שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: 20-25 עוגיות

סוג: חלבי

מצרכים:

1 כוס (140 ג’) קמח כוסמין

100 גרם חמאה (בטמפ’ החדר) *יש להוציא מהמקרר כשעתיים לפני ההכנה

חצי כפית (3 ג’) אבקת אפייה

1 ביצה קטנה (S-M)

3 כפות אבקת “כמו סוכר” (או כל ממתיק אחר במתיקות של 3 כפות סוכר)

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת בצק אחיד.

-מרדדים ומשטחים את הבצק בעזרת מערוך וקורצים צורות.

-מסדרים על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות שקדים פרוסים ללא סוכר
עוגיות שומשום ללא סוכר

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ענבר (12:54 16.06.2021)

יצא לי דיי טןב אבל שתדעו זה מספיק ליותר מ15

מתכונים ב-10 דקות (13:55 16.06.2021)

תודה על השיתוף😊

מעיין (17:11 9.06.2021)

שתי שאלות (:
1. הכוונה לקמח כוסמין לבן או מלא?
2. אפשר לשים מייפל טבעי כממתיק? ואם כן איזו כמות את ממליצה?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (17:54 9.06.2021)

היי,
1. אפשר גם וגם.
2. לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה איך יצא, אבל את יכולה לנסות לשים 2 כפות מייפל.
בהצלחה😊

בתיה (18:00 3.05.2021)

היי, נראה בדיוק המתכון שחיפשתי 🙂
אפשר להמיר את החמאה בשמן קנולה?

מתכונים ב-10 דקות (18:36 3.05.2021)

היי בתיה,
המרקם ישתנה ולכן לא מומלץ, אבל אפשר לשים חצי כוס שמן. אם יש לך אפשרות לשים 4 כפות שמן קוקוס קר זה עדיף!

קק (09:53 2.09.2021)

אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס

מתכונים ב-10 דקות (11:27 2.09.2021)

כן, אפשר.

אלה (17:02 16.02.2021)

היי אפרת, פחות או יותר לאיזה עובי לרדד את הבצק?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:13 16.02.2021)

כחצי ס”מ.

רחלי טויטו (17:54 16.11.2020)

עוגיות מעולות מעולות
שווה להכין
בצק נוח לעבודה
בפעם הראשונה הכפלתי ב2 ובעלי סיים אותם במקום לאכול א. צהרים
עכשיו למדתי ואני מכינה פי 4
איזה כיף שיש כזה אתר

מתכונים ב-10 דקות (18:05 16.11.2020)

איזה כיף לקרוא!
תודה רבה רחלי, שמחה שנהנת
ערב נעים 🙂

הודיה (21:12 13.11.2020)

היי ניתן לשים 2 כפות סילאן ? במקום ממתיק

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:15 14.11.2020)

אני חושבת שכן. קחי שבחשבון שזה יצבע את העוגיות.

תמר (08:13 15.08.2020)

הי – האם אפשר להחליף את החמאה במרגרינה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:51 15.08.2020)

כן.

מאיה (18:41 16.02.2019)

היי, מעוניינת להכין לאבא שלי , סכרתי, אסור לו קמח כוסמין, מותר קמח שקדים האם ניתן להחליף? ואם כן האם זה משפיע על כמות הקמח? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:48 16.02.2019)

היי מאיה,
במתכון הזה פחות מומלץ להמיר את הקמח בקמח שקדים.
מצרפת שני מתכונים מקמח שקדים שלדעתי יתאימו:
עוגה מקמח שקדים ללא סוכר
עוגיות שקדים טחונים ללא גלוטן (במקום סוכר אפשר לשים 2 כפות “כמו סוכר”).

שלי (10:55 7.01.2019)

היי
במה אני יכולה להחליף את הקמח כוסמין?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:23 7.01.2019)

על איזה קמח חשבת?
אפשר לשים קמח רגיל במקום.

ספיר (11:30 1.01.2019)

היי..
ניסית עם מים רק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:45 1.01.2019)

לדעתי רק עם מים ובלי ביצה הבצק לא יהיה גמיש מספיק.

ספיר (23:42 20.12.2018)

היי,
הבצק יצא לי מאוד קשה לעבודה נדבק ממש במערוך הייתי צריכה לשים נייר אפייה ולרדד לדעתי אולי בגלל שלא ניפיתי את הקמח לפני או בגלל שהוצאתי את הקמח מהמקפיא 4 שעות רק לפני וצריך לילה לפני לפי מה שאת רשמת בעבר..
או כי השתמשתי בביצה לארג’.
השתמשתי בכוס סטנדרטית לקמח 240 מ”ל.
ובמקום ביצה אמרת שאפשר לוותר אליה לשים משהו במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:07 21.12.2018)

היי ספיר,
זה בגלל שימוש בביצה גדולה.
במקום ביצה אפשר לשים כמה כפות מים לפי הצורך.

ספיר (15:48 21.12.2018)

תודה אנסה..
ומה עם הקמח אולי זה קשור גם לניפוי ולזה שהייתי צריכה להוציא את הקמח לילה לפני?

ספיר (15:50 21.12.2018)

ואת החמאה אני משאירה בעטיפה לא יודעת אם יש קשר..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:00 21.12.2018)

זה לא אמור לגרום למרקם דביק. רק עודף נוזלים (כמו ביצה או מים) יכולים לגרום למרקם דביק.

ספיר (10:28 4.09.2018)

שלום,
אפשרי ללא ביצה להחליף במשהו אחר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:14 4.09.2018)

אפשר במקום ביצה לשים כמה כפות מים, לפי הצורך.

ספיר (11:37 11.11.2018)

השאלה אם זה יוצא טוב רק מים בלי ביצה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:44 11.11.2018)

מבחינת מרקם (לפני ואחרי אפיה) עדיף להכין עם ביצה.

הדס (13:43 14.08.2018)

איך זה יצא לדעתך בלי ביצה (כדי שיהיה יותר פריך)
עם קמח כוסמין
סילאן במקום סוכר
שמן קוקוס במקום חמאה? (Uכמה שמן קוקוס צריך לשים במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:41 14.08.2018)

במקום ביצה אפשר לשים רק את החלמון (הצהוב). זה מעשיר את הבצק.
אפשר להכין עם קמח כוסמין ועם סילאן.
במקרה הזה 4 כפות שמן קוקוס במצבו המוצק יספיקו. יש להכניס למקרר לפני השימוש כדי שיתקשה.

ספיר (20:39 10.11.2018)

השמן קוקוס צריך להתקשה ?או שאפשר להשתמש בו גם כשהוא מימי יותר?
בכללי בכל העוגיות שצריך שמן קוקוס לשים מימי או מוצק יותר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 11.11.2018)

היי ספיר,
אם רשום במתכון “בטמפ’ החדר” שמן הקוקוס צריך להיות מוצק.
אם רשום “מומס” הוא צריך להיות נוזלי.
זה כן משפיע על המרקם הסופי. אם הוא נוזלי כדאי להכניס אותו למקרר שיתקשה ואז להשתמש בו.
שבוע מקסים 🙂

פיקצו (17:33 20.05.2018)

הייי כולם כרגע העוגיות בתנור ואין לי שום בעיה בינתיים אין על עוגיות חמאה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:14 20.05.2018)

מעולה 🙂

אורית (09:48 11.03.2018)

יש לי רק ביצה גדולה, מה עושים???

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:16 11.03.2018)

היי אורית,
פשוט תטרפי אותה בקערה בעזרת מזלג ותוסיפי רק כמות של כ-3/4 מהבלילה.

ברק (12:52 17.02.2017)

היי,
הכנתי את הבצק לפי ההוראות ונתתי לו לנוח כשעה במקרר, אבל הבצק יצא לי דביק מאוד ואני לא מצליח לעבוד איתו בכלל…..
מה לא עשיתי כמו שצריך?
האם אני יכול לתקן זאת עכשיו? איך אני גורם לבצק להיות פחות דביק? ניסיתי להוסיף עוד טיפה קמח, אבל זה לא ממש עזר.
תודה מראש וסופ”ש נעים,
ברק.

מתכונים ב-10 דקות (13:34 17.02.2017)

היי ברק,
יכול להיות שהמסת את החמאה? אם כן זאת הסיבה שהבצק יצא כל כך דביק.
באיזה גודל כוס השתמשת? אולי שמת ביצה גדולה?
אני ממליצה להוסיף עוד קמח עד שהתערובת תתייצב. שים לב שיכול להיות שיהיה צורך להמתיק קצת יותר את התערובת.

ברק (18:30 18.02.2017)

היי, תודה רבה על התשובה המהירה. החמאה הייתה בטמפרטורות החדר. החמאה צריכה להיות קרה? השתמשתי בכוס מדידה ושמתי ביצה בינונית. בכל זאת בפעם הבאה לשים קצת יותר קמח? בלי קשר, חייב לציין שהאתר הזה מעולה. תודה ושבוע טוב, ברק.

מתכונים ב-10 דקות (21:05 18.02.2017)

היי ברק,
זה בסדר גמור שהחמאה היתה בטמפ’ החדר. למעשה נראה שהכל עשית בצורה נכונה כך שמוזר לי שזה יצא כל כך דביק. בכל מקרה, פעם הבאה תשים יותר קמח או שתפחית את כמות החמאה ל80 גרם.
שבוע טוב 🙂

ברק (11:49 19.02.2017)

תודה רבה.
אני אנסה להכין שוב בקרוב ואעדכן איך יצא.
“-)

מתכונים ב-10 דקות (11:53 19.02.2017)

בהצלחה ושבוע נפלא 🙂

שרה (22:18 26.07.2016)

שלום ☺מאוד אוהבת את האתר שלך! הוא מקסים! רציתי לשאול אם אלו עוגיות בצק פריך? האם הן נמסות בפה?

מתכונים ב-10 דקות (22:29 26.07.2016)

תודה שרה 🙂
כן, אלה עוגיות בצק פריך אבל בגלל שיש ביצה בתערובת, העוגיות הן קצת יותר יציבות. אם רוצים אותן ממש נמסות בפה, אפשר לוותר על הביצה.

נועה (22:10 16.07.2016)

חייב לשים במקרר למשך שעה??

מתכונים ב-10 דקות (22:11 16.07.2016)

לא, אפשר לוותר על זה וישר לרדד ולקרוץ עוגיות.

אופק (12:56 31.05.2016)

היי, אם אין לי ממתיק אחר ויש רק סוכר, האם זה בסדר? האם ניתן להשתמש בסוכר חום או חום כהה במקום? מה עדיף לעשות?

מתכונים ב-10 דקות (13:00 31.05.2016)

היי אופק,
אפשר לשים 3 כפות מלאות סוכר חום בהיר (הסוכר החום פחות מתוק לכן שמים קצת יותר).
בהצלחה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (17:56 29.01.2015)

הי עדי,
אפשר אבל אין צורך להשתמש במיקסר, ניתן לערבב בעזרת כף ואח”כ מעט עם הידיים.

עדי (17:52 29.01.2015)

אפשר לערבב את החומרים במיקסר עם וו ?

yuval (19:05 8.01.2015)

יצא מדהים!

מתכונים ב-10 דקות (20:47 8.01.2015)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂

בני וייס (14:37 13.08.2014)

העוגיות יצאו להיט הצעה שלי תשימו סוכר וניל וגר סוכר רגיל לא סוכר חום

מתכונים ב-10 דקות (15:34 13.08.2014)

תודה על ההמלצה 😉

Anabel (21:47 22.02.2014)

העוגיות יצאו מדהים בצורת לב על מגש תותים. איך הופכים אותם ליותר עסיסיות ופחות שבריריות?

מתכונים ב-10 דקות (22:23 22.02.2014)

היי, בדר”כ עוגיות חמאה הן שבריריות ומתפוררות, זה המרקם של העוגיות האלו.
יש עוגיות אחרות שהן יותר עסיסיות ופחות שבריריות כמו עוגיות טחינה.
שבוע טוב 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.