זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות
מס’ מנות: 20 עוגיות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
כוס (140 ג’) קמח לבן
חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה
3 כפות (40 ג’) סוכר
1 ביצה קטנה
רבע כוס (50 ג’) שמן
חצי כפית (3 ג’) תמצית וניל
לקישוט:
סוכריות צבעוניות, סוכריות עדשים, נטיפי שוקולד מריר/לבן, 50 גרם שוקולד מריר מומס
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את כל החומרים לפי הסדר הרשום. מתחילים לערבב עם כף ואח”כ לשים מעט עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד, נוח לעבודה ומעט שומני (אם הבצק יוצא יבש/פירורי יש להוסיף 1-2 כפות מים בהדרגה, אם יוצא דביק מידי- יש להוסיף 1-2 כפות קמח בהדרגה).
-מרדדים דק את הבצק על נייר אפיה (מומלץ לקמח מעט את המערוך) ובעזרת קורצן עגול או כוס קטנה, קורצים עיגולים בקוטר של כ-5 ס”מ.
-מקפלים את החלק העליון של העיגול לצורת משולש ומהדקים.
-מסדרים על נייר אפיה ומקשטים (הצעה לקישוט: בכובע- מהדקים סוכריות צבעוניות, עיניים- נטיפי שוקולד לבן/מריר, אף- סוכריית עדשים, פה- מציירים משוקולד מריר שממיסים לאחר שהעוגיות מוכנות).
-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב מעט בדפנות.
-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
-ממיסים 50 גרם שוקולד מריר במיקרוגל (יש לבדוק כל 10 שניות ולוודא שהשוקולד לא יישרף). מעבירים לשקית זילוף או לשקית אוכל רגילה וגוזרים את הקצה. מציירים פה מחייך ומה שבא לכם 🙂
-ניתן לארוז בשקית צלופן, לקשור בסרט ולשים במשלוח מנות.
אפרת זה טעים מאוד
שמחה לשמוע💙
יצא מאד שמנוני ומאד דביק עשיתי בדיוק לפי הכמויות
הוספתי עוד קמח והסתדר הדבר אמור לפגוע במרקם של העוגיה?
ראיתי עכשיו.. איך יצא?
היי,
במה אפשר להחליף את הביצה?
רוצה להכין גרסה טבעונית😊
היי עמית
במקום הביצה אפשר לשים כמה כפות מים בהדרגה, עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
פורים שני שמכינה אותם 😍
מהמם!!💜
הי אפרת, אפשר חמאה במקום שמן?
כן. 50 גרם חמאה רצוי רכה (להמיס חלקית).
הי אפרת, אפשר להוסיף אינסטנט וניל איכשהוא? בא לי טעם ונילי (:
את יכולה להוסיף כף מלאה ולהפחית כף מכמות הקמח:)
יצא לי ממש דביק הוספתי קמח וזה לא עוזר מה אני יכולה לעשות?
היי,
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל ודייקת בכמויות?
את יכולה להוסיף עוד קצת קמח, להכניס את הבצק למקרר לחצי שעה וכן לקמח את משטח העבודה וכלי העבודה.
יצא לי ממש טוב
שמחה מאד לשמוע!
תודה על השיתוף🙂
יצא מעולה אבל השוקולד לא התקשה יש משהו שאפשר לעשות
מקרר/מקפיא?
ועוד פעם יצא מעולה והאתר של מדהים
היי,
האם קישטת בשוקולד רק אחרי קירור מוחלט של העוגיות?
השתמשת בשוקולד מריר ולא בשוקולד חלב/לבן?
הנחת לשוקולד להתקשות על העוגיות לפחות שעה?
בכל מקרה, אפשר להכניס למקרר כדי לזרז את התקשות השוקולד.
היי אפרת,ממש רוצה להכין את העוגיות ויש לי ביצים בגודל לארג’ האם זה יצליח לי או שלא תודה רבה
היי,
תטרפי את הביצה שיש לך ותשתמשי בערך ב-3/4 מהכמות(:
במה מקשטים לפני האפייה ובמה אחרי?
היי,
לפני האפייה מקשטים בעדשים/סוכריות ולאחריה- בזילוף השוקולד המומס.
שלום אפרת
אני מאוד אוהבת את האתר שלך ומשתמשת הרבה מאוד במתכונים שלך.
שאלה- אני רוצה להכין עוגת מספר (קומות עוגיה קצפת עוגיה קצפת וקישוטי שוקולד מעל)
אין לי מרגרינה/חמאה ואני לא רוצה להשתמש בהם.
האם הבצק הזה יכול להתאים?
אם לא, יש לי שמן קוקוס, יש לך מתכון שיתאים איתו?
היי פנינה,
אני ממליצה לך להכין את המתכון הזה לבצק פריך, ולהמיר את החמאה ב80 גרם שמן קוקוס (רק החלק המוצק, לאחר קירור הפחית לפחות 8 שעות).
בהצלחה(:
תודה על התשובה המהירה.
עשיתי את המתכון השני מקווה שיצא טוב.
חזרתי לעדכן שיצא טעים, ויפה – הכנתי בסוף גם את הבצק הפריך ששלחת אותי אליו, וגם את העוגיות האלו, שניהם יצאו יפה, אבל פחדתי שיהיה קשה מידי לחתוך את העוגיה הזו בסכין. ולכן השתמשתי בסוף בבצק הפריך.
תודה רבה על העזרה.
היי, איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף, נראה מושלם❤
היי אפרת רציתי לשאול אם אפשר לקשט את העוגיות האלה ברויאל אייסינג ואם לא על איזה מתכון את ממליצה לי בתודה מראש
היי ריקה,
כן, העוגיות הללו מתאימות לקישוט ברויאל אייסינג. עם זאת, עדיף להכין עוגיות חמאה כי במתכון הזה יתכן והציפוי יהיה כבד מדי עבור העוגיות והן עלולות להישבר.
הבצק לא יצא מספיק מגובש וקשה לרדד אותו
מה להוסיף?
היי צביה,
את יכולה לנסות להוסיף כף-שתיים של מים עד שהבצק מתאחד.
בהצלחה🙂
שלום האם אפשר לעשות במקום להמיס שוקולד אפשר לעשות עם שוקולד השחר?
היי יעל,
פחות מומלץ משום שממרח שוקולד לא ישמר בצורתו המקורית באפייה, וגם יהיה קשה לקשט איתו…
אפרת יקרה! אני מנסה עוד מתכון ומודה לך על האתר.. הבצק היה נעים לעבודה עם ריח טוב.. נראה לי רק שהגזמתי עם האפיה כי השוקולד יצא מהעדשים..
זה נראה מעולה 🙂
תודה לך על השיתוף
היי האם אפשר להכין מתכון זה במיקסר ידני
אין צורך להשתמש במיקסר. מספיק לערבב עם כף ואח”כ קצת עם הידיים.
כמה זמן מראש ניתן להכין?
נשאר מושלם גם לאחר הקפאה?
היי שרי,
העוגיות נשמרות בקופסה סגורה על השיש במשך כ-5 ימים.
אפשר גם להקפיא.
נראה מקסים! האם אותו הבצק מתאים גם לאזני המן? מחפשת לקצר תהליכים…
אפשר להכין אוזני המן קטנים אבל אני חושבת שעדיף יהיה להכין את הבצק הזה- אוזני המן ללא מרגרינה ולהכין איתו עוגיות ליצן.
היי, ראשית אני מאוהבת באתר 6את פותרת לי המון דילמות.
שנית, אני רוצה לחבר לזה מקל של ארטיק שיהיה לכל ילד. איך את מציעה לעשות את זה?
היי אפרת,
אפשר לנעוץ מקל ארטיק בכל עוגיה לפני האפיה.
היי אפרת. בא לי להכין את העוגיות האלה למשלוחי מנות
נראה לך שאפשר יהיה להשתמש בבצק פריך מתוק של מעדנות ולקצר את התהליך של הלישה ? פשוט מחוסר זמן..
שאלה נוספת – לגבי השוקולד שמציירים איתו בסוף – הוא לא נמרח ? כלומר האם הוא מתייבש ?
תודה רבה על האתר המושלם שלך.
אלופה
כן אפשר בהחלט.
השוקולד שמציירים איתו בסוף מתקשה לאחר קירור. חשוב רק להמיס אותו בלי טיפת מים כדי שיתקשה אחר כך.
תודה אפרת.
יצאו מהמם.
עשיתי מבצק קנוי. קלי קלות.
את גאונה !!!!
תודה רבה
נראה מעולה 😍
תודה שחזרת לעדכן!
בוקר טוב,
שאלה: האם מקשטים לפני שמכנסים לתנור?
תודה
גילה
בוקר אור,
את הסוכריות והשוקולד צ’יפס שימים לפני האפיה. מציירים בשוקולד מומס לאחר האפיה ולאחר שהעוגיות התקררו לטמפ’ החדר.
יום מקסים 🌷
הי אפרת,
שאלות נוספות:
אם אני רוצה להכין כמות אחת, ויש לי רק ביצה גדולה, מה לעשות?
(הבנתי שבכמות כפולה אפשר לשים ביצה אחת גדולה במקום שתיים קטנות)
בנוסף – אני רוצה אחרי זה להבריש מעט מים על העוגיות ולפזר סוכר (ולא לקשט) – זה מתאים לעוגיות האלה?
תודה רבה! יש לך אתר מקסים!
היי צופיה,
תטרפי את הביצה בקערית ותוסיפי את הבלילה בהדרגה עד שמתקבל בצק נוח לעבודה (יכול להיות שלא תצטרכי להשתמש בכל הבלילה).
אפשר לפזר סוכר מעל אבל לפני האפיה.
שלום אפרת,
האם ניתן להכין את העוגות מקמח כוסמין 80%?
תודה!
כן אפשר.
הי אפרת,
אני רוצה להכין כפעילות עם 25 ילדי גן עוגיות בצורות שהילדים יקשטו.
מתכננת להכין כ-60 עוגיות גדולות( לכל ילד 2 עוגיות).
יש לך מתכון להמליץ לי שיהיה הכי קל להכנה ושאפשר יהיה לקשט בסוכריות?
ומה הכמויות לכ-60 עוגיות גדולות?
תודה 🙂
היי נטלי,
את יכולה להכין את המתכון הזה. חשוב רק להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו זו שצירפתי בתמונה.
לכמות של 60 עוגיות גדולות יש להכפיל כמויות ב-5. אני לא ממליצה להכפיל הכל בבת אחת כי זה עלול לפגוע במרקם הבצק אלא להכין את הבצק בפעמיים:
3 כוסות קמח לבן
כפית וחצי אבקת אפיה
חצי כוס סוכר
3 ביצים קטנות
¾ כוס שמן
כפית תמצית וניל
כמות נוספת:
2 כוסות קמח לבן
כפית אבקת אפיה
שליש כוס סוכר
2 ביצים קטנות
חצי כוס שמן
כפית תמצית וניל
תודה אפרת על המענה המהיר 🙂
יש לי כוסות מדידה סטנדרטיות לאפייה, זה טוב או שעדיף לרכוש כוס כמו זו שבתמונה ששלחת?
הכוס אמורה להיות בנפח של 240 מ”ל אז נראה לי שזה בסדר.
בהזדמנות, אם וכשיוצא לך תקני את כוס הזכוכית עם הידית.
יום מקסים 🙂
תודה יקירה. יום מקסים 🙂
איזה בצק מושלם לעבודה. איזה טעים!
וואו מהמם!
תודה על השיתוף 🙂
היה כיף הילדים נהנו עד הגג
שמחה שהם נהנו 🙂
תודה רעות ושבוע טוב
יצא לנו מושלם הילדים נהנו מאוד……
יצא מושלם
תודה רבה
תודה אריאל, שמחה לשמוע 🙂
פורים שמח!
גם אנחנו הכנו ויצא לא רע בשביל פעם ראשונה 🙂
רעיון מגניב ממש! תודה רבה!
נראה מעולה!!
תודה על השיתוף 🙂
זה מדהים אני יעשה את זה עם הילדים בגן
אני בטוחה שהם יהנו 🙂
פורים שמח!
שלום אפרת, תודה רבה על המתכונים המדהימים שמצילים אותי 😉
אני רוצה שהעוגיות יצאו לא מנופחות ולא שרופות, מה אני עושה???
היי חוה,
העוגיות לא יוצאות מתנפחות אם מכינים אותן לפי המתכון.
אם התנור שלך הוא חזק יחסית אז כדאי לאפות על 170 מעלות. אם לא, תאפי על 175 מעלות כדי לא לקחת סיכון. האפיה צריכה להיות בחום עליון ולתחתון (לא טורבו) ויש לעקוב אחרי האפיה ולהוציא את העוגיות ברגע שהן מתחילות להזהיב בצדדים.
פורים שמח 🙂
הי אפרת
שוב תודה על רעיון מקסים וקל כל כך!
הכנתי עם הילדה בהנאה רבה!
השתמשתי בקמח כוסמין ויצא נהדר (כבר גמרנו הכל… 🙂 )
הולכת להכין כמות נוספת- שיהיה מה לשלוח במשלוחי מנות
מהמם!!
תודה חני.
פורים שמח 🙂
אפשר לוותר על תמצית וניל?או אם אפשר לשים תמצית רום…
היי מירי,
אפשר לוותר על תמצית הוניל.
לא בטוחה שהייתי שמה רום במקום אבל זה כבר עניין של טעם.
שבוע נפלא 🙂
היי אפרת! הכנתי אתמול – והנה התוצאה!! אומנם הם נראים קצת פחות “שמחים” משלך! אבל בכל זאת יצאו ממש טוב! אז תודה רבה על המתכון המוצלח והכיפי, לכבוד פורים 🙂
יצא מהמם!! 🙂
שלום. כמה עוגיות יוצאות במתכון עוגיות הליצנים? תודה!
כ-20 עוגיות.
היי אפרת,
אני ואחותי התמכרנו לאתר שלך סופית…
הכנתי את העוגיות ליצן עם תלמידות צעירות ואחינייות כמעט תינוקות.
הוא פשוט מושלללם לעבודה עם ילדים!!!
וגם טעים וקליל.
(סך הכל זמן עבודה עם ילדים מתחילה עד התנור כולל כל ההתעסקות… חצי שעה.)
תודה על כל המתכונים השווים שמטעימים לנו את היום.
איזה כיף לשמוע!
תודה הילה ושבוע נפלא 🌺
אפרת היקרה,
רק רציתי לומר לך תודה רבה על המתכון הנהדר הזה, היצירתי והמדליק הזה.
שבת שלום ומבורך!
תודה תומר 🙂
שבת שלום!
יש סוכריות מסויימות שנזלו לי הסוכריות שהן בצבע כתום צהוב כמו שלך. ושמתי על 160 מעלות בדיוק 12 דקות
זה סוג מסוים של סוכריות שכן נוזלות מעט אבל זה לא נורא כי זה צובע את העוגיה.
הייי,
איך התוספות נטיפי שוקולד והסוכריות הצבעוניות לא נמסות באפייה?
תודה
בגלל האפיה הקצרה הן נשארות בצורתן.
הי אפרת, שוב תודה על המתכונים המעולים שלך, תמיד מצליחים!
שאלה- האם ניתן לאפות את העוגיות האלה עם מקל כמו של סוכריה? (אני רוצה להכין למשלוח מנות ולהעמיד אותן בתוך כלי)
העוגיות יחזיקו מעמד על המקל או שזה כבד מדי? אשמח לתשובתך
שוב תודה
חני
היי חני,
אפשר רק צריך לוודא שהמקלות מיועדות לאפיה.
שלום אפרת,
אני רוצה לברר אני מקשט את העוגייה למעט הזילוף בשוקולד מריר מומס ליצירת הפה של הליצן ואחרי הקישוט של נטיפי שוקולד . עדשים וכו… אני מכניב את העוגיות לתנור שהן מקושטות?
הסוכריות הצבעוניות לא נמסות? לא מוציאות צבע?
היי יקיר,
כן, אופים עם נטיפי השוקולד והסוכריות הצבעוניות. סוכריות העדשים מעט מורידות צבע אבל זה לא נורא.
מעולה!!!!
בצק נח וגמיש
והבנות ככ נהנו להכין אתי את העוגיות.
תודה רבה לך על מתכון אליפות שאכין בע”ה בכל פורים – שנה אחרי שנה
ובאמצע השנה אשתמש בבצק הזה להכנת עוגיות חותכנים.
תודה!!!
תודה נילי, שמחה שאהבת את המתכון 🙂
טעים טעים! אין מילים! כל המתכונים שלך פשוטים להכנה ומעולים!
תודה! שמחה שאהבת 🙂
שבוע נפלא
תודה על האתר והמתכונים הנהדרים, לביתי יש מחר בגן פעילות עם אמא והיא בקשה להכין עוגיות, האם ניתן להכין את הבצק מראש ולשמור במקרר? אם כן כמה זמן מראש יש להוציא אותו? אני חושבת שעלי לשלש את הכמות של הבצק הן כ-30 בנות בגן – תוכלי לתת לי כמויות?
תודה
היי נחמה,
אפשר להכין את הבצק מראש, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר. מומלץ להוציא את הבצק כ-10 דקות לפני מהמקרר.
גם אם את רוצה לשלש כמויות אני ממליצה להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין כמות נוספת כמו במתכון (הסיבה היא שלפעמים שמכינים כמות גדולה מידי מרקם הבצק נפגע).
בהצלחה 🙂
היי ענת,
וואו אלופת עולם!!! איזה רעיון מדליק ופשוט
האם אוכל לשים קמח תופח במקום הקמח הלבן?
תודה 🙂
היי,
אפשר לשים כוס קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה.
שבוע נפלא וחג פורים שמח 🙂
תודה רבה! פורים שמח
שלום. האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח מלא וכמה אחוז? תודה רבה
היי פנינה,
ממליצה לשים רק חצי כמות קמח מלא והיתר קמח רגיל. אם יש לך קמח כוסמין מלא, אין בעיה להכין את העוגיות רק עם הקמח הזה כי הוא יותר אוורירי.
שבוע נפלא 🙂
היי אפרת,
איזה רעיון! מתכננת להכין לפורים. שאלה- האם הבצק הזה מתאים להכין איתו עוגיות בצורות (יש לי קורצנים לעוגיות, אני רק מחפשת את הבצק המתאים) ואם לא, יש לך בצק שמתאים לכך?
המון תודה מראש,
מיטל
כן, הבצק מתאים לקריצת עוגיות.
יש גם בצק שהוא על בסיס חמאה שמתאים – עוגיות חמאה.
יום נפלא 🙂
אפשר מאותו בצק להכין גם אוזני המן ?
תודה
כעקרון כן אבל אני לא בטוחה עד כמה הבצק גמיש בשביל קיפול של אוזני המן.
תודה על האתר. מאד מועיל.
בבקשה שאלה: עשינו את העוגיות ויצא טעים אבל לא הצלחנו לקפל את החלק של הכובע כי הבצק היה שביר.
בכלללי מידי פעם היה נשבר/נסדק/מתפורר (נגיד במעבר של העיגול מהמשטח עבודה לתבנית) ולא נח מספיק לעבוד.
הבצק לא היה פרורי. מה לעשטת להבא עם תקלה כזו? או איפה אולי טעינו?
היי מרים,
באיזה גודל כוס השתמשתם? כעקרון בכל המתכונים באתר יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו בתמונה בלינק המצורף- המרת מידות אפיה. שמתם ביצה נכון? כי הביצה מגמישה את הבצק.
מדהים!
מהיר וקל להכנה…
מושלם לתעסוקה עם הילדים אחה”צ בחורף
שמחה שנהניתם 🙂
תודה מיכל.
שלום,
האם אפשר להכין יומיים מראש?
לשמור בכלי סגור שלא יאבד מהטריות?
תודה רבה!
כן גלית, אפשר.
כמו תמיד המתכונים שלך קלים , מדוייקים וטעימים!כשאני מחפשת מתכון תמיד מתחילה עם המתכונים שלך. אף פעם לא מאכזב 🙂
תודה נטע!
שבת שלום 🙂
יצא נהדר
שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים
תודה!! יצא מוצלח!! תבורכי!!
תודה חגית, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים
תודה על רעיון מקסים וכיפי. בתי בת השלוש ביקשה במיוחד עוגיות פרצוף ואני בטוחה שזה ישמח אותה מאד
תודה אדוה,
שתהיה לכן הכנה כיפית ותוצאה טעימה 🙂
שבוע נפלא!
אפשר במקום ביצה לשים 2 כפות טחינה גולמית??
היי,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאת יכולה לשים במקום הביצה כף טחינה גולמית + כמה כפות מים בהדרגה, עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
בהצלחה 🙂
נועה ביתי ואישתי הכינו את העוגיות פרצופים והן יצאו להן ממש נימוחות בפה וטעימות עד שברגע ניגמרו…. כמה כיף היה לראות את חווית ההכנה ולטעום את התוצאה.
אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ולשתף!
הי, הכנתי את העוגיות לפורים עם הילדים, מספר פעמים ויצא מוצלח מאד – שמנו במשלוחי מנות לחברים…
אתמול הכנתי שוב, הכפלתי את המתכון ויצא ממש לא מוצלח, לא היה ניתן לרדד.. הוספתי מים והרבה בקמח ואז הצלחתי לרדד אבל זה כל הזמן הצטמק, גם לאחר יצירת הצורות (כתרים, לנעשה ונשמע)…
בכללי אני מאד נהנית מהמתכונים באתר – משדרג את האוכל בבית, גם לאמהות עובדות.. מתכוונת לנסות אי”ה את ההמבורגר לסעודת חג בבוקר…
תודה רבה
היי נחמה,
אולי משהו התפספס בכמויות? בעיקר בקמח, ביצים ושמן (2 כוסות קמח, 2 ביצים וחצי כוס שמן)?
הסיבה שהיה קשה לרדד היא שהבצק יצא יבש מידי?
היי תודה רבה
כן מקסימום אני יאלתר צורה אחרת
:]
יש לי שאלה אם אין לי קמח לבן בבית אני יוכלה לעשות עם קמח תופח??
אם אין לי שוקולד מריר אפשר רק קוקאו?
היי יערית,
את יכולה להכין עם כוס קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה אבל קחי בחשבון שיכול להיות שהעוגיות יתפחו יותר וכתוצאה מכך צורתן מעט תשתנה.
לעוגיות עצמן אין צורך להשתמש בשוקולד מריר כך שאת יכולה להכין אותן. לגבי הזילוף, זה בעיה כי אפשר לזלף רק עם שוקולד מומס וקקאו לא מספיק. את גם לא חייבת לזלף, את יכולה לקשט עם סוכריות בלבד.
בהצלחה 🙂
שאומרים קמח לבן מתכוונים לקמח תופח ?
היי דנה,
הכוונה לקמח לבן רגיל, לא תופח.
הכנתי בערב פורים עם בעלי והיה לשנינו ממש כיף להכין אותם! אנשים גם ממש התלהבו מזה..תודה 🙂
איזה כיף לשמוע!
תודה אביבה ושבוע מעולה 🙂
מתכון נחמד מאוד!! אהבתי מאוד, קל ולהכין וטעים, תודה רבה:)
תודה קרן! שמחה שאהבת 🙂
חג פורים שמח
איזה כיף היה להכין את העוגיות האלה!!!
הכנתי לבד כי הבן שלי עוד קטן וזה ממש ריפוי בעיסוק! ממש מקסים! 🙂
עכשיו שאלה: אחרי הקישוט עם השוקולד, הוא אמור להתקשות, נכון? הוא לא ישאר נוזלי..
פורים שמחח!!!
היי אילנה,
איזה כיף, שמחה שנהנת!
וכן, השוקולד אמור להתקשות לאחר שהוא מתקרר לגמרי (בתנאי שלא המסת אותו עם מים או שמן).
חג פורים שמח 🙂
כן, בלי כלום על בן מארי. הכי טוב 😉
דרך אגב, כשאת אומרת ”כוס” את מתכוונת לכוס כמו באחת מהתמונות המתחלפות?
כן. אני מודדת בכוס רגילה שיש בכל מטבח (זכוכית עם ידית) ולא עם כוס מדידה מהסיבה שלא לכולם יש כוסות מדידה.
היי המסתי שוקולד צימקאו במיקרו בפולסים קצרים השוקולד מתקשה ישר מה לעשות
היי עילית,
יכול להיות שזה בגלל סוג השוקולד או שנכנסה טיפת מים לתערובת. הקערית שבתוכה המסת את השוקולד הייתה יבשה לגמרי?
אגב השוקולד היה קר מהמקרר או בטמפ’ החדר (לפני ההמסה)?
הצלחת היתה יבשה,השוקולד היה בטמפרטורה החדר השתמשתי בצימקאו
אז לדעתי זאת בעיה בשוקולד עצמו. אם יש לך שוקולד מריר רגיל אני ממליצה להשתמש בו.
שלום, תודה רבה על המתכון הנפלא!!
פורים שמח.
תודה מיכל, חג פורים שמח!
שלום,
התגובה הקודמת נמחקה לי משום מה..
נראה מהמם! מכינה כעת עם ילדי. הכפלתי כמויות ויצא מאוד מאוד מאוד שומני..
תוכלי לעזור לי להבין מדוע ואם יש מה לעשות בנידון?
תודה רבה!
היי ליטל,
שמת 2 כוסות קמח וחצי כוס שמן רגיל? באיזה גודל כוס השתמשת?
שלום.. תודה על תגובתך 🙂
אכן אלו הכמויות ששמתי.
השתמשתי בכוס זכוכית עם ידית.. הכוס הסטנדרטית למדידה..
אז זה בסדר גמור, מוזר.
העוגיות צריכות לצאת קצת שומניות אבל לא בצורה מוגזמת.
אם עדיין לא הכנת עוגיות אני ממליצה לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר כדי שיתקרר ויתייצב (כחצי שעה) ואח”כ לקמח היטב משטח עבודה ולרדד את הבצק על המשטח ולאחר רידוד להפוך אותו כדי שגם הצד העליון ייגע בקמח. זה אמור לנטרל מעט את השומניות.
בהצלחה ועדכני אותי 🙂
מתי מקשטים את העוגיות לפני האפייה או אחרי?
היי גלית,
את הסוכריות הצבעוניות, סוכריות עדשים, שוקולד צ’יפס מהדקים על העוגיות לפני האפיה.
רק את הזילוף בשוקולד מומס עושים לאחר האפיה ולאחר שהעוגיות התקררו.
בהצלחה ופורים שמח 🙂
הבצק יצא דביק מאוד ולא היה ניתן לעבוד איתו כלל. ניסיתי להוסיף קמח אך לא הועיל.
מה לא היה בסדר?
היי שמרית,
באיזה גודל כוס השתמשת? גודל ביצה?
אני ממליצה להמשיך להוסיף קמח עד שהבצק יהיה נוח לעבודה.
איזה חמוד!!
ממש עושה חשק ליום כיף עם הילדים!!
פורים שמח.
תודה נחמי!
חג פורים שמח 🙂
הכנתי עוגיות ליצן לפורים מומלץ הוספתי מעט קמח יצא מעולה!!
מאוד כיף להכין עם הילדים ☺☺
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג פורים שמח!
הי, במקום קמל לבן אני משתמשת בקמח שיפון. משהו במתכון אמור להשתנות בעקבות כך?
היי דורית,
אם במקרה הבצק ייצא מעט פירורי או יבש פשוט הוסיפי מעט מים. חוץ מזה הכל כרגיל 🙂
מקסים ביותר.תודה
תודה ענתי 🙂
האם הפה שמציירים עם השוקולד בסוף לא נמרח כשמכניסים את העוגיות לשקית צלופן?
היי אילנה,
חשוב להמיס את השוקולד כמו שהוא (בלי להוסיף מים או שמן) ואז הוא מתקשה לאחר קירור ולא נמרח.
אם לילד שלי אסור ביצים ובוטנים. מה ניתן לשים כתחליף?
היי יעל,
במקום הביצה את יכולה לשים מים. בסביבות 2-6 כפות. ממליצה להוסיף את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה.
יום נפלא!
אפרת, אם אני רוצה להכפיל כמויות, זה יפגע במרקם? או שעדיף להכין פעמיים?
לדעתי זה לא אמור לפגוע במרקם אבל כדי לא לקחת סיכונים עדיף להכין בפעמיים, זה באמת צ’יק צ’ק 🙂
אני הכפלתי באותו פעם ויצא מעולה, שמתי ביצה אחת גדולה
וואו איזה חמוד ומקסים!!!
מחמם את הלב לקבל עוגיה מחופשת 😉
חג פורים שמח!!!
תודה אילנה!
חג פורים שמח 🙂
מגניב!!
רצה לנסות. ואם רוצים להכין כמה ימים קודם, איך שומרים את זה?
היי ענת,
את יכולה להכין כמה ימים קודם ולשמור בקופסה אטומה. העוגיות נשמרות כ-5 ימים.
יום מקסים 🙂