זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 11-12 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: חלבי
רכיבים
1 ביצה גדולה
4 כפות (132 ג’) גדושות ממרח השחר העולה
3 כפות (36 ג’) קמח לבן רגיל
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים בקערה את הביצה, הממרח והקמח עד לקבלת תערובת אחידה.
-משמנים כוס או תבנית שקעים ויוצקים את התערובת עד לגובה 3/4.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 11-12 דקות בלבד (לא יותר!) עד שהעוגה נראית אפויה מבחוץ אך רכה ונוזלית מבפנים.
הפעל טיימר (11 דק’)
+
טיימר פועל
-מגישים ואוכלים (רצוי לאכול סמוך להכנה).
*מומלץ להגיש עם כדור גלידה או קצפת.
ראו גם
- צ’ורוס עם ממרח השחר |
- פחזניות קצפת והשחר |
- בורקס השחר |
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים
מתכון זה שייך לאוסף: קינוחים ומתוקים
אפשר לעשות את זה גם במיקרוגל?
לא ניסיתי אבל מישהי שיתפה בתגובות שהכינה. בין 40 שניות לדקה.
שימי לב שבמיקרוגל אפשר להכניס רק כוס מזכוכית או חרסינה.
מה אפשר לשים במקום הממרח השחר העולה?
כל ממרח אחר בטעם שוקולד
אם אין לי ביצה גדולה (יש לי M )?
זה בסדר
שלום
אפשר לשים את כל התערובת בתבנית אינגליש קייק ולעשות עוגה אחת גדולה יותר?
תודה
פחות מומלץ. זה מתכון שכדאי להכין אותו בכמות קטנה.
יש אפשרות להכניס לתנור כלי חרסינה?
היי אפרת,
לא כל כלי חרסינה מתאים לשימוש בתנור.
תודה
בשורות טובות
ואוו. מושלם כקינוח זריז . כלום עבודה וזמן ו- יוצא משגע .
בתור אחת שאוהבת פודנט עד מאוד ולא היה לה כוח בסוף יום, עשית אותי מאושרת.
שאלה קטנה האם אפשר להוריד במתיקות אולי ע”י הפחתה של כמות הממרח במתכון?
תודה על השיתוף במתכונים והמענה הלא מובן מאליו:)
שמחה שאהבת את המתכון🙂
לגבי המתיקות, אני לא יודעת אם זה ישפיע על המרקם אבל אפשר לנסות להפחית ל-3 כפות גדושות ולהוסיף 2 כפות מים.
תודה רבה 🙂
שלום,
האם ניתן להכין במיקרוגל במקום בתנור?
אם כן כמה זמן לשים כל כוס?
לא ניסיתי אבל מישהי שיתפה בתגובות שהכינה. בין 40 שניות לדקה.
שימי לב שבמיקרוגל אפשר להכניס רק כוס מזכוכית או חרסינה.
היי אני עשיתי במיקרו הייתי צריכה לשים שתים וחצי דקות אבל יצאה מושלם
תודה על המתקון הקליל והטעים❤️
❤️❤️
היי, האם ניתן לעשות במנג’טים של אלומיניום שעושים בהם מאפינס או חייב כוס חרסינה?
כן אפשר:)
הי
אפשר להחליף את השחר בנוטלה?
כן אפשר.
היי, יעבוד גם עם קמח תופח?
כן אבל המרקם יהיה יותר “עוגתי” ופחות כמו סופלה.
עשינו במיקרוגל יצא נורא טעים תודה רבה!
שמחה לשמוע❤️
כמה זמן חיממת במיקרוגל?
היי אפרת
אפשר להשתמש בשוקולד שחור פרווה?
אני חושבת שהחלבי יותר טעים אבל אפשר:)
שבת שלום!
האם אפשרי לחמל על הפלטה?
אני חושבת שכן.
אפשר להכין במיקרו? אם כן, כמה זמן?
אני חושבת שכן.
בין 40 שניות לדקה.
ילך טוב עם ריבת חלב (פרוה) במקום השוקולד?
[זה מה שיש בבית עכשיו…]
היי רבקי,
האמת שאני לא יודעת. לא ניסיתי:)
אהבתי את הכנות…
נראה לי שאנסה בכל אופן ,
תודה
אשמח אם תחזרי לעדכן🙂
ניסיתי ויצא מעולה!!
צבע כתום יפה (אין לי תמונה, חבל)
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה רבקי
לא הבנתי האם אופים ב4 כוסות נפרדות?…
הכמות מספיקה ל-4 כוסות קטנות.
יצא מושלם!! תודה רבה על השיתוף 💗
נראה טעים🙂
תודה לך על השיתוף!
היי,
ללא אבקת אפיה? או קמח תופח?
לא. קמח רגיל.
היי אפרת
מה אפשרי במקום השוקלד
קקאו עם סילאן
למשל אפשרי ?
תודה מראש .
היי עינת,
לא בטוחה אם יעבוד טוב במקרה הזה.
תכיני את המתכון הזה- עוגה בכוס