זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות
מס’ מנות: 15-17 עוגיות
סוג: חלבי
מצרכים:
1 ביצה קטנה
שליש כוס (66 ג’) סוכר
50 גרם חמאה או מרגרינה מומסת
2 כפות שמן
חצי כפית תמצית וניל
כוס (140 ג’) קמח רגיל
כף (10 ג’) אבקת קקאו
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
לקישוט מעל: שוקולד צ’יפס או סוכריות צבעוניות
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה (למעט החומרים לקישוט) לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק רך ואחיד.
-יוצרים כדורים קטנים בקוטר כ-3 ס”מ (אם התערובת דביקה ניתן להרטיב את הידיים) ומניחים על נייר אפיה. משטחים לעיגולים בקוטר של כ-4 ס”מ. מפזרים מעל שוקולד צ’יפס או סוכריות צבעוניות ומהדקים לעוגיה בעזרת האצבעות.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 15-17 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות פריכות לאחר צינון).
הערה: אם התערובת דביקה מידי יש להכניס את התערובת למקפיא למשך כרבע שעה לפני שיוצרים עוגיות.
עוגיות שוקולד פשוטות, עוגיות קקאו, עוגיות שוקולד עם שוקולד צ’יפס
העוגיות יצאו מושלמותתתתתת
שמתי מעל הרבה קוקוס במקום הסוכריות וזה עשה אותן קריספי
פעם ראשונה שעוגיות יוצאות לי טובות
תודה רבה על המתכון
שמחה שיצא מוצלח❤️
מתכון מעולה, אני תמיד מסתבכת עם עוגיות, כאן יצא בול לפי הספר!! תודה!
שמחה שיצא מוצלח❤️
תודה רבהה!!!😁😁
המתכון המעולה שלך בגרסה ללא גלוטן, ללא סוכר, וללא מרגרינה…
מהמם❤️
תודה על השיתוף:)
וואו אפרת יצא מדהים!! ממש תודה! תמיד משתמשת באתר המקסים עם התכנים המעולים שלך! יצא מאוד פריך כי הוספתי גם כפית וחצי של קורנפלור והחלפתי את החמאה בשליש כוס שמן קוקוס, תודה רבה!
צילמתי מה שנשאר כי הכל כמעט התחסל…
נראה מעולה:)
תודה חנה
עוגיות טעימות ברמות! מניסיון עם המתכונים שלך,מראש הכפלתי כמויות והשתמשתי בשוקולית במקום קקאו ושמן במקום חמאה, שיהיו פרווה. תודה תודה תודה, אין על האתר הזה 3>
שמחה שיצא טעים❤️
תודה טליה
מושלם דביק מאד
הי אפרת,
אין כמו המתכונים שלך!!
משתמשת רק בהם!
נראה לך ילך עם קמח כוסמין?
אמור לעבוד:)
הי אפרת,
הכנתי עם קמח כוסמין, יצא טעים ביותר!!
כמו כל המתכונים שלך…
תודה!
תודה לך שחזרת לעדכן!
ואוו אפרת תודה רבה העוגיות יצאו מושלמות וטעימות,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
מתכון פצצה! הכנתי אותו בשניה ואפילו הוספתי פקאן קצוץ ויצא מושלם!
ותודה רבה על האתר הכל מאוד ברור !
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה ממש!
תודה שחזרת לשתף😊
מתכון מהמם! הכנתי עם קמח תמי כתום ויצא מושלם
העוגיות פריכות וטעימות:)
מרחתי עליהן גאנש שוקולד וממש שידרג את הטעם.
תודה רבה על המתכון😊❤️
שמחה שיצא מוצלח גם עם קמח תמי(:
תודה על השיתוף🌺
כמה קלוריות בערך יש בעוגיה אחת ללא קישוטים
היי,
תלוי בגודל העוגייה- כ-80 קלוריות.
לא יצאו כמו בתמונה שלך, ויבשות ולא טעימות ועשיתי לפי המתכון 🙁
היי,
האם דייקת בכמויות והשתמשת בכוס מדידה? זה חשוב על מנת שהעוגיות יצאו כמו שצריך.
אפית על 180 מעלות בתכנית קו עליון ותחתון (לא טורבו)? ונמנעת מאפיית יתר?
תודה רבה על מתכון קליל, יפה וריחני!
טיפ שלי למי שאוהבת הרבה ציפוי: פשוט פזרו את הקישוט בצלחת שטוחה. תקחו כדור עוגיה ותשטחו אותה בתוך הציפוי (אפשר אפילו דוד צדדי). מצורף תמונה.
תודה ושבת שלום !
איזה יופי, נראה מעולה😊 תודה על השיתוף ושבת שלום(:
אפרת
תודה על המתכונים המדהימים שלך
אני משתמשת בהם כמעט בכל ארוחה
שמחה שאת נהנית מהמתכונים! תודה על הפרגון❤
העיסה יוצאת לגמרי נוזלית
איך אפשר ליצוק מיזה עוגיות?
היי,
הבצק לא אמור לצאת נוזלי.
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
את יכולה להוסיף קמח עד לקבלת בצק רך.
ווואו יצא מדהים!!!
שמחה מאד לשמוע(:
חלומי😋
העוגיות נראות מושלם! תודה על השיתוף❤
תודה רבה אפרת, יצאה מדהים!
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
הכנתי והתחסל ברגע שיצא מהתנור,
החלפתי את החמאה בשליש כוס שמן.
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה שחזרת לשתף🌺
הכנתי שוב והעוגיות יצאו יותר יפה אז הוספתי שוב פעם תמונה יותר יפה
מעולה! תודה ששיתפת😊
שוקולית במקום קקאו, כמו סוכר במקום סוכר, חמאת קוקוס במקום חמאה, שבבי קוקוס במקום שוקולד ציפ, וקמח קונדיטור במקום רגיל. צריך קצת יותר שמן וגם מים, אבל התוצאה הסופית נחמדה 😊
שמחה שיצא טוב למרות השינויים! בפעם הבאה תוכלי להגדיל מעט את כמות חמאת הקוקוס ולהוסיף מעט מים כדי שיצא אפילו יותר טוב😊
עשיתי עם שלישי כוס שמן במקום החמאה והשמן..
והיה בתנור ל10 דקות בדיוק. יצא מושלם. טעים ופאדגי מבפנים.. תודה!!
איזה כיף לשמוע! תודה ששיתפת😊
היי!
ראיתיפעם שכתבת באחד מהמתכונים לעוגיות שכדי לשמור אותם טריות, צריך לשים פרוסת לחם בתוך הקופסה…
אפשר גם פיתה או לחמניה?
תודה רבה! המתכונים שלך נהדרים♥
היי,
אני לא בטוחה איפה ראית שכתבתי את זה ובאיזה הקשר, אבל ככל הידוע לי מומלץ לשים פרוסת לחם בקופסת העוגיות רק אם הן יצאו קשות יחסית ורוצים לרכך אותן קצת.😊
אפשר להמיר את החמאה בשמן ואם כן בכמה
זה ישנה לעוגיות קצת את המרקם.
אפשר לשים סה”כ בין רבע לשליש כוס שמן קנולה (במקום החמאה ו2 כפות שמן).
חייב אבקת סודה לשתייה?
במקום אבקת סודה לשתיה אפשר לשים רבע כפית שטוחה אבקת אפיה.
לא צריך אני עשיתי עם אפקת אפיה וזה יצא ממש טעים
יש חשיבות גדולה לביצה קטנה?, אני לא בטוחה אם יש בבית שאני עושה גודל כזה, איזה גודל זה קטן ( Sאו M בכללי ), אם אין לי תמצית וניל?
ביצה קטנה זה S או M. ביצה גדולה יכולה להרטיב יותר את הבצק ולהפוך אותו לדביק.
אם יש לך ביצה גדולה את יכולה לטרוף אותה עם מזלג ולהוסיף רק ¾ מהבלילה.
אפשר לוותר על תמצית הוניל.
אם אין לי קקאו יש תחליף?
אפשר לשים כף גדושה שוקולית.
אני לא חזקה ביגלל המיטבח ואני עושה את העבודה הזאת עם ילדים עקב כך שאני לא מובחית עדיף לי משהו מוגדר ולא מסובך ופשוט לילדים, יש אפשרות לקבל הסבר איך הבצק יוצא מוכן לעבודה ללא סיכונים והקפאה
**** מבקשת סליחה אם פגעתי אני עושה את המתכון פעם ראשונה איתם ואני לא יודעת מה עלול לפגוע בבצק או מה יותר ופחות משפיע בדיוק ובכמויות….
היי טל,
אני תמיד רושמת במתכון מה מרקם הבצק שצריך לצאת. למשל במקרה הזה רשמתי שצריך לצאת בצק רך ואחיד.
אם תשתמשי בכוס הנכונה ותעבדי לפי הכמויות הרשומות אמור לצאת לך בצק כמו שצריך.
תוכלי לצלם לי את הכוס שאת משתמשת בה?
הבן שלי רצה להכין עוגיות.. הכנו ביחד- היה ממש ממש כיף ויצא טעים מאוד. מאוהבת במתכונים שלך! תודה וחג שמח
שמחה שנהניתם ❤️
תודה ענת
איזה שלמות!!!! בצק מושלם לעבודה עם ילדים… הם יצרו את הכדורים וכלכך נהנו.
נהנו גם מההכנה וגם מהתוצאה הסופית ❤️❤️
ואו מהמם 😍
שמחה שהם נהנו 🙂
היי אפשר להשתמש בתחליף סוכר?
כן, אפשר לשים כל תחליף סוכר במתיקות של שליש כוס סוכר.
בוקר טוב, ניתן קמח תופח? אין לי קמח רגיל.
היי רותם,
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שזה יתפח והעוגיה תצא רכה.
הכנתי לפי המתכון, הכפלתי כמויות ליצירת כמות כפולה. את הקקאו המרתי בשוקולית של עלית ויצא מצויין. רק יצא מהתנור וכבר טרפו.
מהמם 🙂
תודה על השיתוף
היי
לגבי כל מתכוני העוגיות שבאתר אם במקום חמאה אשתמש בחמאת גהי (חמאה נוזלית כמו שמן קוקוס)
עשוי לצאת משהו תקין? ואכיל?
תודה
אני חושבת ששווה לנסות.
אשמח אם תעדכני בתוצאות.
למה זה יצא מתפורר?
העוגיות יצאו מתפוררות לאחר האפיה?
באיזה כוס השתמשת?
שלום אפרת, ניתן להחליף את האבקת סודה לשתייה במשהו אחר או לא להכין את העוגיות עם זה? פשוט אין לי כרגע בבית ואני מחפשת משהו להכין לעכשיו 😉
היי נועה,
במקום אבקת סודה לשתיה אפשר לשים רבע כפית שטוחה אבקת אפיה. אם אין לך, תכיני בלי.
עוגיות טעימות ממש, תודה על המתכון! הבצק יצא מאוד דביק, רק אחרי מקפיא רבע שעה כמו שכתבת, הצלחתי לעבוד איתו.
נראה מעולה 😍
תודה על השיתוף!
שלום וברכה
הם פשוטטטטט טעימותתתתתתת ומושלמותתתתת
תודה רבה מכל הלב!
שמחה שאהבת 🙂
תודה קרין
יש אפשרות להשתמש בקמח מלא? ואם כן באיזו כמות?
תודה😃
אפשר לשים כוס קמח מלא אבל אולי העוגיות ייצאו במרקם קצת דחוס. אפשר לפר את המרקם על ידי שילוב של חצי כוס קמח מלא וחצי כוס קמח לבן.
עוגיות מעולות! הכנתי בלי תמצית וניל כי לא היה לי, לאחר הערבוב הסופי היה דביק והוספתי בערך 15 גרם של חמאה מומסת וזה הסתדר, העוגיות היו קלות להכנה, יצאו נהדר עם תוספות של שוקולד צ’יפס לבן ושחור וקוקוס. תודה על המתכון:)
נראה מהמם 😍
תודה ויום מקסים!
היי חסר לך במתכון חלב
החלב מאחה את הבצק ונהיה מצויין
הוספתי בערך כף חלב
תודה מיה 🙂
הי עקבתי בדיוק אחרי ההוראות ויצא לי בצק יבש ולא אחיד. הוספתי קצת שמן ועדיין יצאו עוגיות ממש קשות. יש לך מושג למה?
היי דניה,
את מתכוונת למרקם של הבצק לפני האפיה?
באיזה גודל כוס השתמשת? שמת ביצה?
במקרה כזה יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך.
כרגע אין לי בבית אבקת קראו או שוקולית
האם יש לזה תחליף?
אז עדיף להכין עוגיות אחרות. יש המון עוגיות טעימות:)
אפרת קודם כל אני חייבת להגיד שאני אופה בזמן האחרון יותר וזה לא מעט בזכותך! תודה רבה על מתכונים נפלאים ועל זה שאת תמיד עונה בנעימות. רציתי לשאול אם תוכלי לעשות מתישהו מתכון לעוגת מספרים מבצק פריך :))
תודה שירה, כיף לשמוע 🙂
לגבי עוגת מספרים, אשתדל להעלות מתכון בהמשך.
שלום! האם הבצק הזה מתאים לרידוד ולקריצת עוגיות בצורות שונות?
היי אילנה,
התערובת קצת דביקה בשביל רידוד וקריצה.
הי..תודה על מתכונים מעולים וקלים.
הכנתי את המתכון הזה (המרתי חמאה לשמן)והבלילה יצאה ככ ככה שלא היתה ברירה אלא לזלף אותה בשקית זילוף. נראה שהיה צריך לקרר את הבצק לפני אפיה
בכל אופן הן טעימות.
במקרה כזה כדאי להכניס את הבצק לחצי שעה למקפיא.
בכל מקרה שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ושבוע נפלא
שלום האם אפשר לשים מרגרינה במקום החמאה או עדיף שמן?
אפשר לשים מרגרינה.
היי אפרת,
תודה רבה על האתר המושלם! אני משתמשת בו פשוט כל הזמן וגם מעבירה לאחרים..
רציתי לשאול האם אפשר לטבען את המתכון המצוין הזה שנראה לי שהילדים שלי מאוד יאהבו!
תודה רבה
היי דנה,
אני חושבת שאפשר לוותר על הביצה ובמקום סוכר לשים סירופ מייפל.
היי אפרת. אפשר עם שמן קוקוס? הבנתי שהוא בריא אשמח לדעת מה הוא יכול להחליף?
כן אפשר לשים רבע כוס שמן קוקוס מומס במקום החמאה והשמן. אם התערובת יוצאת קצת יבשה יש להוסיף כף שמן נוספת.
היי אפרת -מושלם. אני משתמשת רק בביצים אקס לארג .(רק זה יש לי בבית) זה בסדר?תודה
היי ענתי,
את יכולה לטרוף את הביצה ולהשתמש בקצת יותר מחצי בלילה. אם הבצק יוצא יבש תוסיפי בסוף עוד קצת בלילה לפי הצורך.
שלום אפרת.
אפשר להחליף חמאה בשמן?
תודה
עם חמאה העוגיות יוצאות במרקם יותר פריך אבל אני מניחה שאפשר לשים סה”כ בין רבע לשליש כוס שמן קנולה (במקום החמאה ו2 כפות שמן).