שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 20 יחידות

סוג: פרווה

מצרכים:

4 דפי פילו מופשרים ומוכנים לשימוש

כף (לא מלאה) אבקת קקאו

3 כפות (38 ג’) סוכר

רבע כפית אבקת קינמון

שני שליש כוס (80 ג’) אגוזי מלך טחונים




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-190 מעלות.

-פורשים דף פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בשמן (ניתן להשתמש בתרסיס שמן). מעליו מדביקים דף פילו נוסף שגם אותו מברישים בשמן.

-מערבבים בקערית כף אבקת קקאו + 3 כפות סוכר + רבע כפית קינמון ומפזרים מחצית מהתערובת על דף הפילו באופן אחיד. מפזרים מחצית מהאגוזים הטחונים.

-מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של סיגר.

-חוזרים על הפעולה עם דף הפילו הנוסף.

-מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים את החלק העליון והתחתון בשמן ואופים במשך 20 דקות, עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים ומצננים. לאחר שהתקרר, פורסים בעדינות עם סכין את הסיגר לעיגולים בעובי של 2 ס”מ ומגישים.

*העוגיות מעט מתפרקות בחיתוך.

עוגיות מבצק פילו

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
תבשיל דלעת וקישואתבשיל דלעת וקישוא
קציצות עוף ברוטב פטריות ופלפלים קציצות עוף ברוטב פטריות ופלפלים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
ברכה (22:20 4.07.2024)

הכנתי
יצא ממש טעים וקרנצ’י
במקום סוכר לבן שמתי חום
והברשתי בשמן זית
יצא מושלם
תודה רבה!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:30 5.07.2024)

שמחה שיצא טעים❤️
תודה לך:)

avatar
טובי (14:21 1.09.2023)

יצא מוש מוש מוש!!!!
1. הכנתי כמות כפולה כי ראיתי בתגובות שזה מתחסל ואכן כך….
2. חתכתי לפני האפיה ממש בעדינות עם סכין חותכת טובה יצא מעולה
נהנתי שזה טעים קליל כלום וחצי חומרים
תודה על המתכונים השוווים!!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:29 1.09.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
שולי (23:31 30.03.2023)

איך אפשר למנוע פירוק לאחר האפי?יה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:47 31.03.2023)

לחתוך בעזרת סכין חדה, להחזיק את העוגיות בעדינות בזמן החיתוך, וכן ניתן להרטיב מעט במים חמים את הסכין לפני החיתוך.

avatar
נועה (13:19 4.11.2024)

אי אפשר

avatar
תמי (16:15 3.03.2021)

היי, האם לדעתך אפשר להכין את העוגיות מבעוד מועד? למשל שלושה ימים לפני אירוע? (שבת חתן)
לתשובתך אודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:50 3.03.2021)

היי תמי,
חושבת שאפשר להכין יומיים- שלושה לפני, אך כדאי כמובן כמה שיותר קרוב ליום האירוע. מאחסנים בקופסה אטומה על השיש.

avatar
שירי (11:00 29.07.2020)

האם זה לא יוצא יבש בפנים ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:26 29.07.2020)

אלה עוגיות יבשות אבל טעימות 🙂

avatar
מרים מטבריה (22:15 21.10.2021)

זה יוצא יבש .
וצריך להוסיף משהו שיצא יותר פריך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:02 21.10.2021)

אכן העוגיות מעט יבשות, אבל הן מאד פריכות!
אם לא יצא לך פריך זה אומר שלא שימנת את הפילו מספיק או שאפית קצת פחות זמן.

avatar
נעמה (16:07 3.07.2020)

וואו פשוט וואו! איזה פריך וטעים …. מעולה מעולה וקל להכנה. תודה אפרת שבת שלום

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:46 3.07.2020)

שמחה שאהבת 🙂
תודה נעמה ושבת שלום

avatar
שרונה (16:08 24.04.2020)

אז הכנתי יצא מעולה. מומלץ לחתוך לפני האפיה שומר על עוגיה שלמה בנוסף מרחתי סירופ סוכר לאחר הוצאה מהתנור

עוגיות מבצק פילו
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:19 24.04.2020)

מהמם 🙂
תודה שרונה

avatar
הודיה (14:08 22.03.2020)

איזה אתר שווה ! מתכונים פשוט מעולים!
תודה לך!
כשאני פורסת את הרולדה לחתיכות לאחר שהצטננה
הבצק מתפורר ומתפרק
מה את מציעה לעשות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:57 22.03.2020)

תודה הודיה ❤️
במקרה הזה אין הרבה מה לעשות, זה המרקם של הפילו.

avatar
ענאל (21:57 18.02.2020)

אני מתה על האתר שלך! נהייה לי פשוט כיף להיות במטבח בזכותך..
רציתי לשאול.. יש אולי תחליף לקינמון? לא כל כך אוהבים קינמון אצלנו..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:11 19.02.2020)

תודה ענאל 🙂
אפשר לוותר על הקינמון.

avatar
כלנית (10:38 30.11.2019)

חי אפרת
אפשר לנסות עם מילוי אחר, כמו תמרים או תערובת פרג ?
תודה
כלנית

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 30.11.2019)

כן.

avatar
ליזה (07:51 30.10.2019)

היי אפרת,
סהכ יוצאות 2 רולדות שבכל אחת 2 דפי פילו הבנתי נכון?
תודה מראש🙏

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:07 30.10.2019)

נכון 🙂

avatar
קרן (12:35 8.10.2019)

טובבבבבב זה זה טעים ברמות על!!!! תודה תודה על עוד מתכון אליפות! אין אתר שווה מזה, מתכונים מדוייקים ,קלים והכי חשוב מצליחים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:58 10.10.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה קרן

avatar
ציפי (06:53 6.09.2019)

שלום לך
מבקשת לדעת אם את העוגיות מבצק פילו ניתן לאחסן ואיפה ובאיזה כלי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:54 6.09.2019)

ניתן לאחסן בקופסה סגורה על השיש.

avatar
דבי (20:37 11.08.2019)

מקסים! כל כך טעים ופריך!

עשיתי מעלי סיגר. יתכן שאפיתי יותר זמן וזה הוסיף פריכות.

תודה לך!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:54 11.08.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה דבי

avatar
אוראל (11:17 26.07.2019)

תודה על המתכון. הכנתי פעם ראשונה יצא מוצלח. פשוט ממכר. עושה חשק לאכול עוד חתיכה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:26 26.07.2019)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
שני (14:58 25.07.2019)

אני יכולה להשתמש השקדים במקום אגוזים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:03 25.07.2019)

כן.

avatar
דורית (11:12 19.07.2019)

היי
אפשר להחליף את הסוכר בסילאן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:01 19.07.2019)

אני חושבת שכן.

avatar
Zipi (20:15 18.07.2019)

איזה בצק יכול להחליף את הפילו

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 18.07.2019)

היי ציפי,
במקרה הזה רק בצק פילו מתאים. יכול להיות שגם עלי סיגר.
אם בצק עלים בא בחשבון אז יש מתכון אחר לעוגיות מבצק עלים.

avatar
CHANA (15:48 18.07.2019)

נראה מאד טעים, אבל לא הוספת את הקינמון בהוראות ההכהנה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:02 18.07.2019)

צודקת, הוספתי 🙂

avatar
דבי (11:26 18.07.2019)

האגוזים טחונים דק דק? כי בתמונה נראה שיש חתיכות.

שוב תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:31 18.07.2019)

לא חייב דק-דק. זה יכול להיות טחון לחתיכות לא בהכרח אחידות.

avatar
צביה (11:13 18.07.2019)

אני מכינה עם טחינה וסוכר חום באותו אופן. כדי שלא יתפורר בחיתוך אני עושה חריצים של עד חצי מהגובה לפני שמכניסה לתנור, וחותכת עד הסוף מיד שמוציאה מהתנור.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:27 18.07.2019)

תודה צביה 🌷

avatar
רינה (10:38 21.07.2019)

באיזה יחסים את מוסיפה את הבחינה והמוכר החום?

avatar
יפה (10:57 18.07.2019)

בוקר טוב אפרת .
תודה על המתכונים הקלים וטעמים
לא הבנתי את אם לאחר שמגלגלים את שני דפי הפילו עם המילוי אמורים לגלגל דף פילו נוסף על אותה רולדה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:30 18.07.2019)

היי יפה,
הכמות שבמתכון היא ל-2 רולדות, כל אחת עשויה מ-2 דפים שדבוקים זה לזה.
את הדפים הכפולים מגלגלים יחד לרולדה. לא מגלגלים דף פילו נוסף. יכול להיות שבתמונות זה נראה כאילו יש מתחת דף נוסף אבל זה נייר אפיה שעליו עבדתי 🙂

avatar
יפה (16:53 18.07.2019)

תודה רבה

avatar
שולמית (08:50 18.07.2019)

שלום
תודה על המתכונים הטובים.
אפשר להקפיא את העוגיות האלו או שלא יצא טעים מהקפאה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:34 18.07.2019)

היי שולמית,
לא בטוחה כמה כדאי להקפיא את העוגיות כי לאחר הפשרה המעטפת החיצונית שלהן תתרכך.

avatar
דבי (08:29 18.07.2019)

אולי יתאימו עלי סיגר?

שוב תודה!

avatar
דבי (08:28 18.07.2019)

בוקר אור!

נראה מצוין!

אני קצת חוששת מבצק הפילו אבל אולי ננסה. חייבים אגוזים?

תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:31 18.07.2019)

היי דבי,
עם דפי פילו בעיקר חשוב לעבוד מהר כדי שלא יתייבשו. אם מפשירים אותם כמו שצריך הם גם לא נקרעים (דרך אגב יש היום דפי פילו ללא הקפאה שהרבה יותר נוחים לשימוש).
האגוזים ממש מוסיפים, לא הייתי ממליצה לוותר עליהם.
לא ניסיתי עם עלי סיגר אבל זה אמור לעבוד באותו אופן.

avatar
נאוה (07:56 18.07.2019)

איך מפשירים רק 4 עלים מתוך חבילה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:29 18.07.2019)

היי נאוה,
המתכון הזה מעולה לניצול של עלי פילו שנשארו מהכנת מתכון אחר.
ודרך אגב, ניתן למצוא בסופרים דפי פילו ללא הקפאה. שומרים אותם במקרר וזה הרבה יותר נוח.

avatar
רחל (07:41 18.07.2019)

שלום…נראה מושלם…אולי אפשר לפרוס לפני האפייה למנוע התפוררות…מה דעתך?
תודה 🌷🌷

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:26 18.07.2019)

היי רחל,
ניסיתי, זה בעייתי בגלל המילוי.

לקריאת כל התגובות