זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
תבנית מלבנית בגודל 30X20
300 גרם בישקוטים
לקרם גבינה/קצפת:
2 מיכלי שמנת מתוקה 38% (500 מ”ל)
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש כוס (80 מ”ל) חלב קר
קפה לטבילת הבישקוטים:
כפית גדושה אבקת נס קפה
1 כפית גדושה סוכר
חצי כוס (120 מ”ל) מים חמים
חצי כוס (120 מ”ל) חלב
למילוי: ממרח שוקולד השחר
–מקציפים בקערה שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג, חלב וסוכר עד לקבלת קצפת יציבה (מומלץ להכניס את מיכלי השמנת למקפיא למשך 10 דקות לפני ההקצפה). שומרים במקרר.
–מערבבים בצלחת עמוקה: כפית גדושה אבקת נס קפה, כפית גדושה סוכר, חצי כוס מים חמים ומערבבים עד להמסה מלאה של הסוכר. מוסיפים חלב ומערבבים.
–טובלים כמחצית מהבישקוטים בקפה משני הצדדים (טבילה קצרה ומהירה) ומסדרים שכבה בתבנית. מעל יוצקים מחצית מהקרם ומשטחים בצורה אחידה. מעל הקרם מזלפים ממרח שוקולד השחר.
-טובלים בקפה את הבישקוטים שנותרו ומסדרים שכבה מעל השוקולד. יוצקים את הקרם שנותר מעל הבישקוטים, משטחים ומזלפים פסים של ממרח שוקולד. בעזרת קיסם יוצרים דוגמאות.
– עוטפים בנייר כסף או ניילון נצמד ושומרים במקרר לפחות 6 שעות (עדיף להכין יום לפני).
- פחזניות קצפת והשחר |
- בורקס השחר |
- חיתוכיות בייגלה |
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- קינוח גבינה והשחר |
- כדורי השחר
היי אפרת, התבלבלתי וקניתי שמנת להקצפה 38% ולא שמנת מתוקה. להשתמש או עדיף שאקנה את המתוקה?
והאם צריך 2 מיכלים של 500 או בסך הכול 500?
זה מעולה מה שקנית.
צריך סה”כ 500 גרם. אפשר להשתמש בשני מיכלים של 250 מ”ל.
תודה רבה לך!
מתוך חיפוש ברשת הבנתי אחרת: ש”שמנת להקצפה”היא לא מתוקה בכלל ושההרכב שלה שונה משמנת מתוקה, אבל סומכת עלייך אלופה : )
בס”ד
היי
מה אפשר לעשות כדי שהעבודה תצא פחות מתוקה?
**העוגה
אפשר להפחית מכמות הסוכר:)
אני רוצה תבנית אינגליש אחת
חצי כמות יילך?
כן🙂
למה דוקא שוקולד השחר?
כי הוא טעים אבל אפשר להשתמש בכל ממרח שאוהבים🙂
כי הוא טעים.
יקירה את אלופה !
הכנתי פרווה – עם שמנת צמחית ,חלב שקדים וממרח השחר פרווה ולשמנת הוספתי גרדת לימון וואו יצא טעים בטרוף ! כולם התלהבו
תודה רבה על מתכון מעולה !
שבת שלום
נתפלל לימים שקטים ובשורות טובות 🙏
היי גנית,
שמחה שיצא טעים:)
תודה לך שחזרת לשתף💜
היי אפרת אפשר להכין עם שמנת מתוקה 32 אחוז? כי פחות אהבתי את הטעם של ה38 אחוז
כן אפשר:)
תודה רבה ❤️
הי אפרת, האם אפשר להשתמש בשוקולד נוטלה, או שוקןלד מריר, ואם כן מה הכמויות?
כן בטח. אם זה נוטלה – אותה כמות שרשומה במתכון.
אם זה שוקולד מריר אז להמיס 100 גרם עם שליש כוס שמנת מתוקה.
הי אפרת,
מה זה בישקוטים?
תודה
בישקוטים הם כמו אצבעות ספוג.
מצרפת תמונה.
ברגע שמרטיבים אותם הם מקבלים מרקם של עוגה.
זה מרגיש אפוי מבלי שאפית את זה:)
בשקויט זה בסקוויט עוגיית פטיבר
יש ביסקוויטים שזה פתי בר.
ויש בישקוטים שזה משהו אחר. קוראים לזה גם “לשונות חתול” וזה אצבעות ספוג.
אפשר להכין את העוגה הזו גם עם ביסקוויטים רגילים אבל יותר טעים ומיוחד עם בישקוטים.
הבנתי תודה!