זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18 דקות
מס’ מנות: 15-18 עוגיות
סוג: חלבי
מצרכים:
כוס (140 ג’) קמח לבן
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
2 כפות (20 ג’) אבקת קקאו
שליש כוס (40 ג’) אבקת סוכר
רבע כוס (60 מ”ל) שמן
חצי כפית תמצית וניל
שליש כוס (80 מ”ל) יוגורט
*לפיזור מעל: שוקולד צ’יפס
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום (למעט השוקולד צ’יפס) עד לקבלת תערובת בצקית רכה ומעט דביקה.
-בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים, מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעוגיות בקוטר כ-5 ס”מ, עובי כחצי ס”מ. מפזרים מעל כל עוגיה מעט שוקולד צ’יפס ומהדקים בעדינות.
-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-18 דקות. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
הפעל טיימר (18 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- עוגת עוגיה |
- מגולגלות קינדר |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגיות
שמתי את כל החומרים ויצא לי כמות ממש קטנה. ושמתי את הכל. זה יוצא 15 עוגיות? זה נראה 5🤔
באיזה גודל כוס השתמשת?
אם אני רוצה לשים יותר יוגורט, זה יהרוס? או שפשוט יצא יותר כמו מאפינס?
לא כדאי להגדיל את כמות היוגורט.
שלום שלום,
האם אפשר להכין עם קמח מלא במקום לבן ?
היי,
אפשר, יתכן שינוי קל במרקם (עם קמח מלא יוצא מעט יותר דחוס).
הכנתי עם קמח מלא במקום לבן, ועם דבש במקום סוכר, הטעם מעולה!!! תודה
נראה מזמין וטעים! שמחה שיצא מוצלח ותודה שחזרת לשתף🌺
היי אפרת
הכנתי שוב לבקשת בני הבררן .
טעימות מאוד אך הפעם נשרפו לי תחתיות העוגיות
אותה טמפרטורה הכל אותו דבר
אולי בגלל שקצת יותר קטנות הכנתי הפעם?
תודה מראש וחג שמח.
היי,
בהחלט הגיוני שהעוגיות נשרפו בגלל שהקטנת אותן.
בפעם הבאה כדאי להגדיל אותן יותר או לאפות על חום נמוך מעט יותר.
גמר חתימה טובה!
יש לי יוגורט חמוץ של תנובה Bio
אם הוא לא 0% או דל שומן אפשר להשתמש. רצוי להגדיל מעט את כמות הסוכר אם הטעם שלו יחסית חמוץ.😊
מצד אחד כדאי לי להכין את זה?
למה לא?😊 אם את מתלבטת בגלל היוגורט זה בסדר גמור להשתמש בו…
יש תחליף ליוגורט?
אפשר לשים גבינה לבנה במקום.
סליחה, בטעות שלחתי ואח”כ ראיתי שמישהי שאלה
האם אפשר לוותר על היוגורט או לשים משו חילופי?
תודה רבהה
אפשר לשים גבינה לבנה במקום.
יצא טעים, האמת שהעבות יותר יצאו יותר פריכות וטעימות, גם הכנסתי קוביית שוקולד בפנים כמו קובה ושיטחתי, תודה אפרת
שמחה לקרוא שאהבת דנה 🙂
נראה מעולה!!
האם לשים את כל המצרכים בקערה ורק אז לערבב או לערבב אחרי כל מרכיב?
היי דנה,
זה לא משנה 🙂
איזה מרקם אמור להיות לבצק?
תערובת בצקית רכה ומעט דביקה.
יש לך מתכון לעוגיות אמסטרדם ?
היי דנה, עדיין לא 🙂
אעבוד על זה
הבצק יצא לי פירורי.
מה להוסיף שיצא דביק?
כדאי להוסיף כף שמן ועוד קצת יוגורט.
האם אפשר להשתמש באשל במקום היגורט?
כן.
לא ניסיתי את המתכון אבל מניסיון שלי אפשר להחליף את
היוגורט בביצים
אפשר לגרד קצת שוקולד מעל העוגיות במקום שוקולד צ’יפס?
אפשר. עדיף לקצוץ עם סכין.
שלום התחלתי להכין את העוגיות וחשבתי שיש לי יורגוט ואין לי בבית יש משהוא אחר שאפשר לשים או פשוט לזרוק ולהתחיל משהוא אחר
מתנצלת, ראיתי עכשיו. מקווה שמצאת תשובה בתגובות.
אפשר לשים גבינה לבנה או שמנת חמוצה במקום.
שלום , אני רוצה שהמתקון של עוגיות שוקולד יוגורט היה פרווה , במה אפשר להחליף את היוגורט ?
היי זהבה,
במקרה הזה היוגורט תורם למרקם ולא מומלץ להחליף אותו.
אפשר להכין עוגיות שוקולית שהן פרווה.
הכנתי יצא טעים כמו תמיד תודב על המתכון😊
תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
האם אפשר להמיר את הקמח לקמח כוסמין?
אני חושבת שכן.
באיזה יוגורט להשתמש? Bio או משהו אחר?
כן Bio.
האם אפשר לוותר על היוגורט?, אם אני לי כוס בגודל 240 מיליליטר ( או שאני לא יודעת גודל)?
זה אמור לעבוד גם עם גבינה לבנה במקום היוגורט.
את משתמשת בכוס זכוכית? תוכלי לשלוח לי צילום של הכוס?
העןגיות מאד טעימות אבל גם אחרי שהתקררו הם עדיין רכות ומעט ספוגיות האם זה המרקם הנבון?
הן אמורות לצאת פריכות מבחוץ ומעט רכות מבפנים.
ממליצה לחמם תנור ל100 מעלות וכשהתנור חם להחזיר את העוגיות לתנור במשך 10-15 דקות. להוציא ולהניח להן להתקרר לגמרי.
למה בעצם לא לערבב את השוקולד צ\’יפס בתוך העיסה?
אפשר.
בדיוק באתי לכתוב לך שניסיתי והבנתי למה…
השוקולד ציפס לא נדבק לבצק, אז הוא פשוט נופל ממנו תוך כדי הערבוב. (או שאולי הבצק לא יצא לי טוב 🙂 )
בכל מקרה תודה רבה, העוגיות יצאו טעימותתת!!
אם את רוצה להוסיף את השוקולד צ’יפס לבצק עצמו כדאי לעשות את זה בהתחלה (הכוונה להוסיף אותו בזמן שמוסיפים את הקקאו) ואז הוא יהיה חלק מתערובת ויידבק כמו שצריך.
אם מוסיפים אותו אחרי יצירת העוגיות כדאי להדק לבצק כדי שיידבק כמו שצריך.
יצא טעים מאוד שוב תודה
נראה מעולה 😍
אפשר קמח תופח?
זה ישנה את מרקם העוגיות לרך יותר. אם לא מפריע לך אז אפשר.
1.אפשר להכין עם אבקת אפייה במקום הסודה לשתיה?
2. השתמשתי בכוסות מדידה אוניברסליות – האם זה בסדר?
3. העוגיות יצאו לי שטוחות ודקות עם סדקים ומאוד רכות בעוד שבתמונה המפורסמת למעלה הן מעט שמנמנות ולא סדוקות – למה יצאו לי עם סדקים?
1. אפשר.
2. אפשר בתנאי שמדובר בכוס בנפח 240 מ”ל.
3. זה בסדר שיש קצת סדקים. לגבי המרקם, התערובת יצאה רכה ומעט דביקה? שיטחת לעובי כחצי ס”מ?
יצא מצוין כמו תמיד!!!
תודה רבה ושבת שלום!
שמחה לשמוע 🙂
תודה תהל ושבת שלום!
אוף, פעם ראשונה שאני מכינה מפה משהו והוא לא יוצא טוב,
העוגיות יצאו קצת דחוסות ויבשות, אולי היו יותר מידי זמן בתנור???
שמתי 18 ד’
כנראה שהן נאפו יותר מידי.
אפית ב180 מעלות, חום עליון וחום תחתון?
השתמשת בכוס זכוכית רגילה עם ידית נכון?
אולי התנור שלך חזק? או שהכנת אותן קטנות מידי?
היי,
האם יכול ללכת גם עם שוקולד לבן שבור דק מלמעלה?
כן.
היי אפרת
אפשר להשתמש בסוכר וניל במקום אבקת סוכר?
היי רונן,
אפשר להשתמש גם בסוכר לבן רגיל פשוט ירגישו קצת מרקם גרגירי.
היי אפרת,האם ניתן להקפיא את העוגיות לאחר הכנתן?
כן.
האם ניתן להשתמש בגבינה לבנה במקום יוגורט? או האם ניתן להשתמש ביוגורט שפג תוקפו בכמה ימים?
זה אמור לעבוד גם עם גבינה לבנה.
לגבי היוגורט שפג תוקפו בכמה ימים, אפשר.
אפשר להכפיל את הכמויות וזה יצא עדיין באותו טעם?
אם כן, תוכלי לכתוב אותו?
אפשר להכפיל כמויות:
2 כוסות קמח לבן
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
4 כפות אבקת קקאו
שני שליש כוס אבקת סוכר
חצי כוס שמן
כפית תמצית וניל
שני שליש כוס יוגורט
לפיזור מעל: שוקולד צ’יפס
*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית (240 מ”ל)
כוס בכמות של 140 מל זה כוס זכוכית אן חד”פ??
הכמות במתכון היא בכוס זכוכית רגילה עם ידית.
במה אפשר להחליף את היוגורט על מנת שיהיה פרווה?
היי עמי,
במקרה הזה היוגורט תורם למרקם ולא מומלץ להחליף אותו.
אפשר להכין את עוגיות השוקולית שהן פרווה.
לעוגיות יש טעם מיוחד מאוד!
הכנתי כמות והכל נגמר תוך יומיים!
מתכון מעולה!
תודה לך!
שמחה לשמוע!
תודה הדר 🙂
מספר שאלות:
אפשר קמח כוסמין/מלא?
אפשר לוותר על אבקת סוכר?
שוקולד צ’יפס לבן הולך עם העוגיות?
תודה מראש!!
אפשר להכין עם קמח כוסמין.
במקום אבקת סוכר אפשר לשים סוכר רגיל (המרקם פשוט ייצא קצת גרגירי). לא מומלץ לוותר בכלל כי אז תהיה חסרה מתיקות.
אפשר שוקולד צ’יפס לבן.
אפשר שוקולית במקום קקאו?
נראה לי שכן.
קל ופשוט איזה יוגורט??אפשרי בטעם וניל??
כל יוגורט. כן, אפשר בטעם וניל.
אפשר במקום היוגורט לשים חלב ניגר? מחפשת מתכון של עוגיות עם חלב ניגר ובלי מוצרים חלביים אחרים.תודה
היי מרים,
דווקא היוגורט תורם למרקם ולא הייתי ממליצה להמיר אותו בחלב.
את יכולה להכין את העוגיות האלה עם חלב ניגר (במקום מיץ או מים)
כעכים מתוקים
עוגיות מרוקאיות
עוגיות ספירלה
בלי ביצים?
בלי.
היי אפרת
בלי תמצית וניל עדיין יצא טעים?
תודה.
כן.