שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות

מס’ מנות: 20 עוגיות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

כוס (140 ג’) קמח לבן

חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה

3 כפות (40 ג’) סוכר

1 ביצה קטנה

רבע כוס (50 ג’) שמן

חצי כפית (3 ג’) תמצית וניל

לקישוט:

סוכריות צבעוניות, סוכריות עדשים, נטיפי שוקולד מריר/לבן, 50 גרם שוקולד מריר מומס

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את כל החומרים לפי הסדר הרשום. מתחילים לערבב עם כף ואח”כ לשים מעט עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד, נוח לעבודה ומעט שומני (אם הבצק יוצא יבש/פירורי יש להוסיף 1-2 כפות מים בהדרגה, אם יוצא דביק מידי- יש להוסיף 1-2 כפות קמח בהדרגה).

-מרדדים דק את הבצק על נייר אפיה (מומלץ לקמח מעט את המערוך) ובעזרת קורצן עגול או כוס קטנה, קורצים עיגולים בקוטר של כ-5 ס”מ.

-מקפלים את החלק העליון של העיגול לצורת משולש ומהדקים.

-מסדרים על נייר אפיה ומקשטים (הצעה לקישוט: בכובע- מהדקים סוכריות צבעוניות, עיניים- נטיפי שוקולד לבן/מריר, אף- סוכריית עדשים, פה- מציירים משוקולד מריר שממיסים לאחר שהעוגיות מוכנות).

-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב מעט בדפנות.

הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.

-ממיסים 50 גרם שוקולד מריר במיקרוגל (יש לבדוק כל 10 שניות ולוודא שהשוקולד לא יישרף). מעבירים לשקית זילוף או לשקית אוכל רגילה וגוזרים את הקצה. מציירים פה מחייך ומה שבא לכם 🙂

-ניתן לארוז בשקית צלופן, לקשור בסרט ולשים במשלוח מנות.

עוגיות ליצן- שלבי הכנה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט פטריות פיקנטי
פשטידת פסטה פיצה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
צביה (12:00 25.02.2021)

הבצק לא יצא מספיק מגובש וקשה לרדד אותו
מה להוסיף?

מתכונים ב-10 דקות (12:37 25.02.2021)

היי צביה,
את יכולה לנסות להוסיף כף-שתיים של מים עד שהבצק מתאחד.
בהצלחה🙂

יעל (21:05 24.02.2021)

שלום האם אפשר לעשות במקום להמיס שוקולד אפשר לעשות עם שוקולד השחר?

מתכונים ב-10 דקות (21:24 24.02.2021)

היי יעל,
פחות מומלץ משום שממרח שוקולד לא ישמר בצורתו המקורית באפייה, וגם יהיה קשה לקשט איתו…

מיכל (16:29 9.03.2020)

אפרת יקרה! אני מנסה עוד מתכון ומודה לך על האתר.. הבצק היה נעים לעבודה עם ריח טוב.. נראה לי רק שהגזמתי עם האפיה כי השוקולד יצא מהעדשים..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:18 9.03.2020)

זה נראה מעולה 🙂
תודה לך על השיתוף

חלי (12:59 2.03.2020)

היי האם אפשר להכין מתכון זה במיקסר ידני

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:02 2.03.2020)

אין צורך להשתמש במיקסר. מספיק לערבב עם כף ואח”כ קצת עם הידיים.

שרי (12:27 1.03.2020)

כמה זמן מראש ניתן להכין?
נשאר מושלם גם לאחר הקפאה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:43 1.03.2020)

היי שרי,
העוגיות נשמרות בקופסה סגורה על השיש במשך כ-5 ימים.
אפשר גם להקפיא.

שני (14:05 17.03.2019)

נראה מקסים! האם אותו הבצק מתאים גם לאזני המן? מחפשת לקצר תהליכים…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:37 17.03.2019)

אפשר להכין אוזני המן קטנים אבל אני חושבת שעדיף יהיה להכין את הבצק הזה- אוזני המן ללא מרגרינה ולהכין איתו עוגיות ליצן.

אפרת (17:07 16.03.2019)

היי, ראשית אני מאוהבת באתר 6את פותרת לי המון דילמות.
שנית, אני רוצה לחבר לזה מקל של ארטיק שיהיה לכל ילד. איך את מציעה לעשות את זה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:38 16.03.2019)

היי אפרת,
אפשר לנעוץ מקל ארטיק בכל עוגיה לפני האפיה.

ענבר (10:46 14.03.2019)

היי אפרת. בא לי להכין את העוגיות האלה למשלוחי מנות
נראה לך שאפשר יהיה להשתמש בבצק פריך מתוק של מעדנות ולקצר את התהליך של הלישה ? פשוט מחוסר זמן..
שאלה נוספת – לגבי השוקולד שמציירים איתו בסוף – הוא לא נמרח ? כלומר האם הוא מתייבש ?

תודה רבה על האתר המושלם שלך.
אלופה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:17 14.03.2019)

כן אפשר בהחלט.
השוקולד שמציירים איתו בסוף מתקשה לאחר קירור. חשוב רק להמיס אותו בלי טיפת מים כדי שיתקשה אחר כך.

ענבר (19:16 14.03.2019)

תודה אפרת.
יצאו מהמם.
עשיתי מבצק קנוי. קלי קלות.

את גאונה !!!!

תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:30 14.03.2019)

נראה מעולה 😍
תודה שחזרת לעדכן!

גילה (08:24 13.03.2019)

בוקר טוב,

שאלה: האם מקשטים לפני שמכנסים לתנור?

תודה

גילה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 13.03.2019)

בוקר אור,
את הסוכריות והשוקולד צ’יפס שימים לפני האפיה. מציירים בשוקולד מומס לאחר האפיה ולאחר שהעוגיות התקררו לטמפ’ החדר.
יום מקסים 🌷

צופיה (21:51 12.03.2019)

הי אפרת,
שאלות נוספות:
אם אני רוצה להכין כמות אחת, ויש לי רק ביצה גדולה, מה לעשות?
(הבנתי שבכמות כפולה אפשר לשים ביצה אחת גדולה במקום שתיים קטנות)
בנוסף – אני רוצה אחרי זה להבריש מעט מים על העוגיות ולפזר סוכר (ולא לקשט) – זה מתאים לעוגיות האלה?
תודה רבה! יש לך אתר מקסים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:00 12.03.2019)

היי צופיה,
תטרפי את הביצה בקערית ותוסיפי את הבלילה בהדרגה עד שמתקבל בצק נוח לעבודה (יכול להיות שלא תצטרכי להשתמש בכל הבלילה).
אפשר לפזר סוכר מעל אבל לפני האפיה.

צופיה (21:18 7.03.2019)

שלום אפרת,
האם ניתן להכין את העוגות מקמח כוסמין 80%?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:38 7.03.2019)

כן אפשר.

נטלי (06:55 10.10.2018)

הי אפרת,
אני רוצה להכין כפעילות עם 25 ילדי גן עוגיות בצורות שהילדים יקשטו.
מתכננת להכין כ-60 עוגיות גדולות( לכל ילד 2 עוגיות).
יש לך מתכון להמליץ לי שיהיה הכי קל להכנה ושאפשר יהיה לקשט בסוכריות?
ומה הכמויות לכ-60 עוגיות גדולות?

תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:00 10.10.2018)

היי נטלי,
את יכולה להכין את המתכון הזה. חשוב רק להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו זו שצירפתי בתמונה.
לכמות של 60 עוגיות גדולות יש להכפיל כמויות ב-5. אני לא ממליצה להכפיל הכל בבת אחת כי זה עלול לפגוע במרקם הבצק אלא להכין את הבצק בפעמיים:
3 כוסות קמח לבן
כפית וחצי אבקת אפיה
חצי כוס סוכר
3 ביצים קטנות
¾ כוס שמן
כפית תמצית וניל

כמות נוספת:
2 כוסות קמח לבן
כפית אבקת אפיה
שליש כוס סוכר
2 ביצים קטנות
חצי כוס שמן
כפית תמצית וניל

נטלי (21:38 10.10.2018)

תודה אפרת על המענה המהיר 🙂
יש לי כוסות מדידה סטנדרטיות לאפייה, זה טוב או שעדיף לרכוש כוס כמו זו שבתמונה ששלחת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:04 11.10.2018)

הכוס אמורה להיות בנפח של 240 מ”ל אז נראה לי שזה בסדר.
בהזדמנות, אם וכשיוצא לך תקני את כוס הזכוכית עם הידית.
יום מקסים 🙂

נטלי (10:18 11.10.2018)

תודה יקירה. יום מקסים 🙂

מעיין (21:18 3.09.2018)

איזה בצק מושלם לעבודה. איזה טעים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:54 3.09.2018)

וואו מהמם!
תודה על השיתוף 🙂

רעות (19:32 3.03.2018)

היה כיף הילדים נהנו עד הגג

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 3.03.2018)

שמחה שהם נהנו 🙂
תודה רעות ושבוע טוב

רעות (19:30 3.03.2018)

יצא לנו מושלם הילדים נהנו מאוד……

אריאל טובי (16:58 28.02.2018)

יצא מושלם

תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:31 28.02.2018)

תודה אריאל, שמחה לשמוע 🙂
פורים שמח!

מלי (18:46 27.02.2018)

גם אנחנו הכנו ויצא לא רע בשביל פעם ראשונה 🙂
רעיון מגניב ממש! תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:28 27.02.2018)

נראה מעולה!!
תודה על השיתוף 🙂

רעות (16:17 27.02.2018)

זה מדהים אני יעשה את זה עם הילדים בגן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:15 27.02.2018)

אני בטוחה שהם יהנו 🙂
פורים שמח!

חוה (16:00 27.02.2018)

שלום אפרת, תודה רבה על המתכונים המדהימים שמצילים אותי 😉
אני רוצה שהעוגיות יצאו לא מנופחות ולא שרופות, מה אני עושה???

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:14 27.02.2018)

היי חוה,
העוגיות לא יוצאות מתנפחות אם מכינים אותן לפי המתכון.
אם התנור שלך הוא חזק יחסית אז כדאי לאפות על 170 מעלות. אם לא, תאפי על 175 מעלות כדי לא לקחת סיכון. האפיה צריכה להיות בחום עליון ולתחתון (לא טורבו) ויש לעקוב אחרי האפיה ולהוציא את העוגיות ברגע שהן מתחילות להזהיב בצדדים.
פורים שמח 🙂

חני (12:42 25.02.2018)

הי אפרת
שוב תודה על רעיון מקסים וקל כל כך!
הכנתי עם הילדה בהנאה רבה!
השתמשתי בקמח כוסמין ויצא נהדר (כבר גמרנו הכל… 🙂 )
הולכת להכין כמות נוספת- שיהיה מה לשלוח במשלוחי מנות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:04 25.02.2018)

מהמם!!
תודה חני.
פורים שמח 🙂

מירי (09:36 25.02.2018)

אפשר לוותר על תמצית וניל?או אם אפשר לשים תמצית רום…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:37 25.02.2018)

היי מירי,
אפשר לוותר על תמצית הוניל.
לא בטוחה שהייתי שמה רום במקום אבל זה כבר עניין של טעם.
שבוע נפלא 🙂

אודליה (21:27 21.02.2018)

היי אפרת! הכנתי אתמול – והנה התוצאה!! אומנם הם נראים קצת פחות “שמחים” משלך! אבל בכל זאת יצאו ממש טוב! אז תודה רבה על המתכון המוצלח והכיפי, לכבוד פורים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:39 21.02.2018)

יצא מהמם!! 🙂

פנינה קורנינסקי (11:23 19.02.2018)

שלום. כמה עוגיות יוצאות במתכון עוגיות הליצנים? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:39 19.02.2018)

כ-20 עוגיות.

הילה (20:29 18.02.2018)

היי אפרת,
אני ואחותי התמכרנו לאתר שלך סופית…
הכנתי את העוגיות ליצן עם תלמידות צעירות ואחינייות כמעט תינוקות.
הוא פשוט מושלללם לעבודה עם ילדים!!!
וגם טעים וקליל.
(סך הכל זמן עבודה עם ילדים מתחילה עד התנור כולל כל ההתעסקות… חצי שעה.)
תודה על כל המתכונים השווים שמטעימים לנו את היום.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:31 18.02.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה הילה ושבוע נפלא 🌺

תומר (01:31 16.02.2018)

אפרת היקרה,
רק רציתי לומר לך תודה רבה על המתכון הנהדר הזה, היצירתי והמדליק הזה.
שבת שלום ומבורך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:49 16.02.2018)

תודה תומר 🙂
שבת שלום!

אביטל (19:04 14.02.2018)

יש סוכריות מסויימות שנזלו לי הסוכריות שהן בצבע כתום צהוב כמו שלך. ושמתי על 160 מעלות בדיוק 12 דקות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:15 14.02.2018)

זה סוג מסוים של סוכריות שכן נוזלות מעט אבל זה לא נורא כי זה צובע את העוגיה.

אביטל (17:35 14.02.2018)

הייי,
איך התוספות נטיפי שוקולד והסוכריות הצבעוניות לא נמסות באפייה?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:07 14.02.2018)

בגלל האפיה הקצרה הן נשארות בצורתן.

חני (12:45 14.02.2018)

הי אפרת, שוב תודה על המתכונים המעולים שלך, תמיד מצליחים!
שאלה- האם ניתן לאפות את העוגיות האלה עם מקל כמו של סוכריה? (אני רוצה להכין למשלוח מנות ולהעמיד אותן בתוך כלי)
העוגיות יחזיקו מעמד על המקל או שזה כבד מדי? אשמח לתשובתך
שוב תודה
חני

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:54 14.02.2018)

היי חני,
אפשר רק צריך לוודא שהמקלות מיועדות לאפיה.

יקיר (11:37 14.02.2018)

שלום אפרת,
אני רוצה לברר אני מקשט את העוגייה למעט הזילוף בשוקולד מריר מומס ליצירת הפה של הליצן ואחרי הקישוט של נטיפי שוקולד . עדשים וכו… אני מכניב את העוגיות לתנור שהן מקושטות?
הסוכריות הצבעוניות לא נמסות? לא מוציאות צבע?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:49 14.02.2018)

היי יקיר,
כן, אופים עם נטיפי השוקולד והסוכריות הצבעוניות. סוכריות העדשים מעט מורידות צבע אבל זה לא נורא.

נילי (21:18 13.02.2018)

מעולה!!!!
בצק נח וגמיש
והבנות ככ נהנו להכין אתי את העוגיות.
תודה רבה לך על מתכון אליפות שאכין בע”ה בכל פורים – שנה אחרי שנה
ובאמצע השנה אשתמש בבצק הזה להכנת עוגיות חותכנים.
תודה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:06 13.02.2018)

תודה נילי, שמחה שאהבת את המתכון 🙂

שישי (14:10 30.07.2017)

טעים טעים! אין מילים! כל המתכונים שלך פשוטים להכנה ומעולים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:59 30.07.2017)

תודה! שמחה שאהבת 🙂
שבוע נפלא

נחמה (21:28 22.03.2017)

תודה על האתר והמתכונים הנהדרים, לביתי יש מחר בגן פעילות עם אמא והיא בקשה להכין עוגיות, האם ניתן להכין את הבצק מראש ולשמור במקרר? אם כן כמה זמן מראש יש להוציא אותו? אני חושבת שעלי לשלש את הכמות של הבצק הן כ-30 בנות בגן – תוכלי לתת לי כמויות?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (23:13 22.03.2017)

היי נחמה,
אפשר להכין את הבצק מראש, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר. מומלץ להוציא את הבצק כ-10 דקות לפני מהמקרר.
גם אם את רוצה לשלש כמויות אני ממליצה להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין כמות נוספת כמו במתכון (הסיבה היא שלפעמים שמכינים כמות גדולה מידי מרקם הבצק נפגע).
בהצלחה 🙂

טונה (17:22 5.03.2017)

היי ענת,

וואו אלופת עולם!!! איזה רעיון מדליק ופשוט
האם אוכל לשים קמח תופח במקום הקמח הלבן?

תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (19:49 5.03.2017)

היי,
אפשר לשים כוס קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה.
שבוע נפלא וחג פורים שמח 🙂

פנינה (18:58 26.02.2017)

תודה רבה! פורים שמח

פנינה (22:34 25.02.2017)

שלום. האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח מלא וכמה אחוז? תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (08:54 26.02.2017)

היי פנינה,
ממליצה לשים רק חצי כמות קמח מלא והיתר קמח רגיל. אם יש לך קמח כוסמין מלא, אין בעיה להכין את העוגיות רק עם הקמח הזה כי הוא יותר אוורירי.
שבוע נפלא 🙂

מיטל (09:48 23.02.2017)

היי אפרת,
איזה רעיון! מתכננת להכין לפורים. שאלה- האם הבצק הזה מתאים להכין איתו עוגיות בצורות (יש לי קורצנים לעוגיות, אני רק מחפשת את הבצק המתאים) ואם לא, יש לך בצק שמתאים לכך?
המון תודה מראש,
מיטל

מתכונים ב-10 דקות (10:15 23.02.2017)

כן, הבצק מתאים לקריצת עוגיות.
יש גם בצק שהוא על בסיס חמאה שמתאים – עוגיות חמאה.
יום נפלא 🙂

ליאל (15:16 19.02.2017)

אפשר מאותו בצק להכין גם אוזני המן ?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:20 19.02.2017)

כעקרון כן אבל אני לא בטוחה עד כמה הבצק גמיש בשביל קיפול של אוזני המן.

מרים (17:33 13.02.2017)

תודה על האתר. מאד מועיל.
בבקשה שאלה: עשינו את העוגיות ויצא טעים אבל לא הצלחנו לקפל את החלק של הכובע כי הבצק היה שביר.
בכלללי מידי פעם היה נשבר/נסדק/מתפורר (נגיד במעבר של העיגול מהמשטח עבודה לתבנית) ולא נח מספיק לעבוד.
הבצק לא היה פרורי. מה לעשטת להבא עם תקלה כזו? או איפה אולי טעינו?

מתכונים ב-10 דקות (19:43 13.02.2017)

היי מרים,
באיזה גודל כוס השתמשתם? כעקרון בכל המתכונים באתר יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו בתמונה בלינק המצורף- המרת מידות אפיה. שמתם ביצה נכון? כי הביצה מגמישה את הבצק.

מיכל (17:15 4.01.2017)

מדהים!
מהיר וקל להכנה…
מושלם לתעסוקה עם הילדים אחה”צ בחורף

מתכונים ב-10 דקות (17:38 4.01.2017)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה מיכל.

גלית (12:42 28.11.2016)

שלום,
האם אפשר להכין יומיים מראש?
לשמור בכלי סגור שלא יאבד מהטריות?

תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (12:58 28.11.2016)

כן גלית, אפשר.

נטע (09:57 12.08.2016)

כמו תמיד המתכונים שלך קלים , מדוייקים וטעימים!כשאני מחפשת מתכון תמיד מתחילה עם המתכונים שלך. אף פעם לא מאכזב 🙂

מתכונים ב-10 דקות (10:20 12.08.2016)

תודה נטע!
שבת שלום 🙂

אנונימי (11:52 28.07.2016)

יצא נהדר

מתכונים ב-10 דקות (11:53 28.07.2016)

שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים

חגית (23:49 18.07.2016)

תודה!! יצא מוצלח!! תבורכי!!

מתכונים ב-10 דקות (09:17 19.07.2016)

תודה חגית, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים

אדוה (12:14 17.07.2016)

תודה על רעיון מקסים וכיפי. בתי בת השלוש ביקשה במיוחד עוגיות פרצוף ואני בטוחה שזה ישמח אותה מאד

מתכונים ב-10 דקות (12:16 17.07.2016)

תודה אדוה,
שתהיה לכן הכנה כיפית ותוצאה טעימה 🙂
שבוע נפלא!

בת (13:53 5.07.2016)

אפשר במקום ביצה לשים 2 כפות טחינה גולמית??

מתכונים ב-10 דקות (14:18 5.07.2016)

היי,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאת יכולה לשים במקום הביצה כף טחינה גולמית + כמה כפות מים בהדרגה, עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
בהצלחה 🙂

הילה (21:04 27.06.2016)

נועה ביתי ואישתי הכינו את העוגיות פרצופים והן יצאו להן ממש נימוחות בפה וטעימות עד שברגע ניגמרו…. כמה כיף היה לראות את חווית ההכנה ולטעום את התוצאה.

מתכונים ב-10 דקות (21:40 27.06.2016)

אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ולשתף!

נחמה (13:23 8.06.2016)

הי, הכנתי את העוגיות לפורים עם הילדים, מספר פעמים ויצא מוצלח מאד – שמנו במשלוחי מנות לחברים…
אתמול הכנתי שוב, הכפלתי את המתכון ויצא ממש לא מוצלח, לא היה ניתן לרדד.. הוספתי מים והרבה בקמח ואז הצלחתי לרדד אבל זה כל הזמן הצטמק, גם לאחר יצירת הצורות (כתרים, לנעשה ונשמע)…
בכללי אני מאד נהנית מהמתכונים באתר – משדרג את האוכל בבית, גם לאמהות עובדות.. מתכוונת לנסות אי”ה את ההמבורגר לסעודת חג בבוקר…
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (13:33 8.06.2016)

היי נחמה,
אולי משהו התפספס בכמויות? בעיקר בקמח, ביצים ושמן (2 כוסות קמח, 2 ביצים וחצי כוס שמן)?
הסיבה שהיה קשה לרדד היא שהבצק יצא יבש מידי?

יערית מונטי (21:41 30.05.2016)

היי תודה רבה
כן מקסימום אני יאלתר צורה אחרת
:]

יערית מונטי (21:31 30.05.2016)

יש לי שאלה אם אין לי קמח לבן בבית אני יוכלה לעשות עם קמח תופח??

יערית מונטי (21:25 30.05.2016)

אם אין לי שוקולד מריר אפשר רק קוקאו?

מתכונים ב-10 דקות (21:38 30.05.2016)

היי יערית,
את יכולה להכין עם כוס קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה אבל קחי בחשבון שיכול להיות שהעוגיות יתפחו יותר וכתוצאה מכך צורתן מעט תשתנה.
לעוגיות עצמן אין צורך להשתמש בשוקולד מריר כך שאת יכולה להכין אותן. לגבי הזילוף, זה בעיה כי אפשר לזלף רק עם שוקולד מומס וקקאו לא מספיק. את גם לא חייבת לזלף, את יכולה לקשט עם סוכריות בלבד.
בהצלחה 🙂

דנה (19:30 1.05.2016)

שאומרים קמח לבן מתכוונים לקמח תופח ?

מתכונים ב-10 דקות (19:33 1.05.2016)

היי דנה,
הכוונה לקמח לבן רגיל, לא תופח.

אביבה (11:38 27.03.2016)

הכנתי בערב פורים עם בעלי והיה לשנינו ממש כיף להכין אותם! אנשים גם ממש התלהבו מזה..תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (11:39 27.03.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה אביבה ושבוע מעולה 🙂

קרן (17:05 23.03.2016)

מתכון נחמד מאוד!! אהבתי מאוד, קל ולהכין וטעים, תודה רבה:)

מתכונים ב-10 דקות (17:06 23.03.2016)

תודה קרן! שמחה שאהבת 🙂
חג פורים שמח

אילנה. (16:45 23.03.2016)

איזה כיף היה להכין את העוגיות האלה!!!
הכנתי לבד כי הבן שלי עוד קטן וזה ממש ריפוי בעיסוק! ממש מקסים! 🙂
עכשיו שאלה: אחרי הקישוט עם השוקולד, הוא אמור להתקשות, נכון? הוא לא ישאר נוזלי..
פורים שמחח!!!

מתכונים ב-10 דקות (16:49 23.03.2016)

היי אילנה,
איזה כיף, שמחה שנהנת!
וכן, השוקולד אמור להתקשות לאחר שהוא מתקרר לגמרי (בתנאי שלא המסת אותו עם מים או שמן).
חג פורים שמח 🙂

אילנה. (16:52 23.03.2016)

כן, בלי כלום על בן מארי. הכי טוב 😉

אילנה. (16:56 23.03.2016)

דרך אגב, כשאת אומרת ”כוס” את מתכוונת לכוס כמו באחת מהתמונות המתחלפות?

מתכונים ב-10 דקות (17:05 23.03.2016)

כן. אני מודדת בכוס רגילה שיש בכל מטבח (זכוכית עם ידית) ולא עם כוס מדידה מהסיבה שלא לכולם יש כוסות מדידה.

עילית (10:38 23.03.2016)

היי המסתי שוקולד צימקאו במיקרו בפולסים קצרים השוקולד מתקשה ישר מה לעשות

מתכונים ב-10 דקות (10:49 23.03.2016)

היי עילית,
יכול להיות שזה בגלל סוג השוקולד או שנכנסה טיפת מים לתערובת. הקערית שבתוכה המסת את השוקולד הייתה יבשה לגמרי?
אגב השוקולד היה קר מהמקרר או בטמפ’ החדר (לפני ההמסה)?

עילית (12:26 23.03.2016)

הצלחת היתה יבשה,השוקולד היה בטמפרטורה החדר השתמשתי בצימקאו

מתכונים ב-10 דקות (12:37 23.03.2016)

אז לדעתי זאת בעיה בשוקולד עצמו. אם יש לך שוקולד מריר רגיל אני ממליצה להשתמש בו.

מיכל (10:01 23.03.2016)

שלום, תודה רבה על המתכון הנפלא!!
פורים שמח.

מתכונים ב-10 דקות (10:16 23.03.2016)

תודה מיכל, חג פורים שמח!

ליטל (14:31 21.03.2016)

שלום,
התגובה הקודמת נמחקה לי משום מה..

נראה מהמם! מכינה כעת עם ילדי. הכפלתי כמויות ויצא מאוד מאוד מאוד שומני..
תוכלי לעזור לי להבין מדוע ואם יש מה לעשות בנידון?

תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (14:58 21.03.2016)

היי ליטל,
שמת 2 כוסות קמח וחצי כוס שמן רגיל? באיזה גודל כוס השתמשת?

ליטל (15:01 21.03.2016)

שלום.. תודה על תגובתך 🙂
אכן אלו הכמויות ששמתי.
השתמשתי בכוס זכוכית עם ידית.. הכוס הסטנדרטית למדידה..

מתכונים ב-10 דקות (15:10 21.03.2016)

אז זה בסדר גמור, מוזר.
העוגיות צריכות לצאת קצת שומניות אבל לא בצורה מוגזמת.
אם עדיין לא הכנת עוגיות אני ממליצה לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר כדי שיתקרר ויתייצב (כחצי שעה) ואח”כ לקמח היטב משטח עבודה ולרדד את הבצק על המשטח ולאחר רידוד להפוך אותו כדי שגם הצד העליון ייגע בקמח. זה אמור לנטרל מעט את השומניות.
בהצלחה ועדכני אותי 🙂

גלית (11:40 21.03.2016)

מתי מקשטים את העוגיות לפני האפייה או אחרי?

מתכונים ב-10 דקות (11:49 21.03.2016)

היי גלית,
את הסוכריות הצבעוניות, סוכריות עדשים, שוקולד צ’יפס מהדקים על העוגיות לפני האפיה.
רק את הזילוף בשוקולד מומס עושים לאחר האפיה ולאחר שהעוגיות התקררו.
בהצלחה ופורים שמח 🙂

שמרית (17:49 20.03.2016)

הבצק יצא דביק מאוד ולא היה ניתן לעבוד איתו כלל. ניסיתי להוסיף קמח אך לא הועיל.
מה לא היה בסדר?

מתכונים ב-10 דקות (18:30 20.03.2016)

היי שמרית,
באיזה גודל כוס השתמשת? גודל ביצה?
אני ממליצה להמשיך להוסיף קמח עד שהבצק יהיה נוח לעבודה.

נחמי (23:42 17.03.2016)

איזה חמוד!!
ממש עושה חשק ליום כיף עם הילדים!!
פורים שמח.

מתכונים ב-10 דקות (23:52 17.03.2016)

תודה נחמי!
חג פורים שמח 🙂

ליאת (20:11 20.03.2016)

הכנתי עוגיות ליצן לפורים מומלץ הוספתי מעט קמח יצא מעולה!!
מאוד כיף להכין עם הילדים ☺☺

מתכונים ב-10 דקות (20:14 20.03.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג פורים שמח!

dorit (14:12 17.03.2016)

הי, במקום קמל לבן אני משתמשת בקמח שיפון. משהו במתכון אמור להשתנות בעקבות כך?

מתכונים ב-10 דקות (15:12 17.03.2016)

היי דורית,
אם במקרה הבצק ייצא מעט פירורי או יבש פשוט הוסיפי מעט מים. חוץ מזה הכל כרגיל 🙂

ענתי (12:37 17.03.2016)

מקסים ביותר.תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:40 17.03.2016)

תודה ענתי 🙂

אילנה (11:33 17.03.2016)

האם הפה שמציירים עם השוקולד בסוף לא נמרח כשמכניסים את העוגיות לשקית צלופן?

מתכונים ב-10 דקות (13:32 17.03.2016)

היי אילנה,
חשוב להמיס את השוקולד כמו שהוא (בלי להוסיף מים או שמן) ואז הוא מתקשה לאחר קירור ולא נמרח.

יעל (11:21 16.03.2016)

אם לילד שלי אסור ביצים ובוטנים. מה ניתן לשים כתחליף?

מתכונים ב-10 דקות (11:28 16.03.2016)

היי יעל,
במקום הביצה את יכולה לשים מים. בסביבות 2-6 כפות. ממליצה להוסיף את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה.
יום נפלא!

אילנה. (10:01 16.03.2016)

אפרת, אם אני רוצה להכפיל כמויות, זה יפגע במרקם? או שעדיף להכין פעמיים?

מתכונים ב-10 דקות (10:15 16.03.2016)

לדעתי זה לא אמור לפגוע במרקם אבל כדי לא לקחת סיכונים עדיף להכין בפעמיים, זה באמת צ’יק צ’ק 🙂

שישי (14:17 30.07.2017)

אני הכפלתי באותו פעם ויצא מעולה, שמתי ביצה אחת גדולה

אילנה. (08:56 16.03.2016)

וואו איזה חמוד ומקסים!!!
מחמם את הלב לקבל עוגיה מחופשת 😉
חג פורים שמח!!!

מתכונים ב-10 דקות (09:02 16.03.2016)

תודה אילנה!
חג פורים שמח 🙂

ענת (08:21 16.03.2016)

מגניב!!
רצה לנסות. ואם רוצים להכין כמה ימים קודם, איך שומרים את זה?

מתכונים ב-10 דקות (08:50 16.03.2016)

היי ענת,
את יכולה להכין כמה ימים קודם ולשמור בקופסה אטומה. העוגיות נשמרות כ-5 ימים.
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.