זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 14 דקות

מס’ מנות: 18-20 עוגיות טחינה

סוג: פרווה

רכיבים

כוס (140 ג’) קמח רגיל

3 כפות (40 ג’) סוכר

6 כפות טחינה גולמית

5 כפות (50 מ”ל) שמן

רבע כוס שוקולד צ’יפס בכל טעם שאוהבים (*השתמשתי בנטיפים בטעם חמאת בוטנים)

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת רכה ואחידה.

-יוצרים כדורים קטנים, מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעוגיות בקוטר 4.5-5 ס”מ.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 14 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות מתייצבות לאחר קירור מוחלט).

*העוגיות יוצאות במרקם עדין ומעט מתפורר.

** העוגיות יחסית לא מתוקות. ניתן להוסיף עוד 2 כפות סוכר לתוצאה מתוקה יותר.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט מלפפונים, גזר וצנוניתסלט מלפפונים, גזר וצנונית
מאפינס קוטג’ מאפינס קוטג’
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
רחלי (14:29 12.10.2021)

העוגיות יצאו ממש לא מתוקות.
חבל, לא נגוע בהן:(

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:45 12.10.2021)

היי,
העוגיות אכן לא מתוקות במיוחד (אם תשימי לב במתכון ישנה כמות מינימלית של 3 כפות סוכר) משום שמדובר בעוגיות טחינה.
אני אוסיף את הנקודה הזו במתכון, תודה על השיתוף(:

avatar
רחלי (14:26 7.10.2021)

היי
כוס זה לא 240 מל? וכתבת במתכון 140

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:29 7.10.2021)

היי רחלי,
שימי לב ליחידת המידה- כוס אחת היא בנפח 240 מ”ל, אך כוס קמח שוקלת 140 גרם.

avatar
ליהי (16:05 11.09.2021)

מתכון פשוט והעוגיות ממש טעימות אבל מתפוררות לגמרי..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:28 11.09.2021)

היי ליהי,
שמחה שאהבת את המתכון!
העוגיות אכן אמורות לצאת במרקם עדין ודי מתפורר.

avatar
דורית (23:41 1.07.2021)

העוגיות יצאו ממש טעימות, הבעיה שהן מתפוררות מאוד, רק נוגעים בהן והן הופכות. לפירורים.. מה יכולה להיות הסיבה? עשיתי עם קמח כוסמין מלא, יכול להיות שזאת הסיבה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:29 2.07.2021)

היי דורית,
ככל הנראה הסיבה לכך שהעוגיות מתפוררות היא שהשתמשת בקמח כוסמין מלא.
לפעם הבאה מומלץ לשלב רק חצי כמות קמח כוסמין מלא וחצי קמח לבן, או להוסיף מעט מים/ שמן עד לקבלת תערובת רכה יותר.

avatar
אפרת (17:34 17.06.2021)

יצא פצצה!! ואוו ואוו ואוו אחד המתכונים.. עשיתי במקום סוכר 4 כפות סילאן טבעי יצאו מהן מיוחדדדדד

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:37 17.06.2021)

מעולה, שמחה לשמוע! תודה על השיתוף🌷

avatar
[email protected] (11:19 2.05.2021)

בוקר טוב אפרת,
יצא לי עיסה מאוד דלילה,
מה אפשר לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:39 2.05.2021)

היי,
השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל? דייקת בכמויות החומרים?
אם את רואה שהתערובת ממש דלילה את יכולה להוסיף קמח עד לקבלת מרקם יציב יותר.
בהצלחה😊

avatar
רות (11:01 15.04.2021)

היי אפרת
היום אני מתפרעת על האתר שלך
מכינה נראה לי חצי ממנו
רציתי לשאול מה דעתך על העוגיות האלה אם הן מתאימות לילדים או שזה עוגיות יותר כבדות למבוגרים ?
תודה רבה
ויום מקסים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:30 15.04.2021)

היי רות,
העוגיות יכולות להתאים גם לילדים שאוהבים טעם של טחינה/חלווה. כדי להפוך אותן לעוד יותר אטרקטיביות לילדים, אפשר להשתמש בשוקולד צ’יפס חלב (או לחתוך לקוביות קטנות שוקולד חלב).
בהצלחה🙂

avatar
נילי (15:42 14.04.2021)

היי אפרת
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:00 14.04.2021)

היי נילי,
אם זה לא קמח כוסמין מלא- אין שינוי במתכון.
אם זה קמח כוסמין 80% או מלא- מומלץ לשלב חצי כמות ממנו וחצי כמות קמח לבן.
בהצלחה:)

avatar
בתיה (12:10 14.04.2021)

היי אפרת.
קודם כל,אין על המתכונים שלך..
רציתי לשאול האם אפשר להמיר לקמח קוסמין ואז לל80% או מה?
וכן אם אפשר להמיר לשוקולד ציפס ללא סוכר
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:09 14.04.2021)

היי בתיה,
אפשר קמח כוסמין, אבל מומלץ לשלב חצי כמות קמח לבן. קחי בחשבון שהמרקם יצא קצת יותר דחוס.
אפשר גם שוקולד צ’יפס ללא סוכר (פשוט יצא פחות מתוק…).
בהצלחה:)

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.