זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות
מס’ מנות: 20 עוגיות
סוג: חלבי
מצרכים:
1 כוס קמח רגיל
2 כפות שומשום
2 כפות שטוחות חרדל דיז’ון
1/4 כוס שמן קנולה
25 גרם חמאה מומסת
1 חלמון ביצה (הצהוב)
2 כפות גדושות גבינת פרמזן
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את על המצרכים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק (תחילה מערבבים באמצעות כף ואח”כ בעזרת הידיים).
-יוצרים מהבצק גליל בקוטר של כ-3 ס”מ ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקפיא ל-10 דקות (על מנת שיהיה קל לחתוך לפרוסות).
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-פורסים את הגליל לפרוסות בעובי של כחצי ס”מ ומסדרים על נייר האפייה. אופים במשך 12-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט בקצוות.
הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל
*ניתן לשמור את העוגיות בטמפ’ החדר בתוך כלי אטום עד שבוע.
היי הבצק יצא לי מתפורר ויבש.. מה להוסיף ? תודה
היי,
האם דייקת בכמויות והשתמשת בכוס מדידה?
אפשר להוסיף מעט שמן ומים לפי הצורך.
כן הכל בכוסות מדיד
שוב רוצה להודות לך על כל המתכונים המעולים באתר!
אני מתכננת להכין את העוגיות ורציתי לדעת מה הן הנקודות הכתומות בעוגיות שבתמונה? תודה
זאת גבינה הפרמזן שהזהיבה לאחר אפיה 🙂
אם אין לי שומשום יש תחליף?
תכיני בלי השומשום.
האם ניתן לוותר על החרדל (או להחליף במשהן אחר)?
היי אורלי,
אני מניחה שאפשר (למרות שזה מה שמיוחד בטעם). אם במקרה התערובת יוצאת יבשה או פירורית תוסיפי 1-3 כפות מים בהדרגה. מומלץ להוסיף גם שליש כפית מלח כי העוגיות אמורות לצאת קצת מלוחות.
האם אפשר לוותר על החמאה?
היי אורנה,
אפשר לשים במקום עוד כף שמן אבל זה ישנה מעט את המרקם (החמאה מוסיפה לזה פריכות קלה).
אתר נהדר. קצר וקולע וטעים.
תודה ושבת שלום 😉