זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 22 עוגיות שלג
סוג: חלבי/פרווה
כוס (140 ג’) קמח לבן
חצי כוס (50 ג’) קמח שקדים
רבע כוס (30 ג’) אבקת סוכר
קמצוץ מלח
50 גרם חמאה/מרגרינה רכה בטמפ’ החדר
רבע כוס (60 מ”ל) שמן
חצי כפית תמצית וניל
חצי כפית תמצית שקדים (אפשר לוותר)
חצי כפית גרידת לימון
לציפוי: אבקת סוכר
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-בעזרת מיקסר ידני מערבבים את החמאה, השמן, תמצית וניל, תמצית שקדים, אבקת הסוכר, קמצוץ מלח וגרידת לימון.
-מוסיפים קמח לבן וקמח שקדים ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית. לשים מעט עם הידיים עד לקבלת תערובת בצקית רכה ואחידה.
-יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר כ-2.5 ס”מ ומניחים במרווחים על נייר האפיה.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 14-15 דקות.
-מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר לגמרי (העוגיות יוצאות מאוד רכות ונעשות פריכות לאחר קירור).
-לאחר שהעוגיות התקררו מגלגלים אותן באבקת סוכר.
נתקעתם בלי קמח שקדים? אפשר להשתמש בחצי כוס אגוזים טחונים דק.
היי,
אפשר להחליף קמח שקדים בשקדים טחונים.
והאם אפשר להחליף שמן במקום מרגרינה
תודה!
אוהבת מאד את המתכונים שלך…
לגבי השקדים אפשר.
יותר מוצלח עם מרגרינה/חמאה אבל אפשר גם לשים קצת פחות מרבע כוס שמן במקום.
יצאו מעולה. תודה רבה על המתכון 🙏
כלום עבודה ומאוד טעים 😋
תודה לך שחזרת לעדכן🙂
אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס? אם כן באיזה חלק שלו להשתמש, מוצק או נוזל וכמה.
תודה
היי
ניתן להשתמש ב50 גרם החלק המוצק של שמן קוקוס.
בסוף הכנתי עם נטורינה ויצא מעולה!
רציתי לשאול,
את האבקת סוכר בסוף-פידרתי ולא גלגלתי. משום מה זה לא זרם, או שלא התכסה באבקה או שנדבקו גושים, אז החלטתי לפדר עם מסננת.
כרגע ארזתי בקופסא אטומה.
לדעתך, זה ישרוד הקפאה או שאצטרך לפדר מחדש?
או שאולי עדיף לא להקפיא בכלל ולהשאיר על השיש, רציתי את זה לחול המועד.
תודה רבה
היי
עדיף לא להקפיא אם פיזרת אבקת סוכר, אבל אפשר אם מדובר על משך ארוך.
הי אפרת!
האם אני יכולה להוסיף גם סוכר וניל בציפוי?
תודה מראש!
היי
אפשר, זה ישנה את המראה המושלג(:
יצא מווושלם!
ממש טעים!!!
כיף לשמוע!
תודה על השיתוף❤
במה אפשר להמיר את החמאה במידה ואין לי שמן קוקוס?
אפשר לשים מחמאה/מזולה.
היי
במה אפשר להחליף את הקמח הלבן כדי להתאים את המתכון לפסח?
היי,
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו תמי/כרגיל/מולינו וכדומה.
המרקם והטעם מעט ישתנו.
אפשר לשים שמן קוקוס\רגיל (קנולה) במקום חמאה?
אפשר לשים שמן קוקוס. שמן קנולה פחות מומלץ.
האם העוגיות גדלות במהלך האפייה?
העוגיות תופחות מעט באפייה.
האם הן תופחות גם ללא אבקת אפיה או סודה לשתיה?
ממש מעט. הן לא עוגיות שאמורות לתפוח.
אין לי אבקת סוכר, ניתן לשים במקומה סוכר שנטחן במכתש ועלי?
לא ניסיתי אבל אמור להיות אפשרי (אם כי ייקח קצת זמן).
אפשר לטחון את הסוכר בבלנדר ומתקבלת אבקת סוכר. [ניסיתי פעם כשנתקעתי בלי אבקת סוכר ויצא ממש כמו אבקת סוכר קנויה (גם במרקם וגם בטעם)]
למה חשוב דווקא מיקסר ידני ולא חשמלי? מה ההבדל ביניהם?
(פשוט יש לי רק חשמלי..)
אפשר גם מיקסר חשמלי, כתבתי ידני כי להרבה אנשים זה המיקסר הזמין(:
שלום אפרת הצדקת,
תודה על המתכונים המהממים שלך:)
רציתי לשאול למה צריך לגלגל את העוגיות באבקת סוכר אחרי שמוציאים אותן מהתנור?
האם אפשר לעשות את זה לפני ההכנסה לתנור?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
אבקת הסוכר מוסיפה למראה ולטעם.
אם תגלגלי את העוגיות באבקת סוכר לפני האפייה הוא לא יישאר בצורה יפה כמו לאחר האפייה.
היי אפרת.
תודה על המתכון. הכנתי אותו לבית והוא היה מגניב!!!!!!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף😊
במה ניתן להחליף את הקמח שקדים?
היי,
אפשר להוסיף עוד שליש כוס קמח במקום השקדים, אך המרקם ישתנה מעט.
תודה על המתכון, האם ניתן לטחון שקדים במטחנה ולהשתמש? או שעדיף קמח
היי,
קמח שקדים= שקדים טחונים לאבקה, לכן אם יש לך מטחנה טובה שטוחנת ממש דק אפשר להשתמש בה.
האם ניתן להחליף את הקמח הלבן בקמח ללא גלוטן כלשהו?
היי,
לא ניסיתי בעצמי, אבל מניחה שיצא טוב גם עם קמח ללא גלוטן כמו תמי או כרגיל.
שלום,
מכינה את העוגיות פעם שניה, נהנית מאוד, תודה.
יש לך מושג מה הסיבה לכך שכאשר אני יוצרת כדורים העוגיה מתפרקת לי?
יש לציין שערבבתי את השמן וכו’ בכף, והשתמשתי בנטורינה.
תודה רבה.
היי,
שמחה ממש שאהבת את המתכון(:
האם את מדייקת בכמויות ומשתמשת בכוס מדידה?
יכול להיות שאת משתמשת בשקדים טחונים, והטחינה אינה דקה כמו שצריך בקמח שקדים?
משתמשת בקמח שקדים, עם כוס כמו שלך, בלי פסי מדידה, אבל מדייקת בכמויות, זה פעם ראשונה שקורה לי כזה דבר במתכונים שלך.
אבל הן יצאו מושלמות, אז לא נורא…
מעולה, זה הכי חשוב(:
תודה שחזרת לשתף!
מעולות
חוסל לפני שצולם
הולך להכין עוד פעם..
שמחה מאד שיצא מוצלח והתחסל(: תודה על השיתוף🌺
ממליצה להכפיל כמויות
איזה כיף שיצא מוצלח! העוגיות נראות ממש מעולה, תודה על השיתוף🌺
הכנתי, יצאו מעולות, נימוחות, וכמות החמאה לא גדולה כך שהן לא כבדות כמו כל מתכוני העוגיות בסגנון.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף🌺
היי אפרת ניראה ממש טוב!!!
אפשר לשים שמן במקום חמאה/מרגרינה?
היי,
שמחה שהמתכון מצא חן בעינייך(:
לא ממליצה להמיר את החמאה בשמן, הבצק והמרקם של העוגייה ישתנו.
אם אין אפשרות אחרת אפשר לנסות להגדיל את כמות השמן לחצי כוס (לא ניסיתי בעצמי כך שלא בטוחה איך יצא).
היי אפרת הכנתי בסוף עם מחמאה ויצא מושלם!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺
עוגיות מושלמות, נחטפו. מומלץ להכפיל כמויות. אני הכנתי עם שמן.
שמחה שיצא מוצלח גם עם שמן❤
תודה שחזרת לשתף😊
במה אפשר להמיר את המרגרינה? והאם אפשר להשתמש בשקדים טחונים במקום קמח שקדים
היי,
אפשר להשתמש בחמאה או בשמן קוקוס מוצק (יש לקרר את הפחית במקרר למשך לילה על מנת שהחלק המוצק ייפרד מהנוזל).
קמח שקדים= שקדים טחונים הכי דק.
בהצלחה!
קרם קוקוס? את לא מתכוונת לשמן קוקוס?
כן, לשמן קוקוס.
שוב אני… רק רוצה לדייק
קרם קוקוס הוא נוזל לבן ושומני, שבקירור נפרד לקרם סמיך + מים. מראה דומה לקצפת צמחית, וגם יכול לשמש לה תחליף.
שמן קוקוס הוא נוזל צהבהב בצנצנת (נראה כמו שמן רגיל) אך בקור הוא הופך ללבן ומוצק כמעט כמו שעוות נר (תלוי בטמפרטורה, בחורף גם בארון). הוא משמש תחליף לחמאה-מרגרינה-שומן מוצק. את מתכוונת להשתמש בשמן בצורתו המוצקה יחסית.
איזה כיף שאת מגיבה מהר ומנסה תמיד לעזור!
היי,
האם ניתן לשים חצי כוס קמח לבן וכוס קמח שקדים?( הכוונה יותר מקמח שקדים)
היי,
יתכן ואפשר, לא ניסיתי בעצמי. הבצק והמרקם של העוגייה ישתנו.
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה(:
שלום אפרת, האם ניתן להכין את המתכון גם בלי מיקסר ידני?
תודה
היי,
אם אין לך מיקסר את יכולה להכין במעבד מזון או עם מטרפה ידנית.
ערב טוב אפרת, העוגיות נראות מעולה! האם אפשר לוותר על גרידת הלימון (לא משתמשת מטעם כשרות)? אולי אפשר לשים במקום כמה טיפות של מיץ לימון?? תודה רבה 🙂
היי,
איזה כיף לשמוע שאהבת את המתכון!
אין בעיה לוותר על גרידת לימון. אם את רוצה טעם לימוני עדין את יכולה להוסיף כחצי כפית מיץ לימון.
היי אפרת, לא הכנתי עדיין, יש הרבה מתכונים ולא עומדת בקצב 🤭 מקווה להכין לשבועות! שאלה לי, האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה, ואם כן, מה עושים אם הוא הפך לנוזלי וכבר לא מוצק?? תודה רבה 💞
היי,
אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה, תכניסי למקרר למשך לילה על מנת שהחלק המוצק יתגבש וייפרד מהנוזל.
בהצלחה🌺
היי אפרת, במה אפשר להחליף את קמח השקדים? או שניתן לוותר עליו?
היי,
אפשר להוסיף עוד שליש כוס קמח במקום השקדים, אך המרקם ישתנה מעט.