זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
מס’ מנות: 20 עוגיות קטנות
סוג: חלבי
מצרכים:
חצי כוס קמח מלא
חצי כוס קמח רגיל
חצי כפית אבקת אפיה
1 כף גדושה קקאו
שליש כוס סוכר/ “כמו סוכר”/ כל ממתיק אחר
2 טיפות תמצית וניל
50 גרם חמאה/ מרגרינה בטמפ’ החדר (מומלץ להוציא שעה-שעתיים לפני מהמקרר).
1 ביצה קטנה
1 כף מים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל 170 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים יחד בקערה עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק דביק – יש להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש – יש להוסיף עוד קצת מים (לא חובה אך מומלץ לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר כחצי שעה).
-מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעובי של כחצי ס”מ לפחות וקורצים לצורות.
-אופים בתנור במשך 15-17 דקות.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
*הערה: ייתכן והעוגיות ייצאו מהתנור מעט רכות בתוכנן, הן מתקשות בחוץ.
ראו גם
היי אפרת
בטעות שמתי 100 גרם חמאה ולא 50
לא הבנתי בהתחלה למה לא נוח לי לעבוד עם הבצק ואז הבנתי את הטעות הוא היה יותר דביק ויותר קשה לעבודה
הוספתי קמח ואיכשהו הצלחתי ליצור את העוגיות
איך זה יישנה את המרקם הסופי?
היי עדי,
עכשיו רק ראיתי. איך יצא?
וואוו יצא לי ממש טוב!
הכנתי מקמח כוסמין 80% ושמן, ויצא מעולה!!!
תודה רבה!!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לשתף🌺
האם אפשר שמן קנולה במקום חמאה?
היי,
אני מניחה שאפשר להמיר ברבע כוס שמן אבל צריך לקחת בחשבון שזה ישנה מעט את מרקם העוגיות והן יהיו יותר קשות.
וואו, תודה על התשובה המהירה.
אני אוהבת את האתר שלך במיוחד, את מדויקת בכמויות והכל יוצא מושלם.
גמר חתימה טובה
שמחה מאד לשמוע🌺
שנה טובה(:
הכנתי עם שמן קוקוס וכוסמין80%
יצא מעולה! תודה לך
שמחה מאד שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה ששיתפת❤
היי. אני צריכה להכין את העוגיות בקרוב ולא הספקתי להוציא את החמאה בזמן מה אפשר לעשות במקום לחכות?
היי ענבר,
מניחה שכבר הסתדרת אבל להבא אפשר לחתוך את החמאה לקוביות קטנטנות ולשים בצלחת שמונחת מתחת לקערה עם מים רותחים.
אפשר לחמם במיקרו זה מה שאני עושה… ואחר כך מצננת…
הבצק יצא לי דביק מאד גם אחרי ששמתי במקרר היה בלתי אפשרי לעבוד איתו,אז זרקתי. ממה זה יכול לקרות? עברתי על המתכון עשיתי הכל בדיוק כמו שכתוב רק במקום חמאה שמתי רבע כוס שמן, האם זה קשור? האם יכול להיות שהקמח המלא ישן מידי?
היי נטל,
באיזה כוס השתמשת?
שלום,
הכנתי את העוגיות טעימות מאוד..רק יצאו לי מאוד קשות למה?
היי ספיר,
כמה זמן אפית אותן? פעם הבאה אפשר לשים אותן בתנור 5 דקות פחות.
יום מקסים 🙂
היי,
אפיתי 10 דקות ועוד השארתי אותן בתנור שהתנור סגור
פעם הבאה נסי לאפות 12 דקות ותוציאי לגמרי מהתנור.
עשינו חצי שעה בגלל שיצא שמן אבל כשעשינו צורות יצא דק מה לעשות ?
היי אלישבע,
יש לרדד את הבצק לעובי של חצי ס”מ לפחות.
רציתי לשאול כמה קלוריות יש בעוגיה חשוב לי לדעת כי אני בשיטה מסויימת תודה
היי,
מהכמות במתכון אמורות לצאת כ-20 עוגיות. כל עוגיה כ-60 קלוריות.
היי,
האם אפשר להוסיף שוקולית במקום קקאו ?
אגב, עוגיות אליפות יש כאן !! 🙂
תודה !
תודה ליאת 🙂
ובטח, אפשר לשים 2 כפות שוקולית במקום הקקאו (זה אפילו ייצא יותר טעים).
יום נפלא!
היי,
שוקולית של עלית לאפייה או שוקולית של שוקו?
לא משנה, מה שיש לך.
האם ניתן במקום הסוכר לשים דבש? או סוכר חום? ואם כן, כמה?
אם אין ביצה קטנה, זה בסדר?
האם ניתן לוותר על החמאה לגמרי?
ואם אני אופה עם קמח כוסמין מלא, כמה לשים? האם צריך להוסיף דבר נוסף?
תודה!
היי לילוש,
את יכולה לשלב דבש עם הסוכר. לשים 2 כפות שטוחות סוכר + 2 כפות דבש.
תשתמשי בביצה שיש לך.
שימי כוס קמח כוסמין.
אם במקרה התערובת נוזלית מידי פשוט תוסיפי עוד קצת קמח.
האם ניתן לוותר על החמאה? ואם לא, מה לשים במקום?
היי לילוש
אפשר לשים רבע כוס שמן במקום החמאה אבל זה ישנה את המרקם של העוגיות לפחות פריך.
היי אפרת, האם אפשר להוסיף שוקולד מריר מרוסק (על תקן שוקוצ’יפס) ?
כן אפשר, זה רק יוסיף טעם 🙂
היי,
רציתי לשאול האם יש לך המלצות לעוד מתכונים לילדים ללא סוכר?
כלומר עוגות עוגיות…
היי חגית,
לילדים לא מומלץ להשתמש בממתיקים מלאכותיים ואפשר לנסות להמיר את הסוכר בסילאן, דבש או מייפל טבעי.
יש מתכון חטיפי בריאות (מתאים לילדים מעל גיל 5) שלא מכיל סוכר. אני בהמשך אפרסם מתכונים נוספים כאלה.
המשך יום טוב 🙂
בס”ד
שלום,
האם סילאן טבעי יכול להתאים כאן,
ואם כן מה הכמות?
והאם ניתן להשתמש במחמאה שיצא פרווה?
תודה רבה.
היי,
לא ניסיתי להשתמש בסילאן אבל אני לא רואה בעיה. לדעתי כדאי לשים כ-4 כפות. צריך לקחת בחשבון שאם ממתיקים עם סילאן המתיקות יוצאת מעודנת ולא חזקה. בגלל שהסילאן נוזלי יכול להיות שהתערובת תצא דלילה. אם זה קורה כדאי לוותר על כף המים ולהוסיף עוד מעט קמח.
אפשר להשתמש במחמאה באותה כמות.
בהצלחה 😉
שלום אפרת,
קודם כל, רציתי להודות לך על המתכונים שאת מפרסמת. אמנם יש לי אמא שאולי לא שפית במקצועה אבל כן בבישולים שלה, אבל לעיתים אנחנו מחפשים מתכונים קלים וטעימים במיוחד אחרי יום ארוך ומעייף בעבודה…אז תודה רבה רבה!
שנית, יש לי שאלה לגבי הקמח המלא. אני בדרך כלל נוהגת להשתמש או בקמח לבן רגיל או בקמח תופח. האם אפשר פשוט להשתמש רק בקמח רגיל כאן?
אגב, קמח מלא באמת משנה בטעם? טוב זו כבר שאלה נוספת, אז את לא חייבת לענות רק אם בא לך…השאלה הראשונה יותר חשובה, כיוון שחשבתי להכין את העוגיות שבוע הבא.
תודה רבה ושנה טובה ומתוקה לך ולבני משפחתך 🙂
היי ליאורה,
אני שמחה שאתם נהנים מהאתר 🙂
אין בעיה להשתמש בקמח רגיל (פשוט שימי כוס קמח רגיל). כל מתכון עם קמח מלא אפשר להמיר בקמח רגיל. מאחר והקמח המלא שותה יותר נוזלים יכול להיות שהבצק ייצא דביק או נוזלי. אם זה קורה, אפשר לפתור את הבעיה בקלות בזה שמוסיפים יותר קמח עד שהבצק הופך לנוח לעבודה.
הקמח המלא הוא יותר דחוס והתוצאה איתו דווקא פחות טעימה מהקמח הרגיל. הסיבה שמשתמשים בקמח מלא היא שהוא פשוט יותר בריא מקמח רגיל.
את יכולה להרגיש חופשי לשאול כמה שאלות שאת רוצה 🙂
חג שמח ושנה טובה ומתוקה!
יש אפשרות להחליף את החמאה בשמן?
היי חן,
אני מניחה שאפשר להמיר ברבע כוס שמן אבל צריך לקחת בחשבון שזה ישנה מעט את מרקם העוגיות והן יהיו יותר קשות.
היי, האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח מלא/כוסמין/כל קמח אחר?
היי,
לא ניסיתי אבל לדעתי אפשר להכין את כל המתכון מקמח כוסמין שהוא יותר קליל מקמח מלא, זאת אומרת לשים כוס אחת של קמח כוסמין.
היי
יש לך מתכון מעניין עם אבקת חרובים?
למרות שאפשר להשתמש באבקת חרובים בכל מתכון במקום קקאו
היי אילנה,
לא, כרגע אין באתר מתכון כזה. אני אשתדל בהמשך לעלות גם מתכונים עם אבקת חרובים 🙂
האם אפשר להחליף את הסוכר בדבש???
היי,
לא ניסיתי אבל לדעתי לא אמורה להיות בעיה. מאחר והדבש מתוק יותר מסוכר ממליצה לשים 3-4 כפות.
אם אני עושה עם קמח מלא, צריך לשנות כמויות כל שהם?
היי יעל,
אם מכינים עם קמח מלא בלבד אז יכול להיות שיהיה צורך ביותר מים, לפי המרקם.