שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 14 דקות

מס’ מנות: 18-20 עוגיות טחינה

סוג: פרווה

רכיבים

כוס (140 ג’) קמח רגיל

3 כפות (40 ג’) סוכר

6 כפות טחינה גולמית

5 כפות (50 מ”ל) שמן

רבע כוס שוקולד צ’יפס בכל טעם שאוהבים (*השתמשתי בנטיפים בטעם חמאת בוטנים)

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת רכה ואחידה.

-יוצרים כדורים קטנים, מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעוגיות בקוטר 4.5-5 ס”מ.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 14 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות מתייצבות לאחר קירור מוחלט).

*העוגיות יוצאות במרקם עדין ומעט מתפורר.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט מלפפונים, גזר וצנונית
מאפינס קוטג’

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
דורית (23:41 1.07.2021)

העוגיות יצאו ממש טעימות, הבעיה שהן מתפוררות מאוד, רק נוגעים בהן והן הופכות. לפירורים.. מה יכולה להיות הסיבה? עשיתי עם קמח כוסמין מלא, יכול להיות שזאת הסיבה?

מתכונים ב-10 דקות (09:29 2.07.2021)

היי דורית,
ככל הנראה הסיבה לכך שהעוגיות מתפוררות היא שהשתמשת בקמח כוסמין מלא.
לפעם הבאה מומלץ לשלב רק חצי כמות קמח כוסמין מלא וחצי קמח לבן, או להוסיף מעט מים/ שמן עד לקבלת תערובת רכה יותר.

אפרת (17:34 17.06.2021)

יצא פצצה!! ואוו ואוו ואוו אחד המתכונים.. עשיתי במקום סוכר 4 כפות סילאן טבעי יצאו מהן מיוחדדדדד

מתכונים ב-10 דקות (17:37 17.06.2021)

מעולה, שמחה לשמוע! תודה על השיתוף🌷

[email protected] (11:19 2.05.2021)

בוקר טוב אפרת,
יצא לי עיסה מאוד דלילה,
מה אפשר לעשות?

מתכונים ב-10 דקות (11:39 2.05.2021)

היי,
השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל? דייקת בכמויות החומרים?
אם את רואה שהתערובת ממש דלילה את יכולה להוסיף קמח עד לקבלת מרקם יציב יותר.
בהצלחה😊

רות (11:01 15.04.2021)

היי אפרת
היום אני מתפרעת על האתר שלך
מכינה נראה לי חצי ממנו
רציתי לשאול מה דעתך על העוגיות האלה אם הן מתאימות לילדים או שזה עוגיות יותר כבדות למבוגרים ?
תודה רבה
ויום מקסים

מתכונים ב-10 דקות (11:30 15.04.2021)

היי רות,
העוגיות יכולות להתאים גם לילדים שאוהבים טעם של טחינה/חלווה. כדי להפוך אותן לעוד יותר אטרקטיביות לילדים, אפשר להשתמש בשוקולד צ’יפס חלב (או לחתוך לקוביות קטנות שוקולד חלב).
בהצלחה🙂

נילי (15:42 14.04.2021)

היי אפרת
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין?

מתכונים ב-10 דקות (16:00 14.04.2021)

היי נילי,
אם זה לא קמח כוסמין מלא- אין שינוי במתכון.
אם זה קמח כוסמין 80% או מלא- מומלץ לשלב חצי כמות ממנו וחצי כמות קמח לבן.
בהצלחה:)

בתיה (12:10 14.04.2021)

היי אפרת.
קודם כל,אין על המתכונים שלך..
רציתי לשאול האם אפשר להמיר לקמח קוסמין ואז לל80% או מה?
וכן אם אפשר להמיר לשוקולד ציפס ללא סוכר
תודה

מתכונים ב-10 דקות (16:09 14.04.2021)

היי בתיה,
אפשר קמח כוסמין, אבל מומלץ לשלב חצי כמות קמח לבן. קחי בחשבון שהמרקם יצא קצת יותר דחוס.
אפשר גם שוקולד צ’יפס ללא סוכר (פשוט יצא פחות מתוק…).
בהצלחה:)

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.