זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
רכיבים
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים
רבע כוס (50 ג’) סוכר
2 כפות דבש או מייפל
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
שליש כוס + כף (90 מ”ל) מיץ תפוזים
לערבב בקערית: כוס (140 ג’) קמח לבן, כפית אבקת אפיה, רבע כפית אבקת קינמון, 2 כפות שיבולת שועל דקה, 2 כפות קוקוס, רבע כוס אגוזי מלך קצוצים (אפשר לשלב עם שקדים גרוסים), 2 כפות שוקולד צ’יפס מריר, 1-2 כפות צימוקים או חמוציות מיובשות (לא חובה)
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בעזרת מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים דבש, שמן, מיץ ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד לתערובת אחידה.
-יוצקים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
היי אפרת,
האם אפשר להשתמש בגרנולה מוכנה?
1 כוס קמח + 2 כוסות גרנולה מוכנה?
להוריד מהסוכר? אם כן כמה?
תודה רבה
היי דריה,
לגבי גרנולה מוכנה, לא ניסיתי אבל אני מניחה שיותר ירגישו אותה בעוגה כי שיבולת השועל בגרנולה מוכנה היא עבה ולא דקה.
אם בכל זאת את רוצה לנסות אז שימי בערך 3/4 כוס (2 כוסות זה הרבה).
העוגה במתיקות מעודנת אז לשיקולך. לא הייתי מורידה יותר מכף סוכר.
העוגות נהדרות…עוגת בריאות רכה וטעימה הכנתי ואהבתי .ישר כוח …החלפתי בקמח כוסמין שיהיה מושלם !
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
איך אני עושה אותה יותר גדולה שתתאים לתבנית עגולה חד פעמית גדולה? האם אני מכפילה את הכמויות לכל המצרכים או משלשת? תודה
באיזה קוטר התבנית?
אם זו תבנית בקוטר 24 תכפילי כמויות פי 2, אם בקוטר 26- פי 3 ואם בקוטר 28- פי 4.
נזכרתי לחזור רגע לפני שבת להודות לך על המתכון המושלם הזה 🙂 זה הולך לענג לנו את השבת!
תודה רבה ושבת שלום!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤
שלום לך,
אולי תוכלי לעזור לי, מה עושים עם עוגה בחושה שלא שמו לה בטעות אבקת אפייה?
יכולה לשמש כבסיס לעוגת גבינה?
מה עוד בבקשה?
תודה ושבת שלום ומבורכת!
היי,
העוגה יכולה לשמש כתחתית לעוגת גבינה אם היא יצאה ממש נמוכה. אפשר גם להכין ממנה פודינג לחם או כדורי שוקולד.
לפודינג לחם: יש לחתוך את העוגה לקוביות בינוניות ולהניח בתבנית בינונית מלבנית משומנת.
לפזר מעל מטבעות או קוביות שוקולד, או שוקולד צ’יפס, או אם מעדיפים – פירות יבשים כמו צימוקים.
לערבב בקערה נפרדת 300 מ”ל חלב, 100 מ”ל שמנת מתוקה, 40 גרם סוכר דק, ו-2 ביצים.
לצקת את תערובת הביצים על העוגה בתבנית, לפזר מעל 2 כפות סוכר חום, ולאפות כ-40-30 דקות על-160 מעלות עד שהמאפה שחום אך עדיין רוטט קצת.
יצא ממש טעים 😋 !! תודה😍
הכנתי בלי שוקולד, והוספתי שקדים ומשמש.
שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה ממש❤
תודה שחזרת לשתף😊
האם אפשר להמיר את הדבש בסילון?
כן, אפשר להשתמש בסילאן (זה ישפיע מעט על צבע העוגה).
האם אפשר לשים קמח שיבולת שועל במקום שיבולת שועל דקה?
היי,
קמח שיבולת שועל לא יהיה תחליף מוצלח לשיבולת שועל.
אפשר לוותר על השיבולת שועל אם אין לך.
קמח ללא גלוטן יעבוד?
היי,
לא ניסיתי בעצמי אבל אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו תמי/מולינו/כרגיל…
העוגה נראית מעולה וגם יחסית בריאה.
יש אפשרות להפוך אותה לבריאה יותר?(קמח שקדים או כוסמין מלא, ללא סוכר וכדו’)
תודה מראש ותודה על כל המתכונים המעולים תמיד!
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר להשתמש בתחליף סוכר ואפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא, אם כי המרקם ישתנה מעט. עם קמח שקדים אני לא בטוחה שיצא מוצלח.
בהצלחה🌻
בוקר טוב (:
המתכון נראה מצויין! אין על המתכונים שלך, מה שאני מכינה יוצא מעולה!!
רציתי לשאול, יש אפשרות להפוך את המתכון ל’בריא’ יותר? להמיר סוכר לבן בחום וקמח לבן בכוסמין? או שזה יהרוס
היי,
שמחה שאהבת את המתכון ושאת נהנית מהאתר🙂
אפשר להשתמש בקמח כוסמין ובסוכר חום. (המרקם מעט ישתנה).
נראה מקסים.
מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים? אפשרי מים?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר לשים חלב/חלב סויה או מים מעורבבים עם כפית מיץ לימון.