שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות

מס’ מנות: 15-17 עוגיות

סוג: חלבי

מצרכים:

1 ביצה קטנה

שליש כוס (66 ג’) סוכר

50 גרם חמאה מומסת

2 כפות שמן

חצי כפית תמצית וניל

כוס (140 ג’) קמח רגיל

כף (10 ג’) אבקת קקאו

רבע כפית אבקת סודה לשתיה

לקישוט מעל: שוקולד צ’יפס או סוכריות צבעוניות

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה (למעט החומרים לקישוט) לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק רך ואחיד.

-יוצרים כדורים קטנים בקוטר כ-3 ס”מ (אם התערובת דביקה ניתן להרטיב את הידיים) ומניחים על נייר אפיה. משטחים לעיגולים בקוטר של כ-4 ס”מ. מפזרים מעל שוקולד צ’יפס או סוכריות צבעוניות ומהדקים לעוגיה בעזרת האצבעות.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 15-17 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות פריכות לאחר צינון).

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

הערה: אם התערובת דביקה מידי יש להכניס את התערובת למקפיא למשך כרבע שעה לפני שיוצרים עוגיות.

עוגיות שוקולד פשוטות, עוגיות קקאו, עוגיות שוקולד עם שוקולד צ’יפס

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פשטידת קישואים וקולורבי
סלט ביצים ובצל מטוגן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אורטל (10:52 22.06.2021)

שוקולית במקום קקאו, כמו סוכר במקום סוכר, חמאת קוקוס במקום חמאה, שבבי קוקוס במקום שוקולד ציפ, וקמח קונדיטור במקום רגיל. צריך קצת יותר שמן וגם מים, אבל התוצאה הסופית נחמדה 😊

מתכונים ב-10 דקות (14:14 22.06.2021)

שמחה שיצא טוב למרות השינויים! בפעם הבאה תוכלי להגדיל מעט את כמות חמאת הקוקוס ולהוסיף מעט מים כדי שיצא אפילו יותר טוב😊

סימה שוויץ (16:29 17.06.2021)

עשיתי עם שלישי כוס שמן במקום החמאה והשמן..
והיה בתנור ל10 דקות בדיוק. יצא מושלם. טעים ופאדגי מבפנים.. תודה!!

מתכונים ב-10 דקות (17:36 17.06.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה ששיתפת😊

קצת חושב (11:35 4.06.2021)

היי!
ראיתיפעם שכתבת באחד מהמתכונים לעוגיות שכדי לשמור אותם טריות, צריך לשים פרוסת לחם בתוך הקופסה…
אפשר גם פיתה או לחמניה?
תודה רבה! המתכונים שלך נהדרים♥

מתכונים ב-10 דקות (12:38 4.06.2021)

היי,
אני לא בטוחה איפה ראית שכתבתי את זה ובאיזה הקשר, אבל ככל הידוע לי מומלץ לשים פרוסת לחם בקופסת העוגיות רק אם הן יצאו קשות יחסית ורוצים לרכך אותן קצת.😊

אפרת (18:46 30.09.2020)

אפשר להמיר את החמאה בשמן ואם כן בכמה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:14 30.09.2020)

זה ישנה לעוגיות קצת את המרקם.
אפשר לשים סה”כ בין רבע לשליש כוס שמן קנולה (במקום החמאה ו2 כפות שמן).

דירה (16:43 6.09.2020)

חייב אבקת סודה לשתייה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:46 6.09.2020)

במקום אבקת סודה לשתיה אפשר לשים רבע כפית שטוחה אבקת אפיה.

טמיר (10:15 16.06.2021)

לא צריך אני עשיתי עם אפקת אפיה וזה יצא ממש טעים

טל מועלם (23:49 7.05.2020)

יש חשיבות גדולה לביצה קטנה?, אני לא בטוחה אם יש בבית שאני עושה גודל כזה, איזה גודל זה קטן ( Sאו M בכללי ), אם אין לי תמצית וניל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:59 8.05.2020)

ביצה קטנה זה S או M. ביצה גדולה יכולה להרטיב יותר את הבצק ולהפוך אותו לדביק.
אם יש לך ביצה גדולה את יכולה לטרוף אותה עם מזלג ולהוסיף רק ¾ מהבלילה.
אפשר לוותר על תמצית הוניל.

טל מועלם (23:15 7.05.2020)

אם אין לי קקאו יש תחליף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:58 8.05.2020)

אפשר לשים כף גדושה שוקולית.

טל מועלם (23:11 7.05.2020)

אני לא חזקה ביגלל המיטבח ואני עושה את העבודה הזאת עם ילדים עקב כך שאני לא מובחית עדיף לי משהו מוגדר ולא מסובך ופשוט לילדים, יש אפשרות לקבל הסבר איך הבצק יוצא מוכן לעבודה ללא סיכונים והקפאה
**** מבקשת סליחה אם פגעתי אני עושה את המתכון פעם ראשונה איתם ואני לא יודעת מה עלול לפגוע בבצק או מה יותר ופחות משפיע בדיוק ובכמויות….

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:57 8.05.2020)

היי טל,
אני תמיד רושמת במתכון מה מרקם הבצק שצריך לצאת. למשל במקרה הזה רשמתי שצריך לצאת בצק רך ואחיד.
אם תשתמשי בכוס הנכונה ותעבדי לפי הכמויות הרשומות אמור לצאת לך בצק כמו שצריך.
תוכלי לצלם לי את הכוס שאת משתמשת בה?

ענת (16:58 15.04.2020)

הבן שלי רצה להכין עוגיות.. הכנו ביחד- היה ממש ממש כיף ויצא טעים מאוד. מאוהבת במתכונים שלך! תודה וחג שמח

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:29 15.04.2020)

שמחה שנהניתם ❤️
תודה ענת

מעיין (23:00 2.04.2020)

איזה שלמות!!!! בצק מושלם לעבודה עם ילדים… הם יצרו את הכדורים וכלכך נהנו.
נהנו גם מההכנה וגם מהתוצאה הסופית ❤️❤️

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:17 2.04.2020)

ואו מהמם 😍
שמחה שהם נהנו 🙂

מירית (16:42 2.04.2020)

היי אפשר להשתמש בתחליף סוכר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:19 2.04.2020)

כן, אפשר לשים כל תחליף סוכר במתיקות של שליש כוס סוכר.

רותם (09:40 20.03.2020)

בוקר טוב, ניתן קמח תופח? אין לי קמח רגיל.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:54 20.03.2020)

היי רותם,
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שזה יתפח והעוגיה תצא רכה.

ערן (16:17 9.03.2020)

הכנתי לפי המתכון, הכפלתי כמויות ליצירת כמות כפולה. את הקקאו המרתי בשוקולית של עלית ויצא מצויין. רק יצא מהתנור וכבר טרפו.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:16 9.03.2020)

מהמם 🙂
תודה על השיתוף

עינת (12:45 19.02.2020)

היי

לגבי כל מתכוני העוגיות שבאתר אם במקום חמאה אשתמש בחמאת גהי (חמאה נוזלית כמו שמן קוקוס)

עשוי לצאת משהו תקין? ואכיל?

תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:11 19.02.2020)

אני חושבת ששווה לנסות.
אשמח אם תעדכני בתוצאות.

אלי (23:20 11.01.2020)

למה זה יצא מתפורר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:19 12.01.2020)

העוגיות יצאו מתפוררות לאחר האפיה?
באיזה כוס השתמשת?

נועה (12:28 30.12.2019)

שלום אפרת, ניתן להחליף את האבקת סודה לשתייה במשהו אחר או לא להכין את העוגיות עם זה? פשוט אין לי כרגע בבית ואני מחפשת משהו להכין לעכשיו 😉

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:42 30.12.2019)

היי נועה,
במקום אבקת סודה לשתיה אפשר לשים רבע כפית שטוחה אבקת אפיה. אם אין לך, תכיני בלי.

טל מנור (17:28 15.10.2019)

עוגיות טעימות ממש, תודה על המתכון! הבצק יצא מאוד דביק, רק אחרי מקפיא רבע שעה כמו שכתבת, הצלחתי לעבוד איתו.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:18 15.10.2019)

נראה מעולה 😍
תודה על השיתוף!

קרין (16:58 12.09.2019)

שלום וברכה
הם פשוטטטטט טעימותתתתתתת ומושלמותתתתת
תודה רבה מכל הלב!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:39 16.09.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה קרין

שיראל (15:50 21.08.2019)

יש אפשרות להשתמש בקמח מלא? ואם כן באיזו כמות?
תודה😃

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:04 21.08.2019)

אפשר לשים כוס קמח מלא אבל אולי העוגיות ייצאו במרקם קצת דחוס. אפשר לפר את המרקם על ידי שילוב של חצי כוס קמח מלא וחצי כוס קמח לבן.

אור ארבל (18:54 30.06.2019)

עוגיות מעולות! הכנתי בלי תמצית וניל כי לא היה לי, לאחר הערבוב הסופי היה דביק והוספתי בערך 15 גרם של חמאה מומסת וזה הסתדר, העוגיות היו קלות להכנה, יצאו נהדר עם תוספות של שוקולד צ’יפס לבן ושחור וקוקוס. תודה על המתכון:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:47 1.07.2019)

נראה מהמם 😍
תודה ויום מקסים!

מיה (21:25 11.06.2019)

היי חסר לך במתכון חלב
החלב מאחה את הבצק ונהיה מצויין
הוספתי בערך כף חלב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:03 11.06.2019)

תודה מיה 🙂

דניה (19:19 3.05.2019)

הי עקבתי בדיוק אחרי ההוראות ויצא לי בצק יבש ולא אחיד. הוספתי קצת שמן ועדיין יצאו עוגיות ממש קשות. יש לך מושג למה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 4.05.2019)

היי דניה,
את מתכוונת למרקם של הבצק לפני האפיה?
באיזה גודל כוס השתמשת? שמת ביצה?
במקרה כזה יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך.

ספיר (08:36 2.03.2019)

כרגע אין לי בבית אבקת קראו או שוקולית
האם יש לזה תחליף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:30 2.03.2019)

אז עדיף להכין עוגיות אחרות. יש המון עוגיות טעימות:)

שירה (18:05 26.02.2019)

אפרת קודם כל אני חייבת להגיד שאני אופה בזמן האחרון יותר וזה לא מעט בזכותך! תודה רבה על מתכונים נפלאים ועל זה שאת תמיד עונה בנעימות. רציתי לשאול אם תוכלי לעשות מתישהו מתכון לעוגת מספרים מבצק פריך :))

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:07 26.02.2019)

תודה שירה, כיף לשמוע 🙂
לגבי עוגת מספרים, אשתדל להעלות מתכון בהמשך.

אילנה. (10:21 26.02.2019)

שלום! האם הבצק הזה מתאים לרידוד ולקריצת עוגיות בצורות שונות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:21 26.02.2019)

היי אילנה,
התערובת קצת דביקה בשביל רידוד וקריצה.

נהנת מהאתר (14:58 24.02.2019)

הי..תודה על מתכונים מעולים וקלים.
הכנתי את המתכון הזה (המרתי חמאה לשמן)והבלילה יצאה ככ ככה שלא היתה ברירה אלא לזלף אותה בשקית זילוף. נראה שהיה צריך לקרר את הבצק לפני אפיה
בכל אופן הן טעימות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:34 24.02.2019)

במקרה כזה כדאי להכניס את הבצק לחצי שעה למקפיא.
בכל מקרה שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ושבוע נפלא

חנה (01:32 22.02.2019)

שלום האם אפשר לשים מרגרינה במקום החמאה או עדיף שמן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:44 22.02.2019)

אפשר לשים מרגרינה.

דנה (19:17 21.02.2019)

היי אפרת,
תודה רבה על האתר המושלם! אני משתמשת בו פשוט כל הזמן וגם מעבירה לאחרים..
רציתי לשאול האם אפשר לטבען את המתכון המצוין הזה שנראה לי שהילדים שלי מאוד יאהבו!
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:15 21.02.2019)

היי דנה,
אני חושבת שאפשר לוותר על הביצה ובמקום סוכר לשים סירופ מייפל.

אלינור (17:22 21.02.2019)

היי אפרת. אפשר עם שמן קוקוס? הבנתי שהוא בריא אשמח לדעת מה הוא יכול להחליף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:11 21.02.2019)

כן אפשר לשים רבע כוס שמן קוקוס מומס במקום החמאה והשמן. אם התערובת יוצאת קצת יבשה יש להוסיף כף שמן נוספת.

ענתי (10:36 21.02.2019)

היי אפרת -מושלם. אני משתמשת רק בביצים אקס לארג .(רק זה יש לי בבית) זה בסדר?תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:57 21.02.2019)

היי ענתי,
את יכולה לטרוף את הביצה ולהשתמש בקצת יותר מחצי בלילה. אם הבצק יוצא יבש תוסיפי בסוף עוד קצת בלילה לפי הצורך.

אסתר (08:54 21.02.2019)

שלום אפרת.
אפשר להחליף חמאה בשמן?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:14 21.02.2019)

עם חמאה העוגיות יוצאות במרקם יותר פריך אבל אני מניחה שאפשר לשים סה”כ בין רבע לשליש כוס שמן קנולה (במקום החמאה ו2 כפות שמן).

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.