שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות

מס’ מנות: 12 עוגיות

סוג: פרווה

מצרכים:

שליש כוס (42 ג’) קמח מלא

כוס (110 ג’) שיבולת שועל עבה

שליש כפית (2 ג’) אבקת סודה לשתיה

שליש כוס (35 ג’) אגוזי מלך קצוצים

3 כפות גדושות (50 ג’) סוכר (מומלץ חום)

3 כפות מלאות (55 ג’) טחינה גולמית

רבע כוס (50 ג’) שמן קנולה

1 בננה קטנה מעוכה

רבע כוס (50 ג’) שוקולד צ’יפס מריר (מומלץ 70% קקאו ומעלה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת דביקה ואחידה.

-בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים, מניחים על נייר אפיה ומשטחים לעוגיות.

-אופים בתנור במשך 15-20 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות מתקשות מעט לאחר קירור).

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט כרוב ושמיר
מרק מינסטרונה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אלונה (14:22 11.03.2021)

העוגיות האלה הן הכי מוצלחות בעולם!!!! אני מכפילה כמויות בשלוש והן מתחסלות אני מחליםה לשמן קוקוס וקמח כוסמין גם בריא וגם טעים
תודה אפרת על מתכון ככ מוצלח
אני מכינה אותן כל הזמן כבר שנים

מתכונים ב-10 דקות (14:34 11.03.2021)

שדרוג בריא ומעולה:) תודה אלונה.

יונה (08:02 3.03.2021)

תודה רבה אני מכינה בפעם השלישית כבר.
החלפתי את הבננה ברסק תפוחים והוספתי קצת סודה לשתיה.
האם יש אפשרות להפחית או להוציא לגמרי את השמן אם אוסיף רסק תפוחים?

מתכונים ב-10 דקות (08:21 3.03.2021)

היי יונה,
פחות כדאי להוציא לגמרי את השמן, כי המרקם משתנה. מומלץ להחליף רק חצי מכמות השמן ברסק תפוחים.

דן (19:09 26.02.2021)

הכנתי הבוקר את העוגיות בפעם הרביעית בתקופה האחרונה.
מתכון מעולה, טעים, מרקם העוגיות ”עוגתי” וזה נהדר.
אני אוהב שהמתכון סלחן וכל שינוי ואילתור לא פוגם בו.
בקיצור תודה רבה!!!

מתכונים ב-10 דקות (18:28 27.02.2021)

היי דן,
שמחה לשמוע! תודה🙂

מיטל (21:26 14.02.2021)

איך לאחסן? במקרר ? בטמפרטורת החדר? כמה זמן ניתן לשמור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:33 14.02.2021)

בקופסה סגורה על השיש.
נשמר עד 5 ימים.

מיטל (20:41 14.02.2021)

התחשק לי מתוק והמתכון שלך בול
במקום סוכר שמתי סטיביה
במקום שוקולד צ׳יפס שמתי צימקאו של שחר

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:32 14.02.2021)

שמחה שיצא טעים 🙂

אדר (14:01 30.01.2021)

הכנתי בלי שוקולד והוספתי קצת קינמון, הצגה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:49 30.01.2021)

נראה מעולה 😍

רוני (21:43 7.12.2020)

אפרת האתר שלך פשוט פצצצצההההה אני כל היום מכינה את המתכונים שלך ואני יכולה להיות בטוחה שיצא טעיםם
תודה רבהה תמשיכי להפציץ והעוגיות יצאו סוףף מצרפת תמונהה…

מתכונים ב-10 דקות (21:53 7.12.2020)

נראה מעולה רוני!!
תודה על השיתוף יקירה, שמחה שיצא מוצלח❤️

איריס (16:56 7.12.2020)

מתכון מעולה תודה רבה , מכינה כל שבוע

מתכונים ב-10 דקות (17:33 7.12.2020)

שמחה שאהבת איריס 🌸

יפית (23:07 19.10.2020)

העוגיות הקבועות אצלינו בבית בתקופה האחרונה, מאז שגיליתי אותם!!!
הן מושלמות ובריאות ואני קבוע מכםילה את הכמות פי 2 בגלל שהן מתחסלות מהר מידי!!!
בכמות השניה שאני מכפילה אני טוחנת גם קשיו ושקדים, זה יוצא מושלםםם
ובמקום כדורים שלא היה לי זמן לעשות עליתי על שיטה של לשטח את הכל במגש על נייר אפייה ומהדקת הכל לצורה של מרובע שטוח… וכשמטציאה חותכת למרובעים… מקצר את הזמן והטעם מושלם בכל הצורות😜
תודה אפרת יא מהממת, אני מכורה לאתר שלך!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:46 20.10.2020)

תודה יפית ❤️

רויטל (15:30 19.10.2020)

ממש מעולה!! החלפתי את הזוכר בסילאן והשתמשתי בקמח לבן. יצאו 12 עוגיות רכות ושמנמנות 😋

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:12 20.10.2020)

מעולה 🙂
תודה רויטל

יעלי (23:34 8.08.2020)

שבוע טוב אפרת,
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום בקמח מלא במתכון הזה?
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:58 9.08.2020)

כן אפשר.

יעלי (19:59 27.07.2020)

תודה אפרת יקרה על עוד מתכון מדהים!
החלפתי את הבננה בביצה ולא שמתי סודה לשתייה.
רוב המטבח שלי זה מהמתכונים שלך:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:12 27.07.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן ❣️

יעלי (10:00 24.07.2020)

שלום אפרת יקרה,
אין לי סודה לשתיה ובננה. האם עדיין אפשר לעשות את המתכון הנ”ל?
יש לי שיבולת שועל ואני לא בטוחה שהיא עבה זה גם בסדר למתכון זהה?
תודה מראש ושבת שלום, יעל.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:47 24.07.2020)

אם אין בעיה שהעוגיות לא יהיו טבעוניות אז אפשר לשים ביצה במקום הבננה.
אפשר להכין עם שיבולת שועל דקה אבל העוגיות ייצאו במרקם רך יותר.

יערה (13:42 18.04.2020)

מושלם. עשיתי שינויים קלים בשביל שיהיו בריאות יותר, ממליצה –
חצי מכמות שיבולת שועל הוחלפה בסובין שיבולת שועל
שמן קוקוס
וסילאן במקום חצי מכמות הסוכר

נותן טעם עדין וכיפי של סובין (מזכיר ברנפלקס), תענוג

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:51 18.04.2020)

מעולה 🙂
תודה יערה

נעם (01:30 6.04.2020)

עוגיות מעולות! כל הכבוד!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:14 6.04.2020)

שמחה שאהבת 🙂

גאולה (13:12 3.01.2020)

מתכון מושלםםם!!!
אני מכינה את העוגיות כבר כמה שבועות ברצף, הם נחטפות וקוצרות מחמאות
והעיקר כולם מרוצים, גם טעים וגם בריא
אני מכינה בלי טחינה שוקולד צ’יפס ויוצא פצצה
תודה על המתכון ❤

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:39 3.01.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה גאולה

לילך (19:08 17.08.2019)

העוגיות מופלאות!!!
הלכתי בדיוק אחרי המתכון ללא תוספות או כמויות של בערך..
יצא מושלם, תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 17.08.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לילך

הילה (13:07 23.06.2019)

הבננה קריטית? אפשר לדלג? יש לי אולי רסק תפוחים במקום..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:22 23.06.2019)

הבננה היא זו שמדביקה את החומרים. לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים במקום כרבע כוס רסק תפוחים.
*אם אין בעיה שהעוגיות לא יהיו טבעוניות אז אפשר לשים ביצה במקום.

נעמי (08:16 28.10.2018)

עשיתי את העוגיות והחלפתי את הסוכר ב-3 כפות סילאן,ואת השוקולד בחמוציות.
אבל העוגיות בכלל לא התקשו מבחוץ ונשארו מאוד רכות ורטובות (קצת מרקם של עוגה..)
מה יכול לגרום לזה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:15 28.10.2018)

היי נעמי,
באיזה כוס השתמשת?
באיזה עובי עשית את העוגיות וכמה עוגיות יצאו לך?
שמת רבע כוס שמן?

ריטה קליין (10:07 28.08.2018)

שמן קנולה הוא שמן מאוד לא בריא. עדיף להשתמש בשמן זרעי ענבים

אפרת (14:40 1.08.2018)

היי אפרת
בעלי לא אוהב שמן קוקוס ואני התחלתי להכין דברים בצורה בריאה יותר ורוצה להכין אותם עם קמח קוסמין. האם אני צריכה להוסיף עוד משהו או שקמח קוסמין מספיק? (ראיתי שהגבת לכמה אנשים שחייב גם שמן קוקוס) תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:04 1.08.2018)

אין בעיה להשתמש בקמח כוסמין. לא חייב שמן קוקוס, אפשר לשים גם שמן קנולה רגיל.

רות (10:28 31.07.2018)

אני מעוניינת להכפיל את הכמות. מה ההוראות במקרה שכזה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:33 31.07.2018)

היי רות,
פשוט תכפילי את כל הכמויות ב-2. זמן האפיה אינו משתנה.
יום מקסים 🙂

יפית (20:44 29.07.2018)

אפשר לוותר על האגוזי מלך?

יפית (20:50 29.07.2018)

וגם בננה אין לי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:00 29.07.2018)

היי יפית,
אפשר לוותר על האגוזים.
לגבי הבננה ראי תשובה שרשמתי תגובה קודמת.

תקוה נסים (09:02 9.07.2018)

בוקר טוב התחלתי להכין את העוגיות וחסר לי בננה ואפיתי חלק ללא הבננה וזה מתפרק מה אוכל לעשות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:12 9.07.2018)

בוקר טוב,
הבננה היא זו שמדביקה את החומרים. אולי אפשר לשים במקום כרבע כוס רסק תפוחים.
אם אין בעיה שהעוגיות לא יהיו טבעוניות אז אפשר לשים ביצה במקום.

מיכל (20:06 29.05.2018)

היי אפרת, אני מתכוונת לשים צימוקים, וחתיכות תמרים. האם זה יכול להוות תחליף לסוכר? וכמה בערך כדאי לשים? תודה! מיכל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 29.05.2018)

היי מיכל,
זה יכול להיות תחליף לסוכר אבל המתיקות תהיה מעודנת מאוד. אני חושבת שבסביבות רבע כוס צימוקים וחתיכות תמרים.

אלינה (08:26 19.03.2018)

היי אפשרת, אתר מעולה!!
הכנתי את העוגיות ובן זוגי אהב מאוד (שזה נדיר בפני עצמו)/
אבל בהתחלה הן היו די רכות מבפנים ואיך שהתקשררו נהיו קשות מאוד.
איך אפשר להכין אותן שיהיו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים גם במצב קר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:06 19.03.2018)

היי אלינה,
קודם כל זה נראה מעולה!
לעוגיות רכות יותר מבפנים אפשר להכין אותן עבות יותר וגם לקצר את משך האפיה בכ-5 דקות פחות ממה שאפית.
יום מקסים 🙂

אלינה (12:25 19.03.2018)

תודה על תגובה מהירה ומצטערת על שגיאות מקודם..
יכול להיות ששימוש בקמח לבן במקום מלא גם יתרום לרכות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:07 19.03.2018)

זה יכול לתרום מעט. אפשר לנסות גם שימוש בקמח לבן וגם מה שהצעתי לגבי עובי העוגיות ומשך זמן האפיה.

אורנה (15:05 10.01.2018)

שלום,
אני מאוד רוצה להכין את העוגיות אל אני רגישה לגלוטן. האם אפשר להחליף את הקמח לקמח אחר ללא גלוטן? כמו קמח אורז, קמח שקדים, טפיוקה וכד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:31 10.01.2018)

היי אורנה,
אפשר לנסות לשים שליש כוס קמח שקדים + כף קמח אורז.

אורנה (18:34 10.01.2018)

אוקי תודה רבה הולכת לנסות ואדווח לך😊

שלי (10:25 10.10.2017)

יש לי הכול חוץ מבננה:((
מה יכול להיות תחליף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:32 10.10.2017)

היי שלי,
הבננה היא זו שמדביקה את החומרים. לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים במקום כרבע כוס רסק תפוחים.
דרך אגב, אם אין בעיה שהעוגיות לא יהיו טבעוניות אז אפשר לשים ביצה במקום.
יום מקסים 🙂

קימי (19:26 16.09.2017)

היי,
שליש כפית זו מידה קצת בעייתית לאלה שמשתמשים בכפיות מדידה..
האם יש אפשרות לוותר על הסודה לשתייה? כי ראיתי שבזמן האפייה העוגיות לא מאוד תופחות אם כמעט בכלל..
(והשתמשתי בחצי כפית..)
יש אולי גם דרך אחרת למדוד את זה לא ‘לפי העין’??
תודה☺

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:13 16.09.2017)

היי קימי,
אבקת הסודה לשתיה היא בשביל להעניק אווריריות לעוגיות.
הכי טוב למדוד עם כפית רגילה.

איציק מ (17:56 4.06.2017)

שלום,
יצא מצויין!!!!!
היות והבננה במקום ביצה, הוספתי תפוח עץ מרוסק. טבעוני
במקום הסוכר הוספת ½2 כפות סילאן טבעי
במקום השמן הוספתי שמן קוקוס
ולבסוף, הוספתי 1/3 כפית פלפל שחור גרוס כדי להוריד מעט את הדומיננטיות של הטחינה.
שוב יצא מצויין.
תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (22:03 4.06.2017)

נשמע מעולה!
תודה איציק 🙂

שירי (17:52 24.04.2017)

אם אין לי קמח מלא, אוכל לשים קמח לבן?
תודה רבה, אחלה מתכונים!!!

מתכונים ב-10 דקות (18:06 24.04.2017)

כן בטח.

אנ (14:32 31.03.2017)

ואוו יצא מעולה !
במקום האגוזים שמתי חמוציות ובכל זאת יצא טעים נורא !

מתכונים ב-10 דקות (17:05 31.03.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום

אור (09:38 17.03.2017)

שלום, האם את העוגיות אפית במצב אפייה (גוף עליון תחתון ועליון) או טורבו (שני הגופים + מאוורר)?
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (09:48 17.03.2017)

היי אור,
כל המתכונים באתר (כולל זה) נאפים בתוכנית התנור הרגילה של עליון ותחתון. לא בטורבו.
שבת שלום 🙂

הילה (17:21 27.04.2018)

הכנתי עם שבבי קוקוס, במקום אגוזים, כי זה מה שהיה לי, וקמח אורז וטפיוקה (חצי חצי), כי אנחנו צליאקים.
העוגיות טעימות מאוווווווד!
תודה רבה על המתכון ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:51 27.04.2018)

מעולה 🙂
תודה הילה ושבת שלום 🌷

מילי (10:04 9.03.2017)

רציתי לדעת אם ניתן להחליף את הטחינה גולמית למשהו אחר?

מתכונים ב-10 דקות (10:29 9.03.2017)

היי מילי,
אם יש לך ממרח שקדים אפשר לשים במקום הטחינה. אם לא, פשוט תכיני בלי הטחינה ואם התערובת מתפוררת וקשה ליצור עוגיות תוסיפי עוד קצת בננה (עד חצי בננה קטנה נוספת).

מיקה (23:23 11.02.2017)

הי,
השתמשתי בסוכר חום קלאסי ויצא פחות מתוק משציפיתי. הסוכר הוא מאוד מתוק וגושי כזה, נראלך שאם אשמש בסוכר דמררה קלאסי ייצא יותר מתוק? בנוסף היה מאוד קשה ליצור מהתערובת עוגיות כי הן פשוט התפרקו, אך לאחר האפייה כבר פחות. ישלך במקרה המלצה למרכיב נוסף שיאחד יותר את התערובת כיוון שהיא לא יצאה ״דביקה״ כמו שהייתה אמורה להיות(יש לי גם חלב שקדים אם זה יכול להיות טוב). כמו כן, יש לשטח את העוגיות? כיוון שעשיתי מהן עיגולים וגם לאחר האפייה הם נשארו כעיגולים. נראה לי שעשיתי לא מעט טעויות ולמרות זאת יצא טעים אשמח אם תרשמו לי תשובות לשאלות ששאלתי בכדי שאוכל להשתפר לפעם הבאה(זאת גם הפעם הראשונה שאני מכינה מתכון טבעוני..)

מתכונים ב-10 דקות (11:50 12.02.2017)

היי מיקה,
סוכר חום הוא פחות מתוק. פעם הבאה אפשר פשוט להגדיל את הכמות או להשתמש בסוכר דמררה קלאסי אבל בכל מקרה כדאי לשים יותר סוכר. בסביבות 4 כפות.
מה שאמור להדביק ולחבר את התערובת זה בעיקר הבננה המעוכה. אם התערובת התפרקה אפשר היה להוסיף עוד כחצי בננה מעוכה.
צריך לשטח את העוגיות. שימי לב שרשום במתכון ליצור כדורים ולשטח לעוגיות. הן גם יותר טעימות מבחינת המרקם שהן שטוחות.
בהצלחה בפעם הבאה 🙂

מיקה (23:06 15.02.2017)

תודה רבה על התשובה! בהחלט איישם את הטיפים שנתת. העוגיות חוסלו במהירות שיא והיו מעולות! מחר כבר מכינה עוד כנראה אפילו כמות כפולה!

ליאור (23:00 14.01.2017)

אני ממש רוצה לוותר על הסוכר ולהחליף אותו בסילאן , שתי כפות זה מספיק ? אני לא רוצה שהעוגיות יהיו יותר מדי
מתוקות כי אני מוסיפה גם חמוציות חוץ מהאגוזים

מתכונים ב-10 דקות (23:44 14.01.2017)

היי ליאור,
עם שתי כפות סילאן העוגיות יהיו במתיקות מאוד קלה. אם את מוסיפה גם שוקולד צ’יפס זה בסדר אבל אם לא אפשר להגדיל את הכמות ל 2.5-3 כפות סילאן.

ליאור (17:59 18.01.2017)

אני רוצה לומר לך שזה העוגיות הראשונות שאי פעם הכנתי והם יצאו טעימות נורא ,
הריח שלהם כל כך טוב שכולם ממש התלהבו והטעם מצוין .

שמתי רק 3 כפות סילאן והמתיקות יצא מעודנת אבל לא מתוקה לגמרי
אני רוצה להכין עוד סבב אז רציתי לשאול לשים 4.5 כפות סילאן או 4 זה מספיק ?

Neb (23:06 7.01.2017)

טעם מדהים! עשיתי אותן קצת גדולות ושמנות מדי, וזה גרם להן להיות רכות מאוד, כמו עוגה, אבל עדיין – מדהים.
תודה על המתכון (:

מתכונים ב-10 דקות (23:43 7.01.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן

שוש (18:42 3.01.2017)

היי
יש לי שיבולת שועל דקה
אפשר?

מתכונים ב-10 דקות (19:41 3.01.2017)

היי שוש,
עם שיבולת שועל עבה העוגיות יוצאות קצת יותר פריכות אבל אפשר להכין גם עם דקה.

נעמי (10:47 7.12.2016)

העוגיות כרגע בתנור ומכיוון שהכנתי כמות כפולה נשאר לי cookie dough שאני ברגעים אלה מחסלת. מקווה שהעוגיות טעימות כמו הבצק כי ואוו.
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (10:54 7.12.2016)

הן אמורות להיות יותר טעימות 😉
בתאבון ויום נפלא!

אריאלה (11:48 25.11.2016)

היי אפרת,
מספר שאלות:
אני מתכוננת להכין את העוגיות עם קמח כוסמין, שמן קוקוס וסילאן
1- האם מידת הכמויות במרכיבים אלה דומה? תהיה השפעה על המרקם?
2- הניתן לאחסן בקופסת פח מחוץ למקרר, או שהשימוש בבננה מחייב קירור?
תודה ושבת שלום,
אריאלה.

מתכונים ב-10 דקות (11:55 25.11.2016)

היי אריאלה,
1. מבחינת המידות: שליש כוס קמח כוסמין, רבע כוס שמן קוקוס מומס ו 3-4 כפות סילאן. אני מניחה שבגלל שהסילאן נוזלי התערובת תצא קצת יותר נוזלית ודביקה. בעזרת ידיים רטובות אני מניחה שתוכלי להתגבר על כך וליצור עוגיות.
2. אין בעיה לאחסן בקופסה אטומה מחוץ למקרר (במקום קריר ומוצל) עד כ-5 ימים.
שבת שלום 🙂

טובה (14:16 20.11.2016)

עוגיות מעולות !!! גם עבור אלה שלא טבעוניים

מתכונים ב-10 דקות (14:49 20.11.2016)

תודה טובה, שמחה שאהבת 🙂

מפלצת העוגיות (21:48 19.11.2016)

מעולה!
החלפתי לקמח כוסמין ושמן קוקוס יצא פריך ומפנק

מתכונים ב-10 דקות (09:32 20.11.2016)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן

טלי (16:37 12.10.2016)

סליחה על הבורות אבל איך הטחינה משתלבת פה? זה לא נותן לעוגיות טעם מר? כל שאר המרכיבים מתוקים… נראה לי קצת לא קשור אבל אולי אני סתם חסרת ניסיון 🙂

מתכונים ב-10 דקות (22:03 12.10.2016)

היי טלי,
טחינה בשילוב עם סוכר מעניקה טעם שמזכיר חלבה.

טלי (13:08 13.10.2016)

אנחנו לא אוהבים חלבה, אז אפשר לוותר על הטחינה או שצריך להחליף במשהו אחר בשביל שיישמר המרקם? תודה.

מתכונים ב-10 דקות (13:13 13.10.2016)

היי טלי,
אם יש לך ממרח שקדים, חמאת בוטנים או ממרח אחר אפשר לשים במקום הטחינה.
אם לא, אני מניחה שאפשר לשים גם 3-4 כפות מים (לפי הצורך).

מלי (12:25 26.10.2016)

הטחינה ממש לא מרה

לואיז (15:23 5.09.2016)

הכנתי את העוגיות בלי בננה, עם קמח קוסמין מלא ושיבולת שועל דקה, העוגיות נראות טוב אך מתפרקות 🙁
הן מתפרקות בגלל שלא הייתה בננה? או בגלל קמח קוסמין מלא?
שלא אחזור על הטעות

מתכונים ב-10 דקות (17:13 5.09.2016)

היי לואיז,
הבננה היא זו שמחברת בין המרכיבים לכן בלי בננה העוגיות מתפרקות.

אילנה (14:29 28.07.2016)

אני מכורה למתכונים שלך!!! מכינה שוב ושוב והכל יוצא מושלם!!! תודהה

מתכונים ב-10 דקות (14:34 28.07.2016)

תודה אילנה! איזה כיף לשמוע 🙂

נופית (17:35 14.07.2016)

הכנתי כבר פעמיים..פשוט חוסל!
תודה על מתכונים מוצלחים, אלופה!

מתכונים ב-10 דקות (17:39 14.07.2016)

תודה נופית, שמחה לשמוע 🙂

רוני (21:44 13.07.2016)

עשיתי ולמרות חוסר הניסיון שלי יצא ממש טעים! תודה רבה -.-

מתכונים ב-10 דקות (21:53 13.07.2016)

אני שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

אורגד (11:54 14.05.2016)

שיפורים שהחמיאו מאוד
קמח כוסמין לבן
חמוציות (בערך חופן וחצי)
פקאן שבור (חופן וחצי) הפקאן “מדבר” נפלא עם השוקולד
פרוסות שקדים, חופן וחצי
החלפתי חצי מהסוכר בסילאן מה שעזר מאוד בעיבוד
את הקנולה המרתי בשמן קוקוס
לא יותר מעשרים דקות בתנור
ואת כל המסה עיבדתי בצורת “חיתוכיות” (הכל משוטח על נייר אפייה בתבנית ונחתך לאחר האפייה, מייד כשהתבנית יוצאת מהתנור)
תודה, מותק של מתכון!!

מתכונים ב-10 דקות (12:55 14.05.2016)

נשמע מעולה!
תודה אורגד 🙂

יהודית (11:42 7.05.2016)

האם יש תחליף לבננה? רוצה להכין את המתכון אך תקועה בלי בננות((-:

מתכונים ב-10 דקות (13:26 7.05.2016)

היי יהודית,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להמיר בכרבע כוס רסק תפוחים.

רעות (18:43 2.03.2016)

אם נתקעתי בלי סודה לשתייה. יש אפשרות איכשהו להכין בלי?

מתכונים ב-10 דקות (18:45 2.03.2016)

שימי רבע כפית אבקת אפיה במקום.

דנה (11:51 22.02.2016)

ראיתי את כל התגובות המפרגנות ולא יכלתי שלא להכין. לפני כמה דקות יצאו מהתנור ויצא פשוט מדהים! במקום שמן רגיל השתמשתי בשמן קוקוס, במקום סוכר שמתי סילאן, ויתרתי על השוקולד צ’יפס והוספתי קצת קוקוס. מומלץ בחום!

מתכונים ב-10 דקות (11:57 22.02.2016)

אני שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ולהמליץ והמשך יום נפלא!

ויקי (21:42 15.02.2016)

הכנתי עכשיו וחצי כבר חוסל! לא הייתה לי שיבולת שועל עבה אלא קוואקר דייסה ויצא מעולה. תודה

מתכונים ב-10 דקות (22:16 15.02.2016)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂

ענבר (09:45 11.02.2016)

עוגיות מושלמות ! מתכון הכי מוצלח שיצא לי לעשות. עשיתי בשבוע שעבר על ההתחלה כמות כפולה, וזה התחסל תוך יומיים.. אפילו הבעל התלהב !
ללא ספק, יבוצע גם היום. לקראת הסופ”ש.
תודה רבה.

ענבר (09:46 11.02.2016)

חחח… עכשיו שמתי לב שבכלל שכחתי מהבננה…. אבל עדיין היה מושששלם!!

מתכונים ב-10 דקות (10:07 11.02.2016)

היי ענבר,
שמחה שהעוגיות יצאו טעימות 🙂
התערובת הייתה יציבה בלי הבננה?
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא!

אורית (20:01 10.02.2016)

הכנתי את העוגיות ביחד עם נכדתי לכבוד יום המשפחה, והן יצאו נפלאות מאוד מאוד.
הבעיה היחידה, שמרוב שהן טעימות זוללים יותר מדי…
תודה רבה לך.
אנחנו אוהבי קוקוס, ובפעם הבאה, נכניס גם קצת שבבי קוקוס, ונחליף חלק משמן הקנולה, בשמן קוקוס.

מתכונים ב-10 דקות (20:53 10.02.2016)

היי אורית,
שמחה לשמוע שנהנתן מההכנה ומהטעם 🙂
רעיון מעולה לשלב קוקוס ולהשתמש בשמן קוקוס.
תודה שחזרת לעדכן.

ליאור (00:35 25.12.2015)

הכנתי את העוגיות, אבל הן פשוט לא התקשו והתפרקו לגמרי. עשיתי כמויות מדוייקות (עם כפות מדידה). רק שכחתי להוסיף את הבננה, אבל בטח זה לא קשור…
התערובת היתה טעימה למדי…

מתכונים ב-10 דקות (09:09 25.12.2015)

היי ליאור,
הבננה היא מה שמחבר בין החומרים (במיוחד שאין ביצה במתכון). בלעדיה הכל מתפרק 🙂
לא נורא, פעם הבאה 😉
שבת שלום!

אילת (09:01 8.03.2017)

הי אפרת!
רציתי לשאול האם הטעם של הבננה מורגש בעוגיות? לא נראה לי שהילדים שלי יאכלו אם ירגישו טעם של בננה…

מתכונים ב-10 דקות (10:29 8.03.2017)

מי שרגיש לטעם יכול להבחין אבל בגדול הטעם מאוד עדין.
יום מקסים 🙂

ענת (01:15 17.12.2015)

אם העוגיות ככ טעימות לא כדאי להכין אותן 😉

מולי (17:38 4.12.2015)

רק הפריע לי שכתבת ששמן קנולה הוא בריא
להזכירך הוא כל כולו מהונדס גנטית ולא רק שהוא לא בריא אני הייתי ממליץ להתרחק ממנו ככל האפשר . אפשר להחליפו בשמן קוקוס , אבוקדו גרעיני ענבים וגם זית .
החום שיש בתנור זה לא החום שהעוגיות והשמן סופגות כך שהשמן לא מתחמצן .

מיכל (12:11 23.11.2015)

עשיתי אתמול את העוגיות, קודם כל חייבת לציין שפשוט יצא מעולה וממש טעים
עשיתי כל מיני שינויים
במקום טחינה שמתי 2 כפות ממרח תמרים
במקום סוכר 2 כפות סירופ אגבה
הוספתי תוספת כף קוקוס וכפית שומשום
גם בעלי ממש התלהב מהן
אני פשוט נהנית גם ממתכונים בריאים וגם טעימים
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (12:30 23.11.2015)

היי מיכל,
כל הכבוד על כל האלתורים והשינויים! שמחה שנהנתם 🙂

neli (12:01 23.11.2015)

שלום רב, ראשית מברכת על אתר מדהים זה. הכנתי את העוגיות והם יצאו טעימות ברמה מושלמת. השאלה שלי היא כאשר העוגיות יצאו מהתנור והתקררו מעט הן היום קרנציות כאלה וכשהכנתי לכלי אטום הן הפכו להיות רכות והתפוררו. מדוע? בתודה מראש על תשובתך.

מתכונים ב-10 דקות (12:28 23.11.2015)

היי נלי,
שמחה שהעוגיות יצאו טעימות 🙂
האם העוגיות התקררו לגמרי לפני שהכנסת אותן לכלי אטום? כי האדים המצטברים בתוך הכלי מרככים אותן.
בגלל שמדובר בעוגיות שמכילות בננה באופן טבעי הן נעשות רכות יותר יום למחרת, אבל עדיין לא רכות מידי. לגבי זה שהן התפוררו, זה מוזר כי זה לא אמור להשפיע. אם הן התפוררו מאוד פעם הבאה כדאי להשתמש בבננה גדולה.
המשך יום נפלא!

ליל (18:04 20.11.2015)

נשרפו לי… 18-20 דק זה יותר מדי זמן

מתכונים ב-10 דקות (18:32 20.11.2015)

היי,
כנראה שהתנור שלך חזק. אשנה במתכון ל 15-20 דקות.
שבת שלום 🙂

ליל (00:13 21.11.2015)

לא הסכמתי לוותר עליהן 🙂 גירדתי את התחתית מכולן….
בעקבות האילוצים בבית החלפתי כמה מהמוצרים:
קמח: שמתי חצי קמח כוסמין מלא וחצי לבן
סוכר: המרתי חלק מהסוכר בסילאן (2 כפות סוכר חום וכף סילאן)
אגוזים: לא היו לי מלך אז טחנתי שליש כוס קשיו נא
שוקולד: לא היו פצפוצים אז ריסקתי קצת שוקולד מריר והוספתי פתיתי קקאו נא

מעולה!!! תודה רבה על המתכון ובטוחה שאעשה אותן עוד הרבה מאוד!! (מקווה ללמוד להוציא בזמן להבא:)

מתכונים ב-10 דקות (11:15 21.11.2015)

תודה שחזרת לעדכן ולשתף 🙂

מיכל (22:23 13.11.2015)

ועוד שאלונת
אם אני שמה בננה אחת גדולה, זה מספיק במקום הטחינה וגם בשביל לשמור על המתיקות?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (23:18 13.11.2015)

בננה גדולה אמורה להספיק. אם את רואה שהתערובת אחידה וקל לך ליצור עוגיות זה בסדר.

מיכל (22:21 13.11.2015)

האם אפשר לשים ממרח תמרים במקום הטחינה?
וכמה לשים אם אני שמה סירופ אגבה במקום הסוכר על מנת שישמור על המתיקות
תודה

מתכונים ב-10 דקות (23:17 13.11.2015)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים ממרח תמרים. שימי 2 כפות.
לדעתי 2 כפות גדושות סירופ אגבה אמורות להספיק כי גם ממרח התמרים מתוק.

מיכל (17:47 13.11.2015)

האם אפשר לשים סירופ אגבה במקום הסוכר וכמה כדאי לשים בגלל המתיקות?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:24 13.11.2015)

היי,
שימי 2 כפות גדושות.

ענת (15:52 11.11.2015)

תודה לך על הכל הפכת אותי לבשלנית!!!
האם אפשר לוותר על האגוזים?

מתכונים ב-10 דקות (16:17 11.11.2015)

מעולה! שמחה לשמוע 🙂
וכן, אפשר לוותר על האגוזים.

מיכל (08:39 9.11.2015)

אפשר אולי במקום טחינה לשים את הביצה אם זה נועד להחזיק את העוגיה?
מה ההבדל בין שיבולת שועל דקה לעבה?

מתכונים ב-10 דקות (09:25 9.11.2015)

כן מיכל, את יכולה לשים ביצה ואם את רואה במקרה שהתערובת דלילה מידי תוסיפי עוד 1-2 כפות קמח.
ההבדל בין שיבולת שועל דקה לעבה הוא במרקם ובעובי. שיבולת שועל דקה שנקראת גם קוואקר מגיעה בחתיכות קטנות, עדינות ומפוררות והיא משמשת גם להכנת דייסות ולהסמכת מרקים. שיבולת שועל עבה/גסה מגיעה בחתיכות עבות וקשות יותר (משתמשים בה לגרנולה).
יום נעים 🙂

מיכל (13:11 8.11.2015)

היי
האם אפשר להכין עם קמח כוסמין?
יש לי בבית רק שיבולת שועל דקה האם זה בסדר?
האם אפשר לוותר על הטחינה?

מתכונים ב-10 דקות (13:34 8.11.2015)

היי מיכל,
אפשר להכין עם עם קמח כוסמין.
אפשר להשתמש בשיבולת שועל דקה אבל יכול להיות שהעוגיות ייצאו מעט יותר רכות אבל עדיין טעימות 🙂
בגלל שאין ביצים במתכון הטחינה משמשת גם כחומר שמדביק את החומרים. אפשר לשים במקום ממרח חמאת בוטנים או ממרח שקדים אם יש לך. אם לא, אולי כדאי להוסיף עוד שליש בננה מעוכה כדי שתחזיק את התערובת.
אם תחליטי להכין אשמח לעדכון איך יצא 😉
שבוע נפלא

דורית ראובני אלון (23:28 7.11.2015)

בנוגע לעוגיות ה”טבעיות” וה”בריאות”, לא ברור לי איך סוכר, שמן קנולה ושוקולד נחשבים
בריאים וטבעיים.
מאוכזבת.

מתכונים ב-10 דקות (09:45 8.11.2015)

היי דורית,
העוגיות טבעוניות ולא “טבעיות”. יחסית לעוגיות אחרות הן עשויות ממרכיבים בריאים. שמן קנולה ושוקולד מריר איכותי הם מוצרים בריאים והסוכר הוא במינון נמוך.
צר לי שהתאכזבת עוד לפני שהכנת אותן.
שבוע טוב.

הדס (22:01 6.11.2015)

הכנתי את המתכון בלי קמח בכלל ויצא מעולה

מתכונים ב-10 דקות (00:03 7.11.2015)

מעולה 🙂 שמחה לשמוע.
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום

רותי (08:26 6.11.2015)

עוגיות פשוט מעולות!!! בעלות מרקם מיוחד וממכר שגרם לנו לחסל את כולן!

מתכונים ב-10 דקות (08:34 6.11.2015)

מעולה! שמחה לשמוע.
שבת שלום 🙂

שירה (07:14 6.11.2015)

ההתודה רבה על האתר משתמשת בו המון וממליצה לכולם!! האם ניתן להשתמש בשיבולת שועל מהירת הכנה?

מתכונים ב-10 דקות (08:15 6.11.2015)

תודה שירה 🙂
אני מניחה שאפשר אבל קחי בחשבון שאולי העוגיות ייצאו רכות יותר בגלל שהשיבולת שועל דקה ועדינה.
שבת שלום!

יוספה (08:31 5.11.2015)

איפה הבננות במתכון?

מתכונים ב-10 דקות (09:19 5.11.2015)

היי יוספה,
ברשימת המצרכים רשום בננה קטנה מעוכה.
יום נעים 🙂

מוטי (17:35 4.11.2015)

עשיתי עוגיות שיבולת שועל לפי המטכון השאלה שלי למה העוגיות מתפרקות לי?אשמח לתגובה

מתכונים ב-10 דקות (17:39 4.11.2015)

היי מוטי,
העוגיות מתפרקות לפני או אחרי האפיה?
שמת בננה?

מירב (10:48 4.11.2015)

מה אפשר לשים במקום בננה (כשאין בבית)?

מתכונים ב-10 דקות (11:26 4.11.2015)

היי מירב,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להשתמש במקום ברסק תפוחים (תפוח עץ אחד קלוף ומרוסק).
אם את לא טבעונית את יכולה להכין את עוגיות שיבולת שועל הרגילות.
יום נפלא 🙂

שלומית (11:00 3.11.2015)

איזה כייף עוד עוגיות שיבולת שועל !!!
אפשר עם קמח רגיל ?

(מתי עניין האימיילים יסודר … ? שמקבלים ממך תגובה ויודעים דרך אימייל …?

תודה תודה תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:10 3.11.2015)

כן שלומית, אפשר להכין גם עם קמח רגיל.
לגבי התגובות- הנושא בטיפול 😉
יום נפלא!

דבורה (16:03 16.07.2021)

זה קריטי אם אן לי סודה לשתיה? יש לזה תחליף?

מתכונים ב-10 דקות (17:08 16.07.2021)

מומלץ לא לוותר על הסודה, אבל אפשר לשים במקום כפית מחוקה אבקת אפייה.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.