זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
מס’ מנות: 12 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
שליש כוס (42 ג’) קמח מלא
כוס (110 ג’) שיבולת שועל עבה
שליש כפית (2 ג’) אבקת סודה לשתיה
שליש כוס (35 ג’) אגוזי מלך קצוצים
3 כפות גדושות (50 ג’) סוכר (מומלץ חום)
3 כפות מלאות (55 ג’) טחינה גולמית
רבע כוס (50 ג’) שמן קנולה
1 בננה קטנה מעוכה
רבע כוס (50 ג’) שוקולד צ’יפס מריר (מומלץ 70% קקאו ומעלה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת דביקה ואחידה.
-בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים, מניחים על נייר אפיה ומשטחים לעוגיות.
-אופים בתנור במשך 15-20 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות מתקשות מעט לאחר קירור).
אפרת! תודה על עוד מתכון מעולה. מה שטוב באתר שלך זה שאפשר ללמוד מטיפים ושאלות של אחרים.
אז הכפלתי כמויות ובמקום סוכר שמתי 3 כפות סילאן. ויתרתי על השוקולד. שמתי קצת יותר אגוזי מלך ופקאן.
שיטחתי בתבנית, משהו שלמדתי מאחת התגובות פה, והכנסתי לתנור. מיד כשהוצאתי חתכתי לקוביות ויצא לי לא מספיק מתוק, אז טבלתי את כל הקוביות במייפל והכנסתי לעוד כמה דקות. יצא מושלם ומזין בבוקר עם הקפה! כולם התלהבו 🙂
תודההההה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אימאלה איזה מתכון אליפות!!!!
מודה שקצת חששתי מלהכניס טחינה (כי אני לא אוהבת עוגיות טחינה) אבל וואו!! טעים ברמות על!
תודה אפרת
נהייתי כבר משוחדת עם כל המתכונים הטעימים שלך. אין מצב שמשהו יוצא לא טעים 😍
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה טעים ומזמין! תודה על הפרגון🌺
יצאו נדירות וחוסלו מהר, כדאי להכפיל כמות. תודה רבה אפרת
שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה שחזרת לשתף🌺
העוגיות האלה הן הכי מוצלחות בעולם!!!! אני מכפילה כמויות בשלוש והן מתחסלות אני מחליםה לשמן קוקוס וקמח כוסמין גם בריא וגם טעים
תודה אפרת על מתכון ככ מוצלח
אני מכינה אותן כל הזמן כבר שנים
שדרוג בריא ומעולה:) תודה אלונה.
תודה רבה אני מכינה בפעם השלישית כבר.
החלפתי את הבננה ברסק תפוחים והוספתי קצת סודה לשתיה.
האם יש אפשרות להפחית או להוציא לגמרי את השמן אם אוסיף רסק תפוחים?
היי יונה,
פחות כדאי להוציא לגמרי את השמן, כי המרקם משתנה. מומלץ להחליף רק חצי מכמות השמן ברסק תפוחים.
הכנתי הבוקר את העוגיות בפעם הרביעית בתקופה האחרונה.
מתכון מעולה, טעים, מרקם העוגיות ”עוגתי” וזה נהדר.
אני אוהב שהמתכון סלחן וכל שינוי ואילתור לא פוגם בו.
בקיצור תודה רבה!!!
היי דן,
שמחה לשמוע! תודה🙂
איך לאחסן? במקרר ? בטמפרטורת החדר? כמה זמן ניתן לשמור?
בקופסה סגורה על השיש.
נשמר עד 5 ימים.
התחשק לי מתוק והמתכון שלך בול
במקום סוכר שמתי סטיביה
במקום שוקולד צ׳יפס שמתי צימקאו של שחר
שמחה שיצא טעים 🙂
הכנתי בלי שוקולד והוספתי קצת קינמון, הצגה!
נראה מעולה 😍
אפרת האתר שלך פשוט פצצצצההההה אני כל היום מכינה את המתכונים שלך ואני יכולה להיות בטוחה שיצא טעיםם
תודה רבהה תמשיכי להפציץ והעוגיות יצאו סוףף מצרפת תמונהה…
נראה מעולה רוני!!
תודה על השיתוף יקירה, שמחה שיצא מוצלח❤️
מתכון מעולה תודה רבה , מכינה כל שבוע
שמחה שאהבת איריס 🌸
העוגיות הקבועות אצלינו בבית בתקופה האחרונה, מאז שגיליתי אותם!!!
הן מושלמות ובריאות ואני קבוע מכםילה את הכמות פי 2 בגלל שהן מתחסלות מהר מידי!!!
בכמות השניה שאני מכפילה אני טוחנת גם קשיו ושקדים, זה יוצא מושלםםם
ובמקום כדורים שלא היה לי זמן לעשות עליתי על שיטה של לשטח את הכל במגש על נייר אפייה ומהדקת הכל לצורה של מרובע שטוח… וכשמטציאה חותכת למרובעים… מקצר את הזמן והטעם מושלם בכל הצורות😜
תודה אפרת יא מהממת, אני מכורה לאתר שלך!!!!
תודה יפית ❤️
ממש מעולה!! החלפתי את הזוכר בסילאן והשתמשתי בקמח לבן. יצאו 12 עוגיות רכות ושמנמנות 😋
מעולה 🙂
תודה רויטל
שבוע טוב אפרת,
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום בקמח מלא במתכון הזה?
תודה רבה!
כן אפשר.
תודה אפרת יקרה על עוד מתכון מדהים!
החלפתי את הבננה בביצה ולא שמתי סודה לשתייה.
רוב המטבח שלי זה מהמתכונים שלך:)
תודה לך שחזרת לעדכן ❣️
שלום אפרת יקרה,
אין לי סודה לשתיה ובננה. האם עדיין אפשר לעשות את המתכון הנ”ל?
יש לי שיבולת שועל ואני לא בטוחה שהיא עבה זה גם בסדר למתכון זהה?
תודה מראש ושבת שלום, יעל.
אם אין בעיה שהעוגיות לא יהיו טבעוניות אז אפשר לשים ביצה במקום הבננה.
אפשר להכין עם שיבולת שועל דקה אבל העוגיות ייצאו במרקם רך יותר.
מושלם. עשיתי שינויים קלים בשביל שיהיו בריאות יותר, ממליצה –
חצי מכמות שיבולת שועל הוחלפה בסובין שיבולת שועל
שמן קוקוס
וסילאן במקום חצי מכמות הסוכר
נותן טעם עדין וכיפי של סובין (מזכיר ברנפלקס), תענוג
מעולה 🙂
תודה יערה
עוגיות מעולות! כל הכבוד!
שמחה שאהבת 🙂
מתכון מושלםםם!!!
אני מכינה את העוגיות כבר כמה שבועות ברצף, הם נחטפות וקוצרות מחמאות
והעיקר כולם מרוצים, גם טעים וגם בריא
אני מכינה בלי טחינה שוקולד צ’יפס ויוצא פצצה
תודה על המתכון ❤
שמחה לשמוע 🙂
תודה גאולה
העוגיות מופלאות!!!
הלכתי בדיוק אחרי המתכון ללא תוספות או כמויות של בערך..
יצא מושלם, תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לילך
הבננה קריטית? אפשר לדלג? יש לי אולי רסק תפוחים במקום..
הבננה היא זו שמדביקה את החומרים. לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים במקום כרבע כוס רסק תפוחים.
*אם אין בעיה שהעוגיות לא יהיו טבעוניות אז אפשר לשים ביצה במקום.
עשיתי את העוגיות והחלפתי את הסוכר ב-3 כפות סילאן,ואת השוקולד בחמוציות.
אבל העוגיות בכלל לא התקשו מבחוץ ונשארו מאוד רכות ורטובות (קצת מרקם של עוגה..)
מה יכול לגרום לזה?
היי נעמי,
באיזה כוס השתמשת?
באיזה עובי עשית את העוגיות וכמה עוגיות יצאו לך?
שמת רבע כוס שמן?
שמן קנולה הוא שמן מאוד לא בריא. עדיף להשתמש בשמן זרעי ענבים
היי אפרת
בעלי לא אוהב שמן קוקוס ואני התחלתי להכין דברים בצורה בריאה יותר ורוצה להכין אותם עם קמח קוסמין. האם אני צריכה להוסיף עוד משהו או שקמח קוסמין מספיק? (ראיתי שהגבת לכמה אנשים שחייב גם שמן קוקוס) תודה
אין בעיה להשתמש בקמח כוסמין. לא חייב שמן קוקוס, אפשר לשים גם שמן קנולה רגיל.
אני מעוניינת להכפיל את הכמות. מה ההוראות במקרה שכזה?
היי רות,
פשוט תכפילי את כל הכמויות ב-2. זמן האפיה אינו משתנה.
יום מקסים 🙂
אפשר לוותר על האגוזי מלך?
וגם בננה אין לי
היי יפית,
אפשר לוותר על האגוזים.
לגבי הבננה ראי תשובה שרשמתי תגובה קודמת.
בוקר טוב התחלתי להכין את העוגיות וחסר לי בננה ואפיתי חלק ללא הבננה וזה מתפרק מה אוכל לעשות
בוקר טוב,
הבננה היא זו שמדביקה את החומרים. אולי אפשר לשים במקום כרבע כוס רסק תפוחים.
אם אין בעיה שהעוגיות לא יהיו טבעוניות אז אפשר לשים ביצה במקום.
היי אפרת, אני מתכוונת לשים צימוקים, וחתיכות תמרים. האם זה יכול להוות תחליף לסוכר? וכמה בערך כדאי לשים? תודה! מיכל
היי מיכל,
זה יכול להיות תחליף לסוכר אבל המתיקות תהיה מעודנת מאוד. אני חושבת שבסביבות רבע כוס צימוקים וחתיכות תמרים.
היי אפשרת, אתר מעולה!!
הכנתי את העוגיות ובן זוגי אהב מאוד (שזה נדיר בפני עצמו)/
אבל בהתחלה הן היו די רכות מבפנים ואיך שהתקשררו נהיו קשות מאוד.
איך אפשר להכין אותן שיהיו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים גם במצב קר?
היי אלינה,
קודם כל זה נראה מעולה!
לעוגיות רכות יותר מבפנים אפשר להכין אותן עבות יותר וגם לקצר את משך האפיה בכ-5 דקות פחות ממה שאפית.
יום מקסים 🙂
תודה על תגובה מהירה ומצטערת על שגיאות מקודם..
יכול להיות ששימוש בקמח לבן במקום מלא גם יתרום לרכות?
זה יכול לתרום מעט. אפשר לנסות גם שימוש בקמח לבן וגם מה שהצעתי לגבי עובי העוגיות ומשך זמן האפיה.
שלום,
אני מאוד רוצה להכין את העוגיות אל אני רגישה לגלוטן. האם אפשר להחליף את הקמח לקמח אחר ללא גלוטן? כמו קמח אורז, קמח שקדים, טפיוקה וכד?
היי אורנה,
אפשר לנסות לשים שליש כוס קמח שקדים + כף קמח אורז.
אוקי תודה רבה הולכת לנסות ואדווח לך😊
יש לי הכול חוץ מבננה:((
מה יכול להיות תחליף?
היי שלי,
הבננה היא זו שמדביקה את החומרים. לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים במקום כרבע כוס רסק תפוחים.
דרך אגב, אם אין בעיה שהעוגיות לא יהיו טבעוניות אז אפשר לשים ביצה במקום.
יום מקסים 🙂
היי,
שליש כפית זו מידה קצת בעייתית לאלה שמשתמשים בכפיות מדידה..
האם יש אפשרות לוותר על הסודה לשתייה? כי ראיתי שבזמן האפייה העוגיות לא מאוד תופחות אם כמעט בכלל..
(והשתמשתי בחצי כפית..)
יש אולי גם דרך אחרת למדוד את זה לא ‘לפי העין’??
תודה☺
היי קימי,
אבקת הסודה לשתיה היא בשביל להעניק אווריריות לעוגיות.
הכי טוב למדוד עם כפית רגילה.
שלום,
יצא מצויין!!!!!
היות והבננה במקום ביצה, הוספתי תפוח עץ מרוסק. טבעוני
במקום הסוכר הוספת ½2 כפות סילאן טבעי
במקום השמן הוספתי שמן קוקוס
ולבסוף, הוספתי 1/3 כפית פלפל שחור גרוס כדי להוריד מעט את הדומיננטיות של הטחינה.
שוב יצא מצויין.
תודה רבה.
נשמע מעולה!
תודה איציק 🙂
אם אין לי קמח מלא, אוכל לשים קמח לבן?
תודה רבה, אחלה מתכונים!!!
כן בטח.
ואוו יצא מעולה !
במקום האגוזים שמתי חמוציות ובכל זאת יצא טעים נורא !
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום
שלום, האם את העוגיות אפית במצב אפייה (גוף עליון תחתון ועליון) או טורבו (שני הגופים + מאוורר)?
תודה 🙂
היי אור,
כל המתכונים באתר (כולל זה) נאפים בתוכנית התנור הרגילה של עליון ותחתון. לא בטורבו.
שבת שלום 🙂
הכנתי עם שבבי קוקוס, במקום אגוזים, כי זה מה שהיה לי, וקמח אורז וטפיוקה (חצי חצי), כי אנחנו צליאקים.
העוגיות טעימות מאוווווווד!
תודה רבה על המתכון ושבת שלום!
מעולה 🙂
תודה הילה ושבת שלום 🌷
רציתי לדעת אם ניתן להחליף את הטחינה גולמית למשהו אחר?
היי מילי,
אם יש לך ממרח שקדים אפשר לשים במקום הטחינה. אם לא, פשוט תכיני בלי הטחינה ואם התערובת מתפוררת וקשה ליצור עוגיות תוסיפי עוד קצת בננה (עד חצי בננה קטנה נוספת).
הי,
השתמשתי בסוכר חום קלאסי ויצא פחות מתוק משציפיתי. הסוכר הוא מאוד מתוק וגושי כזה, נראלך שאם אשמש בסוכר דמררה קלאסי ייצא יותר מתוק? בנוסף היה מאוד קשה ליצור מהתערובת עוגיות כי הן פשוט התפרקו, אך לאחר האפייה כבר פחות. ישלך במקרה המלצה למרכיב נוסף שיאחד יותר את התערובת כיוון שהיא לא יצאה ״דביקה״ כמו שהייתה אמורה להיות(יש לי גם חלב שקדים אם זה יכול להיות טוב). כמו כן, יש לשטח את העוגיות? כיוון שעשיתי מהן עיגולים וגם לאחר האפייה הם נשארו כעיגולים. נראה לי שעשיתי לא מעט טעויות ולמרות זאת יצא טעים אשמח אם תרשמו לי תשובות לשאלות ששאלתי בכדי שאוכל להשתפר לפעם הבאה(זאת גם הפעם הראשונה שאני מכינה מתכון טבעוני..)
היי מיקה,
סוכר חום הוא פחות מתוק. פעם הבאה אפשר פשוט להגדיל את הכמות או להשתמש בסוכר דמררה קלאסי אבל בכל מקרה כדאי לשים יותר סוכר. בסביבות 4 כפות.
מה שאמור להדביק ולחבר את התערובת זה בעיקר הבננה המעוכה. אם התערובת התפרקה אפשר היה להוסיף עוד כחצי בננה מעוכה.
צריך לשטח את העוגיות. שימי לב שרשום במתכון ליצור כדורים ולשטח לעוגיות. הן גם יותר טעימות מבחינת המרקם שהן שטוחות.
בהצלחה בפעם הבאה 🙂
תודה רבה על התשובה! בהחלט איישם את הטיפים שנתת. העוגיות חוסלו במהירות שיא והיו מעולות! מחר כבר מכינה עוד כנראה אפילו כמות כפולה!
אני ממש רוצה לוותר על הסוכר ולהחליף אותו בסילאן , שתי כפות זה מספיק ? אני לא רוצה שהעוגיות יהיו יותר מדי
מתוקות כי אני מוסיפה גם חמוציות חוץ מהאגוזים
היי ליאור,
עם שתי כפות סילאן העוגיות יהיו במתיקות מאוד קלה. אם את מוסיפה גם שוקולד צ’יפס זה בסדר אבל אם לא אפשר להגדיל את הכמות ל 2.5-3 כפות סילאן.
אני רוצה לומר לך שזה העוגיות הראשונות שאי פעם הכנתי והם יצאו טעימות נורא ,
הריח שלהם כל כך טוב שכולם ממש התלהבו והטעם מצוין .
שמתי רק 3 כפות סילאן והמתיקות יצא מעודנת אבל לא מתוקה לגמרי
אני רוצה להכין עוד סבב אז רציתי לשאול לשים 4.5 כפות סילאן או 4 זה מספיק ?
טעם מדהים! עשיתי אותן קצת גדולות ושמנות מדי, וזה גרם להן להיות רכות מאוד, כמו עוגה, אבל עדיין – מדהים.
תודה על המתכון (:
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי
יש לי שיבולת שועל דקה
אפשר?
היי שוש,
עם שיבולת שועל עבה העוגיות יוצאות קצת יותר פריכות אבל אפשר להכין גם עם דקה.
העוגיות כרגע בתנור ומכיוון שהכנתי כמות כפולה נשאר לי cookie dough שאני ברגעים אלה מחסלת. מקווה שהעוגיות טעימות כמו הבצק כי ואוו.
תודה!
הן אמורות להיות יותר טעימות 😉
בתאבון ויום נפלא!
היי אפרת,
מספר שאלות:
אני מתכוננת להכין את העוגיות עם קמח כוסמין, שמן קוקוס וסילאן
1- האם מידת הכמויות במרכיבים אלה דומה? תהיה השפעה על המרקם?
2- הניתן לאחסן בקופסת פח מחוץ למקרר, או שהשימוש בבננה מחייב קירור?
תודה ושבת שלום,
אריאלה.
היי אריאלה,
1. מבחינת המידות: שליש כוס קמח כוסמין, רבע כוס שמן קוקוס מומס ו 3-4 כפות סילאן. אני מניחה שבגלל שהסילאן נוזלי התערובת תצא קצת יותר נוזלית ודביקה. בעזרת ידיים רטובות אני מניחה שתוכלי להתגבר על כך וליצור עוגיות.
2. אין בעיה לאחסן בקופסה אטומה מחוץ למקרר (במקום קריר ומוצל) עד כ-5 ימים.
שבת שלום 🙂
עוגיות מעולות !!! גם עבור אלה שלא טבעוניים
תודה טובה, שמחה שאהבת 🙂
מעולה!
החלפתי לקמח כוסמין ושמן קוקוס יצא פריך ומפנק
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן
סליחה על הבורות אבל איך הטחינה משתלבת פה? זה לא נותן לעוגיות טעם מר? כל שאר המרכיבים מתוקים… נראה לי קצת לא קשור אבל אולי אני סתם חסרת ניסיון 🙂
היי טלי,
טחינה בשילוב עם סוכר מעניקה טעם שמזכיר חלבה.
אנחנו לא אוהבים חלבה, אז אפשר לוותר על הטחינה או שצריך להחליף במשהו אחר בשביל שיישמר המרקם? תודה.
היי טלי,
אם יש לך ממרח שקדים, חמאת בוטנים או ממרח אחר אפשר לשים במקום הטחינה.
אם לא, אני מניחה שאפשר לשים גם 3-4 כפות מים (לפי הצורך).
הטחינה ממש לא מרה
הכנתי את העוגיות בלי בננה, עם קמח קוסמין מלא ושיבולת שועל דקה, העוגיות נראות טוב אך מתפרקות 🙁
הן מתפרקות בגלל שלא הייתה בננה? או בגלל קמח קוסמין מלא?
שלא אחזור על הטעות
היי לואיז,
הבננה היא זו שמחברת בין המרכיבים לכן בלי בננה העוגיות מתפרקות.
אני מכורה למתכונים שלך!!! מכינה שוב ושוב והכל יוצא מושלם!!! תודהה
תודה אילנה! איזה כיף לשמוע 🙂
הכנתי כבר פעמיים..פשוט חוסל!
תודה על מתכונים מוצלחים, אלופה!
תודה נופית, שמחה לשמוע 🙂
עשיתי ולמרות חוסר הניסיון שלי יצא ממש טעים! תודה רבה -.-
אני שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
שיפורים שהחמיאו מאוד
קמח כוסמין לבן
חמוציות (בערך חופן וחצי)
פקאן שבור (חופן וחצי) הפקאן “מדבר” נפלא עם השוקולד
פרוסות שקדים, חופן וחצי
החלפתי חצי מהסוכר בסילאן מה שעזר מאוד בעיבוד
את הקנולה המרתי בשמן קוקוס
לא יותר מעשרים דקות בתנור
ואת כל המסה עיבדתי בצורת “חיתוכיות” (הכל משוטח על נייר אפייה בתבנית ונחתך לאחר האפייה, מייד כשהתבנית יוצאת מהתנור)
תודה, מותק של מתכון!!
נשמע מעולה!
תודה אורגד 🙂
האם יש תחליף לבננה? רוצה להכין את המתכון אך תקועה בלי בננות((-:
היי יהודית,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להמיר בכרבע כוס רסק תפוחים.
אם נתקעתי בלי סודה לשתייה. יש אפשרות איכשהו להכין בלי?
שימי רבע כפית אבקת אפיה במקום.
ראיתי את כל התגובות המפרגנות ולא יכלתי שלא להכין. לפני כמה דקות יצאו מהתנור ויצא פשוט מדהים! במקום שמן רגיל השתמשתי בשמן קוקוס, במקום סוכר שמתי סילאן, ויתרתי על השוקולד צ’יפס והוספתי קצת קוקוס. מומלץ בחום!
אני שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ולהמליץ והמשך יום נפלא!
הכנתי עכשיו וחצי כבר חוסל! לא הייתה לי שיבולת שועל עבה אלא קוואקר דייסה ויצא מעולה. תודה
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
עוגיות מושלמות ! מתכון הכי מוצלח שיצא לי לעשות. עשיתי בשבוע שעבר על ההתחלה כמות כפולה, וזה התחסל תוך יומיים.. אפילו הבעל התלהב !
ללא ספק, יבוצע גם היום. לקראת הסופ”ש.
תודה רבה.
חחח… עכשיו שמתי לב שבכלל שכחתי מהבננה…. אבל עדיין היה מושששלם!!
היי ענבר,
שמחה שהעוגיות יצאו טעימות 🙂
התערובת הייתה יציבה בלי הבננה?
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא!
הכנתי את העוגיות ביחד עם נכדתי לכבוד יום המשפחה, והן יצאו נפלאות מאוד מאוד.
הבעיה היחידה, שמרוב שהן טעימות זוללים יותר מדי…
תודה רבה לך.
אנחנו אוהבי קוקוס, ובפעם הבאה, נכניס גם קצת שבבי קוקוס, ונחליף חלק משמן הקנולה, בשמן קוקוס.
היי אורית,
שמחה לשמוע שנהנתן מההכנה ומהטעם 🙂
רעיון מעולה לשלב קוקוס ולהשתמש בשמן קוקוס.
תודה שחזרת לעדכן.
הכנתי את העוגיות, אבל הן פשוט לא התקשו והתפרקו לגמרי. עשיתי כמויות מדוייקות (עם כפות מדידה). רק שכחתי להוסיף את הבננה, אבל בטח זה לא קשור…
התערובת היתה טעימה למדי…
היי ליאור,
הבננה היא מה שמחבר בין החומרים (במיוחד שאין ביצה במתכון). בלעדיה הכל מתפרק 🙂
לא נורא, פעם הבאה 😉
שבת שלום!
הי אפרת!
רציתי לשאול האם הטעם של הבננה מורגש בעוגיות? לא נראה לי שהילדים שלי יאכלו אם ירגישו טעם של בננה…
מי שרגיש לטעם יכול להבחין אבל בגדול הטעם מאוד עדין.
יום מקסים 🙂
אם העוגיות ככ טעימות לא כדאי להכין אותן 😉
רק הפריע לי שכתבת ששמן קנולה הוא בריא
להזכירך הוא כל כולו מהונדס גנטית ולא רק שהוא לא בריא אני הייתי ממליץ להתרחק ממנו ככל האפשר . אפשר להחליפו בשמן קוקוס , אבוקדו גרעיני ענבים וגם זית .
החום שיש בתנור זה לא החום שהעוגיות והשמן סופגות כך שהשמן לא מתחמצן .
עשיתי אתמול את העוגיות, קודם כל חייבת לציין שפשוט יצא מעולה וממש טעים
עשיתי כל מיני שינויים
במקום טחינה שמתי 2 כפות ממרח תמרים
במקום סוכר 2 כפות סירופ אגבה
הוספתי תוספת כף קוקוס וכפית שומשום
גם בעלי ממש התלהב מהן
אני פשוט נהנית גם ממתכונים בריאים וגם טעימים
תודה 🙂
היי מיכל,
כל הכבוד על כל האלתורים והשינויים! שמחה שנהנתם 🙂
שלום רב, ראשית מברכת על אתר מדהים זה. הכנתי את העוגיות והם יצאו טעימות ברמה מושלמת. השאלה שלי היא כאשר העוגיות יצאו מהתנור והתקררו מעט הן היום קרנציות כאלה וכשהכנתי לכלי אטום הן הפכו להיות רכות והתפוררו. מדוע? בתודה מראש על תשובתך.
היי נלי,
שמחה שהעוגיות יצאו טעימות 🙂
האם העוגיות התקררו לגמרי לפני שהכנסת אותן לכלי אטום? כי האדים המצטברים בתוך הכלי מרככים אותן.
בגלל שמדובר בעוגיות שמכילות בננה באופן טבעי הן נעשות רכות יותר יום למחרת, אבל עדיין לא רכות מידי. לגבי זה שהן התפוררו, זה מוזר כי זה לא אמור להשפיע. אם הן התפוררו מאוד פעם הבאה כדאי להשתמש בבננה גדולה.
המשך יום נפלא!
נשרפו לי… 18-20 דק זה יותר מדי זמן
היי,
כנראה שהתנור שלך חזק. אשנה במתכון ל 15-20 דקות.
שבת שלום 🙂
לא הסכמתי לוותר עליהן 🙂 גירדתי את התחתית מכולן….
בעקבות האילוצים בבית החלפתי כמה מהמוצרים:
קמח: שמתי חצי קמח כוסמין מלא וחצי לבן
סוכר: המרתי חלק מהסוכר בסילאן (2 כפות סוכר חום וכף סילאן)
אגוזים: לא היו לי מלך אז טחנתי שליש כוס קשיו נא
שוקולד: לא היו פצפוצים אז ריסקתי קצת שוקולד מריר והוספתי פתיתי קקאו נא
מעולה!!! תודה רבה על המתכון ובטוחה שאעשה אותן עוד הרבה מאוד!! (מקווה ללמוד להוציא בזמן להבא:)
תודה שחזרת לעדכן ולשתף 🙂
ועוד שאלונת
אם אני שמה בננה אחת גדולה, זה מספיק במקום הטחינה וגם בשביל לשמור על המתיקות?
תודה
בננה גדולה אמורה להספיק. אם את רואה שהתערובת אחידה וקל לך ליצור עוגיות זה בסדר.
האם אפשר לשים ממרח תמרים במקום הטחינה?
וכמה לשים אם אני שמה סירופ אגבה במקום הסוכר על מנת שישמור על המתיקות
תודה
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים ממרח תמרים. שימי 2 כפות.
לדעתי 2 כפות גדושות סירופ אגבה אמורות להספיק כי גם ממרח התמרים מתוק.
האם אפשר לשים סירופ אגבה במקום הסוכר וכמה כדאי לשים בגלל המתיקות?
תודה
היי,
שימי 2 כפות גדושות.
תודה לך על הכל הפכת אותי לבשלנית!!!
האם אפשר לוותר על האגוזים?
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
וכן, אפשר לוותר על האגוזים.
אפשר אולי במקום טחינה לשים את הביצה אם זה נועד להחזיק את העוגיה?
מה ההבדל בין שיבולת שועל דקה לעבה?
כן מיכל, את יכולה לשים ביצה ואם את רואה במקרה שהתערובת דלילה מידי תוסיפי עוד 1-2 כפות קמח.
ההבדל בין שיבולת שועל דקה לעבה הוא במרקם ובעובי. שיבולת שועל דקה שנקראת גם קוואקר מגיעה בחתיכות קטנות, עדינות ומפוררות והיא משמשת גם להכנת דייסות ולהסמכת מרקים. שיבולת שועל עבה/גסה מגיעה בחתיכות עבות וקשות יותר (משתמשים בה לגרנולה).
יום נעים 🙂
היי
האם אפשר להכין עם קמח כוסמין?
יש לי בבית רק שיבולת שועל דקה האם זה בסדר?
האם אפשר לוותר על הטחינה?
היי מיכל,
אפשר להכין עם עם קמח כוסמין.
אפשר להשתמש בשיבולת שועל דקה אבל יכול להיות שהעוגיות ייצאו מעט יותר רכות אבל עדיין טעימות 🙂
בגלל שאין ביצים במתכון הטחינה משמשת גם כחומר שמדביק את החומרים. אפשר לשים במקום ממרח חמאת בוטנים או ממרח שקדים אם יש לך. אם לא, אולי כדאי להוסיף עוד שליש בננה מעוכה כדי שתחזיק את התערובת.
אם תחליטי להכין אשמח לעדכון איך יצא 😉
שבוע נפלא
בנוגע לעוגיות ה”טבעיות” וה”בריאות”, לא ברור לי איך סוכר, שמן קנולה ושוקולד נחשבים
בריאים וטבעיים.
מאוכזבת.
היי דורית,
העוגיות טבעוניות ולא “טבעיות”. יחסית לעוגיות אחרות הן עשויות ממרכיבים בריאים. שמן קנולה ושוקולד מריר איכותי הם מוצרים בריאים והסוכר הוא במינון נמוך.
צר לי שהתאכזבת עוד לפני שהכנת אותן.
שבוע טוב.
הכנתי את המתכון בלי קמח בכלל ויצא מעולה
מעולה 🙂 שמחה לשמוע.
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום
עוגיות פשוט מעולות!!! בעלות מרקם מיוחד וממכר שגרם לנו לחסל את כולן!
מעולה! שמחה לשמוע.
שבת שלום 🙂
ההתודה רבה על האתר משתמשת בו המון וממליצה לכולם!! האם ניתן להשתמש בשיבולת שועל מהירת הכנה?
תודה שירה 🙂
אני מניחה שאפשר אבל קחי בחשבון שאולי העוגיות ייצאו רכות יותר בגלל שהשיבולת שועל דקה ועדינה.
שבת שלום!
איפה הבננות במתכון?
היי יוספה,
ברשימת המצרכים רשום בננה קטנה מעוכה.
יום נעים 🙂
עשיתי עוגיות שיבולת שועל לפי המטכון השאלה שלי למה העוגיות מתפרקות לי?אשמח לתגובה
היי מוטי,
העוגיות מתפרקות לפני או אחרי האפיה?
שמת בננה?
מה אפשר לשים במקום בננה (כשאין בבית)?
היי מירב,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להשתמש במקום ברסק תפוחים (תפוח עץ אחד קלוף ומרוסק).
אם את לא טבעונית את יכולה להכין את עוגיות שיבולת שועל הרגילות.
יום נפלא 🙂
איזה כייף עוד עוגיות שיבולת שועל !!!
אפשר עם קמח רגיל ?
(מתי עניין האימיילים יסודר … ? שמקבלים ממך תגובה ויודעים דרך אימייל …?
תודה תודה תודה
כן שלומית, אפשר להכין גם עם קמח רגיל.
לגבי התגובות- הנושא בטיפול 😉
יום נפלא!
זה קריטי אם אן לי סודה לשתיה? יש לזה תחליף?
מומלץ לא לוותר על הסודה, אבל אפשר לשים במקום כפית מחוקה אבקת אפייה.