שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: 22 עוגיות שלג

סוג: חלבי/פרווה

רכיבים

כוס (140 ג’) קמח לבן

חצי כוס (50 ג’) קמח שקדים

רבע כוס (30 ג’) אבקת סוכר

קמצוץ מלח

50 גרם חמאה/מרגרינה רכה בטמפ’ החדר

רבע כוס (60 מ”ל) שמן

חצי כפית תמצית וניל

חצי כפית תמצית שקדים (אפשר לוותר)

חצי כפית גרידת לימון

לציפוי: אבקת סוכר

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

-בעזרת מיקסר ידני מערבבים את החמאה, השמן, תמצית וניל, תמצית שקדים, אבקת הסוכר, קמצוץ מלח וגרידת לימון.

-מוסיפים קמח לבן וקמח שקדים ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית. לשים מעט עם הידיים עד לקבלת תערובת בצקית רכה ואחידה.

-יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר כ-2.5 ס”מ ומניחים במרווחים על נייר האפיה.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 14-15 דקות.

-מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר לגמרי (העוגיות יוצאות מאוד רכות ונעשות פריכות לאחר קירור).

-לאחר שהעוגיות התקררו מגלגלים אותן באבקת סוכר.

טיפים והערות

נתקעתם בלי קמח שקדים? אפשר להשתמש בחצי כוס אגוזים טחונים דק.

 

עוגיות כדורי שלג

ראו גם
סלט קיסרסלט קיסר
סלט בורגול עם בטטה סלט בורגול עם בטטה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מיכל (12:27 7.08.2024)

היי,
אפשר להחליף קמח שקדים בשקדים טחונים.
והאם אפשר להחליף שמן במקום מרגרינה
תודה!
אוהבת מאד את המתכונים שלך…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:30 7.08.2024)

לגבי השקדים אפשר.
יותר מוצלח עם מרגרינה/חמאה אבל אפשר גם לשים קצת פחות מרבע כוס שמן במקום.

avatar
תמרה (08:37 29.03.2024)

יצאו מעולה. תודה רבה על המתכון 🙏
כלום עבודה ומאוד טעים 😋

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:39 29.03.2024)

תודה לך שחזרת לעדכן🙂

avatar
שרית (14:43 22.09.2023)

אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס? אם כן באיזה חלק שלו להשתמש, מוצק או נוזל וכמה.
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:43 23.09.2023)

היי
ניתן להשתמש ב50 גרם החלק המוצק של שמן קוקוס.

avatar
שרית (01:18 27.09.2023)

בסוף הכנתי עם נטורינה ויצא מעולה!
רציתי לשאול,
את האבקת סוכר בסוף-פידרתי ולא גלגלתי. משום מה זה לא זרם, או שלא התכסה באבקה או שנדבקו גושים, אז החלטתי לפדר עם מסננת.
כרגע ארזתי בקופסא אטומה.
לדעתך, זה ישרוד הקפאה או שאצטרך לפדר מחדש?
או שאולי עדיף לא להקפיא בכלל ולהשאיר על השיש, רציתי את זה לחול המועד.
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:43 27.09.2023)

היי
עדיף לא להקפיא אם פיזרת אבקת סוכר, אבל אפשר אם מדובר על משך ארוך.

avatar
אהבתי!!!! (16:25 14.07.2023)

הי אפרת!
האם אני יכולה להוסיף גם סוכר וניל בציפוי?
תודה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:33 14.07.2023)

היי
אפשר, זה ישנה את המראה המושלג(:

avatar
יעל דימנשטיין (15:00 10.07.2023)

יצא מווושלם!
ממש טעים!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:19 10.07.2023)

כיף לשמוע!
תודה על השיתוף❤

avatar
חובבת מתכונים טעימים וקלילים (22:36 11.06.2023)

במה אפשר להמיר את החמאה במידה ואין לי שמן קוקוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:44 12.06.2023)

אפשר לשים מחמאה/מזולה.

avatar
רמי (20:31 28.03.2023)

היי
במה אפשר להחליף את הקמח הלבן כדי להתאים את המתכון לפסח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:58 28.03.2023)

היי,
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו תמי/כרגיל/מולינו וכדומה.
המרקם והטעם מעט ישתנו.

avatar
אנונימית אוהבת (17:25 16.02.2023)

אפשר לשים שמן קוקוס\רגיל (קנולה) במקום חמאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:16 16.02.2023)

אפשר לשים שמן קוקוס. שמן קנולה פחות מומלץ.

avatar
שילת חדד (17:54 5.02.2023)

האם העוגיות גדלות במהלך האפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:37 5.02.2023)

העוגיות תופחות מעט באפייה.

avatar
נאוה (08:29 13.01.2024)

האם הן תופחות גם ללא אבקת אפיה או סודה לשתיה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:34 13.01.2024)

ממש מעט. הן לא עוגיות שאמורות לתפוח.

avatar
שילת חדד (16:44 5.02.2023)

אין לי אבקת סוכר, ניתן לשים במקומה סוכר שנטחן במכתש ועלי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:34 5.02.2023)

לא ניסיתי אבל אמור להיות אפשרי (אם כי ייקח קצת זמן).

avatar
אביגיל (14:30 10.04.2023)

אפשר לטחון את הסוכר בבלנדר ומתקבלת אבקת סוכר. [ניסיתי פעם כשנתקעתי בלי אבקת סוכר ויצא ממש כמו אבקת סוכר קנויה (גם במרקם וגם בטעם)]

avatar
שילת חדד (16:25 5.02.2023)

למה חשוב דווקא מיקסר ידני ולא חשמלי? מה ההבדל ביניהם?
(פשוט יש לי רק חשמלי..)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:26 5.02.2023)

אפשר גם מיקסר חשמלי, כתבתי ידני כי להרבה אנשים זה המיקסר הזמין(:

avatar
מישהי שאוהבת את המתכונים שלך (15:59 22.11.2022)

שלום אפרת הצדקת,
תודה על המתכונים המהממים שלך:)
רציתי לשאול למה צריך לגלגל את העוגיות באבקת סוכר אחרי שמוציאים אותן מהתנור?
האם אפשר לעשות את זה לפני ההכנסה לתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:45 22.11.2022)

היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
אבקת הסוכר מוסיפה למראה ולטעם.
אם תגלגלי את העוגיות באבקת סוכר לפני האפייה הוא לא יישאר בצורה יפה כמו לאחר האפייה.

avatar
אנונימי (02:33 17.08.2022)

היי אפרת.
תודה על המתכון. הכנתי אותו לבית והוא היה מגניב!!!!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:41 17.08.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף😊

avatar
ר. (15:21 24.07.2022)

במה ניתן להחליף את הקמח שקדים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:34 24.07.2022)

היי,
אפשר להוסיף עוד שליש כוס קמח במקום השקדים, אך המרקם ישתנה מעט.

avatar
itzik30 (13:24 13.06.2022)

תודה על המתכון, האם ניתן לטחון שקדים במטחנה ולהשתמש? או שעדיף קמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:48 13.06.2022)

היי,
קמח שקדים= שקדים טחונים לאבקה, לכן אם יש לך מטחנה טובה שטוחנת ממש דק אפשר להשתמש בה.

avatar
מירה (13:19 7.06.2022)

האם ניתן להחליף את הקמח הלבן בקמח ללא גלוטן כלשהו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:52 7.06.2022)

היי,
לא ניסיתי בעצמי, אבל מניחה שיצא טוב גם עם קמח ללא גלוטן כמו תמי או כרגיל.

avatar
יסכה (18:57 25.05.2022)

שלום,
מכינה את העוגיות פעם שניה, נהנית מאוד, תודה.
יש לך מושג מה הסיבה לכך שכאשר אני יוצרת כדורים העוגיה מתפרקת לי?
יש לציין שערבבתי את השמן וכו’ בכף, והשתמשתי בנטורינה.
תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:19 25.05.2022)

היי,
שמחה ממש שאהבת את המתכון(:
האם את מדייקת בכמויות ומשתמשת בכוס מדידה?
יכול להיות שאת משתמשת בשקדים טחונים, והטחינה אינה דקה כמו שצריך בקמח שקדים?

avatar
יסכה (20:03 26.05.2022)

משתמשת בקמח שקדים, עם כוס כמו שלך, בלי פסי מדידה, אבל מדייקת בכמויות, זה פעם ראשונה שקורה לי כזה דבר במתכונים שלך.
אבל הן יצאו מושלמות, אז לא נורא…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:37 26.05.2022)

מעולה, זה הכי חשוב(:
תודה שחזרת לשתף!

avatar
Avi (16:58 20.05.2022)

מעולות
חוסל לפני שצולם
הולך להכין עוד פעם..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:49 20.05.2022)

שמחה מאד שיצא מוצלח והתחסל(: תודה על השיתוף🌺

avatar
יופי (15:08 13.05.2022)

ממליצה להכפיל כמויות

עוגיות כדורי שלג
avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:32 13.05.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח! העוגיות נראות ממש מעולה, תודה על השיתוף🌺

avatar
שרה (23:20 12.05.2022)

הכנתי, יצאו מעולות, נימוחות, וכמות החמאה לא גדולה כך שהן לא כבדות כמו כל מתכוני העוגיות בסגנון.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:00 13.05.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף🌺

avatar
שנה (16:25 12.05.2022)

היי אפרת ניראה ממש טוב!!!
אפשר לשים שמן במקום חמאה/מרגרינה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:21 12.05.2022)

היי,
שמחה שהמתכון מצא חן בעינייך(:
לא ממליצה להמיר את החמאה בשמן, הבצק והמרקם של העוגייה ישתנו.
אם אין אפשרות אחרת אפשר לנסות להגדיל את כמות השמן לחצי כוס (לא ניסיתי בעצמי כך שלא בטוחה איך יצא).

avatar
שנה (20:42 12.05.2022)

היי אפרת הכנתי בסוף עם מחמאה ויצא מושלם!!!

עוגיות כדורי שלג
avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:05 12.05.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺

avatar
תהילה (16:04 28.08.2022)

עוגיות מושלמות, נחטפו. מומלץ להכפיל כמויות. אני הכנתי עם שמן.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:10 28.08.2022)

שמחה שיצא מוצלח גם עם שמן❤
תודה שחזרת לשתף😊

avatar
jjh (16:06 12.05.2022)

במה אפשר להמיר את המרגרינה? והאם אפשר להשתמש בשקדים טחונים במקום קמח שקדים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:17 12.05.2022)

היי,
אפשר להשתמש בחמאה או בשמן קוקוס מוצק (יש לקרר את הפחית במקרר למשך לילה על מנת שהחלק המוצק ייפרד מהנוזל).
קמח שקדים= שקדים טחונים הכי דק.
בהצלחה!

avatar
גילה (22:38 17.12.2023)

קרם קוקוס? את לא מתכוונת לשמן קוקוס?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:57 17.12.2023)

כן, לשמן קוקוס.

avatar
גילה (12:09 8.01.2024)

שוב אני… רק רוצה לדייק
קרם קוקוס הוא נוזל לבן ושומני, שבקירור נפרד לקרם סמיך + מים. מראה דומה לקצפת צמחית, וגם יכול לשמש לה תחליף.
שמן קוקוס הוא נוזל צהבהב בצנצנת (נראה כמו שמן רגיל) אך בקור הוא הופך ללבן ומוצק כמעט כמו שעוות נר (תלוי בטמפרטורה, בחורף גם בארון). הוא משמש תחליף לחמאה-מרגרינה-שומן מוצק. את מתכוונת להשתמש בשמן בצורתו המוצקה יחסית.
איזה כיף שאת מגיבה מהר ומנסה תמיד לעזור!

avatar
נילי (15:10 12.05.2022)

היי,
האם ניתן לשים חצי כוס קמח לבן וכוס קמח שקדים?( הכוונה יותר מקמח שקדים)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:16 12.05.2022)

היי,
יתכן ואפשר, לא ניסיתי בעצמי. הבצק והמרקם של העוגייה ישתנו.
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה(:

avatar
דנה (09:44 12.05.2022)

שלום אפרת, האם ניתן להכין את המתכון גם בלי מיקסר ידני?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:04 12.05.2022)

היי,
אם אין לך מיקסר את יכולה להכין במעבד מזון או עם מטרפה ידנית.

avatar
אודליה (20:06 11.05.2022)

ערב טוב אפרת, העוגיות נראות מעולה! האם אפשר לוותר על גרידת הלימון (לא משתמשת מטעם כשרות)? אולי אפשר לשים במקום כמה טיפות של מיץ לימון?? תודה רבה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:12 11.05.2022)

היי,
איזה כיף לשמוע שאהבת את המתכון!
אין בעיה לוותר על גרידת לימון. אם את רוצה טעם לימוני עדין את יכולה להוסיף כחצי כפית מיץ לימון.

avatar
אודליה (16:23 30.05.2022)

היי אפרת, לא הכנתי עדיין, יש הרבה מתכונים ולא עומדת בקצב 🤭 מקווה להכין לשבועות! שאלה לי, האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה, ואם כן, מה עושים אם הוא הפך לנוזלי וכבר לא מוצק?? תודה רבה 💞

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:11 30.05.2022)

היי,
אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה, תכניסי למקרר למשך לילה על מנת שהחלק המוצק יתגבש וייפרד מהנוזל.
בהצלחה🌺

avatar
יעל (21:15 9.05.2022)

היי אפרת, במה אפשר להחליף את קמח השקדים? או שניתן לוותר עליו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:51 9.05.2022)

היי,
אפשר להוסיף עוד שליש כוס קמח במקום השקדים, אך המרקם ישתנה מעט.

לקריאת כל התגובות