים טבולים בנס קפה ומעל שמים כשליש מכמות הקרם.
-לציפוי: מניחים בקערה שוקולד לבן עם שמנת מתוקה וממיסים במיקרוגל. מערבבים אבקת נס קפה ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים מכל העוגה ומפזרים אבקת קקאו.
-עוטפים בנייר כסף ושומרים במקרר כ-4 שעות לפחות לפני ההגשה (מומלץ להכין יום קודם).
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- עוגת בישקוטים |
- עוגה ללא אפייה |
- עוגת רד וולווט |
- עוגת ביסקוויטים של פעם |
- עוגת גבינה עם תותים
האם אפשר לשמור את העוגה בהקפאה?
כן🙂
מה אפשר לשים כציפוי במקום שוקולד לבן?
אפשר לוותר על הציפוי ולפזר קקאו מעל הקרם.
כמה זמן אפשר לשמור במקרר? תודה רבה!
כ-4 ימים.
היי, מה אפשר לשים במקום גבינת מסקרפונה
היי
גבינת שמנת 30% מתאימה.
וגבינה לבנה?
אפשר.
הי בוקר טוב, ערבוב גבינת המסקרפונה נעשה ישירות מהקופסא במקרר? הערבוב עם בלון ההקצפה או עם כף?
הערבוב נעשה בקערה ולא בקופסה עם כף.
מה הכוונה לטבול בסקויטים בנס קפה,פשוט מכינים קפה נמס במים ,או כהלכתו עם חלב וסוכר….
מערבבים חלב ונס קפה(:
אפשר לעשות חצי כמות באינגליש אחת?
היי
אפשר(:
עוגה פגז! אפשר בקלות לוותר על תוספת הסוכר,והיא תהיה עוד יותר טעימה,סוכר כבר יש בשמנת מתוקה,פודינג וניל,שוקולד,ופטיבר.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️