זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 20 יחידות
סוג: פרווה
מצרכים:
4 דפי פילו מופשרים ומוכנים לשימוש
כף (לא מלאה) אבקת קקאו
3 כפות (38 ג’) סוכר
רבע כפית אבקת קינמון
שני שליש כוס (80 ג’) אגוזי מלך טחונים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-190 מעלות.
-פורשים דף פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בשמן (ניתן להשתמש בתרסיס שמן). מעליו מדביקים דף פילו נוסף שגם אותו מברישים בשמן.
-מערבבים בקערית כף אבקת קקאו + 3 כפות סוכר + רבע כפית קינמון ומפזרים מחצית מהתערובת על דף הפילו באופן אחיד. מפזרים מחצית מהאגוזים הטחונים.
-מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של סיגר.
-חוזרים על הפעולה עם דף הפילו הנוסף.
-מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים את החלק העליון והתחתון בשמן ואופים במשך 20 דקות, עד להזהבה יפה.
-מוציאים ומצננים. לאחר שהתקרר, פורסים בעדינות עם סכין את הסיגר לעיגולים בעובי של 2 ס”מ ומגישים.
*העוגיות מעט מתפרקות בחיתוך.
הכנתי
יצא ממש טעים וקרנצ’י
במקום סוכר לבן שמתי חום
והברשתי בשמן זית
יצא מושלם
תודה רבה!!!
שמחה שיצא טעים❤️
תודה לך:)
יצא מוש מוש מוש!!!!
1. הכנתי כמות כפולה כי ראיתי בתגובות שזה מתחסל ואכן כך….
2. חתכתי לפני האפיה ממש בעדינות עם סכין חותכת טובה יצא מעולה
נהנתי שזה טעים קליל כלום וחצי חומרים
תודה על המתכונים השוווים!!!!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
איך אפשר למנוע פירוק לאחר האפי?יה
לחתוך בעזרת סכין חדה, להחזיק את העוגיות בעדינות בזמן החיתוך, וכן ניתן להרטיב מעט במים חמים את הסכין לפני החיתוך.
אי אפשר
היי, האם לדעתך אפשר להכין את העוגיות מבעוד מועד? למשל שלושה ימים לפני אירוע? (שבת חתן)
לתשובתך אודה
היי תמי,
חושבת שאפשר להכין יומיים- שלושה לפני, אך כדאי כמובן כמה שיותר קרוב ליום האירוע. מאחסנים בקופסה אטומה על השיש.
האם זה לא יוצא יבש בפנים ?
אלה עוגיות יבשות אבל טעימות 🙂
זה יוצא יבש .
וצריך להוסיף משהו שיצא יותר פריך
אכן העוגיות מעט יבשות, אבל הן מאד פריכות!
אם לא יצא לך פריך זה אומר שלא שימנת את הפילו מספיק או שאפית קצת פחות זמן.
וואו פשוט וואו! איזה פריך וטעים …. מעולה מעולה וקל להכנה. תודה אפרת שבת שלום
שמחה שאהבת 🙂
תודה נעמה ושבת שלום
אז הכנתי יצא מעולה. מומלץ לחתוך לפני האפיה שומר על עוגיה שלמה בנוסף מרחתי סירופ סוכר לאחר הוצאה מהתנור
מהמם 🙂
תודה שרונה
איזה אתר שווה ! מתכונים פשוט מעולים!
תודה לך!
כשאני פורסת את הרולדה לחתיכות לאחר שהצטננה
הבצק מתפורר ומתפרק
מה את מציעה לעשות?
תודה הודיה ❤️
במקרה הזה אין הרבה מה לעשות, זה המרקם של הפילו.
אני מתה על האתר שלך! נהייה לי פשוט כיף להיות במטבח בזכותך..
רציתי לשאול.. יש אולי תחליף לקינמון? לא כל כך אוהבים קינמון אצלנו..
תודה ענאל 🙂
אפשר לוותר על הקינמון.
חי אפרת
אפשר לנסות עם מילוי אחר, כמו תמרים או תערובת פרג ?
תודה
כלנית
כן.
היי אפרת,
סהכ יוצאות 2 רולדות שבכל אחת 2 דפי פילו הבנתי נכון?
תודה מראש🙏
נכון 🙂
טובבבבבב זה זה טעים ברמות על!!!! תודה תודה על עוד מתכון אליפות! אין אתר שווה מזה, מתכונים מדוייקים ,קלים והכי חשוב מצליחים!
שמחה שאהבת 🙂
תודה קרן
שלום לך
מבקשת לדעת אם את העוגיות מבצק פילו ניתן לאחסן ואיפה ובאיזה כלי
ניתן לאחסן בקופסה סגורה על השיש.
מקסים! כל כך טעים ופריך!
עשיתי מעלי סיגר. יתכן שאפיתי יותר זמן וזה הוסיף פריכות.
תודה לך!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה דבי
תודה על המתכון. הכנתי פעם ראשונה יצא מוצלח. פשוט ממכר. עושה חשק לאכול עוד חתיכה.
שמחה שאהבת 🙂
אני יכולה להשתמש השקדים במקום אגוזים?
כן.
היי
אפשר להחליף את הסוכר בסילאן?
אני חושבת שכן.
איזה בצק יכול להחליף את הפילו
היי ציפי,
במקרה הזה רק בצק פילו מתאים. יכול להיות שגם עלי סיגר.
אם בצק עלים בא בחשבון אז יש מתכון אחר לעוגיות מבצק עלים.
נראה מאד טעים, אבל לא הוספת את הקינמון בהוראות ההכהנה
צודקת, הוספתי 🙂
האגוזים טחונים דק דק? כי בתמונה נראה שיש חתיכות.
שוב תודה!
לא חייב דק-דק. זה יכול להיות טחון לחתיכות לא בהכרח אחידות.
אני מכינה עם טחינה וסוכר חום באותו אופן. כדי שלא יתפורר בחיתוך אני עושה חריצים של עד חצי מהגובה לפני שמכניסה לתנור, וחותכת עד הסוף מיד שמוציאה מהתנור.
תודה צביה 🌷
באיזה יחסים את מוסיפה את הבחינה והמוכר החום?
בוקר טוב אפרת .
תודה על המתכונים הקלים וטעמים
לא הבנתי את אם לאחר שמגלגלים את שני דפי הפילו עם המילוי אמורים לגלגל דף פילו נוסף על אותה רולדה ?
היי יפה,
הכמות שבמתכון היא ל-2 רולדות, כל אחת עשויה מ-2 דפים שדבוקים זה לזה.
את הדפים הכפולים מגלגלים יחד לרולדה. לא מגלגלים דף פילו נוסף. יכול להיות שבתמונות זה נראה כאילו יש מתחת דף נוסף אבל זה נייר אפיה שעליו עבדתי 🙂
תודה רבה
שלום
תודה על המתכונים הטובים.
אפשר להקפיא את העוגיות האלו או שלא יצא טעים מהקפאה?
היי שולמית,
לא בטוחה כמה כדאי להקפיא את העוגיות כי לאחר הפשרה המעטפת החיצונית שלהן תתרכך.
אולי יתאימו עלי סיגר?
שוב תודה!
בוקר אור!
נראה מצוין!
אני קצת חוששת מבצק הפילו אבל אולי ננסה. חייבים אגוזים?
תודה!
היי דבי,
עם דפי פילו בעיקר חשוב לעבוד מהר כדי שלא יתייבשו. אם מפשירים אותם כמו שצריך הם גם לא נקרעים (דרך אגב יש היום דפי פילו ללא הקפאה שהרבה יותר נוחים לשימוש).
האגוזים ממש מוסיפים, לא הייתי ממליצה לוותר עליהם.
לא ניסיתי עם עלי סיגר אבל זה אמור לעבוד באותו אופן.
איך מפשירים רק 4 עלים מתוך חבילה?
היי נאוה,
המתכון הזה מעולה לניצול של עלי פילו שנשארו מהכנת מתכון אחר.
ודרך אגב, ניתן למצוא בסופרים דפי פילו ללא הקפאה. שומרים אותם במקרר וזה הרבה יותר נוח.
שלום…נראה מושלם…אולי אפשר לפרוס לפני האפייה למנוע התפוררות…מה דעתך?
תודה 🌷🌷
היי רחל,
ניסיתי, זה בעייתי בגלל המילוי.