שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות

מס’ מנות: 20-25 עוגיות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

1.5 כוסות (210 ג’) קמח לבן

חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה

3 כפות (40 ג’) סוכר

1 ביצה

רבע כוס (50 ג’) שמן

25 גרם חמאה או נטורינה מומסת

1-3 כפות מים

קליפת לימון קטן מגורדת דק

2 כפות מלאות (16 ג’) פרג טרי טחון




אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בקערה (בעזרת כף ואח”כ לשים מעט עם הידיים). מוסיפים מים בסוף ובהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד נוח לעבודה.

-מרדדים את הבצק בעזרת מערוך מקומח וקורצים צורות בעובי כחצי ס”מ ומסדרים על נייר אפיה (ניתן גם ליצור כדורים בעזרת ידיים רטובות, להניח על נייר אפיה ולשטח לעובי כחצי ס”מ).

-אופים במשך 15-20 דקות עד להזהבה קלה. מוצאים מהתנור ומצננים.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

עוגיות פרג ולימון

 

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
שעועית ירוקה ופטריותשעועית ירוקה ופטריות
מרק שעועית מרק שעועית
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
טל מועלם (18:01 4.09.2020)

האם ניתן ניתן להחליף את החמאה שיהיה פרווה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:30 5.09.2020)

מרגרינה או מחמאה.
אפשרות אחרת היא לשים סה”כ שליש כוס שמן לכל המתכון.

avatar
טל מועלם (17:58 4.09.2020)

שאלה קצת מורכבת אבל אנסה, יש אפשרות להכין שתי מתכונים ניפרדים מהבלילה שאחת מהן ללא הפרג?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:30 5.09.2020)

כן אפשר.

avatar
טל מועלם (01:02 6.09.2020)

יש לך המלצה למתכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:54 6.09.2020)

לא בטוחה שהבנתי את השאלה.
חשבתי שהתכוונת למתכון הזה. להכין את התערובת פעם אחת עם פרג ופעם אחת ללא פרג.

avatar
אבשלום (19:36 8.03.2020)

היי אפרת,
אפשר להחליף את הפרג באגוזים טחונים או לוותר על הפרג?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:42 8.03.2020)

אפשר לוותר על הפרג ולהוסיף כרבע כוס אגוזים טחונים. יכול להיות שיהיה צורך להוסיף קצת יותר מים.

avatar
ירדנה מזרחי (20:17 15.01.2019)

אפשר לשים שמן במקום החמאה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:28 16.01.2019)

אפשר לשים סה”כ שליש כוס שמן לכל המתכון.

avatar
בתיה (14:10 12.03.2017)

יצא לי מאוד טעים, עשיתי מספר שינויים- במקום חמאה- מרגרינה בטעם חמאה, הורדתי מכמות השמן והמרגרינה. הוספתי גם קליפת תפוז ובמקום מים שמתי לימון סחוט. במקום כוס אחת של קמח שמתי שקדים טחונים דק דק, בקיצור זה משדרג מאוד!
תודה רבה על המתכון!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:46 12.03.2017)

נשמע מעולה 🙂
תודה בתיה

avatar
אביגיל (13:38 13.10.2016)

כרגע בתנור. יצא כמות של 12 עוגיות, שמתי כמות קמח לפי כוס חד פעמית והתערובת קצת מימית. טוב….אמתין לתוצאה ואראה אם טעון שיפור

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:57 13.10.2016)

היי אביגיל,
כוס חד פעמית לא טובה, היא קטנה מידי ולכן התערובת יצאה נוזלית. זאת הסיבה גם שכמות העוגיות יצאה קטנה. בכל המתכונים באתר השימוש הוא בכוס בנפח של 240 מ”ל (ראי דוגמה לכוס זכוכית סטנדרטית שניתן להשתמש בה- המרת מידות אפיה).

avatar
אביגיל (15:49 13.10.2016)

תודה, אדע זאת לפעם הבאה ולמתכונים נוספים. דרך אגב, יצא ממש טוב ברוך ה’

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:56 13.10.2016)

שמחה שיצא טעים!

avatar
מרינה (22:26 11.10.2015)

אפשר בלי ביצה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:50 11.10.2015)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. יש להוסיף יותר מים ובהדרגה עד שהבצק יהפוך לנוח לעבודה.

avatar
אורטל (11:46 8.09.2015)

שלום

תודה רבה על המתכונים הטעימים..

האם אפשר לוותר על החמאה ולשים במקומה שמן קוקוס?אם כן כמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:00 8.09.2015)

כן אורטל, בהחלט.
שימי כף גדושה של שמן קוקוס במצבו המוצק או 2 כפות שמן קוקוס במצבו הנוזלי.
שנה טובה! 🙂

avatar
צילה (11:41 27.07.2015)

עוגיות נהדרות! הכנתי אותם הרבה פעמים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:48 27.07.2015)

תודה צילה!
יום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות