שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 14 דקות

מס’ מנות: 18-20 עוגיות טחינה

סוג: פרווה

רכיבים

כוס (140 ג’) קמח רגיל

3 כפות (40 ג’) סוכר

5-6 כפות טחינה גולמית

5 כפות (50 מ”ל) שמן

רבע כוס שוקולד צ’יפס בכל טעם שאוהבים (*השתמשתי בנטיפים בטעם חמאת בוטנים)

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת רכה ואחידה (את הטחינה מוסיפים לפי הצורך, עד למרקם אחיד)..

-יוצרים כדורים קטנים, מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעוגיות בקוטר 4.5-5 ס”מ.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 14 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות מתייצבות לאחר קירור מוחלט).

*העוגיות יוצאות במרקם עדין ומעט מתפורר.

** העוגיות יחסית לא מתוקות. ניתן להוסיף עוד 2 כפות סוכר לתוצאה מתוקה יותר.

ראו גם
סלט מלפפונים, גזר וצנוניתסלט מלפפונים, גזר וצנונית
מאפינס קוטג’ מאפינס קוטג’
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
הודיה (18:12 13.08.2024)

היי אפרת,
קודם כל חייבת לומר לך שבכל פעם שאני מחפשת מתכון למשהו, קודם כל מחפשת את זה דרך האתר שלך.
המתכונים באתר שלך קלים להכנה ואף טעימים מאוד.

ולגבי העוגיות האלו – עוגיות טחינה:
היכן מומלץ לשמור את העוגיות הללו?
והאם העוגיות האלו ניתנות גם להקפאה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:57 13.08.2024)

היי הודיה,
שמחה שאת נהנית מהאתר🙂
את העוגיות שומרים בקופסה סגורה מחוץ למקרר.
אפשר להקפיא.

avatar
ג'ולי (18:51 14.05.2024)

עיסה דביקה ולא יציבה, הוספתי אגוזים טחונים ויצא מושלםם

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:32 14.05.2024)

שמחה שיצא טעים:)
תודה על השיתוף

avatar
שנית (23:39 30.11.2023)

הבצק יצא לי דביקים, איך קורצים ממנו עוגיות

avatar
שנית (00:24 1.12.2023)

הוספתי קמח, ונעזרתי בכפית כדי לקרוץ.
יצא ממש טעים, נימוחות וטעים משגע….
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:10 1.12.2023)

עכשיו ראיתי את תשובתך
יופי שמחה שהסתדרת ושיצא טעים🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:09 1.12.2023)

התערובת צריכה לצאת רכה אבל לא דביקה.
תנסי לעבוד עם ידיים רטובות. אם לא הצלחת תוסיפי עוד קצת קמח.

avatar
סימה (21:28 1.11.2023)

טעים ומתפרק. מה יקרה אם בפעם הבאה אוסיף ביצה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:59 2.11.2023)

היי סימה,
את יכולה להוסיף ביצה M ולהפחית קצת מכמות הטחינה שהתערובת לא תצא דביקה מידי.

avatar
גנה (16:02 10.03.2023)

המתכון הכי גרוע שהכנתי. בלתי אפשרי לעשות כדורים, אחרי אפיה עדיין רך מדיי וגם לא טעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:13 10.03.2023)

היי דנה,
בתגובות תוכלי לקרוא שגולשים רבים אהבו את המתכון ויצא להם מוצלח.
יכולות להיות מספר סיבות לכך שיצא לך לא מוצלח:
האם השתמשת בכוס מדידה (נפח 240 מ”ל) ודייקת בכמויות?
האם השתמשת בטחינה גולמית כפי שכתוב במתכון, או אחרת? טחינה גולמית פחות נוזלית.
חיממת את התנור לפחות 9 דקות מראש על 180 מעלות?
אפית למשך הדרוש?

avatar
מרים (21:50 6.09.2022)

אפשרי לעשות ללא מיקסר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:22 6.09.2022)

אין צורך במיקסר, אפשר לערבב ידנית בקערה.

avatar
שביט (09:18 12.08.2022)

היי, הכנתי את העוגיות אבל הן יצאו מאוד נוזליות אז לא באמת הצלחתי ליצור כדורים, זה יצא כמו שלוליות…איך מייצבים אותן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:06 12.08.2022)

היי,
נשמע שהיה חסר קמח. האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
האם השתמשת בטחינה גולמית או אחרת? כי הגולמית פחות נוזלית.
את יכולה להוסיף עוד קמח עד להתייצבות הבצק.

avatar
אלה אלרם (00:22 29.05.2022)

עוגיות נהדרות!
אפרת – את תותחית על!! מה הייתי עושה בלעדייך, מה?

עוגיות טחינה ושוקולד צ’יפס
avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:47 29.05.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון, העוגיות נראות טעימות! תודה על השיתוף🌺

avatar
יפית (12:10 5.01.2022)

היי, אין לי שוקןלד ציפס, יש לי חפיסת שוקולד . כמה ממנה צריך לקצוץ כדי שזה יהיה רבע כוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:40 5.01.2022)

היי יפית,
תקצצי חצי חבילת שוקולד- 50 גרם.

avatar
בר (13:19 19.12.2021)

פשוט עוגיות מושלמות!
אני כל שבוע כמעט מכינה אותן.. אליפות!!
תודה רבה לך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:20 19.12.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף ❤

avatar
רחלי (14:29 12.10.2021)

העוגיות יצאו ממש לא מתוקות.
חבל, לא נגוע בהן:(

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:45 12.10.2021)

היי,
העוגיות אכן לא מתוקות במיוחד (אם תשימי לב במתכון ישנה כמות מינימלית של 3 כפות סוכר) משום שמדובר בעוגיות טחינה.
אני אוסיף את הנקודה הזו במתכון, תודה על השיתוף(:

avatar
רחלי (14:26 7.10.2021)

היי
כוס זה לא 240 מל? וכתבת במתכון 140

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:29 7.10.2021)

היי רחלי,
שימי לב ליחידת המידה- כוס אחת היא בנפח 240 מ”ל, אך כוס קמח שוקלת 140 גרם.

avatar
ליהי (16:05 11.09.2021)

מתכון פשוט והעוגיות ממש טעימות אבל מתפוררות לגמרי..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:28 11.09.2021)

היי ליהי,
שמחה שאהבת את המתכון!
העוגיות אכן אמורות לצאת במרקם עדין ודי מתפורר.

avatar
דורית (23:41 1.07.2021)

העוגיות יצאו ממש טעימות, הבעיה שהן מתפוררות מאוד, רק נוגעים בהן והן הופכות. לפירורים.. מה יכולה להיות הסיבה? עשיתי עם קמח כוסמין מלא, יכול להיות שזאת הסיבה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:29 2.07.2021)

היי דורית,
ככל הנראה הסיבה לכך שהעוגיות מתפוררות היא שהשתמשת בקמח כוסמין מלא.
לפעם הבאה מומלץ לשלב רק חצי כמות קמח כוסמין מלא וחצי קמח לבן, או להוסיף מעט מים/ שמן עד לקבלת תערובת רכה יותר.

avatar
אפרת (17:34 17.06.2021)

יצא פצצה!! ואוו ואוו ואוו אחד המתכונים.. עשיתי במקום סוכר 4 כפות סילאן טבעי יצאו מהן מיוחדדדדד

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:37 17.06.2021)

מעולה, שמחה לשמוע! תודה על השיתוף🌷

avatar
7660479@gmail.com (11:19 2.05.2021)

בוקר טוב אפרת,
יצא לי עיסה מאוד דלילה,
מה אפשר לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:39 2.05.2021)

היי,
השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל? דייקת בכמויות החומרים?
אם את רואה שהתערובת ממש דלילה את יכולה להוסיף קמח עד לקבלת מרקם יציב יותר.
בהצלחה😊

avatar
רות (11:01 15.04.2021)

היי אפרת
היום אני מתפרעת על האתר שלך
מכינה נראה לי חצי ממנו
רציתי לשאול מה דעתך על העוגיות האלה אם הן מתאימות לילדים או שזה עוגיות יותר כבדות למבוגרים ?
תודה רבה
ויום מקסים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:30 15.04.2021)

היי רות,
העוגיות יכולות להתאים גם לילדים שאוהבים טעם של טחינה/חלווה. כדי להפוך אותן לעוד יותר אטרקטיביות לילדים, אפשר להשתמש בשוקולד צ’יפס חלב (או לחתוך לקוביות קטנות שוקולד חלב).
בהצלחה🙂

avatar
נילי (15:42 14.04.2021)

היי אפרת
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:00 14.04.2021)

היי נילי,
אם זה לא קמח כוסמין מלא- אין שינוי במתכון.
אם זה קמח כוסמין 80% או מלא- מומלץ לשלב חצי כמות ממנו וחצי כמות קמח לבן.
בהצלחה:)

avatar
בתיה (12:10 14.04.2021)

היי אפרת.
קודם כל,אין על המתכונים שלך..
רציתי לשאול האם אפשר להמיר לקמח קוסמין ואז לל80% או מה?
וכן אם אפשר להמיר לשוקולד ציפס ללא סוכר
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:09 14.04.2021)

היי בתיה,
אפשר קמח כוסמין, אבל מומלץ לשלב חצי כמות קמח לבן. קחי בחשבון שהמרקם יצא קצת יותר דחוס.
אפשר גם שוקולד צ’יפס ללא סוכר (פשוט יצא פחות מתוק…).
בהצלחה:)

לקריאת כל התגובות