זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
תבנית אלומיניום מלבנית בגודל 30X20
מצרכים:
250 גרם ביסקוויט ללא גלוטן של אסם (1+1/4 חבילה) מפוררים
100 גרם חמאה
2 חבילות שמנת מתוקה (סה”כ 500 גרם)
1/2 כוס חלב
1/4 כוס סוכר
חבילת אינסטנט פודינג וניל (95 גרם)
500 גרם גבינה לבנה
לקישוט: פירורי ביסקוויטים (לא חובה)
אופן הכנה:
-ממסים את החמאה במיקרוגל ומערבבים בקערה עם פירורי הביסקוויטים. מהדקים שכבה אחידה בתחתית התבנית.
-מקציפים בקערה את שאר המצרכים (מלבד הגבינה) עד לקבלת קצפת יציבה.
-מקפלים היטב ובעדינות את הגבינה עם הקצפת.
-מעבירים את התערובת לתבנית (מעל פירורי הביסקוויט) ומשטחים לגובה אחיד. מפזרים מעל פירורי ביסקוויטים.
-מניחים במקרר ל-6 שעות לפחות.
עוגת גבינה ללא גלוטן, עוגה ללא גלוטן, עוגות ללא גלוטן, עוגת גבינה ללא קמח
הי רציתי לדעת אם ישלך מתכון לעוגת גבינה ללא גלוטן שלא צריך לאפות בתנור?
מתכון שהוא שונה מהמתכון הזה?
כי זאת עוגת גבינה ללא גלוטן ללא אפיה.
תודה! איך מפוררים את הביסקוויטים?
בשקית או קערה עם פטיש שניצלים או כוס הפוכה.
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס?
אם כן מהי הכמות בגרמים? תודה
היי,
אפשר- 100 גרם.
האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?
היי,
פחות כדאי, אבל אפשר להקפיא.
היי
חייבת לומר לך שכל המתכונים שלך קלילים ועושים חשק להכנס למטבח .. תודה רבה רבה
לגבי השמנת מתוקה.. יש אפשרות להחליף בקרם קוקוס ?
היי אילנית,
קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
אפשר להמיר בקרם קוקוס (למרות שלדעתי שמנת מתוקה משתלבת יותר טוב עם גבינה).
כדי להקציף קרם קוקוס בצורה מוצלחת יש לשים אותו במקרר כל הלילה ולהקציף רק את החלק הלבן הסמיך. את הנוזל המימי יותר יש לשפוך.
יום מקסים 🌷
בהמשך לשאלה הקודמת: האם בטוסטר אובן הזמן והטמפרטורה משתנים? תודה
היי שרה,
העוגה הזאת היא ללא אפיה (בלי קשר מומלץ לקרוא לגבי אפיה בטוסטר אובן).
אפשר להכין בתבניות מאפינס אישיות מקרטון.
שבוע נפלא 🙂
שלום, האם אפשר לאפות בתבניות מאפינס אישיות מקרטון?
האם ניתן להתאים כמויות לתבנית מלבנית גדולה יותר ? ( לגן)
היי תמי,
לתבנית ענקית (בגודל של התנור) יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
לתבנית מלבנית בינונית בגודל 25X32 יש להכפיל כמויות ב1.5 (375 גרם ביסקוויטים, 150 גרם חמאה, 3 מיכלי שמנת, 3/4 כוס חלב, שליש כוס סוכר, חבילה וחצי פודינג וניל, 750 גרם גבינה לבנה, ביסקוויטים מפוררים לקישוט).
יצא מעולה! עשיתי עם בסקוויטים ללא גלוטן. נטרף כל כך קל ופשוט באמת 10 דקות וזכתה להמון מחמאות.
תודה על מתכונים מעולים. האתר הראשון שאני מחפשת בו מתכונים
תודה אורלי! כיף לשמוע 🙂
היי 🙂
האם אפשר להשתמש בפיצפוצי אורז או בשקדים טחונים במקום הביסקוויטים? ואיזה כמות אם כן?
תודה 🙂
היי תמר,
אני מניחה שאפשר ואפילו מומלץ לשלב פצפוצי אורז עם שקדים טחונים. כדי להוסיף טעם לתחתית מומלץ להמיס את החמאה עם כ-50 גרם שוקולד לבן או שוקולד חלב ואז לערבב עם הפצפוצים והשקדים.
הכמות צריכה להיות בסביבות 3 כוסות.
בהצלחה 🙂
אפשר להכין את זה בתבנית אינגליש קייק מסיליקון?
היי משה,
הכמות מתאימה לתבנית בינונית בגודל 20X30 כך שתבנית אינגליש קייק תהיה קטנה מידי.
היי אפרת,
רציתי לדעת מה אפשר לשים במקום שמנת מתוקה?
וכמה כפות פודינג וניל לשים? כי יש לי קופסא של קילו…
תודה על הכל
היי אוריה,
לצערי במקרה הזה לא מומלץ לוותר על השמנת המתוקה. זה מה שעושה את כל המרקם.
שימי 5 כפות אינסטנט פודינג.
המשך יום מקסים 🙂
שאלה- האם אפשרי בתבנית 24?
כן גלית, אפשר.