זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 14 דקות
מס’ מנות: 18-20 עוגיות טחינה
סוג: פרווה
כוס (140 ג’) קמח רגיל
3 כפות (40 ג’) סוכר
5-6 כפות טחינה גולמית
5 כפות (50 מ”ל) שמן
רבע כוס שוקולד צ’יפס בכל טעם שאוהבים (*השתמשתי בנטיפים בטעם חמאת בוטנים)
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת רכה ואחידה (את הטחינה מוסיפים לפי הצורך, עד למרקם אחיד)..
-יוצרים כדורים קטנים, מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעוגיות בקוטר 4.5-5 ס”מ.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 14 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות מתייצבות לאחר קירור מוחלט).
*העוגיות יוצאות במרקם עדין ומעט מתפורר.
** העוגיות יחסית לא מתוקות. ניתן להוסיף עוד 2 כפות סוכר לתוצאה מתוקה יותר.
היי אפרת,
קודם כל חייבת לומר לך שבכל פעם שאני מחפשת מתכון למשהו, קודם כל מחפשת את זה דרך האתר שלך.
המתכונים באתר שלך קלים להכנה ואף טעימים מאוד.
ולגבי העוגיות האלו – עוגיות טחינה:
היכן מומלץ לשמור את העוגיות הללו?
והאם העוגיות האלו ניתנות גם להקפאה?
היי הודיה,
שמחה שאת נהנית מהאתר🙂
את העוגיות שומרים בקופסה סגורה מחוץ למקרר.
אפשר להקפיא.
עיסה דביקה ולא יציבה, הוספתי אגוזים טחונים ויצא מושלםם
שמחה שיצא טעים:)
תודה על השיתוף
הבצק יצא לי דביקים, איך קורצים ממנו עוגיות
הוספתי קמח, ונעזרתי בכפית כדי לקרוץ.
יצא ממש טעים, נימוחות וטעים משגע….
תודה רבה
עכשיו ראיתי את תשובתך
יופי שמחה שהסתדרת ושיצא טעים🙂
התערובת צריכה לצאת רכה אבל לא דביקה.
תנסי לעבוד עם ידיים רטובות. אם לא הצלחת תוסיפי עוד קצת קמח.
טעים ומתפרק. מה יקרה אם בפעם הבאה אוסיף ביצה?
היי סימה,
את יכולה להוסיף ביצה M ולהפחית קצת מכמות הטחינה שהתערובת לא תצא דביקה מידי.
המתכון הכי גרוע שהכנתי. בלתי אפשרי לעשות כדורים, אחרי אפיה עדיין רך מדיי וגם לא טעים
היי דנה,
בתגובות תוכלי לקרוא שגולשים רבים אהבו את המתכון ויצא להם מוצלח.
יכולות להיות מספר סיבות לכך שיצא לך לא מוצלח:
האם השתמשת בכוס מדידה (נפח 240 מ”ל) ודייקת בכמויות?
האם השתמשת בטחינה גולמית כפי שכתוב במתכון, או אחרת? טחינה גולמית פחות נוזלית.
חיממת את התנור לפחות 9 דקות מראש על 180 מעלות?
אפית למשך הדרוש?
אפשרי לעשות ללא מיקסר
אין צורך במיקסר, אפשר לערבב ידנית בקערה.
היי, הכנתי את העוגיות אבל הן יצאו מאוד נוזליות אז לא באמת הצלחתי ליצור כדורים, זה יצא כמו שלוליות…איך מייצבים אותן?
היי,
נשמע שהיה חסר קמח. האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
האם השתמשת בטחינה גולמית או אחרת? כי הגולמית פחות נוזלית.
את יכולה להוסיף עוד קמח עד להתייצבות הבצק.
עוגיות נהדרות!
אפרת – את תותחית על!! מה הייתי עושה בלעדייך, מה?
איזה כיף שאהבת את המתכון, העוגיות נראות טעימות! תודה על השיתוף🌺
היי, אין לי שוקןלד ציפס, יש לי חפיסת שוקולד . כמה ממנה צריך לקצוץ כדי שזה יהיה רבע כוס?
היי יפית,
תקצצי חצי חבילת שוקולד- 50 גרם.
פשוט עוגיות מושלמות!
אני כל שבוע כמעט מכינה אותן.. אליפות!!
תודה רבה לך!
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף ❤
העוגיות יצאו ממש לא מתוקות.
חבל, לא נגוע בהן:(
היי,
העוגיות אכן לא מתוקות במיוחד (אם תשימי לב במתכון ישנה כמות מינימלית של 3 כפות סוכר) משום שמדובר בעוגיות טחינה.
אני אוסיף את הנקודה הזו במתכון, תודה על השיתוף(:
היי
כוס זה לא 240 מל? וכתבת במתכון 140
היי רחלי,
שימי לב ליחידת המידה- כוס אחת היא בנפח 240 מ”ל, אך כוס קמח שוקלת 140 גרם.
מתכון פשוט והעוגיות ממש טעימות אבל מתפוררות לגמרי..
היי ליהי,
שמחה שאהבת את המתכון!
העוגיות אכן אמורות לצאת במרקם עדין ודי מתפורר.
העוגיות יצאו ממש טעימות, הבעיה שהן מתפוררות מאוד, רק נוגעים בהן והן הופכות. לפירורים.. מה יכולה להיות הסיבה? עשיתי עם קמח כוסמין מלא, יכול להיות שזאת הסיבה?
היי דורית,
ככל הנראה הסיבה לכך שהעוגיות מתפוררות היא שהשתמשת בקמח כוסמין מלא.
לפעם הבאה מומלץ לשלב רק חצי כמות קמח כוסמין מלא וחצי קמח לבן, או להוסיף מעט מים/ שמן עד לקבלת תערובת רכה יותר.
יצא פצצה!! ואוו ואוו ואוו אחד המתכונים.. עשיתי במקום סוכר 4 כפות סילאן טבעי יצאו מהן מיוחדדדדד
מעולה, שמחה לשמוע! תודה על השיתוף🌷
בוקר טוב אפרת,
יצא לי עיסה מאוד דלילה,
מה אפשר לעשות?
היי,
השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל? דייקת בכמויות החומרים?
אם את רואה שהתערובת ממש דלילה את יכולה להוסיף קמח עד לקבלת מרקם יציב יותר.
בהצלחה😊
היי אפרת
היום אני מתפרעת על האתר שלך
מכינה נראה לי חצי ממנו
רציתי לשאול מה דעתך על העוגיות האלה אם הן מתאימות לילדים או שזה עוגיות יותר כבדות למבוגרים ?
תודה רבה
ויום מקסים
היי רות,
העוגיות יכולות להתאים גם לילדים שאוהבים טעם של טחינה/חלווה. כדי להפוך אותן לעוד יותר אטרקטיביות לילדים, אפשר להשתמש בשוקולד צ’יפס חלב (או לחתוך לקוביות קטנות שוקולד חלב).
בהצלחה🙂
היי אפרת
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
היי נילי,
אם זה לא קמח כוסמין מלא- אין שינוי במתכון.
אם זה קמח כוסמין 80% או מלא- מומלץ לשלב חצי כמות ממנו וחצי כמות קמח לבן.
בהצלחה:)
היי אפרת.
קודם כל,אין על המתכונים שלך..
רציתי לשאול האם אפשר להמיר לקמח קוסמין ואז לל80% או מה?
וכן אם אפשר להמיר לשוקולד ציפס ללא סוכר
תודה
היי בתיה,
אפשר קמח כוסמין, אבל מומלץ לשלב חצי כמות קמח לבן. קחי בחשבון שהמרקם יצא קצת יותר דחוס.
אפשר גם שוקולד צ’יפס ללא סוכר (פשוט יצא פחות מתוק…).
בהצלחה:)