שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: 50 עוגיות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

בצק בטעם וניל:

כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן

כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה

6 כפות (75 ג’) סוכר

25 גרם חמאה/מרגרינה רכה בטמפ’ בחדר (מומלץ להוציא אותה מהמקרר כשעה לפחות לפני ההכנה)

4 כפות (32 ג’) שמן

כפית (5 ג’) תמצית וניל

1 ביצה

2-5 כפות מים (יש להוסיף בסוף בהדרגה)

בצק בטעם שוקולד:

כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן

כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה

2 כפות (20 ג’) אבקת שוקולית

כף שטוחה (7 ג’) אבקת קקאו

6 כפות (75 ג’) סוכר

25 גרם חמאה/מרגרינה רכה בטמפ’ בחדר(מומלץ להוציא אותה מהמקרר כשעה לפחות לפני ההכנה)

4 כפות (32 ג’) שמן

1 ביצה

2-5 כפות מים (יש להוסיף בסוף בהדרגה)

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את חומרי בצק הוניל עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (מתחילים לערבב בעזרת כף ואח”כ לשים מעט בעזרת הידיים).

-חוזרים על הפעולה בקערה נפרדת עם חומרי הבצק בטעם השוקולד.

-פורשים שני ניירות אפיה על משטח עבודה ובעזרת מערוך משומן, מרדדים עליהם את הבצקים, כל אחד בנפרד, למלבן בעובי של כחצי ס”מ (אם הבצק נדבק למערוך כדאי לפרוש מעל הבצק נייר אפיה נוסף ולרדד מעליו את הבצק).

-הופכים את הבצק הבהיר על הכהה ומסירים את נייר האפיה. מגלגלים בעדינות את שני הבצקים לרולדה (יש לגלגל מהחלק הקצר יותר של המלבן).

-עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות או למקפיא למשך כחצי שעה.

-לאחר שהרולדה התייצבה בקירור, מסירים את הניילון הנצמד ופורסים בעזרת סכין לעוגיות דקות בעובי של חצי ס”מ.

-מניחים את העוגיות על נייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות בקצוות. מוצאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות ממשיכות להתקשות לאחר קירור).

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

*ניתן להכין את הרולדה יום לפני, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר. לפני האפיה- להסיר את הניילון הנצמד, לחתוך לעוגיות ולאפות.

עוגיות ספירלה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עראיס
גרגירי חומוס מתובלים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אוריה דוד (08:25 18.07.2021)

שלום אפרת את המים מוסיפים אחרי ששמים את כל המרכיבים ואז מערבבים ?

מתכונים ב-10 דקות (12:24 18.07.2021)

היי אוריה,
את המים מוסיפים אחרי כל המרכיבים, לאחר ערבוב קל כך שהבצק מתחיל להתגבש. יש להוסיף רק במידת הצורך- אם הבצק יבש מדי או לא מתגבש.

שירה (11:29 16.07.2021)

היי אפרת! נראה מתכון מושלם! בכמה שמן אפשר להמיר את החמאה? אני לא משתמשת במרגרינה ומתחשק לי עוגיות פרוה..

מתכונים ב-10 דקות (13:18 16.07.2021)

היי שירה,
החמאה מעניקה לעוגיות את המרקם הפריך ולכן לא מומלץ להחליף אותה.
עדיף להמיר בשמן קוקוס (החלק המוצק בלבד), אבל אם אין אפשרות- אפשר לוותר על החמאה ולשים 5-6 כפות שמן סה”כ בכל בצק (במקום 25 ג’ חמאה ו-4 כפות שמן), המרקם יהיה קצת שונה.
בהצלחה!

ר.א. (11:11 23.04.2021)

אפשר להכין כמות בצק כפולה, לחלק ולהוסיף לחלק אחדת קקאו ולחלק השני תמצית וניל? או שחייבים שתי בצקים נפרדים?

מתכונים ב-10 דקות (13:32 23.04.2021)

היי,
לא אמורה להיות בעיה לעשות כך, פשוט יותר נוח כשזה 2 בצקים נפרדים😊

תמר (21:38 1.02.2021)

יצא מושלם הכנתי כבר 3 פעמים, הכנתי גם בצורת שחמט

מתכונים ב-10 דקות (08:33 2.02.2021)

איזה כיף לשמוע!! תודה רבה❤️

תמר (12:49 19.01.2021)

כמה כוסות קמח זה יוצא בכוסות חד פעמיות?

מתכונים ב-10 דקות (14:19 19.01.2021)

בכל המתכונים באתר בלי יוצא מן הכלל יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).

אביגיל ארזי (21:09 15.11.2020)

כתוב במתכון 25 גרם חמאה וזה לא נישמע הגיוני צריך להמיס את החמאה קודם?

מתכונים ב-10 דקות (22:32 15.11.2020)

היי אביגיל, מה כוונתך?
25 גרם של חמאה- לא משנה אם מומס או רק חמאה רכה
החמאה מוסיפה לרכות של העוגיות ולא הייתי מורידה בכמות
שבוע נפלא 🙂

מוריה .ב. (10:24 11.11.2020)

שלום אפרת,דבר ראשון המתכונים שלך סוףף 🤩😍 מתכונים קלים וטעימיםם😋😋 דבר שני..כשאני מכינה את העוגיות אני צריכה תמיד להוסיף עוד קמח (לפחות עוד כוס) (זה פעם שניה שהכנתי..) ואז נהיה לו פחות טעם..מה אני צריכה לעשות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:25 11.11.2020)

היי מוריה,
באיזו כוס את משתמשת?

מוריה .ב. (15:07 11.11.2020)

כוס חד פעמית

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:48 11.11.2020)

אז זאת הסיבה. כוס חד פעמית קטנה מידי. יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל כמו הכוס שבלינק המצורף – המרת מידות אפיה.
אשרי לי שקראת את התשובה ואמחק מיד את התגובה 🙂

מוריה .ב. (22:39 11.11.2020)

היי,קראתי ממש תודה רבה עזרת לי מאוד😍😘(התכוונתי לתגובה שמחקת כבר.)

חיה (14:58 1.10.2020)

הי אפשרת. דבר ראשון האתר שלך מדהים!! כמעט כל מתכון שמחפשים יש באתר..ברוך השם..
דבר שני- כתבת במתכון הזה 210 גר קמח, ואת כותבת להשתמש בכוס של 240 מל’, אז איך זה יוצא 210? אם במתכון הזה כתוב כוס וחצי זה אמור לצאת יותר…בטוח יותר מ210.. לא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:04 1.10.2020)

היי חיה,
210 זה משקל (והוא משתנה בין מוצר למוצר) ו240 מ”ל זה נפח והוא קבוע.
אם את משתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל את יכולה להתעלם מהגרמים הרשומים בסוגריים.
חג שמח 🙂

אוריאנה (02:24 30.09.2020)

פשוט: וואוו
אני גרה בשיקגו, הבת שלי תמיד מבקשת ממני להכין ״עוגיות של סבתא״. מאז שעזבנו את ישראל היא לא אכלה את העוגיות האלו.
היום הכנתי לה בזכותך! המתכון מאוד דומה למתכון של אמא שלי.
העוגיות טעימות, לא מתוקות מדי, בצק נוח לשימוש.

אוריאנה (02:42 30.09.2020)

עוגיות לאחר אפייה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:02 30.09.2020)

מושלם! 😍
תודה אוריאנה

שריאל (22:39 29.09.2020)

היי,
ראיתי בתגובות שמישהי המירה בשמן קוקוס במקום חמאה/מרגרינה, כמה יש להשתמש לכל בצק?
תודה על המתכונים שלך, מטיילת באתר מלא ומוצאת כל פעם משו חדש!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:07 30.09.2020)

במקום 25 גרם חמאה אפשר לשים כף מלאה שמן קוקוס במצבו המוצק (אין להמיס אותו).

אורי (16:40 30.08.2020)

יצא מהמם מוצלח וטעים❤️

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:59 30.08.2020)

נראה מושלם 😍
תודה אורי

מיקי (12:21 26.06.2020)

מתכון כיפי מדויק מרשים וקל! אימצתי בחום 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:57 26.06.2020)

מהמם 😍
תודה על השיתוף!

שיראל (21:10 18.04.2020)

האם המתכון מתאים לעבודה עם הילדים כגון לקרוץ צורות וכאלה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:31 18.04.2020)

כן.

שיראל (21:58 18.04.2020)

תודה על התגובה המהירה!
שבועה טוב!🙂

הכהן (20:07 26.03.2020)

שוב הכנתי מתכון שלך- כמובן יצא מושלללםםםםם, איזה טעים!
תודה על הכל תותחית!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:30 26.03.2020)

שמחה שיצא מוצלח 🙂

רבקה (22:40 19.01.2020)

יצא מושלללם!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:52 20.01.2020)

תודה רבקה 💕

chayaaa (21:31 26.11.2019)

הכנתי עם שמן קוקוס במקום חמאה ויצא טעים ברמוותתת ומההממם!!! תודה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:29 27.11.2019)

שמחה שיצא טעים!
תודה ויום מקסים 🌺

חני (13:26 15.10.2019)

נראה מתכון מעולה האם אפשר להשתמש בסוכר חום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:22 15.10.2019)

אפשר רק צריך לקחת בחשבון שבגלל שהסוכר החום יותר גרגירי אז לפעמים מרגישים אותו בבצק.

חן (16:08 1.10.2019)

אפשר להחליף את החמאה/מרגרינה בשמן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:20 1.10.2019)

החמאה מעניקה לעוגיות את המרקם הפריך.
בכל מקרה, אפשר לוותר על החמאה ולשים 5-6 כפות שמן סה”כ בכל בצק (במקום 25 ג’ חמאה ו-4 כפות שמן), המרקם יהיה קצת שונה.

דיקלה (15:09 6.09.2019)

הכנתי את העוגיות ויצא מאוד דביר אז השארתי חלק בצורת רולדה בלי לחתוך האם זה בסדר וכמה זמן זה צריך להיות בתנור?
תודה ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:37 6.09.2019)

היי דיקלה,
את יכולה לאפות לפי הזמנים במתכון.
לאחר אפיה וקירור תחתכי לעוגיות. אם זה רך מבפנים תחזירי לתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך כ-20 דקות. לאחר החימום יש להניח להן להתקרר לגמרי (הן אמורות להתקשות).

רבקה (23:34 24.07.2019)

היי תודה על התכונים המדהימים שלך.
האם חובה לעטוף בניילון נצמד או שניתן לעטוף בנייר אפיה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (02:04 25.07.2019)

אפשר גם עם נייר אפיה.

מיקי (13:43 1.07.2019)

הכנתי שוב..
ויצא- “פיצוץ של החיים”!!!!!!!!
תודה רבה רבה והמשך הצלחה!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:49 1.07.2019)

שמחה שיצא מוצלח 🙂

עדן (22:50 29.06.2019)

הכנתי ויצא טעים מאוד! היה לי קצת קושי בלחתוך את הרולדה אולי משום שהיה חם ואחרי קצת יותר משעה במקפיא זה לא עזר .. אפשר להקפיא אולי לילה ויום למחרת להכין?
וכמה זמן נשמרות העוגיות בקופסא אטומה ?
תודה ושבוע טוב 😁

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:17 30.06.2019)

היי עדן,
לדעתי זה יהיה קשה מידי אחרי לילה במקפיא. עדיף לשמור במקרר כל הלילה.
העוגיות נשמרות בקופסה אטומה במשך כ-5 ימים (לפעמים אפילו יותר).

מיקי (20:52 29.06.2019)

שבוע טוב!!
מקווה לזכור לשאר המתכונים…
(הערה: נראה לי שכדאי לציין זאת..)
תודה רבה!!!!

מיקי (18:13 28.06.2019)

השתמשתי בכוס ח.פ רגילה…. כתוב במתכון כוס..
רבע כוס שמן.. (ח.פ)
השתדלתי שיהיו דקים.. הם יצאו ארוכים וצרים משום מה..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:03 28.06.2019)

בכל המתכונים באתר בלי יוצא מן הכלל יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).

מיקי (16:39 28.06.2019)

הכנתי!!!!!
יצא מושלםםםם!!!!
טעם פשוט טעים בטירוף!!!
אבל יצא לי לא כל כך קראנצי..
אשמח לדעת מה הבעיה.. בשביל פעם הבאה..!!
תודה.. ושבת שלום!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:49 28.06.2019)

היי,
שמחה שיצא טעים 🙂
השתמשת בכוס נכונה?
כמה שמן שמת בכל סוג בצק?
באיזה עובי חתכת כל עוגיה?

מיקי (14:57 27.06.2019)

ראיתי כבר בתגובות שאפשר….
אז עוד שאלה כבר על הדרך…
סוכר חום זה בסדר?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:55 27.06.2019)

תמיד חום עליון וחום תחתון.
סוכר חום זה בסדר.

מיקי (14:48 27.06.2019)

נראה מוש!!!!
יתכן להחליף בשמן את החמאה?
תוכנית אפיה של חום עליון ותחתון נכון? בכל המתכונים שלך זה התכנית. נכון?
תודה!! כיף של אתר!!

שרית (18:01 10.05.2019)

יצא מושלםםם!!! התחסל הכל יום אחרי!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:33 11.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂

רחלי (11:32 21.02.2019)

שלום,
אין לי שוקולית, מה אפשר לשים במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:49 21.02.2019)

במקום 2 כפות שוקולית אפשר לשים כף שטוחה נוספת של קקאו (סה”כ 2 כפות שטוחות)

רחלי (16:09 21.02.2019)

תודה רבה,
האתר פשוט מדהים!!!!
הוא העוזרת שלי במטבח!!!

ספיר (22:35 1.01.2019)

יש אפשרות להמיר את החמאה בשמן נוזלי? שהמתכון כולו יהיה עם שמן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:58 2.01.2019)

היי ספיר,
החמאה מעניקה לעוגיות את המרקם הפריך. אפשר לשים 5-6 כפות שמן סה”כ בכל בצק (במקום 25 ג’ חמאה ו-4 כפות שמן), המרקם יהיה קצת שונה.

שירה (18:25 19.12.2018)

היי, אפשר להשתמש במרגרינה במקום החמאה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:05 19.12.2018)

כן.

אביבה בן דוד (11:08 9.11.2018)

עוגיות מדהימות
עשיתי עם קמח כוסמין ,ושמן זרעי ענבים
ושמתי מים בהדרגה כמו שהסברת,יצא מושלם תודה על מתכון נפלא

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:18 9.11.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אביבה

מלי (13:01 28.10.2018)

היי,האם אפשר להכין את העוגיות ללא גלוטן? אם כן באילו קמחי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:51 28.10.2018)

היי מלי,
אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח כרגיל או תמי. את המים יש להוסיף לפי הצורך ובהדרגה.

שרה (14:34 26.10.2018)

היי אפרת יצא מושששששששששששלם!!!!!!!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:44 26.10.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שרה ושבת שלום ♥️

אסנת (20:42 25.09.2018)

היי ,

הכנתי היום ,
אחלה מתכון , יצא מעולה !!!!!!

חג שמח !!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 25.09.2018)

שמחה שאהבת!
תודה אסנת וחג שמח 🌺

אפרת (16:34 4.09.2018)

היי אפרת.
הכנתי את העוגיות האלו ויש לציין שיצא סוף הדרך!!!!!!!

אפרת (16:40 4.09.2018)

תודההההההההה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:49 4.09.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

רבקה (07:52 21.08.2018)

אפרת, בוקר טוב!
אתמול הכנתי את העוגיות האלה.
אחלה מתכון, מוצלח ביותר, קלות להכנה, פריכות וטעימות.
אני מאד אוהבת את האתר שלך ואת המתכונים המעולים והמוצלחים.
שיהיה לך יום נפלא.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:15 21.08.2018)

תודה רבקה יקרה!
העוגיות נראות מעולה 🙂
יום מקסים

דניאל (12:19 6.07.2018)

כמה זמן זה צריך להיות בקירור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:09 6.07.2018)

שעה במקרר או חצי שעה במקפיא.

דניאל (16:46 6.07.2018)

תודה רבה
ועיסות יצאו לי נוזליות הוספתי קמח ולא עזר שמתי במקרר וזה היה הקשה ולאחר המארוך זה חזר להיות נוזלי מה לעשות אם אפשר עזרה מהא כי אני עכשיו מכין את זה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:38 6.07.2018)

אולי השתמשת בכוס קטנה? באיזה גודל כוס? יש להמשיך להוסיף קמח עד שהבצק מתייצב. אפילו שכבר שמת. זה הדבר היחיד שיכול לייצב את הבצק.
חשוב גם לעבוד מהר עם הבצק כי כשהוא מתחמם בחוץ הוא מתרכך.

ליטל (11:24 4.07.2018)

יצא מאוד טעים!!!!! למרות שהיה קצת דביק אבל התגברתי על זה… תודה רבה על המתכון הטעים:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:45 4.07.2018)

שמחה לשמוע!
תודה ליטל 🙂

יצחק (14:38 3.07.2018)

הכנתי הרגע ללא מרגרינה וללא חמאה שמתי בכל אחד מהבצקים 5 כפות שמן יצא מעולה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:40 3.07.2018)

תודה יצחק, שמחה שיצא מוצלח 🙂

אסתר (12:27 26.06.2018)

יצא סוף הדרך מתכון פשוט.טעים בטירוף ויפה לעין

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:56 26.06.2018)

נראה מעולה 🙂
תודה אסתר ויום נפלא!

שרית (18:11 18.06.2018)

הי יצא טעים מאד היסתדרתי עם הבצק מעולה תודה רבה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:41 18.06.2018)

תודה שרית, שמחה לשמוע 🙂

מירי (11:48 7.06.2018)

הי אפרת
יצא לי טעיםםםםם ויפה בטירוף
הכנתי אותו פעמיים לילדים וזה נזלל (דרך המבוגרים יותר..)

תודה לך!!!!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:25 7.06.2018)

שמחה לשמוע!
תודה מירי 🙂

מריה (11:39 26.05.2018)

יצא מאוד טעים, אבל!!!
הבצק יצא סופר דביק והיה מאוד קשה להעביר את הבצק הבהיר על הכהה. וכשה כבר העברתי, לא יכולתי לגלגל לרולדה – מרוב משקלם בצקים נדבקו אחד לשני והפכו לגוש אחד פחוס. אז פשוט התחלתי לקחת עם הידיים חתיכות קטנות של הכל ביחד, לגלגל לכדורים ולשטח עם הידיים – כך יצאו לי עוגיות שיש 😁 דרך אגב מאוד חמוד…
כמובן שזה ממש לא הפריע למשפחה לחסל הכל באותו ערב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:43 26.05.2018)

היי מריה,
כמה מים הוספת לכל בצק?
שמחה שבסוף יצא טעים, זה מה שהכי חשוב 🙂

אפרת (23:16 16.04.2018)

הכנתי את העוגיות הספירלה והן יצאו טעימות ומדהימות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:35 17.04.2018)

תודה אפרת, שמחה שאהבת 🙂

נחמית (19:03 19.03.2018)

אין לך מושג כמה טעים זה היה !
אין,פשוט מ-ו-ש-ל-ם!!!

דבורה (18:19 25.01.2018)

הי אפרת,
דבר ראשון האתר שלך מושלם משתמשת בו הרבה!!
רציתי לדעת אם יש מצב לשים שמן במקום החמאה?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:27 25.01.2018)

תודה דבורה 🙂
החמאה מעניקה לעוגיות את המרקם הפריך. אני מניחה שאפשר לשים כרבע כוס שמן סה”כ בכל בצק (במקום 25 ג’ חמאה ו-4 כפות שמן) אבל אז העוגיות ייצאו יותר קשות.

דבורה (18:32 25.01.2018)

תודה,
אני רק רציתי לראות שזה לא יצא מידי דביק, כי ראיתי בתגובות שזה יצא דביק אז רק רציתי לוודא שזה לא בגלל זה.
שבת שלום!!
תודה על הכל!!

מושקא (16:55 16.01.2018)

אפשר לשים שמן במקום מרגרינה? לא יוצא דביק מידי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 16.01.2018)

פחות מומלץ. המרגרינה דווקא משפרת את המרקם.
אפשר לשים כף שמן קוקוס במצבו המוצק במקום 25 גרם מרגרינה.

סימה (18:27 15.01.2018)

הבצק יצא דביק למרות שהוספתי רק 2 כפות מים, הטעם משהו לא בדיוק ספירלה חצי שוקו חצי לבן לא רע נחמד
מה לעשות שלא יצא דביק? לא יכולתי לגלגל יש מצב שעשיתי את הבצק דק מדי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:56 15.01.2018)

היי סימה,
אם הבצק יצא דביק היה כדאי לוותר על המים בכלל. זה יכול לנבוע משימוש בביצה גדולה או שימוש בכוס קטנה. השתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל? אם היה לך קשה לגלגל אז יכול להיות שהבצק היה דק מידי.

אורטל (12:20 11.01.2018)

מהמממות. חוסלו אצלנו בשבת וגם השכנים נהנו.
הבצק אמור להיות שומני כשמרדדים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:03 11.01.2018)

שמחה לשמוע 🙂
וכן, הבצק מעט שומני.

ענת (15:11 6.01.2018)

יצא מעולה!
במקום סוכרת שמתי סירופ מייפל (אמיתי) וכך לא היה צורך להוסיף מים. בנוסף וויתרתי על השוקולית והוספתי כף נוספת של קקאו.
שווה ביותר!
מצרפת תמונות של לפני ואחרי האפייה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:25 6.01.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

ענת (14:12 28.12.2017)

היי
התאכזבתי מאוד מהמתכון
תוך כדי עבודה הבצק יצא לי דביק ורך מאוד הוספתי מעט קמח בידיים מספר פעמים
לאחר מכן כשהתחלתי לרדד הבצק נדבק למערוך אבל עוד איכשו הסתדרתי עם 2 ניירות אפיה ושימנתי את המערוך
אבל כשרציתי להרים את הבצק הלבן ולהניח על השחור זה היה בלתי אפשרי וכן להיפך,נאלצתי לעשות את זה בחתיכות קנטות עד שהצלחתי לייצר רולדה.
עכשיו הרולדה בפריזר והבצק מאוד עדין ורך מידי
אולי אחרי שזה יתקשה בפריזר זה יהיה יותר טוב? מה את אומרת יש לי למה לצפות?
איך הבצק אמור לצאת בדרך כלל וממה ניראה לך שזה נבע?
אציין שלא הוספתי 5 כפות מים אלא 3 כפות בבצק הלבן ו4 בבצק החום
אשמח לתגובה מהירה
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:36 28.12.2017)

היי ענת,
המידות הן מדויקות. השתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל? כי לפי מה שאת מתארת השתמשת בכוס קטנה יותר או שהוספת יותר מידי מים. שימי לב שההמלצה היא לשים בין 2-5 כפות מים לכל בצק (הסיבה היא שבכל ביצה יש כמות נוזלים שונה). לדעתי היית צריכה לשים 2 כפות מים בלבד בכל בצק.
ציינתי גם שאם הבצק נדבק למעוך כדאי לרדד אותו בין 2 ניירות אפיה.
את הבצק הלבן שמים על השחור בעזרת נייר האפיה כי עם הידיים הוא מתפרק. אם השתמשת בנייר אפיה והוא עדיין התפרק אז יכול להיות שרידדת אותו דק מידי או שהוא היה מאוד דביק.
בכל מקרה בפריזר זה יתקשה ותוכלי לחתוך לעוגיות ולאפות.
מקווה שהתוצאה תהיה טובה ותהיי מרוצה.
אשמח לעדכון איך יצא אחרי האפיה.

ריקה (20:56 23.12.2017)

לאפרת שלום רב,
תיקון טעות,השאלה ששאלתי לפני זה לא התכוונתי למתכון הזה,

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:53 23.12.2017)

היי ריקה, עניתי במתכון הרלוונטי – עוגיות תמרים.

ריקה (20:53 23.12.2017)

תודה על המתונים המקסימים,
המכון יצא אלוף!! והבצק יצא פריך ונהננו מאוד לאכול את העוגיות,
רציתי לשאול,כשאפיתי הבצק נפתח לשתיים והעוגיה לא יצאה עגולה שלמה,והיה חתך כזה לאורך כל פס העוגיות,
מה צריך לעשות כדי שכל פס העוגיות יצא שלם

רחל לוי (12:10 19.12.2017)

היי אפרת רציתי לדעת עם זה בסדר שהוספתי אבקת אפיה ושוקולד צ’יפס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:25 19.12.2017)

היי רחל,
צריך להוסיף כפית שטוחה אבקת אפיה. לגבי השוקולד צ’יפס נראה לי שיכול להוסיף.

גלית (11:21 11.12.2017)

היי השמן קוקוס יבוא במקום החמאה או השמן???

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:25 11.12.2017)

היי גלית,
שמחה שיצא מוצלח 🙂
אפשר לשלב חצי כוסמין מלא וחצי קמח רגיל, ואם יוצא מוצלח אפשר בפעם הבאה להגדיל את כמות קמח הכוסמין לכמות מלאה.
במקום 25 גרם חמאה אפשר לשים כף מלאה שמן קוקוס במצבו המוצק (אין להמיס אותו).
בהצלחה!

גלית (11:15 11.12.2017)

תקשיבי….המתכון מדוייק יצאו ספירלות מעלפותתתת…היום מכינה שוב עם שמן קוקוס וקמח כוסמין…מעניין איך ייצא.האם רק קמח כוסמין לשים או חצי כוסמין חצי לבן??

שלי אבלי (12:34 10.12.2017)

הי אפרת
לא יצאו לי יפים כ”כ כמו בתמונה איפה טעיתי ?
ניסיתי לדקק את הבצק כמה שיותר יצאו פחות סיבובים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:41 10.12.2017)

היי שלי,
איך זה יצא? אם תוכלי לצרף לי תמונה זה יהיה מצוין.

שלי אבלי (13:58 10.12.2017)

האמת שאני בעבודה (בין הפסקה להפסקה משוטטת באתר)
בכל מקרה יצא פחות עיגולים והבצק מעט התפרק לי אז גם לא יצא סימטרי
קניתי כוס מדידה ועשיתי הכול בדיוק לפי הכמויות..
בטעם יצא מעולה חייבת לציין.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:06 10.12.2017)

אם הבעיה היא במראה ובכמות אז יכול להיות שמשהו בגלגול לא היה לגמרי טוב.
זה דווקא בסדר שיש המון גלגולים, זה מה שעושה את הצורה של הספירלה.
דרך אגב אם הבצק התפרק לך כנראה שהיה חסר לו עוד קצת נוזלים.
רידדת את הבצק וגלגלת אותו בצורה שאני עשיתי? (כמו בתמונות המתחלפות בתחתית המתכון)

שלי אבלי (09:46 11.12.2017)

השתדלתי מאוד..
הוא באמת היה קצת יבש אבל חששתי מלהוסיף נוזלים אדע לפעם הבאה
בכל מקרה תודה רבה רבה לך פעם הבאה שאעשה אחזור לעדכן שיצא טוב בע”ה:)
דרך אגב הכנתי את הרולדת בצק פריך ויצא אליפות ממליצה בחום לכולם!!
אין כמוך, תודה רבה על הכול!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:48 11.12.2017)

תודה שלי ♥️
יום נפלא!

אבי (08:18 10.12.2017)

אפרת האם התכוונת במקרה להוריד הניילון הנצמד כשמוציאים מהמקרר ולא נייר האפייה?
יום נעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:23 10.12.2017)

נכון, טעות שלי. בכל אופן בזכותך תיקנתי 🙂
שבוע מצוין

רחלי (14:30 7.12.2017)

אפרת, תודה רבה על כל המתכונים הפשוט מושלמים!! התחלתי לאפות בחודשים האחרונים והכל ממך. פשוט יוצא מוצלח!
עכשיו הוצאתי את העוגיות מהתנור, והן כבר עומדות להיגמר. מתכננת להכין שוב לשבת:)
תודה רבה ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:58 7.12.2017)

איזה כיף לשמוע!
תודה רחלי ושבת שלום 🙂

מיכל (09:39 7.12.2017)

יצא מדהים!!!!!!!!
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:07 7.12.2017)

תודה מיכל, שמחה לשמוע!
יום מקסים 🌺

גלית (18:33 6.12.2017)

היי מחר אני מכינה את המתכון.האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:37 6.12.2017)

אפשר להשתמש בקמח כוסמין. יכול להיות שיהיה צורך בפחות מים לכן כדאי להוסיף את המים בסוף ורק לפי הצורך עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.

שרה (16:37 3.12.2017)

אפרת יקרה, תודה על המתכונים המהממים, כיף גדול להכין אותם!
האם אפשר לוותא על תמצית הווניל? מה אוכל לשים במקום אם אין לי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:53 3.12.2017)

היי שרה,
אם יש לך שקית סוכר וניל את יכולה לשים במקום ולהפחית כף מכמות הסוכר. אם לא, פשוט תכיני בלי. זה עדיין ייצא טעים 🙂

גנית (23:56 30.11.2017)

האם ניתן לשים מחמאה במקום חמאה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:07 1.12.2017)

כן, אפשר.

שלי (22:01 30.11.2017)

היי
יצא טעים טעים טעים
רק שיצא לי בערך 30ולא חמישים
את יודעת אולי למה עשיתי בדיוק לפי המתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:40 30.11.2017)

היי שלי,
באיזה קוטר יצאו העוגיות? לאיזה עובי חתכת אותן?
השתמשת בכוס של 240 מ”ל?

מירב (11:49 30.11.2017)

האם אפשר לשים קמח טוםח במקום קמח רגיל וכמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:06 30.11.2017)

היי מירב,
אם יש לך קמח רגיל אז עדיף להוסיף לו אבקת אפיה כי בקמח התופח יש כמות כמעט כפולה של אבקת אפיה.

רותי (10:45 30.11.2017)

שלום אפרת,
האם ניתן לשמור את העוגיות בהקפאה, לאחר האפיה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:18 30.11.2017)

כן, אפשר בהחלט.

אלייה (07:33 30.11.2017)

בוקר טוב

האם ניתן להמיר את החמאה בשמן קנולה והשוקולית בקקאו ומהן הכמויות ?
תודה על התשובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:49 30.11.2017)

בוקר טוב אלייה,
החמאה מעניקה לעוגיות את המרקם הפריך. אני מניחה שאפשר לשים כרבע כוס שמן במקום אבל אז העוגיות ייצאו יותר קשות.
במקום קקאו אפשר לשים כף מלאה שוקולית.
יום מקסים 🙂

אלייה (15:24 30.11.2017)

תודה על התשובה
אינני מעוניינת השוקולית אזי מהי הכמות של הקקאו בסך הכל ?
ומהי הכמות בסך הכל של השמי בעוגיות ?
תודה על התשובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:31 30.11.2017)

במקום שוקולית אפשר לשים כף שטוחה נוספת של קקאו (סה”כ 2 כפות שטוחות) אבל צריך לקחת בחשבון שהשוקולית דווקא מעדנת את הטעם.
סה”כ שליש כוס שמן בכל בצק.

אורטל (21:29 29.11.2017)

האם אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס?אם כן כמה לשים במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:41 29.11.2017)

היי אורטל,
אפשר להמיר את החמאה בכף מלאה שמן קוקוס במצבו המוצק.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.