שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות

מס’ מנות: 20 עוגיות קטנות

סוג: חלבי

מצרכים:

חצי כוס קמח מלא

חצי כוס קמח רגיל

חצי כפית אבקת אפיה

1 כף גדושה קקאו

שליש כוס סוכר/ “כמו סוכר”/ כל ממתיק אחר

2 טיפות תמצית וניל

50 גרם חמאה בטמפ’ החדר (מומלץ להוציא את החמאה שעה-שעתיים לפני מהמקרר).

1 ביצה קטנה

1 כף מים




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל 170 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים יחד בקערה עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק דביק – יש להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש – יש להוסיף עוד קצת מים (לא חובה אך מומלץ לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר כחצי שעה).

-מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעובי של כחצי ס”מ לפחות וקורצים לצורות.

-אופים בתנור במשך 15-17 דקות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

*הערה: ייתכן והעוגיות ייצאו מהתנור מעט רכות בתוכנן, הן מתקשות בחוץ.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות קוקוס וטחינה
פנקייק מקמח מלא

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ענבר (17:01 2.04.2020)

היי. אני צריכה להכין את העוגיות בקרוב ולא הספקתי להוציא את החמאה בזמן מה אפשר לעשות במקום לחכות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:32 2.04.2020)

היי ענבר,
מניחה שכבר הסתדרת אבל להבא אפשר לחתוך את החמאה לקוביות קטנטנות ולשים בצלחת שמונחת מתחת לקערה עם מים רותחים.

נטלי (16:47 19.07.2019)

הבצק יצא לי דביק מאד גם אחרי ששמתי במקרר היה בלתי אפשרי לעבוד איתו,אז זרקתי. ממה זה יכול לקרות? עברתי על המתכון עשיתי הכל בדיוק כמו שכתוב רק במקום חמאה שמתי רבע כוס שמן, האם זה קשור? האם יכול להיות שהקמח המלא ישן מידי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:06 19.07.2019)

היי נטל,
באיזה כוס השתמשת?

ספיר (22:35 18.12.2017)

שלום,
הכנתי את העוגיות טעימות מאוד..רק יצאו לי מאוד קשות למה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:38 19.12.2017)

היי ספיר,
כמה זמן אפית אותן? פעם הבאה אפשר לשים אותן בתנור 5 דקות פחות.
יום מקסים 🙂

ספיר (10:32 27.12.2017)

היי,
אפיתי 10 דקות ועוד השארתי אותן בתנור שהתנור סגור

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:37 27.12.2017)

פעם הבאה נסי לאפות 12 דקות ותוציאי לגמרי מהתנור.

אלישבע (15:58 19.11.2020)

עשינו חצי שעה בגלל שיצא שמן אבל כשעשינו צורות יצא דק מה לעשות ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:08 20.11.2020)

היי אלישבע,
יש לרדד את הבצק לעובי של חצי ס”מ לפחות.

Rachel (16:22 1.02.2017)

רציתי לשאול כמה קלוריות יש בעוגיה חשוב לי לדעת כי אני בשיטה מסויימת תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:32 1.02.2017)

היי,
מהכמות במתכון אמורות לצאת כ-20 עוגיות. כל עוגיה כ-60 קלוריות.

ליאת (10:52 23.11.2016)

היי,
האם אפשר להוסיף שוקולית במקום קקאו ?
אגב, עוגיות אליפות יש כאן !! 🙂
תודה !

מתכונים ב-10 דקות (11:02 23.11.2016)

תודה ליאת 🙂
ובטח, אפשר לשים 2 כפות שוקולית במקום הקקאו (זה אפילו ייצא יותר טעים).
יום נפלא!

ספיר (13:30 6.12.2017)

היי,
שוקולית של עלית לאפייה או שוקולית של שוקו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:31 6.12.2017)

לא משנה, מה שיש לך.

לילוש (20:26 17.11.2016)

האם ניתן במקום הסוכר לשים דבש? או סוכר חום? ואם כן, כמה?

אם אין ביצה קטנה, זה בסדר?

האם ניתן לוותר על החמאה לגמרי?

ואם אני אופה עם קמח כוסמין מלא, כמה לשים? האם צריך להוסיף דבר נוסף?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (22:14 17.11.2016)

היי לילוש,
את יכולה לשלב דבש עם הסוכר. לשים 2 כפות שטוחות סוכר + 2 כפות דבש.
תשתמשי בביצה שיש לך.
שימי כוס קמח כוסמין.
אם במקרה התערובת נוזלית מידי פשוט תוסיפי עוד קצת קמח.

לילוש (11:36 1.12.2016)

האם ניתן לוותר על החמאה? ואם לא, מה לשים במקום?

מתכונים ב-10 דקות (11:46 1.12.2016)

היי לילוש
אפשר לשים רבע כוס שמן במקום החמאה אבל זה ישנה את המרקם של העוגיות לפחות פריך.

סתיו (15:45 12.07.2016)

היי אפרת, האם אפשר להוסיף שוקולד מריר מרוסק (על תקן שוקוצ’יפס) ?

מתכונים ב-10 דקות (15:53 12.07.2016)

כן אפשר, זה רק יוסיף טעם 🙂

חגית (15:53 23.11.2015)

היי,
רציתי לשאול האם יש לך המלצות לעוד מתכונים לילדים ללא סוכר?
כלומר עוגות עוגיות…

מתכונים ב-10 דקות (15:57 23.11.2015)

היי חגית,
לילדים לא מומלץ להשתמש בממתיקים מלאכותיים ואפשר לנסות להמיר את הסוכר בסילאן, דבש או מייפל טבעי.
יש מתכון חטיפי בריאות (מתאים לילדים מעל גיל 5) שלא מכיל סוכר. אני בהמשך אפרסם מתכונים נוספים כאלה.
המשך יום טוב 🙂

:) (01:57 15.10.2015)

בס”ד
שלום,
האם סילאן טבעי יכול להתאים כאן,
ואם כן מה הכמות?
והאם ניתן להשתמש במחמאה שיצא פרווה?
תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (09:01 15.10.2015)

היי,
לא ניסיתי להשתמש בסילאן אבל אני לא רואה בעיה. לדעתי כדאי לשים כ-4 כפות. צריך לקחת בחשבון שאם ממתיקים עם סילאן המתיקות יוצאת מעודנת ולא חזקה. בגלל שהסילאן נוזלי יכול להיות שהתערובת תצא דלילה. אם זה קורה כדאי לוותר על כף המים ולהוסיף עוד מעט קמח.
אפשר להשתמש במחמאה באותה כמות.
בהצלחה 😉

ליאורה (10:01 26.09.2015)

שלום אפרת,

קודם כל, רציתי להודות לך על המתכונים שאת מפרסמת. אמנם יש לי אמא שאולי לא שפית במקצועה אבל כן בבישולים שלה, אבל לעיתים אנחנו מחפשים מתכונים קלים וטעימים במיוחד אחרי יום ארוך ומעייף בעבודה…אז תודה רבה רבה!
שנית, יש לי שאלה לגבי הקמח המלא. אני בדרך כלל נוהגת להשתמש או בקמח לבן רגיל או בקמח תופח. האם אפשר פשוט להשתמש רק בקמח רגיל כאן?
אגב, קמח מלא באמת משנה בטעם? טוב זו כבר שאלה נוספת, אז את לא חייבת לענות רק אם בא לך…השאלה הראשונה יותר חשובה, כיוון שחשבתי להכין את העוגיות שבוע הבא.

תודה רבה ושנה טובה ומתוקה לך ולבני משפחתך 🙂

מתכונים ב-10 דקות (10:53 26.09.2015)

היי ליאורה,
אני שמחה שאתם נהנים מהאתר 🙂
אין בעיה להשתמש בקמח רגיל (פשוט שימי כוס קמח רגיל). כל מתכון עם קמח מלא אפשר להמיר בקמח רגיל. מאחר והקמח המלא שותה יותר נוזלים יכול להיות שהבצק ייצא דביק או נוזלי. אם זה קורה, אפשר לפתור את הבעיה בקלות בזה שמוסיפים יותר קמח עד שהבצק הופך לנוח לעבודה.
הקמח המלא הוא יותר דחוס והתוצאה איתו דווקא פחות טעימה מהקמח הרגיל. הסיבה שמשתמשים בקמח מלא היא שהוא פשוט יותר בריא מקמח רגיל.
את יכולה להרגיש חופשי לשאול כמה שאלות שאת רוצה 🙂
חג שמח ושנה טובה ומתוקה!

חן (23:38 17.06.2015)

יש אפשרות להחליף את החמאה בשמן?

מתכונים ב-10 דקות (23:50 17.06.2015)

היי חן,
אני מניחה שאפשר להמיר ברבע כוס שמן אבל צריך לקחת בחשבון שזה ישנה מעט את מרקם העוגיות והן יהיו יותר קשות.

אסהתא (08:09 25.02.2015)

היי, האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח מלא/כוסמין/כל קמח אחר?

מתכונים ב-10 דקות (10:38 25.02.2015)

היי,
לא ניסיתי אבל לדעתי אפשר להכין את כל המתכון מקמח כוסמין שהוא יותר קליל מקמח מלא, זאת אומרת לשים כוס אחת של קמח כוסמין.

אילנה (14:59 19.02.2015)

היי
יש לך מתכון מעניין עם אבקת חרובים?
למרות שאפשר להשתמש באבקת חרובים בכל מתכון במקום קקאו

מתכונים ב-10 דקות (15:06 19.02.2015)

היי אילנה,
לא, כרגע אין באתר מתכון כזה. אני אשתדל בהמשך לעלות גם מתכונים עם אבקת חרובים 🙂

ליב (19:17 10.02.2015)

האם אפשר להחליף את הסוכר בדבש???

מתכונים ב-10 דקות (19:30 10.02.2015)

היי,
לא ניסיתי אבל לדעתי לא אמורה להיות בעיה. מאחר והדבש מתוק יותר מסוכר ממליצה לשים 3-4 כפות.

יעל (13:29 12.07.2017)

אם אני עושה עם קמח מלא, צריך לשנות כמויות כל שהם?

מתכונים ב-10 דקות (13:31 12.07.2017)

היי יעל,
אם מכינים עם קמח מלא בלבד אז יכול להיות שיהיה צורך ביותר מים, לפי המרקם.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.