זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
מס’ מנות: 20-25 עוגיות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
1.5 כוסות (210 ג’) קמח לבן
חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה
3 כפות (40 ג’) סוכר
1 ביצה
רבע כוס (50 ג’) שמן
25 גרם חמאה או נטורינה מומסת
1-3 כפות מים
קליפת לימון קטן מגורדת דק
2 כפות מלאות (16 ג’) פרג טרי טחון
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים בקערה (בעזרת כף ואח”כ לשים מעט עם הידיים). מוסיפים מים בסוף ובהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד נוח לעבודה.
-מרדדים את הבצק בעזרת מערוך מקומח וקורצים צורות בעובי כחצי ס”מ ומסדרים על נייר אפיה (ניתן גם ליצור כדורים בעזרת ידיים רטובות, להניח על נייר אפיה ולשטח לעובי כחצי ס”מ).
-אופים במשך 15-20 דקות עד להזהבה קלה. מוצאים מהתנור ומצננים.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
האם ניתן ניתן להחליף את החמאה שיהיה פרווה?
מרגרינה או מחמאה.
אפשרות אחרת היא לשים סה”כ שליש כוס שמן לכל המתכון.
שאלה קצת מורכבת אבל אנסה, יש אפשרות להכין שתי מתכונים ניפרדים מהבלילה שאחת מהן ללא הפרג?
כן אפשר.
יש לך המלצה למתכון?
לא בטוחה שהבנתי את השאלה.
חשבתי שהתכוונת למתכון הזה. להכין את התערובת פעם אחת עם פרג ופעם אחת ללא פרג.
היי אפרת,
אפשר להחליף את הפרג באגוזים טחונים או לוותר על הפרג?
אפשר לוותר על הפרג ולהוסיף כרבע כוס אגוזים טחונים. יכול להיות שיהיה צורך להוסיף קצת יותר מים.
אפשר לשים שמן במקום החמאה
אפשר לשים סה”כ שליש כוס שמן לכל המתכון.
יצא לי מאוד טעים, עשיתי מספר שינויים- במקום חמאה- מרגרינה בטעם חמאה, הורדתי מכמות השמן והמרגרינה. הוספתי גם קליפת תפוז ובמקום מים שמתי לימון סחוט. במקום כוס אחת של קמח שמתי שקדים טחונים דק דק, בקיצור זה משדרג מאוד!
תודה רבה על המתכון!
נשמע מעולה 🙂
תודה בתיה
כרגע בתנור. יצא כמות של 12 עוגיות, שמתי כמות קמח לפי כוס חד פעמית והתערובת קצת מימית. טוב….אמתין לתוצאה ואראה אם טעון שיפור
היי אביגיל,
כוס חד פעמית לא טובה, היא קטנה מידי ולכן התערובת יצאה נוזלית. זאת הסיבה גם שכמות העוגיות יצאה קטנה. בכל המתכונים באתר השימוש הוא בכוס בנפח של 240 מ”ל (ראי דוגמה לכוס זכוכית סטנדרטית שניתן להשתמש בה- המרת מידות אפיה).
תודה, אדע זאת לפעם הבאה ולמתכונים נוספים. דרך אגב, יצא ממש טוב ברוך ה’
שמחה שיצא טעים!
אפשר בלי ביצה
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. יש להוסיף יותר מים ובהדרגה עד שהבצק יהפוך לנוח לעבודה.
שלום
תודה רבה על המתכונים הטעימים..
האם אפשר לוותר על החמאה ולשים במקומה שמן קוקוס?אם כן כמה?
כן אורטל, בהחלט.
שימי כף גדושה של שמן קוקוס במצבו המוצק או 2 כפות שמן קוקוס במצבו הנוזלי.
שנה טובה! 🙂
עוגיות נהדרות! הכנתי אותם הרבה פעמים
תודה צילה!
יום נפלא 🙂